|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Nie wiedzialam ze duzo trzeba pic, a ja malo pije - powyzej litra dziennie bede sie musiala zmuszac. No ale jak mus to mus. |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
hahah widzę że wpadamy w paranoję wodną
zrobiłam ferment ale tak jak napisałam lekarz powiedział "pić jak najwięcej" i jak zaczęłam czytać w internecie prawdę mówił. Kiedyś szklanka wody niegazowanej była dla mnie katorgą teraz jak wiem że to dla fasolki to od razu chce się pić.
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my jutro urządzamy urodziny męża i jego brata u teściowej - miał być grill, ale teraz nie wiem co z tego wyjdzie, tak czy siak kuchcikuję od rana. Upiekłam ciasto z malinkami , robię szaszłyki z kurczaka i warzyw i sałatkę grecką a Tż ma marynować karkówkę. Szwagierka też ma coś dobrego przywieźć Już się nie mogę doczekać, tym bardziej, że jutro chcemy poinformować rodziców męża
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co nawadniania organizmu,to tez musze sie zmuszac-nigdy nie potrafilam 1,5 l. plynow w ciagu dnia wypic ale tak jak piszesz-mus to mus Zrezygnowac musialam z energy drinkow ale w sumie sie ciesze To byl moj jedyny nalog
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Dopiero wstałam :/Czytałam taki artykuł o jeździe na rowerze http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...zpieczne_.html Po urlopie będę musiała chodzić pieszo jakieś 20minut do pracy, ale to mnie strasznie męczy Nie potrafię spacerować, tylko pędzę, aż się cała pocę... Dlatego jeżdżę na rowerze, tzn. jeździłam... Rowerem jadę w sumie jakieś 5 minut... Nie wiem, muszę porozmawiać z ginem, bo te spacery przed pracą mnie wykończą, na samą myśl mam doła Witaj, katekatee, oby wszystko było dobrze, nie zamartwiaj się na zapas ![]() elunka88, gratuluję serduszka ![]() Niech Fasolka rośnie, rośnie...!Muszę trochę ogarnąć w mieszkanku, wstawić jakieś pranie, no i... zjeść śniadanie... Brak apetytu też potrafi męczyć :/Taka piękna pogoda, a ja siedzę w mieszkaniu, chyba wyskoczę do rodziców na wieś Mam nadzieję, że ktoś po mnie podskoczy, bo nasz samochód jest w naprawie. Planowałam spędzić urlop bardzo aktywnie - odwiedzić rodzinkę, przyjaciół oczywiście wszędzie dojechać rowerem, wstawać rano, żeby wykorzystać maksymalnie cały dzień urlopu, a tu... wstaję o 12:00, a jak wstaję o 10:00 muszę zaliczyć popołudniową 2- lub 3-godzinną drzemkę I nie mam na nic siły Miłego dnia, Dziewczyny!
|
|
|
|
|
#426 | ||
|
Zadomowienie
|
A tak na marginesie mam pytanie Pojawiły się u Was na twarzy jakieś krostki czy pryszcze w związku z zaciążeniem? Bo ja wygladam hmmm tragicznie, zwłaszcza moja broda. W ciąży nie miałam nic kompletnie a tu takie coś, smaruje się maką ziemniaczaną bo w ciąży oczywiście nic nie można, ma ktoś taki problem?
Cytat:
Ciekawe co powie teściowa jak usłyszy że przerwy od dzieci nie będzie, swoją drogą te teściowe to mają jakiś chyba talent do gadania takich rzeczy że człowiekowi ręcę opadają...U mnie wie tylko moja mama, my będziemy czekać aż zobaczymy serduszko albo nawet gdzie do okolicy 12 tc. Tak jak pisałam u nas jest wielkie oczekiwanie na dziewczynkę więc jak mam słuchać głupie teksty teściowej to wolę żeby wiedzieli jak najpóźniej ![]() Cytat:
Co do spania to śpij ile wlezie, bo potem już nie będzie tak wesoło... ja też mam teraz zamiar wykorzystac wszystkich na maksa bo potem z 2 dzieci o odpoczynku będe mogła pomarzyć... a co do tego roweru to pogadaj z gin, bo ja CI powiem że takie szybie chodzenie to też nie jest aż tak bardzo wskazane w ciąży, no chyba że chcesz wcześniej urodzić to wtedy radzą długgie spacery żeby tam wszystko poschodziło w dół. No a przed Tobą jeszcze dużo czasu. Myślę że najlepiej niech gin powie która opcja lepsza. |
||
|
|
|
#427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale bedzie niespodzianka dla rodziców![]() Cytat:
W ciąży jakoś szybciej się wysypiam wcześniej mogłabym spac do oporu, a teraz budzę się i już nie umiem zasnąć
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Masz racje - jak pije sie dla kogos to nawet nie jest tak zle. Cytat:
Ale pysznosci szykujecie, mniam Cytat:
I tak masz fajnie blisko prace. Ja 15 min ide na przystanek, a potem jade pol godzinki i kolejne 10 min pieszo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Hmm jak czytam wasze posty o ciągłym zmęczeniu i spaniu do 11, 12 to jak bym czytała o sobie Miałam z tego powodu lekkie poczucie winy, ale skoro to nie tylko ja tak mam to ok, niech będzie![]() katekatee mnie wypryszczyło na twarzy, nie jest może tego tak strasznie dużo ale jak jeden zejdzie to kolejny wyskakuje szczególnie na czole ![]() justine szczerze zazdroszczę ładnej pogody, u mnie deszcz i 15 stopni |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
mona u mnie o 2 stopnie cieplej
Chyba dzisiaj się ponudzimy ale to nawet lepiej, bo jutro do pracy...W ogóle dzisiaj mnie tak kolega z pracy zdenerwował |
|
|
|
#431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plecy wysypało mi strasznie i jak wcześniej mogłam stawać o 11 tak teraz 8 i ja już na nogach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co zabawne nie było![]() Cytat:
Smarujesz czyms te syfki, ja się nad maścią cynkową zastanawiam.... Ale nie wiem czy wolno, wogóle w ciąży to nic nie wolno, potem jak się karmi też nic nie wolno no człowiek na jakieś 1,5 roku uwiązany A moja broda normalnie straszy ludzi![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- O matko przeczytałam teraz na necie o tych pryszczach w ciąży i nie zapowiada się ciekawie
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-13 o 14:52 |
||
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co wyczytalaś???? podziel się z koleżankami tą wiedzą
|
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Chyba za szybko pochwaliłam pogodę, bo leje jak z cebra!
W ostatniej chwili wróciłam do mieszkania (jednak wyszłam do sklepu) ![]() Hmm, a ja zauważyłam (i nie tylko ja), że moja cera się poprawiła... Może to od brania progesteronu? ![]() I... zauważyłam, że mam większą ochotę na... wiecie co Aż mam takie sny, że się nie chcę budzić |
|
|
|
#435 |
|
Moderator
|
O - to ja tez tak mam.
Dziwne te objawy ![]() Cobra, Ty sie nie denerwuj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobry podkład kryjący...... Cytat:
![]() No nie teraz mam ochotę na coś słodkiego a w domu pustki. W pierwszej ciąży do 4 miesiąca nie mogłam patrzeć na słodycze, ale w 1 ciaży o tym że wogóle w ciązy jestem dowiedziałam się prawie w 7 tygodniu
|
||
|
|
|
#437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tylko tyle ze dobrze oczyszczam,pilinguje, tonizuje i tyle moge zrobiź ![]() Co do sexu, moj Tz widze ze juz nie moze wytrzymac a ja musze poczekać do poniedzialkowej wizyty u gin
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam za bardzo wpatrzona w kropka
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
polecam wam ogladnac ta animacje, cos wspaniałego
Jak odbywa sie poczęcie dziecka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6gahk...&feature=share
|
#440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też wszystko stanęło a ja sie podniosłam z leżanki Cytat:
![]() No i fajna okazja żeby poinformować rodziców, będą mieli niespodziankę ![]() Dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najlepsze momenty - zagnieżdżenie i bicie serca...
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my mamy szlaban na seks :-( zapłacze się jak to będzie przez 9 miesięcy :-( już 6 tygodni...
|
|
#443 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Tez mi sie te momenty podobaly najardziej. I jeszcze polaczenie komorki i plemnika. Cytat:
Ja wlasnie zapomnialam zapytac czy mozna... |
||
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Moja ginka mówiła że można
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko dla dobra Maleństwa, ale razem z połogiem to prawie rok celibatu ![]() Zostają zabawy na inne sposoby ![]() Ja się zastanawiałam, jak na fasolkę działa orgazm, a dokładnie skurcze mu towarzyszące
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepiękne Rzeczywiście dziecko to cud A ja zjadłam maliny, który mi zostały z ciasta i nawet 10 min ze mną nie zostały. Zaliczony pierwszy ciążąwy tragedia
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-13 o 17:30 |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Moderator
|
Tez wlasnie tak w necie wyczytalam. Ale chyba i tak sie boje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy ciążowy rzyg dopiero przede mną, więc tylko się dziwię, skąd macie siłę, żeby w miarę normalnie funkcjonować, gdy mdłości dręczą i męczą... :-( |
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja sobie nawet nie moge wyobrazic ze rzygam
No i dzis juz 3 posilki zjadlam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

w kazdym badz razie jest to bardzo mocne postanowienie 

, robię szaszłyki z kurczaka i warzyw i sałatkę grecką a Tż ma marynować karkówkę. Szwagierka też ma coś dobrego przywieźć
Już się nie mogę doczekać, tym bardziej, że jutro chcemy poinformować rodziców męża 
Nie potrafię spacerować, tylko pędzę, aż się cała pocę... Dlatego jeżdżę na rowerze, tzn. jeździłam... Rowerem jadę w sumie jakieś 5 minut... Nie wiem, muszę porozmawiać z ginem, bo te spacery przed pracą mnie wykończą, na samą myśl mam doła
Niech Fasolka rośnie, rośnie...!
Brak apetytu też potrafi męczyć :/
I nie mam na nic siły
Ciekawe co powie teściowa jak usłyszy że przerwy od dzieci nie będzie, swoją drogą te teściowe to mają jakiś chyba talent do gadania takich rzeczy że człowiekowi ręcę opadają...
Ale bedzie niespodzianka dla rodziców
wcześniej mogłabym spac do oporu, a teraz budzę się i już nie umiem zasnąć
Perfect Housewife

A moja broda normalnie straszy ludzi
tragedia