|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() mąż się ze mnie całą ciążę i na początku macierzyństwa śmiał że "zaś to forum" i kręcił nosem że "tracę czas na neta" a potem przyznał że nawet się ciekawych rzeczy dowiadujemy (np. żeby przed użyciem fridy do noska zakropić nosek) no i teraz jak mu coś czytam to już słucha z zainteresowaniem ![]() aczkolwiek wczoraj dziwnie na mnie patrzył jak chwyciłam tel jak mały zaczął wkładać zabawki do dziobka "bo muszę dziewczynom pokazać zaraz" ![]() aaa i ostatnio mnie skomplementował że super wybieram wszystkie rzeczy dla małego, wyprawka, zabawki, wózek itp, to też musiał uznać że wszystko dzięki internetowi ![]() z karmieniem piersią nie pomogę ![]() co do mm to podajemy Nestle Nan. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-13 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ash z dziadkami dziewczyny zostały. A ja przy okazji zaliczyłam shopping i kupiłam różowe spodnie w zarze i 2 pary butów
![]() Jak w ogóle wam tam? A zadowolony z pracy? Jak S zniosła przeprowadzkę? No i jak ty? ![]() Anka weź mnie nie strasz tym katarem ![]() Właśnie niedawno daliśmy to nowe mleko. Gęste to jak cholera a Ala dzielnie wypiła ![]() Vil no faktycznie jeśli już coś się dzieje to u Ali:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Wtajemniczenie
|
mały spal przez 2,5 godz, obudził się najadł i dalej śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Hee zebys wiedziala
#2197 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
heloł,
ale paskudna pogoda, sprzątam chate bo czekam na gości z Niemiec. Pewnie Nina się obłowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny, tylko te niedrapki wywal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
a ja mam jeszcze pytanko o kp. Zasada niby prosta. Karmimy jednym cycem, jak dziecko wypluje do odbicia i dajemy drugiego jeśli chce.
Ok.. a co jeśi np. moje dziecko ssało sobie jednego 15 min., wypluło, wzięłam do odbicia, ale naciskając sutek widzę, że mleczko jeszcze jest. To i tak dostawiać do drugiego czy do tego? Bo coś tu niby jest ale nie wiadomo ile bedzie ciągnął, bo po 15 min.już pewno nie leci za lekko...czy lepiej dać drugi? ( bo rozumiem, że po 5ciu warto do tego samego, ale po dłuższym czasie?)
#2199 |
Raczkowanie
|
N0 nadrobiłam!
A więc: Banka - spóźnione życzenia urodzinowe, przede wszystkim stu lat...bez kolek u Twojego małego mężczyzny. Aaś podziwiam, że przy podwójnej dawce obowiązków dajecie radę z kinem. NoBoTak, Atena - myślę, że niestety macie ten sam problem co ja, przeczytajcie sobie, co napisałam poniżej. Magiusa u nas kupki do tej pory zawsze były z grudkami. Dareczek to niezłe ciacho ![]() Mysia piękna mata, dzięki za linka do bloga. Maluśka ale masz już dużego synka, tylko czemu on w niedrapkach? ![]() Kurcze więcej nie pamiętam, a nie mam czasu za dużo. Wczoraj przeżyłam masakryczne zapalenie piersi (rwa jeszcze dzisiaj, ale już słabiej). Cóż za ironia. Pokarmu było mało, Młody się nie najadał, a jak w końcu laktacja się rozkręciła, to skończyło się zapaleniem. To jest masakra, ledwo sama wstawałam z łóżka. Jak brałam Młodego na ręce, to myślałam, że upuszczę. Karmienie dziecko bolącą nabrzmiałą piersią, to jest taki ból, że łzy mi leciały. Także żegnamy się z karmieniem piersią. I to nie jest tak, że każda mamusia ma pokarm odpowiedni dla dziecka. Moim mlekiem Młody się nie najada, nawet po 8miu godzinach ssania. Podam butelkę mm i śpi nawet 4 godziny. A jak już ssał te 8 godzin, to i tak wciągał 90 ml mm. To ile z piersi leciało? Ja teraz siedzę z kapuchą w staniku, wypiłam szałwię i mam nadzieję, że mleko szybko zniknie i nie przekona mnie nawet opinia WHO do kp ![]()
#2200 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Happy, Barwineczek, no ja sobie nie wyobrazam nosic Sofii w gondoli, za ciezkie cholerstwo. Happy rozumiem Twojego meza bo jak mowie sama czuje ze.to niebezpieczne. Ale wychodze, w domu bym nie wytrzymala. Nie przypinam wozka. Juz jeden tam stoi luzem. Ale to nie PL
![]() Aas TZ zadowolony poki co z pracy. Sofcia sie powoli aklimatyzuje. Wczoraj nawet nie plakala bardzo I po kapieli I amu poszla spac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
http://m.youtube.com/#/my_videos?&de...i=%2Fmy_videos
Tak spi moj synus jak go btzusio boli ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu uważasz że mały się nie najada, a jak z wagą u Was ?? przybiera czy nie bardzo ? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
![]() My też mieliśmy cieżką noc. Pierwszy raz zdarzyło mi się, że powoli traciłam cierpliwość. Mała jadła po 2 oczywiście pare minut i śpi. Nie idzie jej obudzić. Odłożyłam ją po po 3 pobudka. Pojadła tak samo parę minut i nie chu spać. Wielkie oczy i koniec. Usypiam ją nic. Odkładam do łóżeczka marudzenie. Jak nie wstaję to płacz. Wstanę dlalej marudzi albo sobie patrzy i leży. Kładę się do łóżka znów to samo. I tak prawie do 6. Myślałam, że oszaleje. Głowa mi od 3 dni pęka jak tylko się obudzę i myślę, że to z niewyspania. Tż nie budziłam bo na rano do pracy szedł. Wstaje o 5 wiec kazałam mu wstać o 4.40 i ją wziąć bo ja już nie mogłam. Zjadł śniadanie z nią na rękach później wstałam i ją wzięłam. Zasnęła dopiero przy kolejnym karmieniu. Coraz częściej zaczęła ulewać i nie wiem czemu bo przejedzona po 10 minutach albo mniej jedzenia raczej nie może być. Wcześniej ulewała ale nie takie ilość. A teraz jak dam ją na przewijak to leci z niej meleko jakby świeże jakby nie zdążyła go połknąć. Nie wiem co się dzieje. Moja już 2 dzień je, pomarudzi trochę, albo poleży i śpi. Ale za to noc... Cytat:
Co do karmienia na żądanie. Do czasu aż mała miała atak kolki dawałam. Czasem jadła co godzinę, czasem co dwie, czasem jadłaby co 20 minut. I nie mówię to o napiciu się w upalny dzięń. Położna przyszła i powiedziała że może ją brzuszek boleć bo tak je. Pokarm trawi się 2h i jeżeli ja ją dokarmiam to ten na pół strawiony miesza się z tym świezym i to może powodować bóle brzucha. Teraz mała je conajmniej co 2h nie częściej. Ewentualnie parę minut. I jest lepiej. Ja widzę że mniej ją ten brzuszek boli i już nie miała takiego napadu. A z tym ulewaniem to nie wiem co robić ![]() A co z axela??
![]() |
#2204 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Ja dawałam to dwa tyg i kupa była taka gęsta że musiałam jej pomagać by ją zrobić. A od tyg nie.podaje i kupa jest luzniejsza i wychodzi bez problemu. ale ty mieszanie karmisz więc nie.powinno być problemu Cytat:
Nie dziwię mu się ![]() Cytat:
Cytat:
oby się polepszyllo i brawa za odwagę w decyzji Cytat:
![]() Poznasz.kogoś. Znajdą się.nowi znajomi i łatwiej będzie. Czy wasze dzieci śpią z otwartymi buziami ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2205 |
Wtajemniczenie
|
Hej Wam,
przyjechaliśmy na wieś i Mały spał super ![]() ![]()
#2206 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy ta tajemnicza niemiecka nazwa to "czarnuszka" na polski? Bo jak tak to mam ją i używam od kilku dni ale nie zauważyłam by mi jakoś szczególnie na mleczność wpłynęła ![]() Tylko mam nie w postawi kaszki a czarnych nasionek jakby. Zaparzam to sobie do picia. Cytat:
Tylko co z wit.D, która w kapsułce jest połączona z K a ją należy podawać codziennie? To wtedy co ten drugi dzień należałoby podawać samą wit.D prawda? Cytat:
Ja czasem też mam wrażenie, że chyba nic mi z piersi nie leci, skoro Młoda po wiszeniu na moim cycku dłuższy czas jest jeszcze w stanie wciągnąć tyle mm. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dużo ulewa i też ma takie dni, ale jak tak zawraca tyłek 2h, że jedznie co pół h i mnóstwo ulewania, to ja myślę, że on się przeżera więc próbuje smoczek i motoleżaczek i często padnie nawet na 2h więc głodny nie był, może tak spróbuj? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() a czemu w taką histerię wpada? nie chce z butli? mój zostaje z tatą albo babcią i nie narzeka, ale jak wchodzę do domu to od razu się budzi jak mamę słyszy i jeść woła ![]() co do maty, kupiłam ją na likwidacji mothercare za 70 zł zamiast 280 ![]() ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-13 o 13:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | ||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Witam:-*
Kurczaki!!!! Nacytowałam z 8 wpisów conajmniej i co??? Aplikacja zamknęła mi się:banghead: Mały dzisiaj spał od 22 do 5 rano, potem też jeszcze trochę. Dziewczyny gratuluję pierwszych ząbków!!! Co do szarpania przy piersi to Tymek też tak miał i Bartek Justi też. Przeszło ![]() Vil super Przemko się bawi. Jaki już duży!!! ![]() Kurcze już nie pamiętam co komu jeszcze chciałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2212 |
Zakorzenienie
|
Widzę dziewczynki, że miałyście ciężkie nocki...
Justyna G ja przedwczoraj traciłam cierpliwość aż się popłakałam. Myślę, że to z przemęczenia. Czasem można mieć gorsze dni. Justi my będziemy chrzcić albo wtedy co wy, albo tydzień przed. ![]() komiksowa najważniejszy komfort psychiczny, więc jeśli czujesz, że lepiej będzie mm, to tak rób ![]() vil twoja babcia daje czadu... ![]() Magiusia ja karmię z jednej, bo podobno ,,później" mleko bardziej wartościowe. U nas nie podałam małej delicolu po 20 i od 21 do 23 było marudzenie... Ale już nie darła się bidulka tak żałośnie... Dziś o 14 znow ją łapało, ale po delicolu lżej i usnęła. Tak więc zasnęła koło północy obudziła się o 4:30 i tak do przed 6. Ale ona ma takie nocne przerwy ![]() Jutro wybieramy się pierwszy raz do teściów...
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I naprawdę przyznaję z ręką na sercu, że moje pojęcie o macierzyństwie było zupełnie 0. Jak byłam w ciąży byłam w 100% przekonana, że jak urodze skończą się wszelkie niepokoje. Tymczasem jest ich chyba więcej. Jak Młodemu jeszcze nie odpadł pępek to byłam przekonana, że jak odpadnie to wiele będzie już z górki. Akurat. Teraz mocno wierzę w to, że jak skończą się kolki będzie lepiej...haha...ciekawe czy się znów nie zaskocze...no dodam jeszcze, że przydałoby mi się więcej zrozumienia dlaczegóż akurat tym razem moje dziecię płacze..bo czasami zupełnie nie mam pojęcia. Ciekawe jak się sprawuje to urządzenie https://kidy.pl/why_cry_mini_tlumacz...524-520-p.html
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-13 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Magusia musimy sobie powtarzać, że dla naszych maleństw i tak jesteśmy najważniejsze... Ja staram się dzięki dziewczynom tłumaczyć sobie, że kolki są i pójdą... Chociaż z chwilą, gdy mała tak żałośnie placze/wrzeszczy na zmianę to tracę wiarę w siebie... Że nie umiem jej uspokoić... Ale kiedy ją biorę na ręce a ona spojrzy swoimi ślepkami to wiem, że kocham ją nad życie... I że jestem jej potrzebna...
Mi się wydaje, że Ty troszkę za dużo analizujesz i problemy piętrzą się w głowie. ![]() ![]()
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Color super masz nocki ![]() Widzirliscie jak Michas spi?
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]()
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Ja w swojej 46 zl trudno przecierpie do wtorku ale za tyle nie kupie juz 2 butle za taka kwote kupilam a na aleleki mam 2 op. W tej cenie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2219 | ||
Zadomowienie
|
Banka, nie wyświetla mi sie filmik
![]() Cytat:
Cytat:
a zostawiasz go samego jak znosisz stelaż, bo ja właśnie tego chcę uniknąć. butelki moja Helena nie chce, a ja zresztą nie mam laktatora, bo wciąż się waham czy mi potrzebny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- dziewczyny, a humpback się odzywała coś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
on miał wtedy wyjątkowo niedrapki bo dzień wcześniej w nocy sie zadrapali kolo oczka a nie dał obciąć pazurków. tak to już śmiga bez i ciągle wpycha do buzi a najlepsza zabawa to ciągnąc mama za włoski koszulkę. Wczoraj zabrał sie za woreczek z brudnym pampersem eh wszystko łapie co wpadnie w raczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.