|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
zeby dał sie wytrzymac i był skuteczny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795260]A ode mnie dziś pojechała mama i jestem pierwszy dzień sama z Małym :O Oczywiście rano musiał dać popis i zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml pokarmu, kilka razy dość poważnie, jaki to jest stres, jak go klepię po pleckach i nasłuchuję, czy oddycha........ Ale teraz śpi i mam nadzieję, że do 11 pośpi. Ja się muszę odnaleźć w tej rzeczywistości teraz Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać Ale póki co nie widzę tego. TŻ niby jest ze mną, ale średnią mam z niego pomoc :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja siedze sama z Laurą od rana do 16-17....Od samego początku sama zdana tylko na siebie.Tz chciał jeszcze wolne brac ale był po 2 tyg. urlopu i mają w pracy duzo roboty wiec nie chiał tez przeginać.Czasem mam chwile słabości i sobie popłacze ale trzeba być silną i dac rade! Kochaną masz mame A do Tza moze musi dotrzec ze potrzebujesz pomocy i odpoczynku.Powoli sie z Artkiem ogarniecie 3mam kciuki ![]() Jak mi czasem Laura sie zakrztusi to mi serce zamiera :/ od zaraz w szpitalu polozna mi ją na brzuszku kładła,jak przyjechała polozna do domu tez mowila zeby ją kłaść na brzuszku,tylko nie zaraz po jedzeniudziewczyny dzieciate- czy wasze dzieci juz trzymaja głowke??[/QUOTE] tak ![]() a jak ja trzymam na rękach to wywija nia we wszystkie strony ciekawa świata Cytat:
![]() tak
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
naprawdę wzruszający opis dla dzielnej mamy i maluszka
|
|
|
|
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ojeju zaciskam mocno ![]() Karolajn dla Was tez kciukasy ,niech wszystkie bóle idą precz! Cytat:
przespałaś większosc porodu dobrze ze na wc nie urodziłaś (żarcik)super opis a porodzik expresowy ciesze sie ze moje zyczenia sie spełniają i tak ładnie wykluwacie maluszki ![]() 3mam kciukasy za laktacje musisz byc cierpliwa ,pewnie Ci to kazdy powtarza ....ale warto walczyc i KP
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-07-15 o 12:31 |
|||
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze macie już Michałka!!! SURKA KCIUKI!!!! FIAZO...jak tam u Ciebie??? MałaczarnaKejt Kciuki! Tweed ja prasuję i ogarniam chatynkę więc z doskoku jestem... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-15 o 12:33 |
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Laura poskrzeczała przez sen ale to chyba fałszywy alarm i pozwoli mamie na troszke spamu
|
#3186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj później, bo w nocy troszkę walczyliśmy ze spaniem, a potem to już padłam... ![]() Najpierw newsy od sarny naszej:" Hej, czekam na wyniki moczy jak będą dobre to myślę, że jutro wyjdę. Ktg wychodzi dobrze. Pozdrawiam wszystkie wizażanki i dzieciaczki" [QUOTE=Ghia;41782452][QUOTE=fiazo;41781869]Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem Cytat:
dziękuję że pytasz![]() Cytat:
A co do bólu brzuszka, jeśli karmisz piersią to polecam dwa kubki rumianku żebyś wypiła. U nas podziałało. ![]() jak najszybciej ![]() Cytat:
) ale się wzruszyłam!to idę was teraz trochę poczytać, bo mąż śpi z małym i mam chwilę dla siebie---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- aa Karolajn: wrzuć info o becikowym też do klubu proszę... czyli najlepiej zacząć od mopsu? i jeszcze pytanie, dzielą w końcu na 2 czy 3 osoby? Wiem, że generalnie pytam o to setny raz, ale ciągle słyszę sprzeczne informacje..
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Laura wstała,mykam na razie
hej Elaine super ze juz nadajesz z domku
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na spacerku już byliście? Jak pieski, pilnują wózka? |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
giganciaro, jak mozna przespac calosc i obudzic sie na parte ![]() Leniwy dzien mam Lilo wlasnie usnela, od rana do teraz wlasciwie sobie czuwala tylko musze ogarnac podlogi i obiad, a na 16 mam jakies debilne obowiazkowe szkolenie na dzialkowca na Rodos i jeszcze jutro i w czwartek... kretynizm.Po raz pierwszy odkad mam Lilo wyjde z domu bez niej . NIE CHCĘ!!!...
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Miałam szczere chęci wczoraj poczytać co u Was i poodpisywać, ale dopadło mnie takie zmeczenie i w ogole, ze nie dałam rady. Nasz maluch nie dał nam dzisiaj w ogóle pospać i ciągle płakał albo kwilił w nocy, już nie wiedziałam co robić.. zasypiałam na stojąco, siedząco, biegnąco Karmimy się ładnie mm, ma lekką żółtaczkę i musimy się obserwować, ale póki co jest w porządku ![]() Dzisiaj jeszcze Wam sklecę opis porodu jak Tz pojedzie do pracy.. musimy sie tu ogarnac bo póki co jest pełno rzeczy i trzeba to rozpakowywac powoli. Zgodzę się z Cynamonką odnośnie połogu- powinni tego kogoś kto to wymyślił skazać na dożywotnie tortury Pies pilnuje dziecka i polizał je po główce
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieski jeszcze Laury nie widziały,Tz panikuje...pod tym względem.Cytat:
Cytat:
![]() Odpoczywaj,spam poczeka.Wez sobie wszystko po lekkku i na początku -wolne tempo.Ja chciałam za szybko na raz ogarnąć i potem płakałam ze zmęczenia.
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej, 3mam kciuki za znajomą. Dobrze wiedzieć takie rzeczy... Oliath: boskie Rodos )) pijesz dalej liście malin? bo gdzieś czytałam że po porodzie też są wskazane. magolinka: ooook. bo nie byłam pewna czy na żółądek/jelita czy na zgagę ![]() misiaczka: brawa za brak paciora! Iwonka: super że już do domku wyszłaś ![]() Cynamonkowa: dobrze, że z Adasiem wszystko ok. Musi być słodziak straszny ) A z tą macicą to 3mam kciuki aby szybko się obniżyła i żebyś nie musiała brać żadnych leków. Dotkaa: super kącik dla Malucha ))Co do podkładów używałam tylko w szpitalu, teraz przeszłam na takie grubsze podpaski. generalnie zużyłam jedno opakowanie Belli bo w szpitalu dawali. Ewusia: oby kolki przeszły.. i bóle też.. a mówią że pierwsze dwa tygodnie są najcięższe... ![]() Charlize: ładne przejścia mieliście...ale powiem Ci że widzę, że otworzyłaś oczy. )) i to bardzo cieszy. 3mam kciuki, aby rodzice dotrzymali słowa i było tylko lepiej!Koniec nadrabiania chyba bo dzieć się obudził
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie dokumentów do becikowego wrzuconych przez Karolajnę to musicie się też podowiadywać w swoich urzędach bo u nas nie wszystko się pokrywa
I u nas nie załatwia się tego w mopsie tylko w urzędzieSurka Wam zlecili jakieś badania na to nieprzybieranie na wadze...a mi tylko kazała zastąpić pierś mm W każdym razie mam nadzieję, że i Wy i My szybko zaczniemy przybierać
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Musze Wam napisac ze jak patrze na Laure to az mi sie łezka w oku kręci.Jest taka bezbronna i zależna ode mnie
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Idę cos zjesc i polezec Jeszcze kapa czasem pobolewa jak sie zasiedze np.
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze mnie wyrodna Matka:P Jak tak czytam, ze nie chcecie Maluchów zostawiać samych ![]() Kurcze mój już tyle razy został sam z Tż albo moją Mamą jak tu była, ze chyba powinnam się schować ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Jak ja lubię jak nadrabiasz:P Nie muszę za dużo czytać a mniej więcej wiem co się dzieje ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Anulka to kiedy rodzimy następne? ) Z takim porodem to pewnie szybciutko )
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorry, kretynizm. Jak to zastąpić pierś mm. Dokarmiać mm to rozumiem, ale zastąpić? Ew zastąpić karmienie piersią na rzecz karmienia butelką ale swoim odciągniętym pokarmem. Dzieć bardziej się męczy ciągnąc pierś dlatego może wolniej przybierać, a z butelki łatwiej.
|
|
#3198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie się popłakałam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super poród, opis sliczny, pobeczałam się aż![]() no niestety już nie ma po co trzymać za nią kciuków, bo umarła po tych komplikacjach ... ale dzieciatko zyje i oby zdrowe było. Dlatego ja tak pisałam i fiazo (z tymi próbami watrobowymi) i teso (z temepratura), bo ja juz przewrażliwiona jestem na tym punkcie Nie no poród Anulki jest the best, jesteś mistrzem kochana
|
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mega wk.u.r.w. Urodzę pewnie na dniach bo wszystkich tylko opierdzielam - prócz Małgosi.
Wczoraj spałam u taty bo ze spotkania z koleżankami miałam do niego bliżej, a tak mnie plecy napierdzielały, że ledwo dojechałam. Ze łzami w oczach prawie jechałam. A dziś od rana jestem zła jak osa!
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam dziewczyny dziś doła
Nic się niby nie stało, chyba te hormonyA wczoraj mieliśmy tą sesję brzuszkową co Wam pisałam kiedyś. Jak będe miała fotki to się pochwalę A no i obiecałam sobie, że dziś spakuję torbę do szpitala, bo to chyba już czas najwyższy
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu nudno. Nikt nie pisze. Albo się TŻami zajmują, albo dziećmi. Oszalałyście!?!?
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jestem jestem
Witam się zatem w 40 tygodniu ![]() Nadrobiłam póki co ostatnią stronę i Anulka - Twój poród to szok Tylko filmy na podstawie Twojej opowieści nakręcać ![]() Enleevee witaj z powrotem A u mnie nic ciekawego, od rana ryczę po kątach bez żadnej przyczyny, eh ![]() Idę ponadrabiać. |
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny obiecuje że nadrobie ale teraz mam pytanie.
Kończę zakupy dla siebie do szpitala. Mam 3 koszule i chce teraz kupic do porodu. w czym rodzilyscie? W tej co kupiliscie, w t-schercie, w szpitalnej?
|
|
#3205 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z ktg. Było dokładnie tak jak myślałam. Moje "skurcze" rysują się w granicach 0-5, jakieś ze 3 były ok. 15... Moja ginka już nawet powiedziała, żebym nie liczyła na poród jutro i widzimy się w środę na oddziale
Dobrze, że ona ma dyżur na IP, to przynajmniej przyjmie mnie ktoś znajomy.Cytat:
dla niego. Może on też się do tego tak przyzwyczai, że nie zauważy, że jesteś po porodzie i dalej taki będzie?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795260]A ode mnie dziś pojechała mama i jestem pierwszy dzień sama z Małym :O Oczywiście rano musiał dać popis i zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml pokarmu, kilka razy dość poważnie, jaki to jest stres, jak go klepię po pleckach i nasłuchuję, czy oddycha........ Ale teraz śpi i mam nadzieję, że do 11 pośpi. Ja się muszę odnaleźć w tej rzeczywistości teraz Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać Ale póki co nie widzę tego. TŻ niby jest ze mną, ale średnią mam z niego pomoc :/ [/QUOTE] Może teraz zastąpi mamę i jednak ci pomoże? Jak ona była, to nie chciał się wychylać... Cytat:
Jesteś mistrzynią, żeby go właściwie przespać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na zdjęcia czekamy
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Moja czasami sobie lekko podniesie. Szczególnie wtedy gdy kupkę robi
Sama też sobie przekręca z boku na bok. Nie chwaliłam się Wam jak po piątkowej wizycie kontrolnej w szpitalu Mała urosła Ja nadal walczę z nadprogramowymi kilogramami bo chcę wrócić do swojej starej wagi sprzed ciąży i na razie średnio mi to wychodzi ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Ale na porodówce jakoś wstydu się nie odczuwa Poza tym szybki i łatwy dostęp gdy maluszka kładą na mamusinym brzuszku
|
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
te co kupilam mialam na potemCytat:
![]() Moja właśnie ta glowe mocno podnosi, lezala wczoraj na brzuchu i z 1, 5min miala ja u góry i krecila na boki Wlasnie mamy kolki ciag dalszy :banghead: Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3208 |
|
Rozeznanie
|
Ależ tu leniwie widzę :P
Ja też coś kiepsko z humorem, do tego nie czuję się zbyt dobrze bleee Co do torby szpitalnej mam już przygotowane wszystko dla Igorka prócz pieluch tetrowych (bo nie dam w markecie 4zł za 1szt oO). Do siebie jedynie co mam to ręcznik (kupiliśmy w sobote) i żel do higieny intymnej a tak to nicz a nicz ^^. Patrzeliśmy w Tesco za jakąś koszulą choćby zwykłą i nic z tego :/ Nie chce zamawiać z all bo teraz obawiam się że nie dotrze na czas.. A wgl odebraliśmy w sobotę tą wielką pakę ciuszków z all te 80szt. bo się okazało że sprzedający mieszka w Chorzowie ![]() Z nich wybrałam śliczny zestawik na wyjście ze szpitala ![]() Kejt za ktg o ile dobrze pamiętamA mamuśką żeby maluchy dały wam pospać troszkę
|
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Anulka- ale porod mialas
![]() piękny opis..wzruszylam sie Pytanko do dziewczyn, które kupily parasolki do wózków? Macie uniwersalne? I możecie jakas polecic? Taka zeby sie wyginala? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
To tak jak ja!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

zeby dał sie wytrzymac i był skuteczny
Ma do mnie anielską cierpliwość, dba bardzo o moje wygody i zachcianki, goni do odpoczynku, zabiera Wojtusia na spacery i wycieczki żebym mogła odpocząć, odwozi czasami Wojtka do przedszkola żebym mogła się wyspać, sprząta sam z siebie, zabiera na pyszne obiadki. Cały czas kupuje kwiaty. Nawet pojechał ze mną do Ikei chociaż szczerze nienawidzi tego sklepu
No ogólnie dogadza mi jak może :love No cud miód! Czuję się taka dopieszczana i bardzo dobrze mi z tym 

Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać
3mam kciuki 

naprawdę wzruszający opis 

musze ogarnac podlogi i obiad, a na 16 mam jakies debilne obowiazkowe szkolenie na dzialkowca na Rodos
. NIE CHCĘ!!!...