|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Mam tyle czasu, żeby gotować, wszystkie sklepy pod nosem - mogę gotować, co dusza zapragnie, ale brak apetytu mnie skutecznie zniechęca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Ja pierwszy i jak narazie ostatni
![]() ![]() Na dodatek czuję sie momentami jakby przewaliła dwie tony węgla i tylko leżec mi się chce... Może po 12 tygodniu będzie lepiej? W piątek byłam na badaniach, tyle tego było, że pielęgniarka musiała mi pobrać krew z obu rąk, bo już z jednej nie chciało lecieć ![]() ps. za hiv, toxo i hcv zapłaciłam 85 zł
nasza Kropeczka ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-07-13 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja nie wiem, dlaczego nie płaciłam?! Może przy odbiorze wyników (w gabinecie ginekologa w poradni szpitalnej) będą chcieli jakiegoś dowodu wpłaty??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
rossa1988 chodzisz do ginka na nfz
85 zł to w sumie nie dużo ![]() witam się wieczorkiem bo po nocnej zmianie padłam jak zabita ![]() gratuluję nowym fasolką i mamusią ![]() ![]() orgazmy w ciąży ponoć nie wskazane a picie wody też słyszałam ze mega ważne i trzeba jak najwięcej ... mnie czasem męczą delikatne skurcze brzucha, ale to jak postoję 12 h w pracy juz nie moge sie doczekac l4 ![]() ![]() choć w drugiej strony co ja bede robic w domu przez cała ciąże ? elunka - gratki za serduszko ![]() ![]() ![]() film czadowy ![]() Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2013-07-13 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,bezpla...fz,2689,1.html że te badania tez powinny być refundowane, więc chyba nie musisz się niczym martwić.
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Już się uspokoiłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#459 | |||
Raczkowanie
|
Co za dzien ... padam juz . i do tego mam zgage i nie wiem skad sie przyplatala
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Monika jak będziesz miała sekundkę może ułożysz 1 stronę w kolejności TP?
![]() ![]()
#463 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może wstrzymajmy się do końca miesiąca jak każda z nas już pójdzie na drugą wizytę do lekarza, pozakładają nam karty ciążowe (bo tak powinien większość z nas wyjść8 tydzień) i będziemy znały termin wg wyliczeń lekarza? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A 8 tydz zaczęłam wczóraj ![]() Ale mnie bez znaczenia kiedy i jak będziecie wpisywać ![]() Dzień dobry ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzień dobry dziewczyny ![]() ![]() Ja się wczoraj nażarłam czereśni i zdychałam ![]() ![]()
![]() |
#468 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My właśnie się zbieramy do teściowej, wszytsko gotowe jedzonko. Mam nadzieje, że dzisiaj mnie ta bezsilność popołudniowa nie dopadnie ![]() Miłego dnia wszystkim Przyszłym Mamom ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie czuję po japońsku - jako tako. Trochę mnie w brzuchu kręci ![]() Bryk nie przejmuj sie, nie mamy jeszcze mamuś kwietniowych, nie będziesz ostatnia ![]() wzajemnie ![]()
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() WITAM Nie wytrzymalam i napisalam, a mialam czekac na wizyte, w ktorsj uslysze serduszko ![]() Takze prosze bardzo o trzymanie kciuków. ![]() Ps. czytam Was od samego początku :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dziewczyny jesli któras jeszcze idzie na bete niech od razu da sobie zrobic badanie na grupe krwi i tak bedziecie musiały robic a po co kuc sie zeby tylko jeden wynik zrobic ![]() co do picia to unikajcie gazowanego powoduje to wzdecia i nasz maluszek moze miec ciagle czkawke najzdrowsze to wody niegazowane badz soki samemu zrobione albo kompoty , wody smakowe oprócz curku nie maja nic dobrego .... jak sobie sama obliczyłam to w liscie mozecie wpisać Edyta ostatnia@ 11.06 termin mi wyszedł 20 .03 (górny Śląsk) 2 dzindziol
![]() |
#473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Potwierdzam - piję tylko wodę mineralną niegazowaną i już nie budzę się w nocy z bólem brzucha... Takie miałam wzdęcia ![]() Po czereśniach też podobno rośnie ryzyko wzdęcia ![]() Dopiero bierzemy się z TŻ za robienie obiadu ![]() Mamy naprawdę leeeeeniwą niedzielę - leżeliśmy w łóżku chyba do 13:00 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja sie wstrzymuje przed wpisaniem na liste do kolejnej wizyty ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wody smakowe to najgorsze co można pić (no może oprócz coli). Przeczytaj sobie skład - cukier, słodzik aspartam (rakotwórczy), benzoesan sodu, mnóstwo E-coś tam...
![]() |
#476 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
To w takim razie musze sie na zwykla wode przerzucic, bo nie wiedzialam ze to az tak niezdrowe.
Ale ten weekend szybko zlecial... Nie mam w ogole ochoty jutro isc do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
tak samo jak herbatki dla dzieci te w granulkach przykład
herbatka ułatwiajaca trawienie sklad: Glukoza, wyciągi z ziół 3,9% (koper włoski, rumianek, anyż)... nastepna np rumiankowa skład: witamina C, maltodekstryna, dekstroza, rumianek (ekstrakt, olej) – 1,3%,, (regulator kwasowości). Produkt bezglutenowy. pewno powiecie ze ok bo nie ma glukozy ale to tani chwyt bo dekstroza mimo iz jest na 3 miejscu to nic innego jak inna nazwa glukozy ![]() maltodekstryna to cukier prosty i dodatje sie go do róznych rzeczy przewaznie cukierniczych i do mlek MM kawe pije rozpuszczalna z mlekiem cole tez ale to na zgage ( której odpukac narazie nie mam )
#479 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny...Jakos nie mialam sil koma zalaczyc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny!
Nie było mnie przez trzy dni.. nie mam w weekendy dostępu do komputera, więc pewnie popiszemy sobie tylko w ciągu tygodnia razem. Patrzę na listę na pierwszej stronie i chyba jestem z was najstarsza ![]() Czuję się super, oprócz ciągłego ziewania, ale to jest do przeżycia. Przetrzymajcie te pierwsze tygodnie - II trymestr jest już super! Mam pytanie do tych, które spodziewają się kolejnego dziecka - czy będziecie robić ponownie wszystkie badania np na toxo, hcv itd? I drugie, czy macie poprzednią kartę ciąży w domu, czy zostaje ona w szpitalu?? Bo nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy to efekt mojego bałaganu w papierach, czy szpital sobie kartę zatrzymuje? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.