|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam,
zasiadłam właśnie do Inki ![]() Po kilku dniach wstawania ok. 5-6, dziś cud - mały jeszcze śpi ![]() Skylie - pytałaś o wyniki Norberta - słuchowe już mamy, z laboru będą jutro w karcie, bo mamy wizytę. Po wynikach alergologicznych, audiometrycznych i ponownym badaniu, Pani dr ma nam powiedzieć, jaki ma plan leczenia - czy najpierw farmakologicznie (zapewne głównie przy alergii) czy od razu zabiegowe. Dam znać jutro. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-15 o 07:03 |
||
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witamy się i my w końcu
![]() Dzoan kciuki ![]() I kciuki dla wszystkich potrzebujących ![]() I idę patrzeć czy ktoś kogoś nam urodził puki Młody Glut przyssany
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie dawać jej za dużo bo właśnie powoduje efekt odwrotny. My sie karmimy mieszanie, a w większości mm, także ta herbatka jak na razie pomaga, tfu tfu odpukać ![]() Cytat:
to ładnie waga spadła. Ja zostawiłam 13 kg a jeszcze 12 zostało ale to pójdzie z czasem.I jeszcze maleńki brzuszek został co poskutkowało ostatnio, że zostałam przepuszczona w kolejce 2 razy bo panie ekspedientki myślały, że jestem w ciąży
|
||
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam przeprosić za kłamstwo, ale nie nadrabiam
Młody się odessał więc idę na śniadanie i prasowanko )Wam też miłego poranka
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!!!
Ja tak na szybko ENLE, FIAZO, NIUNIA STRAAAAASZNIE WAM GRATULUJĘ !!! ![]() ENLE ALE DAŁAŚ CZADU NA TEJ PORODÓWCE!!!!!!!!! Dzoan trzymam kciuki za pobyt i jakiś rozwój sytuacji Czarowniczko Ja zmykam na KTG i mam po nim dwie wizyty, popołudniem będę nadrabiać. Od soboty mam biegunkę i rzygam, mam zawroty głowy, nie wiem co się dzieje bo to raczej nie mój czas jeszcze... |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzień dobry!
ja od 6 nie śpię. Jakoś tak nie mogę... Mam nadzieję, że uda mi się dziś dostać na to ktg. Po wczorajszych aktywnościach chyba Fi mi się wstawił do kanału rodnego. Czuję ucisk na kręgosłup i jak mi gmera po szyi. Dzoan, co to za fałszywe alarmy? nie wyglupiaj się, tylko rodz ;-) kciuki dla potrzebujących! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ona te wszystkie kropelki są bez recepty. Niby wszystko ma taki sam skład a jednak nie wszystko działa tak samo. Infacol to zamiast espumisanu dajemy 3 razy na dobe. Dicoflor to probiotyk a delicol to enzym laktazy zeby Antos lepiej laktoze trawił.
En gratulacje !!!! Jupiii Czarownica zaczaruj mojego Antka zeby tez tak ładnie spał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tygodniu Tż pracuje od 8 do 20 więc nie bardzo mamy czas dla siebie więc w weekend trzeba nadrobić ![]() Już się nie mogę doczekać... jeszcze tylko 2 nieszczęsne, długie tygodnie połogu Ile można chodzić na lody w taką pogodęCytat:
Mały sobie je i przed i po kąpieli dojada- odlatuje i potem śpi i śpi i śpi i śpi ![]() W śpiworku spał kilka razy- u nas w mieszkaniu jest zimno(!), ale wtedy go dokrywam pieluszką bo rączki ma lodowate ) ale niedługo przejdziemy tylko na śpiworki bo Młody już wie, że nóżkami można się odkopać z kocyka[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41793597]ofkorz właśnie mi usypia na ręku ![]() fiazo trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie!! [/QUOTE] A czego Wy tak często karmicie? Dobra bo żelazko mnie woła
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
En super, że już wyszliście
.Kathe trzymaj się tam i nie załamuj Czarownica obyś zawsze czuła się jak nowo narodzona !Fiazo będzie dobrze!Witam się Chciałam pochwalić mojego Tżta. Wcześniej kupiliśmy narożnik rozkładany do salonu, aby w razie czego Tż mógł się wyspać, bo chodzi do pracy. A on ostatnio mi mówi patrząc na łóżeczko Małego: "Ja nie chcę iść do salonu. Ja chcę być tu z Wami" .Oczywiście się zgodziłam, ale mnie zaskoczył .
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy na przyszłość
|
|
#3101 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Jak autko? znaleźliscie jakies inne?:P Cytat:
Cytat:
A jak plecy itp..mniejszy ból?? Cytat:
a juz myslałam, ze bedzie co aktualizować ![]() jak tam nasz mały śmieszek? ![]() oby kolki przeszły! Cytat:
Fiazo weź nas nie stresuj !!! Trzymaj się !!! Malutki jest przesłodki!!! I takie ma duuze oczka! Cytat:
w porze karmienia ich maluchów![]() Czarowniczka Ty sie oszczędzaj troszkę nie szalej tak ![]() Cytat:
Witajcie, Ja planuję dziś poprasować dalej... Na razie mały leń się wkradł...ale zaraz go pogonię!!! Kciuki za nowe tygodnie! Za wszystkie dzsiejsze badania.... no i czekamy dziś na porodziki!!!! |
|||||||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tż.. ![]() Ale jeszcze może zmienić zdanie Mój w tygodniu ma ciszę i spokój bo My z Młodym karmimy i przewijamy się u Niego w pokoju więc Tż sobie spokojnie śpi Nawet nie rozbudza się jak wracam do łóżka![]() Ale wczoraj zrobiliśmy mu o 6 pobudkę na przytulanko to pól dnia potem moje chłopy razem odsypiały
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margo a kiedy dostaniemy fotę Piotrusia...on juz ma prawie msc!!!! |
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Zatem uzbrajam sie w cierpliwosc! |
||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Bo potem Gluciątko znów będzie jadło
A jeszcze nie próbowałam prasować z Gluciątkiem przy cycku Ale kto wie
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Margo a sierść zaakceptowałą małęgo?? jakos zachowuje sie inaczej?
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem tak samo
![]() Wczoraj jak szliśmy ZNOWU na spacer to Tż ją woła a ta pod łóżko się schowała i błagała o litość i możliwość odpoczynku... więc kompletnie jak dawniej
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż się strasznie irytuje, jak ktoś nam mówi, jak to z małym będzie ciężko, brak życia, intymności, snu, jedzenie - aż się czerwony robi Zobaczymy za jakiś czas czyja wizja się sprawdzi Z tym, że mój nie ma drugiego pokoju, do którego będzie mógł uciec![]() ![]() Dziewczyny, za wszystkie wizytujące lecące na ktg, w nowych tygodniach i miesiącach, męczące się z kolkami i laktacją trzymam ogrooomne ![]() I widzę, że idzia ma niesamowity posłuch na wątku, żeby aż tak się jej słuchać? Zero porodów?![]() Ja miałam leniwy, ale fajny weekendzik, wczoraj wyskoczyliśmy ze znajomymi na rynek, posiedzieliśmy trochę w grocie solnej, później wciągnęliśmy ogromne ilości pizzy, popiłam to colą i dobiłam się lodami amerykańskimi Do tej pory nie wiem, jak byłam w stanie oddychać A od dziś znowu nuuuuda. Chyba w tym tyg będę musiała do labka skoczyć, także czeka mnie ponowna glukoza![]() Aaaa no i En?? Jak tam w domciu z Bezikiem? Ale dziwnie, że już urodziłaś, niby wiadomo było, że tp na lipiec, ale kurcze, to już? I gdzie te zdjęcia Tomaszkowe?
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Dziewczyny w klubie mały Leoś Teso
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan napisała:
"W nocy nic się nie działo, może tylko brzuch momentami twardniał. Jestem po ktg i jest ok. Wypatrzyłam 2 skurczybyki 40 i 35 %, reszta 10. Czekam na obchód i niech mnie wypiszą "Napisałam jej, ze trzymamy kciuki i pozdrawiamy idę zrobić ta morfologię i dać mocz do badania
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, ale przynajmniej wiadomo, że coś już powoli ruszyło ![]() ![]() Ja kupiłam właśnie laktator i już w sumie do szpitala mam praktycznie wszystko, jeszcze tylko podkłady poporodowe muszę kupić ![]() Jezu dziewczyny, jest połowa lipca dopiero, a tu takie pustki!!! Gdzie wy wszystkie?
|
|
#3113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Paulinka udało ci się dotrzymać umowy? Bo mi jak widać nie Zaraz jadę na ktg, na którym znowu nic nie wyjdzieCytat:
![]() Cytat:
Dlatego ja się tak bardzo boję wywoływania![]() Cytat:
żeby wszystko szybciutko się unormowało.Cytat:
dla niego. Oby mu się nie zmieniło
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana
)mój Paul rozczarowany, że nic w nocy nie urodziłam, bo niestety w tej sytuacji musi iśc do pracy hahaha )
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nadrobilam z grubsza bo lece sie zbierac na to ktg i jeszcze musze poprzykrywac rzeczy i wyniesc lozeczko bo beda mi parapat docinac eh..syf az sie boje...:-P gratuluje nowych tyg i wizyt..:-* Czesc En i Tomus jak po pierwszej nocy w domu?fajnie ze juz wyszliscie i kiedy fotki?:-P skylie widzialam ze pytalas o to czy lozeczko nie moze byc tak jak na 3zdjeciu...o ile pamietam jest to wersja ta dzienna..otoz jak tak jest to nie rozlozymy naszego lozka...moze i na styk by weszlo ale wtedy drzwi nie otworzymy lol dziwnie mi sie spalo dzis ...moze dlatego ze wyro jest w 2strone?wczoraj tak mnie kapa kula i nawet czulam lekkie bolesne skurczybyki myslalam ze bedzie jak u Margosi ze przed ktg mnie wezmie..tz juz sie cieszyl a tu nic..nuda... Przeszlo...ciekawe co przyniesie dzien...odezwe sie.pozniej paaa:-*
|
|
|
|
#3116 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie kolejna noc pod znakiem pielgrzymek do wc. Nie wiem jak dam radę wstawać do dziecka w nocy, bo do wc idę jak zombi po omacku i prawie przysypiam na desce ![]() Sniadanko zjedzone, dopije herbatę i cos by sie przydało porobie....moze spac dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Super ze Piotruś nauczył sie spac u siebie. A ty nie nasluchujesz?
|
|
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
Mój od 2 tygodni taki zawiedziony rano wstaje do pracy.. A już od ostatniego wtorku to naprawdę widzę, że mu smutno, że na pożegnanie może pocałować znowu tylko brzuszek, a nie dzidzię. Ale już dziś bierze urlop na pewno na jutro, bo i tak jutro IP nas czeka, wiec sobie na pewno choćby ten jeden dzien na razie "pourlopuje"
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Trzymam kcisuki za wszystkie mamy karmiące wszystkie ktg i nowe tygodnie a takze za rozwój jakiejs akcji porodowej ![]() My po sniadaniu, kawce , chlebek wstawiony w piekarniku wiec czas na spacer z siersciami i do pracy na 2-3 godz ![]() Jestem z kotem na wojennej sciezce. 3x juz prałam i prasowałam ciuszki małej a wystarczy ze sie obruce a on juz na nich lezy. Dzisiaj sie wkurzyłam i kot zaliczył eksmisje na dwór do puki ciuszki nie znajda sie wszystkie w komodzie. Juz sie tak cieszyłam ze mam koniec a tu od nowa i od nowa. I jestem niewzruszona na jego płaczliwe miauczenie pod oknem
|
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie o poranku
Czarownico, En, witajcie w domu To juz sporo zrzucilas ![]() Dzoan, za pobyt w szpitalu i kto wie, moze porodzik ![]() za nowe tygodnie i za wszystkie wizytujace i majace ktg, a takze za rodzace ![]() Zycze milego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

na pewno nie dawać jej za dużo bo właśnie powoduje efekt odwrotny. 
to ładnie waga spadła. 

Ile można chodzić na lody w taką pogodę
będzie dobrze!