|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
Ale na panienskim dyskoteka obowiazkowo i musze to chyba zapowiedzieć duzo wczesniej zeby nie planowały nic w domu
|
|
|
#3332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mają rok
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? nie rozumiem tego
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rogi mogę
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
okolice Radomia
też bym nie chciała tortu w kształcie penisa i nic z nim związanego
|
|
#3336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkałam sie ze był tort, i to by było na tyle z penisów. pozatym nie wyobrażam sobie chodzić publicznie po dyskotece z penisem na głowie ale tort ? nie bede przeciwna jesli oczywiscie bedzie to w miejscu dyskretnym ( dom ) a nie przy wszystkich ludziach ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- u to nie pomogę. pozostaje internet. posprawdzaj strony, posłuchaj piosenek, powinni miec powrzucane jak grają, może cos znajdziesz szybko
|
|
|
#3338 |
|
Konto usunięte
|
ja widziałam różne elementy wyróżniające dziewczyny z panieńskiego jak i samą PMkę z tłumu. Przykład w załączniku. Naprawdę, różne kwiatki widziałam
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym spotkałam się właśnie nie raz widziałam zdjęcia z szalonego panieńskiego gdzie PM paradowała z penisowymi różkami albo tego typu gadżetami już wolę jak przyszła PM ma jakiś biały strój czy welon założony żeby było wiadomo która to bierze ślub![]() a co do szukania zespołu to może trzeba przeszukać wątki PM z tego regionu co się szuka zespołu? tam powinny dziewczyny polecać kogoś
|
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
zdziwiłabyś się jak wiele tak ubranych dziewczyn można spotkać na mieście w piątkowy lub sobotni wieczór w klubach
albo jak wiele dziewczyn w czymś takim chadza
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Dzięki za trzymanie kciukow. Pod koniec tygodnia będą oceny. Ale czuje, że mi dobrze poszło
![]() Dziwnie macie z tym USC. W poznańskiej wadze jest tak, że 15 wrzesnia każdego roku ruszają zapisy na kolejny rok. Uważam, że to lepsze rozwiązanie niż czekanie do pół roku przed. Co do panienskiego to ja jestem tak po środku. Niby nie mam nic przeciwko penisom itp, ale ja jestem raczej spokojna, nigdy nie lubiłam imprez w klubie, wole pić ze znajomymi w domu, więc takiego panienskiego w klubie nie chce. Zrobimy jakiegoś grilla, połączymy kawalerski z panienskim. Tak to u mnie będzie wyglądać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
A czy próbowałyście kiedys sos winegret ten z knorra ( w proszku ? )
Uwielbiam ten sos, zawsze jadłam robiony ręcznie, nigdy z proszku, a dzis kupiłam i sie zastanawiam czy to w ogóle jadalne będzie z ta sałatką..
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() starzeje się ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() i ja to rozumiem
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Czekooczekolada, ja używam sosu włoskiego knorra do sałatki z tunczykiem i jest bardzo dobry.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
Opiumalfa
bardzo ładnie ![]() alucior, czekooczekolada pooglądałam wczoraj zdjęcia z panieńskiego na którym byłam tydzień temu , dziewczyny dały pannie młodej dmuchanego penisa... na zdjęciach różne z tym rzeczy robią xD chyba nie chciałabym aby takie głupoty były utrwalone (w sensie jakbym miała się tak wygłupiać). Na szczęście nie było zdjęć druhny, która musiała dmuchać gumkę. W domu panna młoda dostała jeszcze korone, berło takie jak dla małych dzieci i bańki mydlane (opakowanie w kształcie penisa, ale dziewczyny ubolewały, że bańki tego kształtu nie wychodzą...) słomki też były w kształcie penisów.Niektórych to bawi ja sobie moge na takim czyms pobyc ale na swoim tego bym nie chciala .Gratuluję moniczka każdej z nas coraz bliżej... Mój TŻ cieszy się jak nie wiem... w poniedziałek kończymy sypialnie malować. Łóżko mamy 2mx2m , będziemy się ganiać chyba xDA co do zaproszeń... za kilka godzin wpadnie do nas moja przyjaciółka z narzeczonym oficjalnie wręczyć nam zaproszenie. Idę zagniatać ciasto, wymyśliłam, że podam im ciepłą szarlotkę z lodami .
|
|
#3348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez bym nie chciała żeby gdzie sie nie popatrze był penis i zebym była poobwieszana penisami, ale jakas pojedyncza sztuka czy cos sie może trafić, nie róbmy z młodej aniołka ![]() ![]() Łóżko 2x2 ? łoo . ja chce kupić 160x200, myśle ze wystarczy :d w tym że sypialnie będziemy mieć małą to większego wziąc nie mogę, a jesli jeszcze dojdzie kiedys łóżeczko to nie wiem jak sie pomieścimy
|
|
|
#3349 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
rok przed to byłoby idealne wyjście z sytuacji. nie wiem jak jest u mnie w mieście , zaraz rozejrzę się może ktoś na forum coś wie a jak nie to zadzwonię zapytam a co !
|
|
|
#3350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku uruchomienia zapisów w pewnym momencie dopiero może być różnie. Na przykład Ci którzy chcą się pobrać w styczniu będą mieć tylko 4,5 miesiąca, a Ci którzy się zaręczą po wrześniu np. w listopadzie, a będą się chcieli pobrać już w sierpniu mogą mieć problem z terminem, bo sierpień jest popularny i może być już sporo porezerwowane (ludzie się rzucą od razu jak ruszą zapisy). Cytat:
![]() Daj kawałek? ![]() Widzę, że panieński na tapecie. Ja mówię NIE! wszelkim penisom, rogom i innym podobnym - zwłaszcza w miejscach publicznych. Mogę wypić w domu drinka przez słomkę z penisem, ale jak wybędziemy do klubu to ma być rozrywkowo, ale z klasą, a nie kiczem! Na szczęście moja przyjaciółka (świadkowa) jak i koleżanki to poważne i dojrzałe dziewczyny i nie boję się tego typu jak dla mnie lekko żałosnych atrakcji. ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Rany, jaki mam dzisiaj zwałkowy dzień! Spałabym i spała. Głowa mnie pobolewa. Nie jest dobrze. ![]() Zamiast się cieszyć, że jutro będziemy na morzem, to ja siedzę, zamulam i nic mi się nie chce - a najbardziej pakować.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-07-14 o 16:07 |
||
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
My moglismy prowizjonalnie zarezerwowac date na 2 lata przed a na rok przed do 15 dni przed nalezy zlozyc "zawiadomienie" o slubie, ktore zostaje ogloszone w USC i jesli po 14 dniach nie ma sprzeciwku nikogo to wystawiaja certyfikat malzenki, ktory zostaje przeslany do miejsca zaslubin (albo urzednik przywozi go ze soba) dla Mlodych do podpisu. My bylismy zlozyc zawiadomienie 2 tygodnie temu, TZ zlozyl a mi nie pozwolili bo na dowodzie osobistym, jedyna rzecz, ktora nie jest przetlumaczona na angielski to zdanie stwierdzajace, ze osoba legitymujaca sie tym dokumentem posiada obywatelstwo polskie
Wiec teraz musze dowod przetlumaczyc i isc jeszcze raz ![]() 300 dni do slubu ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- a panienski jak juz wspominalam mam w drewnianej chatce z jacuzzi i z 50 butelkami szampana w pierwsza noc bedziemy mialy mini spa i pidzama party a w druga noc sie odstawimy i pojedziemy do miasteczka do pubu z muzyka na zywo w trzecia noc to chyba bedziemy tylko dogorywac
|
#3353 | ||
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeeeej!
Witam się po paru dniach, właśnie odstawiłam rodziców na dworzec i siedze w domu i popijam piwko. jestem trochę zmasakrowana wizytą, wczoraj mama wyciągnęła nas do cioci której nie widziałam 20 lat! Ma już dorosłe dzieci, oczywiście upili mi TŻ-ta który do konca dzielnie trzymał fason ![]() Wizę temat wieczorów panieńskich. Ja nie będe miała, TZ też nie. Nie widzę sensu organizowania super fajnej "ostatniej: imprezy. My teraz nie imprezujemy w klubach, jak już to na domówkach lub w plenerze w gronie znajomych. Ślub niczego nie zmieni, dalej te nasze spotkania będą się tak odbywać. Nie mam też zamiaru zakzywać TŻ-owi wyjścia z kumplami na piwo. Mieszkam w Trójmieście i często widuję laski z wieczoru panieńskiego w Sopocie na Monciaku. Sa poprzebierane, mają jednakowe koszulki, szarfy, rogi itp. Generalnie: rzucaja się w oczy z daleka. Często bywam tam z kolegami i za każdym razem słyszę to samo: aż się proszą żeby je wyru...ać. Dlatego ja NIGDY w życiu nie chciałabym być a tym bardziej mieć imprezy w tym stylu. Jeśli kiedykolwiek zdecydowałabym sie na wieczór panieński to w domu, ewentualnie wyjście do pubu ale bez rozgłosu. Uwierzcie mi, kolesie którzy widzą taką grupkę podpitych rozbawionych dziewczyn, nie dadzą za wygraną. Kiedyś miałam sytuacje że byłam z koleżanką z klubie na plaży i wóch Hiszpanów bardzo chciało nas poderwać. Byłyśmy praktycznie bez szans na spokojne odejście. Na szczęście oni nie znali polskiego, akurat obok przechodziło trzech Polaków i poprosiłam ich czy nie mogliby udawać naszych przyjaciół bo mamy problem i nie możemy się pozbyć tych Hiszpanów. Chłopacy byli bardzo OK, pomogli nam, zaprosili na piwo, pogadaliśmy i rozeszliśmy się. Ale sytuacja była nieciekawa. Więc kompletnie nie kumam dziewczyn które jadą np. do Sopotu na panieński, lansują się z różnymi gadżetami itd.
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec marca, poczatek kwietnia - w zaleznosci od cen bo roznia sie z tygodnia na tydzien
|
|
#3356 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
nie zwróciłam na to uwagi ![]() szykuje się fajny panieński a ja chyba takiego mieć nie będę bo wszystkie bliskie mi kobietki mam oddalone ode mnie
|
|
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
czekooczekolada
Dokładnie- umiar. Co za dużo to nie zdrowo . Ale tortu z penisem to bym nie chciała . Takie duże łóżko bo dostaliśmy, że tak powiem w spadku po rodzicach TŻ (bo po co matce takie wielkie łóżko jak śpi sama). Trochę ciężko jest z ustawieniem czegoś takiego w pokoju no ale... darowanemu koniowi nie zagląda się zęby.ijaa wpadnij albo prześlę Ci teleportem hehe. Już się piecze. Dodałam za dużo cynamonu i zbrakło mi margaryny no ale może będzie się dało zjeść. Poratowałam się odrobiną smalcu. Najwyżej będzie megakruche . Dodałam migdały bo nie miałam orzechów...
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nic a nic nie wydoroślałam i imprezować mogłabym co tydzień
Więc nie wyobrażam sobie panieńskiego bez pompy. Może niekoniecznie gdzieś na mieście w klubie bo do klubu to przynajmniej raz w miesiącu wychodzimy, więc dla nas i dla znajomych to żadna nowość i atrakcja :PCytat:
Wróciliśmy od rodziców, od razu torba żarcia do zamrażalnika poszła :P |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
ja się urodziłam chyba od razu stara i nie znoszę imprez, a juz szczególnie takich w klubie - od razu boli mnie głowa i siada mi humor. Najlepsze z imprez są powroty do domu i sen we własnym łóżku ![]() U mnie też raczej nie będzie panieńskiego, nawet trudno byłoby go zorganizować - osoby, z którymi ewentualnie chciałabym ten wieczór spędzić, mieszkają każda gdzie indziej. Ale gdyby miał być, to moim idealnym byłby wieczór w spa plus wieczorna kawa i ciastko w jakimś przytulnym miejscu z ładnym widokiem ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
![]() U mnie też większość dziewczyn jest z innych miast, ale to żadna przeszkoda a zawsze można spotkać się w ustalonym miejscu, np.:takim spa Na obiedzie u rodziców padł pomysł, żebyśmy ode mnie do kościoła szli piechotą. Jakieś 3 minuty drogi. Ale chyba kiecki szkoda, chociaż mogłoby być widowiskowo No i zaczepiania nie chcę :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

czytałam na watkuPM2013 fajną relację z panieńskiego, PMka dostała mapkę i miała za jej pomocą gdzieś dotrzeć

? nie rozumiem tego

Nasz ślub 16.08.2014 
Nie jest dobrze.