|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
ja myślałam, że do domu będzie dobre :/ nie? może spróbuję wymienić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Kluska wkleiła zdjecie bodziaków właśnie zapinanych na całej długości, zernij ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Urodzimy zimą, będziesz miała ciągłe wrażenie, że podwiewa mu plecki, poza tym nic sie nie podwija, naciągasz gatki albo śpioszki i dziecku wygodnie Cytat:
|
||||
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
bo po prostu śliczności
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Gdyby miało długi rekaw i długie nogi to byłoby w sam raz, ale raczej zimą dziecka nie bedziesz ubierała w krótkie spodenki ![]() Bodziaki by sie jeszcze przydały, czapeczka też, ale spodenki |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Super ta nasza grupa wsparcia!!!!
|
|
|
|
#1326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A widzisz,skłamałam. Teraz mi się przypomniało,ze coś rozpinanego miałam dla Eryka. Z H&M. I Kluska jeśli się nie myle też tam kupiła. Kiedyś kupiłam podobny komplecik dla koleżanki dziecka.
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
a jeśli nie to trudno, najwyżej ze spodenek za dużo nie pokorzystamy. Niestety, ale jestem pewna, że to nie pierwsza moja wpadka ![]() Tż mnie wzruszył dziś - stwierdził, że to on będzie maleństwo przebierał żebym nie zrobiła mu krzywdy najpierw mi się przykro zrobiło bo jak on o mnie myśli, że ja zrobię krzywdę dzidziowi? a chwilę później zobaczyłam jak on buszuje w bodziakach i szuka co mniejszych rozmiarów i mi serce urosło - toż to było nieporadnie powiedziane, że on chce w tym wszystkim brać udział Em ma, mam podobnie bo u mnie ostatnie dziecko z którym miałam do czynienia od niemowlaka ma już 9 lat co gorsza mam wrażenie, że nie pamiętam nic z takich rzeczy które teraz mogłyby się przydać
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dzień dobry wszystkim ,
![]() nie wiem czy wy też tak macie , ale ja dzień w dzień padam ze zmęczenia ale jak wolne i moge pospać to za chiny się nie da. Wstaje już o 7 i nic. Tak więc z laptopem i herbatką na łóżku witam dzień i was. Długo mnie nie ma , a jak mam chwilę to nadrabiam JA DOPIERO NA 24 STRONIE !!!! a tu tyle do poczytania ehhh. Jakieś plany na dzisiaj ?. My idziemy do znajomych na 14. Na seans filmowy i jakieś dobre jedzonko. Ciekawe jak zareagują ,że nie będę pić ani kawy ani % hmmm domyślą się??.... Miłego poranka idę nadrabiać zaległości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1330 |
|
Gang Iren
|
Hej.
A u mnie niedziela zaczęła się standardowo o 6. Moje młodsze dziecko nie lubi dłużej spać,czego nie można powiedzieć o mnie,bo wyglądam tak:
|
#1331 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
bo kto jak nie my?! A w kwestii dziecięcej będziemy tak obryte, że zagniemy i własną mamę i teściowąCytat:
ogólnie nie znam już dzieci, które miałyby zakładane. Więc jeśli nie ma większego ubranka w tym rozmiarze to chyba bym wymieniła na coś bardziej zimowego z czego skorzystasz w pełniŻeby gaf nie robić na 56 polecam właśnie kupowanie rozpinanych pajacyków, rozpinanych bodziaków z długim rękawem, półśpiochów To Sheperdess mówiła, że ona zielona![]() A co do męża to fajnie się przejęzyczył, ale intencja oczywiście dobra, więc jak najbardziej chwalimy takie zachowanie ![]() Cytat:
![]() My dziś jedziemy do moich rodziców na obiad-fajnie, bo nie muszę się zastanawiać co tu ugotować. Ja jestem takim śpiochem....ta wizja porannego wstawania przeraża mnie strasznie....
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A z tymi bodziakami to nie mogłam uwierzyć że nie spotkałas sie z takimi odpinanymi na całej dkugosci i miałam rację :-D trzeba było tylko przypomnieć hihi Twój młodszy ile ma lat? Pisze z telefonu i nie widzę podpisu pod Twoimi postami ;-) |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Witajcie
![]() Tż jeszcze chrapie obok więc mam chwilę dla forum przed wstaniem. Śniło mi się dziś wybieranie imion dla niunia a głównie koncentrowałam się w tym śnie -zupełnie zgodnie z tym co w realu- żeby tż brał pod uwagę jakiekolwiek jeszcze imię poza Krzysiem. Jak się zaczynaliśmy starać wymyślaliśmy imiona i Krzyś spodobał się obojgu, ale teraz wolałabym rozważyć jeszcze inne, poszukać czegoś co może spodoba nam się bardziej. Ja jestem generalnie za krótkimi a nie takimi które się długo pisze jak np Jarosław czy właśnie Krzysztof. No i teraz podoba mi się Krzysiek, Krzyś ale wątpliwości mam do Krzysztofa ![]() Zagmatwałam.... I nie wiem dlaczego śniły mi się tylko męskie imiona, mam nadzieję że to instynkt a nie wyparcie. Aha a do Krzysia pikanterii dodaje fakt, że jeśli dziewczynka to bardzo chciałabym Basia, a wiadomo że w oficjalnej wersji to długie imię więc sama sobie przeczę tylko tżtowi się nie podoba.....Muminku, na pewno się domyślą i jeszcze będzie Twoje zdrowie Gosiu, nieustannie Cię podziwiam! Mnie pewnie też to czeka bo chyba większość dzieci to ranne ptaszki, ale na razie jeszcze nie umiem sobie tego wyobrazić Zmęczyłam się wywodami o imionach. Idę jeszcze spać. Dobranoc
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja w niedzielny (paskudny) poranek!!!! Wiedziałam, że tak będzie, jak mam wolne, to w domu muszę siedzieć, bo tak leje, że nie bardzo jest jak wyjść z domu.... Dzisiaj znajomi do nas przychodzą i jest głupia sytuacja, bo ona 2 tyg. przed naszym weselem poroniła (na początku kwietnia, jakoś tak) i mi teraz jest bez kitu głupio mówić o tym, że w ciąży jestem.... Małż mówi, żeby normalnie powiedzieć ale mi jakoś tak głupio....
co byście zrobiły? |
|
|
|
#1335 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Prawie 15 miesięcy. Dzięki,ale w sumie nie ma czego podziwiać. Wstać muszę,bo wyjścia nie mam. A moja sąsiadka o 6 rano codziennie ma już pranie wywieszone-to jest co podziwiać!
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ponadrabiałam trochę stron jeszcze 9 mi zostało ale nie dam rady już teraz. Widziałam ,że piszecie coś o ubieraniu maluszków, Ja od 16 roku byłam w domu z siostrzenicami naoglądałam się tego pielęgnowania, ba nawet sama kąpałam przewijałam i karmiłam takie niemal miesięczne , a teraz pustka hahaha i strach jak to zrobić szczególnie ,że nam nikt nie pomoże i jesteśmy skazani sami na siebie, bo moi rodzice daleko, a Tż nie ma nikogo. Sam jak palec
. Co do wstawania przy dzieciach mama też się śmieje śpij i używaj puki możesz bo potem będziesz tylko czuwać życzę wszystkim miłej niedzieli a ja idem ogarniać siebie mieszkanko i wychodzimyyyyyyy ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że dziewczyny zakupy maluszkowe pełną gębą robią. Ja nic nie kupiłam jeszcze i nie kupię, jakoś się tak zawzięłam i koniec. Nie wiem cały czas mi się wydaje, że to za wcześnie tak kupować i, że zapeszę itp, itd.
Jedyną rzeczą, jaką mam - bo dostałam jest coś jak chusta do noszenia przez jedno ramię.Co do imion to ja mam dla chłopca Marcel a dla dziewczynki Marysia
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Hej, a mi wróciły poranne wstawania, więc już jestem na nogach- po 1 śniadaniu, zgadze, drzemce i już jestem zmęczona-koszmar.
Myślę, że nawet jak się miało do czynienia z niemowlakiem nawet bardzo dawno temu, to obycie zostaje (mi minęło z dwadzieścia lat a niedawno zostałam pochwalona, że tak szybko i po prostu założyłam spadającą skarpetkę wierzgającej nóżce-więc widać to jeszcze "mam") A ze wstawaniem to jest jak z pracą-jak się musi to się wstaje i w nocy i nad ranem, a dzieci przecież są różne i może akurat nasze nie będą problematyczne pod tym względem
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Witam w paskudny poranek
![]() Plany na dziś - rano -nic Popołudnia- wolne Wieczór-odpoczynek ![]() A tak poważnie to pójdę do kościoła pomodlić się za malenstwo, a później obiad u teściów i pewnie tam posiedzimy do wieczora. Głową mnie boli drugi dzień pewnie przez tą pogodę.... |
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Zrobię tak jak piszesz bo na pewno masz rację - postaram się wymienić na większy, oby był taki ![]() Fajnie, że masz świeze doświadczenia z maluchami, mnie to wszystko może nie przeraża ale onieśmiela. Czuję się totalnie zielona. Tż się zerwał nagle i pobiegł do sklepu bo głodny, więc i ja wstaję. Dziś na śniadanie jajecznica z kurkami
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#1342 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Też jeszcze nie kupuję, ale tak jak Ty coraz poważniej oglądam. Ja dziś zaczęłam przeglądać łóżeczka na allegro. Myślałam, że kupię tanio używane...a tu ceny używanych jak dla mnie za wysokie i po zdjęciach widać, że łóżeczko nieźle skatowane (nie nazwałabym tego stanem bardzo dobrym...). Po przeliczeniu wychodzi, że nowe łóżeczko z materacem i szufladą można kupić za 240 zł, a za używane bez materaca ludzie krzyczą ok 200 zł Jakoś się teraz nie dziwię jak znajomi mówią, że nie mogą od roku sprzedać łóżeczka... Zastanawiam się też jak wyjdą po przeliczeniu całe zestawy np za 550 zł: łóżeczko, materac, pościel, poszewki, baldachim, stelaż i jeszcze jakieś pierdółki. Ale to muszę jeszcze przeliczyć.
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Mebelki dla dzieci w ikei są całkiem fajne. Wczoraj widziałam tam łóżeczko za 80 czy 90 zł - ale nie przyglądałam się i nie porównywałam z innymi. Może się więc okazać, że badziew. W każdym razie ja na pewno w pierwszej kolejności w ikei będę mebelki oglądać.
Ja zakupów nie planuję na razie, oglądania też jeszcze nie. Ten komplecik to był postanowiony pierwszy prezent dla niunia z okazji pomyślnego genetycznego do połówkowego nie mam zamiaru nic więcej kupować. Co potem - zobaczymy.
|
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Piękne imiona wybieracie, Krzysztof być może teraz wydaje Ci się taki mało "dziecięce" ale to bardzo ładne imię, Basia też
Marcel i Marysia też mi się podobają. Jeśli chodzi o te body rozpinane to chyba świetna sprawa właśnie na początek, kłaść na to i tylko przekładać rączki i nóżki. I też się zastanawiam czy pod spód nic się nie daje kojarzę, że siostra zakładała takie koszulki zapinane w kroczu (zapomniałam jak to się nazywa ) .A powiedźcie mamy które już mają dzieci czy któraś korzystała na początku z kołyski zamiast łóżeczka? Z chęcią poczytam opinie. |
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Jak zwykle chwilę człowieka nie ma, a tutaj tyle czytania
![]() Byliśmy na weekend u kuzynów męża, jednemu z nich urodziła się w marcu cora. Dziewczyny - póki co życzę każdej z nas takiego anioła- nie krzyczy, nie budzi się, buzia się cały czas śmieje. Jak rozmawiałam z młodymi to mówią, że jeśli o to chodzi to nawet nie odczuwają że bobas jest więc tylko pozazdrościć i trzymać kciuki, żeby mała się za bardzo nie rozkręciła ![]() Czytam o ubieraniu i tym wszystkim i cieszę się, że miałam z tym styczność. Brat mojej mamy postarał się o trzy pociechy zaczynając dopiero kiedy ja miałam lat 16 (warto dodać, że mam termin na dzień kiedy urodził się mój ulubieniec- najstarszy, wyczekiwany wśród tej trójki). A że ciotki każda ciąża zagrożona, dwie następne w szpitalu to miałam chrzest zostając z młodym, zajmując się domem i chodząc do szkoły więc podnoszenie, przewijanie, przebieranie w małym paluszku już nie wspomnę o moich przyjaciółkach, która zaszły jedna po drugiej i wcale nie szczypały się tylko z młodzieżą mnie zostawiały. Więc wychodzę z zalozenia, że jak się musi to nawet i bedzie się umiało nałożyć kaftanik pod śpiochy. Bez zawijania![]() W czwartek mam genetyczne. Panicznie się boję, że nie usłysze serduszka. Brr
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Dzis chwila wytchnienia, mozna zajac sie ciążą ![]() Z tematów ubrankowych czuję, ze sama nie będę musiała kupić nic, tak się babcia ( moja mamcia) rozszalała juz mam 2 kompleciki wyprawkowe na roz. 56 (pojedzie z nami do szpitala) i 62 z czapeczka, niedrapkami, kaftanikiem, bluzeczka, spiochami (niestety:p) i bodziaczkami 2 reczniczki z kapturkiem, kocyk. A ostatnio jak wpadłam do niej na kawe po sprawach urzedowych wpadlam na listonosza i odebralam paczke. Tak paczka tez dla boba w srodku kurteczka "dla lalki" jak to okreslil tz http://allegro.pl/2012-anglia-jeanso...358925220.htmlI za chwile mama-babcia biegala z tym radosna po calym mieszkaniu i wolala mnie, zebym przyszla pooglądać co jeszcze licytuje wiec wpadła w zakupowy szał na dobre nie mam serca stopować jej entuzjazmu ![]() Co do nomenklatury ubrankowej, jestem fanka tutoriali dla mam na youtube i znalazlam fajny filmik o wdzięcznym tytule ubranka dla niemowląt -co jest co i jak nie zgłupieć mi się baaardzo przydał, kilka innych filmów tej samej autorki też chętnie obejrzalam http://youtu.be/CzDKezssnHMTz wyskoczyl z imieniem Jurek. Jakoś za bardzo kojarzy mi sie z Klanem odpada. Szukam dalej inspiracji :pOk, czas na śniadanie wczoraj obiad jedlismy o 23 ale warto bylo czekac, tż zrobił pyszne gołąbki bez zawijania, na sos pomidorowy do nich rzuciłam się jak szczerbaty na suchary ![]() ![]() Fajnie ze kolejne USG wypadly pomyślnie i ujawniły się wielkoludy mam nadzieje, ze znjadę teraz wiecej czasu ma forum.
|
#1347 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to fajnie,że mama tak wciągnęła się w temat i wiele zakupów wam odejdzie. Super!
|
|
#1348 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na szczęście najgorsze już chyba za nami, takie mam wrażenie, więc sen raczej nie był proroczy czuję, że wróciły stare, dobre czasy między nami ![]() Cytat:
![]() Nie są piękne, ale wydają mi się przede wszystkim nie wygodne, za sztywne... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam wrażenie, że czuję ruchy w 13 tc, ale jednak to nie były one. Teraz w 14t6d nic nie czuję. Ale mam troszkę sadełka więc pewnie poczekam dłużej. Z rzeczy, które mnie cieszą, to zauważyłam, że znów mogę chodzić w dzinsach, w których byłoby "ciasno" jakiś miesiąc temu. Tak samo jazda w pasach w samochodzie nie jest już dla mnie dramatem. Na początku się zaniepokoiłam, ale wyczytałam, że brzuszek się unosi do góry i mogą właśnie ustać takie objawy jak mocne parcie na pęcherz z początku rozrostu macicy, czy właśnie ucisk pasów i odzieży. Któraś ma tak samo, że teraz jest z tym lżej, niż w I trymestrze? dla mam i tatusiów, które nie miały do czynienia z pieluchami może ciut na to za wcześnie, żeby się uczyć na pamięć, ale mnie to rozczuliło, te małe wierzgające nóżki A sama procedura? Typowo męskie, konkretne podejście do sprawy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=A3ToDG1wz2o
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-07-14 o 14:00 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Czapeczkom w domu i niedrapkom stanowczo mówimy nie
![]() Z brzuszkiem mam tak samo, po 2 tyg chodzenia w dresach odkryłam wczoraj szykując się do lekarza że jeansy przestały mnie uciskać. Nie powiem żebym się nie ucieszyła, fajnie że jeszcze mogę pochodzić ubrana "jak człowiek" bo uwierzcie mi kochane że ciążowych ciuszków będziecie mieć jeszcze po wyżej uszu. Wracając do tematu wózków dla pierwszego dzieciatka miałam Baby Active Jet. Mimo że kupiłam używany byłam bardzo zadowolona, a wózek eksploatowany był bardzo intensywnie. Dla drugiego bobasa chyba kupimy taki sam. Ewentualnie EmJot Treec mi się spodobał. |
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam na poczatek miec kolyske,ale na kolkach.Plozy sa w komplecie,ale nie bede ich zakladac.Ma zdejmowany bok,wiec moze sluzyc jako dostawka,a w przyszlosci lawka.O takie cos
http://allegro.pl/roba-8949w-p111-lo...366208034.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Chyba jednak popełniłaś ten sam błąd co ja 

na łóżku witam dzień i was. Długo mnie nie ma , a jak mam chwilę to nadrabiam JA DOPIERO NA 24 STRONIE !!!!
Na seans filmowy i jakieś dobre jedzonko. Ciekawe jak zareagują ,że nie będę pić ani kawy ani % hmmm domyślą się??.... Miłego poranka idę nadrabiać zaległości

tylko tżtowi się nie podoba.....
. Co do wstawania przy dzieciach mama też się śmieje śpij i używaj puki możesz bo potem będziesz tylko czuwać
więc podnoszenie, przewijanie, przebieranie w małym paluszku