|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest co prawda holenderskie podworko ale mysle, ze ciekawa propozycja
![]() Etat Libre d'Orange zestaw 27 probek po 1.5ml za 25 euro. Wysylaja do UE wiec i do Polski takze. A jak sie potem kupi jakis zapach to te 25 euro wliczane jest w cene. Tylko poczta niestety u nas jest pierunsko droga to moze troche przedrozyc sprawe: http://www.parfumaria.com/en/1606525...-set-22x-1-5ml
A woman's perfume tells more about her than her handwriting. Edytowane przez Idealist Czas edycji: 2013-07-11 o 21:42 |
|
|
|
#4593 |
|
Panaroja
|
Uwaga , będzie herezja !
Love in Black Creed - wszędzie opisywany jako najbardziej fiołkowy z fiołków - a fuuuuuuu jedzie czymś paskudnym gryzącym w nos i to długo i mocno - dopiero po dwóch godzinach pojawia się przyskórny ślad fiołka a i to podbity jakimś chemicznym paskudztwem .La Violette Annick Goutal - no niby fiołek ale jakiś sztuczny , mikry i szybkoznikający - po dwóch godzinach śladu ni ma . Konwalia Annick Goutal - rzeczywiście konwalia , chociaż po jakimś czasie wyłazi spod spodu coś puchato-pudrowo-podduszającego , co ją niestety dyskwalifikuje . No i moc raczej taka se . Rose Absolue Annick Goutal - owszem , ładne , takie sobie delikatne różyczki , bliskoskórne i cichutkie , dryfujące początkowo w stronę olejku różanego , a potem niestety w stronę pudru .Wiele hałasu o nic - moim zdaniem zapach mocno przereklamowany , znaczy ładny , milutki , ale zdecydowanie nie wart tyle , ile sobie za niego śpiewają ![]() E.Coudray Ambre et Vanille - "ale to już było..." - masło waniliowe Joanny , a potem ślad szybkoznikającej ambry .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Aleś surowa dzisiaj
![]() Love in Black też mnie srodze zawiódł i ogólnie bleh. Fame Lady Gaga - zawartość zupełnie nie przystaje do reszty stylistyki (i artystki i samych perfum). Zgadzam się, że jest bardzo słodko i morelowo. Jak na ten (nie bardzo lubiany przeze mnie w perfumach) owoc, bardzo dla mnie przyjemnie, za co mały plus. Za trwałość minus, mamy więc zero absolutne ![]() Queen Latifah - początek, jakieś 2 godziny, bardzo obiecujący - jest i paczula i wanilia i tonka i słodkie cytrusy, czyli miło i pysznie. Potem niestety zapach traci na wyrazistości, najciekawsze składniki znikają i zostaje tylko waniliowo-karmelowo-alkoholowa krówka. Na dłuższą metę niesmaczna. Bardzo szkoda tego obiecującego wejścia na takie marne zakończenie. Gaultier 2 - dziwna jakaś ta wanilia Jak dla mnie to kolejna siostra Classique, ktoś zapomniał w nutach wspomnieć o kwiatach (naprawdę nie ma tam kwiatu pomarańczy czy ylang ylang?). Zapach zdecydowany, malowany grubą kreską, niebrzydki, ale brak mu subtelności i tajemnicy. Dobra trwałość i intensywność.Noel au Balcon ELdO - ponoć piernik, ale ja bym takiego nie zjadła. Pachnie chlebem (czy tam zleżałym ciastem), cynamonem i miodem. Może troszkę też czuję morelę i ostrość. Kolejny pierniczek, którego nie zakwalifikowałabym do tej kategorii. A może na Górnym Śląsku mamy inne pierniki niż w reszcie kraju?
|
#4595 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Etat Libre Encens et Bubblegum - a i owszem, jest guma, ale ze śliną, zżuta porządnie. Ogólnie zapach słodki, ma w sobie mdlący akcent rodem z Sekretnych Wydzielin, ale przez to - wg mnie - szalenie interesujący. Niekiedy śmierdzi słynną poręczą metalową z tramwaju.
Na przemian - przyciąganie, zachwyt i odraza. Niezwykły. Trwałość - doskonała. Myślę nad nim...
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-07-14 o 00:38 |
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypudrowane wisnie w lukrze, o ile tak mozna powiedziec ale bez glebi i bez trwalosci ![]() Wczoraj szybki test na oba nadgarstki w Douglasie Baiser Vole edp - pierwsze wrazenie bardzo przyjemne,ladny, elegancki. ale! na zimnym nadmorskim powietrzu rozwinely sie wczoraj przepieknie, co chwile moj tzet wspominal, ze cos mu tu ladnie pachnie, ja tez lapalam sie na tym, ze ciagle nawachuje. Trwalosc tez rewelacja, wieczorem w kinie jeszcze bylo je czuc i to nawet przy poruszeniu reka, bez wwachiwania sie w nadgarstek. Bardzo polubilam.
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Un Air d Arabie Ambre Maison Dorin- bardzo ładna, miękka, słona, odrobinkę zwierzęca ambra. Kunsztownie zestawiona z ciepłym cedrem, miodowym labdanum, niepiwniczną paczulą i żywicami. Jedna z niewielu nieprzesłodzonych ambr na świecie. Dobra robota.
Tabacco Odori- owocowy, staroświecki, tytoń fajkowy, ale bardzo delikatny, i raczej wilgotny i oleisty, niż dymny, zestawiony w nietypowy sposób z białymi kwiatami-kwiatem pomarańczy i jaśminem, tworzącymi wraz z wanilią upajający, słodki bukiet (dla mnie nieco za słodki i nieco zbyt upajający ). Zaskakujące i ciekawe połączenie; podobnie, jak mech dębowy w bazie, który nadaje całości lekko ziemistego charakteru. Całość jest co najmniej interesująca i warta poznania.
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
Rocca della Signoria La Collina Toscana – słodkie, gęste kadzidło, przyprawione ambrą i paczulą, na drewnianym podkładzie. Wielbicielką kadzideł nie jestem, ale to jest wyjątkowo ładne – do upalnego dnia niestety nie pasowało, kojarzy mi się ze słoneczną jesienią i może je jeszcze wtedy przetestuję.
Stilettos on Lex Jul et Mad – dość ładny owocowo – kwiatowy zapach – sporo gruszki, róży, odrobina pudrowego heliotropu. Generalnie nudny, trochę sztuczny zapach, o którym zapomina się w pół godziny. Duże rozczarowanie. L'Ame Soeur Divine – kwiatowy zapach, z bardzo wyraźnymi aldehydami na początku, jaśminowo – różanym środkiem i delikatnie ambrową bazą. Bez zachwytów – dość blady, wręcz przeźroczysty zapach. Marconi 3 Profumi del Forte – ciekawe połączenie kwaśno – wytrawnych nut szypru z delikatnym kokosem. Kokos nie jest ciężki, to bardziej słodko – waniliowe mleczko niż wiórki kokosowe. Bardzo przyjemny i trwały. Safari Ralph Lauren – Afryki w nim nie czuję, bo kojarzy mi się ona z suchym, palącym powietrzem i gorącem, a Safari to wilgotne, nieco wręcz bagniste kwiaty, kipiące zielenią. Mocno wyczuwalny jest ziemisty, niesłodki narcyz i hiacynt na szyprowym, cielesnym podłożu. Z upływem czasu robi się na mojej skórze nieco męski, wytrawno – koloński, a pózniej to bardzo ładny, nieco wilgotny puder. Wielka klasa, do tego bardzo trwały.
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
SA FA RI
|
#4603 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Znasz może Indian Holi?
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że wyraziłaś się pochlebnie o tym arcydziele
|
|
#4606 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
siarko, popieram! Indian Holi to nic innego jak pudrowe wiśnie!
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś zna męskiego Fan'a z domu Fendi i może coś o nim napisać?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Pleats Please, Jaśnie Pana Issey Miyake... błyszkotliwy, mieniacy się gruszkowy słodziaczek-przyjemniaczek. Niabanalny i piekielnie trwały. Wczoraj poszlam z nim spać i przetrwał całą noc. W końcowej fazie jest bardziej stonowany i trochę mydlany. Bardzo ładny. Niemniej teraz poszukuje czegos bardziej charakternego, może jakiegos drewniaka dla początkujących do noszenia na dzień? Macie jakies sugestie?
|
|
|
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
Podpinam sie pod pytaniem Kriss a jeszcze dodatkowo - moze ktos cos powie o Life Essence Fendi?
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie...dlatego, że Cię znam
![]() Life Essence to ten z drewnianym korkiem? Więc...to jest bardzo piękny zapach, z klasą, elegancki, ale i przytulny. Powiedziałabym, dyskretny drewniak z lekko męską, kolońską nutką (powiedzmy jak piękna kobieta w marynarce), mnie kojarzy się z Cologne du 68 Guerlaina, tylko jest mniej słodki i się nie spudrza. W sumie - przejrzysty. Megillo, co to za kotek w avku?
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-07-15 o 23:14 |
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, wyglada, ze z drewnianym.
|
|
#4614 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Gdybyś znała, to byś mi odpowiedziała czy Fame jest bliźniakiem IH, a tak to lipka
.Wytłuszczone - ano właśnie, dlatego ciekawa byłam podobieństwa, bowiem nie od dzisiaj wiadomo, że pudrowe wiśniowe mdlaki to gratka dla mnie .
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
piekny jest i chlopu mozna podkradac
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
najpiękniejsza była wersja Eau Fraiche
po niej nabyłam normalną edt i chłop mi fujał, mnie też drażniła jakas kolonska nuta której nie bylo w bezalkoholowej, więc opchnęłam ![]() ale wszystko to historia |
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostane probke ( Magdus
A woman's perfume tells more about her than her handwriting. Edytowane przez Idealist Czas edycji: 2013-07-17 o 22:15 |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Nabyłam i testuję namiętnie i codziennie Zieloną herbatkę Roger&Galleta i jestem zachwycona! Ardenka może jej buty czyścić
![]() Na Allegro są 200-setki za 40zeta. Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2013-07-21 o 21:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

jedzie czymś paskudnym gryzącym w nos i to długo i mocno - dopiero po dwóch godzinach pojawia się przyskórny ślad fiołka a i to podbity jakimś chemicznym paskudztwem .

Jak dla mnie to kolejna siostra Classique, ktoś zapomniał w nutach wspomnieć o kwiatach (naprawdę nie ma tam kwiatu pomarańczy czy ylang ylang?). Zapach zdecydowany, malowany grubą kreską, niebrzydki, ale brak mu subtelności i tajemnicy. Dobra trwałość i intensywność.