|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
A jeśli chodzi o komplikacje w czasie ciąży to wiadomo już co było mojej znajomej. To zespół Hellp. Niewydolność wątroby (wysokie próby wątrobowe), trzustki (cukrzyca), nerek (białkomocz i na koncu zatrzymanie moczu), wysokie ciśnienie, wysokie leukocyty i spadek płytek krwi. Jej szanse były marne, dziecka też. Dzidzia żyje, na razie ok, ale i tak to wyjdzie z czasem czy jest ok, bo reanimowali maleństwo 5 min po porodzie. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.
Ja Wam to piszę, żebyście wiedziały, że coś takiego jest. Czasami taka wiedza może pomóc uratować komuś życie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-14 o 12:18 |
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
jakierka w tyłku chyba hahaha
) no a nie jestem wysoka, 169cm![]() ale tak jak pisałam, myślę, że to woda w nogach z 5 kg ma:P paulinka a próbowałas innych metody? sex? orgazmy? ostre? ananas?? schody? nic?nic nie działa?? |
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Pospalam do 10:30
do 7 cielam w jakąś gierke na tel. Nos mi się odetkal i mogłam się wyspać dziś mąż ma imieniny, idziemy na pizzę chciał się dziobac, ale podbrzusze mnie pobolewa i się boję... Poza tym czuję się jak stara klępa i nie mam siły:-(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-07-14 o 12:22 |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
dziewczyny ktore urodzily, czy przed porodem w dzien skurczy dziecko sie wiecej czy mniej ruszało tego dnia?
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- mnie juz od 2 tygodniu podbrzusze jak na okres boli i nic. |
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Zapomniałam napisać że wczoraj poszłam z tżtem na ostatniego przed porodem kebaba i pan Turek nie chciał mi dać sosu bo mówił że to w ciąży niezdrowe bo za dużo przypraw
sam kebab ok ale sos już nie ![]()
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje slyszalam o tym tez. Nie czesto takie rzeczy sie zdarzaja, ale czasami tak.
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Z szybkiego nadrabianka:
En gratuluje kochana!!!! Oby było więcej takich expresowych porodów I tez sie na znieczulenie nie załapałaś Iwonka nie widac po Zuzi ze to taki klocek ![]() Kocurku Anulka Elaine sliczne te Wasze szkrabiki ![]() Niunia to masakra ze trafiłaś na taką polozną.Powinna zmienic zawód jesli taki ją juz męczy.Najwazniejsze ze masz juz to za sobą i maluszka na swiecie
|
#2948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oprócz wymienionych: spaaacery, sprzątanie całego mieszkania z podnoszeniem wysoko rąk (wysokie półki itp) itp itd... Obawiam się, ze u mnie to przenoszenie jest rodzinne- mama mnie też urodziła 10dni po terminie, a ponoć tak jest, że jeśli mama Ciebie przenosiła to zwiększa się szansa, że i Ty przenosisz.
|
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziewczyny, NIvea wypuściła produkt specjalnie dla młodych mam! Balsam pod prysznic
Zakupiłam wczoraj i nie żałuję, choć jest dość drogi Ale podstawowa zaleta - MEGA oszczędza czas. Po umyciu się posmarowałam się tym cudem (ładnie pachnie), spłukałam i gotowe. Ostatnio jestem mistrzynią w braniu prysznica na czas, a teraz będzie jeszcze szybciej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka czesto jest tak jak piszesz, ze jak mama przenosi to i corka przenosi. Mam w rodzinie taki przypadek, ktory potwierdza te teorie.
Moja mama rodziła 1-3 dni przed terminem, wiec mysle, ze dam rade wyczekac do 30 lipca, bylo by dobrze bo 29 moj gin z urlopu wraca A pierwszy termin z OM mam na 31 lipca, a z USG z 12-13 tc na 2 sierpnia.
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Ogródek ogarnięty, ciasto w piekarniku chałupka ogarniana.
Obiadu dzisiaj nie bedzie bo nie ma TZ a ja sobie wciagne jakas sałatke i tyle. fiazo kciuki za zdrówko. |
|
|
|
#2952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie to opisałaś ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#2953 |
|
Konto usunięte
|
Oliath- rodos super!!! Uwielbiam takie chaszczory
he he zostawcie jak najwiecej po bokach to sie odetniecie od sasiadow. I mur domku piekny ja tez juz widze efekt koncowy a Lilo to slodziak straszny.
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama przenosila mnie z 2 tygodnie, to ja pewnie tez... ludzie!
|
|
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paulinka to jedziemy dzisiaj na IP? Ja bym wolała jutro na ktg już nie jechać...
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Nie martw się- to nie jest pewne
Tak często się zdarza, ale nie zawsze ;-)Jeśli u mnie by to się sprawdziło to powinnam urodzić w piątek i wiecie co... jakoś mnie to obliczenie pozytywnie nastroiło ![]() Lecimy z TŻ do kościoła, na spacerek, obiad i po zakupy... Wymęczymy trochę tę Naszą Córeczkę...sa saaa saaaaaa.... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Tak! Idę pomęczyć Córę i dziś wieczorem lub w nocy na IP. Umowa stoi!
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama w TP jak była w moim bratem w ciąży pomyła wszystkie podłogi na kolanach.... no i zaczęło się, ból brzucha i kręgosłupa... myślała, że to już! I tydzień leżała na sali przedporodowej, bo po prostu obciążyła mięśnie, poród wywoływany tydzień po TP ;/ Mnie przenosiła 3 dni i poszły wody...
Idę na spacer - pierwszy raz od nie wiem kiedy. ALe już mam dość siedzenia w domu. |
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybkiego bo lozeczko rozkladamy i lekkie przemeblowanie...
ale mam wiadomosc od En..mowi ze jest szansa ze wypuszcza ich dzis do domu ok 19 maly troche plakal w nocy i cY ktoras urodzila...i mam Was pozdrowic!!!!:-***
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
dootka napisz jej ze żadna nie urodzila, bo nie mam jej i nie ma kto listy poprawiac, wiec żadna sie nie wychyla z porodami.
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko chcą ta En wypuscic.
A ją byłam z Malgos w kościele, teraz jestem u taty, zjemy fasolka i do ikei. Mąż pisał smsa ale nie odpisuje. Nie chce i tyle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2962 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam spać przed 7 i wstałam po 10
chociaż tyle. jesteśmy juz po obiedzie, i zaraz jedziemy do CH na zakupy ciuszkowe dla Adasia bo musze dokupic parę rzeczy na 56.Cytat:
![]() Cytat:
no i oby to nie był powrót żółtaczki![]() Cytat:
Cytat:
jak tylko wstaję z łóżka albo głośniej sapnę to Tż się budzi i pyta czy mnie brzuch boli, a jak mówię że trochę to sie pyta czy jedziemy na IP![]() Cytat:
za pierwszą kąpiel2. dobrze, że u Sarny dobrze ![]() 3. mięte piłam na jelitka bo się przeżarłam i bolały . Na zgagę nie pijam mięty, tylko biorę renni![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#2963 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za tydzien! I jak plany Ikeowe? Zakupy zrobione? U nas dzisiaj taki chlodek przyjemny! Az chce sie zycCytat:
Podobno jak poczuja chlodne powietrze na pupce to im sie sikanie zalacza. Tak sobie mysle ze u dziewczynki to pol biedy, ale chlopak to moze obsikac pol pokojuCytat:
![]() Cytat:
dla pana turka. On chyba najlepiej wie z czego ten sos zrobil![]() Cytat:
Wczoraj pisalam Wam o czopie. Myslalam,ze to juz caly odszedl bo bylo tego duzo, a tu sie okazuje, ze nie. Co pojde do toalety to nastepny kawalek na wkladce! Ile tego jest! Poza tym brzuch od czasu do czasu twardnieje mi tak od gory i czuje jakby ucisk na kape, ale nic wiecej sie nie dzieje... I pochwale sie ze spalam do 12.45 Wstalam o 8, zjadlam z Tz sniadanie bo wrocil z pracy i postanowilam chwile z nim polezec, po czym jak otworzylam oczy to patrzac na zegarek przecieralam je ze 2 razy![]() A tak poza tym to witam sie!
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloooo
Wpadam tylko na chwile bo kiepsko dzis spalam i oczy mi sie zamykają. Musze drzemke zaliczyć ![]() Chciałam sie tylko pochwalić ze pacior sie u mnie nie zagnieździł Byliśmy tez z TZ w Kauflandzie i kupiliśmy 2 paczki Pampers Premium Care1 72szt po 38,99 i mleko. Wybraliśmy wcześniej Hipp bo ma super skład ale mało dostępne sie okazało. A ze było w Kauflandzie w promo mleko NAN tez o fajnym składzie to zakupilismy, puszka 800gr 38,19 Fiazo Mela mężowi to sie należy---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ma któraś z was fotelik samochodowy BeSafe Izi Go? Bo my kupując dostaliśmy taki kupon do wysłania za który jest zabawka zawieszka z TinyLove. Ale trzeba wpisać dane i tam jest data urodzenia dziecka. Tzn ze dopiero po porodzie moge to wysłać? ![]() Korzystała któraś z was z tego?
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2966 |
|
Raczkowanie
|
To ja jeszcze pozwole sobie pokazac Wam jaka mate Tz kupil dzisiaj dla Franka
![]() http://www.babyranking.pl/produkty,4...na-lamaze.html
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
zjadłam 3 kulki lodów a później jeszcze 1 Wracaliśmy na 3 podejścia, czyli 3 razy sadzałam zadek na ławce... ale przyjemnie na dworzu teraz mam mega ochotę na colę z lodem i cytryną. Ale muszę odsapnąć po wjechaniu windą na 2 piętro ![]() Ach! i jeszcze chciałam Wam powiedzieć co mi się śniło ![]() Byłam na konsultacji w szpitalu i dostałam skierowanie na usg w celu oceny masy płodu do lekarza, który u mnie przyjmuje w pracy. I powiedział, że nie mogę dopuścić do tego, żeby przenosić ciążę do 4 lub 5 trymestru Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-07-14 o 15:28 |
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z ikei. Kupiłam lampke na komode taka co nie daje po oczach a jednak troszkę swiatla daje. Na dziecięcym dziale zmiana ekspozycji i nie znalazłam w tym bałaganie nic ciekawego. Za to Malgos wyszła zadowolona z kompletem 200 slomek do napojow. 4 zl i ile szczęścia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z mężem? wrócił? |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
I co tam dziewczyny?
my rozlozylismy lozeczko ogarnelam pokoj troche nam sie pozmienialo ale dalismy rade...za godz kuzynka ma nas przyjechac prosic na wesele na pazdziernik...a tak to bym poszla na spacer...nudaaaaa ale cieszy mnie ze juz jest lozeczko...pozniej Wam zrobie zdjrcia i sie pochwale
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

) no a nie jestem wysoka, 169cm
sam kebab ok ale sos już nie 
I tez sie na znieczulenie nie załapałaś

za pierwszą kąpiel
Poza tym brzuch od czasu do czasu twardnieje mi tak od gory i czuje jakby ucisk na kape, ale nic wiecej sie nie dzieje...
Wstalam o 8, zjadlam z Tz sniadanie bo wrocil z pracy i postanowilam chwile z nim polezec, po czym jak otworzylam oczy to patrzac na zegarek przecieralam je ze 2 razy
należy