Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 14:33   #4381
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super sen hahaha... na szczescie Jasiek nie bedzie musial spac na gazetach ja tez szczerze nie lubilam niemieckiego i od czasow szkoly do przyjazdu tutaj wszystko zapomnialam :P ale teraz podchodze bez emocji
Wiesz, ja jestem dosyć "muzykalna" - a niemiecki mi po prostu nie brzmi - nie jestem w stanie przekonać się do języka, który mi zgrzyta
Kurcze, do teraz pamiętam, ze kazali mi przetłumaczyć na niemiecki jakiś wiersz o szczeżui... nie mam bladego pojęcia jak Niemcy mówią na to żyjątko, co więcej, nie wiem skąd mi się w ogóle "w repertuarze" taki wierszyk wziął Musiałam go gdzies kiedyś uslyszeć, ale gdzie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
trochę tak

ja nie mam w karcie ciąży płci wpisanej
To dobrze
Ja też nie mam, ale moja gin powiedziała, że po USG III trymestru najprawdopodobniej wpisze - czyli już w przyszłym tygodniu Jasiek zostanie oficjalnie i na piśmie chłopcem

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:33   #4382
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

znajoma mnie pytała czy ja tylko u jednego lekarza miałam płeć potwierdzoną, bo ona chodziła do różnych i nigdy się nie przyznawała, że zna płeć i potwierdzali

Vea ja już miałam usg III trymestru i mi nie wpisał

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-15 o 14:34
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:34   #4383
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:35   #4384
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądaliście i auto też super wystrojone

A z tą płcią, to Ty nie byłaś na 3d? Ja tylko 3d wierzę na 99% A na 100% to jak się urodzi
Nie byłam na 3d, jakos w końcu nie wybraliśmy się w Polsce. Mamy jeszcze jedno USG tutaj. Ale czy to coś zmieni ? Czy będzie chłopcem czy dziewczynką, niech będzie zdrowe.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:38   #4385
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
znajoma mnie pytała czy ja tylko u jednego lekarza miałam płeć potwierdzoną, bo ona chodziła do różnych i nigdy się nie przyznawała, że zna płeć i potwierdzali

Vea ja już miałam usg III trymestru i mi nie wpisał
Moja sama z siebie z tym wyskoczyła, więc może wpisze Ale kto ich tam ginekologów wie

Diorisha

Kupiłam sobie pol kilo wiśni i połowa zepsuta, a druga kwaśna jak nieszczęście.... ale tak mi się ich chciało, że wcinam

WYMIENIĘ

Stary 2013-07-15, 14:39   #4386
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja jestem dosyć "muzykalna" - a niemiecki mi po prostu nie brzmi - nie jestem w stanie przekonać się do języka, który mi zgrzyta
Kurcze, do teraz pamiętam, ze kazali mi przetłumaczyć na niemiecki jakiś wiersz o szczeżui... nie mam bladego pojęcia jak Niemcy mówią na to żyjątko, co więcej, nie wiem skąd mi się w ogóle "w repertuarze" taki wierszyk wziął Musiałam go gdzies kiedyś uslyszeć, ale gdzie

To dobrze
Ja też nie mam, ale moja gin powiedziała, że po USG III trymestru najprawdopodobniej wpisze - czyli już w przyszłym tygodniu Jasiek zostanie oficjalnie i na piśmie chłopcem
ja na szczescie nie jestem zbyt muzykalna ale tez mi nie brzmial, a teraz to mi to obojetne, wazne aby sie dogadac a co to za zwierzatko bo ja nawet po polsku takiego nie znam haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:43   #4387
misia332
Zakorzenienie

Wstawię Wam jeszcze jedną fotkę która ubóstwiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0355.jpg (52,1 KB, 77 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 14:43   #4388
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziękujemy z Julkiem za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wowww ale już duży! Ja idę jutro (miałam iść w środę,ale jednak jutro) i mam nadzieję na 1,5 kg dziewuchy A ty masz tp dzień przede mną?Kurczaki no duży jest
Moja też na pewno dalej miednicowo bo tak czuję, ale tak jak mówisz-nam to różnicy nie robi.
Motylu, chyba dzień różnicy między nami Ja też miałam nadzieję, że 1,5 kg, a tu niespodzianka wagowa Zobaczysz, że córa będzie większa niż 1,5 kg. Ja obstawiam Ci jutro 1630 gramów

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:44   #4389
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cześć

byłam rano na pobraniu krwi, jutro wizyta ,czekam na wyniki jak na szpilkach bo żelazo mi ciągle spada i chciałabym chociaż żeby zostało na tym poziomie co ostatnio

Samba super ten fotel, do karmienia idealny !
Misia pięknie wyglądałaś
Madziuchna za wizytę
Asia gratulację Synusia

objadam się nektarynkami trafiłam w sklepie na takie mega twarde,no uwielbiam !

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-07-15 o 14:47
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:46   #4390
kaska87
Zakorzenienie

Motyl pewnie będzie więcej niż 1,5kg ja sobie obstawiam, że do 2kg dobił mój Kluseczek chcę sobotę!

Stary 2013-07-15, 14:48   #4391
karolson
Zakorzenienie

Misia super zdjęcia i relacja

ja to w tej ciązy zwariuje

tsh - 2,57
brać czy nie brać euthyrox?
bylam dziś w dwóch lekarzy i pani endokrynolog po zebraniu wywiadu powiedziała, że nie brać (regularne cykle, brak problemów z zajściem w ciązę, brak chorób w rodzinie) zlaciła branie odpowiedniej dawki witamin z jodem i zbadanie witaminy D3 i suplementację tą witaminą, bo już mam wyniki i oczywiście dużo za malo...
Gin prowadzący twierdzi, że brać małą dawkę, ale jak byłam u endokrynolog to już sam niewie bo on zawsze od 2.5 zaleca brac...

stanelo na tym, że zrobimy jeszcze raz badanie za 2 tyg :nonie wiem:
Stary 2013-07-15, 14:48   #4392
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl pewnie będzie więcej niż 1,5kg ja sobie obstawiam, że do 2kg dobił mój Kluseczek chcę sobotę!
Nam pan doktor w Polandii powiedział, że nasze dziecko grube nie będzie, ale będzie długie. Nogę ma już dłuższą o prawie 2 tygodnie.

Powiem Wam, że teraz jestem spokojna, czuję go non stop i spokojnie czekam.

Stary 2013-07-15, 14:50   #4393
kaska87
Zakorzenienie

Misia mój też cały czas daje o sobie znać- i faktycznie człowiek spokojniejszy jest wtedy

Stary 2013-07-15, 14:53   #4394
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Misia super zdjęcia i relacja

ja to w tej ciązy zwariuje

tsh - 2,57
brać czy nie brać euthyrox?
bylam dziś w dwóch lekarzy i pani endokrynolog po zebraniu wywiadu powiedziała, że nie brać (regularne cykle, brak problemów z zajściem w ciązę, brak chorób w rodzinie) zlaciła branie odpowiedniej dawki witamin z jodem i zbadanie witaminy D3 i suplementację tą witaminą, bo już mam wyniki i oczywiście dużo za malo...
Gin prowadzący twierdzi, że brać małą dawkę, ale jak byłam u endokrynolog to już sam niewie bo on zawsze od 2.5 zaleca brac...

stanelo na tym, że zrobimy jeszcze raz badanie za 2 tyg :nonie wiem:
masakra z tymi lekarzami...najlepiej jak wzrusza ramionami i pacjent ma se podjac decyzje brac czy nie brac :P a jak tam twoja szyjka? wszystko ok? dalej masz sie oszczedzac?
Stary 2013-07-15, 14:55   #4395
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie byłam na 3d, jakos w końcu nie wybraliśmy się w Polsce. Mamy jeszcze jedno USG tutaj. Ale czy to coś zmieni ? Czy będzie chłopcem czy dziewczynką, niech będzie zdrowe.
Ależ kochana, przecież nie mówię, że to najważniejsze Z ciekawości pytam, bo na 2d nie wierzę, że na 100% można zobaczyć płeć, ale na 3d to jednak widać zwłaszcza w zaawansowanej ciąży

Ja po prostu muszę utożsamiać brzuch z konkretną osobą, dlatego chcę znać płeć. Przecież jakby mimo wszystkich badań urodził się chłopak, to kochałabym tak samo, tylko ja czuję, że jestem w ciąży dopiero jak mogę powiedzieć do brzuszka imieniem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:00   #4396
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczescie nie jestem zbyt muzykalna ale tez mi nie brzmial, a teraz to mi to obojetne, wazne aby sie dogadac a co to za zwierzatko bo ja nawet po polsku takiego nie znam haha
A widzisz, ja jestem słuchowiec - jak mi brzmi, to zapamiętam, jak nie to za chiny ludowe Wierszyki, piosenki, nawet rymowanki na studiach (anatomia człowieka) jeśli tylko mają jakikolwiek rytm bez najmniejszego problemu zapamiętuję. Wykłady też na słuch - notatek prawie nie robiłam.
Natomiast niemieckiego uczyłam się siedem lat, coś tam rozumiem, ale z gadaniem ogromny problem Powiem tak... umiem zamówić piwo i jedzenie, zapytać o drogę (i zrozumieć odpowiedź), a także nie wiedzieć czemu powiedzieć, że mam biegunkę i gruźlicę (to znaczy wiem czemu - spodobało mi się jak te dwie choroby się nazywają )
Ah i umiem powiedzieć komuś, żeby się odstosunkował ode mnie

A szczeżuja to takie wodne żyjątko - małż - żyją w większości polskich jezior i na 100% widziałaś te muszle http://pl.wikipedia.org/wiki/Szcze%C5%BCuja_pospolita

Cytat:
Myślisz, ze już taki duży?

WYMIENIĘ

Stary 2013-07-15, 15:00   #4397
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
masakra z tymi lekarzami...najlepiej jak wzrusza ramionami i pacjent ma se podjac decyzje brac czy nie brac :P a jak tam twoja szyjka? wszystko ok? dalej masz sie oszczedzac?
tak krotka ale stabilna... brać te wszystkie nospy, magnezy i 3 tyg się jeszcze oszczędzać, a później już mogę szaleć..... bo bedzie 36tc
Stary 2013-07-15, 15:03   #4398
Figulina987
Zadomowienie

Dirty Witaj!! Ja tu u Was nowa jestem i trzymam mocno kciuki, żeby z Wami wszystko było dobrze!!

Teacherka -co do wagi... ja też mam wrażenie, że wszystko mi w d..psko idzie. A mój TŻ powtarza, że w miednica mi się poszerza. Szkoda tylko, że niedługo będę szarsza niż dłuższa A najlepsze jest to, że mam wrażeni, że wcale nie jem więcej niż przed ciążą...i nie mam pojęcia skąd to tycie (cukier mam ok)

Gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Spleśniał mi placek drożdżowy, a właściwie truskawki w nim, a ja kawałek zjadłam zanim zauważyłam
jak kawałek to nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A mnie już takie sny nie męczą bo kilka dni temu " stało się coś co się dawno nie działo " -było przytulanko
ja tak od drugiego trymestru z 2x w tygodniu sobie śnię i na tym się kończy, bo na początku nam nie było wolno, a teraz jakoś mi nieswojo z brzucholem

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Male pytanko. Czy nowa kolderke i podusie tez nalezy przeprac? Wiem ze na poczatku sie ich nie używa ale chce juz miec to z glowy

ja wyprałam, jak było słoneczko, tym bardziej, że na metce było wskazane że do 40 st prać można (niby bez wirowania ale ja sobie dałam na 600 i jest git)

Ej, próbuję Was nadrobć, ale co coś dopisuję w odpowiedzi to kolejne 2 strony się pojawiają

Hehe, Wy się zastanawiacie, czy ni za wcześnie pierzecie, a ja już 2 tyg temu wszystko wyprasowałam i poukładałam w komodzie i teraz mi się nudzi!
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:04   #4399
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:05   #4400
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

cos mnie gardlo pobolewa...i w ogole czuje sie dzis kijowo a jeszcze szkola rodzenia mnie czeka ehhhh
Stary 2013-07-15, 15:07   #4401
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale ktoś uchwycił moment, no mega

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-07-15, 15:09   #4402
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Teacherka -co do wagi... ja też mam wrażenie, że wszystko mi w d..psko idzie. A mój TŻ powtarza, że w miednica mi się poszerza. Szkoda tylko, że niedługo będę szarsza niż dłuższa A najlepsze jest to, że mam wrażeni, że wcale nie jem więcej niż przed ciążą...i nie mam pojęcia skąd to tycie (cukier mam ok)

Witam w klubie mam tak samo
Stary 2013-07-15, 15:10   #4403
Aaamelkaa
Zakorzenienie

byłam dziś w TESCO i są wyprzedaże na ubranka niemowlęce, głównie -30 %, nie było dużego wyboru, przecenione są kolory pastelowe, takie ładne żywe kolorki są w normalnych cenach, ale zawsze coś można wybrać,ja kupiłam 2 zestawy pajacy, pakowane po 3, za 38,50 zł z 55zł

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-07-15, 15:14   #4404
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A widzisz, ja jestem słuchowiec - jak mi brzmi, to zapamiętam, jak nie to za chiny ludowe Wierszyki, piosenki, nawet rymowanki na studiach (anatomia człowieka) jeśli tylko mają jakikolwiek rytm bez najmniejszego problemu zapamiętuję. Wykłady też na słuch - notatek prawie nie robiłam.
Natomiast niemieckiego uczyłam się siedem lat, coś tam rozumiem, ale z gadaniem ogromny problem Powiem tak... umiem zamówić piwo i jedzenie, zapytać o drogę (i zrozumieć odpowiedź), a także nie wiedzieć czemu powiedzieć, że mam biegunkę i gruźlicę (to znaczy wiem czemu - spodobało mi się jak te dwie choroby się nazywają )
Ah i umiem powiedzieć komuś, żeby się odstosunkował ode mnie

A szczeżuja to takie wodne żyjątko - małż - żyją w większości polskich jezior i na 100% widziałaś te muszle http://pl.wikipedia.org/wiki/Szcze%C5%BCuja_pospolita

Myślisz, ze już taki duży?
nio to nie zginiesz ja jak tu przyjechalam to bylam prawie zielona :P cos gdzies mi switalo ale niewiele brat jak przyjechal w odwiedziny to sie ze mnie napierniczal jak zamawialam cos w restauracji ale go kwitowalam stwierdzeniem "jesz? to nie narzekaj" a teraz juz sobie w miare radze... niemcy sa w szoku jak ze mna gadaja i mowie ze jestem tu dopiero rok :P

nio to zazdroszcze umiejetnosci zapamietywania ze sluchu bo ja to wlasciwie moglabym nie chodzic na zajecia bo malo co z lekcji wynosilam... jestem wzrokowcem jak przegladalam ksiazke to wiedzialam nawet na ktorej stronie pisalo i jaki byl obrazek hahah

a muszle faktycznie kojarze

Cytat:
tak krotka ale stabilna... brać te wszystkie nospy, magnezy i 3 tyg się jeszcze oszczędzać, a później już mogę szaleć..... bo bedzie 36tc
nio to fajnie ja mam w srode wizyte i mam nadzieje ze tez wszystko ok bo 1 sierpnia ruszamy z przeprowadzka...
Stary 2013-07-15, 15:17   #4405
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziękujemy z Julkiem za miłe słowa

Motylu, chyba dzień różnicy między nami Ja też miałam nadzieję, że 1,5 kg, a tu niespodzianka wagowa Zobaczysz, że córa będzie większa niż 1,5 kg. Ja obstawiam Ci jutro 1630 gramów
Oooo to zobaczymy Ale się nakręciłam

Cytat:
Nam pan doktor w Polandii powiedział, że nasze dziecko grube nie będzie, ale będzie długie. Nogę ma już dłuższą o prawie 2 tygodnie.

Powiem Wam, że teraz jestem spokojna, czuję go non stop i spokojnie czekam.

To zupełnie jak u nas, chyba,że coś się jeszcze zmieni

Ech ale mam dzisiaj szał zakupowy. Kupuję takie pierdółki, drugi komplet pościeli. Prać będę w środę, mam nadzieję,że pogoda będzie lepsza.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Takie są najlepsze. Też mam jakieś takie miłosne z tańca

Ulubiony focisz mojego Taty, pewnie dlatego,że facjaty mężowskiej nie widać Nie nooo żartuję, lubią się

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-15 o 17:12
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:19   #4406
teacherka
Zakorzenienie

Jezuuuu czekamm aż się Tż wyszykuje i jedziemy do gina. TRzymajcie kciuki proszę

Mam dzis strasznie senny dzień,po śniadaniu się położylismy i spaliśmy 3 h, a potem prysznic i ogarnianie buszu na wizytę. Masakra. Pierwszy raz poddałam sie i poprosiłam Tża o pomoc... Do potem
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:20   #4407
ladanseuse14
Zakorzenienie

misiu, jestem tak wzruszona, że nie umiem tego opisać!!!!!!

wiecie, że mój D. będzie w sobotę czytać hymn o miłości? mój make-up tego nie przetrwa
Stary 2013-07-15, 15:20   #4408
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
Zapisujemy się razem na jakiś fitness Jakoś trzeba będzie to zrzucić

Ale się dziś źle czuję, taaaaaaaak mi niedobrze, krew mi poszła z nosa i cała napuchłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:20   #4409
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
nio to nie zginiesz ja jak tu przyjechalam to bylam prawie zielona :P cos gdzies mi switalo ale niewiele brat jak przyjechal w odwiedziny to sie ze mnie napierniczal jak zamawialam cos w restauracji ale go kwitowalam stwierdzeniem "jesz? to nie narzekaj" a teraz juz sobie w miare radze... niemcy sa w szoku jak ze mna gadaja i mowie ze jestem tu dopiero rok :P

nio to zazdroszcze umiejetnosci zapamietywania ze sluchu bo ja to wlasciwie moglabym nie chodzic na zajecia bo malo co z lekcji wynosilam... jestem wzrokowcem jak przegladalam ksiazke to wiedzialam nawet na ktorej stronie pisalo i jaki byl obrazek hahah

a muszle faktycznie kojarze .

Jak po roku gadasz, to bardzo ładnie

Na studiach było fajnie, ale w LO, musiałam sobie z książek wynotować, przeczytać na głos i tak najlepiej zapamiętywałam. BTW. zawsze wzrokowcom zazdrościłam

teacherka

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-07-15 o 15:21
Stary 2013-07-15, 15:22   #4410
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Też jestem w tym klubie. A jeszcze lepsze- mierzę się i w niczym się nie poszerzam, a waga idzie do góry

Ladan ooooj to będziesz ryczeć, będziesz

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości