|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#4022 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Byliśmy u nas na rynku, co poniedzialek jest ale bida z nedza... z reszta za wiele nie zobaczylismy bo ciagle ktos nas zaczepial, tzn Kube i jak przyszlo co do czego to mlody z wrazenia padl
![]() ale zeby nie bylo - kupilismy sobie takie 2 duze paki ciastkow ![]() Cytat:
chyba jeszcze sie nie obudzilam Cytat:
no i dobrze ze nie ma bo chyba miala odpoczywac? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deli, najwazniejsze, że nic sie nie stało Wam, że nic nie jechało Cytat:
Cytat:
Silver sie udało? udalo ![]() Cytat:
a jaka ta ksiazka? powiem Ci,z e z racji wykształcenia (nauczyciel historii) to dla mnie wiele rzcey było jasnych, które musiałam np małzowi tłumaczyc w czasie oglądania ![]() i juz nie musze pisac na priw bo wlasnie o stosunki/ewentualny ich brak chciałam cie pytac.... a kase na małą daje? mógłby chcociaz spróbowac mieszkania z Wami. Powiem ci tylko tyle, że jak tak jest bardzo zwiazany ze swoją rodziną to ciezko moze byc- znam z autopsji.... Cytat:
a co do jezyka- mam identycznie- pamietam słowka, pojedyncze zdania, gramatyke dawno penis szczelił a dogadac to bym sie w zyciu nie dogadała teraz, przypuszczam, że nawet bym nie zrozumiała tego co parlają ![]() Nancy, nie zaznaczyło mi- Kloszardzi wymiata |
|||||
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41791245] my też na tulospacerze ![]() [/QUOTE] Ty to juz jestes weteranka ![]() Co do ksiazek Nurowskiej-tez czytalam "Rosyjskiego kochanka", ale za czasow gowniarzerskich, wtedy mi sie podobalo. Jakis czas temu lyknelam "Tango dla trojga". W sumie moze byc, ale jakiejs wiekszej rewelacji nie ma... Widocznie nie trafilam na dobre pozycje. Ide dalej nadrabiac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dupeczki, widziałam, że w k. o mnie pytacie - napisze jak będę przy kompie.
Widzę, że jestem w czołówce gaduł nie odniosłabym takiego spektakularnego sukcesu, gdyby nie urlopy gadul nr 1 Illusion, a jaka mąkę dajesz do tego ciasta?? |
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję za pamięć, trochę lepiej jest
Pogadać nie pogadaliśmy, bo czasu nie mieliśmy, cały dzień wczoraj spędziliśmy poza domem i nie sami, potem znajomi wpadli do nas, a jak pojechali to poszłam z małą spać. Ale fajnie razem czas spędziliśmy, jakoś tak inaczej i od razu między nami też lepiej
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Biedronkowa gazetka porzadkowa
![]() http://gazetki.biedronka.pl/g109,letnie_porzadki.html |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
black obejrzalam zdjecia. Wygladalas slicznie! Brawo!
|
|
|
|
#4030 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nosić pionowo bez wspomagania (czyli na rękach, bez chusty/ergonomika) bo przekrzywia się dziecko, i to wszystko chyba. Ja nie tyle z asymetrii rehabilituję, co ona jest purchawa - nieruchawa dzisiaj otrzymała nowe przezwisko Cytat:
![]() Cytat:
a powiedz mi, najpierw serial był czy najpierw książka? serial zaczęłam oglądać, fajny Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Dom rodzinny tz jest w takim ladnym spokojnym miescie. Juz przetrawilam fakt, ze mamy sasiadow z mafii, ale teraz park, w ktorym spaceruje z nosem w wizazu okazal sie miejscem bywania obmacywacza. Zapomnialabym: weze tez tu sa.
|
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wlasnie, a propo porzadkow mialam sie juz dawno zapytac - czym myjecie podlogi? macie jakis dobry, sprawdzony płyn? antybakteryjny jakis? czy zwykły zwyklak?---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
nie wiem czy mnie pamiętacie przede wszystkim: PRZEPRASZAM ZA DŁUUUGĄ NIEOBECNOŚĆ! obiecuję się poprawić i więcej was nie opuszczać. Dziękuję za troskę! Nadgonić was nie nadgonię, ale za chwilkę, póki dziecko śpi, postaram się nadrobić trochę stron wstecz, żeby byc chociaż na bieżąco ![]() My w sobotę wróciliśmy z wczasów, 2 tygodnie w Sopocie ![]() edit. Anna obudziła się zanim skończyłam tego posta, ale i tak was jeszcze dziś przelecę i będę was męczyć swoją obecnością
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to?! |
|
|
|
|
#4035 |
|
Konto usunięte
|
pstryniu, płyn zwykły jakiś do paneli, ja mini mini dodaję, bo nie lubię po takim popołynnym chodzić
skrzypi mi podlogaFakt, firanka fajna, jakbym 2 wzięła to do pokoju dziewczynek by się nadały, podpięłabym tę dłuższą klamerkami jakimić i już Meneq, jak to: obmacywacz?
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Konto usunięte
|
Witaj z powrotem Ewulko
|
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
też uwielbiam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41796858]Nosić pionowo bez wspomagania (czyli na rękach, bez chusty/ergonomika) bo przekrzywia się dziecko, i to wszystko chyba. Ja nie tyle z asymetrii rehabilituję, co ona jest purchawa - nieruchawa dzisiaj otrzymała nowe przezwisko No widzisz, a ona mówiła, na rękach nosić tylko jak fasolkę, a druga u której byłam na konsultacji na pytanie o nosidło spokojnie pozwoliła ja nie powiem, o czym pomyślałam ![]() [/QUOTE]no tą to też bym musiała się zająć ![]() ![]() Po zamknięciu miliona stron, zrestartowaniu, dalej mysza-szał. Tu już chyba tylko egzorcysta pomoże
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-07-15 o 12:08 |
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ewulka
idę szukać inspiracji na obiad- chce mi się strasznie zapiekanki makaronowej |
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam dziewczynki, że Was tak wczoraj zostawiłam w trakcie czytania, ale Blaneczka się obudziła i nie mogła zasnąć. Padła po 23 Spała w sumie krótko, bo do 7. Tzn. razem krótko, bo 7 to bardzo przyzwoita pora na wstawanie Ale dla nas po nieprzespanej nocy w podróży to i tak mało ![]() Chyba za dużo wrażeń dla niej, nowe miejsce, nowi ludzie i wszędobylski Labrador Mezo ![]() duuuuuuuuuuuuuuuużo miłości! ![]() Cytat:
Już się nie mogę doczekać aż Blanka będzie jadła stópki. To będzie super widok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I gratulacje ząbka! ![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41796858]
Całe zdanie jest absoutnie genialne! a powiedz mi, najpierw serial był czy najpierw książka? serial zaczęłam oglądać, fajny z tego wszystkiego to potrzebuję worków na pranie [/QUOTE]a nie powiem Ci, bo nawet nie wiedziałam, że serial był mnie by sie przydało pare rzeczy, ale wszystko rozbija sie o kase w tym miesiącu: za tydzien wesele, potem chrzest- musze małemu kupic ubranko, ksiedzu zapłacic, jeszcze woda do zapłaty przyjdzie Cytat:
![]() Cytat:
przelatuj, tylko tak żebym cos poczuła, bo ja niedługo bede ponownie dziewicą po takim okresie nieużywania jak sie zapowiada nie nadążam z przebieraniem łobuza.... tak pluje, że bez przerwy mokry
|
||
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyniki z badań już są do odebrania, ale się tak boję, że dziś nie pojechałam ![]() no a potem to jak coś wyjdzie to na już będę przyjęta
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechałam z mała i siostrą do CH u nas w kielcach. Zaparkowałam na parkingu wielopoziomowym. Jeszcze się przytulilam do słupa żeby mi lepiej było stelaż od wózka wyjąć. Poszłyśmy na zakupy, włożyłam małą do samochodu, zapiełam dobrze. Włożyłąm wóżek. W między czasie mnie teściowa zdenerwowała, ale to już dłóższa opowieść. Siadłam do samochodu odpaliłam, wsteczny i ruszam. Nagle jeden wielki huk, uderzyłam w słup o którym zapomniałam z tych nerwów. :/ Wystraszyłam się niemiłosiernie, bo Oli główką nieźle szarpnęło do przodu. Ona sama też się wystraszyła bardzo, ale nie płakała na szczęście. I wiem już, że puki Oli nie wyrośnie z tego fotelika to będzie w nim jeździć, bo odcinek szyjny kręgosłupa nie jest jeszcze przystosowany do jazdy przodem do kierunku jady. I chyba dlatego tez te foteliki 9-18 są od 9 miesięcy. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- E tam głupoty gadasz ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
u nas buba była od miesiąca do chyba 3. Teraz jest pysak, myszka, słoneczko, gwiazdunia i modelka a i destruktor. |
||
|
|
|
#4046 |
|
Konto usunięte
|
Treselleoo wiesz co mi reh. pokazywała takie noszenie:
http://bi.gazeta.pl/im/5/5100/m5100715.jpg http://bi.gazeta.pl/im/4/5100/m5100714.jpg ale to drugie bardziej bokiem no i nosidło czy chusta, ale prawidłowo dociągnięte, i tu tez wiadomo, że przecież cały dzień nie nosisz, a dla dziecka i tak najlepsza podłoga
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Moja Ola też uwskutecznia jazdy na brzuszku w wózku. Szaja zapodała niezły pomysł i jest szał. Moja Oli nie lubi leżeć na plecach ostatnio. Leży na brzuchu albo na boku i śpi też tak.
|
||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam garniturek taki jakby ze sztruksu biały, mały mial go tylko raz na sobie, jak chcesz to mogę Ci pożyczyć, tylko muszę rozmiar sprawdzić zawsze zaoszczędzisz trochę kasy, chyba,że jest zwyczaj,ze do chrztu musi być nowe, ja się nie znam
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie się nauczy. Ja mojej pokazałam to załapała po jednym seansie turlania w drugą stronę.
|
|
|
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

chyba jeszcze sie nie obudzilam 

, i to bez wirusa bo wczoraj skanowany komp. Jak cos dziwego się ode mnie napisze, to pewnie nie ja a myszka
Deli, najwazniejsze, że nic sie nie stało Wam, że nic nie jechało 
.
nie odniosłabym takiego spektakularnego sukcesu, gdyby nie urlopy gadul nr 1
Pogadać nie pogadaliśmy, bo czasu nie mieliśmy, cały dzień wczoraj spędziliśmy poza domem i nie sami, potem znajomi wpadli do nas, a jak pojechali to poszłam z małą spać. Ale fajnie razem czas spędziliśmy, jakoś tak inaczej i od razu między nami też lepiej 

Bo jesli tak to możesz napisać czego nie wolno robić dzieciaczkom? Moja niby ma, niby nie ma, ale jak pytałam lekarza, czego nie moge z Nią robić, zeby sie nie pogłębiało, to powiedziała tylko, zeby nie nosic w pionie... 

Jak to?!

, więc generalnie padam na ryjek), ale mimo to noc poślubna się udała - zdążyliśmy przed pobudką, rzecz jasna.