|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Co do słoiczków to ja też 4 na 5 wyżuciałam, bo się popsuły. Były też zamknięte specjalnie wyjełam nowe słoiki kupione, żeby mieć pewność. Wiesz co mama mi mówiła, że nie wolno pasteryzować warzyw z mięsem, bo kisną (u mnie skisły). Mięso samo się robi i wkłada do słoiczków i wekuje (to co innego niż pasteryzacja). - wekuje się chyba 3 dni (każdego dnia ileś czasu), nawet na necie o tym czytałam. Ja teraz zamroziłam same warzywa. Nie wiem jak firmy robią te słoiczki (może oni je wekują). ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
A ogólnie jest tak, że przez 2 miesiące dajesz tylko 1 łyżeczkę (nie czubatą nie płaską) to jest ok 2-3 gramy. potem w 3 miesiącu dajesz 2 łyżeczki ( ok 6 gram). I dopiero po tych 3 miesiącach możesz dziecku powoli codziennie zwiększać ilość do tych 5-6 łyżek. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Teraz przy drugim nie wiem, ale mały jest bardziej łaskawy. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41768976]No właśnie, PÓŁ ROKU Dorotka kończy ![]() I uściski dla Filipka marty oraz Zuzi Agi[/QUOTE] Gratulacje z okazji małych urodzin dla Dorotki, Filipka i Zuzi !!! |
|||
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ogłaszam, że obiadek po 6. miesiącu "Warzywa w potrawce z indyka z owocami" z Bobovity jest PRZE PY SZNY!!!
![]() Pola zjadła 1/3 słoika (tego 190g), a ja resztę.
|
|
|
|
#3813 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karinka też miała chyba 8 m-cy I przynajmniej nie szarpią za kolczyki Maja nawet jak śpiąca to łapie uszko ale u góry ![]() Moja też uwielbia metki - wczoraj się kurtką bawiła - tzn metką na kurtce ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41768976]No właśnie, PÓŁ ROKU Dorotka kończy ![]() I uściski dla Filipka marty oraz Zuzi Agi[/QUOTE] Buziaki dla wszystkich dzieciaczków które kończą kolejne miesiące Cytat:
![]() Brawo dla Poli ![]() Kurcze... nosi mnie, żeby do galerii jechac ale pewnie nic z tego nie wyjdzie bo mój tż to z tych co przekroczą próg galerii i od razu- "tutaj NIC nie ma" no i z dziewczynkami jechać to też się trochę mija z celem..., a nie bardzo mamy je gdzie na tyle czasu zostawić. A takie przeceny są |
|||
|
|
|
#3814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41768976]No właśnie, PÓŁ ROKU Dorotka kończy
![]() I uściski dla Filipka marty oraz Zuzi Agi[/QUOTE] dla Dorki szajowej, Filipka Martowego i Zuzi Agi Cytat:
Cytat:
dla tż Cytat:
![]() ale pięknie Cytat:
dla Polusi ![]() mój ma dzisiaj jakiegoś mega marudę, nic nie pomaga, tylko na rękach a tż oczywiście nie ma, a potem ponosi go 5 min i cały następny dzień będzie narzekał, że go kręgosłup boli
|
||||
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za parę minut Black będzie ślubować, ale jej fajnie ![]() aha miałam Wam powiedzieć, że wczoraj założyliśmy Kubie nową super ekstra wielorazówkę, rano zrobił kupę, potem jeszcze jedną więc byłam pewna że więcej kup nie będzie. Tyle co założyłam, trzymałam go na rękach i nagle wielki mokry pierd. Już wiedziałam, czym to pachnie więc zaraz poleciałam Małego przebrać i oczyścić pieluchę, wrzuciłam zaraz do pralki ale i tak się nie doprało i tak się zastanawiam, jak Wy dziewczyny (używające częściej wielo ode mnie) wkładacie to wszystko do kosza to jak to się potem dopiera? Wszystkie macie te papierki na kupy?
|
||
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Ciekawe jak tam black? Za chwile ruszaja...
Yae usypialam 2h. Tz wrocil ze szpitala, przyszedl pomoc, ale chyba Yae sie go wystraszyla i wpadla w histerie. Coz, kolysanki podzialaly na tz rewelacyjnie. Gorzej z Yae bylo... To, co robimy z tak pieknie rozpoczetym wieczorem? Jest tu ktos w ogole? |
|
|
|
#3818 |
|
Konto usunięte
|
Już za MINUTKĘ Black ślubuje
|
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
Jestem!
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Tylko żeby czasem nie powiedziała, że go nie dopuści aż do śmierci.
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sie trzymamy pampersow - z pupalolo na szczescie nic sie nie dzieje. Chociaz w przyszle lato chcialabym tylko wielo uzywac - podobno dzieki temu szybciej mozna dziecko oduczyc uzywania pieluch. Sprobowac chyba warto ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Nawet nie kracz ;-) |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41773386]Już za MINUTKĘ Black ślubuje [/QUOTE]kurczę jaram się ślubem Black jakby to był mój
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale robię fasolkę bretońska i szarlotkę sypaną wstawiłam, z okazji pół roczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
leje jak szlag u nas
|
|||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba najlepiej zrobie, jesli spac pojde. Dobranoc
|
|
|
|
#3825 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Meneq, spokojnej nocy i niech trochę TŻ was nawiedzi
![]() Fasolka zrobiona, szarlotka też, a Dorotka dostała chrupka kukurydzianego i szał był
|
|
|
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Polusi! Cytat:
![]() Cytat:
nawet prosilam o zdjecie ![]() normalnie szal! Kubulszczak po ponad tyg niejedzenia obiadkow wpierdzielil dzis wieksze pol duzego sloiczka!!!
|
|||
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa wiecie co? Domcia od dzisiejszej nocy przekręca się też z drugiej strony na brzuch, tzn przez drugie ramię
I powiedziała swoje pierwsze wyraźniejsze słowo: "abaku" A to znaczy, że martwiłam się oczywiście na zapas i niepotrzebnie ![]() Cytat:
Cytat:
Następnym razem będzie lepiej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego co najpiękniejsze !!!!!!!! dużoooo miłości i szacunku już jesteś ŻONĄ ![]() No! tak to ja rozumiem od rana dwie strony ![]() U mnie rano była koleżanka (fryzjerka), obciąć mi grzywkę i sama nie wiem mam mieszane uczucia, tż się pewnie nie spodoba.... ![]() Potem pojechałam kupić kwiatki dla dziadków na jutro (50rocznica ślubu) i celofan na prezent a zaraz będę farbować włosy ! ![]() aHA, rano dzwoniłam do T. złożyć życzenia (ur) i przy okazji tak się gadka rozkręciła co tam jak tam, no i t. wspomniała coś że muszę chodzik kupić żeby sobie ulżyć i że to super sprawa .... a ja tak delikatnie probowałam jej powiedzieć że nie bardzo mam zamiar, to wywnioskowałam z rozmowy że "eeee przesadzam bo u nich wszystkie dzieci w chodziku chodziły", no ale tyle szczęścia że tż uważa że skoro nie chce chodzika to ok nie, mimo że on też nie widzi w tym nic żłego bo u nich tak wszyscy w chodziku chodzili. No ale niech Hania zacznie chodzić jak będzie sama na to gotowa. Tylko już się boje co będzie siostra tż mówiła jak we wtorek przyjadą ![]() No i buziaki dla Dorotki, Zuzki i Fifka
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-07-13 o 16:58 |
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
Black już pewnie obiad wcina.
Albo się tortem dzielą.
|
|
|
|
#3830 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ruchliwy ten nasz Leo ![]() Cytat:
Pamiętam Zjadł jedną łyżeczkę a resztę odsuwał łapkami i zaciskał dziąsełka ![]() Cytat:
Cytat:
Uuuu współczuję Dobrze że Miś na razie bezzębny.Cytat:
![]() Cytat:
http://www.youtube.com/user/SrebrnaAkacja Spaliśmy z mężem i Miśkiem 3 godziny z przerwami na cyca oczywiście ale wyspałam się. Wstaliśmy o 16 a Młody już marudzi że śpiący, więc tradycyjnie wykąpiemy go o 17.30.
|
||||||
|
|
|
#3831 |
|
Rozeznanie
|
Minęła godzina i nie ma żadnego posta.
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
noooo szok! slabiutko dzisiaj
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, powiem Ci szczerze, ze myslalm ze mniej wazysz
![]() A Kubulek bardzo zdrowo wyglada nie jest grubaskiem po prostu najwazniejsze, ze przybiera na wadze Illusion, łącze sie z Tobą w bólu! Jak Zocha ukąsi to konam.. Ciekawe jak tam Black.. |
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej
Brawa dla wszystkich polroczniakow coraz wieksze te nasze forumowe dzieci Pstryczku doczytalam ze z Kubusiem idziecie do neurologa .? Co się stalo bo juz tego nie wiem bo nie nadazm z wami trzymam kciuki Szaja dzięki za linka o odruchach ale co moze oznaczac brak T-Optycznego ? Bo już szaleje przed wtorkiem mam nadzieje ze neurolog w osrodku potwierdzi diagnozę pierwszego co bylismy prywatnie ale chyba osiwieje do wtorku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam prośbe ! moja koleżanka pisze mgr nt aktywności ruchowej w czasie ciąży wypełnicie dla niej ankiete???? https://docs.google.com/forms/d/1lS7...viewform?pli=1
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Pytanko korzystają c z aplikacji wizaz mogę wejsc do klubu ?
![]() ![]() Wieczorem napisze troche o pieluszkach wielo bo widze ze pare dyskusji bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, dobrze, ze tylko śliwa
Bokeh, pokaz grzywke ostatnio znajoma wrzucila na fb fote swojego 5miesiecznego synka w chodziku ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Bokeh, wypelnilam specjalnie sie na kompa przesiadlam ![]() jeny ja 59 to chyba w gimnazjum wazylam
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo dlugo 59 wazylam a rozmiar dupy wcale nie mały ![]() do pogrubionego a grzywke jutro wrzuce jak od babci wrócimy to zdjecia będą ![]() Ide malowac paznokcie ciekawe czy hania mi pozwoli
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-07-13 o 18:38 |
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wczoraj się nie odzywałam bo ktoś mi znowu dziecko podmienił, ale dzisiaj już oddał także wysprzatałam chałupę ![]() Blanka już śpi, ostatnio pada na naszym łóżku i żal jej przenosić ,musimy się bungować w salonie ![]() A Black sobie tam hasa na weselu , ale jej fajnie ![]() Buziaczki i gratulacje dla naszych półroczniaków ![]() Bokeh ankieta wypełniona Idę sobie pedikiur zrobię bo mąż niedługo wraca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

bo pozniej wycztalam ze od lyzki zaczynamy ...hmmm.. ale w takim razie czemu na opakowaniu jest mowa o 6 lyzkach?

I przynajmniej nie szarpią za kolczyki 
Czuję oddech stresu na karku. 

Kubulszczak po ponad tyg niejedzenia obiadkow wpierdzielil dzis wieksze pol duzego sloiczka!!!