Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 18:31   #2491
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka niedzielnie,dobrze że mało nadrabiania.
Jakoś ostatnio brak weny na forum i wogóle:/
A ja mam dzisiaj wybitnie paskudy dzień,nawet nie będę pisać.
Czy nerwy są niebezpieczne dla dziecka?

Zuzia mi się zawsze podobało.Blanka,Nadia jeden z moich typów.

co do nerwów, myślę że dziecko w jakimś stopniu czuje nerwy mamusi, ale nie sądze żeby to było niebezpieczne, w sensie że samo później będzie nie wiadomo jak nerwowe, wcale nerwowe być nie musi, jeśli będzimy szli tym tokiem myślenia to moje dziecko powinno byc nerwowe, płaczkiwe i będzie przeklinać od 1 dnia życia.

Co do imion to Zuzanna nie była brana pod uwagę z tego względy że nie chce popularnego imienia, a ono jest popularne. Jak narazie cisza w temacie, z tym że mąż bierze mnie pod włos zaczyna mówic Zuzia do brzucha i mówi że skoro będę miała ta wymarzoną córeczkę to on może wybrać imię( no ale nie narzuca sie, a jak mówi do brzucha Zuzia to ja mówię że to wcale nie Zuzia) iiiiiiiiiiiii tak mam.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:47   #2492
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Wczoraj byliśmy na ognisku ,mmm pieczona kiełbaska smakowała wyśmienicie,chlebek i ziemniaczki też .Położyłam się o 1 i spałam dzisiaj do 12.20 Potem się poplątałam zjadłam obiad i poszłam spać dalej.
Dzień śpiocha

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
a jaka ciepła woda

Dlaczego ja jestem antypiecząca i gotująca

Wgl mój brat przyjechał do mnie od drugiego brata i przywiózł mi chyba z 5-6 worków próżniowych poukładanych miesiacami, więc ciuszki już mam jeszcze tryliard innych rzeczy.

A dzisiaj kupiliśmy lodówkę, pralkę, sokowirówkę i blender i szykujemy sie do remontu, bo teściowa zgodziła się sprzedać nam połówkę!!!!

I ogołnie to u mnie od piątku 21 tydzień leci, a w sam piątek była połóweczka!
To super
gratka za tydzień

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Zauważyłam,że każda firma ma inne rozmiarówki.. jeden 56 wypada większy, inny mniejszy...i bądz tu mądry
Dokładnie już kiedyś ktoś pisał o tych rozmiarach niby takich samych a różnych.

a ostatnio w Kaphhalu widziałam bodziaki na 44 cm,jakie to maluśkie było

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę że w końcu doczekałam się serii mocnych kopniaków akurat u TŻ siedziałam to chciałam żeby też poczuł ale przez pracę ma twardą skórę na dłoniach i nic z tego, później przyłożył głowę do brzucha i dostał kopa w ucho, ale też mówi że nic nie czuł i nie chciał mi wierzyć że mała go akurat w ucho kopnęła
Cierpliwość popłaca

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
za połóweczkę ..
I dla teściowej tez a co ? W końcu jej się należy

Ja już nie mogę się doczekać aż mi przywiozą wszystko co dla Majeczki uchodowałam . Od wózka przez mebelki , butelki i ciuszki - wszystko u mamy trzymam ..Tez już chce skręcać , prac , prasować , układać , przekładać i segregować

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Tylko że u mnie nie ma problemu , problem mam z nim .. Przed ciążą było ok , teraz wydaje mi się że się boi .. Rozmawiałam z nim , próbowałam ale mnie zbywa ..
I wtedy się zacznie jazda

anka a próbowaliście tych plasterków na nos przeciw chrapaniu?
Ninawidzę chrapania.Pamiętam jak dawniej mój ojciec jechał o matko nie szło spać.Tż się zdarzy czasem,ale zaraz go szturcham,zmienia pozycję i spokój.

Cytat:
Ja ponoć tylko mruczę pod nosem, ale nie wiem czy mi kitu nie wciska
Ja też .... mrau mrau

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o origami modułowe i moje zajęcia popołudniowe na dzisiaj to wyglądają właśnie tak....segreguje wg kolorów by później robić sobie takie małe cuda.
Piękne to Twoje hobby?

Paulina Jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie no nachodziła go ochota jak spał, do mnie zaczynał się dobierać, a co najśmieszniejsze rano tego nie pamiętał a wyczytałam później w internecie że jest takie schorzenie, które nazywa się seksomnia

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
Stosuje/stosowała któraś z Was Elancyl? jest teraz w dobrej cenie za 500 ml i się zastanawiam...szkoda mi kasy, ale może wysupłam..ech.
Też kiedyś pytałam
Chciałabym się smarować nim rano żeby się ładnie wchłonął bo na oliwkę nie mam czasu.Tylko wieczorem
A jaka masz cenę?

Widzę że nie tylko ja miałam dzisiaj ciężką noc w gronie dziwnych snów,kurcze rano pamiętałam co mi się śniło, ale zapomniałam w mig.Teraz nawet sobie nie mogę przypomnieć kawałka ale wiem że był pogmatwane na maksa

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
co do nerwów, myślę że dziecko w jakimś stopniu czuje nerwy mamusi, ale nie sądze żeby to było niebezpieczne, w sensie że samo później będzie nie wiadomo jak nerwowe, wcale nerwowe być nie musi, jeśli będzimy szli tym tokiem myślenia to moje dziecko powinno byc nerwowe, płaczkiwe i będzie przeklinać od 1 dnia życia.

Co do imion to Zuzanna nie była brana pod uwagę z tego względy że nie chce popularnego imienia, a ono jest popularne. Jak narazie cisza w temacie, z tym że mąż bierze mnie pod włos zaczyna mówic Zuzia do brzucha i mówi że skoro będę miała ta wymarzoną córeczkę to on może wybrać imię( no ale nie narzuca sie, a jak mówi do brzucha Zuzia to ja mówię że to wcale nie Zuzia) iiiiiiiiiiiii tak mam.
Przybij pięć

No Zuzanna to popularne imię,ale właśnie jedno z tych które zawsze mi się podobały i będą podobać.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:55   #2493
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli chodzi o origami modułowe i moje zajęcia popołudniowe na dzisiaj to wyglądają właśnie tak....segreguje wg kolorów by później robić sobie takie małe cuda.
Śliczne
No już goście sobie poszli, ale jestem padnięta.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:57   #2494
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Witam dziewczyny w niedzielny wieczór
Nadrobiłam wpisy z piątku i soboty, wczoraj byliśmy z tż w Szczytnie, całyyy dzień po za domem (przejechaliśmy w obie strony 420 km) dobrze że jestem w 2 trymestrze bo w 1 bym nie wytrzymała takiej podróży, chociaż jak wróciliśmy do domu to padłam na tawarz ale ogólnie uwielbiam jeździć autem i jako pasażer i jako kierowca, chociaż teraz w ciąży zadko prowadze auto, bo jestem jakaś rozkojarzona za kierownicą
Jeżeli chodzi o sny to mi ostatnio się śniło że mój Tż się rozdzielił się na dwie osoby i było ich dwóch takich samych
Ale macie fajnie że czujecie ruchy swoich maleństw, ja jestem już w 17tyg i 6 dni i jeszcze nic
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:10   #2495
Dzastin08
Wtajemniczenie

Sylwia i Ty się doczekasz... niektóre dziewczyny ruchy poczuły dopiero w 23 tygodniu wiec cierpliwości

Ale dzisiaj leniwa niedziela.. na forum widzę też cisza

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:13   #2496
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w niedzielny wieczór
Nadrobiłam wpisy z piątku i soboty, wczoraj byliśmy z tż w Szczytnie, całyyy dzień po za domem (przejechaliśmy w obie strony 420 km) dobrze że jestem w 2 trymestrze bo w 1 bym nie wytrzymała takiej podróży, chociaż jak wróciliśmy do domu to padłam na tawarz ale ogólnie uwielbiam jeździć autem i jako pasażer i jako kierowca, chociaż teraz w ciąży zadko prowadze auto, bo jestem jakaś rozkojarzona za kierownicą
Jeżeli chodzi o sny to mi ostatnio się śniło że mój Tż się rozdzielił się na dwie osoby i było ich dwóch takich samych
Ale macie fajnie że czujecie ruchy swoich maleństw, ja jestem już w 17tyg i 6 dni i jeszcze nic
Poczekaj i poczujesz!!!
Dwóch sobowtórów

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dzika cisza
Idę zaraz na jakiś spacerek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-14, 19:14   #2497
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzień dobry brzuchatki )
JA cały dzień coś robię , zakupy , sprzątam , gotuje ciasto piekę ( Dziękuje za przepis z mojewypieki - nawet mi w końcu coś wyszło ) małe poprawki w Majeczkowym pokoiku i już nie długo zwózka rzeczy
Na razie żyję tym , iż w piątek idę ostatni raz do pracy NIe wiem jeszcze czy się cieszyć ? Czy płakać ? ;>

Siedzę i moczę nogi w wodzie z solą morską , bo spuchły jak balony - więc postaram się Was nadrobić ile mogę )

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
trele-ale po ciazy problem minie. U nas jest tak, ze to ja mam wieksze libido niz moj maz. A to sie po ciazy nie zmieni
My mieliśmy zawsze raczej na tym samym poziomie , z przewagą w jego stronę .. W poprzedniej ciąży jeszcze było ok , korzystaliśmy . Pózniej poroniłam , zaszłam kolejny raz i od tego momentu praktycznie się skończyło . Wydaje mi się że on sobie ubzdurał że mogliśmy stracić dziecko przez to że sobie używaliśmy i teraz tak się zablokował że tłumaczenia i prośby nie pomagają , mam nadzieje że po porodzie wszystko wróci do normy , bo zwariuję ?

Cytat:
Mój maluje drzwi w mieszkaniu, bo są w strasznym stanie, później zrobi mi półki w szafie.
Zapraszam , zapraszam
U mnie do pomalowania drzwi jest dużo , dziś miałam plan zabrać się za ich mycie przed malowaniem , ale chyba już nie mam siły ..
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
tymczasem pospalam sobie mój TŻ tak chrapie że od 3 dni nie śpię w nocy i przez to dosłownie mam ochote go poćwiatować. no już nie daje rady, od kiedy z nim jestem to dostaje szału, a on jeszcze się denerwuje że ja w nowym domu chce spać w osobnej sypialni z dzieckiem.... nie mam już sił na to chrapanie, jestem zdesperowana
Dlaczego chcesz spac w osobnej sypialni ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 19:14   #2498
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Przybij pięć

No Zuzanna to popularne imię,ale właśnie jedno z tych które zawsze mi się podobały i będą podobać.
, przynajmniej wiemy czego się spodziewać
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:20   #2499
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Poczekaj i poczujesz!!!
Dwóch sobowtórów

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dzika cisza
Idę zaraz na jakiś spacerek
Ja jeszcze trochę i szykować się do spania będe, niby sobie dziś pospałam a czuje się jak trup...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-14, 19:25   #2500
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
, przynajmniej wiemy czego się spodziewać
Mam cicha nadzieję że będzie na odwrót

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Ja jeszcze trochę i szykować się do spania będe, niby sobie dziś pospałam a czuje się jak trup...
Dla mnie dzisiejszy dzień to koszmar,totalny brak humoru,ochoty na cokolwiek
Jutro może lepiej będzie i zaświeci słoneczko

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

trele Teraz to będziesz mieć dużo wolnego czasu i nie będziesz musiała potajemnie do nas pisać z pracy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-14, 19:25   #2501
Kabriela
Zadomowienie

Ale tu leniwie płynie dzisiaj czas, forum nie do poznania to aż dziwne jest. Miałam iść na spacer, nie poszłam. Nie chce mi się. Właśnie skończyłam sobie przygotowywać bazy origami pod dekorację dla mojej Agatki. Postanowiłam, że nad JEJ łóżeczkiem nie będzie wisiała jakaś zabawka z pozytywką, tylko takie kolorowe ( ułożone w kolorach tęczy) małe kulki kusudamki. Na jednej ścianie będzie naklejone Jej imię i przez to będą przelatywały motyle w różnych pastelowych kolorach. A później jak będzie większa to będę się dalej zastanawiać nad dekorowaniem Jej pokoju.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:33   #2502
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu leniwie płynie dzisiaj czas, forum nie do poznania to aż dziwne jest. Miałam iść na spacer, nie poszłam. Nie chce mi się. Właśnie skończyłam sobie przygotowywać bazy origami pod dekorację dla mojej Agatki. Postanowiłam, że nad JEJ łóżeczkiem nie będzie wisiała jakaś zabawka z pozytywką, tylko takie kolorowe ( ułożone w kolorach tęczy) małe kulki kusudamki. Na jednej ścianie będzie naklejone Jej imię i przez to będą przelatywały motyle w różnych pastelowych kolorach. A później jak będzie większa to będę się dalej zastanawiać nad dekorowaniem Jej pokoju.
Zdolna mama czekamy na fotki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-14, 19:36   #2503
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie dzisiejszy dzień to koszmar,totalny brak humoru,ochoty na cokolwiek
Jutro może lepiej będzie i zaświeci słoneczko
jutro będzie lepiej

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-14, 19:55   #2504
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
O jeny zazdroszczę cierpliwości a efekt boomba

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Słuchajcie któraś z was pisała o gorących snach , ja tez taki miałam dziś śniło mi się że bzyku bzyk z księdzem miałam rany, jak się obudziłam, to aż mi się chciało:P
Ale sen
No proszę , a mi się nawet nie śni nic

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
A ja dziś miałam szalony sen - śniło mi się że ukradłam w Kauflandzie 1,5 l oranżadę różowy grejpfrut i za rogiem wypiłam całą duszkiem
No ale Twój to wali tamte na łeb

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
a ja nie miałam póki co zgagi. Zauważyłam u siebie chyba świeże rozstępy po bokach brzucha. Kurczę, nie myślałam,że już mi się zacznie coś robić tym bardziej, że smaruje się oliwką i emulsją babydream... Byłam taki kozak, a teraz troszkę mnie to przeraża. Mam drabinkę nad tyłkiem po dojrzewaniu, uda też pocięte...
Mi jeszcze tydzień temu wydawało się że może mnie jednak jakimś cudem ominą skoro zbliżam się do 30 tyg i dalej ich nie ma .. W zeszłą niedziele zauważyłam dwa - teraz już mam zasypane całe podbrzusze. NIe mam na szczęście grubych pręg , ale nastawiam się już że mogę je mieć . Na razie są malutkie , blade ale w ciągu 2 dni wylazły na całym podbrzuszu . Trudno - takie są uroki ciąży , najważniejsze żeby nasza Majeczka była zdrowa ..

Dodam że smarowałam się Palmersem i Bio Oil . Teraz kupiłam kolejny olejek bo podobno lepiej działa na rozjaśnianie tych rozstępów niż na zapobieganie im .

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
trele Teraz to będziesz mieć dużo wolnego czasu i nie będziesz musiała potajemnie do nas pisać z pracy
To jest jedna , znaczna zaleta tego wolnego

Cytat:
Ale zdolniacha z Ciebie . Zazdrościć takiej mamy .
Ja jak bym potrafiła coś takiego zrobić tez bym nie kupowała żadnych karuzelek . A literki też planujesz zrobić sama ?

Helołłłł !!
Czy tylko ja tu jestem ??

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:06   #2505
lineczka1989
Zakorzenienie

ja jestem jednym okiem czytam bo oglądamy z TŻ Asterixa i Obelixa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 20:20   #2506
Anoula
Zakorzenienie

Ehhh jak ja nie lubię imprez imieninowych, zawsze na koniec jak jest już za dużo alkoholu to się robi nieprzyjemna atmosfera :/
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:25   #2507
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Ehhh jak ja nie lubię imprez imieninowych, zawsze na koniec jak jest już za dużo alkoholu to się robi nieprzyjemna atmosfera :/
Tez tego nie lubie na cale szczescie rzadko u mnie sie to zdarza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:34   #2508
nasturcja7667
Zadomowienie

Hej, helloł!
Wróciliśmy od Teściów i od razu szał ślubny. Moja siostra jest kosmetologiem, więc przybyła i mnie piękni
Teraz mam farbę na włosach, zaraz będzie mi zmywać [przy okazji masaż głowy- uwielbiam ], potem paznokcie mi zrobi i woskowanie Eh... Żyć nie umierać

Nie nadrabiam Was, bo nie mam czasu. Czy komuś chce się streścić dla mnie najważniejsze wydarzenia od środy?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:35   #2509
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Ale jestem zmęczona
Na wizycie wszystko ok Majeczka waży już 457g, serduszko ładne czterokomorowe, pępowina 3 naczyniowa i wszystki inne parametry w normie
Szyjka wysoko, twarda i zamknięta. Majcia ułożona dupką na dole, ale ma jeszcze mnóstwo czasu żeby się przekręcić. Łożysko mam nisko ale ginka mówiła, że do 32tc powinno sie podnieść. Zrobiłam badania: morfologia, żelazo, crp, tsh i ft4...wyniki będę miała na następną wizytę czyli za miesiąc. A jakby jakieś były nie tak (tfu tfu) to do mnie zadzwonią.
Dostałam w recepcji reklamówkę z róznymi broszurkami, gazetą i próbką Sudokremu. Byłam tez odebrać darmowy zestaw startowy z kuponu, który dostałam w szpitalu i tam jest też sporo próbek m.in oliwka, płyn do kąpieli, proszek, płyn do płukania, Sudocrem oraz całe opakowanie husteczek nawilżanych i biały ręcznik z kapturkiem

Po wizycie tradycyjnie rajd po sklepach Oczywiscie córcia obkupiona...już ma całą szafę pełną W Nexcie się mile zaskoczyłam, bo sprawdzał mąż jeszcze rano czy są przeceny i nic a w sklepach wielka wyprzedaż...ależ piękne ciuszki tam mają, nie mogłam sie oderwać i wyszliśmy z wielką torbą Małż wybierał i przebierał z wielką radością W innych sklepach tez coś nam wpadło, ale w mniejszych ilościach
Jak będę chciała kupić jakiś ciuszek dla małej to dajcie mi bacika

Cytat:
A ja się pochwalę że w końcu doczekałam się serii mocnych kopniaków akurat u TŻ siedziałam to chciałam żeby też poczuł ale przez pracę ma twardą skórę na dłoniach i nic z tego, później przyłożył głowę do brzucha i dostał kopa w ucho, ale też mówi że nic nie czuł i nie chciał mi wierzyć że mała go akurat w ucho kopnęła
super!!

Cytat:
masz talent kobieto!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 20:40   #2510
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Ja też tu jeszcze jestem.
Co do liter zastanawiam się nad tym bardzo poważnie myślę, że spokojnie bym dała radę ale wiem, że w empiku są do kupienia takie z kartonu litery i nie są drogie i musiałabym je tylko ozdobić....ale że sporo mam czasu i nie pracuję już to może rzeczywiście się pokuszę.

Dzisiaj też obowiązkowe mierzenie mnie i w pasie czyli mój brzuszek ma 88 cm a zaczęłam 6 miesiąc, zjadłam małą piłeczkę, tak dokładnie wygląda moja ciąża.
I tak się właśnie zastanawiam, jeżeli tygodniowo dostaję cm to jeszcze pi razy drzwi razy oko urosnę 16- 18 cm.
I właśnie się zastanawiam czy to dużo czy mało....
Stary 2013-07-14, 20:47   #2511
ania_cz79
Raczkowanie

Hej dziewczyny u mnie dzisiaj piękna pogoda cały dzień nad jeziorkiem.. w cieniu i nasmarowana filtrem +30 a i tak słoneczko trochę mnie opaliło... ale bardzo delikatnie.
Widziałam dziś nad jeziorem dziewczynę w około 7-8 miesiąca która prażyła się z odsłoniętym dużym brzuchem na słońcu kilka godzin. Byłam w szoku.

Chce mi się dziś jeść a nie mogę znaleźć smaku....

Zjadłam już śledzie, kromkę z nutellą i kanapkę z szynką jajkiem i ogórkiem...
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:55   #2512
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Tez tego nie lubie na cale szczescie rzadko u mnie sie to zdarza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas niestety prawie przy każdej imprezie.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
Ale jestem zmęczona
Na wizycie wszystko ok Majeczka waży już 457g, serduszko ładne czterokomorowe, pępowina 3 naczyniowa i wszystki inne parametry w normie
Szyjka wysoko, twarda i zamknięta. Majcia ułożona dupką na dole, ale ma jeszcze mnóstwo czasu żeby się przekręcić. Łożysko mam nisko ale ginka mówiła, że do 32tc powinno sie podnieść. Zrobiłam badania: morfologia, żelazo, crp, tsh i ft4...wyniki będę miała na następną wizytę czyli za miesiąc. A jakby jakieś były nie tak (tfu tfu) to do mnie zadzwonią.
Dostałam w recepcji reklamówkę z róznymi broszurkami, gazetą i próbką Sudokremu. Byłam tez odebrać darmowy zestaw startowy z kuponu, który dostałam w szpitalu i tam jest też sporo próbek m.in oliwka, płyn do kąpieli, proszek, płyn do płukania, Sudocrem oraz całe opakowanie husteczek nawilżanych i biały ręcznik z kapturkiem

Po wizycie tradycyjnie rajd po sklepach Oczywiscie córcia obkupiona...już ma całą szafę pełną W Nexcie się mile zaskoczyłam, bo sprawdzał mąż jeszcze rano czy są przeceny i nic a w sklepach wielka wyprzedaż...ależ piękne ciuszki tam mają, nie mogłam sie oderwać i wyszliśmy z wielką torbą Małż wybierał i przebierał z wielką radością W innych sklepach tez coś nam wpadło, ale w mniejszych ilościach

super!!

masz talent kobieto!
za wizytę i dla Majeczki, że zdrowa
Stary 2013-07-14, 20:56   #2513
ania_cz79
Raczkowanie

Aa pisałyście o seksie .. u mnie libido bardzo wysoko.. zresztą tak jak i przed. Wiec Tż nie narzeka. ..
Stary 2013-07-14, 20:56   #2514
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie dzisiaj piękna pogoda cały dzień nad jeziorkiem.. w cieniu i nasmarowana filtrem +30 a i tak słoneczko trochę mnie opaliło... ale bardzo delikatnie.
Widziałam dziś nad jeziorem dziewczynę w około 7-8 miesiąca która prażyła się z odsłoniętym dużym brzuchem na słońcu kilka godzin. Byłam w szoku.

ładna mieszanka też tak czasem mam
Stary 2013-07-14, 20:58   #2515
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
ładna mieszanka też tak czasem mam
sama jestem w szoku bo naprawdę zdarza mi się to rzadko z reguły nie mam żadnych zachcianek a dzisiaj po prostu nie wiem co mi się chce ...hehe
Stary 2013-07-14, 21:03   #2516
Kabriela
Zadomowienie

Super, że wizyta się udała i że Majeczka zdrowa.
Jeżeli chodzi o zachcianki jedzeniowe, to ja zauważam, że mam coraz większy problem ze znalezieniem smaku. Pani w warzywnym się ostatnio ze mnie śmiała bo kupiłam ogórki małosolne, które przegryzałam bananem. Na moje nieszczęście nie pomogło i dalej musiałam szukać.
Stary 2013-07-14, 21:06   #2517
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam i ja Dobrze, że nie pisałyście za wiele to udało mi się te dwa dni nadrobić.
Właśnie wsunęłam loda i młody kopie co chwila.

Byliśmy dzisiaj z mężulem w kinie i też Mikuś dokazywał cały seans. Jakie to cudowne uczucie. Teraz już czuję przez cały dzień ruchy, tzn o różnych porach i w każdej pozycji

Odnośnie ubranek w rozm. 56 to mam trochę: 2 pajace bawełniane + 1 welurowy, 2 razy półśpiochy, 2 razy spodenki cienkie bawełniane, 4 razy body. Chce jeszcze jakiś zestaw kaftanik+ śpiochy dokupić. Więcej mam na 62 i zastanawiam się czy kupić już wczesniej na 68 czy się wstrzymać.

Pocieszyłyście mnie z tym libido, moje od początku ciąży też na poziomie 0, chociaż ostatnio mi się raz zachciało i ja zainicjowałam. TŻ też jakoś mniej mnie męczy, mimo to raz na jakiś czas coś tam pofiglujemy, w końcu o małżeństwo trzeba dbać i w tej sferze

[QUOTE=Kabriela;41777296]
I teraz jeszcze jedna sprawa do Was moje kochane ciężarówki czy któraś z Was może mi objaśnić, wyjaśnić, naprowadzić jak wygląda sprawa zwolnienia lekarskiego. W tej chwili znajduje się na urlopie wypoczynkowym ( 23 dni) jak to się dalej załatwia, bo ja jestem zielona i nic nie wiem....do lekarza idę 22 lipca i już poproszę o zwolnienie lekarskie ale ja muszę jeszcze załatwiać jakieś papiery czy nie, jak wygląda sprawa wypłat? I jeszcze jak wygląda sprawa z becikowym, potrzebne są jakieś zaświadczenia?

[/ QUOTE]
L4 wypisuje Ci lekarz, zanosisz je do pracodawcy, pracodawca dostarcza do ZUSU. Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci ci pracodawca więc dostaniejsz normalnie wyplate. Po 30 dniach placi ZUS i ZUS płaci za cały okres przedstawionego zwolnienia (np. jeśli masz zwolnienie na 2 tyg to zaplaci Ci za 2 tygodnie), ma na to chyba ze 14 dni od momentu dostarczenia druku L4 przez pracodwacę.

Cytat:
klask i:

Cytat:
Domii ale my chyba możemy wziąć jakieś tabletki na zgagę, tylko niestety nie wiem jakie. Wiem, że moja siostra brała jakieś tabletki mnie jeszcze tak potwornie nie dokucza zgaga, choć się pojawia ale szybko na szczęście znika.
Mam nadzieje, że przynajmniej to mnie ominie w ciąży z tych nieprzyjemnych rzeczy.
Można Rennie i Gaviscon. Poza tym migdały, zimne mleko albo soda rozpuszczona w wodzie. Nie leżeć na plasko, tylko głowa ma być wyżej. Ja jeszcze na szczęście w ciązy nie miałam zgagi ale wiem co to znaczy...

Cytat:
Witam
Ale jestem zmęczona

super!!

masz talent kobieto!
Fajowy dzień! Brawo za wizytę, zakupy i wszystkie drobiazgi dla malucha!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 21:07   #2518
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wizyta się udała i że Majeczka zdrowa.
Jeżeli chodzi o zachcianki jedzeniowe, to ja zauważam, że mam coraz większy problem ze znalezieniem smaku. Pani w warzywnym się ostatnio ze mnie śmiała bo kupiłam ogórki małosolne, które przegryzałam bananem. Na moje nieszczęście nie pomogło i dalej musiałam szukać.
Ja ostatnio za raz po kremówce zjadłam ogórki małosolne a później tak samo jak ty kanapkę z nutellą
Stary 2013-07-14, 21:10   #2519
Kabriela
Zadomowienie

Dobra Kobietki Inkubatorki ja się żegnam spać, muszę jeszcze zamienić kilka słów z moim mężem przed snem...milej nocki.
Stary 2013-07-14, 21:39   #2520
nemosek
Zakorzenienie

Ja musiałam wyjść się przewietrzyć

Cytat:
jutro będzie lepiej
musi!!!

Cytat:
No nie nadaje się już na tych samych falach :/

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Witam
Ale jestem zmęczona

Super że z Majką ok i ładnie sobie rośnie

Ale się obłowiłaś!!!!!

To obfoć nam te łupy,mój mąż też lubi robić zakupy dzieciowe,spodobało mu się

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość

Smaczki smaczki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości