|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Co do imion to Zuzanna nie była brana pod uwagę z tego względy że nie chce popularnego imienia, a ono jest popularne. Jak narazie cisza w temacie, z tym że mąż bierze mnie pod włos zaczyna mówic Zuzia do brzucha i mówi że skoro będę miała ta wymarzoną córeczkę to on może wybrać imię( no ale nie narzuca sie, a jak mówi do brzucha Zuzia to ja mówię że to wcale nie Zuzia) iiiiiiiiiiiii tak mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Wczoraj byliśmy na ognisku ,mmm pieczona kiełbaska smakowała wyśmienicie,chlebek i ziemniaczki też .Położyłam się o 1 i spałam dzisiaj do 12.20
![]() Dzień śpiocha ![]() Cytat:
![]() gratka za tydzień ![]() Cytat:
a ostatnio w Kaphhalu widziałam bodziaki na 44 cm,jakie to maluśkie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anka a próbowaliście tych plasterków na nos przeciw chrapaniu? Ninawidzę chrapania.Pamiętam jak dawniej mój ojciec jechał o matko nie szło spać.Tż się zdarzy czasem,ale zaraz go szturcham,zmienia pozycję i spokój. Ja też .... mrau mrau ![]() Cytat:
![]() Paulina Jak po wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałabym się smarować nim rano żeby się ładnie wchłonął bo na oliwkę nie mam czasu.Tylko wieczorem ![]() A jaka masz cenę? Widzę że nie tylko ja miałam dzisiaj ciężką noc w gronie dziwnych snów,kurcze rano pamiętałam co mi się śniło, ale zapomniałam w mig.Teraz nawet sobie nie mogę przypomnieć kawałka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() No Zuzanna to popularne imię,ale właśnie jedno z tych które zawsze mi się podobały i będą podobać. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny w niedzielny wieczór
![]() Nadrobiłam wpisy z piątku i soboty, wczoraj byliśmy z tż w Szczytnie, całyyy dzień po za domem (przejechaliśmy w obie strony 420 km) dobrze że jestem w 2 trymestrze bo w 1 bym nie wytrzymała takiej podróży, chociaż jak wróciliśmy do domu to padłam na tawarz ![]() ![]() Jeżeli chodzi o sny to mi ostatnio się śniło że mój Tż się rozdzielił się na dwie osoby ![]() ![]() Ale macie fajnie że czujecie ruchy swoich maleństw, ja jestem już w 17tyg i 6 dni i jeszcze nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia i Ty się doczekasz... niektóre dziewczyny ruchy poczuły dopiero w 23 tygodniu wiec cierpliwości
![]() Ale dzisiaj leniwa niedziela.. na forum widzę też cisza ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwóch sobowtórów ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Dzika cisza ![]() Idę zaraz na jakiś spacerek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry brzuchatki
![]() JA cały dzień coś robię , zakupy , sprzątam , gotuje ciasto piekę ( Dziękuje za przepis z mojewypieki - nawet mi w końcu coś wyszło ![]() ![]() Na razie żyję tym , iż w piątek idę ostatni raz do pracy ![]() Siedzę i moczę nogi w wodzie z solą morską , bo spuchły jak balony - więc postaram się Was nadrobić ile mogę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie do pomalowania drzwi jest dużo , dziś miałam plan zabrać się za ich mycie przed malowaniem , ale chyba już nie mam siły .. Cytat:
![]() |
#2498 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze trochę i szykować się do spania będe, niby sobie dziś pospałam a czuje się jak trup...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Mam cicha nadzieję że będzie na odwrót
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() Jutro może lepiej będzie ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- trele Teraz to będziesz mieć dużo wolnego czasu i nie będziesz musiała potajemnie do nas pisać z pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Ale tu leniwie płynie dzisiaj czas, forum nie do poznania to aż dziwne jest. Miałam iść na spacer, nie poszłam. Nie chce mi się. Właśnie skończyłam sobie przygotowywać bazy origami pod dekorację dla mojej Agatki. Postanowiłam, że nad JEJ łóżeczkiem nie będzie wisiała jakaś zabawka z pozytywką, tylko takie kolorowe ( ułożone w kolorach tęczy) małe kulki kusudamki. Na jednej ścianie będzie naklejone Jej imię i przez to będą przelatywały motyle w różnych pastelowych kolorach. A później jak będzie większa to będę się dalej zastanawiać nad dekorowaniem Jej pokoju.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No proszę , a mi się nawet nie śni nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dodam że smarowałam się Palmersem i Bio Oil . Teraz kupiłam kolejny olejek bo podobno lepiej działa na rozjaśnianie tych rozstępów niż na zapobieganie im . ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak bym potrafiła coś takiego zrobić tez bym nie kupowała żadnych karuzelek . A literki też planujesz zrobić sama ? Helołłłł !! Czy tylko ja tu jestem ??
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
ja jestem
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Ehhh jak ja nie lubię imprez imieninowych, zawsze na koniec jak jest już za dużo alkoholu to się robi nieprzyjemna atmosfera :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Hej, helloł!
Wróciliśmy od Teściów i od razu szał ślubny. Moja siostra jest kosmetologiem, więc przybyła i mnie piękni ![]() Teraz mam farbę na włosach, zaraz będzie mi zmywać [przy okazji masaż głowy- uwielbiam ![]() ![]() ![]() Nie nadrabiam Was, bo nie mam czasu. Czy komuś chce się streścić dla mnie najważniejsze wydarzenia od środy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale jestem zmęczona ![]() Na wizycie wszystko ok ![]() ![]() Szyjka wysoko, twarda i zamknięta. Majcia ułożona dupką na dole, ale ma jeszcze mnóstwo czasu żeby się przekręcić. Łożysko mam nisko ale ginka mówiła, że do 32tc powinno sie podnieść. Zrobiłam badania: morfologia, żelazo, crp, tsh i ft4...wyniki będę miała na następną wizytę czyli za miesiąc. A jakby jakieś były nie tak (tfu tfu) to do mnie zadzwonią. Dostałam w recepcji reklamówkę z róznymi broszurkami, gazetą i próbką Sudokremu. Byłam tez odebrać darmowy zestaw startowy z kuponu, który dostałam w szpitalu i tam jest też sporo próbek m.in oliwka, płyn do kąpieli, proszek, płyn do płukania, Sudocrem oraz całe opakowanie husteczek nawilżanych i biały ręcznik z kapturkiem ![]() Po wizycie tradycyjnie rajd po sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak będę chciała kupić jakiś ciuszek dla małej to dajcie mi bacika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Ja też tu jeszcze jestem.
Co do liter zastanawiam się nad tym bardzo poważnie myślę, że spokojnie bym dała radę ale wiem, że w empiku są do kupienia takie z kartonu litery i nie są drogie i musiałabym je tylko ozdobić....ale że sporo mam czasu i nie pracuję już to może rzeczywiście się pokuszę. Dzisiaj też obowiązkowe mierzenie mnie i w pasie czyli mój brzuszek ma 88 cm a zaczęłam 6 miesiąc, zjadłam małą piłeczkę, tak dokładnie wygląda moja ciąża. I tak się właśnie zastanawiam, jeżeli tygodniowo dostaję cm to jeszcze pi razy drzwi razy oko urosnę 16- 18 cm. I właśnie się zastanawiam czy to dużo czy mało.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny u mnie dzisiaj piękna pogoda cały dzień nad jeziorkiem..
![]() ![]() Widziałam dziś nad jeziorem dziewczynę w około 7-8 miesiąca która prażyła się z odsłoniętym dużym brzuchem na słońcu kilka godzin. Byłam w szoku. Chce mi się dziś jeść a nie mogę znaleźć smaku.... ![]() Zjadłam już śledzie, kromkę z nutellą i kanapkę z szynką jajkiem i ogórkiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Raczkowanie
|
Aa pisałyście o seksie .. u mnie libido bardzo wysoko..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
Super, że wizyta się udała i że Majeczka zdrowa.
Jeżeli chodzi o zachcianki jedzeniowe, to ja zauważam, że mam coraz większy problem ze znalezieniem smaku. Pani w warzywnym się ostatnio ze mnie śmiała bo kupiłam ogórki małosolne, które przegryzałam bananem. Na moje nieszczęście nie pomogło i dalej musiałam szukać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
![]() Właśnie wsunęłam loda i młody kopie co chwila. Byliśmy dzisiaj z mężulem w kinie i też Mikuś dokazywał cały seans. Jakie to cudowne uczucie. Teraz już czuję przez cały dzień ruchy, tzn o różnych porach i w każdej pozycji ![]() Odnośnie ubranek w rozm. 56 to mam trochę: 2 pajace bawełniane + 1 welurowy, 2 razy półśpiochy, 2 razy spodenki cienkie bawełniane, 4 razy body. Chce jeszcze jakiś zestaw kaftanik+ śpiochy dokupić. Więcej mam na 62 i zastanawiam się czy kupić już wczesniej na 68 czy się wstrzymać. Pocieszyłyście mnie z tym libido, moje od początku ciąży też na poziomie 0, chociaż ostatnio mi się raz zachciało i ja zainicjowałam. TŻ też jakoś mniej mnie męczy, mimo to raz na jakiś czas coś tam pofiglujemy, w końcu o małżeństwo trzeba dbać i w tej sferze ![]() [QUOTE=Kabriela;41777296] I teraz jeszcze jedna sprawa do Was moje kochane ciężarówki ![]() [/ QUOTE] L4 wypisuje Ci lekarz, zanosisz je do pracodawcy, pracodawca dostarcza do ZUSU. Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci ci pracodawca więc dostaniejsz normalnie wyplate. Po 30 dniach placi ZUS i ZUS płaci za cały okres przedstawionego zwolnienia (np. jeśli masz zwolnienie na 2 tyg to zaplaci Ci za 2 tygodnie), ma na to chyba ze 14 dni od momentu dostarczenia druku L4 przez pracodwacę. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
Dobra Kobietki Inkubatorki ja się żegnam spać, muszę jeszcze zamienić kilka słów z moim mężem przed snem...milej nocki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |||
Zakorzenienie
|
Ja musiałam wyjść się przewietrzyć
musi!!! Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Ale się obłowiłaś!!!!! ![]() To obfoć nam te łupy,mój mąż też lubi robić zakupy dzieciowe,spodobało mu się ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.