|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
kurczę, dziękuję, że o tym napisałaś. Ja jeździłam już klka razy, ostatnio nawet 2 dni temu. Może nawet nie przejechałam więcej niż 10 km, ale nie zdawałam sobie sprawy, że to coś złego, bo mnie w ogóle nie męczy jazda rowerem...
|
|
|
|
#392 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jakoś zleciało, zabrałam sie za pracę i poszło
![]() Cytat:
nie stresuj się bo nic już nie zmienisz, bądź dobrej myśli, zaglądaj do nas i zostań na dłużej. Tego Ci życzę Cytat:
Cytat:
Ja powiem jak szefowa będzie miała dobry humor- żeby jej zespuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chorwacja to jeszcze nie koniec świata.A co do kasy - musisz sama zdecydować na ile sobie mozecie pozwolić Cytat:
![]() Ja dostałam calą kartkę jakie muszę zrobić, oczywiście prywatnie. Chyba się zabiję
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ucieszy się Ja muszę zrobić jakieś podstawowe i toxo ale nie wiem ile mnie to wyniesie ![]() Odpuszczam m.in. hiv, różyczkę itp. W ogóle co nowego ci powiedział gin na wizycie
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Gin przyjmuje w poniedziałek więc mam cały weekend na zamartwianie Póki co będę się udzielać a w poniedziałek jak będę po wizycie dopiszę się (mam nadzieje ) do listy. Z moich pierwszych objawów to wyczulony węch i taka jestem słaba że mi się nawet głowy nie chce umyć I mam już synka w październiku będzie miał 4 latkaCytat:
200-300 to wydasz na pierwsze posiedzenie, a potem ciągle musisz te wyniki kontrolować i potem dochodzą kolejne i kolejne... Ja chodzę prywatnie do gina, spróbuje zrobić tak jak jedna z Was pisała żeby położna wypisywała mi te badania ale zobaczymy czy będzie ok. |
|
|
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wydatków na badania to udało mi się znaleźć taką ginkę, która przyjmuje prywatnie ale pracuje w szpitalu i wszystkie badania zleca właśnie u siebie w szpitalu. Minus taki że na 1 dobę trzeba się położyć do szpitala.
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat uwierzył ze znam płeć Leżę, leżę, a pani Doktor mówi "o, dwa!" w tym czasie położna mnie pyta o nr telefonu, ja się mieszam "Ale co dwa??????" A ona "oj, nie, zdawało mi się, ciałko żółte" A planujesz pracować czy iść na L4?
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem co zaproponuje mi dyrektorka... Bo u nas zmiany są 12h :/ więc nie wiem jakbym miała pracować po 8... Na razie chyba popracuję do połowy sierpnia po 12h bo jest czas urlopowy (ale tylko dzienne zmiany, nocki mnie wykańczają
|
|
|
|
|
#398 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Gratuluje serduszka
Ale by bylo, gdyba faktycznie dwa byly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Monika wpisz mnie proszę na 1 stronę
Ela, 25 lat, OM 24.05. 2013, TP 03.03.2014 ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, jestem ciekawa co mi powie dyrektorka we wtorek...
Aktualnie jestem na nocnej zmianie i zaraz walnę głową o ladę spaaać |
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak wogóle budzę się co rano wcześnie mimo urlopu...lekkie mdłości, biust boli przy dotykaniu i choć zawsze nienawidziłam wody niegazowanej teraz doję ją po zaleceniu lekarza "pić jak najwięcej" jak wariat. Po dwa litry dziennie lekko...moja siostra potrafiła w ciąży dojść podobno do 5..heh Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-07-13 o 07:08 |
||
|
|
|
#403 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Mąż mnie obudził już o 6 i byłam taka głodna z zasnąć nie mogłam
No i nadal nie moge, córa śpiocha a ja nie wiem co mam ze sobą zrobić ![]() Na dworze leje i leje i leje, weekend świetny jak zwykle ![]() Cytat:
dobra ,mądra,odpowiedzialna decyzja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ginka jest niezła ![]() ale brat jeszcze lepszy Cytat:
![]() w poprzedniej ciazy pracowałam do konca 7 miesiąca.......... ale teraz juz bede mądrzejsza tymbardziej ze umowe na stałe dostałam wiec nie mam jakiś obaw ![]() Cytat:
?Co do Egiptu, ja tez bym nie pojechała............ na samym wyjsciu z samolotu i złapaniu egipskiego "zapachu" zrobiłoby mi sie niedobrze I tak jak piszesz,jedzenie,flora... ...........fajnie tam jest ale właśnie jak się człowiek odkaża alkoholem Zresztą, rezydentka na dzien dobry mówiła aby się odkażać wtedy zemsta Cie nie dopadnie a w ciąży............. jak to w ciąży trzeba być ostrożnym na wszystko.jak bylismy rok temu z córą i mężem na Djerbie i jeden dzień nic alkoholu nie próbowałam odrazu mnie złapała kibelek był mój i ledwo żyłam następnego dnia
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem w końcu pierwszy cykl starań i pierwsza ciąża...zielona jestem
"Woda stymuluje ewolucję płodu - od momentu zapłodnienia aż do urodzin. W wodach płodowych zarodek przechodzi przez wszystkie etapy rozwoju. Dziewięć miesięcy, w całkowitym zanurzeniu, jest okresem szczególnie ważnym i rzutującym na przyszłość dziecka. Po miesiącu od zapłodnienia, ciężar zarodka wynosi 3 200 g, z czego blisko 80 % to woda. Nie bez znaczenia jest więc, jaką wodę pije kobieta! W czasie ciąży rośnie objętość płynu w organizmie matki. W 8 miesiącu płynu jest już dwa razy więcej niż na początku. Stopy i dłonie kobiety puchną, a na ciele widoczne są obrzęki - organizm gromadzi zapas niezbędnego płynu, wchłaniając go do naczyń krwionośnych, by wyrównać utratę krwi w czasie porodu. Ograniczenie przyjmowania płynów grozi niebezpiecznym dla płodu odwodnieniem, natomiast nie zmniejsza obrzęków. Zaleca się, aby kobiety w ciąży wypijały co najmniej 8 szklanek płynów dziennie. Przyszłe matki cierpiące na nadciśnienie powinny pić nawet do 4.5 litra dziennie w małych porcjach. Picie małej ilości wody zwiększa ryzyko przedwczesnego porodu.Woda łagodzi też uczucie dyskomfortu i nawilża skórę od wewnątrz. Picie jonizowanej alkalicznej wody oczyszcza ciało z toksyn i zbędnych produktów przemiany materii, zmniejsza prawdopodobieństwo obstrukcji oraz redukuje ryzyko zakażenia dróg moczowych. Dobrze nawodniony organizm radzi sobie też lepiej z porannymi mdłościami oraz zmęczeniem. Podczas pierwszego roku życia dziecka, najważniejszego, dla rozwoju ośrodkowego układu nerwowego musi mieć ono dostarczoną najwyższej jakości wodę oraz składniki pokarmowe, ponieważ w ciągu pierwszego roku życia jego ciężar wzrasta trzy-czterokrotnie, a woda nadal stanowi 70 % masy całego ciała". i taki oto artykuł http://www.papilot.pl/ciaza/1274/Jak...e-w-ciazy.html nie chcę wpadać w paranoję ale jestem przeciwnikiem sztucznych kartonowych soków bo więcej w nich chemii niż witamin. więc zostają kompociki póki są owoce oraz woda. |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Ja pierwsza? ![]() Może dlatego że czekałam cierpliwie na wizytę, a większość dziewczyn poszła jak było za wcześnie na serduszko ![]() Lubię ją, jest śmieszna, rozmowna, i to pomaga mi przetrwać że muszę jej płacić Dzień dobry jem sobie pierogi z truskawkami polane jogurtem bananowym I biorę się zaraz za małe sprzątanie
|
#406 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w kazdym badz razie jest to bardzo mocne postanowienie Tylko Tz nie wyobraza sobie nie wiedziec i tu moze byc klopot ale musze pomyslec jak temu zaradzic ![]() Cytat:
siostrzenica mojego przyjaciela jest teraz w 6 mies.ciazy a jak byla na poczatku (czego rowniez nie byla swiadoma) to miala jakas operacje wlasnie przy narzadach rodnych..Tez brala rozne leki w tym morfine i dzidzia jest zdrowa poki co wiec moze u mnie nie bedzie tak zle...Cytat:
pewnie chodzi o to,ze to jest na jeden bilet,czyli ona tez nie bedzie mogla jechac i bedziemy musialy jakas kare placic.Oczywiscie powiedzialam jej,ze kara bedzie z moich pieniedzy jaby co...Ach co za beznadziejna sytuacja
|
||||
|
|
|
#407 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale co do wody masz racje, tylko teraz jest pytanie czy pić butelkową czy przegotowaną![]() Cytat:
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-13 o 09:42 |
||||
|
|
|
#408 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Podczytywałam Twoje niedowierzające posty na naszych staraczkach, cieszę się, że Tu jesteś ![]() Cytat:
dla serduszka Mi by serse chyba stanęło na chwilę na te "dwa" Cytat:
![]() Cytat:
A co do biletów, może spróbujecie, jak ktoś już Wam radził odsprzedać taniej komuś bilety? Myślę, że chętny by się znalazł a Ty nie byłabym aż na takim minusie.. |
||||
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja pamiętam Twoje posty w których pisałas jak to nie będzie ciężko Ci w ciążę zajśc ![]() Jeśli chodzi o płeć to u tżta w rodzienie czekają na dziewczynkę (tżt ma dwóch braci i każdy ma syna) ale dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe, nie powiem kiedyś miałam parcie na córeczkę ale teraz jak człowiek widzi i słyszy te przykre rzeczy o dzieciach to trzeba się cieszyć że zdrowe a co ma być to będzie Co do wody to z tego co wiem to zaleca się picie niegazowanej ale czemu to nie wiem
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do plci,to ja zawsze marzylam o corci-tz chce synka ale oczywiscie to nie ma zadnego znaczenia
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posiew kontrolny zrobiłaś? W ciąży takie infekcje są dość częste i niestety lubią wracać... ja jem żurawinę i piję wodę z wit C profilaktycznie.
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak jak i u Ciebie, może jest łatwiej kiedy człowiek się aż tak nie nakręca na konkretny cykl - i proszę A bakteriami się chyba nie po póki co przejmować, przecież w ciąży wiele kobiet się z tym boryka, ja z kolei chyba odczuwam pierwsze oznaki infekcji... Ale ja to mam z tym problem regularnie - dlatego teraz wymazy robiłam, może wreszcie się czegoś dowiem. U nas rodzinach też mamy teraz 3 chłopców, najstarszy ma pół roku. I teraz też się zastanwiam, co teściowa powie, bo ostatnio powtarzała mi za każdym razem, że teraz by się jakaś przerwa od tych dzieci przydała Ale może tylko nas przed nim broniła... heh
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli gin da Ci antybiotyk ( po uprzednim wykonaniu posiewu oczywiscie ) to bedzie on bezpieczny dla Twojego dziecka-ja nie wiedzialam,ze jestem w ciazy i dostalam antybiotyk z kategorri C-bardzo niewskazany w ciazy.. Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-13 o 10:47 |
|
|
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strach sie bac doslownie...A odczuwasz jakis dyskomfort?? Np. bol przy oddawaniu moczu itp.? Jesli nie to zapewne nie ma tych bakterii wiele..
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Ja juz po becie , w poniedzialek rano wyniki .. mały mi śpi wiec mam chwile .. ![]() Pisalyscie cos blizniakach .. ja to bym padla .. poltoraroczny syn plus dwojka malych .. o nie nie
|
|
|
|
#418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do dzis moge patrzec na krola lwa i rycze Skoro przed ciaza bylam taka wrazliwa,to co to bedzie teraz Boje sie,ze przerycze cala ciaze Cytat:
|
||
|
|
|
#419 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak ja w takim tępie będę sprzatać to szaro to wszystko widzę
Na szczęście mam najlepszą na świecie wymówkę więc tżt nie powie ani słowa![]() Cytat:
Cytat:
On już to raz przechodził więc nie reaguje ale jak ktoś pierwszy raz to może być zaskoczony
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-13 o 11:47 |
||
|
|
|
#420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepiej znajdź kogoś na zastępstwo. Nie lepiej wycieczkę przekazać w prezencie komuś? Siostra, czy rodzice na pewno się ucieszą Albo odsprzedać ![]() Aleee dziś pogoda
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

nie stresuj się bo nic już nie zmienisz, bądź dobrej myśli, zaglądaj do nas i zostań na dłużej. Tego Ci życzę 

Perfect Housewife
Gin przyjmuje w poniedziałek więc mam cały weekend na zamartwianie
Mój brat uwierzył ze znam płeć 

dobra ,mądra,odpowiedzialna decyzja