|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Powodzenia u lekarza! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2612 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Przyszła paczka dla Kamilka ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-15 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój choć też dumnie mówi o tym że to NASZ SYN to już mi zapowiedział że to będzie synuś tatusia i będzie mu pomagał w garażu, będą razem jeździć samochodem i w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41797728] Żeby nie smęcić opowiem Wam moją wczorajszą historię ![]() Byliśmy w Lublinie z córcią, na takich większych zakupach, ciuszki dla Oli, buty dla męża, trochę się złaziliśmy po sklepach. Ola zgłodniała, poszliśmy do Tesco, wzięliśmy jej drożdżówkę i coś dla siebie, raptem 3 rzeczy. Kolejki przy kasach tragiczne więc mówię do męża, że idziemy do kasy dla kobiet w ciąży. A tam 15 facetów z zakupami typu piwko, wódeczka ![]() Stanęłam i miałam tak czekać (jak zwykle i jak przez całą poprzednią ciążę). Ale panowie się oglądali na mnie, patrzyli ukradkiem na brzuch i nic, żaden nie zareagował. A ja stałam z brzuchem i płaczącą Olą- bo ona już chce jeść, jest zmęczona itp. Wkurzyłam się. :Przeszłam obok nich pytając: "czy pan w ciąży? A może niepełnosprawny? A pan? A może pan?" Kurcze, no każdy się speszył i zaprzeczył szybko... i tak byłam w kolejce 3- nie zaczepiałam już pary ludzi jakiejś innej narodowości (bo gadali po innemu ;p) i starszej pani. Noż kurde co se będę jak se mogę ![]() No i bardzo dobrze zrobiłaś ! W końcu to dla nas ta kasa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W tej ciąży (nie wiem dlaczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ to taki typowy facet który jak sobie coś umyśli to ciężko mu to z głowy wybić i tak też było. Umyślał sobie że nie spełnia moich oczekiwań i że jest nieodpowiednim facetem dla mnie bo ciągle cierpi na brak kasy i nie powinien być moim mężem bo będę miała ciężko jeśli on nie będzie w stanie NAS utrzymać... Ani prośby, ani groźby nie pomagały i w końcu powolutku jakoś do niego dotarłam i uświadomiłam że wcale nie potrzeba nam milionów żebyśmy sobie wszystko poukładali i żebyśmy byli szczęśliwi, uwierzył w to że da radę nas utrzymać i teraz jakoś inaczej na wszystko patrzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he żartuję ![]() Opowiadaj ![]() Kyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() De Ale fajnie widać buziolkę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41798090]Ja byłam bardzo grzeczna i spokojna w poprzedniej ciąży- nawet w 8,9 miesiącu stałam spokojnie w kolejce, a nikt mnie nie przepuścił... A 19kg bagaż trochę ciąży... Pod koniec było mi na prawdę ciężko ustać w kolejce te 20 minut...
W tej ciąży (nie wiem dlaczego ![]() ![]() Noo ! i takie nastawienie mi się podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Poza tym jest typem faceta który nie lubi jak ktoś mu coś narzuca a nasi rodzice (głównie moja mama która bała się że on się wystraszy i kopnie mnie w tyłek) okropnie nalegali na ten ślub i on w prost mi powiedział że jeśli oni będą go tak zmuszali to on będzie chciał zrobić im na złość i będzie przedłużał żeby nie dać im satysfakcji że postawili na swoim i że mają nad nami nadal kontrole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() Toć to jakaś abstrakcja!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja podświadomie przeczuwam, że zmieni decyzję, ale zobaczymy ![]() Tak, wizyta+usg- na każdej wizycie mam. O widzisz ![]() ![]() ![]() Ale mi ten czas płynie wolno... Wyjeżdżamy z domu o 16 a już bym chciała żeby była chociaż 15.30 ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Aha no i TRELEEEE!! Heloł! W perspektywnie tego, że za Tobą tych tygodni już 30 to... to... kurde! to 10 tygodni TO JE NIC!! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Trele
![]() matko jeszcze 10 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41797728]Cześć dziewczyny
![]() Co do spraw łóżkowych to w 1 ciąży było inaczej, teraz nic mi się nie chce... Ale myślę, że to przez podejście mojego męża na początku do ciąży, ogólnie do mnie... Już było chwilę lepiej, ale już znowu jest gorzej... Ech szkoda gadać... taka huśtawka emocjonalna bardzo mi nie służy... Żeby nie smęcić opowiem Wam moją wczorajszą historię ![]() Byliśmy w Lublinie z córcią, na takich większych zakupach, ciuszki dla Oli, buty dla męża, trochę się złaziliśmy po sklepach. Ola zgłodniała, poszliśmy do Tesco, wzięliśmy jej drożdżówkę i coś dla siebie, raptem 3 rzeczy. Kolejki przy kasach tragiczne więc mówię do męża, że idziemy do kasy dla kobiet w ciąży. A tam 15 facetów z zakupami typu piwko, wódeczka ![]() Stanęłam i miałam tak czekać (jak zwykle i jak przez całą poprzednią ciążę). Ale panowie się oglądali na mnie, patrzyli ukradkiem na brzuch i nic, żaden nie zareagował. A ja stałam z brzuchem i płaczącą Olą- bo ona już chce jeść, jest zmęczona itp. Wkurzyłam się. :Przeszłam obok nich pytając: "czy pan w ciąży? A może niepełnosprawny? A pan? A może pan?" Kurcze, no każdy się speszył i zaprzeczył szybko... i tak byłam w kolejce 3- nie zaczepiałam już pary ludzi jakiejś innej narodowości (bo gadali po innemu ;p) i starszej pani. Noż kurde co se będę jak se mogę ![]() Pochwalam i bardzo dobrze!!! Też bym tak zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż jakieś zdjęcie tej pościeli ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Wzięłam z Was przykład i również się zmierzyłam i właśnie przeżyłam mini zawał... ![]() 95cm na wysokości pępka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzór nr 11, kołderka+podusia: http://allegro.pl/antyalergiczna-kol...390414347.html Zobaczymy czy mały będzie chciał pod nią spać;D Jak nie to wezmę ją do wózka,a później jak podrośnie to z powrotem do łóżeczka;-) Domi,a ten kombinezon już dostałaś? ;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-15 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |||
Zakorzenienie
|
Ale fajnie,mam czas na forum do 15.00
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41798090]Ja byłam bardzo grzeczna i spokojna w poprzedniej ciąży- nawet w 8,9 miesiącu stałam spokojnie w kolejce, a nikt mnie nie przepuścił... A 19kg bagaż trochę ciąży... Pod koniec było mi na prawdę ciężko ustać w kolejce te 20 minut... W tej ciąży (nie wiem dlaczego ![]() ![]() Ja też nerwowa się zrobiłam na maksa,normalnie pozabijałabym w afekcie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisała mi kobitka w sobotę że dostała pieniądze i że wysłała rano więc liczę że może jutro albo pojutrze już będę go mieć ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się tak zastanawiam,kupiłam kiedyś w biedrze naklejki sówki i takie kolory bardziej dla dziewczynki są,ale chyba nie zniewieścię bardzo synka jak mu ponaklejam w jego kąciku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | ||||||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o, 5 cm większy niż mój ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() przespałam się 2 godziny i stwierdzam że mamy nie wygodne łóżko w salonie ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41797728]Cześć dziewczyny ![]() Co do spraw łóżkowych to w 1 ciąży było inaczej, teraz nic mi się nie chce... Ale myślę, że to przez podejście mojego męża na początku do ciąży, ogólnie do mnie... Już było chwilę lepiej, ale już znowu jest gorzej... Ech szkoda gadać... taka huśtawka emocjonalna bardzo mi nie służy... Żeby nie smęcić opowiem Wam moją wczorajszą historię ![]() Byliśmy w Lublinie z córcią, na takich większych zakupach, ciuszki dla Oli, buty dla męża, trochę się złaziliśmy po sklepach. Ola zgłodniała, poszliśmy do Tesco, wzięliśmy jej drożdżówkę i coś dla siebie, raptem 3 rzeczy. Kolejki przy kasach tragiczne więc mówię do męża, że idziemy do kasy dla kobiet w ciąży. A tam 15 facetów z zakupami typu piwko, wódeczka ![]() Stanęłam i miałam tak czekać (jak zwykle i jak przez całą poprzednią ciążę). Ale panowie się oglądali na mnie, patrzyli ukradkiem na brzuch i nic, żaden nie zareagował. A ja stałam z brzuchem i płaczącą Olą- bo ona już chce jeść, jest zmęczona itp. Wkurzyłam się. :Przeszłam obok nich pytając: "czy pan w ciąży? A może niepełnosprawny? A pan? A może pan?" Kurcze, no każdy się speszył i zaprzeczył szybko... i tak byłam w kolejce 3- nie zaczepiałam już pary ludzi jakiejś innej narodowości (bo gadali po innemu ;p) i starszej pani. Noż kurde co se będę jak se mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wiesz,że ja cały czas czekam na fotki Twoich łowów zakupowych? ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam z nieplanowanej wizyty u znajomego dentysty, nie czuję buzi bo mam pod znieczuleniem, zmienił mi antybiotyk, przepisał że antybakteryjny ponieważ wyciął mi kawałek dziąsła, żeby ósemka się szybciej przebiła i wyczyścił stan zapalny, póki co będzie mnie bolała rana po wycięciu ale mam wielką nadzieję że wreszcie pomoże, w piątek byłam na NFZ więc możliwe że po dzisiejszej wizycie będzie lepiej bo prywatna i jeszcze znajomy. Teraz musze się położyć bo mnie znieczulenie pomału puszcza
![]() ![]()
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-15 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bidulka ![]() Oby jak najszybciej przeszło...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam już motywację poporodową: https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1 ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-15 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kyte jesteś już po wizycie? Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-07-15 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę szamać kalafiorka z bułką ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.