|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() Body to jest bielizna taka pod spód,ja nic pod nie nie zakładałam. Jedynie na wierzch na wyjście. Cytat:
Nie możesz ciągle myśleć,że coś jest nie tak. Twój dzieć potrzebuje spokojnej mamy. Gdy ty się denerwujesz ono to czuje. Ja nie,miałam zwykłe usg. Cytat:
Moim zdaniem nie skoro jest wszystko w porządku. Zobacz u mnie wcale nie ma badań ginekologicznych,chyba że coś się dzieje. Całą poprzednią ciążę nie widziałam gina i w sumie nie było potrzeby,żeby go widzieć. Cytat:
Ostatnio pijam bezalkoholowe mojito. Bardzo mi smakuje. Muszę spróbować innych bezalkoholowych drinków. Cytat:
|
|
#1442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
też bym już chciała z jednej strony coś kupować, ale jakaś strasznie ostrożna jestem
|
||
|
|
|
#1443 |
|
Gang Iren
|
Shiloh kiedy lecicie?
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia: 29 lipca i w te pędy po przylocie kierunek przychodnia i położna na USG się zapisać połówkowe. A czemu pytasz? Właściwie to miałam Cię wywoływać bo mam pytanie: Jak często midwife odwiedza w domu kobietę i co ile robią krew i KTG? I czy majciochy poporodowe to dostanie sie w UK?
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-15 o 12:04 Powód: dop. |
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajną bieliznę polską ma jeszcze Ewa Klucze i też gatunkowo rewelacja.Ja też się boje i martwię ale lepiej mi co miesiąc coś kupić i myśleć pozytywnie niż potem tak od razu....z grubszymi zakupami czekam do listopada
|
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy wysyła za granicę ![]() W ogóle to w szoku jestem z rozmiaru biustonosza B85 zrobił się D75
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-15 o 12:03 Powód: dop. |
|
|
|
|
#1448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nic naważniejsze ze dzidzia jest i ma sie dobrze. |
|||
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.mialam @ dokładni tydzień wcześniej i jestem 9t1d,czyli rozpoczęty 10.Ja wam powiem,ze trochę się boje bzykanka,a mój tz od samego początku ciąży jakiś taki nakręcony się zrobił ,feromony???Któraś chętna do wyprasowania stosu ciuchów ![]() ??Keffi,ufff,bo aż sie przestraszylam czytając początek....dobrze,ze wszystko u was ok
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-07-15 o 12:09 |
|
|
|
|
#1451 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.moolino.pl/p1302,lozeczko...yczne-frw.htmljest więc bardziej praktyczne, ale jakoś wyglądem bardziej przemawia do mnie to pierwsze, które wysłałam wcześniej. Cytat:
Cytat:
na półśpiochy też się u niego napalam, ale na frotkowe Cytat:
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Będzie dobrze.Ja miałam w 13 tyg też prenatalne ( wykonuje sie je miedzy 11 a 14 tyg)
|
|
|
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wybija mi to z głowy i wiem, że ma rację. po 1 ten mega biały jest chlorowany po 2 to chyba nie dobrze tak szorować krocze co siku ![]() dziś pierwszy dzień jestem w pracy w spodniach ciążowych. wcześniej chodziłam w zwykłych spodniach/spódnicy, tylko szeroka koszulka i rozpinałam. ciążowe tylko w weekend nosiłam, bo mi się zdaje, że to widać ale coraz częściej bolał mnie pęcherz i zauważyłam zależność, że boli wtedy kiedy mam właśnie za ciasne ciuchy śmiesznie się czuję
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
PawMaj: my właśnie myślimy nad tym full wypas, dużo na amazonie jest tych łóżeczek
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja mam zakaz od gina, choć z Tż zastanawiamy się ciągle dlaczego ale skoro tak powiedział to tak ma być- cytuje małża![]() witam nową Mamusie Jak widzę te Wasze drobne zakupy, to dostrzegam w nich logikę. Jak będę to musiała wszystko kupić potem, prawie na raz, to mi się karta zagrzeje i nerwy poszarpią, bo nienawidzę robić zakupów Wiaderko mnie nie przekonało, jestem za wanienką, potem przerzucimy się na brodzik, bo specjalnie podczas remontu kupowaliśmy głęboki, żeby młode miało namiastkę wanny
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ja jestem tu najstarsza?
( o mamo, dygam, no.. nie orientujecie sie moze czy pierwo - tudziez wielorodztwo ma wplyw na te cholerne wady genetyczne, mam na mysli czy jest roznica, czy w wieku 37 lat rodzi sie pierwszy czy kolejny raz?Olusia, czy Ty tez robisz prenatalne i czy placisz za to (nie wiem gdzie mieszkasz w DE, ale to chyba nie jest zalezne od Krankenkasse, moja gin mi powiedziala, ze sa nie refundowane?)
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze juz sie nie moge doczekać płci...em ma, królowa nilu i shepard... wy juz chyba na dnich będziecie wiedzialy? Czy nie chcecie wiedzieć? ;-))
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( cycuchy wczesniej bolaly mnie tak bardzo, ze az ryczalam juz jest lepiej, choc bola, ale moge jakos funkcjonowac (chce myslec pozytywnie, w koncu skoro taki prezencik dostalam, a nie bylo latwo (moj partner ma wlasciwie oligospermie, lekarze mu powiedzieli, ze w sposob naturalny to moze raczej zapomniec), to chyba nie moze byc zle..
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poznałam kiedyś dziewczynę, której odradzałam imię, ma teraz córkę 8 letnią, i ostatnio stwierdziła - że w sumie mogła posłuchać. Ale jak kto woli ))P.S. Nawet je chciałam zmienić kończąc 18 lat ale mama chyba by się śmiertelnie na mnie obraziła.
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
U mnie usg na przeziernosc jutro. Na szczęście rano
a potem tylko pakowanie i wyjazd na wakacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1467 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tak z ciekawości,bo pamiętałam że to ma być niebawem. Mnie położna nigdy w domu nie odwiedzała (tzn po porodzie tak,ale nie w ciąży). Teraz mam pierwszy raz taką sytuację,że powiedziała że wpadnie się przywitać. A tak to chodziłam co jakieś 6 tyg do położnej,pod koniec częściej co 3-4 tyg. Ale kobieta w pierwszej ciąży ma więcej wizyt u położnej. Z tą krwią to nie pamiętam w sumie. Na pierwszej wizycie miałam pobierane do kilku probówek. Na każdą wizytę musisz przynieść pojemnik z moczem. Serduszko też raczej będziecie słuchać na każdej wizycie. Majtki poporodowe dostaniesz w UK. Pomyśl o witaminie D3 czy chcesz dawać dziecku,bo oni tu nie dają. Może pogadaj z lekarzem. Na eBayu kupisz polską witaminę,ale dużo drożej. I przywieź sobie do dziecka krem na zimę jak chcesz,jakiś na każdą pogodę czy cuś,bo oni tu nie mają.
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochana podczytuję Was ale nie miałam nawet kiedy napisać .
Co do ciuszków ja jeszcze nic nie kupuję poczekam do 5 miesiąca może ale jak dowiem się płeć dziecka to może powoli zacznę coś kupować chociaż nie będę też szaleć . Co do praktyki mam teraz 3 miesięcznego siostrzeńca więc na świeżo jakaś praktyka jest . Do tego jakieś ciuszki pewnie też dostanę . Co do łóżeczek turystycznych znajoma ma i sobie chwali ale ona ma dom piętrowy i u góry ma drewniane a na dole dla wygody turystyczne . A ja sama planuję kupić drewniane z szufladą na dole. Do do tych wiaderek do mycia ja jestem jakoś średnio przekonana do takich cudów ale kto co woli . Ostatnio zastanawiam się co do wózka . Czy kupić droższy czy coś w przystępnej cenie . Ogólnie mieszkam na wsi i wózek potrzebuje tylko i wyłącznie do tego by iść na krótki spacer . Najlepiej żeby bez problemu zmieścił się do samochodu bo będziemy go brać gdy do teściów będziemy jechać . A później jak dziecko będzie większe chce kupić jakiś spacerowy, lekki który łatwo się składa . Ogólnie wczoraj miałam gorszy dzień zaczyna mnie powoli boleć , że teście średnio się interesują przyszłym potomkiem ( pierwszym wnukiem bądź wnuczką ) Mąż tłumaczy , że oni tacy są weselem też się nie interesowali . Odkąd się dowiedzieli zapytali się 2 razy jak się czuje itp. A moi rodzice odkąd wyjechali na wakacje na tydzień chyba z 4 razy w ciągu tygodnia zapytali się jak się czujemy . Nie wiem może to głupie ale wczoraj naprawdę już mi się przykro zrobiło ... może to przez ciąże jestem taka wrażliwa ... |
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
a w ogole kurna poczateczek 9 tygodnia, a mi powoli wywala brzuch... czy ma to zwiazek z tym, ze to druga ciaza?
Halle Berry, daj mi boze tak wygladac w jej wieku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

trzymajcie kciuki aby wszystko było ok
zanrze wieczorkiem.
mój lekarz przyjmuje tylko w środy, ostatnią wizytę miałam 12.06. i miałam się zgłosić na kolejną po miesiącu w środę 10.07. ale przez bieganie z papierami wyleciało mi to z głowy kompletnie :/ chciałam się umówić na 17.07., to się dowiedziałam, że doktorek na urlopie jest do 26.07 :/ więc ostatecznie trafię do gina 31.07. 3 tyg przesunięcia
ale tak mi się chce wina lub piwa, jakby jakąś alkoholiczką była 

,feromony???

. Będzie dobrze.

Halle Berry, daj mi boze tak wygladac w jej wieku