Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 17:32   #451
justine_87
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sobie nawet nie moge wyobrazic ze rzygam Mam nadzieje,ze mnie to nie dopadnie...Od perfum mnie nie odrzuca-co bardzo mnie cieszy No i dzis juz 3 posilki zjadlam choc nie wiem,czy jogurt naturalny moge zaliczyc do posilkow ale zawsze to jest cos...Mam nadzieje,ze w koncu mi apetyt wroci
Dziś prałam robocze ubrania TŻ - przez smród skarpetek o mało się nie przewróciłam Jeszcze je czuję
Mam tyle czasu, żeby gotować, wszystkie sklepy pod nosem - mogę gotować, co dusza zapragnie, ale brak apetytu mnie skutecznie zniechęca

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 17:34   #452
Rossa1988
Raczkowanie

Ja pierwszy i jak narazie ostatni miałam po niedojrzałej brzoskwini, trochę moja wina bo popiłam jeszcze gazowaną wodą, wsiadłam do auta i te wszystkie czynniki skończyły się jak się skończyły A poza tym to tylko mnie mdli, ciągle burczy w żoładku, ale nie mam na nic ochoty i apetytu... Wmuszam coś siebie i biorę witaminy.
Na dodatek czuję sie momentami jakby przewaliła dwie tony węgla i tylko leżec mi się chce... Może po 12 tygodniu będzie lepiej?

W piątek byłam na badaniach, tyle tego było, że pielęgniarka musiała mi pobrać krew z obu rąk, bo już z jednej nie chciało lecieć ale dałam radę.

ps. za hiv, toxo i hcv zapłaciłam 85 zł

Edytowane przez Rossa1988
Czas edycji: 2013-07-13 o 17:44
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 17:50   #453
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Ja pierwszy i jak narazie ostatni miałam po niedojrzałej brzoskwini, trochę moja wina bo popiłam jeszcze gazowaną wodą, wsiadłam do auta i te wszystkie czynniki skończyły się jak się skończyły A poza tym to tylko mnie mdli, ciągle burczy w żoładku, ale nie mam na nic ochoty i apetytu... Wmuszam coś siebie i biorę witaminy.
Na dodatek czuję sie momentami jakby przewaliła dwie tony węgla i tylko leżec mi się chce... Może po 12 tygodniu będzie lepiej?

W piątek byłam na badaniach, tyle tego było, że pielęgniarka musiała mi pobrać krew z obu rąk, bo już z jednej nie chciało lecieć ale dałam radę.

ps. za hiv, toxo i hcv zapłaciłam 85 zł
I robiłaś te badania na fundusz, tak?
Bo ja nie wiem, dlaczego nie płaciłam?!
Może przy odbiorze wyników (w gabinecie ginekologa w poradni szpitalnej) będą chcieli jakiegoś dowodu wpłaty???

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-13, 17:51   #454
123spinka
Zadomowienie

rossa1988 chodzisz do ginka na nfz
85 zł to w sumie nie dużo
witam się wieczorkiem bo po nocnej zmianie padłam jak zabita

gratuluję nowym fasolką i mamusią coraz więcej nas

orgazmy w ciąży ponoć nie wskazane a picie wody też słyszałam ze mega ważne i trzeba jak najwięcej ...

mnie czasem męczą delikatne skurcze brzucha, ale to jak postoję 12 h w pracy
juz nie moge sie doczekac l4 o ile je dostane
choć w drugiej strony co ja bede robic w domu przez cała ciąże ?

elunka - gratki za serduszko

film czadowy

Edytowane przez 123spinka
Czas edycji: 2013-07-13 o 17:54
123spinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 17:56   #455
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
I robiłaś te badania na fundusz, tak?
Bo ja nie wiem, dlaczego nie płaciłam?!
Może przy odbiorze wyników (w gabinecie ginekologa w poradni szpitalnej) będą chcieli jakiegoś dowodu wpłaty???
u mnie było tak, że na pierwszej wizycie byłam prywatnie i babka mi dała skierowanie do przychodni tam gdzie pracuje, na jednej stronie były badania na nfz, a na odwrocie toxo, hcv i hiv napisała mi 'odpłatnie', nie wiem czemu, bo tu
znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,bezpla...fz,2689,1.html że te badania tez powinny być refundowane, więc chyba nie musisz się niczym martwić.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 17:59   #456
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
u mnie było tak, że na pierwszej wizycie byłam prywatnie i babka mi dała skierowanie do przychodni tam gdzie pracuje, na jednej stronie były badania na nfz, a na odwrocie toxo, hcv i hiv napisała mi 'odpłatnie', nie wiem czemu, bo tu
znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,bezpla...fz,2689,1.html że te badania tez powinny być refundowane, więc chyba nie musisz się niczym martwić.
Dzięki za link do artykułu
Już się uspokoiłam Cieszę się, że trochę zaoszczędziłam

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-13, 18:11   #457
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
polecam wam ogladnac ta animacje, cos wspaniałego

Jak odbywa sie poczęcie dziecka
http://www.youtube.com/watch?v=6gahk...&feature=share
Oooo fajny filmik, ale melodia przerażająca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 19:12   #458
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
O jaaaa... Jak science fiction
Najlepsze momenty - zagnieżdżenie i bicie serca...
też mi łza stanęła w oku

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
a my mamy szlaban na seks :-( zapłacze się jak to będzie przez 9 miesięcy :-( już 6 tygodni...
ja w sumie bym wytrzymała ale Tz zwariowałby

Cytat:
Nie lada wyzwanie przed Wami Wszystko dla dobra Maleństwa, ale razem z połogiem to prawie rok celibatu
Zostają zabawy na inne sposoby

Ja się zastanawiałam, jak na fasolkę działa orgazm, a dokładnie skurcze mu towarzyszące
ja słyszałam że orgazm bardzo dobrze wpływa szczęśliwa matka,szczęśliwe dziecko, dziecko fajnie się "buja" podczas orgazmu
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 19:43   #459
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

Co za dzien ... padam juz . i do tego mam zgage i nie wiem skad sie przyplatala
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

A powtarzałas betę czy pierwszy raz? Ja robiłam raz betę ale nie będę powtarzać bo jak będzie ok to myślę że wyjdzie usg w porządku. Ja też bym nie bardzo chciała dwójke na raz, dwójka + 1 to trójka a jeszcze mamy 2 miesięcznego psa. Oj nie. I jeszcze ten stres w ciazy z dwójeczką to dopiero masakra
pierwszy raz robilam , wiecej nie bede bo w poniedzialek wynik a w srode juz wizyta u ginekologa ..

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wow! Aż się boję tego kłucia. Najgorsze, że u mnie w laboratorium jest mała i ciasna poczekalnia, w której są tylko trzy krzesła i zawsze robi mi się tam duszno i słabo. W ciąży to pewnie tam padnę

Ja kiedys sie balam , ale w pierwszej ciazy zrobilam tyyyyle badan i tyle razy nie pokluli ze przestalam sie bac , tak samo dentysty ..

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Witam
Hmm jak czytam wasze posty o ciągłym zmęczeniu i spaniu do 11, 12 to jak bym czytała o sobie Miałam z tego powodu lekkie poczucie winy, ale skoro to nie tylko ja tak mam to ok, niech będzie
Ja nie czuje wiekszego zmeczenia niz przed .. zreszta syn codziennie funduje mi pobudke o 07.30 wiec nawet jakbym chciala pospac to nie moge
TrelciaMorelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 21:35   #460
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Dziś prałam robocze ubrania TŻ - przez smród skarpetek o mało się nie przewróciłam Jeszcze je czuję
Mam tyle czasu, żeby gotować, wszystkie sklepy pod nosem - mogę gotować, co dusza zapragnie, ale brak apetytu mnie skutecznie zniechęca
Mój TŻ ma nakaz prania sobie ręcznie skarpetek jak je zdejmuje po kilku godzinach pracy albo przynajmniej moczenia w jakiejś pachnącej wodzie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 21:42   #461
mona1
Zadomowienie

Cytat:
ooooo super link, warto wiedzieć co nam się należy swoją drogą ciekawa sprawa z tą twoją ginką, czemu tylko część dała na fundusz? z drugiej strony jeśli byłaś prywatnie to mogła ci wszystko zlecić płatne....
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 21:51   #462
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Monika jak będziesz miała sekundkę może ułożysz 1 stronę w kolejności TP? ale to taka moja mała sugestia

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-07-13, 22:01   #463
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Monika jak będziesz miała sekundkę może ułożysz 1 stronę w kolejności TP? ale to taka moja mała sugestia
myślę ze to dobry pomysł, pozmieniałam i poproszę każdą mamusię z listy o sprawdzenie czy wszystkie dane się zgadzają
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 06:56   #464
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
a my mamy szlaban na seks :-( zapłacze się jak to będzie przez 9 miesięcy :-( już 6 tygodni...
u nas to samo na sam początek do czasu zapuszczenia korzeni fasolki w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Przepiękne Rzeczywiście dziecko to cud

A ja zjadłam maliny, który mi zostały z ciasta i nawet 10 min ze mną nie zostały. Zaliczony pierwszy ciążąwy tragedia
właśnie te maliny to podobno nie najlepszy pomysł. czytałam że herbata z malin nie jest dobrym pomysłem, bo wywołuje skurcze i kobiety przez porodem powinny pić jak już chcą żeby małe wyszło. Zapytałam o sok z malin doktorka na wizycieczy mogę do wody bo uwielbiam a on na to, że to w sumie tylko porzekadło ludowe ale w każdej prawdzie babci jest kropla prawdy i lepiej zamienić sok z malin na inny sok i już.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
myślę ze to dobry pomysł, pozmieniałam i poproszę każdą mamusię z listy o sprawdzenie czy wszystkie dane się zgadzają
a może wstrzymajmy się do końca miesiąca jak każda z nas już pójdzie na drugą wizytę do lekarza, pozakładają nam karty ciążowe (bo tak powinien większość z nas wyjść8 tydzień) i będziemy znały termin wg wyliczeń lekarza?
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 07:53   #465
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

a może wstrzymajmy się do końca miesiąca jak każda z nas już pójdzie na drugą wizytę do lekarza, pozakładają nam karty ciążowe (bo tak powinien większość z nas wyjść8 tydzień) i będziemy znały termin wg wyliczeń lekarza?
Ja znam termin wg lekarza i mam kartę ciaży
A 8 tydz zaczęłam wczóraj

Ale mnie bez znaczenia kiedy i jak będziecie wpisywać

Dzień dobry

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 08:24   #466
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja znam termin wg lekarza i mam kartę ciaży
A 8 tydz zaczęłam wczóraj

Ale mnie bez znaczenia kiedy i jak będziecie wpisywać

Dzień dobry
no i tak chyba najlepiej jak już się wie od lekarza najwyżej każda z nas napisze indywidualnie o aktualizację
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:10   #467
BrykBryk
Raczkowanie

Cytat:
właśnie te maliny to podobno nie najlepszy pomysł. czytałam że herbata z malin nie jest dobrym pomysłem, bo wywołuje skurcze i kobiety przez porodem powinny pić jak już chcą żeby małe wyszło. Zapytałam o sok z malin doktorka na wizycieczy mogę do wody bo uwielbiam a on na to, że to w sumie tylko porzekadło ludowe ale w każdej prawdzie babci jest kropla prawdy i lepiej zamienić sok z malin na inny sok i już.
z tymi malinami to niezupełnie tak, maliny jeść spokojnie można a przed porodem pije się herbatkę z LIŚCI malin piłam przed pierwszym porodem ale mi nie pomogła bo Synek i tak urodził się dwa tygodnie po terminie poprzez indukcję być może dlatego mi nie pomogła bo zaczęłam ją pić około 40 tygodnia a ponoć trzeba wcześniej zacząć. Liście malin zwierają prostaglandyny (te same co są w nasieniu ), dlatego też przed porodem można wykorzystać okrutnie męża/niemęża

dzień dobry dziewczyny jak się dziś czujecie? widzę po liście, że jestem ostatnia mam nadzieję, że ktoś jeszcze dołączy.
Ja się wczoraj nażarłam czereśni i zdychałam a kocham je miłością wielką
Elżbieta 25.03.2014
BrykBryk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:40   #468
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda malin hehe
Pierwszy ciążowy rzyg dopiero przede mną, więc tylko się dziwię, skąd macie siłę, żeby w miarę normalnie funkcjonować, gdy mdłości dręczą i męczą... :-(
Ja niemal w ogóle nie mam mdłości, zaskoczyło mnie to bardzo

Cytat:
Ja mam tak, że rano humorek mi dopisuje i energii mam kupę, a po południu masakrejszyn - wszystko i wszyscy mnie drażnią i siły nie mam wcale

Cytat:
Cytat:
Napisane przez BrykBryk Pokaż wiadomość
z tymi malinami to niezupełnie tak, maliny jeść spokojnie można a przed porodem pije się herbatkę z LIŚCI malin piłam przed pierwszym porodem ale mi nie pomogła bo Synek i tak urodził się dwa tygodnie po terminie poprzez indukcję być może dlatego mi nie pomogła bo zaczęłam ją pić około 40 tygodnia a ponoć trzeba wcześniej zacząć. Liście malin zwierają prostaglandyny (te same co są w nasieniu ), dlatego też przed porodem można wykorzystać okrutnie męża/niemęża

dzień dobry dziewczyny jak się dziś czujecie? widzę po liście, że jestem ostatnia mam nadzieję, że ktoś jeszcze dołączy.
Właśnie ja tez czytałam taki artykuł w gazetce, że liście malin lepiej sobie odpuścić do 37, 38 tc, ale o samych owocach nie słyszałam

My właśnie się zbieramy do teściowej, wszytsko gotowe jedzonko. Mam nadzieje, że dzisiaj mnie ta bezsilność popołudniowa nie dopadnie
Miłego dnia wszystkim Przyszłym Mamom

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:54   #469
cobra115
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Ja w pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 12:01   #470
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Też kocham czereśnie

Ja sie czuję po japońsku - jako tako. Trochę mnie w brzuchu kręci
Bryk nie przejmuj sie, nie mamy jeszcze mamuś kwietniowych, nie będziesz ostatnia

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Miłego dnia wszystkim Przyszłym Mamom
wzajemnie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-07-14, 12:29   #471
Ela87
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

Dołączy, dołączy prawdopodobnie w czwartek.

WITAM
Nie wytrzymalam i napisalam, a mialam czekac na wizyte, w ktorsj uslysze serduszko Bylam u gina wczoraj i powiedzial, ze serduszko to kwestia doslownie 3 dni, kazal przyjsc w czwartek.
Takze prosze bardzo o trzymanie kciuków.

Ps. czytam Was od samego początku :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 13:13   #472
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się zastanawiałam, jak na fasolkę działa orgazm, a dokładnie skurcze mu towarzyszące
niby tak jakbys chodziła fasolka to odczuwa jako kołysanie pamietaj ze ona jest w wodzie wiec napewno to nic niemiłego

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:

Amen ja nawet dobrze troche muli ale ok jutro lece na bete

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dołączy, dołączy prawdopodobnie w czwartek.

WITAM
Nie wytrzymalam i napisalam, a mialam czekac na wizyte, w ktorsj uslysze serduszko Bylam u gina wczoraj i powiedzial, ze serduszko to kwestia doslownie 3 dni, kazal przyjsc w czwartek.
Takze prosze bardzo o trzymanie kciuków.

Ps. czytam Was od samego początku :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki .... ja tez czekam na potwierdzenie jutro beta wiec sie dopisze do listy juz oficjalnie narazie jestem inkognito

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Dziewczyny jesli któras jeszcze idzie na bete niech od razu da sobie zrobic badanie na grupe krwi i tak bedziecie musiały robic a po co kuc sie zeby tylko jeden wynik zrobic badania do gon najlepiej 3/4 dniowe

co do picia to unikajcie gazowanego powoduje to wzdecia i nasz maluszek moze miec ciagle czkawke najzdrowsze to wody niegazowane badz soki samemu zrobione albo kompoty , wody smakowe oprócz curku nie maja nic dobrego ....

jak sobie sama obliczyłam to w liscie mozecie wpisać
Edyta ostatnia@ 11.06 termin mi wyszedł 20 .03 (górny Śląsk) 2 dzindziol

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 15:27   #473
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
co do picia to unikajcie gazowanego powoduje to wzdecia i nasz maluszek moze miec ciagle czkawke najzdrowsze to wody niegazowane badz soki samemu zrobione albo kompoty , wody smakowe oprócz curku nie maja nic dobrego ....

jak sobie sama obliczyłam to w liscie mozecie wpisać
Edyta ostatnia@ 11.06 termin mi wyszedł 20 .03 (górny Śląsk) 2 dzindziol
Witaj
Potwierdzam - piję tylko wodę mineralną niegazowaną i już nie budzę się w nocy z bólem brzucha... Takie miałam wzdęcia
Po czereśniach też podobno rośnie ryzyko wzdęcia

Dopiero bierzemy się z TŻ za robienie obiadu
Mamy naprawdę leeeeeniwą niedzielę - leżeliśmy w łóżku chyba do 13:00

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-14, 17:41   #474
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

Ja sie wstrzymuje przed wpisaniem na liste do kolejnej wizyty

Cytat:
Napisane przez Edzia400
wody smakowe oprócz curku nie maja nic dobrego ....
O kurcze, a ja glownie smakowe pije Mam nadzieje ze to nie jest az tak strasznie niezdrowe...
Stary 2013-07-14, 18:31   #475
ag9
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja sie wstrzymuje przed wpisaniem na liste do kolejnej wizyty

O kurcze, a ja glownie smakowe pije Mam nadzieje ze to nie jest az tak strasznie niezdrowe...
Ja też się wstrzymuję.... byle do piątku i USG

Wody smakowe to najgorsze co można pić (no może oprócz coli). Przeczytaj sobie skład - cukier, słodzik aspartam (rakotwórczy), benzoesan sodu, mnóstwo E-coś tam...
Stary 2013-07-14, 18:49   #476
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

To w takim razie musze sie na zwykla wode przerzucic, bo nie wiedzialam ze to az tak niezdrowe.

Ale ten weekend szybko zlecial... Nie mam w ogole ochoty jutro isc do pracy
Stary 2013-07-14, 21:20   #477
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ale ten weekend szybko zlecial... Nie mam w ogole ochoty jutro isc do pracy
Mnie też, tym bardziej że szefowa wróciła z wakacji tygodniowych i trzeba będzie zdać relację z prosperowania biura. A poza tym mam w tym tygodniu dyżur w sobotę

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 21:44   #478
Edzia400
Zakorzenienie

tak samo jak herbatki dla dzieci te w granulkach przykład
herbatka ułatwiajaca trawienie sklad: Glukoza, wyciągi z ziół 3,9% (koper włoski, rumianek, anyż)...
nastepna np rumiankowa skład: witamina C, maltodekstryna, dekstroza, rumianek (ekstrakt, olej) – 1,3%,, (regulator kwasowości). Produkt bezglutenowy.

pewno powiecie ze ok bo nie ma glukozy ale to tani chwyt bo

dekstroza mimo iz jest na 3 miejscu to nic innego jak inna nazwa glukozy
maltodekstryna to cukier prosty i dodatje sie go do róznych rzeczy przewaznie cukierniczych i do mlek MM

kawe pije rozpuszczalna z mlekiem cole tez ale to na zgage ( której odpukac narazie nie mam )

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:56   #479
trihomonas
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny...Jakos nie mialam sil koma zalaczyc Ja wiem,ze mowi sie,ze ciaza to nie choroba ale ja sie doslownie tak czuje...Caly czas jestem senna,caly czas ziewam i przysypiam kilka razy w ciagu dnia Mam nadzieje,ze to minie,bo jak na razie,to czuje sie jak stary czlowiek Dzis znow udalo mi sie zjesc 3 posilki-w tym grejfruta Bylam dzis na basenie (choc bylo tylko 20pare st.) Tz plywal a ja oczywiscie zmeczona w cieniu lezalam-tak mi duszno bylo pomimo niezbyt wysokiej temp.Mam nadzieje,ze jutro w ciagu dnia z Wami popisze.Milej nocki
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 08:20   #480
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Dzien dobry dziewczyny!

Nie było mnie przez trzy dni.. nie mam w weekendy dostępu do komputera, więc pewnie popiszemy sobie tylko w ciągu tygodnia razem.

Patrzę na listę na pierwszej stronie i chyba jestem z was najstarsza

Czuję się super, oprócz ciągłego ziewania, ale to jest do przeżycia.
Przetrzymajcie te pierwsze tygodnie - II trymestr jest już super!

Mam pytanie do tych, które spodziewają się kolejnego dziecka - czy będziecie robić ponownie wszystkie badania np na toxo, hcv itd?
I drugie, czy macie poprzednią kartę ciąży w domu, czy zostaje ona w szpitalu?? Bo nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy to efekt mojego bałaganu w papierach, czy szpital sobie kartę zatrzymuje?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości