| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-07-14, 15:14 | #2911 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-05 
				 | 

Dot.: Odp: Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

Cytat: 
  mój tak samo będzie miał  Ej włacha! Na adaptacji są weekendy wolne czy jak?   | |
|     | 
|  2013-07-14, 16:51 | #2912 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-08 
				 | 

weekendy wolne na adaptacji... chyba można pomarzyć żeby weekendy były wolne. Tak jak pisałam wcześniej na całą adaptacje przypada 12dni wolnego i ani dnia więcej. A przede wszystkim na pewno nie będą to dni wolne w weekend

Edytowane przez patision Czas edycji: 2013-07-14 o 16:54 | 
|     | 
|  2013-07-14, 16:54 | #2913 | 
				 | 

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

__________________ Miłość w kolorze czerni 05.06.2014   Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016  1cs Edytowane przez erk Czas edycji: 2013-08-11 o 22:09 | 
|     | 
|  2013-07-14, 17:44 | #2914 | ||
				 | 

Cytat: 
  to będzie czas na mnie. Będę zmuszona poruszyć niebo i ziemię żeby dostał wolne na wesele   Cytat: 
  moja pomyłka, zapomniałam  to tak jak mój!   | ||
|     | 
|  2013-07-14, 18:19 | #2915 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-07-14, 20:15 | #2916 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat: 
  mój też w Słupsku i dokładnie to samo co mówią dziewczyny, pojechał w środę, ale na pierwszy weekend Go nie wypuścili, tylko w następny. Nie mogli przez jakiś czas opuszczać szkoły przez 1,5 tygodnia chyba, ale w tą pierwszą pozwolili im wyjść w niedzielę na 3 godziny do Kościoła albo biedronki. Przede wszystkim niech się na ten pierwszy tydzień zaopatrzy w jedzenie, ma przy sobie gotówkę bo na terenie jest sklepik drogi, ale można coś kupić. Dwa, żeby zabrał środki czystości odświeżacz do pokoju, toalety i butów  . Co do mew do poważnie porywają wszystko, więc lepiej okien nie otwierać. Przez pierwszy miesiąc będzie na zaprawie biegał ok. 10-15 minut i ćwiczenia, a po miesiącu będzie miał musztrę na zaprawie. Niech jest czujny w nocy na alarmach, bo ostatnio jakiś pluton nie usłyszał i nie puścili ich na ten weekend do domu :P. P.S. Kupiłam wymarzoną kieckę na poprawiny i buty  jeszcze Narzeczony mi dał w prezencie torebkę, więc czego Kobiecie do szczęścia więcej potrzeba? :P Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-14 o 20:40 | ||
|     | 
|  2013-07-14, 20:47 | #2917 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-02 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

...

Edytowane przez Butterfly_1101 Czas edycji: 2013-08-11 o 22:12 | 
|     | 
|  2013-07-14, 20:53 | #2918 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-07-14, 22:00 | #2919 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-05 Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska 
				 | 

Cytat: 
 Jestem w SZOKU, że wasi Tż tak często zjeżdżają z Piaseczna ledwo pojechali, a ciągle wracają. Mój tż mógł o tym zapomnieć.. co drugi dzień nadgodziny ciągle jakieś zabezpieczenia, mecze, imprezy służby po 12-15 godzin, pojedyncze dni wolne - a tu proszę zero narzekań aż nie umiem w to uwierzyć.   | |
|     | 
|  2013-07-14, 22:14 | #2920 | 
				 | 

Od jakiegoś czasu mamy klub taki jak ten wątek, ale prywatny, więc mają do niego dostęp osoby zaprzyjaźnione, które już jakiś czas są aktywne na wątku i są sympatyczne   . Można zgłosić swoją osobę, do dołączenia do klubu, ale zgodę na to musi wyrazić większość osób tam aktywnych. Chodzi o to, że pewnych rzeczy nie napiszemy na forum, bo to może każdy przeczytać, nawet znienawidzona sąsiadka z bloku :P a, że łatwo idzie połączyć fakty, a wiadomo nie jest się anonimowym w internecie. W klubie się znamy z imienia i nazwiska. Piszemy wtedy kiedy chcemy, bo ogólnie bardziej popularny jest wątek, ale tam możemy wrzucić zdjęcia itd. Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-14 o 22:16 | 
|     | 
|  2013-07-14, 22:21 | #2921 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-05 Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-07-14, 22:22 | #2922 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
  a tak się zastanawiałam czemu cały czas mi wyświetla jakąś nieprzeczytaną wiadomość   | |
|     | 
|  2013-07-14, 22:31 | #2923 | |
				 | 

Cytat: 
 Jaki grafik mają wasi panowie? Ja póki co z tż nie mam co narzekać, Pracuje już w macierzystej jednostce więc jesteśmy zadowoleni on z pracy, a ja jestem szczęśliwa, że mam go na miejscu. Czasem jakiś weekend trafi mu się wolny więc naprawdę jest super nie ma problemu żeby się z kimś zamienić jak coś pilnego wypadnie. Jak u was to wygląda? | |
|     | 
|  2013-07-14, 22:37 | #2924 | |
				 | 

Cytat: 
  . ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Zostanie to przemyślane    | |
|     | 
|  2013-07-14, 22:39 | #2925 | 
				 | 

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-14, 22:47 | #2926 | |
				 | 

Cytat: 
  niestety nie da rady, ślub 17 sierpnia, a Narzeczony kończy szkołę 20 września. Zresztą mamy sporo wydatków, musimy się urządzić, kupić auto, kredyt spłacić i podróże to sprawa niższej rangi. Choć nie powiem, że myślałam by tak wyjechać na weekend gdzieś w Polskę, niedaleko, ale żeby było miło, może jakiś romantyczny wypad, ale to we wrześniu jak ceny opadną. Jeśli plan zrealizuję, to w tajemnicy  taka niespodzianka, gdyż będą 3 okazje do świętowania, a'la wypad poślubny, koniec szkółki Narzeczonego i Jego urodziny  . | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:01 | #2927 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja z tż planujemy jechać gdzieś na wakacje we wrześniu. I uczcić zakończenie szkoły, adaptacji i kolejną rocznicę. Nawet nie było kiedy "oblać" końca szkoły i adaptacji tak z pełną pompą. Chcemy gdzieś polecieć za granicę, albo zapakować samochód i zrobić jakąś objazdówkę. Trzeba wszystko przemyśleć - ja wolę gdzieś polecieć i zwyczajnie wypocząć nie robiąc nic, a tż lubi podróżować, zwiedzać - czasem się strasznie różnimy. | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:21 | #2928 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ja na te koperty nie liczę, bo się przeliczę. Wolę się nie rozczarować, dlatego o tym nie myślę. Natomiast jeśli goście będą wspaniałomyślni to na pewno taki weekend zaplanuję, ale są aktualnie ważniejsze wydatki niż przyjemności  . | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:33 | #2929 | |
				 | 

Cytat: 
 Oby goście byli wspaniałomyślni i wkładali zielone banknoty do kopert zamiast kupować jakieś badziewia, pieniądze zawsze się przydadzą młodej parze. Nie wiem jak wy tam w swoich rodzinach ustalacie, bo każdy ma inne zwyczaje, ale nasze rodziny są na tyle w porządku, że w razie czego mamy mówić wprost "chcemy pieniądze, a zamiast kwiatów kupony lotka"i nikt nie będzie robił problemów tym bardziej,że nasze wesele będzie bardzo skromne - ja i tż nie lubimy typowych Polskich wesel. | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-07-14, 23:35 | #2930 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Mój mówi ,że w Piasecznie jest lepiej niż na szkółce :p i nawet na jedzenie nie narzeka haha ale z niego dziwak    | 
|     | 
|  2013-07-14, 23:41 | #2931 | |
				 | 

Cytat: 
 Mój tż ani jednego plusa nie widział będąc na adaptacji w Piasecznie ciągle mówił, że woli rok szkoły niż 1,5 miesiąca adaptacji.   | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:42 | #2932 | |
				 | 

Cytat: 
  . A co pieniążków, to na zaproszeniu znalazł się stosowny wierszyk w tej sprawie  . | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:46 | #2933 | |
				 | 

Cytat: 
  więc może nie taki dziwak skoro nie wszyscy narzekają  ale fakt na stałe ponoć strasznie w Piasecznie jest, bo Tż-ta kolega już skończył szkołe i mówi że siedzi normalnie wolne ma mieć i telefon że za 2 godziny ma sie stawić na słuzbe jednak, ale to nie na adaptacji jeszcze. Kurde ja mam kryzys jakiś , niby już 6 tygodni niecałe do konca szkółki zostało, ale rozum swoje a ja swoje, już ledwo wytrzymuje, ale to dlatego ze szkoła mi sie skończyła, pracy znaleźć nie moge na wakacje i siedze sama w 4 scianach;/ niedługo wyjde gadać z wiewiórkami  ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Longlife my bylismy w Gdańsku na weekend w tamtym tygodniu i w sumie drogo nas nie wyniosło, bo stołowalismy sie jak burżuazja w knajpach a coś koło 600-700 zł nam wyszło czyli max 350 na osobe z noclegiem dojazdami itp   | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:51 | #2934 | ||
				 | 

Cytat: 
  PS. też mam taką nadzieję, że uda nam się wyjechać. Cytat: 
 Piaseczno na stałe - tragedia... Też miałam kryzys przed końcem szkoły, a jak trwała adaptacja to kryzys miałam cały czas ;p Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2013-07-14 o 23:52 | ||
|     | 
|  2013-07-14, 23:52 | #2935 | |
				 | 

Cytat: 
  . | |
|     | 
|  2013-07-14, 23:59 | #2936 | ||
				 | 

Cytat: 
  teraz najgorzej jest dlatego ze ja nie mam zajecia, a że mieszkam na wsi to nawet sie do kogo odezwać nie ma  Cytat: 
  Wy nie w sezonie bedziecie jechać to faktycznie Kraków fajnie, bo na lato to jednak zawsze mnie nad wode ciągnie  W Krakowie byłam akurat we wrześniu ale to ładnych pare lat temu(chyba 3  ) na tydzień i w sumie podobało mi się miasto, ale to na zwiedzanie nie na odpoczynek  my to blisko nie mamy nigdzie, w sumie Gdańsk padł tylko dlatego ze moja siostra i tak jechała a Tż samej by mnie pociagiem nie puścił tyle czasu, bo on ze szkołki tam przyjechal prosto   | ||
|     | 
|  2013-07-15, 00:11 | #2937 | |
				 | 

Cytat: 
  będę szukać na gruponie. | |
|     | 
|  2013-07-15, 09:42 | #2938 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-08 
				 | 

No dokładnie nie wierzę ;P ale tak czy siak czy przyjeżdżają teraz cały czas czy pod koniec maja tylko 12 dni urlopu w całej tej adaptacji to nie jest dużo, a skoro ich TŻ teraz cały czas wracają chyba już 2 raz nie wiem nie czytałam dokładnie to co maja wykorzystane 4/5 dni a gdzie reszta? Tak jak mówię teraz mają mało roboty ale później będą cały czas pracować (takie jest moje zdanie) bo przeciez warszawiaki to są cwaniaki i oni już dobrze wiedzą jak wykorzystać ich. A Przecież tam jest tyle osób że pewna część teraz zjeżdża a druga pracuje cały czas a póżniej będzie na odwrót. Mój nienawidził Piaseczna chu*owe jedzenie musiał chodzić na kebaba ;p i cały czas praca;/ Megiii czy twój już odebrał te nadgodziny z Piaseczna?

| 
|     | 
|  2013-07-15, 11:00 | #2939 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: Ostrołęka 
				 | 

Cytat: 
  ) Mój dziś właśnie wraca do Piaseczna, ma służbę od 15... a ja teraz przez dwa tygodnie uziemiona w domu... dziś mi założyli gips   | |
|     | 
|  2013-07-15, 15:02 | #2940 | ||
				 | 

Cytat: 
 Teraz miał tydzień wolnego za stare nadgodziny które mu się nazbierały przed wyjazdem na adaptację, a na te nadgodziny adaptacyjne czeka aż przyślą z Piaseczna, bo nawet nie wie ile tego ma. Wie tylko, że dużo. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat: 
 A mam trochę znajomych z tej firmy daleko szukać nie muszę tż, brat, kuzyn  Współczuję... | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Służby mundurowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.