|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nadrobiłam i uciekam, mamy dziś gości, zostają do jutra ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
I jeszcze u mnie jest taka historia, że moja mama miała słaby pokarm i też nas musiała dokarmiać. Nie wiem, czy to dziedziczne..poród też miałam podobnie ciężki jak ona, kiedy mnie rodziła. A mam takie pytanie mamuśki - jak karmicie piersią, to jaką konsystencję ma Wasz pokarm? Mój jest bardzo wodnisty. Cytat:
Przez ostatnie dwa dni nie mogłam wyjść nawet do wc i dostałam takiego zatwardzenia, że chyba przez następne 10 lat kupy nie będzie ![]() Także tego...no poddaję się, nawet jak ktoś powie, że wygodnicka jestem i żadna ze mnie Matka Polka ![]() Cytat:
![]() Powodzenia i cierpliwości kupę ![]()
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź ![]() ![]() Moja też śpi często z rozdziawioną buziuchną, ale nos też czysty i oddycha przez nos, więc nie wiem czemu tak, bo podobno dziecko powinno spać z zamkniętą ![]() A o hump pytałam 4 dni temu jakoś i też cisza - nic nie pisze i gdzież ona to ?! Tak samo anoxee ![]()
![]() |
#2224 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() ![]() no a jednak delicol najlepszy ![]() dzisiaj tylko rano karmiłam go piersią... tak cały dzien jedziemy na moim odciagnietym z butli, a ostatnie karmienie na nutrze, bo delicol mi się kończy ![]() ![]() ////cos mi sie wydaje,ze jak tak dalej pójdzie Młody w ogole nie będzie chciał pic z piersi... no trudno.. najwazniejsze zeby maluszek był szczęśliwy ![]() ![]() zamówiłam przez neta 5 opakowań delicolu, ale przyjdzie dopiero w pon lub we wtorek ![]() komiksowa- najważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie no i oczywiscie synka- co niewątpliwie jest ze sobą powiazane sama ustalasz czy karmisz piersia czy mm ![]() ![]() ![]() mój pokarm wodnisty jest tylko na poczatku (ok20-30 ml) jak zbiorę całą butle mleczka ok 150ml to jest dosyć gęsty ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-13 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Justi Ty masz jakiś kontakt z anoxxe??
My i tak mieszkamy na wsi, więc tu chrzciny są, kiedy kto chce bo i taak rzadko się dzieciątko rodzi ![]() no a hump może na wsi??
#2226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie o tym, że karmienie piersią jest przereklamowane i macie kryzysy. Doskonale wiem co czujecie! Jakiś tydzień przed wyjazdem wykrzyczałam przyjaciółce, że mam tego dość, nie chce mi się już karmić i żyć w ciągłym stresie. Ale jakoś teraz mi przeszło. Wcześniej było tak, że mała ssała kilka minut i ryk wielki. Teraz odkąd karmimy się na leżąco to karmienie trwa po 20min z każdego cyca. Daje jej z obu bo po 20 min i tak już się dokopała do tego najtłustszego, a skoro dalej jest głodna to daję jej opróżnić obie piersi. Nie wiem czy dobrze robie, ale widać wypija je do końca bo nie muszę dokarmiać, pokarmu jest wystarczająco, a w nocy mogłabym odciągać z powodzeniem (ale tak jak już pisałam, wolę spać, będę odciągać tylko wtedy, kiedy będę miała zaplanowaną rozłąkę z małą a na razie się nie zanosi ![]() Motylku Wiem, że też mnie pytałaś o samopoczucie ![]() ![]() ![]() A pochwalę Wam się. Próbuję zorganizować moją garderobę po przyjeździe i mierzę rzeczy sprzed 100 lat (mąż to wszystko spakował, jak byłyśmy z Sofią w szpitalu, inaczej zrobiłabym to przed wyjazdem, bo połowa z tych rzeczy nadaje się tylko do oddania... ) i wcisnęłam na tyłek dzinsy, których nie nosiłam na rok przed ciążą, bo się nie mieściłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
motylku, fakt, nie powinny chyba, żeby coś tam nie wleciało tylko im ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostawiam pewnie ![]() ![]() serio się zastanawiasz nad laktatorem? nie wiem jak mogłabym bez niego funkcjonować ![]() ![]() ![]() jak to gdzie chcesz wychodzić? męża w ucho strzel:P a co Ty matka polka zamknięta w 4 ścianach? do kina z koleżanką, na zakupy, do fryzjera?jest milion miejsc ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2231 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
ciekawe dlaczego hmm Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2232 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale ja też się biorę za siebie! od 2 dni ćwiczę, zapuszczam, włosy i niebawem ściągnę aparat orto. Na święta będę jak nówka sztuka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
----- Mama pojechala ale trafilismy do szpitala ![]() ![]() jak na razie zrobili mocz i morfologię.. wyszło, że leukocyty (?) chyba podwyższone i ze jakby jakas infekcja wirusowa..ale ze trzeba jeszcze poobserwować.. takze czekamy.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Marchewka to trzymam mocno kciuki za Wojtusia I Was. Gdzie jestescie, w ktorym szpitalu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się pokłóciłam z TŻ przez telefon. Tzn on mnie opieprzał a ja słuchałam i ryczałam tak, że aż mi gluty wisiały. ![]() ![]()
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Ej, laski, moj mały ciągle nie moze wycisnąć kupy i jęczy i jęczy i długo mija zanim zrobi... Od czego to moze byc?
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Motylku
![]() ![]() ![]() ![]() VVGH to pewnie wzdecia... Wiekszosc naszych.maluszkow ma problemy ze zrobieniem kupki. Mozesz mu masowac brzuszek (okrezne ruchy wg wskazowek zegara), robic rowerek nozkami I podginac kolanka do brzuszka, moze mu to pomoze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marchewka dużo zdrówka dla Wojtusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
no dobra, dobra, zamówiłam ten laktator ![]() Cytat:
też jestem ciekawa ![]() Cytat:
Maarchewka, mam nadzieję, że to nic takiego!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
och, Motylku, współczuję przywołania wspomnień, jeszcze czas zagoi rany ![]() czasami tak dzieciaczki mają, ale może coś zjadłaś szczególnego? Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-07-13 o 18:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do Młodej to szczerze, tak jak TŻ i moi rodzice mówią dopatruję się dziury w całym bo - się nie uśmiecha i uśmiech u niej to naprawdę nagroda dla Nas - bo głuży nie wiem może 5 minut dziennie?! - czasami wydaje mi się, że nie słyszy i jest w swoim świecie - wygląda jak ćpun podczas karmienia, uciekają jej oczy do góry i drży jej broda - i ma zacisnięte piąstki jak leży na brzuchu - ma bardziej aktywną jedną stronę od drugiej i oooo tyle aktualnie jestem na diagnozie "padaczki" Psycha, niestety psycha...
![]() |
#2242 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Motylek skarbie.... spokojnie.
![]() Po drugie: miała badania słuchu?? Marchewka o kurcze ![]() ![]()
#2244 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---- Przyszłam się wyżalić, bo już nawet wyć do ściany nie mam siły. Malutki w nocy budził się co 1-1,5 godziny. Olbrzymi płacz, kręcenie się przy karmieniu... No, ale nic. Matka dzielnie wszystko zniesie. Ale ja generalnie nie o tym. Mąż w nocy wydarł się na mnie, że Młody tym swoim płaczem cały blok obudzi (akurat miał atak ryku w trakcie przebierania pampa), że nie umiem Go uciszyć itp. A On przecież pracuje, wstaje na 4 do roboty! Wkur.wił mnie tak, że pocisnęłam Mu wiązankę... Ja od miesiąca ani jednej nocy nie przespałam i tylko jeden jedyny dzień wstałam wyspana, ale przecież to nie ja pracuję tylko On. Niby zadzwonił z pracy i mnie przeprosił, ale mam to w dupie, bo na tym nie koniec. Nie spałam dzisiaj całą noc. Rano też nie miałam nawet kiedy się ogarnąć, bo Kuba potrzebował przytulania, cycusia i zajmowania się nim. Przed 12 dopiero jak przyszła moja mama z obiadem, to umyłam się i ogarnęłam. Wrócił Mąż z pracy, pojechał do mechanika auto zaprowadzić. Ja w tym czasie ogarnęłam siebie (podziubałam trochę obiadu) i Małego i poszłyśmy z mamą na spacer po zakupy. Mąż wrócił i poszedł spać. Wróciliśmy po godzinie ze spaceru, bo Młody podniósł alarm na cycusia. Wisiał na nim z godzinę, w międzyczasie mając straszne bóle brzuszka, bo się prężył i wyginał i w rezultacie puścił salwę bączków i zrobił kupkę. Myślałam, że po zmianie pampa, skoro najedzony to zaśnie, ale nie. Więc noszenie, tulenie, lulanie. Ręce mi mdlały, w głowie się kręciło, bo prawie nic nie jadłam (no bo kiedy?!?). W końcu po 16 zaczął być senny, więc położyłam Go w leżaczku i usnął. Więc leżaczek obok łóżka i ja też w kimę chociaż na moment. Obudził mnie buziaczkiem Mąż o 18:30 żeby zapytać jak się czuję i żeby oznajmić że jedzie na nocny turniej piłki nożnej. Kuwa! Wiedziałam, że jest, ale myślałam, że w takiej sytuacji to zrezygnuje z niego.. Ale po co... I jeszcze pytanie na odchodne "Poradzisz sobie?". A mam jakiś wybór... Pocisnęłam Mu odpowiedniego smsa i pewnie jak wróci to będzie standardowy tekst, że jutro niedziela, jutro ma wolne to zajmie się Kubą... Jutro to będzie futro! ![]() Przepraszam za smęty, ale musiałam się wyżalić- trochę lżej mi się zrobiło... Uciekam, bo Kubuś zaczyna się już kręcić, więc czas przyszykować cyca. Miłego wieczoru! ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() Co do pogrubionego, to Kubusiowi też lata broda podczas karmienia. A oczy Mu uciekają jak zaczyna mieć odlot- podczas karmienia, po karmieniu, jak zasypia, czasami nawet w trakcie snu. Takie dziwne uciekanie otwartych oczu do góry (nie wiem jak to określić). Miałam ostatnio pytać o to lekarza ale zapomniałam, zapytam może położną w przyszłym tygodniu...
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-07-13 o 18:46 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() brawa za laktator ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
oj Kochana, ktoś Ci chyba d.... dawno nie skopał. Matylda jest młodsza od Helenki o równe dwa tygodnie i wiesz co? oprócz punktu z karmieniem u nas jest tak samo.. no i ostatnio zaczęła się uśmiechać na maksa, ale to jej mama musiała porządnie wyluzować ze wszystkim. teraz jesteśmy jak stare kumpelki, ale ja naprawdę wyluzowałam i życzę wszystkim forumowiczkom tego samego. tak jak myślałam, nie masz żadnych podstaw. wariatko! daj jej czas, cholera, no...daj jej czas i ciesz się macierzyństwem. mi ostatnio lekarka powiedziała, że Helenka jest cudna i zdrowa i że będzie się rozwijać w swoim tempie (pytałam czy główkę powinna bardziej podnosić) tak, że ADHD mam z głowy i nic tylko się cieszyć. Myślę, że Wam powiedziałaby to samo ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
nie kąpię się jak jesteśmy same ![]() ![]() zamówiłam aventu ręczny, nie chcę przepłacać póki co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
tak robię,ale on nadal się męczy... espunisan też daję.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
mam nadzieję,że dojdziecie jakoś do porozumienia i mężu się opamięta:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przestan. nalatałam się z Jerzem po neurologach,bo miał drżenia kończyn i brody i uwierz mi: MOCNE! na koniec okazało sie,że to u niemowląt normalne do poł roku...... jezeli złapiesz bródkę i w kilka sekund nie minie drżenie to źle,a jak minie to ok. Gdy wkladasz ją do wanienki to się pręży? ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- nie... on ma tak codziennie. najczesciej od 4 rano.
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Szprotka kochana przeprowadź z TŻ porządną rozmowę, bo zaczął według mnie przeginać.
PO 1: Co z tego, że pracuje?? A ty co?? Leżysz i pachniesz?? ![]() PO 2: Uważam, że facet ma prawo wychodzić rozerwać się, ale w takich sytuacjach powinien zostać z Wami a nie on ma w dupie, a ty się zajmuj. Jeden dzień dla was za cały tydzień?? Masakra ![]() ![]() Mój mąż też pracuje, ale jak widzi, że padam na ryjek to raz w nocy bierze ode mnie małą... Wykończysz się
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.