|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
a teraz co u nas:
chyba dopadły nas problemy brzuszkowe, wczoraj już poszedł w ruch Delicol..I to jest przyczyną nieprzespanych nocy, bo mała się pręży i widać, że ją gazuje. Masażu nie mogę jej zrobić, bo wyje jak jej brzucha dotknę. Nie wiem czemu dzieje się to tylko w nocy, ale pomaga tylko trzymanie na ramieniu w pionie, jak zaśnie i ją odkładam ( już i tak leży ze mną w łóżku, bo nie wiem ile razy bym musiała wstawać do jej łóżeczka) to za chwilę otwiera oczy i od nowa...trzyma mnie za palce i ciśnie...dziś podglądałyśmy wizaż o 1.30 do 6, bo tyle nie spałyśmy. W dzień mi szkoda czasu na sen, bo coś muszę w domu zrobić a jestem ostatnio ciągle sama. Wczoraj tak fajnie spala, zjadla o 17, po kapieli nie chciala jesc i spala do 21.30 jak ja obudzilam na jedzenie i znow do 1.30 RADA: - jak najwcześniej kładźcie dzieci na brzuchu, widzę ze wtedy jej się lepiej trawi, puszcza bąki aż miło Dalej- przyszła chusta. Dziś się spróbujemy omotać ![]() Co do kąpieli to my kąpiemy w okolicach 19 i potem karmienie. Jak tz jest w domu to on kąpie, ale z reguły ja to robię, tylko ktoś przyjeżdza mi przenieść wanienke do pokoju Jesli chodzi o podklady to ja przez 1,5 tyg uzywałam tych poporodowych, potem przeszłam na grubsze podpaski z Belli a teraz jade na normalnych tak jak na okres cienszych Gratuluję nowych tygodni, trzymam kciuki za wizyty, ktg i porody ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795260]A ode mnie dziś pojechała mama i jestem pierwszy dzień sama z Małym :O Oczywiście rano musiał dać popis i zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml pokarmu, kilka razy dość poważnie, jaki to jest stres, jak go klepię po pleckach i nasłuchuję, czy oddycha........ Ale teraz śpi i mam nadzieję, że do 11 pośpi. Ja się muszę odnaleźć w tej rzeczywistości teraz Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać Ale póki co nie widzę tego. TŻ niby jest ze mną, ale średnią mam z niego pomoc :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse a to krztuszenie to nie dalej kwestia butelki? bo my takie same jazdy mielismy na butelkach, dopoki nie zmienilismy..wiem co przezywasz, bo mnie za kazdym razem pot po plecach lecial i wyczekiwałam czy zacznie oddychac
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
chyba więcej nie mogli tego wymyślić....masakra, u mnie oczywiście kadry w innym województwie a tż ma swoja firmę więc będzie bosko ...dziewczyny które idą na ktg, nie marudzić Anulce to pomogło więc trzymam kciuki
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn ja stara baba i mam kolki, pisałam juz dzis o tym w pierwszym moim poscie, ale pewnie nie masz czasu wszystkiego przelecieć ... mam tez w nocy zawsze, to jest straszny ból
|
|
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
w szpitalu kładli od pierwszych dni jak byla sie opalac. Polozna nam duzy nacisk na to kladla, bo lepiej jelita pracuja
Cytat:
dziewczyny dzieciate- czy wasze dzieci juz trzymaja głowke??
|
|
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja mowie, ze sie nie dziwie ze dzieci placza, bo ja tez mam ochote poplakac, dzis nie spalam w tych samych godz co karolajn od prawie 2 w nocy do 5 nad ranem
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagrodzeniu
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
NIE WIEM
mam taką rozpiskę i podałam ![]() a to pogrubione to mam taką karteczkę i tam jest: Zaświadcza się, że Pan/Pani....jest zatrudniona w ......od.do...na podstawie umowy. Wynagrodzenie z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągniety, tj...(miesiąc i rok) Wynagrodzenie brutto...... Koszty uzyskania przychodu........ Należny podatek dochodowy........ Składki na ubezp.społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu... skladki na ubez.zdrowotne.... Wynagrodzenie netto....
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co pamiętam z SR dzieci kłaśc na brzuszek jak najwcześniej- raz ze pomaga na trawienie dwa ćwicza mięsnie. Pilnowac tylko główki i nie podkładac poduszek pod główke.
Co do chusty to miałam spotkanie z "doradca Chystowym " i ogolnie polecane są chusty uzywane- bo sa juz miękkkie i porozciagane do tego ponoc najlepsze tkane bawełniane o splocie krzyzowo - skosnym.Wszelkie elastyczne ciezko sie wiaze bo one z czasem pod wpływem ciezaru sie wyciagaja i nosimy dziecko miedzy kolanami ![]() To tyle co wiem ![]() A co do becikowego to ktos sie orientuje jak to jest jak sie slubu nie ma? Papiery tez podwójnie? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A i jeszcze jezeli chodzi o chusty to z takim maluszkiem wyjsc w chuscie to około3 miesiaca. Tak to po domu mozna troche biegac. I ogolnie pilnowac bo w chuscie i mamie i dziecku goraco wiec nie przesadzac z ubieraniem malenstwa wtedy. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- i jak sa kolki w nocy to tez mozna dziecie w chuste wsadzic i czesto pomaga bo nastepuje naturalny masaz brzuszka o brzuch mamy
|
|
|
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybaczcie te moje dopytywania, ale ja naprawde jestem zielona we wszystkim
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
dzoan - szkoda że fałszywy alarm, ale nawet jeśli to tylko czop to i tak coś się ruszyło
![]() Ja straaasznie senna, drugą noc mi zgaga daje popalić że już nie mogę :/ Wieczorem ciągnęło mnie trochę jak na okres plus na lędźwiach to samo. |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna ile papierów do tego becikowego
Podobne mam zdanie jak Oliath po jaki kij i zaswiadczenie z US i PIT 11, co za durny kraj U nas jest bez problemu bo zarowno w tym jak i ubieglym roku rozliczalam sie razem z mezam, nasze pity sa u ksiegowego meza, wiec on wszytsko da, trzeba bedzie tylko skarbówkę załatwić. A tego zapisku który podkresliła Oli tez nie rozumiem. Czy to chodzi o aktualny dochód, czy jak? Dochodze do wniosku, ze to nasze urzedy sa durnowate, a nie my, bo skoro kilka osób nie rozumie to oznacza, ze cos jest nie tak u nich
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
troszkę pospałam ![]() w weekand poświęcam całą siebie mężowi, dlatego wtedy zawsze mnie mało ![]() fiazo -toczenie krwi? brzmi to poważnie ![]() dzoan- a Ty co sobie takie bezproduktywne wycieczki na porodówkę urządzasz co? karolajn- u nas na sr mówili, że masaż brzuszka na kolkę wykonuje się przed "atakiem". bardzo często kolka pojawia się w tych samych godzinach codziennie i masaż trzeba wykonać przed, nie w trakcie.
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczęta za słowa otuchy. Atmosfera w domu o niebo lepsza, chociaż i tak z ojcem jakiś rewelacji nie ma. On się nie czuję winny. Czasem myślę, czy mój ojciec jest tak naprawdę głupi czy tylko takiego udaje. Ale nie spytam, by nie wywoływać konfliktów. Ciężki kaliber człowieka.
A ja właśnie sprzątam i piorę. Boziu, dziękuję ci za pralkę.
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Gratuluje wszystkich nowych tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty, ktg, badania i kto sobie co życzy ![]() My wczoraj byliśmy w CH, kupilam pare ciuszków dla Adasia, ale powiem Wam, że szału nie ma byliśmy oczywiście w KFC, potem u teściów a na koniec wieczorem w znajomych na kawce, także dzień zlecial szybko i miło![]() Dzoan kurcze myślałam, że urodzisz jednak ale z drugiej strony jeszcze trochę Lol posiedzieć może. Nie spodziewałabym się, że czop może mieć aż tak wodnistą konsystencję![]() Jak coś to spokojnie do mnie też możesz pisać ![]() En super, że już jesteście w domku Dotkaaa super urządziłaś pokoik kciuki za ktgCharlize niezłą akcje mieliście, uważam, że dobrze zrobila rodzicom taka terapia wstrząsowa, bo pewnie myśleli, że nigdy się na taki krok nie zdecydowalibyście. Oby zmiana w ich zachowaniu była na stałe a nie tylko na parę tygodni/miesięcy ![]() Kathe trzymam za Ciebie kciuki. U mnie w szpitalu 2 razy podają próbę z oxy, potem właściwą dawke i jak nie ruszy to cc ![]() Czarownica super, że dobrze się czujesz i antek grzeczny Fiazo trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej doszła do zdrowia Magdalennne oby na ktg wyszły piekne skurcze ![]() Skylie dla Tż że tak o Ciebie dba i faktycznie korzystaj bo potem może być różnie![]() Idzia współczuje kolek i tych cięzkich nocy Paulinka, Domcia, Skylie i pozostałe terminowe dziewczyny - kciuki za rozwój akcji
|
|
|
|
#3168 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Karolajn teraz już nie, teraz to problem z Małym - ssie, ale nie połyka :/ Albo z senności albo nie wiem z czego...
A co do trzymania główki - dzieci trzymają główkę koło 3-4 miesiąca. Nasz niestety już też, ale to nic dobrego, bo jest to związane z tym, że może mieć wzmożone napięcie mięśniowe. Mamy go obserwować, a jak się nic nie zmieni, to będziemy musieli iść na rehabilitację. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie cierpię takiego gadania, wpuśc jednym, wypuść drugim uchem A ja trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś utarła mamie nosa szybszym porodzikiem ![]() Cytat:
![]() Też odnoszę coraz częściej wrażenie, że w urzędach pracują totalni idioci, skoro ciągle każą powielać ludziom dokumenty ![]() Chyba że chodzi tutaj o to, by zniechęcić petentów do składania dokumentów, bo tak szczerze pisząc, to patrząc na tą listę nic już mi się nie chce załatwiać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795260]A ode mnie dziś pojechała mama i jestem pierwszy dzień sama z Małym :O Oczywiście rano musiał dać popis i zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml pokarmu, kilka razy dość poważnie, jaki to jest stres, jak go klepię po pleckach i nasłuchuję, czy oddycha........ Ale teraz śpi i mam nadzieję, że do 11 pośpi. Ja się muszę odnaleźć w tej rzeczywistości teraz Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać Ale póki co nie widzę tego. TŻ niby jest ze mną, ale średnią mam z niego pomoc :/ [/QUOTE]![]() Perse, może to przez to, że do tej pory pomagała ci twoja mama? Nie mam zamiaru tłumaczyć dorosłego faceta, bo też bym się nieźle wkurzyła na tżta, ale może zobaczył, że radzisz sobie z mamą i zbytnio nie kwapi się teraz do przejęcia obowiązków, które tak na prawdę należą do niego? Mimo wszystko cierpliwości życzę kochana... a co do ulewania Artiego, to zbytnio nie pomogę, ale trzymam kciuki, żeby w końcu to się ustabilizowało, bo wierzę, że to dla ciebie ogromny stres co każde karmienie ![]() Ja właśnie wciągnęłam II śniadanko ![]() Pranie już wstawione i powieszone, zmieniłam jeszcze pościel, bo już mi tamta coś nie podchodziła I zdążył już dzisiaj wpaść facet od naszego routera, bo ostatnie tż zamówił sobie super szybki internet (chyba tylko po to, żeby gry ściągać w 5min ). Faceci-dzieciaki![]() Jak tak patrzę na to, co się teraz na wątku dzieję, to serio tak sobie myślę, że zanim dojdzie do mojego porodu, będę prowadziła wielostronnicowy monolog ![]() Największe spamiarki na forum mamusiowym zgubiły zapał ![]() Albo wyszło na to, że te, które spamowały najbardziej już urodziły
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41796977]
A co do trzymania główki - dzieci trzymają główkę koło 3-4 miesiąca. Nasz niestety już też, ale to nic dobrego, bo jest to związane z tym, że może mieć wzmożone napięcie mięśniowe. Mamy go obserwować, a jak się nic nie zmieni, to będziemy musieli iść na rehabilitację. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No właśnie ja musze o to zapytać pediatry w srode, bo ona dzwiga na rękach jak jest i jak na brzuchu lezy to tez trzyma w powietrzu. . Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że z asekuracją i tylko na chwilkę, ale dawała radę. Nie miała przez takie szybkie podnoszenie główki żadnych większych problemów później, więc chyba nie ma zasadyCytat:
W ogóle widzę, że u wielu z nas mieszkanie z rodzicami/teściami to niewypał Ja dziękuję bogu, że u teściowej zainwestowałam niewiele, bo za moją kasę zrobiliśmy tylko swój pokój (przynajmniej jeden w całym domu jest teraz ładny ), a był już spore plany i kasa poszłaby w błoto, bo chyba bym tam sfiksowała. I niby nikt nas nie wyrzucił, ale ciągle był jakieś pretensje o pieniądze (gdzie swoją drogą płaciliśmy wszystko na pół, w okresie grzewczym też, a u nas na górze była taka pizgawica, bo dom nieocieplony, że chodziłam 2 bluzach polarowych i grubym szlafroku ). Nigdy więcej bym się w to nie wpakowała, nawet teraz, kiedy mamy taką lipę z $.W sumie podziwiam cię charlize, że wróciłaś, bo sytuacja pewnie się jeszcze nie raz powtórzy
|
|
#3174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kilka dni tak miała ze o 19 padała ale na godzinke i sie budziła wiec byłam pewna ze o 20 wstanie i ją kąpniemy.2.Przykrywam ją kocykiem z Biedronki.Ostatnio u nas pada i chłodno w domku.A nie chce zeby Tza na noc rozpalał w piecu bo sie gorzej śpi wiec przepala w dzien i zastanawiam sie czy by kołderki nie dac jej dzis bo rzeczywiwscie chłodno w nocy.A jak były upały i miałam 28-29 stopni w domu to nakrywalismy ją pieluszką flanelową. Cytat:
![]() Ja karmiłam o 3.30 ale zaraz po Laurze padłam ![]() Cytat:
za porodzik express albo wyjscie do domku ![]() Tak wogole witam sie ![]() Moj skarbeczek po porannje toalecie najadł sie z prawego cycka i ładnie zasnął przy mamusi.Teraz śpi w łóżeczku.Staram sie zeby wiekszosc czasu spała u siebie ale w ciagu dnia czasem kimamy razem. za wizyty,porodziki
|
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma to jak na swoim. Wiadomo różne są sytuacje życiowe, ale zawsze jest lepiej mieszkac samemu. Moi teściowie jaki i rodzice są spoko, bo mieszkaja 150 km od nas
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Siedzę i czekam na ktg. Proszę o kciukasy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Była dzisiaj u nas położna i mała przybrała przez tydzień jedynie 20 gram. Byłyśmy już u lekarza. Krew pobrana. Teraz oczekujemy na mocz. Trzymajcie , żeby udało mi się załpać mocz małej ![]() Koło 13 jedziemy po wyniki krwi i do pediatry znowu, a potem się zobaczy. Czy możemy siedzieć w domu czy szpital |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam podrzucić opis porodu.
![]() ![]() Pisałam go w przerwać między setnym a sto pierwszym karmieniem, bo ciągle walczymy o pokarm, ale mam nadzieję, że jest składny. ![]() 8.07.2013 (poniedziałek) Przed godziną 17:00 wyruszyliśmy z mężem na KTG do szpitala. Nie chciałam jechać. Płakałam, że utwierdzę się tylko w przekonaniu, że urodzę w grudniu, bo na poród nic nie zapowiada. Mąż namówił mnie jednak, że warto pojechać, bo przy okazji wstąpimy na pizzę Jak to kobieta w ciąży skusiłam się na dobre jedzenie. Na KTG nie rysowały się żadne skurcze, ale położna po badaniu stwierdziła, że "tam na dole" jestem ładnie przygotowana do porodu. Główka nisko, 2,5 cm rozwarcia. Powiedziała, że musimy czekać już tylko na regularną akcję skurczową. Podczas badania powiedziała jeszcze, że "wykona pewien myk", jeśli się oczywiście zgadzam. Zgodziłam się w ciemno i bez wahania. Położna poruszyła pęcherz płodowy. Jak sama określiła- poważyła go troszkę. Po wizycie w szpitalu obiecana pizza, podczas jedzenia której zaczął mnie lekko pobolewać brzuch. Śmialiśmy się z mężem, że położna, na którą trafiliśmy jest cudotwórczynią, bo coś się zaczyna dziać. Pojechaliśmy po jedzonku do domu. Odpoczęłam, a ból zaczął się nasilać. Najdziwniejsze było jednak to, że bolało mnie łono, bardzo nisko, w zasadzie pod brzuchem, promieniowało na plecy, ale nie było bólu samego brzucha, stawiania się, twardnienia...Nie wiedziałam czy to już czy tylko dyskomfort po badaniu. Ok 22:00 bolało mnie już mocno...Nie byłam jednak w stanie określić czy ból jest regularny, sama nie wiem dlaczego, chyba ze stresu nie wiedziałam jak liczyć. Postanowiliśmy z mężem jechać do szpitala, chociaż dla mnie ból nie w brzuchu, tylko poniżej był dyskwalifikujący do przyjęcia na oddział. O 23:00 byliśmy znowu w szpitalu. Położna podłączyła mnie do KTG i co? Zero skurczów. Aż krzyknęłam jak to powiedziała, bo w trakcie KTG bolało jak cholera. Powiedziałam, że ból jest nisko, że promieniuje na plecy, ale że boli, że nie kłamię. Chyba nie uwierzyła. Zbadała mnie - rozwarcie się nie powiększyło. Było już po północy. 09.07. 2013 (wtorek) Położna powiedziała do męża żeby pojechał do domu, bo to potrwa, a mnie poleciła położyć się spać i wypocząć. Zapytałam położnej jak długo może to potrwać, bo mieszkamy kawałek drogi stąd i nie chciałabym żeby mąż nie zdążył. Tylko się zaśmiała. Powiedziała, że mąż i sto razy zdąży obrócić tam i z powrotem i że nie mamy co się spodziewać porodu szybciej niż późnym popołudniem. Powiedziała, że tego typu bóle nie pomagają rozwarciu i muszę uzbroić się w cierpliwość przez bardzo duże "C". Mąż pojechał, a ja położyłam się do łóżka w jednej z sal. Zasnęłam. Obudziłam się ok 4:00 z mega bólem. Macica się napinała i miałam ogromną ochotę na kupkę. Pomyślałam, przez moment, że to parte skurcze, ale szybko odpędziłam tę myśl, bo przecież musi to trwać, jak powiedziała położna i nie mam się co spodziewać porodu. Leżałam, jęczałam cicho żeby nie obudzić innej śpiącej obok przyszłej mamy Ok 4:30 stwierdziłam, że to jednak mega kupa i idę do toalety. Usiadłam na sedesie i w sumie, to nie wiedziałam co się dzieje i co robić. Spanikowałam. Nie wiedziałam czy rodzę czy co się dzieje. Miałam niedawno małe rozwarcie, spałam, jak mogłam przespać I fazę porodu?- myślałam. To nie może być to! W końcu zadzwoniłam do męża. Powiedziałam mu, że nie chcę być tu bez niego i żeby do mnie jechał. Wstałam z toalety (4:37 na moim telefonie), na podpasce miałam sporo krwi. Pobiegłam do dyżurki i powiedziałam, że boli i że mam wrażenie, że muszę do toalety. Położne podskoczyły. Jedna wzięła mnie na salę porodową i zaczęła badać, druga krzyknęła wchodząc- Co się dzieje? Badając do niej- Rodzimy. Pełne rozwarcie, widzę już nawet główkę! Nie mogłam uwierzyć, Powiedziałam, że nie mogę rodzić, bo mąż nie zdąży. Położna popatrzyła na mnie, pogłaskała mnie i powiedziała, że na pewno nie zdąży, ale że zaraz będę miała Michasia na świecie. Położne bardzo mi pomagały, mówiły co mam robić, jak oddychać, kiedy, co i jak. O 4:55 usłyszałam płacz mojego największego skarbu. Mały był otoczony dwukrotnie pępowiną wokół szyi i raz wokół tułowia, ale nie było to nic groźnego. Położono mi go na brzuszek, a ja ciągle powtarzałam- Mój, mój, mój, mój. Położne śmiały się i mówiły- Tak jest Pani. Zabrano Michasia na ważenie i badanie, w w tym czasie wpadł mąż. Przywitałam go słowami- Cześć tatusiu. Nie uwierzył, że jest już po bo ciągle przy mnie majstrowano, ale kiedy zobaczył, że po minucie urodziłam łożysko wiedział już, że synek jest na świecie. Widziałam, że pojawiły mu się w oczach łzy. Był zawiedziony, że nie zdążył, ale też szczęśliwy, że został ojcem. Kiedy przyniesiono nam Michasia znowu, mąż robił zdjęcia i był szczęśliwszy niż w dniu naszego ślubu. Powiedziałam mężowi, że bardzo go kocham i to nic, że nie zdążył. Oboje wpatrywaliśmy się w naszego małego synka. Był piękny, pachnący, cudowny. Nie można wyobrazić sobie większego szczęścia niż to kiedy trzyma się w ramionach taki wielki cud. Już nic od 09.07.2013 nie będzie takie samo. Już zawsze na myśl o moim Michałku będę miała łzy szczęścia w oczach, jak teraz.
|
|
|
|
#3180 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać 

chyba więcej nie mogli tego wymyślić....masakra, u mnie oczywiście kadry w innym województwie a tż ma swoja firmę więc będzie bosko ...
Anulce to pomogło
więc trzymam kciuki