Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 10:43   #4021
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, wrzucę. Tylko nie teraz, bo do miasta zmierzamy niedługo, pewnie wieczorkiem.

Nancy, u nas chrzciny bez alko będą. Więc wódka zostanie na inną okazję.
Dzieki. Uzbrajam sie w cierpliwosc
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 10:53   #4022
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Byliśmy u nas na rynku, co poniedzialek jest ale bida z nedza... z reszta za wiele nie zobaczylismy bo ciagle ktos nas zaczepial, tzn Kube i jak przyszlo co do czego to mlody z wrazenia padl
ale zeby nie bylo - kupilismy sobie takie 2 duze paki ciastkow

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Pierwsza dziesiątka:
pstryczek84 250
calawdeszczu 225
meneq 212
nancykenator 196
fewcia 159
sylwietta1988 131
ILLUSION 130
charlizz 129
Ewik86 123
szajajaba 122

Pstryniu szalejesz
chyba jeszcze sie nie obudzilam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie pozdrowienia od lady. Wczasuje sie, jest jej bardzo dobrze, ale chocby chciala z nami byc, to tam nie ma zasiegu.

no i dobrze ze nie ma bo chyba miala odpoczywac?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Oj tak, te wszystkie nowe umiejętności tak bardzo cieszą Domcia wczoraj pierwszy raz podniosla główkę jak leżała na plecach

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Z pozytywnych spraw to Kubuś spał dzisiaj od 20 do 5:50 bez przerw na jedzenie, potem się obudził, zjadł, pogadał sobie pół godziny, a potem usnęliśmy oboje i spaliśmy do 8:15
a ja teraz jem sobie buły z jagodami będę jeszcze grubsza
ja też!

Cytat:
Rodzime produkcje tez wydaja sie byc bardzo w porzadku.
Mnie roznosi a w najblizszym czasie sie nie zanosi. Kolejny raz dziewica zostane ;-)

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ratunku, moja myszka żyje własnym życiem!! Włącza, przełącza, zaznacza, nie moge na nic najechac, bo wszystko włącza. W ten sposób mam uruchomionych 41 przeglądarek, a na puplicie przeniesione zdjęcia z onetu, i to bez wirusa bo wczoraj skanowany komp. Jak cos dziwego się ode mnie napisze, to pewnie nie ja a myszka....kurna duchy, czy co
no jak to co? skok i zęby!

Cytat:
Gratulacje dla dzisiejszych malych jubilatow!
black a jakies zdjecie na forum tez wrzucisz? Bo nawet nie wiem, jak Ciebie na fb namierzyc
W klubie sa kontakty i tam jest pani Zona

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 10:54   #4023
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane, siedze sobie wlasnie u dyktatorki;p musialam przed 6 zawiezc tzta do miasta do firmy;] a ja lece zaraz do biedronki sie obkupić bo duzo jest fajnych rzeczy do kuchni )))))))) nie sadzilam ze posiadanie swoich noży, sciereczek i pierdółek kuchennych moze tak cieszyc czlowieka

z mniej optymistycznych rzeczy. Wczoraj popełniłam zaj.bisty bład... nie wiem co by sie stało gdyby coś jechało.. laski...jechałam.. i nie zauwazyłam znaku ustąp pierwszenstwa, byl za krzakami..zarośniety..... ...a ja przejechałam........ nie wydarowałabym sobie gdyby coś sie stało... mój błąd mój, bo jako kierowca powinnam to widzeć a qrwa nie zauważyłam na dodatek to skrzyżowanie takie zarośniete..ale laski, mam nauczke na całe zycie, ja jak ja, ale jechala moja rodzina, Amelka ..nawet nie chce mysleć... ide dać na msze dziś, bez kitu, opatrzność Boska nade mna, nami czuwała.......
Jeden malutki błąd moze zawazyc na zyciu czlowieka..
hmmmmm, szkoda, ze nie mam nadmiaru kasy bo tez bym zaszalała w biedrze Deli, najwazniejsze, że nic sie nie stało Wam, że nic nie jechało a co do widzialnosci na drogach to ja sie nie wypowiadam bo mnie to roz.pier.dala. Zwlaszcza na bocznych czy wiejckih, pozarastane pobocza, albo zupełny ich brak, niewidoczne znaki albo powyrywane przez nadpobudliwą młodziez ehhhh, my nigdy nie dorosniemy do poziomy zachodnioeuropejskiego:mu r: po takich Niemczech sie jezdzi jak w raju...

Cytat:
Buziaki za skończone pół roczku dla:
Oli charlizz
Darii silver

Za 5 miesięcy dla Tosi Little
dłaczam sie do zyczen i całuje

Cytat:
Dziewczyny, macie pozdrowienia od lady. Wczasuje sie, jest jej bardzo dobrze, ale chocby chciala z nami byc, to tam nie ma zasiegu.
niech sie kobita skupi na mezu i Pietraszku i troche na odwyku pobedzie Silver sie udało? udalo

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sylwietta, w "Czas honoru" sie wkreciłam :) fanka serialu jestem (Ty chyba też?) i książka super, jest wiele rzeczy wyjaśnionych, których w serialu nie było-trzeba było sie domyśleć

Hm , dwa razy w tygodniu jest, ogólnie to on jeszcze liczy na coś, teraz nie mieszka już z mamusią i myśli, że jak znajdzie pracę (bo aktualnie jest bez) to zamieszkamy we trójkę. Tylko to jest nierealne, bo z jednej pensji przecież sie nie utrzymamy, jeszcze płacić za wynajem, ale tu do mnie nie zamierza sie wprowadzić, bo uważa "że tu sie nie da mieszkać" , nie wiem skąd on takie wnioski wysnuwa ale ok. On próbuje ogólnie, odstawil koleżków, o których były wieczne wojny, zmienia nr tel, żeby sie całkiem odciać od nich. Niby sie stara, ale czasem jak coś pier. dzielnie to żal ściska.
Jeśli o mnie chodzi, to ja nie wiem, co chcę, z jednej strony to Oli tata, ale z drugiej nikt sie w 100% nie zmienia , poza tym, nie chcę mieć z jego rodzinką nic wspólnego, a on ich strasznie wielbi, więc to mocno nam zagraża i w przyszłości setki razy stanie nam na drodze, a ja nie mam na to sił raczej.
hehehee, pewnie, ze fanka, maniaczka a jaka ta ksiazka? powiem Ci,z e z racji wykształcenia (nauczyciel historii) to dla mnie wiele rzcey było jasnych, które musiałam np małzowi tłumaczyc w czasie oglądania
i juz nie musze pisac na priw bo wlasnie o stosunki/ewentualny ich brak chciałam cie pytac.... a kase na małą daje? mógłby chcociaz spróbowac mieszkania z Wami. Powiem ci tylko tyle, że jak tak jest bardzo zwiazany ze swoją rodziną to ciezko moze byc- znam z autopsji....
Cytat:
dobrze, ze piszesz, poczytam, bo pierwszy raz słyszę to nazwiska (chyba).
Ja z polskich pisarek kocham absolutnie Joannę Chmielewską, jej poczucie humoru mnie rozbraja
a używasz go jeszcze? Umiałabys się dogadać teraz? Ja studiowałam ruski, ale przez nieuzywanie, to czasem prostych słowek nie mogę sobie przypomnieć.
Chmielewska na pamięc znam "Całe zdanie nieboszczyka" i "Wszystko czerwone"
a co do jezyka- mam identycznie- pamietam słowka, pojedyncze zdania, gramatyke dawno penis szczelił a dogadac to bym sie w zyciu nie dogadała teraz, przypuszczam, że nawet bym nie zrozumiała tego co parlają

Nancy, nie zaznaczyło mi- Kloszardzi wymiata
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 10:57   #4024
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ma chłopak swoje zdanie to sie go trzyma

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nawijko moja Juliana też polubiła nosidło! Raz byłyśmy na 2 godzinnym spacerze! I też się wtula i zasypia, jejku jakie to jest cudowne uczucie
super! Bo pamietam jak pisalas, ze Julianka nie lubi sie z nosidlem.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41791245]
my też na tulospacerze
[/QUOTE]
Ty to juz jestes weteranka

Co do ksiazek Nurowskiej-tez czytalam "Rosyjskiego kochanka", ale za czasow gowniarzerskich, wtedy mi sie podobalo.
Jakis czas temu lyknelam "Tango dla trojga".
W sumie moze byc, ale jakiejs wiekszej rewelacji nie ma...
Widocznie nie trafilam na dobre pozycje.

Ide dalej nadrabiac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 10:58   #4025
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dupeczki, widziałam, że w k. o mnie pytacie - napisze jak będę przy kompie.

Widzę, że jestem w czołówce gaduł nie odniosłabym takiego spektakularnego sukcesu, gdyby nie urlopy gadul nr 1

Illusion, a jaka mąkę dajesz do tego ciasta??
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:07   #4026
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Byliśmy u nas na rynku, co poniedzialek jest ale bida z nedza... z reszta za wiele nie zobaczylismy bo ciagle ktos nas zaczepial, tzn Kube i jak przyszlo co do czego to mlody z wrazenia padl
ale zeby nie bylo - kupilismy sobie takie 2 duze paki ciastkow

chyba jeszcze sie nie obudzilam

no i dobrze ze nie ma bo chyba miala odpoczywac?

ja też!

[/B]

W klubie sa kontakty i tam jest pani Zona
Nie wpadlam na to. Dzieki
Stary 2013-07-15, 11:35   #4027
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik jak z Twoim tż? Gadaliście w ogóle?
A dziękuję za pamięć, trochę lepiej jest Pogadać nie pogadaliśmy, bo czasu nie mieliśmy, cały dzień wczoraj spędziliśmy poza domem i nie sami, potem znajomi wpadli do nas, a jak pojechali to poszłam z małą spać. Ale fajnie razem czas spędziliśmy, jakoś tak inaczej i od razu między nami też lepiej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:37   #4028
sylwietta1988
Zakorzenienie

Biedronkowa gazetka porzadkowa
http://gazetki.biedronka.pl/g109,letnie_porzadki.html
Stary 2013-07-15, 11:39   #4029
meneq
Zakorzenienie

black obejrzalam zdjecia. Wygladalas slicznie! Brawo!
Stary 2013-07-15, 11:47   #4030
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem, co się z moim dzieciem dzieje, ale od soboty tylko rączki, co położę na macie to płacz, w łóżeczku histeria (jedynie toleruje przeniesienie do łóżka po kąpieli jak już sen nocny nastaje. Kręgosłup, nogi bolą mnie niemiłosiernie. Do tego budzi się czasem z takim przeraźliwym płaczem, że mam problem, żeby go uspokoić. Wtedy tylko cyc pomaga.
to samo mam, nie wiem, co jest grane

Cytat:
Ja z polskich pisarek kocham absolutnie Joannę Chmielewską, jej poczucie humoru mnie rozbraja

[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]
Szaja (nie wiem czy dobrze kojarzę) to Ty Dorotkę rehabilitujesz z asymetrii Bo jesli tak to możesz napisać czego nie wolno robić dzieciaczkom? Moja niby ma, niby nie ma, ale jak pytałam lekarza, czego nie moge z Nią robić, zeby sie nie pogłębiało, to powiedziała tylko, zeby nie nosic w pionie...
też uwielbiam

Nosić pionowo bez wspomagania (czyli na rękach, bez chusty/ergonomika) bo przekrzywia się dziecko, i to wszystko chyba. Ja nie tyle z asymetrii rehabilituję, co ona jest purchawa - nieruchawa dzisiaj otrzymała nowe przezwisko

Cytat:
ratunku, moja myszka żyje własnym życiem!! Włącza, przełącza, zaznacza, nie moge na nic najechac, bo wszystko włącza. W ten sposób mam uruchomionych 41 przeglądarek, a na puplicie przeniesione zdjęcia z onetu, i to bez wirusa bo wczoraj skanowany komp. Jak cos dziwego się ode mnie napisze, to pewnie nie ja a myszka....kurna duchy, czy co
ja nie powiem, o czym pomyślałam

Cytat:

Cytat:

hehehee, pewnie, ze fanka, maniaczka a jaka ta ksiazka? powiem Ci,z e z racji wykształcenia (nauczyciel historii) to dla mnie wiele rzcey było jasnych, które musiałam np małzowi tłumaczyc w czasie oglądania
i juz nie musze pisac na priw bo wlasnie o stosunki/ewentualny ich brak chciałam cie pytac.... a kase na małą daje? mógłby chcociaz spróbowac mieszkania z Wami. Powiem ci tylko tyle, że jak tak jest bardzo zwiazany ze swoją rodziną to ciezko moze byc- znam z autopsji....

Chmielewska na pamięc znam "Całe zdanie nieboszczyka" i "Wszystko czerwone"
a co do jezyka- mam identycznie- pamietam słowka, pojedyncze zdania, gramatyke dawno penis szczelił a dogadac to bym sie w zyciu nie dogadała teraz, przypuszczam, że nawet bym nie zrozumiała tego co parlają

Nancy, nie zaznaczyło mi- Kloszardzi wymiata
Całe zdanie jest absoutnie genialne!

a powiedz mi, najpierw serial był czy najpierw książka? serial zaczęłam oglądać, fajny

Cytat:
z tego wszystkiego to potrzebuję worków na pranie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:49   #4031
meneq
Zakorzenienie

Dom rodzinny tz jest w takim ladnym spokojnym miescie. Juz przetrawilam fakt, ze mamy sasiadow z mafii, ale teraz park, w ktorym spaceruje z nosem w wizazu okazal sie miejscem bywania obmacywacza. Zapomnialabym: weze tez tu sa.
Stary 2013-07-15, 11:52   #4032
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A dziękuję za pamięć, trochę lepiej jest Pogadać nie pogadaliśmy, bo czasu nie mieliśmy, cały dzień wczoraj spędziliśmy poza domem i nie sami, potem znajomi wpadli do nas, a jak pojechali to poszłam z małą spać. Ale fajnie razem czas spędziliśmy, jakoś tak inaczej i od razu między nami też lepiej

Cytat:
wieszaki, pokrowce, firanka i moze mop parowy sa moje
a wlasnie, a propo porzadkow mialam sie juz dawno zapytac - czym myjecie podlogi? macie jakis dobry, sprawdzony płyn? antybakteryjny jakis? czy zwykły zwyklak?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Dom rodzinny tz jest w takim ladnym spokojnym miescie. Juz przetrawilam fakt, ze mamy sasiadow z mafii, ale teraz park, w ktorym spaceruje z nosem w wizazu okazal sie miejscem bywania obmacywacza. Zapomnialabym: weze tez tu sa.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:55   #4033
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

nie wiem czy mnie pamiętacie

przede wszystkim: PRZEPRASZAM ZA DŁUUUGĄ NIEOBECNOŚĆ!

obiecuję się poprawić i więcej was nie opuszczać.

Dziękuję za troskę! było mi taaaak miło, kiedy dostawałam wiadomości od was co u mnie i czemu mnie nie ma...

Nadgonić was nie nadgonię, ale za chwilkę, póki dziecko śpi, postaram się nadrobić trochę stron wstecz, żeby byc chociaż na bieżąco

My w sobotę wróciliśmy z wczasów, 2 tygodnie w Sopocie było bosko!!! niestety dziś powrót do rzeczywistości, mąż w pracy, a ja pranie (po 2tygodniach to chyba następne 2 będę prać, bez kitu czwarta pralka idzie a końca nie widać! ), sprzątanie, gotowanie...

edit. Anna obudziła się zanim skończyłam tego posta, ale i tak was jeszcze dziś przelecę i będę was męczyć swoją obecnością

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:56   #4034
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to?!

Cytat:

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-15, 11:57   #4035
Konto usunięte

pstryniu, płyn zwykły jakiś do paneli, ja mini mini dodaję, bo nie lubię po takim popołynnym chodzić skrzypi mi podloga
Fakt, firanka fajna, jakbym 2 wzięła to do pokoju dziewczynek by się nadały, podpięłabym tę dłuższą klamerkami jakimić i już
Meneq, jak to: obmacywacz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:57   #4036
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

Dziękuję za troskę! było mi taaaak miło, kiedy dostawałam wiadomości od was co u mnie i czemu mnie nie ma...

Nadgonić was nie nadgonię, ale za chwilkę, póki dziecko śpi, postaram się nadrobić trochę stron wstecz, żeby byc chociaż na bieżąco

My w sobotę wróciliśmy z wczasów, 2 tygodnie w Sopocie było bosko!!! niestety dziś powrót do rzeczywistości, mąż w pracy, a ja pranie (po 2tygodniach to chyba następne 2 będę prać, bez kitu czwarta pralka idzie a końca nie widać! ), sprzątanie, gotowanie...

edit. Anna obudziła się zanim skończyłam tego posta, ale i tak was jeszcze dziś przelecę i będę was męczyć swoją obecnością
Witaj, fajnie, że jesteś

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-15, 11:57   #4037
Konto usunięte

Witaj z powrotem Ewulko
Stary 2013-07-15, 12:06   #4038
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
hehehee, pewnie, ze fanka, maniaczka
też uwielbiam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41796858]Nosić pionowo bez wspomagania (czyli na rękach, bez chusty/ergonomika) bo przekrzywia się dziecko, i to wszystko chyba. Ja nie tyle z asymetrii rehabilituję, co ona jest purchawa - nieruchawa dzisiaj otrzymała nowe przezwisko
No widzisz, a ona mówiła, na rękach nosić tylko jak fasolkę, a druga u której byłam na konsultacji na pytanie o nosidło spokojnie pozwoliła

ja nie powiem, o czym pomyślałam
[/QUOTE]no tą to też bym musiała się zająć

Po zamknięciu miliona stron, zrestartowaniu, dalej mysza-szał. Tu już chyba tylko egzorcysta pomoże

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-07-15 o 12:08
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:12   #4039
marsi11
Zakorzenienie

Witaj Ewulka super,że jesteś

idę szukać inspiracji na obiad- chce mi się strasznie zapiekanki makaronowej
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:13   #4040
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
a używasz go jeszcze? Umiałabys się dogadać teraz? Ja studiowałam ruski, ale przez nieuzywanie, to czasem prostych słowek nie mogę sobie przypomnieć

Szaja (nie wiem czy dobrze kojarzę) to Ty Dorotkę rehabilitujesz z asymetrii Bo jesli tak to możesz napisać czego nie wolno robić dzieciaczkom? Moja niby ma, niby nie ma, ale jak pytałam lekarza, czego nie moge z Nią robić, zeby sie nie pogłębiało, to powiedziała tylko, zeby nie nosic w pionie...

Wybrałam w końcu nosidło i będzie to Bondolino Wzory niestety brzydkie dużo bardziej od Tuli ale niby dla takich kruszyn jak moja bardziej sie nadaja niż tula (podobno b. wysoki panel), no i musiała by mieć wkładkę.

Za Nami kolejna noc, w której probowałam zachęcić młodą do łóżeczka..od 2 do 4...próba zakończyła się w naszym łóżku

Black gratuluję serdecznie Tobie i mężowi .
Ja mam bondolino i nie narzekam. Też kupowałam jak mała była malutka i dlatego padło na bondolino.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:16   #4041
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

przepraszam dziewczynki, że Was tak wczoraj zostawiłam w trakcie czytania, ale Blaneczka się obudziła i nie mogła zasnąć. Padła po 23 Spała w sumie krótko, bo do 7. Tzn. razem krótko, bo 7 to bardzo przyzwoita pora na wstawanie Ale dla nas po nieprzespanej nocy w podróży to i tak mało
Chyba za dużo wrażeń dla niej, nowe miejsce, nowi ludzie i wszędobylski Labrador Mezo

Cytat:
udanego wypoczynku!
czekamy na focie!
Focie będą jakieś dzisiaj wieczorem, TŻ ma robić fotorelację ze spaceru

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziękuję pierwsza kościelna
duuuuuuuuuuuuuuuużo miłości!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas wczoraj byl pierwszy raz ze stopka w buzi
Codziennie jakas nowa umiejetnosc-super to jest

Już się nie mogę doczekać aż Blanka będzie jadła stópki. To będzie super widok

Cytat:
w pewnym momencie jak uniosl 4 litery, jak sie zaparl o udo meza to jak sie odbil to normalnie z dobre 10 cm skoczyl w przod! Boziu, jak to śmiesznie wygladalo!!! normalnie centralnie w powietrzu lecial!
ale cyrkowiec! Co Go będzie mucha drażnić

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie odzywałam się bo doła załapałam...
lekarz podejrzewa u Filipa astmę oskrzelową
Dużo zdrówka dla Filipka!

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
udanego wypoczynku
A z takich pozytywnych rzeczy to w piatek dzień przed skończeniem pół roczku Filipowi wylazł zębal, fakt , ze dwójka ale jest

I gratulacje ząbka!

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam Wam się "pochwalić". Mój brat był przez ten tydzień na Mazurach (z dziewczyną), wrócił tej nocy, a jutro rano jedzie do Austrii na 6 tygodni!
Łącznie 47 dni spokoju!
wreszcie będziesz miała chwilę spokoju

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Bawcie się dobrze!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:16   #4042
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41796858]

Całe zdanie jest absoutnie genialne!

a powiedz mi, najpierw serial był czy najpierw książka? serial zaczęłam oglądać, fajny

z tego wszystkiego to potrzebuję worków na pranie [/QUOTE]a nie powiem Ci, bo nawet nie wiedziałam, że serial był mnie by sie przydało pare rzeczy, ale wszystko rozbija sie o kase w tym miesiącu: za tydzien wesele, potem chrzest- musze małemu kupic ubranko, ksiedzu zapłacic, jeszcze woda do zapłaty przyjdzie

Cytat:

wieszaki, pokrowce, firanka i moze mop parowy sa moje
a wlasnie, a propo porzadkow mialam sie juz dawno zapytac - czym myjecie podlogi? macie jakis dobry, sprawdzony płyn? antybakteryjny jakis? czy zwykły zwyklak?[COLOR="Silver"]
Pstryniu ja daje kropleke zwyklaka do naczyc
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

heloł wywczasowałas sie to teraz wracaj do swiata codziennego przelatuj, tylko tak żebym cos poczuła, bo ja niedługo bede ponownie dziewicą po takim okresie nieużywania jak sie zapowiada kiedy masz wizyte u o.?

nie nadążam z przebieraniem łobuza.... tak pluje, że bez przerwy mokry
Stary 2013-07-15, 12:21   #4043
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja mam bondolino i nie narzekam. Też kupowałam jak mała była malutka i dlatego padło na bondolino.
o jak fajnie, to od razu Cię podpytam, które masz? standard, light, czy popelinę-bo tu się jeszcze waham,
dobrze się zakłada? pasuje Tobie i TŻ?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:21   #4044
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie powiem Ci, bo nawet nie wiedziałam, że serial był mnie by sie przydało pare rzeczy, ale wszystko rozbija sie o kase w tym miesiącu: za tydzien wesele, potem chrzest- musze małemu kupic ubranko, ksiedzu zapłacic, jeszcze woda do zapłaty przyjdzie

heloł wywczasowałas sie to teraz wracaj do swiata codziennego przelatuj, tylko tak żebym cos poczuła, bo ja niedługo bede ponownie dziewicą po takim okresie nieużywania jak sie zapowiada kiedy masz wizyte u o.?

wyniki z badań już są do odebrania, ale się tak boję, że dziś nie pojechałam

no a potem to jak coś wyjdzie to na już będę przyjęta

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:25   #4045
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Black, super ze sie udalo nie moge sie doczekac zdjec....

Jeny Dziewczyny, jaka dziś przygode mielismy! Myslalam, ze zejde na zawal.. mala wylala na siebie (i na mnie) kubek z herbata.. moja mama zrobila herbate dla nas, a ze Zosia w miedzyczasie uskutecznila kupe to poszlam ja przebrac. Wrocilysmy po chwili i siadlam bokiem do stolu i tlumacze cos mamie, a Zocha w tym czasie zrzucila kubek, byl wielki huk, mala zaczela plakac, a ja tylko krzyknelam, ze sie poparzyla. Mama od razu zimna wode odkrecila i schlodzilismy jej nozki (odrucha taki)! Nie pomyslalam nawet, ze przeciez wiekszosc tej herbaty poszla na mnie i nie byla goraca.. jakiego ja sie stracha najadlam.. jak wzielam mala do przebrania to juz sie smiala, a mi tak sie rece trzesly, ze nie moglam jej rozebrac.. na szczescie nawet zaczerwienienia nie ma.. nawet nie wiem kiedy ona to zrobila! Nie chce nigdy wiecej takiego strachu przezywac
To ja wam opowiem historię z czwartku. Miałam dawno napisać tylko mi czasu brakowało.
Pojechałam z mała i siostrą do CH u nas w kielcach. Zaparkowałam na parkingu wielopoziomowym. Jeszcze się przytulilam do słupa żeby mi lepiej było stelaż od wózka wyjąć. Poszłyśmy na zakupy, włożyłam małą do samochodu, zapiełam dobrze. Włożyłąm wóżek. W między czasie mnie teściowa zdenerwowała, ale to już dłóższa opowieść. Siadłam do samochodu odpaliłam, wsteczny i ruszam. Nagle jeden wielki huk, uderzyłam w słup o którym zapomniałam z tych nerwów. :/
Wystraszyłam się niemiłosiernie, bo Oli główką nieźle szarpnęło do przodu. Ona sama też się wystraszyła bardzo, ale nie płakała na szczęście.
I wiem już, że puki Oli nie wyrośnie z tego fotelika to będzie w nim jeździć, bo odcinek szyjny kręgosłupa nie jest jeszcze przystosowany do jazdy przodem do kierunku jady. I chyba dlatego tez te foteliki 9-18 są od 9 miesięcy.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Ja zostanę stara panną

E tam głupoty gadasz

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
bo Ty juz jestes zaprawiona w bojach, a ja swiezak w nocnym kamieniu na siedzaco

A co jakis czas wymyslam mu przezwiska (pewnie tez tak macie :P). Obecnie odmieniam Bube jak sie da

udalo sie dzis cos zrobic?

Widze, ze juz sie przyzwyczailas... A Ewcia rzeczywiscie mocno wymagajaca! Na szczescie dzielna ma mame

u nas buba była od miesiąca do chyba 3. Teraz jest pysak, myszka, słoneczko, gwiazdunia i modelka a i destruktor.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-15, 12:26   #4046
Konto usunięte

Treselleoo wiesz co mi reh. pokazywała takie noszenie:

http://bi.gazeta.pl/im/5/5100/m5100715.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/4/5100/m5100714.jpg
ale to drugie bardziej bokiem
no i nosidło czy chusta, ale prawidłowo dociągnięte, i tu tez wiadomo, że przecież cały dzień nie nosisz, a dla dziecka i tak najlepsza podłoga
Stary 2013-07-15, 12:28   #4047
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Hej kochane!
Ja tak na sekundkę... Jestem już żoną , wesele było cudowne, ludzie się tak wybawili, że o 2:00 nad ranem byli już padnięci... Stopy mnie bolą niemiłosiernie od tańczenia. Poprawinki skończyły się o 16:00, bo ludzie nie mieli siły już siedzieć dłużej, no i jednak większość przyjezdna z daleka, więc pojechali.
Teraz jestem już w domu, odpoczywam sobie chwilowo. Dziecko moje też padło, chyba już na noc, bo dzisiaj dla odmiany obudziła się o 5:40 (a poszliśmy spać o 4:00 , więc generalnie padam na ryjek), ale mimo to noc poślubna się udała - zdążyliśmy przed pobudką, rzecz jasna.

Wieczorkiem zajrzę do Was na troszkę dłużej, bo teraz mamy jeszcze gości u nas (teściowie i wujki ze Śląska), zaraz będziemy grillować. Będę miała też fotki, robione przez jednego z gości, bo od fotografki będą dopiero za jakiś czas. To wrzucę coś do klubu. Także do wieczora.
Super ze się wszystko udało. Gratulacje dla nowej Żony

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
To teraz relacja z dnia wczorajszego. Wybraliśmy się wczoraj rodzinnie na długi spacer do parku. Wyruszyliśmy około 12, to jest jakieś 2,5 kilometra od nas. W parku też trochę kilometrów zrobiliśmy. Młody cały czas w spacerówce na brzuchu, tak mu się spodobało że szok. Ludzie się uśmiechali, zaczepiali nas, kierowcy z samochodów mijanych po drodze oglądali się. Fakt...uroczo to wygląda jak się idzie z przeciwka a tam za siatką mały szkrab na brzuszku z uśmiechniętą buźką, sama bym się oglądała Aż misiek usiadł na tyłku z wrażenia na nasz widok. Młody cały dzień nie spał bo każda próba odłożenia na plecki kończyła się piskiem i przewrotem znowu na brzuch. Około 17 w połowie drogi powrotnej do domu młody padł jednak, nawet nie zauważyłam kiedy...tak jak na ostatnim zdjęciu W klubie jeszcze 3 fotki
Super Moja Ola też uwskutecznia jazdy na brzuszku w wózku. Szaja zapodała niezły pomysł i jest szał. Moja Oli nie lubi leżeć na plecach ostatnio. Leży na brzuchu albo na boku i śpi też tak.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-15, 12:28   #4048
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a nie powiem Ci, bo nawet nie wiedziałam, że serial był mnie by sie przydało pare rzeczy, ale wszystko rozbija sie o kase w tym miesiącu: za tydzien wesele, potem chrzest- musze małemu kupic ubranko, ksiedzu zapłacic, jeszcze woda do zapłaty przyjdzie

a co chcesz kupić małemu za ubranko do chrztu?

ja mam garniturek taki jakby ze sztruksu biały, mały mial go tylko raz na sobie, jak chcesz to mogę Ci pożyczyć, tylko muszę rozmiar sprawdzić
zawsze zaoszczędzisz trochę kasy, chyba,że jest zwyczaj,ze do chrztu musi być nowe, ja się nie znam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:29   #4049
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
I odnosnie turlania Zosi - w druga strone nie umie jak natrafi na przeszkode to sie wscieka
Ale cwicze z nia z filmikiem od Szaji, moze zalapie i w druga strone
Spokojnie się nauczy. Ja mojej pokazałam to załapała po jednym seansie turlania w drugą stronę.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-15, 12:30   #4050
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Zrobiłam małe zakupy wyprzedażowe
sukienkę dla siebie w Reserved - czarną z taką aplikacją złotej koronki, na stronie wygląda brzydko, a w realu fajna i za jaką cenę 49,99 przecenioną z 129,99 http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...ce-panel-dress
koszule TŻ za 19,99 w kratę z 59,90
W Camaieu bluzkę z naszytymi aplikacjami na ramieniach, czarną za 24,90 przecena z 69,90 ...
w 5-10-15 Mai kupiłam czapeczkę taką w kolorowe paseczki jakby u góry zawiązaną - z napisem Cherry Princess za 7,99 z 19,99
pasek Karince za 5 zł
w Tako za 15,99 (z 35,90) bluzeczkę Karince w kolorze malinowym - koronkową (śliczną )
i balerinki Karince za 19 zł http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ciece-baleriny
Generalnie opłacało się jechać a i ja troszkę miałam czasu dla siebie
super, że zakupy udane!

Cytat:
Hej kochane!
Ja tak na sekundkę... Jestem już żoną , wesele było cudowne, ludzie się tak wybawili, że o 2:00 nad ranem byli już padnięci... Stopy mnie bolą niemiłosiernie od tańczenia. Poprawinki skończyły się o 16:00, bo ludzie nie mieli siły już siedzieć dłużej, no i jednak większość przyjezdna z daleka, więc pojechali.
Teraz jestem już w domu, odpoczywam sobie chwilowo. Dziecko moje też padło, chyba już na noc, bo dzisiaj dla odmiany obudziła się o 5:40 (a poszliśmy spać o 4:00 , więc generalnie padam na ryjek), ale mimo to noc poślubna się udała - zdążyliśmy przed pobudką, rzecz jasna.

Wieczorkiem zajrzę do Was na troszkę dłużej, bo teraz mamy jeszcze gości u nas (teściowie i wujki ze Śląska), zaraz będziemy grillować. Będę miała też fotki, robione przez jednego z gości, bo od fotografki będą dopiero za jakiś czas. To wrzucę coś do klubu. Także do wieczora.
super, że wszystko się udało! Najważniejsze, że Wy zadowoleni i goście się wytańczyli

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

A co do pseudonimów dzieciów, jak znajdę czas, to uaktualnię listę, którą tu kiedyś zamieściłam. Doszło jeszcze trochę.
Nasz pseudonim Blaneczkowy to Ciumek! Bo Ona ciągle coś ciumka w buzi

Cytat:
Wrocilismy wlasnie ze spaceru w Tuli w sumie drugi raz tak dluzej testowalismy ja. Kubie tak sie spodobalo, ze pozwolil sobie kimnac oczywiscie odlozyc sie nie dal, ale to juz inna bajka...

moja jak już budzi się w Tuli po kimaniu, to już jest jej źle, łobuzica mała

Cytat:
Jeny Dziewczyny, jaka dziś przygode mielismy! Myslalam, ze zejde na zawal.. mala wylala na siebie (i na mnie) kubek z herbata.. moja mama zrobila herbate dla nas, a ze Zosia w miedzyczasie uskutecznila kupe to poszlam ja przebrac. Wrocilysmy po chwili i siadlam bokiem do stolu i tlumacze cos mamie, a Zocha w tym czasie zrzucila kubek, byl wielki huk, mala zaczela plakac, a ja tylko krzyknelam, ze sie poparzyla. Mama od razu zimna wode odkrecila i schlodzilismy jej nozki (odrucha taki)! Nie pomyslalam nawet, ze przeciez wiekszosc tej herbaty poszla na mnie i nie byla goraca.. jakiego ja sie stracha najadlam.. jak wzielam mala do przebrania to juz sie smiala, a mi tak sie rece trzesly, ze nie moglam jej rozebrac.. na szczescie nawet zaczerwienienia nie ma.. nawet nie wiem kiedy ona to zrobila! Nie chce nigdy wiecej takiego strachu przezywac
A to niestety dopiero początek

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Blsck : gratulacje!
Nawijka: super, że się w Tuli podobało.

Jestemmm. Zaliczenia zdobyte już wszystkie, dziś wpadły dwie 5 z kolokwiów zaliczeniowych , teraz najgorsze przede mną. Ale chwilowo zszedł ze mnie ciężar bo to już koniec prac pisemnych itepe.
gratulacje mądra dziewczyno!!!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości