|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Ja ja! Ja moge
dziecko mi spi i mam czas do 19 ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
En: boski opis!!!
)) hahah naprawdę niezła jesteś! super że już w domku jesteście. Nam w pierwszy wieczór mały też dał mocno do wiwatu, że myślałam że mąż będzie uciekał, bo ledwo już na oczy widzieliśmy...![]() Dotkaa: róóódźź!! 3mam kciuki!!! Malinka: wagą to Ty się kochana nie przejmuj, na pewno spadnie szybciej niż Ci sie wydaje, tylko tym się nie przejmuj. Milenka widzę super urosła ) wooow... Rockyy: lepiej że cieknie mleko niż gdyby go nie bylo ![]() Madi, : to zaraz Twoja kolej będzie, jak poodstawiasz f...:P Margosia: miło mi, że doceniasz moje nadrabianie i że CI się przydaje )) hihihi Kallisto: jesteś dzielną mamą i masz wspaniałego Tz-ta. Dacie sobie radę na pewno! 3mam za was kciuki bardzo mocne. I za Małego również. Jak tylko będziesz miała ochotę to wracaj do nas, to zawsze raźniej.. barbara: dobrze, że remont ruszył do przodu ![]() Kathe: 3mam mocno kciuki! Misiaczka: odnosnie kąpieli (póki co dwie zaliczone), postanowiliśmy się trzymać ok. godz. 19tej.. póki co nawet z karmieniem się fajnie zgrywa.. co do spania, to u nas chłodniej ostatnio było i przykrywam go kocykiem z Biedry bo jest taki fajny cieplutki i milutki ![]() Czarownica: super, że w domku.. jednak w domu to w domu.. człowiek jakoś bardziej zrelaksowany jest.. (chociaż przydałaby się taka położna 24h, której zawsze można sie poradzić).. Buziaki dla AntoniaFiazo: kuuuurde poważnie to u Ciebie wygląda... bardzo.. toczenie krwi.. jej.. 3maj się dzielnie!!i zdrowiej szybiutko! Ghia, Ona: mi położna zaleciła na brzuszek przy KP wypicie dwóch kubków rumianku - ale przeze mnie, małemu nic nie dawać, bo nie powinno się dopajać przy kp. I pomogło. Poszła porządna kupa i mały lepiej zasypia.. Roxi: to dalej za Norbercika trzymam kciuki. Daj znać jak bedziesz już wiedziała co i jak dalej
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
surka- wstrętna baba! Nie przejmuj sie niektórzy nie myślą zanim coś powiedzą |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
o widzisz, chociaż jedna
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
No więc tak..
Jak już pisałam wczoraj przed 22 strasznie się pohaftowałam, a na koniec, gdy jeszcze przytulałam się do kibelka poczułam momentalnie, że coś ze mnie wypłynęło. Było to przezroczyste i bezwonne, jak woda. Do szpitala dojechaliśmy dopiero ok. godz. 00:50. Puściutko, od razu weszłam do IP. Papierki, badanie jakimś metalowym cyrklem szerokości bioder, mierzenie brzucha. Przebrałam się w piżamkę i na badanie na oddział. Położna podłączyła mnie na 30min. pod KTG, później badanie lekarskie u jakiegoś muła, oczywiście zero delikatności..wziernik, paluchy..okropne to było i jeszcze d...k trzymając palucha we mnie pyta czy odczuwałam bóle? ja do niego, że nie, ale teraz odczuwam.. zabrał łapsko. Na papierku sprawdzili, że to nie są wody, że prawdopodobnie czop odszedł.. dowiedziałam się, ze może być zupełnie jak woda i czysty.. w szoku byłam i zmartwiona, bo to znaczyło, że z porodu nici, skurczów nie miałam. Na usg też nie dopatrzył się ubytku w wodach. Waga Małego 3200/3300g. Pobrali krew i przyjęli mnie na oddział. Rano po 5 temperatura, po 6 szybki podsłuch tętna Małego, po 7 KTG- leżąc sama obczaiłam skurcze, linia szła na poziomie 10%, 2 na poziomie 40 i 35%, wydaje mi się, że je czułam w okolicach prawej nerki, bardzo delikatne. Ok. 9 obchód, na badanie dłuuugo czekałam, lekarze mieli 4 cesarki. Chyba ok 11 znowu nieprzyjemności, inny lekarz mnie badał, z tym że jeszcze boleśniej..ale za to więcej informacji otrzymałam. Wyszło, że szyjka jest zupełnie gotowa do porodu, tylko pęcherz wciąż się twardo trzyma, zero przecieków. Ale mam zostać 2-3 dni na obserwacji, może się coś zacząć (ale pewnie i nie musi) i że może zrobimy stymulacje porodu. Wyszłam od niego i myślałam, że się popłaczę, nie chciałam zostać na żadnej obserwacji skoro nic się nie działo, równie dobrze mogłam w domu przeczekać. I po cholerę wywoływanie porodu jak I termin z książeczki na 20 lipca- sobotę, (na ten II- 27 nie patrzyli w ogóle). Poszłam później do tej mojej położnej z SR(która co mnie widziała oczka puszczała ) i zapytałam czy nie mogłabym wyjść, bo nie widzę sensu czekania tutaj, że w razie czego mam blisko i wrócę.. fajnie podeszła do sprawy, miałam wrazenie, że ona jedyna rozumie moją decyzję, powiedziała, że na pojutrze lekarz rozpisał mi kroplówkę (której nadal nie widziałam sensu), znalazła szybko lekarza i znowu mnie poprosili do gabinetu, facet uprzedził, że to na własne żądanie, że wbrew opinii lekarskiej, nie że się na mnie obrażają, ale cała odpowiedzialność spada w tym momencie na mnie.. ze muszę być świadoma bla bla bla.. a i tak gadał i zachowywał się jakby był jednak obrażony..oni chyba nie lubią gdy pacjent włącza myślenie podpisałam, spakowałam się i do domu..Po drzemce poszłam siusiać i na papier wyleciał mi wielki glucior bordowo-czerwony.. ten to wyglądał jak czop Po prysznicu znowu na kibelek usiadłam i śluzik podbarwiony krwią..takie nitki... teraz obserwuję czy jeszcze coś będzie wylatywało. Kurde po tych badaniach ledwo chodzę.. ciągle czuję wbijające się w pochwę szpilki
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-15 o 18:20 |
|
|
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Elaine- dzięki za rade o rumianku. Wyprobuje
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Cytat:
![]() W szpitalu najwyższa miała 15. My mamy znowu lampy i kroplówkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotko dziękuję Ci za łączność i przekazywanie smsków
Teraz muszę nadrobić, bo chyba trochę się tu działo
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Dzoan: doczytuje, ale widzę że narobiłaś nam nadziei na porodzik
)Idzia: wspólczuje Ci kolek, to musi być strasznie bolesne.. ((Skylie: dzięki za opis masażu brzuszka, podczytałam i zanotowałam. Będę uskuteczniać katarzynka: suuuper że juz w domku jesteście! Surka: kopa babie sprzedaj!! nienormalna no!!! Tak czytam was dziewczyny i i tu co chwila będzie porodzik teraz ) ale fajnie!!Muszę się moim mężem pochwalić - jest przekochany i strasznie mi pomaga. Niemal we wszystkim. Dba abym jadła, spała, odpoczywała... (czytaj sprząta gotuje skacze wokół nas), do tego jak tylko może to pomaga też przy małym.. to z nim posiedzi, ponosi jak płacze - żebym mogła zjeść czy się wykąpać. Teraz go wysłałam żeby się położył i kategorycznie zabroniłam mu wstawać do małego w nocy, bo wystarczy, że w dzień lata i w końcu mi padnie.. za chwilę się zbieramy do przygotowań do kąpieli... a ten opis porodu kiedyś na pewno spłodzę.. )
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Chociaż i tak najwiecej mnie po 2 w nocy
![]() Wiecie co? Kiedys sie zastanawiałam czy przewijak jest mi faktycznie potrzebny, ze moge przeciez na lozku to robic. I teraz ten przewijak to zbawienie u rodziców jak przewijam na lozku i kregoslup mi odpada Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się dzieje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na opis, pewnie ja najbardziej ![]() Cytat:
![]() Mój lekarz powiedział, że to nic nie szkodzi. Ba - że to nawet dobrze dla mnie i dziecka, bo dostanę antybiotyk, który wykosi z organizmu inne ewentualne bakterie, których obecności w organizmie nie ma obowiązku badać w ciąży, a które mogą być i wleźć na dziecko podczas porodu. Podsumowując-lepiej dla nas, że dostaniemy antybiotyk ![]() Enlevee expresowy miałaś poród, fajny opis ![]() Ze staropolskich okrzyków się obśmiałam ![]() A Młody superowy |
|||||
|
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Elaine a ten rumianek to jakos specjalnie przed karmieniem czy rozkladam sobie w czasie?
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny jesteście kochane |
|
|
|
|
#3284 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mały już został z babcią i Tż Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niezły opis Cytat:
przy porodzie podali mi po prostu antybiotykCytat:
nam połozna powiedziała, że jak najwcześniej, tylko dopóki pępuszek nie odpadnie to kłaść na chwilkę Cytat:
piekny opisCytat:
Więc dlatego jest dopijany. Bo kupki ma bardzo zbite i ciężko jest mu je zrobić.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-07-15 o 18:34 |
||||||||
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Cytat:
![]() Dotka To trzymam kciuki, żeby się rozkręciło ![]() Dzoan widzę że u ciebie też zaczną się coś dziać ![]() kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nocy Wam nie potowarzyszę, bo my się karmimy i szybko zasypiamy Surka bo widzę, że potrzebujecie... a zaraz doczytam resztę...Dotkaaa bo Piotrula cały czas pyta o Zu ![]() Kisss ja też miałam paciora... Musisz dostać antybiotyk podczas porodu więc tylko zgłaszasz to przy przyjęciu na IP i już Elaine dla Dzielnego Taty, ale właśnie niech też odpocznie, żebyś potem nie musiała się zajmować dwójką na raz![]() Nasz Tż za jakieś 2 godzinki też wróci do domu...Ale mi się za nim tęskni ![]() No i musimy wyjść jeszcze na spacer z Sierścią a pada W takich sytuacjach chusta ratuje nam życie
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża Cytat:
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi ciotka uświadomiła że poprzedni poród zaczął mi sie bez żadnych zapowiedzi więc nie wyszukuje już żadnych symptomów.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
lulam małego i Was nadrabiam w trakcie ..
Dzoan- teraz doczytałam o Twojej akcji..bez sensu ze tacy niedelikatni ci lekarze ciekawe jak akcja u Dotki !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi
karolajn - fajnie że wspomniałas o przewijaku , bo własnie się nad nim zastanawiam dzoan- szkoda że to jeszcze nie poród,ale spokojnie doczekasz sie i Ty |
|
|
|
#3292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzoan myślę, że i tak nie doczekasz do tej soboty
i urodzisz hmmm obstawiam środę![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo Malgosia przewija na lozku ( ale ona od zawsze byla inna Mnie jest wygodniej bo obok mam komode i wszystko na wysokości rak- lepiej sie myje doopke i smaruje
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Surka możliwe, że to przez żółtaczkę i, że jak zejdzie to potem się unormuje! Ja na to liczę cały czas I nie martw się utuczymy te nasze Chuderlaki Mela dziękuję za radę z butelką i odciąganym ![]() Karolajn motamy się na kieszonkę Za pierwszym razem miałam problem, żeby dobrze chustę naciągnąć przez co musiałam Młodemu trzymać główkę, a teraz już luz blus
|
|
#3295 |
|
Rozeznanie
|
![]() Jednak to prawda co położna mówiła na SR o wymiotach, że przyspieszają rozwarcie. Już u kilku osób czytałam, że po wymiotach zaraz miały większe rozwarcie.
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoi na łóżku
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- No ale wiesz, ja jak przewijam na lozku to skrecam sobie kregoslup i sie garbie ale Ty masz pewnie jakis magiczny sposob na to ![]()
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
A taki sobie
![]() Cytat:
![]() Dzoan może już niedługo jednak wrócisz do szpitala
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisz na następny raz i chociaż sprowokuje jakiegoś małego pawika2) Kurcze mój magiczny sposób to chyba tylko ja W sumie to jest mi wygodnie... może mam wygodniejsze łóżko?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

dziecko mi spi i mam czas do 19 

) i zapytałam czy nie mogłabym wyjść, bo nie widzę sensu czekania tutaj, że w razie czego mam blisko i wrócę.. fajnie podeszła do sprawy, miałam wrazenie, że ona jedyna rozumie moją decyzję, powiedziała, że na pojutrze lekarz rozpisał mi kroplówkę (której nadal nie widziałam sensu), znalazła szybko lekarza i znowu mnie poprosili do gabinetu, facet uprzedził, że to na własne żądanie, że wbrew opinii lekarskiej, nie że się na mnie obrażają, ale cała odpowiedzialność spada w tym momencie na mnie.. ze muszę być świadoma bla bla bla.. a i tak gadał i zachowywał się jakby był jednak obrażony..oni chyba nie lubią gdy pacjent włącza myślenie
podpisałam, spakowałam się i do domu..
ile macie tej bilirubiny? Co zalecaja w szpitalu? 

u rodziców jak przewijam na lozku i kregoslup mi odpada
nie udzielam sie na wizazu bo mialam chwilowe zalamanie ale juz dochodze do siebie powoli. Pogratuluj dziewczynom porodow i malenstwi i przekaz, ze trzymam kciuki!"

piekny opis
Więc dlatego jest dopijany. Bo kupki ma bardzo zbite i ciężko jest mu je zrobić.
bo widzę, że potrzebujecie... a zaraz doczytam resztę...