|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41766250]
Debrah! ja cię kotuś przepraszam bardzo, coś mi się pochrzaniło, mam analizę rysunku rodziny, chcesz? [/QUOTE] Właśnie rodzinę robię ![]() Chcę chcę, dam zaraz maila na pw. Blogerko: super, że z Tż lepiej! Ale upadłości biznesu bardzo współczuję? O co chodzi ze sprężynowaniem? skakanie na nóżkach jakby? Amelka tego nie robi, chyba nie odkryła jeszcze, ale za to kocha jak się ją podnosi do góry, trzymając pod pachami. śmieje się straszliwie. Ja też ostatnio nie mam ani chwili dla siebie, dzieć się zrobił bardzo cycusiowo-mamusiowy, wczoraj, jak miałam mieć gości i chciałam sobie make up jakiś zrobić to ją musiałam w foteliku do łazienki ze sobą i gadać gadać gadać, każdy pędzelek pokazywać i dopiero dało jakoś radę ![]() Marsi: szok, strasznie wcześnie twoje dzieciaki się ruchowo rozwijają! Pytanie: a jak to jest: bo mówi się, że sobie dziecko samo krzywdy nie zrobi, jak się dźwiga do siadu to nie powstrzymywać? Albo później jak będą chciały chodzić to nie będzie nam wolno za rączki przecież prowadzać? jakto jest? |
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie raz z wanny wyskakiwalam zeby podac jakas zabawke bo sie nudzila sprezynowanie to takie odbijanie sie jak trzymasz dziecko pod paszkami, Borys to uwielbia, ma wtedy minke takiego cwaniaczka i moze sprezynwac w nieskonczonosc
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
aaa już wiem ocb.
ale od tego ręce strasznie bolą - to tak samo jak przy tym podnoszeniu Amelki, bo też się pod pachami trzyma. Parę razy i mi ręce więdną, uhh. Huśtawka już odchodzi w niepamięć chyba, bo się młoda chwyta i dźwiga i się boję że mi poleci do przodu na buzię, mimo, że zapięta jest.. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- A Marsi - nagraj raczkowanie koniecznie! To już tak serio serio przebiera rączkami i nogami i się utrzymuje? Szok! |
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laurko mam takie pytanko jaką farbą malowaliście grzejniki?? Takie piękne bielutkie?? |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet TZ rece od tego wiedna a on juz 100 kg przekroczyl, ja bardzo szybko wymiekam tez
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam wszystko, ale nie cytuję, bo mam na głowie przygotowanie do tego jutrzejszego wesela, muszę wszystko popakować, bo nie wiem, czy w końcu nocujemy, jeszcze nic nie poprasowane....bleeeee, nie chce mi się jechać gratulacje dla dzieciaczków za skończone miesiące Black, cudownego dnia Wam życzę pamiętam, że mała i illusion chyba pytały o zupki - na razie pasteryzowałam i zobaczymy co z tego będzie blogerko, ja kupiłąm taką szmatkę z metkami za 19,90 na all
|
#3758 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Laurko bardzo fajne zakupy blogerko baardzo sie ciesze, ze z tztem juz lepiej Wam sie uklada e_vel nic nie pisalas, ze Majeczce uszka przebilas ![]() A co do metek to moja Gabi zawsze jak dostawala jakas maskotke to jedyne czym sie bawila to wlasnie metka
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej!
Jeszcze musze nadrobic wpisy z wczoraj, ale najwazniejsze dzis. black wszystkiego najlepszego na nowej drodze!! My jedziemy do tz. Zapomnialam, ze jest dlugi weekend i pociag jest zatloczony. Wlasnie zmienialam pieluszke z mega kupsztalem. Jako przewijak sluzyly moje kolana. Moze mnie byc mniej do poniedzialku. ---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Cytat:
nawijko na szczescie szef nie siedzi obok mlodych. Mlodzi siedza przy osobnym stole na podescie, zeby wszyscy ich widzieli a goscie zwykle przy kilku/kilkunastu okraglych stolach |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Musze jeszcze nadrobic, ale na poczatek,
Black, bawsie sie dobrze! I duzo duzo miłosci ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- Debrah, my tez juz podajemy gluten . Ostatnio przwiozlam od babci ekologiczne warzywa i dodaje kasze do tego co akurat malej gotuje Marsii, kierowcy tirow mysla, ze moga wiecej na drogach.. ja mialam z nimi dwie przydogy, z jednej wyszlismy bez szwanku, a druga skonczyla sie (na szczescie tylko) skasowaniem samochodu - ale gdyby ktos siedzial z tylu to bylo by gorzej.. za pierwszym razem tir wyjechal mi z bocznej drogi - ja jachalam pońd 100 wiec nie bylo opcji na zatrzymanie, na szczescie przeciwnym pasem nikt nie jechal i udalo sie go wyminac (straszne sie zestresowalam wtedy ale balam sie zatrzymac bo tz tak sis wsciekl ze balam sie, ze pobije tego faceta), a za drugim razem nie mielismy tyle szczescia, ruszalismy na srzyzowaniu na zielonym a kierowca tira myslal ze zdarzy jeszcze skrecic i w nas wjechal ![]() Blogerko, wspolczuje nocy.. u nas to samo. Jestem juz wykonczona, nie wem czy to zeby, bo u nas dolne wyszly bez zadnych przygod.. nie wiem kiedy ostatnio spalam wiecej niz godzine. Tak samo jak ty rano wstaje zmega bolem glowy.. |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję Wam za dobre słówka.
Czuję oddech stresu na karku. Wpadłam do Was na sekundę, bo Oliwa obudziła nas trochę wcześniej, niż planowaliśmy, więc mam 5 minutek dla siebie. Będę o Was dużo myśleć dzisiaj. A teraz - lecę się hajtać.
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Powodzenia raz jeszcze :thumbup:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-13 o 07:37 |
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Black powodzenia, super zabawy i wszystkiego naj na nowej drodze życia
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak
Dwa tygodnie ![]() Cytat:
to był joke Żeby się nie wtrącali w zycie młodych ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia!!!!!!!
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do zmiany pieluchy to ja bym nie umiała zmienić na kolanach ![]() Cytat:
![]() Kubuś dziś wyjątkowo źle spał, obudził się o 2 i o 5:30 potem nie mógł usnąć ale w końcu mu się udało i pospaliśmy do 7:30 |
|||
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej
Ja do Was wroce po urlopie TZ,w przyszlym tygodniu. Wpadlam tylko,zeby zyczyc Black cudownego slubu,zarabistego wesela i mnostwa milosci i wzajemnego zrozumienia oraz szacunku na nowej dorodze zycia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba chciałaś powiedzieć bałaganu ![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41766250] Laurko, jakie łowy śpiworek obłędny! i spodnie! ja dzisiaj w SH byłam i mam dla Dorci 2 bluzeczki, jedną nową jutro dam foty[/QUOTE] Pokaż! Śpiworek od razu wpadł mi w oko, mam nadzieję że Miś będzie w nim umiał spać ![]() Cytat:
Grzejniki malowaliśmy na pewno tikkurilą, emalią alkidową (kurczę, albo akrylową? ale chyba alkidową) Nie mam puszki bo bym sprawdziła Blogerko 100 lat dla Boryska! Obiadki też chcę sama gotować, ale jak będę miała warzywka z ogrodu. Dziś Michał dostanie pierwsze jedzonko! Ale mam stresa. |
|||
|
|
|
#3770 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
mlodziez śpi, tatus pojechal po cos na śniadanko a ja nadrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie ze z tz coraz lepiej Cytat:
![]() spoko, my niedlugo konczymy 7 miesiac i z waga tez slabo Cytat:
chcialam pomoc ![]() ehhh, a moze wprowadxcie jakies promocje dzienne np tanie wtorki no nie wiem co by tu jeszcze wymyslic ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ale paskudna pogoda u mnie, mam nadzieje, ze slonce do Black dzisiaj poszlo. Laurko i Insolito pieknie chlopcy w fotelikach sie prezentuja, chyba tez musze sie za jakims zaczac ogladac. Ale mam teraz wieksza zagwostke, dzec ucina sobie poranna drzemke w wozku i wlasnie to juz chyba jego ostatnia tam drzemka bo normalnie mi sie w tym wozku ledwo zmiescil jeszcze mi nie protestuje, ze gondolka jet be dlatego sobie pomyslalam, ze moze jakas uzywke z wieksza gondola na all kupic? Mozecie cos polecic? Czytalam, ze marita jest sporawa i chyba [B]Lady [/B. I Lenova je maja?
|
|
|
|
#3772 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() a w Japonii są katolicy w ogóle? a na takim ślubie to jak są młodzi ubrani? Cytat:
i tak w ogóle to ja się stresuję podając mleczną kaszkę, czy skazy nie będzie, nie będę dziecku dowalała kolejnego potencjalnego alergenu teraz.Straszne przygody opisujesz! ---------------- Black, trzymaj się ![]() Debrah, mail ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ezzo, ale za miesiąc-półtora i tamte gondole za małe będą, nie szkoda kasy
|
||||
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my czesto zatrzymujemy sie w stegnie a do krynicy jezdzimy na zwiady wlasnie
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Szaja szkoda kurcze kasy, ale jakos boje sie do spacerowki jeszcze przesiadac, niby rozkładana na płasko, ale to nie to samo co prosta gondola, moj brzdac jeszcze sie nie pcha do siadania i boje sie mu zaszkodzić
kurcze sama nie wiem.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
hello, ale się wyspałam
![]() muszę go sobie przywiązywać chyba do nogi na szczescie nie płakał Pstryczku a co pediatra mowi o wadze? bo Ty chyba też jesteś drobna, co? badziabadzia- Twoja przygoda o z tirem- szok, wspolczuje
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-07-13 o 09:47 |
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj chyba nie ma sensu, z tych też w mig wyrośnie ![]() My już po marchewce Niezbyt smakowało
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
O losie Marsi,dobrze, ze tylko sliwka, ale znając umiejętności mobilne Leo, następnym razem jak spadnie to pewnie sam sobie z powrotem na to łóżko wejdzie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3778 |
|
Konto usunięte
|
Ezzo Dorotka też nie siedzi (siada z półleżenia na moich kolanach), więc tylko na płaską rozłożoną jeździmy, nic się nie dzieje
no bo co niby miałoby się dziać? dziecko duże, to najrozsądniej do spacerówki dać płaskiej.
|
|
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
Black życzę Wam wspaniałego wesela i żeby Wasze życie w małżeństwie było zawsze pełne miłości, wzajemnego wsparcia i zrozumienia Buziaczki za skończone pół roczku dla: Dorotki szajki Filipka marty Zuzi Agi I lecę zobaczyć co tam naskrobałyście od wczoraj jak padłam
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, drobna to chyba malo powiedziane przy 178 cm waze obecnie 58 kg ![]() powiem tak - w naszej przychodni nie ma pediatry, zapisani jestesmy do lekarza rodzinnego/ogolnego ale on niemowlakami zajmuje sie juz niby od dawien dawna... jak chodzimy na szczepienie i najpierw nas waza i mierza to do tej pory pielegniara zawsze nas chwalila ze jest przyrost i tyle ![]() jak maly mial trzydniowke to szarpnelismy sie prywatnie do prawdziwnej pediatry i jak wyszla w rozmowie jego waga to powiedziala ze najwazniejsze ze podwoil swoja wage urdzeniowa choc nieduzo i moglby co prawda wiecej wazyc no ale ze ja szczupla jestem to wszystko jasne ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() udanego spotkania! ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- eeee, nie jest jeszcze tak źle! Pamietasz mine moje Kuby? ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

ostatnio zaczyna be-be, me-me ale pisk jest nadal nr 1

To jakiś koszmar, ale po tym co na ulicy wdzę to niestety wiem że to raczej norma 

Ale byłam zła, że ta jedna cyfra się nie sprawdziła 

Czuję oddech stresu na karku. 

22.05.2008
Żeby się nie wtrącali w zycie młodych
ja bym nie umiała zmienić na kolanach 
śpiworek obłędny! i spodnie! ja dzisiaj w SH byłam i mam dla Dorci 2 bluzeczki, jedną nową 

klask i: