Rozstanie z facetem, część XXVII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 09:46   #3391
alarunka
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

dzięki jednak nie biorę lapka, bo tam przecież TV jest eh, kobieta zmienną jest
alarunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:49   #3392
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alarunka Pokaż wiadomość
dzięki jednak nie biorę lapka, bo tam przecież TV jest eh, kobieta zmienną jest
w sumie lżej bedzie
Marycha1977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:52   #3393
alarunka
Wtajemniczenie

a wiesz, że myślałam, że w sumie co to 5 dni, że jedna mała torba styknie, a jadę z plecakiem podróżnym.. jestem w szoku
Stary 2013-07-15, 09:54   #3394
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
a wiesz, że myślałam, że w sumie co to 5 dni, że jedna mała torba styknie, a jadę z plecakiem podróżnym.. jestem w szoku
no jak to baba wszystko potrzebne
Stary 2013-07-15, 09:59   #3395
alarunka
Wtajemniczenie

Dobra, już naprawdę uciekam od Was Ale wrócę, nie cieszcie się tak
Stary 2013-07-15, 10:01   #3396
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, już naprawdę uciekam od Was Ale wrócę, nie cieszcie się tak
Stary 2013-07-15, 11:48   #3397
k-n
Wtajemniczenie

Dzisiaj mija dokładnie miesiąc, odkąd doprowadziłam do rozmowy o rozstaniu, tydzień później zostałam powiadomiona (sms), że on sobie przemyślał sprawę i że chce, żebyśmy się kumplowali. Na drugi dzień powiedział, że nic do mnie nie czuje...
Mimo tego, że on mnie nie kocha i już się nie zejdziemy, bo przecież nie ma miłości i nagle po rozstaniu się ona nie narodzi, mimo że widzę wszystkie jego błędy i beznadziejność tej relacji, czuję duży ból
Ból porzucenia, ból oszukania, ból wykorzystania.
Mam jedną dużą wadę - bardzo przywiązuję się do ludzi i zawsze ciężko mi, kiedy odchodzą, nie chodzi o facetów, ale ogólnie, weźmy takie głupie przykłady jak przeprowadzka na studiach mojej współlokatorki do innego miasta, zmiana pracy mojego kumpla z pracy itp. Zawsze czułam ten sam rodzaj bólu
Mój ex zapewniał mnie, że chce ze mną utrzymywać kontakt, że wcale nie potrzebuje, abyśmy ten kontakt zrywali choćby na jakiś czas, planował wspólne spędzanie czasu, wycieczki, wyjścia, kontakt telefoniczny itp. - zapytałam po co to robi? żeby mnie "pocieszyć", że on mimo wszystko będzie dla mnie, choć już tylko jako kumpel? Zapewniał, że tak nie jest jak mówię. Od dwóch tygodni w ogóle się do mnie nie odezwał... Ja miałam kryzys i napisałam w nocy z soboty na niedzielę.
Myślałam, że z czasem będzie lepiej, ból będzie mniejszy. Jednak ostatnio ciągle o nim myślę, aż mnie głowa boli z tego wszystkiego
Wiem, że nie warto się zadręczać dla kogoś, dla kogo nic nie znaczę, ale ciągle czuję ból, jakby ktoś wyrwał kawałek mnie
No i nie potrafię go nienawidzić, bo on nigdy nie był w stosunku do mnie agresywny ani wulgarny.

No to się trochę wygadałam
Stary 2013-07-15, 11:50   #3398
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Dzisiaj mija dokładnie miesiąc, odkąd doprowadziłam do rozmowy o rozstaniu, tydzień później zostałam powiadomiona (sms), że on sobie przemyślał sprawę i że chce, żebyśmy się kumplowali. Na drugi dzień powiedział, że nic do mnie nie czuje...
Mimo tego, że on mnie nie kocha i już się nie zejdziemy, bo przecież nie ma miłości i nagle po rozstaniu się ona nie narodzi, mimo że widzę wszystkie jego błędy i beznadziejność tej relacji, czuję duży ból
Ból porzucenia, ból oszukania, ból wykorzystania.
Mam jedną dużą wadę - bardzo przywiązuję się do ludzi i zawsze ciężko mi, kiedy odchodzą, nie chodzi o facetów, ale ogólnie, weźmy takie głupie przykłady jak przeprowadzka na studiach mojej współlokatorki do innego miasta, zmiana pracy mojego kumpla z pracy itp. Zawsze czułam ten sam rodzaj bólu
Mój ex zapewniał mnie, że chce ze mną utrzymywać kontakt, że wcale nie potrzebuje, abyśmy ten kontakt zrywali choćby na jakiś czas, planował wspólne spędzanie czasu, wycieczki, wyjścia, kontakt telefoniczny itp. - zapytałam po co to robi? żeby mnie "pocieszyć", że on mimo wszystko będzie dla mnie, choć już tylko jako kumpel? Zapewniał, że tak nie jest jak mówię. Od dwóch tygodni w ogóle się do mnie nie odezwał... Ja miałam kryzys i napisałam w nocy z soboty na niedzielę.
Myślałam, że z czasem będzie lepiej, ból będzie mniejszy. Jednak ostatnio ciągle o nim myślę, aż mnie głowa boli z tego wszystkiego
Wiem, że nie warto się zadręczać dla kogoś, dla kogo nic nie znaczę, ale ciągle czuję ból, jakby ktoś wyrwał kawałek mnie
No i nie potrafię go nienawidzić, bo on nigdy nie był w stosunku do mnie agresywny ani wulgarny.

No to się trochę wygadałam
no ludzie sie do siebie przywiązują niestety i nie jestesmy gotowi do zmian jakie niesie nam życie. bol jest obscny w naszym zyciu i zawsze bedzie ale to ma dobre strony. kiedy bedzie juz lepiej pomoze nam docenic to co idzie w dobrym kierunku. nie warto tez przywiazywac uwagi do dat , ze to juz miesiac czy dwa . to juz nie ma znaczenia
Stary 2013-07-15, 11:55   #3399
happy woman
Raczkowanie

Malla masz rację ze wszystkim co piszesz, jego tłumaczenia to tylko głupie wykręty a pod tym kryje się pewnie coś innego. W sumie to nie jest już istotne co. Nie chce mnie, nie narzucam się, jego strata. Co do nawiązywania znajomości, to obecny ex jest właśnie przyjacielem mojej przyjaciółki, znają się od dziecka, więc raczej był pewniakiem czas pokarze

Dziś kolejny dzień mega sprzątania dla zabicia czasu
happy woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:06   #3400
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy woman Pokaż wiadomość
Malla masz rację ze wszystkim co piszesz, jego tłumaczenia to tylko głupie wykręty a pod tym kryje się pewnie coś innego. W sumie to nie jest już istotne co. Nie chce mnie, nie narzucam się, jego strata. Co do nawiązywania znajomości, to obecny ex jest właśnie przyjacielem mojej przyjaciółki, znają się od dziecka, więc raczej był pewniakiem czas pokarze

Dziś kolejny dzień mega sprzątania dla zabicia czasu
tez lubie sprzatac dla zabicia czasu
Stary 2013-07-15, 13:08   #3401
happy woman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość
tez lubie sprzatac dla zabicia czasu
Chciałam przebrac ubrania, w których już nie chodzę, wyrzuciłam wszystko na podłogę w pokoju i teraz chce mi się płakac bo jedyne wolne miejsce to kanapa, nie da się kroku postawic niektóre rzeczy widzę pierwszy raz na oczy (w sumie to drugi, bo musiałam je kupic )
Stary 2013-07-15, 13:12   #3402
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Chciałam przebrac ubrania, w których już nie chodzę, wyrzuciłam wszystko na podłogę w pokoju i teraz chce mi się płakac bo jedyne wolne miejsce to kanapa, nie da się kroku postawic niektóre rzeczy widzę pierwszy raz na oczy (w sumie to drugi, bo musiałam je kupic )
hahahahahah skad ja to znam a i tak ciągle dokupuje nowe

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

to, że ktoś wykorzystał i zawiódł nas nie oznacza, ze my jestesmy źli a oznacza, że obdarzyliśmy kogoś większym zaufaniem niż na to zasługiwał.

taka wiadomosc dzis dostalam od znajomej bardzo pokrzepiające
Stary 2013-07-15, 13:47   #3403
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę! Moja szafa woła o pomstę do nieba.

Cytat:
Napisane przez apolonja Pokaż wiadomość
Tindomerel_ no chyba nie mówisz na serio? Na studiach nie da się nikogo poznać?
A w pracy też jestem z samymi babami, bo chłop nie przyjdzie i nie powie, że chce się umalować. Poznaję ludzi, ale nie oczekuję, że od razu poznam TEGO JEDYNEGO.
Jak będzie to będzie, a jak nie to nie Bez pośpiechu.
No własnie nie byłabym taka pewna czy się znajdzie..
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Przecież możesz kogoś poznać w trakcie przerwy...
teoretycznie tak. Ale najpierw musiałabym się wyleczyć z eksa a to jest nie lada wyzwanie..
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ok, masz zarezerwowane miejsce na hamaczku
Stary 2013-07-15, 14:04   #3404
happy woman
Raczkowanie

Znalazłam koszulkę exa, jeszcze pachnącą jego perfumami ;(
Stary 2013-07-15, 14:24   #3405
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Znalazłam koszulkę exa, jeszcze pachnącą jego perfumami ;(

out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-07-15, 14:26   #3406
happy woman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość
out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Upchnelam gleboko w szafie
Stary 2013-07-15, 14:34   #3407
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
o nie nie moja droga tak byc nie moze!!!!!!!!!!czy mam przyjechac i osobiscie ja pociąc i do smieci wywalic????

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

ide dzis na kawe z dziewczynami z ktorymi bylam na studiach podyplomowych. bedzie mile popoludnie, popeplamy sobie troszku
Stary 2013-07-15, 15:30   #3408
impressive20
Raczkowanie

Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Spalić ta koszulkę trzeba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-15, 15:59   #3409
happy woman
Raczkowanie

Jakoś nigdy nie miałam zwyczaju wyrzucac pamiątek po exach, wszystko leży w szafkach, w biżuterii nadal chodzę, nie wpływa to na mnie
Stary 2013-07-15, 17:10   #3410
ergo_proxy
Raczkowanie

Cytat:
Jakoś nigdy nie miałam zwyczaju wyrzucac pamiątek po exach, wszystko leży w szafkach, w biżuterii nadal chodzę, nie wpływa to na mnie
Bardzo Ci zazdroszczę. Ja nie mogę wysiedzieć w pokoju własnym. Zalegam na kanapie taty. No nie mogę - te półki montowaliśmy razem, to łóżko ten, w tej bluzie...

A przynajmniej ci, których spotkałam
ergo_proxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:21   #3411
Starlight1804
Zadomowienie

cześć dziewczyny, dołączam do Was...
wczoraj zdradzona, dziś załamana. nie daję sobie rady z myślami...ponad 2 lata związku poszły się je...ć.
nie mogę jeść, nie mogę pić, spać, żyć. czuję, że sobie nie poradzę...
Starlight1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:40   #3412
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Starlight1804 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, dołączam do Was...
wczoraj zdradzona, dziś załamana. nie daję sobie rady z myślami...ponad 2 lata związku poszły się je...ć.
nie mogę jeść, nie mogę pić, spać, żyć. czuję, że sobie nie poradzę...
też tak miałam na początku, to właśnie ''początkowe stadium''
ale to przechodzi !

najważniejsze żebyś uświadomiła sobie że bez niego będzie Ci lepiej, bo skoro zdradził to najlepsza decyzja nie męczyć się dalej w tym związku!
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:46   #3413
Starlight1804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
też tak miałam na początku, to właśnie ''początkowe stadium''
ale to przechodzi !

najważniejsze żebyś uświadomiła sobie że bez niego będzie Ci lepiej, bo skoro zdradził to najlepsza decyzja nie męczyć się dalej w tym związku!
a długo trwało u Ciebie to początkowe stadium? ja mam nadzieję, że szybko przejdzie. ciągle mi niedobrze, wymiotowałam dziś, a przez ten brak apetytu schudłam i ważę 38kg.
nie wiem co ze sobą zrobić, chciałabym krzyczeć, rozwalić coś...a nie mam siły.
Stary 2013-07-15, 17:49   #3414
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
a długo trwało u Ciebie to początkowe stadium? ja mam nadzieję, że szybko przejdzie. ciągle mi niedobrze, wymiotowałam dziś, a przez ten brak apetytu schudłam i ważę 38kg.
nie wiem co ze sobą zrobić, chciałabym krzyczeć, rozwalić coś...a nie mam siły.
przecież to zagraża zdrowiu! nie rób tak! ON nie jest wart tego żebyś się tak niszczyła!
Stary 2013-07-15, 17:51   #3415
Liriell87
Przyczajenie

Niestety także dołączam do waszego grona, chyba muszę się wyżalić nie licząc nawet że ktoś to przeczyta. Dokładnie wczoraj zakończył się mój 9 letni związek . To był mój pierwszy chłopak, pierwsza miłość, zaręczyny... Już od pewnego czasu w naszym związku nie działo się najlepiej, pojawiła się rutyna, zmęczeni pracą mniej czasu poświęcaliśmy sobie nawzajem. Ale nigdy nie podejrzewałam, że jest tak źle. Mieliśmy poważną rozmowę o tym co nas boli powiedziałam, że przecież możemy to naprawić, że go kocham i chce spróbować, że się postaram. Na co usłyszałam, że on nie wie czy jeszcze chce być ze mną, że nie wie czy chce spędzić ze mną resztę życia. Dałam mu czas do namysłu, wyjechałam na kilka dni i wczoraj usłyszałam odpowiedź że nie ma już siły, nie chce ryzykować że poprawi się tylko na chwile, że "darzy mnie uczuciem bo nie można się tak nagle odkochać ale to raczej przywiązanie", że próbował sobie wyobrazić mnie w przyszłości jako swoją żonę, wspólne dzieci i że tego nie chce. Nie dał mi żadnej szansy... musiałam po prostu zaakceptować jego decyzję...
Najbardziej zabolało mnie to jego nie chce ryzykować byliśmy razem tak długo a on nie chce podjąć nawet próby... czyli chyba faktycznie nie kocha ale ja nie mogę przestać...

I tak właściwie od tygodnie nic tylko płacze, nie mogę jeść, spać ani pracować i potwornie tęsknie nie potrafię pogodzić się z jego decyzją i do tego jeszcze ten potworny ból i pustka w piersi.

Boje się, że już nigdy nikogo nie znajdę od początku myślałam że to on jest tym jedynym tego właśnie szukałam. Teraz zostałam sama z moim życiem w ruinie bez planów na przyszłość bo wszystkie były związane z nim , bez przyjaciół bo to z jego znajomymi zawsze się spotykaliśmy. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie pocałunków z kim innym, seksu z kim innym.... myślałam że to moja druga połówka.

Przepraszam za chaos w tekście ale jestem w fatalnym stanie psychicznym i fizycznym zresztą też, nie potrafię sobie z tym poradzić....
Liriell87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:55   #3416
Tindomerel_
Zadomowienie

U mnie dzisiaj też dół na maksa. Nie wiem już jak to będzie. Nie mam perspektyw,nie mam siły,wszystko mnie dobija.A on mnie już nie chce i nie kocha. Jeszcze tylko2 miesiące i minie już ROK odkąd nie jesteśmy razem. A moje uczucia się nie zmieniły.

Liriell87 co byśmy nie powiedziały i tak Cię nie pocieszy, dobrze,że teraz a nie po ślubie. Mój tato twierdzi,że każdy pierwszy związek jest skazany na niepowodzenie, jeszcze znajdziesz swoją 2połówkę na całe życie, ile masz lat?

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2013-07-15 o 17:57
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 18:00   #3417
Liriell87
Przyczajenie

Już prawie 26
Liriell87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 18:18   #3418
Starlight1804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
przecież to zagraża zdrowiu! nie rób tak! ON nie jest wart tego żebyś się tak niszczyła!
staram się, ale nie mogę nic przełknąć. w dodatku jestem na kacu, bo wczoraj z przyjaciółkami zalałyśmy mój smutek.
jest tragicznie. jest mi wstyd, chociaż to on powinien się wstydzić...
Stary 2013-07-15, 18:26   #3419
yoona
Zakorzenienie

no wlasnie, tesknota i nadzeja sa najgorsze.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 18:31   #3420
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
staram się, ale nie mogę nic przełknąć. w dodatku jestem na kacu, bo wczoraj z przyjaciółkami zalałyśmy mój smutek.
jest tragicznie. jest mi wstyd, chociaż to on powinien się wstydzić...
no właśnie! To on zawinił! Jak mozesz przejmować się do tego stopnia kimś kto Cię zdradził?! On wtedy nie myślał o Tobie, więc teraz czas żebyś Ty przestała myśleć o nim.
Zacznij myśleć o sobie, to Ty jesteś najważniejsza i zasługujesz na kogoś normalnego!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości