|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
w załączniku 2 specjalnie dla Ciebie Ciociu Pstryczkowa
bo zapomniałam że Ty nie fejsbukowa jesteś... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bawcie się dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyrwałam się dziś do galerii - bez Tż który by marudził i bez dziewczynek Bokeh, Ty kieckę w Tako kupiłaś? przecenili je (albo podobne ).Zrobiłam małe zakupy wyprzedażowe ![]() sukienkę dla siebie w Reserved - czarną z taką aplikacją złotej koronki, na stronie wygląda brzydko, a w realu fajna i za jaką cenę 49,99 http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...ce-panel-dresskoszule TŻ za 19,99 w kratę z 59,90 ![]() W Camaieu bluzkę z naszytymi aplikacjami na ramieniach, czarną za 24,90 przecena z 69,90 ... w 5-10-15 Mai kupiłam czapeczkę taką w kolorowe paseczki jakby u góry zawiązaną - z napisem Cherry Princess za 7,99 z 19,99 ![]() pasek Karince za 5 zł w Tako za 15,99 (z 35,90) bluzeczkę Karince w kolorze malinowym - koronkową (śliczną i balerinki Karince za 19 zł http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ciece-baleriny Generalnie opłacało się jechać a i ja troszkę miałam czasu dla siebie
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2013-07-14 o 15:48 |
|||||
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Bartuś chowający się pod stół wymiata
Maja jak ją na podłodze zostawię to robi z siebie zegarek i kręci się w kółko, ale zaczyna się trochę chyba przygotowywać do raczkowania bo nóżkę jedną podnosi ![]() Marta trzymam aby wszystko było ok ![]() Już się nie mogę doczekać fotek i relacji Black... ciekawe czy jutro znajdzie dla nas czas
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dziewczynki ja tylko na chwilę..pisalam że mam chorego męża..był w piątek u lekarza i okazało się że nic mu nigdzie na oskrzelach nie siedzi..nie ma kaszlu ani kataru..ale od piatku do dziś ma wysoka temperature..jak ja trochę zbijemy..znów rośnie do prawie 39..to prawie 3 doby już .czy to nie powód żeby jechać..na pogotowie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziec mi zasnal to mam chwilunie dla Was
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje bardzo! ślicznie wyglada! Juz taka powazna kobitka teraz z Niej ![]() za zakupy! toś przyszalała! ![]() Cytat:
jak tak robi to mi przypomina psa jak sika Cytat:
![]() ale mąż chyba za "stary" na to ![]() zdrowka zycze! Cytat:
mam 2 zestawy - 0-3 i 3-6, nowki niesmigane ![]() ale fajnie wyglada! a ten misiek skad sie wział? ![]() takie watpliwe atrakcje byly zarezerwowane do tej pory tylko dla meneq ![]() edit. Ha!! rozwiazalam zagadke - byliscie w zoo?!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-07-14 o 16:36 |
|||||
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
![]() e nie...... a jak to są małe zakupy to jestem ciekawa dużych ![]() Pstryniu, ty mnie powalasz na łopatki, prawie każdym wpisem dziec wyduldał 120 ml soczku i poszedl w kimono a moi rodzice i dziadkowie wlasnie wracają z Lichenia, ehhh i ja chciałam jechac ale Bartulo za mały na podróz, no i oni tam 7 (siedem) godzin spacerowali, n ie dałoby rady z nim a i na wózek za mało miejsca... ale powiedzieli ze jak mały bedzie miał z 2 latka to pojedziemy razem. Ja już byłam ale strasznie dawno, jakies 12 lat temu, jak jeszcze budowa trwała, już było pięknie, a teraz to podobno głowa sie chce urwac, ehhh. |
|
|
|
#3939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
za 7 rzeczy niecałe 143 zł to sukienka nie na promocji była warta 130 a w Licheniu moje siostry były i mówiły, że jak pałac - ze złota wszystko... mnie to denerwują takie "klimaty:" w kościołach, bazylikach itd. |
||
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo Kubunie ![]() fakt, przeslicznie jest! Ale mi i tak bardziej podoba sie w tym lasku gdzie byly objawienia... ta bazylika (?) jest cudowna ale jak pomysle ile za to moznaby sfinansowac domow dziecka, czy domow samotnej matki lub innych takich to juz sama nie wiem... ale to temat rzeka.. |
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co jakis czas wymyslam mu przezwiska (pewnie tez tak macie :P). Obecnie odmieniam Bube jak sie da ![]() Cytat:
Widze, ze juz sie przyzwyczailas... A Ewcia rzeczywiscie mocno wymagajaca! Na szczescie dzielna ma mame
|
||
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest za to: rybką (bo ma genialne body z nemo), żabką, synusiem we wszystkich odmianach, kotkiem, misiem, maluszkiem, brzdącem, bobasem, łobuzem, ciapciakiem ![]() wiem, że za tą kase mozna by wiele zrobic, temat morze, ale patrzy sie przyjemnie i na tym, zakoncze rozważania
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Black!!!! Widzę Cię
Opowiadaj, dawaj fotę....
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ja tak na sekundkę... Jestem już żoną , wesele było cudowne, ludzie się tak wybawili, że o 2:00 nad ranem byli już padnięci... Stopy mnie bolą niemiłosiernie od tańczenia. Poprawinki skończyły się o 16:00, bo ludzie nie mieli siły już siedzieć dłużej, no i jednak większość przyjezdna z daleka, więc pojechali. Teraz jestem już w domu, odpoczywam sobie chwilowo. Dziecko moje też padło, chyba już na noc, bo dzisiaj dla odmiany obudziła się o 5:40 (a poszliśmy spać o 4:00 , więc generalnie padam na ryjek), ale mimo to noc poślubna się udała - zdążyliśmy przed pobudką, rzecz jasna. Wieczorkiem zajrzę do Was na troszkę dłużej, bo teraz mamy jeszcze gości u nas (teściowie i wujki ze Śląska), zaraz będziemy grillować. Będę miała też fotki, robione przez jednego z gości, bo od fotografki będą dopiero za jakiś czas. To wrzucę coś do klubu. Także do wieczora.
|
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
meneq Samuel miał 21 miesięcy jak opanował nocniczek
Cytat:
niestety byłam troszkę po 16 i zamkniete było dosłownie wszystko ale podobało mi się, fakt,przepych niesamoiwty Dziewczyny chcialam Wam powiedzieć,że przy raczkującym dziecku nie da się zrobić nic skończyło się beztroskie wizażowanie z dzieckiem grzecznia bawiącym się na macie jak znajdę karte pamięci zrobię filmik- mały dziś zasuwał do psiej miski ![]() ciekawe jak tam nasza Black ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
gratuluję serdecznie- już nie panno Black
|
||
|
|
|
#3946 |
|
Rozeznanie
|
Black, no to super, że wszyscy zmęczeni - zabawa na pewno udana.
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- A co do pseudonimów dzieciów, jak znajdę czas, to uaktualnię listę, którą tu kiedyś zamieściłam. Doszło jeszcze trochę. ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Aha, Evel, mamy wakacyjne 2012 mają "dopiero" IX część na odchowalni. Idziemy z nimi tą samą drogą.
|
|
|
|
#3947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W parku u nas jest takie cuś co się nazywa "zwierzyniec". Są tylko zwierzęta występujące w Polsce czyli właśnie między innymi niedźwiedzie, daniele, jelenie, dziki, osiołki, ptaki różne też itd. nawet biletów wstępu nie ma Cytat:
![]() Cytat:
Mój Iguś śpi już, mąż wykorzystany więc dlatego mam czas na wizaż![]() też postaram się jutro nagrać skubańca ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- calawdeszczu gdzie Ty zginęłaś ?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-14 o 18:38 |
|||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Black zmieniła dane na fejsie, w pierwszej chwili nie wiedziałam o kogo chodzi
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Illusion, zazdroszcze, ze Igus tak szybko usypia....
Wrocilismy wlasnie ze spaceru w Tuli w sumie drugi raz tak dluzej testowalismy ja. Kubie tak sie spodobalo, ze pozwolil sobie kimnac oczywiscie odlozyc sie nie dal, ale to juz inna bajka... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale że wstaje o 5 to już mi chyba nie zazdrościsz
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
szajba - jestes geniuszem
wyjasnila mi wszytsko idaelnie i teraz juz chyba nie mam wiecej watpliwosci Dzieki wielkie ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
i bardzo sie ciesze, ze impreza Wam sie tak fajnie udala
|
|
#3955 |
|
Lurker ;)
|
Dziewuchy super, ze wam sie sluby udaly!
Na kogo jeszcze czekamy? Ezzo, Ewik koscielny , dobrze pamietam ? Ktos jeszcze?
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Black, super ze sie udalo
nie moge sie doczekac zdjec.... Jeny Dziewczyny, jaka dziś przygode mielismy! Myslalam, ze zejde na zawal.. mala wylala na siebie (i na mnie) kubek z herbata.. moja mama zrobila herbate dla nas, a ze Zosia w miedzyczasie uskutecznila kupe to poszlam ja przebrac. Wrocilysmy po chwili i siadlam bokiem do stolu i tlumacze cos mamie, a Zocha w tym czasie zrzucila kubek, byl wielki huk, mala zaczela plakac, a ja tylko krzyknelam, ze sie poparzyla. Mama od razu zimna wode odkrecila i schlodzilismy jej nozki (odrucha taki)! Nie pomyslalam nawet, ze przeciez wiekszosc tej herbaty poszla na mnie i nie byla goraca.. jakiego ja sie stracha najadlam.. jak wzielam mala do przebrania to juz sie smiala, a mi tak sie rece trzesly, ze nie moglam jej rozebrac.. na szczescie nawet zaczerwienienia nie ma.. nawet nie wiem kiedy ona to zrobila! Nie chce nigdy wiecej takiego strachu przezywac
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Little, jeszcze ja-za jakies miliard lat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do paczkomatu zagoniłam męża po drodze do domu ![]() Przyzwyczaiłam się, już długo to trwa No i Malizna wynagradza wszystko, ja ciągle powtarzam, że możemy się bawić i pół nocy, byle nie płakała ![]() Witaj Black Byliśmy dziś na pierwszym spacerze w spacerówce. I zaliczyliśmy też wycieczkę na brzuchu i o dziwo, Ewcia zadowolona
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Blsck : gratulacje!
Nawijka: super, że się w Tuli podobało. Jestemmm. Zaliczenia zdobyte już wszystkie, dziś wpadły dwie 5 z kolokwiów zaliczeniowych , teraz najgorsze przede mną. Ale chwilowo zszedł ze mnie ciężar bo to już koniec prac pisemnych itepe.Dziś się nie uczę, muszę zresetować głowę. Amelcia zasnąć nie mogła więc ponosiłam w Tuli. Zjadła dziś swoją pierwszą kukurydzianą chrupę - ale ona czego nie weźmie do buzi to się krzywi, musiałam jej tą chrupkę trzymać, sama nie wiedziałaby jak zjeść.. taka chrupka może jej pomóc nauczyć się jeść? Bo chyba z tym ciężko. I dostała książeczkę (tzn ja od koleżanki ze studiów) o myszce Amelce - jakie to miłe, że specjalnie taką wyszperała, z imieniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

bo zapomniałam że Ty nie fejsbukowa jesteś... 

Buziaki
Jakoś się tam przesuwała jak zawsze, a tu przy samym końcu łóżka się obróciła - i bach. Chociaż tyle, że spadła bokiem i bardziej na nóżkę, a nie na główkę.
Mój brat był przez ten tydzień na Mazurach (z dziewczyną

za zakupy! toś przyszalała!

albo Kubunie
) i jakoś żyję 

, więc generalnie padam na ryjek), ale mimo to noc poślubna się udała - zdążyliśmy przed pobudką, rzecz jasna.