Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 11:42   #1441
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Ja dziś mam usg i pappa na 17 i strasznie sie boje....... Nie śpie dzis od 4 rano z tych nerwów trzymajcie kciuki aby wszystko było ok zanrze wieczorkiem.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Czy pod te body będę musiała jeszcze ubrać koszulke?
Body to jest bielizna taka pod spód,ja nic pod nie nie zakładałam. Jedynie na wierzch na wyjście.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja mam usg na przezierność karkową i kość nosową po jutrze. Ale tak mnie korci żeby iść dzisiaj do lekarza sprawdzić czy z maluchem wszystko ok, że nie wiem czy się powstrzymam.
Załapałam stracha bo dawno nie byłam na wizycie.
Wpadłam w panikę.
Iść, czy nie iść, iść czy nie iść....

O kurczę, ale mnie naszło raptem - właśnie przed sekundą zwymiotowałam... olaboga
Uspokój się,te nerwy nie są dobre.
Nie możesz ciągle myśleć,że coś jest nie tak.
Twój dzieć potrzebuje spokojnej mamy. Gdy ty się denerwujesz ono to czuje.

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie byłyście robić genetyczne?
Ja nie,miałam zwykłe usg.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Z wizytą też przeholowałam mój lekarz przyjmuje tylko w środy, ostatnią wizytę miałam 12.06. i miałam się zgłosić na kolejną po miesiącu w środę 10.07. ale przez bieganie z papierami wyleciało mi to z głowy kompletnie :/ chciałam się umówić na 17.07., to się dowiedziałam, że doktorek na urlopie jest do 26.07 :/ więc ostatecznie trafię do gina 31.07. 3 tyg przesunięcia Sądzicie, że powinnam iść na jakąś wizytę do innego lekarza tak na wszelki wypadek? Czy spokojnie poczekać na swojego gina? W sumie nie mam jakiś niepokojących objawów. a 26.06. byłam jeszcze na genetycznym USG u ginki innej (mój nie robi genetycznego) i było z maluchem wszystko Ok...

Moim zdaniem nie skoro jest wszystko w porządku. Zobacz u mnie wcale nie ma badań ginekologicznych,chyba że coś się dzieje. Całą poprzednią ciążę nie widziałam gina i w sumie nie było potrzeby,żeby go widzieć.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wypiłam 3 łyki wina od TŻ ale tak mi się chce wina lub piwa, jakby jakąś alkoholiczką była
Ja też czasem mam ochotę na alkohol.
Ostatnio pijam bezalkoholowe mojito. Bardzo mi smakuje. Muszę spróbować innych bezalkoholowych drinków.

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Zaliczyłam w nocy SOR. Obudziłam sie w nocy i poszłam do ubikacji patzre a cała wkładka we krwi i na dokładke ładny skrzep. Budze męża i jedziemy do szpitala. W szpitalu wszyscy smacznie śpia wiec połozna lekko zaspana pyta co jest to m,ówie. Idziemy na oddział tak lekarka zaspana (zołza) bada mnie oki, robi USG nic nie mówi a potem ze jest wszytko dobrze. POkazuje serduszko wszytko ładnie dizała. Pyta czy współżyliśmy odpowiadaom ze tak ale to jakies 16 godzin wczesniej. Ona ze to jest przyczyna, ze tak sie zdarza po sotsunku i ze tak juz bede miec. Ponieważ nie krwawiłam to do domu ale moze jeszcze rano cos zejsc a jak by sie pojawiła żywa krew to do spzitala i na oddział.
Najadłam sie strachu i nie wiedziałam ze takie cos moze sie zdarzyć. Teraz musze umowic sie na kontrole u swojego gina
Współczuję tych przezyć. Dobrze,że wszystko jest OK.
Stary 2013-07-15, 11:43   #1442
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Zaliczyłam w nocy SOR. Obudziłam sie w nocy i poszłam do ubikacji patzre a cała wkładka we krwi i na dokładke ładny skrzep. Budze męża i jedziemy do szpitala. W szpitalu wszyscy smacznie śpia wiec połozna lekko zaspana pyta co jest to m,ówie. Idziemy na oddział tak lekarka zaspana (zołza) bada mnie oki, robi USG nic nie mówi a potem ze jest wszytko dobrze. POkazuje serduszko wszytko ładnie dizała. Pyta czy współżyliśmy odpowiadaom ze tak ale to jakies 16 godzin wczesniej. Ona ze to jest przyczyna, ze tak sie zdarza po sotsunku i ze tak juz bede miec. Ponieważ nie krwawiłam to do domu ale moze jeszcze rano cos zejsc a jak by sie pojawiła żywa krew to do spzitala i na oddział.
Najadłam sie strachu i nie wiedziałam ze takie cos moze sie zdarzyć. Teraz musze umowic sie na kontrole u swojego gina
Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło. Czasami po przytulaniu tak jest. Ja w sumie tak nie miałam, ale miałam za to ból podbrzusza i od tej pory baardzo uważamy i TŻ jest delikatny.

Słodziutkie też bym już chciała z jednej strony coś kupować, ale jakaś strasznie ostrożna jestem
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:45   #1443
gosia261282
Gang Iren

Shiloh kiedy lecicie?
Stary 2013-07-15, 11:49   #1444
_Shiloh_
Wtajemniczenie

gosia: 29 lipca i w te pędy po przylocie kierunek przychodnia i położna na USG się zapisać połówkowe. A czemu pytasz? Właściwie to miałam Cię wywoływać bo mam pytanie: Jak często midwife odwiedza w domu kobietę i co ile robią krew i KTG? I czy majciochy poporodowe to dostanie sie w UK?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-15 o 12:04 Powód: dop.
Stary 2013-07-15, 11:53   #1445
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło. Czasami po przytulaniu tak jest. Ja w sumie tak nie miałam, ale miałam za to ból podbrzusza i od tej pory baardzo uważamy i TŻ jest delikatny.

Słodziutkie też bym już chciała z jednej strony coś kupować, ale jakaś strasznie ostrożna jestem
Bielizna dla dzieci jest dosyć droga....przynajmniej w pl,tych producentów akurat znam bo sama ten towar sprzedawałam
Bardzo fajną bieliznę polską ma jeszcze Ewa Klucze i też gatunkowo rewelacja.Ja też się boje i martwię ale lepiej mi co miesiąc coś kupić i myśleć pozytywnie niż potem tak od razu....z grubszymi zakupami czekam do listopada
Stary 2013-07-15, 11:55   #1446
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Nam lekarz mówił, że w I trymestrze nie powinnismy sie bzy...bo to może spowodować krwawienie i ... a pozniej w określonych pozycjach i nie zbyt mocno...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:58   #1447
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Bielizna dla dzieci jest dosyć droga....przynajmniej w pl,tych producentów akurat znam bo sama ten towar sprzedawałam
Bardzo fajną bieliznę polską ma jeszcze Ewa Klucze i też gatunkowo rewelacja.Ja też się boje i martwię ale lepiej mi co miesiąc coś kupić i myśleć pozytywnie niż potem tak od razu....z grubszymi zakupami czekam do listopada
Właśnie przeglądam aukcje tego użytkownika i powiem Ci, że ma na prawdę bardzo fajne ceny ciekawe czy wysyła za granicę

W ogóle to w szoku jestem z rozmiaru biustonosza B85 zrobił się D75

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-15 o 12:03 Powód: dop.
Stary 2013-07-15, 12:04   #1448
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
To niewesołą miałaś nockę. Dobrze, że z dzidzią wszystko ok. Dostaliście zakaz przytulanek?
Ja od początku ciąży za każdym razem w kibelku niemal diagnostycznie sprawdzam wkładkę i papier. Zastanawiam się kiedy będę mogła spokojnie zrobić siusiu
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Współczuję tych przezyć. Dobrze,że wszystko jest OK.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Nam lekarz mówił, że w I trymestrze nie powinnismy sie bzy...bo to może spowodować krwawienie i ... a pozniej w określonych pozycjach i nie zbyt mocno...
My też uważamy i nie szalejemy raz ze sie boje o dzidzie a delikatny sex ma swój urok. Ja jestem w 13 tygodniu wiec w sumie koncówka I trymestru. Lekarz mi nie mówił ze moze takie cos byc. Gdzies mi sie obiło o uszy. Nie zabrnił nam bo wszytko było oki ale szaleństw zabronił.
No nic naważniejsze ze dzidzia jest i ma sie dobrze.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:04   #1449
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Keffi ale się biedna strachu najadłaś oby już nie było więcej takich stresów!
Stary 2013-07-15, 12:08   #1450
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, moze zaraz wybuchniecie smiechem, ale wlasnie probuje ogarnac, w ktorym wlasciwie tygodniu jestem, mozecie mnie oswiecic, jak sie to liczy? OM mialam 19.05, zaplodnienie zdawalo mi sie 30.05, ale usg pokazalo ciut starszy zarodek, moglo byc, ze 29.05. Kalkulator internetowy pokazuje mi, ze dzis jestem w 8T1d. Z ciekawosci zaczelam liczyc do tylu tygodnie i wychodzi, ze 1T1d zaczal sie 27.05, jakos bardzo dziwnie (?? ze niby zaplodnienie 27.05?). Dokladne ustalenie w ktorym tygodniu jestem jest mi niezbedne do tego, by badan genetycznych nie zrobic za pozno ( pomozecie?
Widzę,ze już doszlas,który to tc .mialam @ dokładni tydzień wcześniej i jestem 9t1d,czyli rozpoczęty 10.

Ja wam powiem,ze trochę się boje bzykanka,a mój tz od samego początku ciąży jakiś taki nakręcony się zrobił ,feromony???

Któraś chętna do wyprasowania stosu ciuchów ??

Keffi,ufff,bo aż sie przestraszylam czytając początek....dobrze,ze wszystko u was ok

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-07-15 o 12:09
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:12   #1451
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Piękne to łóżeczko turystyczne PawMaj, ja planuję mieć takie u dziadków jak będziemy odwiedzać ich na działce - bo oni tam mieszkają to nie będziemy targać kołyski. W domu obawiam się, że pies mógłby podrapać te siatki lub też cielskiem stratować - bo to nie jest na wysokości? Czy jakoś się daje, żeby było wyżej?
Ten model akurat leży bezpośrednio na podłodze, ale są inne, po jednej stronie mają kółka po drugiej nóżki i wtedy jest około 5 cm przerwy od podłoża. Mają też możliwość zawieszenia materaca wyżej, co jest wygodne przy małym dziecku. Jest też wersja full wypas z przewyjakiem i kieszonkami na pieluchy i krem do smarowania układu http://www.moolino.pl/p1302,lozeczko...yczne-frw.html
jest więc bardziej praktyczne, ale jakoś wyglądem bardziej przemawia do mnie to pierwsze, które wysłałam wcześniej.

Cytat:
Hej
uf, dobrze, że wszystko OK, ja takie krwawienie miałam po cytologii, ale lekarz mnie na nie przygotował, więc przyjełam je spokojnie. Uprzedził, że po przytulaniu też może się pojawić przez nadżerkę.

Cytat:
Też mam właśnie te kompleciki wyprawkowe od tego sprzedawcy na półśpiochy też się u niego napalam, ale na frotkowe

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem nie skoro jest wszystko w porządku. Zobacz u mnie wcale nie ma badań ginekologicznych,chyba że coś się dzieje. Całą poprzednią ciążę nie widziałam gina i w sumie nie było potrzeby,żeby go widzieć.
Przekonałaś mnie

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:16   #1452
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Widzę,ze już doszlas,który to tc .mialam @ dokładni tydzień wcześniej i jestem 9t1d,czyli rozpoczęty 10.

Ja wam powiem,ze trochę się boje bzykanka,a mój tz od samego początku ciąży jakiś taki nakręcony się zrobił ,feromony???

Któraś chętna do wyprasowania stosu ciuchów ??

Keffi,ufff,bo aż sie przestraszylam czytając początek....dobrze,ze wszystko u was ok
U nas niestety jest na odwrót
Stary 2013-07-15, 12:18   #1453
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
dzieki Isia, bo juz sie jakos wkrecilam, po prostu to ten suwaczek dziwnie odlicza, znaczy jakby pelne SKONCZONE tygodnie plus kolejny dzien nowego tygodnie.. to by pasowalo od OM, ze zaczelam 9. tydzien... czyli badania genetyczne bede miala w 13T2d, nie za pozno? a gdyby byla koniecznosc amniopunkcji, to czy to w ogole dobrze, jak jeszcze pozniej?
Amniopunkcja..czy jak sie to nazywa napewno nie bedzie potrzebna... . Będzie dobrze.
Ja miałam w 13 tyg też prenatalne ( wykonuje sie je miedzy 11 a 14 tyg)
Stary 2013-07-15, 12:22   #1454
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Kochana, to miałaś atrakcje najważniejsze, że wszystko w porządku, słyszałam, że takie rzeczy się zdarzają.
Cytat:
To niewesołą miałaś nockę. Dobrze, że z dzidzią wszystko ok. Dostaliście zakaz przytulanek?
Ja od początku ciąży za każdym razem w kibelku niemal diagnostycznie sprawdzam wkładkę i papier. Zastanawiam się kiedy będę mogła spokojnie zrobić siusiu
też to mam, tż się śmieje bo zaczęłam kupować taki mega mega śnieżnobiały papier żeby lepiej widzieć wybija mi to z głowy i wiem, że ma rację. po 1 ten mega biały jest chlorowany po 2 to chyba nie dobrze tak szorować krocze co siku

dziś pierwszy dzień jestem w pracy w spodniach ciążowych. wcześniej chodziłam w zwykłych spodniach/spódnicy, tylko szeroka koszulka i rozpinałam. ciążowe tylko w weekend nosiłam, bo mi się zdaje, że to widać ale coraz częściej bolał mnie pęcherz i zauważyłam zależność, że boli wtedy kiedy mam właśnie za ciasne ciuchy
śmiesznie się czuję

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:23   #1455
_Shiloh_
Wtajemniczenie

PawMaj: my właśnie myślimy nad tym full wypas, dużo na amazonie jest tych łóżeczek
Stary 2013-07-15, 12:29   #1456
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Kochana, to miałaś atrakcje najważniejsze, że wszystko w porządku, słyszałam, że takie rzeczy się zdarzają.

też to mam, tż się śmieje bo zaczęłam kupować taki mega mega śnieżnobiały papier żeby lepiej widzieć wybija mi to z głowy i wiem, że ma rację. po 1 ten mega biały jest chlorowany po 2 to chyba nie dobrze tak szorować krocze co siku

dziś pierwszy dzień jestem w pracy w spodniach ciążowych. wcześniej chodziłam w zwykłych spodniach/spódnicy, tylko szeroka koszulka i rozpinałam. ciążowe tylko w weekend nosiłam, bo mi się zdaje, że to widać ale coraz częściej bolał mnie pęcherz i zauważyłam zależność, że boli wtedy kiedy mam właśnie za ciasne ciuchy
śmiesznie się czuję
ojej to może mnie też od zaciasnych spodni boli...za tydz jade kupic spodnie ciążowe...zaraz po prenatalnych wjade do h&m-u
Stary 2013-07-15, 12:40   #1457
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Amniopunkcja..czy jak sie to nazywa napewno nie bedzie potrzebna... . Będzie dobrze.
Ja miałam w 13 tyg też prenatalne ( wykonuje sie je miedzy 11 a 14 tyg)
Isia, Ty to potrafisz pocieszyc, maczuga przemawia do mnie
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:43   #1458
forester
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Zaliczyłam w nocy SOR. Obudziłam sie w nocy i poszłam do ubikacji patzre a cała wkładka we kre wi i na dokładke ładny skrzep. Budze męża i jedziemy do szpitala. W szpitalu wszyscy smacznie śpia wiec połozna lekko zaspana pyta co jest to m,ówie. Idziemy na oddział tak lekarka zaspana (zołza) bada mnie oki, robi USG nic nie mówi a potem ze jest wszytko dobrze. POkazuje serduszko wszytko ładnie dizała. Pyta czy współżyliśmy odpowiadaom ze tak ale to jakies 16 godzin wczesniej. Ona ze to jest przyczyna, ze tak sie zdarza po sotsunku i ze tak juz bede miec. Ponieważ nie krwawiłam to do domu ale moze jeszcze rano cos zejsc a jak by sie pojawiła żywa krew to do spzitala i na oddział.
ufff... dobrze, że tak się skończyło. Ja mam zakaz od gina, choć z Tż zastanawiamy się ciągle dlaczego ale skoro tak powiedział to tak ma być- cytuje małża

witam nową Mamusie i podobnie jak cała reszta namawiam na genetyczne. Na pewno się uspokoisz. Moja mama rodziła mnie jak miała 38 lat, mojego brata jak miała 42 lata. I ta druga ciąża była taka lajtowa, że do końca chodziła do pracy. Także wiek nie przesądza o niczym.

Jak widzę te Wasze drobne zakupy, to dostrzegam w nich logikę. Jak będę to musiała wszystko kupić potem, prawie na raz, to mi się karta zagrzeje i nerwy poszarpią, bo nienawidzę robić zakupów chyba zacznę tak na raty powolutku, na zasadzie 'przy okazji' kupować.

Wiaderko mnie nie przekonało, jestem za wanienką, potem przerzucimy się na brodzik, bo specjalnie podczas remontu kupowaliśmy głęboki, żeby młode miało namiastkę wanny
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:44   #1459
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny, czy ja jestem tu najstarsza? ( o mamo, dygam, no.. nie orientujecie sie moze czy pierwo - tudziez wielorodztwo ma wplyw na te cholerne wady genetyczne, mam na mysli czy jest roznica, czy w wieku 37 lat rodzi sie pierwszy czy kolejny raz?

Olusia, czy Ty tez robisz prenatalne i czy placisz za to (nie wiem gdzie mieszkasz w DE, ale to chyba nie jest zalezne od Krankenkasse, moja gin mi powiedziala, ze sa nie refundowane?)
Stary 2013-07-15, 12:44   #1460
isia4891
Zadomowienie

Kurcze juz sie nie moge doczekać płci...em ma, królowa nilu i shepard... wy juz chyba na dnich będziecie wiedzialy? Czy nie chcecie wiedzieć? ;-))
Stary 2013-07-15, 12:47   #1461
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
witam nową Mamusie i podobnie jak cała reszta namawiam na genetyczne. Na pewno się uspokoisz. Moja mama rodziła mnie jak miała 38 lat, mojego brata jak miała 42 lata. I ta druga ciąża była taka lajtowa, że do końca chodziła do pracy. Także wiek nie przesądza o niczym.
no wlasnie ja strasznie ciezko przechodze te ciaze, czuje sie jak napopmpowana krowa, wciaz sapie, wciaz mnie mdli ( cycuchy wczesniej bolaly mnie tak bardzo, ze az ryczalam juz jest lepiej, choc bola, ale moge jakos funkcjonowac (

chce myslec pozytywnie, w koncu skoro taki prezencik dostalam, a nie bylo latwo (moj partner ma wlasciwie oligospermie, lekarze mu powiedzieli, ze w sposob naturalny to moze raczej zapomniec), to chyba nie moze byc zle..
Stary 2013-07-15, 12:47   #1462
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Widzę, że dziewczyny zakupy maluszkowe pełną gębą robią. Ja nic nie kupiłam jeszcze i nie kupię, jakoś się tak zawzięłam i koniec. Nie wiem cały czas mi się wydaje, że to za wcześnie tak kupować i, że zapeszę itp, itd. Jedyną rzeczą, jaką mam - bo dostałam jest coś jak chusta do noszenia przez jedno ramię.

Co do imion to ja mam dla chłopca Marcel a dla dziewczynki Marysia
Ja mam na imię Maria - Marysia, i nie lubię swojego imienia. Każdą imienniczkę którą poznałam także nie darzy go jakimś szczególnym uwielbieniem.
Poznałam kiedyś dziewczynę, której odradzałam imię, ma teraz córkę 8 letnią, i ostatnio stwierdziła - że w sumie mogła posłuchać.
Ale jak kto woli ))
P.S. Nawet je chciałam zmienić kończąc 18 lat ale mama chyba by się śmiertelnie na mnie obraziła.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:53   #1463
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze juz sie nie moge doczekać płci...em ma, królowa nilu i shepard... wy juz chyba na dnich będziecie wiedzialy? Czy nie chcecie wiedzieć? ;-))
U mnie to już 17 tydzień, więc mam nadzieję, że w środę bobo pięknie rozłoży nóżki i ukaże tajniki swojego krocza
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:57   #1464
forester
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie ja strasznie ciezko przechodze te ciaze, czuje sie jak napopmpowana krowa, wciaz sapie, wciaz mnie mdli ( cycuchy wczesniej bolaly mnie tak bardzo, ze az ryczalam juz jest lepiej, choc bola, ale moge jakos funkcjonowac (

chce myslec pozytywnie, w koncu skoro taki prezencik dostalam, a nie bylo latwo (moj partner ma wlasciwie oligospermie, lekarze mu powiedzieli, ze w sposob naturalny to moze raczej zapomniec), to chyba nie moze byc zle..
Ja mam 26 lat i też nie czułam się delikatnie mówiąc rewelacyjnie. Wręcz ledwo żyłam. Także na podstawie pierwszych tygodni nie należy myśleć, że tak już będzie do końca. Spokojnie, głowa do góry i pozytywne myślenie. Głupi przykład taka Halle Berry (nie wiem czy dobrze napisałam) ma prawie pięćdziesiątkę i śmiga w ciąży. Wady genetyczne i choroby nie omijają ludzi tylko dlatego, że mają kasę.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:57   #1465
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
U mnie to już 17 tydzień, więc mam nadzieję, że w środę bobo pięknie rozłoży nóżki i ukaże tajniki swojego krocza
Stary 2013-07-15, 13:00   #1466
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

U mnie usg na przeziernosc jutro. Na szczęście rano a potem tylko pakowanie i wyjazd na wakacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:06   #1467
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
gosia: 29 lipca i w te pędy po przylocie kierunek przychodnia i położna na USG się zapisać połówkowe. A czemu pytasz? Właściwie to miałam Cię wywoływać bo mam pytanie: Jak często midwife odwiedza w domu kobietę i co ile robią krew i KTG? I czy majciochy poporodowe to dostanie sie w UK?

Tak z ciekawości,bo pamiętałam że to ma być niebawem.
Mnie położna nigdy w domu nie odwiedzała (tzn po porodzie tak,ale nie w ciąży). Teraz mam pierwszy raz taką sytuację,że powiedziała że wpadnie się przywitać. A tak to chodziłam co jakieś 6 tyg do położnej,pod koniec częściej co 3-4 tyg. Ale kobieta w pierwszej ciąży ma więcej wizyt u położnej. Z tą krwią to nie pamiętam w sumie. Na pierwszej wizycie miałam pobierane do kilku probówek. Na każdą wizytę musisz przynieść pojemnik z moczem. Serduszko też raczej będziecie słuchać na każdej wizycie. Majtki poporodowe dostaniesz w UK. Pomyśl o witaminie D3 czy chcesz dawać dziecku,bo oni tu nie dają. Może pogadaj z lekarzem. Na eBayu kupisz polską witaminę,ale dużo drożej. I przywieź sobie do dziecka krem na zimę jak chcesz,jakiś na każdą pogodę czy cuś,bo oni tu nie mają.
Stary 2013-07-15, 13:07   #1468
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Ja mam 28 lat jestem w 12 tyg i czułam się żle...wręcz koszmarnieTeraz już trochę lepiej ale mam kłucie w podbrzuchu i czasami mi słabo,szybko się męcze....znajoma która ma 22 lata nie wie co to wogóle jest kłucie w brzuchu a jest równiż w 12 tyg
Stary 2013-07-15, 13:09   #1469
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cześć kochana podczytuję Was ale nie miałam nawet kiedy napisać .
Co do ciuszków ja jeszcze nic nie kupuję poczekam do 5 miesiąca może ale jak dowiem się płeć dziecka to może powoli zacznę coś kupować chociaż nie będę też szaleć . Co do praktyki mam teraz 3 miesięcznego siostrzeńca więc na świeżo jakaś praktyka jest . Do tego jakieś ciuszki pewnie też dostanę .

Co do łóżeczek turystycznych znajoma ma i sobie chwali ale ona ma dom piętrowy i u góry ma drewniane a na dole dla wygody turystyczne .
A ja sama planuję kupić drewniane z szufladą na dole.

Do do tych wiaderek do mycia ja jestem jakoś średnio przekonana do takich cudów ale kto co woli .

Ostatnio zastanawiam się co do wózka . Czy kupić droższy czy coś w przystępnej cenie . Ogólnie mieszkam na wsi i wózek potrzebuje tylko i wyłącznie do tego by iść na krótki spacer . Najlepiej żeby bez problemu zmieścił się do samochodu bo będziemy go brać gdy do teściów będziemy jechać . A później jak dziecko będzie większe chce kupić jakiś spacerowy, lekki który łatwo się składa .

Ogólnie wczoraj miałam gorszy dzień zaczyna mnie powoli boleć , że teście średnio się interesują przyszłym potomkiem ( pierwszym wnukiem bądź wnuczką ) Mąż tłumaczy , że oni tacy są weselem też się nie interesowali . Odkąd się dowiedzieli zapytali się 2 razy jak się czuje itp.
A moi rodzice odkąd wyjechali na wakacje na tydzień chyba z 4 razy w ciągu tygodnia zapytali się jak się czujemy .
Nie wiem może to głupie ale wczoraj naprawdę już mi się przykro zrobiło ... może to przez ciąże jestem taka wrażliwa ...
Stary 2013-07-15, 13:10   #1470
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

a w ogole kurna poczateczek 9 tygodnia, a mi powoli wywala brzuch... czy ma to zwiazek z tym, ze to druga ciaza? Halle Berry, daj mi boze tak wygladac w jej wieku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości