Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 14:31   #1351
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

A bodziaki wolałam zawsze wkladane przez główke. Wiem że na początku to brzmi przerażająco ale one wszystkie maja zatrzaski przy szyjce i prosto sie zakłada. Za to te rozpinane zawsze mnie wkurzały bo tam jakieś zakładki, milion zatrzasków i w ogóle dużo zachodu z nimi.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:31   #1352
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja zamierzam na poczatek miec kolyske,ale na kolkach.Plozy sa w komplecie,ale nie bede ich zakladac.Ma zdejmowany bok,wiec moze sluzyc jako dostawka,a w przyszlosci lawka.O takie cos
http://allegro.pl/roba-8949w-p111-lo...366208034.html

To już w sumie dla mnie nie kołyska,bo kołyska ma kołysać
Stary 2013-07-14, 15:47   #1353
_Shiloh_
Wtajemniczenie

A my z TŻ zastanawiamy się nad kupnem mniej więcej takiego łóżeczka stacjonarno-podróżnego. Jeszcze nie mamy wybranego konkretnego modelu i koloru http://www.amazon.co.uk/Hauck-Babyce...d_sim_sbs_by_6
Jest tam filmik, w którym pokazano funkcjonalność łóżeczka. Czy któraś z mam może się wypowiedzieć, jeśli miała jakieś doświadczenia z owym łóżeczkiem?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-14 o 15:50 Powód: dop.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 16:15   #1354
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A my z TŻ zastanawiamy się nad kupnem mniej więcej takiego łóżeczka stacjonarno-podróżnego. Jeszcze nie mamy wybranego konkretnego modelu i koloru http://www.amazon.co.uk/Hauck-Babyce...d_sim_sbs_by_6
Jest tam filmik, w którym pokazano funkcjonalność łóżeczka. Czy któraś z mam może się wypowiedzieć, jeśli miała jakieś doświadczenia z owym łóżeczkiem?
Ja nie pomogę bo jestem fanką łózeczek ze szczebelkami.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 16:25   #1355
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe ale jak dziecko wyzej polozyc? To lozeczko ktore OlusiaS pokazala jest przesliczne i wydaje sie funkcjonalne
ja tylko tak ogladam zadnych konkretow, poszukam teraz czegos co mi sie podoba :P

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

U mnie 35 euro kosztuje takie lozeczko!!!
http://www.amazon.de/Hauck-603673-Re...rds=kinderbett

Moj typ to chyba cos w tym stylu : http://www.amazon.de/Roba-16200-3-P9...rds=kinderbett

no i pasuje do naszej sypialni :P

Edytowane przez Cicici
Czas edycji: 2013-07-14 o 16:19 Powód: Sorry obejrzalam filmik ale chyba i tak nie dla mnie..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 16:56   #1356
Negrid
Rozeznanie

widze, że co do łóżeczek i wózków ja mam zupełnie inny gust. Od zawsze byłam osobą, której podobały się rzeczy klasyczne... do tej pory z dużym marginesem podchodzę do nowoczesności, może to dziwne, ale nawet w sferze mody tak mam.
Więc pochwalę się co ja wykopałam w internecie.
Kołyska - ta na zdjęciu jest metalowa, a z racji tego, że mój TŻ jest stolarzem obiecał zrobić coś w tym stylu tylko z drewna. Będę miała pewność, że kołyska jest zrobiona porządni z atestowanych materiałów (chodzi przede wszystkim o farby, lakiery...) Nawet mam taki długi welon ze ślubu, który ma za zadanie zawisnąć nad tą kołyską
A wózek, hmm... nawet nie będę opisywać, klasyka sama w sobie.

Taka sobie inna ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kołyska.jpg (75,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i-inglesina-classica-balestrino-betulla-gleboko-spacerowy.jpg.jpg (44,7 KB, 36 załadowań)
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:01   #1357
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ciekawe ale jak dziecko wyzej polozyc? To lozeczko ktore OlusiaS pokazala jest przesliczne i wydaje sie funkcjonalne
ja tylko tak ogladam zadnych konkretow, poszukam teraz czegos co mi sie podoba :P

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Moj typ to chyba cos w tym stylu : http://www.amazon.de/Roba-16200-3-P9...rds=kinderbett

Tam na filmiku pokazane było jak się reguluje wysokość, żeby maluch wyżej leżał. A to Twoje łóżeczko też bardzo ładne
Stary 2013-07-14, 17:05   #1358
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

My mamy ze szczebelkami,więc też się nie wypowiem. Mam łóżeczko-turystyczne,tzn w sumie to kojec jest,w razie czego na wyjazdy też może być,żeby dziecko miało gdzie spać,ale tak normalnie do spania to turystyczne do mnie nie przemawia.
Stary 2013-07-14, 17:10   #1359
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość

Łóżeczko praktyczne bo póżniej nie trzeba kojca do zabawy kupować,ale ja i tak nie kupie turystycznego ponieważ jest słaby przepłym powietrza moim skromnym zdaniem drewniane ze szczebelkami jest zdrowsze i dzieci się tak nie pocą....tak mi się wydaje
Stary 2013-07-14, 17:24   #1360
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Mnie łóżeczka turystyczne ani troche nie przekonują. Mam poczucie, ze sa strasznie bublowate.
Zdecydowanie kupimy klasyczne drewniane łóżeczko.
Stary 2013-07-14, 17:29   #1361
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Negrid, piękne to
Może się mylę, ale wydaje mi się że takie klasyczne wózki są strasznie drogie.
A tż stolarz to super sprawa mój niestety ma dwie lewe ręce do jakiegokolwiek majsterkowania więc często to ja 'zakładam spodnie' w domu.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:30   #1362
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Też myślałam o czymś podobnym.
Widziałam nawet jedno fajne, ale teraz nigdzie nie mogę tego znaleźć
Zastanawia mnie tylko na jak długo takie łóżeczko wystarczy? W sensie kg, takie stacjonarne łóżeczka pewnie są bardziej wytrzymałe. I od jakiego wieku dziecko może spać już w "normalnym" łóżku?

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:40   #1363
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Negrid, piękne to
Może się mylę, ale wydaje mi się że takie klasyczne wózki są strasznie drogie.
A tż stolarz to super sprawa mój niestety ma dwie lewe ręce do jakiegokolwiek majsterkowania więc często to ja 'zakładam spodnie' w domu.
Moja babcia trzyma jeszcze taki super klasyczny po mojej mamie i mnie

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Znalazłam wlasnie hamaki dla niemowlakow. Super sa
Stary 2013-07-14, 17:45   #1364
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Dzis chyba dzień dobrych wieści)) Zadzwoniłam do centrum badań prenatalnych i spytałam o wynik mojej "Pappy"...i kobieta nie chciała mi powiedzieć!!!Ze doktor sam do mnie zadzwoni!!!Możecie sobie wyobrazić jak sie poczułam???W momencie cała spocona, serce chciało mi gardłem wyskoczyć...Błagałam ją pięć minut, aż w końcu, z łaską mi powiedziała: Ryzyko znacznie spadło: z poprzedniego 1:118 na 1:691
Podziękowałam serdecznie. Dr faktycznie sam do mnie zadzwonił za jakąś godzinkę, rozmowa była miła i przyjemna. Ale jakbym nie wiedziała, to bym chyba ducha wyzionęła, bo zaczął: "Witam pani Aguniu, jak się Pani dziś czuje?". Na to ja mu, że świetnie:P hehehe....
Kolejne badanie usg połówkowe (juz!!??) 06.09.2013r.
[COLOR="Silver"]
Gratuluje i cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
I po wizycie

Wszystko w porządku, usg nie było, ale sprawdzali tętno płodu detektorem. Swoją drogą - a propos pytań czy warto mieć detektor w domu. Lekarka chyba dobre 2 minuty szukała właściwego tętna. Wcześniej mówiła "to nie to, nie, jeszcze nie mamy tego co chcemy". A ja przez ten cały czas słyszałam coś, co wzięłabym za tętno płodu Okazało się, że mały się kręcił i nie mogła złapać właściwego tętna, a nie z grubsza dowolnych przepływów.

Z ciekawszych rzeczy stwierdziła, że macica mocno powiększona, więc płod raczej starszy niż wynika z OM. I pytała jak ocenili nam płeć na genetycznym, a po rzuceniu okiem kto robił stwierdziła "aha, jak Kasia mowi, że na 80% to najmarniej na 95%"

Pytałam o ruchy i stwierdziła, że jak najbardziej to możliwe na tym etapie.
I nie widzi najmniejszych przeciwskazań, żeby lecieć do jakiegoś ciepłego we wrześniu.

No i da mi skierowanie na NFZ na echo serca płodu, bo "zarabia się na zdrowych dzieciach, nie na potencjalnie chorych". 500 zlotych zostanie w kieszeni
Super i naprawdę kompetentna, przynajmniej z brzmienia, lekarka.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ja dzis po USG pomiarowym. Przezierność 1,9, kość nosowa jest, wszystkie narządy na swoim miejscu, przepływy piękne. Generalnie ja, mój mąż a nawet ginekolog zachwyceni maleństwem Dzidziuś najpierw spał wiec grzecznie dał się pomierzyć, a potem bardzo wierzgał i uciekał więc z badaniem przepływów był mały problem ale się udało
12 tydz 5 dzień, 72,5 mm długości, tętno 162 ud/min.
Moja duma
Super, że maluch zdrowy i grunt to za dużo nie myśleć.

My z Małżem w czw byliśmy na usg genetycznym. Wszystko jest ok. Czekamy jeszcze na wyniki PAPA, aczkolwiek wierzę, że będzie ok. Swoją drogą trafiłam na przemiłą lekarkę, w kolejce siedziało wiele ciężarnych, więc tak myślimy, czy się do niej nie przenieść. Bo mój gin jest oschły, zarówno z podejścia jak i z udzielania informacji.
Tak poza tym to jesteśmy teraz w rozjazdach. Tż w Norwegii, ja kręcę się po Polsce. Cieszy mnie myśl, że jeszcze trochę, a ukróci się nasza dyspozycyjność i nie będziemy tyle w delegacjach. Nie cierpię się rozstawać, a w ogóle to jestem strasznym domatorem.

Co do wózków to jakaś czarna magia dla mnie, o ciuszkach nie wspomnę.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:47   #1365
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Też myślałam o czymś podobnym.
Widziałam nawet jedno fajne, ale teraz nigdzie nie mogę tego znaleźć
Zastanawia mnie tylko na jak długo takie łóżeczko wystarczy? W sensie kg, takie stacjonarne łóżeczka pewnie są bardziej wytrzymałe. I od jakiego wieku dziecko może spać już w "normalnym" łóżku?
W sumie to nie zdecydowaliśmy jeszcze na 100%, że będzie to łóżeczko turystyczne. TŻ jest za takim bo mówi, że lekkie, praktyczne itp. Ja w sumie też, ale dużo łóżeczek szczebelkowych mi się też podoba. Tylko,że jakieś takie mi się one "kolubrynowe" zdają. Ja się jeszcze waham, ale z tego co oglądam, są na prawdę porządne i wygodne w codziennym zastosowaniu. Dodatkowo można wszystko poodpinać, poprać i problem z głowy.

W tych turystycznych to chyba tak ze 2 latka dzieciak może spać, w takim szczebelkowym chyba nawet i dłużej. Aczkolwiek u mnie w rodzinie szybko dzieciak nie chciał w takim spać i musieli porozkręcać i wynieść je.
Stary 2013-07-14, 17:48   #1366
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
My z Małżem w czw byliśmy na usg genetycznym. Wszystko jest ok. Czekamy jeszcze na wyniki PAPA, aczkolwiek wierzę, że będzie ok. Swoją drogą trafiłam na przemiłą lekarkę, w kolejce siedziało wiele ciężarnych, więc tak myślimy, czy się do niej nie przenieść. Bo mój gin jest oschły, zarówno z podejścia jak i z udzielania informacji.
Tak poza tym to jesteśmy teraz w rozjazdach. Tż w Norwegii, ja kręcę się po Polsce. Cieszy mnie myśl, że jeszcze trochę, a ukróci się nasza dyspozycyjność i nie będziemy tyle w delegacjach. Nie cierpię się rozstawać, a w ogóle to jestem strasznym domatorem.

Co do wózków to jakaś czarna magia dla mnie, o ciuszkach nie wspomnę.
Super, ze wszystko dobrze Sami chcieliscie Pappa czy lekarz Wam zasugerował?

Ja bym zmieniała, dobry lekarz to skarb
Stary 2013-07-14, 17:48   #1367
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Łóżeczko praktyczne bo póżniej nie trzeba kojca do zabawy kupować,ale ja i tak nie kupie turystycznego ponieważ jest słaby przepłym powietrza moim skromnym zdaniem drewniane ze szczebelkami jest zdrowsze i dzieci się tak nie pocą....tak mi się wydaje
Też tak uważam. I myślę też,że jako kojec małe. My mamy znacznie większy kojec,w kwadracie.

Cytat:
Znalazłam wlasnie hamaki dla niemowlakow. Super sa
Jakie? Poka...
Stary 2013-07-14, 17:52   #1368
forester
Zadomowienie

Cytat:
Super, ze wszystko dobrze Sami chcieliscie Pappa czy lekarz Wam zasugerował?

Ja bym zmieniała, dobry lekarz to skarb
Zastanawialiśmy się nad zrobieniem go, ale lekarka przekonała nas, że usg to 75% kompletnego badania, PAPA to niby statystyka, ale warto wykonać. Fakt, dobry lekarz, nie odstrasza od wizyt.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:55   #1369
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jakie? Poka...
Cos takiego: http://www.bujane.pl/opis.php?tow_id...t_id=14&fraza=

Tylko to mocowanie do drzwi mnie nie przekonuje. Ale sa stojaki do tego, w domu mamy tez drążek w drzwiach.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Zastanawialiśmy się nad zrobieniem go, ale lekarka przekonała nas, że usg to 75% kompletnego badania, PAPA to niby statystyka, ale warto wykonać. Fakt, dobry lekarz, nie odstrasza od wizyt.
Ja nie chciałam robić, ale po usg nie miałam wyboru. I bardzo dobrze, ze tak sie stało.
Ale nie wiem czy w następnej ciazy zrobię, jesli usg wyjdzie dobrze.
Stary 2013-07-14, 18:01   #1370
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak uważam. I myślę też,że jako kojec małe. My mamy znacznie większy kojec,w kwadracie.

Jakie? Poka...
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Też mnie zastanawia kwestia przepływu powietrza, czy nie będzie maluchowi za gorąco i duszno

Cytat:

Tylko to mocowanie do drzwi mnie nie przekonuje. Ale sa stojaki do tego, w domu mamy tez drążek w drzwiach.
ten mi się bardzo podoba bo tamte wiszące jakoś do mnie nie przemawiają, bałabym się zostawić dzieciaka w nim http://www.bujane.pl/opis.php?tow_id...t_id=14&fraza=

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-14 o 18:03
Stary 2013-07-14, 18:16   #1371
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Pierwsze widzę,nie wiedziałam że coś takiego jest.
W roli huśtawki na krótki czas OK,ale w roli łóżeczka to tego nie widzę.
Stary 2013-07-14, 18:23   #1372
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze widzę,nie wiedziałam że coś takiego jest.
W roli huśtawki na krótki czas OK,ale w roli łóżeczka to tego nie widzę.
Nie, jako łóżeczko na pewno nie.
Ale podoba mi sie jako alternatywa dla tradycyjnego bujaczka.
Stary 2013-07-14, 18:33   #1373
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Ja dzis po USG pomiarowym. Przezierność 1,9, kość nosowa jest, wszystkie narządy na swoim miejscu, przepływy piękne. Generalnie ja, mój mąż a nawet ginekolog zachwyceni maleństwem Dzidziuś najpierw spał wiec grzecznie dał się pomierzyć, a potem bardzo wierzgał i uciekał więc z badaniem przepływów był mały problem ale się udało
12 tydz 5 dzień, 72,5 mm długości, tętno 162 ud/min.
Moja duma

PS. PRzed badaniem miałam takiego stresa ze nogi mi się trzęsły, a mdliło mnie tak że myślałam ze w poczekalni puszcze spektakularnego pawia. W pierwszej ciąży miałam niezmienne przekonanie że wszystko jest dobrze, za to w tej ciągle się martwie nie wiem czemu
super Moje było podobne tydzien temu teraz pewnie juz większe
Najważniejsze ze zdrowie i wszytko na swoim miejscu.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:34   #1374
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
W sumie to nie zdecydowaliśmy jeszcze na 100%, że będzie to łóżeczko turystyczne. TŻ jest za takim bo mówi, że lekkie, praktyczne itp. Ja w sumie też, ale dużo łóżeczek szczebelkowych mi się też podoba. Tylko,że jakieś takie mi się one "kolubrynowe" zdają. Ja się jeszcze waham, ale z tego co oglądam, są na prawdę porządne i wygodne w codziennym zastosowaniu. Dodatkowo można wszystko poodpinać, poprać i problem z głowy.

W tych turystycznych to chyba tak ze 2 latka dzieciak może spać, w takim szczebelkowym chyba nawet i dłużej. Aczkolwiek u mnie w rodzinie szybko dzieciak nie chciał w takim spać i musieli porozkręcać i wynieść je.
mi szczebelki kojarzą się z wykręconą nóżką, która między szczebelki się dostanie, albo dzidzia za mocno się przytuli do osłonki przed szczebelkami. W turystycznym kończyny bezpieczne, nochal też, bo dodatkowe obkładanie boków niepotrzebne, tak to sobie przynajmniej wyobrażam zwłaszcza, że to które widzialam, miało cechy turystycznego (miękkie, przewiewne boki bez możliwości skręcenia nóżki), ale wygląd miało całkiem solidny, tylko za nic w świecie nie mogę go teraz nigdzie odkopać w necie... wrrr

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:55   #1375
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

Taka sobie inna ja

Ja również się zakochałam w Inglesinie Classica jak oglądałam wózki
Wyleczyłam się jak poczytałam opinie i obejrzałam na YT test w którym brał on udział. Zniechęciło mnie to, że wózek nie składa się i aby go schować do bagażnika trzeba go rozkręcić zaczynając od kół. Budka składa się z takim trzaskiem, że maluszek się budzi wystraszony.
Waga wózka 18,5 kg - to dużo.
No, ale co by nie gadać, jest piękny. Na spacerze ludziom wykręca głowy

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:11   #1376
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Mebelki dla dzieci w ikei są całkiem fajne. Wczoraj widziałam tam łóżeczko za 80 czy 90 zł - ale nie przyglądałam się i nie porównywałam z innymi. Może się więc okazać, że badziew. W każdym razie ja na pewno w pierwszej kolejności w ikei będę mebelki oglądać.
Ja zakupów nie planuję na razie, oglądania też jeszcze nie. Ten komplecik to był postanowiony pierwszy prezent dla niunia z okazji pomyślnego genetycznego do połówkowego nie mam zamiaru nic więcej kupować. Co potem - zobaczymy.
Pewnie jestem w mniejszości, ale ja nie lubię ikei jeszcze różne pierdółki do kuchni są dla mnie ok, ale styl mebli w ogóle do mnie nie przemawia.
Cytat:
Co do nomenklatury ubrankowej, jestem fanka tutoriali dla mam na youtube i znalazlam fajny filmik o wdzięcznym tytule ubranka dla niemowląt -co jest co i jak nie zgłupieć mi się baaardzo przydał, kilka innych filmów tej samej autorki też chętnie obejrzalam http://youtu.be/CzDKezssnHM
Szczerze mówiąc nie dałam rady obejrzeć tego filmiku nawet do połowy, a już słysząc "skarpeteczki" wymiękłam całkiem. Wolę konkrety: to body, to koszulka, to rampers, to pajacyk.
Cytat:
dla mam i tatusiów, które nie miały do czynienia z pieluchami może ciut na to za wcześnie, żeby się uczyć na pamięć, ale mnie to rozczuliło, te małe wierzgające nóżki A sama procedura? Typowo męskie, konkretne podejście do sprawy

http://www.youtube.com/watch?v=A3ToDG1wz2o
Ten filmik to dla mnie bez zbędnych komentarzy i słodkich zdrobnień. A już smarowanie układu to mój hit
Cytat:
Czapeczkom w domu i niedrapkom stanowczo mówimy nie
Mam tak samo.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja zamierzam na poczatek miec kolyske,ale na kolkach.Plozy sa w komplecie,ale nie bede ich zakladac.Ma zdejmowany bok,wiec moze sluzyc jako dostawka,a w przyszlosci lawka.O takie cos
http://allegro.pl/roba-8949w-p111-lo...366208034.html
Mhm...fajnie to wygląda tylko na kółkach to już nie kołyska to po prostu łóżeczko. Ale zmieściłoby nam się takie do sypialni -szkoda że przekracza to znacznie nasz budżet. Ale słodko musi w tym mały bobasek wyglądać
Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
widze, że co do łóżeczek i wózków ja mam zupełnie inny gust. Od zawsze byłam osobą, której podobały się rzeczy klasyczne... do tej pory z dużym marginesem podchodzę do nowoczesności, może to dziwne, ale nawet w sferze mody tak mam.
Więc pochwalę się co ja wykopałam w internecie.
Kołyska - ta na zdjęciu jest metalowa, a z racji tego, że mój TŻ jest stolarzem obiecał zrobić coś w tym stylu tylko z drewna. Będę miała pewność, że kołyska jest zrobiona porządni z atestowanych materiałów (chodzi przede wszystkim o farby, lakiery...) Nawet mam taki długi welon ze ślubu, który ma za zadanie zawisnąć nad tą kołyską

Taka sobie inna ja
Klasyki mają coś w sobie
Cytat:
mi szczebelki kojarzą się z wykręconą nóżką, która między szczebelki się dostanie, albo dzidzia za mocno się przytuli do osłonki przed szczebelkami. W turystycznym kończyny bezpieczne, nochal też, bo dodatkowe obkładanie boków niepotrzebne, tak to sobie przynajmniej wyobrażam zwłaszcza, że to które widzialam, miało cechy turystycznego (miękkie, przewiewne boki bez możliwości skręcenia nóżki), ale wygląd miało całkiem solidny, tylko za nic w świecie nie mogę go teraz nigdzie odkopać w necie... wrrr
A spotkałaś się z takim przypadkiem? Bo szczerze mówiąc nie znam dziecka któremu by się coś takiego przytrafiło a jednak wiele dzieci w moim życiu się przewinęło.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-14 o 19:26
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:12   #1377
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Siatka i materiał po bokach jest sztuczny,wodoodporny....p ewnie sama chemia,dla mnie drewno to drewno
Stary 2013-07-14, 19:38   #1378
SunShineDoll
Rozeznanie

Chyba nie ma co popadać w skrajności w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko ma atesty. I doszukując się w drewnie chemii też się ją znajdzie chociażby w lakierze czy innym impregnacie. Nawet smoczki są z plastiku a dziecko ma z nimi bliższy kontakt niż z taką folią z łóżeczka, wanna też przecież plastikowa chyba, że ktoś będzie miał z porcelany .

Ja to się modle, żeby moje nie miało atopowego zapalenia skóry po mnie, ponoć w dzieciństwie to była masakra z moją skórą
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:45   #1379
gosia261282
Gang Iren

Ja sobie nie wyobrażam iść do szpitala bez niedrapek. Czemu niedrapkom mówicie nie? Moje dziecko urodziło się ze szponami.
Stary 2013-07-14, 19:46   #1380
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam iść do szpitala bez niedrapek. Czemu niedrapkom mówicie nie? Moje dziecko urodziło się ze szponami.
A nie można od razu obciąć po prostu?
Pytam na poważnie, bo nie mam pojęcia dlaczego bierze sie niedrapki, a nie obcinacz.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości