Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 13:43   #2641
mm111111
Wtajemniczenie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny obroniłam się na 5 i jestem nauczycielem!
Brawo! Gratulacje!
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:47   #2642
lleenka
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41514963]ah nie zrozumiałam, przepraszam, ale robiłam bez przerw, całą serię na raz [/QUOTE]

Też całą serię robię na raz, bez przerw, czego po sobie się nie spodziewałam. Niestety cały tydzień nie ćwiczyłam i dzisiaj czeka mnie 220 przysiadów.

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Sukienka jest z Mohito
Dziękuję za informację. Muszę odwiedzić Mohito, bo przyznaję, że byłam tam tylko raz.

Też dołączam do życzeń udanego wyjazdu

Twoje zdjęcie z japonkami utwierdziło mnie co do czarnego koloru podczas najbliższego pedicure!

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
A o co dokładnie chodzi z tymi nożycami? (widziałam tę rozpiskę ale wolę dopytać). Leżycie i robicie najpierw do 15 dnia pionowe a potem poziome i tyle?

Trzymaj, mam nadzieję, że będę miała się czym pochwalić.

Nie, nie zamówiłam jeszcze Cały czas coś innego zaprząta moje myśli bądź portfel Ale w lipcu będę miała więcej luzu... Kurczę...to bardzo szybko Ci się zmechacił
Zgodnie z rozpiską każdego dnia wykonuje się nożyce poziome i pionowe np. pierwszego dnia 15 pionowych i 15 poziomych. Kreska pionowa oznacza pionowe nożyce, a pozioma- poziome. Kolejnego dnia zwiększa się ilość zarówno jednych, jak i drugich.

Bardzo szybko... Mimo tego i tak uwielbiam te koszulki! Dumam nad zamówieniem bluzy w kolorze bordo. Wykonane są z innego materiału, więc mam nadzieję, że mechacenia szybko się nie pojawią.

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Myślisz, że zainteresowanie mężczyzn wynika tylko ze zmiany wyglądu? Mnie się wydaje, że wygląd to raz, bo oczywiście jest ważny i na pewno mężczyźni zwrócili na to uwagę, ale na pewne wraz ze zmianą wyglądu, Twoja pewność siebie wzrosła, a to bardzo przyciąga Ja będąc, nazwijmy rzeczy po imieniu, grubą dziewczyną cieszyłam się całkiem niezłym powodzeniem. Wydaje mi się, że to wynikało z tego, że czułam się całkiem dobrze w swojej skórze, byłam otwarta, uśmiechnięta. Teraz mam co prawda większe powodzenie, ale moja siostra stwierdziła, że kiedy byłam grubsza to byłam pewniejsza siebie, a teraz, kiedy schudłam te 21 kg. to mam mnóstwo kompleksów. I chyba coś w tym jest... Ostatnio mam jakieś kiepskie dni, czuję się beznadziejnie i nie mam pojęcia z czego to wynika. W każdym razie jest to bardzo uciążliwy stan
Buty zdecydowanie mogę polecić Dziękuję
Do którego nadmorskiego miasta się wybierasz?
Masz rację- coś w tym jest. Pewność siebie wiele daje. Można mieć kilkanaście czy kilkadziesiąt kg nadwagi i być pewnym siebie i akceptować i kochać siebie takim, jakim się jest. Tak, jak moja współlokatorka, przy której to ja miałam więcej kompleksów, a ona ciągle powtarzała, że kocha swoją grubą dupkę i brzuch, często drwiąc z moich cienkich włosów, chudych łydek czy wystających kolan. Ja nigdy złego słowa na powiedziałam na temat jej wagi. Także dopóki same siebie nie zaakceptujemy to kompleksy będą nas ciągle dręczyć.

Szczerze powiedziawszy to nie pamiętam do jakiego konkretnie miasta jedziemy To ma być niespodzianka. Wiem tylko, że z hotelu będzie widok na morze.

Przykro mi z powodu Twojego egzaminu. We wrześniu poradzić sobie na pewno

I oczywiście zazdroszczę sierpniowego wyjazdu!

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię czytać książki historyczne, Krzyżacy i Quo vadis są moimi ulubionymi

Wakacje planuje spędzić na nauce hiszpańskiego i angielskiego, wybieram się w przyszłym roku na erazmusa.
W końcu też muszę się zabrać za swoja szafę
Też lubię książki historyczne, szczególnie o starożytnej Grecji czy Rzymie.

Zazdroszczę wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pamiętam, że kiedyś było coś o stronach z fajnymi koszulkami z napisami, kojarzy ktoś coś więcej? Bo właśnie jestem w trakcie intensywnych poszukiwań!
Ja zamawiałam tutaj: http://shootgirl.pl/

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Pochwalę się pierwszą wyprzedażową rzeczą Nie licząc stroju kąpielowego
Udało mi się dorwać słynną spódnicę ze Zary Świetna jest, choć małżon stwierdził, że materiał jest taki, jak obicie od syreny
Genialny łup! Ja jedynie kupiłam czarne sandałki w Zarze, które podobały mi się od samego początku i t-shirt w Sinsey. Jakoś nie ciągnie mnie do wyprzedaży. Za to kilka razy odwiedziłam sh i udało mi się kupić czerwoną rozkloszowaną sukienkę, beżową rozkloszowaną sukienkę z Zary (identyczną, jak u tej blogerki: http://lipstickonthecup.blogspot.com...etro-chic.html ) i dłuższą obcisłą sukienkę z panterkowym wzorem i czarnymi wstawkami, dzięki czemu niesamowicie modeluje sylwetkę Tylko, gdzie ja będę w nich chodzić...

Cytat:
Napisane przez deila Pokaż wiadomość
Przeglądając wątek zauważyłam że wiele z Was poświęca wakacje na nauke języka. Polecam serię Blondynka na językach Beaty Pawlikowskiej. Inne spojrzenie

Ja rozpoczęłam wakacje od badań profilaktycznych - jak zawsze o tej porze. I niestety po dzisiejszym usg piersi pojechałam od razu na biopsję. Podobno nie wygląda to groźnie ale i tak sie denerwuję czekając na wynik. Dlatego dziewczyny pamiętajcie o badaniach zwłaszcza teraz jak macie troszkę więcej wolnego czasu.

A teraz idę zrobić sobie drinka
Po Waszych opiniach będąc w bibliotece przejrzałam tę książkę pod kątem nauki języka rosyjskiego i zamówiłam ją, jak i British English, w przyszłości dokupię też wersję hiszpańską i niemiecką. Myślę, że jest świetna dla osób rozpoczynających naukę lub chcących przypomnieć sobie podstawowe zwroty, bo gramatyki się z niej nie nauczymy. Nie wiem, jak płyta, bo jeszcze czekam na zamówienie, ale czytałam w internecie i opinie są podzielone i wytykane są błędy co do akcentowania lub gramatyczne, ale mimo tego zdecydowałam się kupić.

Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Moja jasna karnacja znów wzbudziła nieprzychylne komentarze Jedna pani nawet zaczęła polecać mi solarium Nie rozumiem tego.

Z przyjemniejszych tematów - dziewczyny jak malujecie się latem? Stosujecie jakieś triki? Bo ja póki co zupełnie zrezygnowałam z podkładu. Ponadto co chwilę odświeżam się wodą termalną albo wodą pomarańczową. Latem też bardzo lubię stosować cienie do oczu w kremie lub w piance I obowiązkowo rozświetlający balsam lub lekki olejek do ciała
Jak zwykle reszta świata wie lepiej, co jest nam niezbędne do życia

Jak uczysz się języków podczas wakacji? Podobnie, jak kiedyś opisywałaś czy coś zmieniłaś? Znowu będę Cię zamęczać pytaniami o to

Jaką podjęłaś decyzję co do włosów? Bo czytałam, że zastanawiałaś się nad obcięciem na boba.

Ja niestety nie mogę zrezygnować z podkładu. Wybieram jednak lżejszy i nakładam go minimalnie. Ostatnio moja cera płata mi figle: non stop wyskakują mi jakieś podskórne krostki i pryszcze. I mam pojęcia, co może być tego przyczyną.

Też czekam na Twojego bloga!

Olcia
gratuluję tytułu licencjata

Melduję, że też intensywnie uczę się języka rosyjskiego Od 1 lipca uczęszczam na kurs od podstaw i mam zajęcia codziennie od poniedziałku do piątku od godz. 9 do 12. Lektorkę mamy świetną! Codziennie mamy kartkówki i masę pracy domowej plus już nawet pisaliśmy wypracowanie cyrylicą rosyjską na komputerze. Zostałam też pochwalona, że mam talent do języka, co mnie dodatkowo zmobilizowało do nauki. Jestem bardzo zadowolona i po zakończonym kursie będę kontynuowała naukę w prywatnej szkole.

We wtorek wyjeżdżam nad morze na kilka dni i kompletnie nie wiem, co ze sobą zabrać. Co radzicie? Wstyd, ale to będzie mój pierwszy raz tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2658201040_1_1_1.jpg (46,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2658201040_2_1_1.jpg (87,6 KB, 20 załadowań)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

Edytowane przez lleenka
Czas edycji: 2013-07-14 o 15:04
lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:48   #2643
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dziewczyny, udało mi się bardzo zredukować zbiory kosmetyczne Ze względu na przeprowadzkę musiałam ograniczyć rzeczy i zorganizowałam sobie w nowym pokoju mini-toaletkę w postaci komody z 2 szufladami. Wiele kosmetyków sprzedałam, te co zostały odpowiednio uporządkowałam - jedna szuflada jest na kosmetyki do makijażu, druga na pielęgnację Tylko kosmetyki do włosów znajdują się w innym miejscu

Teraz czas na porządkowanie ubrań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda.jpg (13,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg organizery.jpg (12,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg organizery 2.jpg (19,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg organizery 3.jpg (15,8 KB, 33 załadowań)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:52   #2644
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Jak uczysz się języków podczas wakacji? Podobnie, jak kiedyś opisywałaś czy coś zmieniłaś? Znowu będę Cię zamęczać pytaniami o to

Jaką podjęłaś decyzję co do włosów? Bo czytałam, że zastanawiałaś się nad obcięciem na boba.
Jeśli chodzi o naukę języków to nic nie zmieniłam Włosy póki co zostawiam długie, podcięłam tylko końcówki

Cytat:
Melduję, że też intensywnie uczę się języka rosyjskiego Od 1 lipca uczęszczam na kurs od podstaw i mam zajęcia codziennie od poniedziałku do piątku od godz. 9 do 12. Lektorkę mamy świetną! Codziennie mamy kartkówki i masę pracy domowej plus już nawet pisaliśmy wypracowanie cyrylicą rosyjską na komputerze. Zostałam też pochwalona, że mam talent do języka, co mnie dodatkowo zmobilizowało do nauki. Jestem bardzo zadowolona i po zakończonym kursie będę kontynuowała naukę w prywatnej szkole.
Super, gratuluję talentu i wytrwałości
Stary 2013-07-14, 15:13   #2645
lleenka
Rozeznanie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41762229]http://instagram.com/sophisticatedisabella
dziewczyny polecam Wam dziewczynę, ja zachwycam się jej zestawami
może znacie ją? ma bloga?[/QUOTE]

Świetne zestawy

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj z Wami urodzinowo !
i uciekam sprzątać i uszykować coś do zjedzenia dla gości
za urodzinowe pieniądze mam zamiar zaszaleć w środę na zakupach, ale znając życie jak już się ma kase to nic się nie kupi
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ja tak miałam kilka dni temu własnie, tyle rzeczy chciałam kupić, a nic godnego uwagi

Zapowiada się na to, że jednak będzie musiał te oczy oderwać. Wybaczcie, że to tutaj piszę, ale ostatnio jestem ponad to wszystko co się między nami stało i nie mam sił ..
Kochana trzymaj się

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Hahaha Kochana jeśli gust Hiszpanów chociaż po części pokrywa się z gustem Włochów to zdecydowanie nie jestem w ich typie , ale bardzo dziękuję za słowa otuchy

Lecę się pakować, bo muszę dojechać jeszcze 250 km, bo lot mam z Rzeszowa.

Całuję i pozdrawiam Jesteśmy w kontakcie
Hmmmm to jaki gust mają Włosi i Hiszpanie? Zawsze myślałam, że wzdychają do blondynek. Czy chodzi o coś innego

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Jeśli chodzi o naukę języków to nic nie zmieniłam Włosy póki co zostawiam długie, podcięłam tylko końcówki

Super, gratuluję talentu i wytrwałości
Dziękuję!

A ile czasu poświęcasz na naukę? Troszkę więcej z racji większej ilości wolnego czasu?

Aha- dziękuję Wam za polecenie paletki do brwi Catrice Nie wyobrażam sobie teraz makijażu bez jej użycia.

Udało mi się też w poniedziałek kupić stacjonarnie suchy szampon Batiste i jestem zachwycona Wreszcie znalazłam sposób na moje włosy i nie muszę myć ich codziennie

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie

Edytowane przez lleenka
Czas edycji: 2013-07-14 o 15:27
Stary 2013-07-14, 15:23   #2646
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, udało mi się bardzo zredukować zbiory kosmetyczne Ze względu na przeprowadzkę musiałam ograniczyć rzeczy i zorganizowałam sobie w nowym pokoju mini-toaletkę w postaci komody z 2 szufladami. Wiele kosmetyków sprzedałam, te co zostały odpowiednio uporządkowałam - jedna szuflada jest na kosmetyki do makijażu, druga na pielęgnację Tylko kosmetyki do włosów znajdują się w innym miejscu

Fajne te rzeczy kupiłaś. Ja też myślę nad zmianą w ułożeniu moich kosmetyków. Myślę nad kupnem komody moppe z ikea - tylko na kolorówkę i może lakiery. Pielęgnację trzymam w łazience na półkach.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 15:39   #2647
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Udało mi się też w poniedziałek kupić stacjonarnie suchy szampon Batiste i jestem zachwycona Wreszcie znalazłam sposób na moje włosy i nie muszę myć ich codziennie
gdzie udało Ci się go dostać
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 16:11   #2648
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Fajne te rzeczy kupiłaś. Ja też myślę nad zmianą w ułożeniu moich kosmetyków. Myślę nad kupnem komody moppe z ikea - tylko na kolorówkę i może lakiery. Pielęgnację trzymam w łazience na półkach.
Moja łazienka będzie teraz niestety mikroskopijna, boję się że oprócz małej półki żadna szafka się nie znieści

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41786921]gdzie udało Ci się go dostać [/QUOTE]

Ja widziałam suche szampony Batiste w perfumerii Marionnaud

Cytat:
A ile czasu poświęcasz na naukę? Troszkę więcej z racji większej ilości wolnego czasu?
Tyle samo co zwykle
Stary 2013-07-14, 16:33   #2649
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
We wtorek wyjeżdżam nad morze na kilka dni i kompletnie nie wiem, co ze sobą zabrać. Co radzicie? Wstyd, ale to będzie mój pierwszy raz tam
Jeśli w okolice Trójmiasta, to pogoda od dłuższego czasu beznadziejna . Chociaż od wtorku ma się poprawiać, ale na krótko

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:24   #2650
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Też całą serię robię na raz, bez przerw, czego po sobie się nie spodziewałam. Niestety cały tydzień nie ćwiczyłam i dzisiaj czeka mnie 220 przysiadów.

Dziękuję za informację. Muszę odwiedzić Mohito, bo przyznaję, że byłam tam tylko raz.

Też dołączam do życzeń udanego wyjazdu

Twoje zdjęcie z japonkami utwierdziło mnie co do czarnego koloru podczas najbliższego pedicure!

Zgodnie z rozpiską każdego dnia wykonuje się nożyce poziome i pionowe np. pierwszego dnia 15 pionowych i 15 poziomych. Kreska pionowa oznacza pionowe nożyce, a pozioma- poziome. Kolejnego dnia zwiększa się ilość zarówno jednych, jak i drugich.

Bardzo szybko... Mimo tego i tak uwielbiam te koszulki! Dumam nad zamówieniem bluzy w kolorze bordo. Wykonane są z innego materiału, więc mam nadzieję, że mechacenia szybko się nie pojawią.

Masz rację- coś w tym jest. Pewność siebie wiele daje. Można mieć kilkanaście czy kilkadziesiąt kg nadwagi i być pewnym siebie i akceptować i kochać siebie takim, jakim się jest. Tak, jak moja współlokatorka, przy której to ja miałam więcej kompleksów, a ona ciągle powtarzała, że kocha swoją grubą dupkę i brzuch, często drwiąc z moich cienkich włosów, chudych łydek czy wystających kolan. Ja nigdy złego słowa na powiedziałam na temat jej wagi. Także dopóki same siebie nie zaakceptujemy to kompleksy będą nas ciągle dręczyć.

Szczerze powiedziawszy to nie pamiętam do jakiego konkretnie miasta jedziemy To ma być niespodzianka. Wiem tylko, że z hotelu będzie widok na morze.

Przykro mi z powodu Twojego egzaminu. We wrześniu poradzić sobie na pewno

I oczywiście zazdroszczę sierpniowego wyjazdu!

Też lubię książki historyczne, szczególnie o starożytnej Grecji czy Rzymie.

Zazdroszczę wyjazdu

Ja zamawiałam tutaj: http://shootgirl.pl/

Genialny łup! Ja jedynie kupiłam czarne sandałki w Zarze, które podobały mi się od samego początku i t-shirt w Sinsey. Jakoś nie ciągnie mnie do wyprzedaży. Za to kilka razy odwiedziłam sh i udało mi się kupić czerwoną rozkloszowaną sukienkę, beżową rozkloszowaną sukienkę z Zary (identyczną, jak u tej blogerki: http://lipstickonthecup.blogspot.com...etro-chic.html ) i dłuższą obcisłą sukienkę z panterkowym wzorem i czarnymi wstawkami, dzięki czemu niesamowicie modeluje sylwetkę Tylko, gdzie ja będę w nich chodzić...

Po Waszych opiniach będąc w bibliotece przejrzałam tę książkę pod kątem nauki języka rosyjskiego i zamówiłam ją, jak i British English, w przyszłości dokupię też wersję hiszpańską i niemiecką. Myślę, że jest świetna dla osób rozpoczynających naukę lub chcących przypomnieć sobie podstawowe zwroty, bo gramatyki się z niej nie nauczymy. Nie wiem, jak płyta, bo jeszcze czekam na zamówienie, ale czytałam w internecie i opinie są podzielone i wytykane są błędy co do akcentowania lub gramatyczne, ale mimo tego zdecydowałam się kupić.

Trzymaj się!

Jak zwykle reszta świata wie lepiej, co jest nam niezbędne do życia

Ja niestety nie mogę zrezygnować z podkładu. Wybieram jednak lżejszy i nakładam go minimalnie. Ostatnio moja cera płata mi figle: non stop wyskakują mi jakieś podskórne krostki i pryszcze. I mam pojęcia, co może być tego przyczyną.

Też czekam na Twojego bloga!

Olcia
gratuluję tytułu licencjata

Na pewno coś ciepłego na wieczorne spacery No i zależy gdzie będziesz nocowała, ja zwykle decyduję się na wynajęcie mieszkania i wtedy mam do dyspozycji wszystkie sprzęty w tym pralkę, co pozwala zredukować bagaż. Polecam Ci zrobienie listy, bardzo ułatwia pakowanie.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 17:27   #2651
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Jeśli w okolice Trójmiasta, to pogoda od dłuższego czasu beznadziejna . Chociaż od wtorku ma się poprawiać, ale na krótko
Nie załamuj mnie, bo własnie wybieram się we wtorek do Sopotu
Patrzyłam prognozę i od wtorku ma być lepiej do następnego tygodnia, bo od 22.07 tylko chmury ...
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:23   #2652
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Stary 2013-07-14, 19:40   #2653
Madzia_M77
Zadomowienie

missgoodtaste, świetny post na blogu, bardzo pomocny niemniej dobre jakościowo dodatki słono kosztują, a na finiszu urządzania mieszkania trochę się jednak człowiek finansowo spina. Więc jak byłam na tym etapie swojego życia wolałam sobie podarować dodatki i odkładałam kasę na bieżąco żeby zakupić ładną i przydatną rzecz. Do Leroya lubię jeździć, ale najpierw wolę przejrzeć ich katalog, drukowany bo na miejscu w sklepie nie widzę nic

Ehhh, dziewczyny, zaparłam się ostatnio i ćwiczę z ECh ale wycisk

Idę sobie obejrzeć "Kobiety z 6 piętra", zachęciłyście mnie

justytynka, gratulacje, to ważny etap i duże osiągnięcie

kashmirka, lubisz Tarantino?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:45   #2654
lleenka
Rozeznanie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41786921]gdzie udało Ci się go dostać [/QUOTE]

W perfumerii Marionnaud w centrum handlowym Reduta

Cytat:
Moja łazienka będzie teraz niestety mikroskopijna, boję się że oprócz małej półki żadna szafka się nie znieści

Ja widziałam suche szampony Batiste w perfumerii Marionnaud

Tyle samo co zwykle
Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że od wtorku ma się poprawić i liczę na to

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Na pewno coś ciepłego na wieczorne spacery No i zależy gdzie będziesz nocowała, ja zwykle decyduję się na wynajęcie mieszkania i wtedy mam do dyspozycji wszystkie sprzęty w tym pralkę, co pozwala zredukować bagaż. Polecam Ci zrobienie listy, bardzo ułatwia pakowanie.
Racja! Nie pomyślałam, że wieczorem może być chłodniej Listę spróbuję stworzyć jutro zanim zacznę się pakować.

Schudłam

APARATKA w połowie

Stary 2013-07-14, 20:14   #2655
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
missgoodtaste, świetny post na blogu, bardzo pomocny niemniej dobre jakościowo dodatki słono kosztują, a na finiszu urządzania mieszkania trochę się jednak człowiek finansowo spina. Więc jak byłam na tym etapie swojego życia wolałam sobie podarować dodatki i odkładałam kasę na bieżąco żeby zakupić ładną i przydatną rzecz. Do Leroya lubię jeździć, ale najpierw wolę przejrzeć ich katalog, drukowany bo na miejscu w sklepie nie widzę nic

Idę sobie obejrzeć "Kobiety z 6 piętra", zachęciłyście mnie

justytynka, gratulacje, to ważny etap i duże osiągnięcie

Dziękuję za wizytę na blogu. Fakt, dobry design mocno się ceni. Warto jest zrobić realny kosztorys przed całym przedsięwzięciem. Na niektórych rzeczach można zaoszczędzić a w zamian kupić jedną porządną rzecz która nada smaku całości
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:25   #2656
caarolaaa
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo Kochane za życzenia !!!
urodziny udane, szkoda, że są tylko raz w roku

Cytat:
gratulacje !

Czy macie może doświadczenie z zegarkami z River island ? Spodobał mi się jeden, ale czytałam gdzieś, że po jakimś czasie się ścierają.
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 08:34   #2657
Ag4
AGA :)

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41762229]http://instagram.com/sophisticatedisabella
dziewczyny polecam Wam dziewczynę, ja zachwycam się jej zestawami
może znacie ją? ma bloga?[/QUOTE]

oo świetna jest! Dzięki za polecenie

Cytat:

Natomiast oskarowy "Poradnik pozytywnego myślenia" mnie rozczarował, albo go kompletnie nie zrozumiałam Przewidywalny do granic możliwości, bez zwrotów akcji, nie wiem skąd te zachwyty
Ja zasnęłam w połowie filmu

Cytat:
Zakochałam się w jej zestawach i włosach <3 Chciałabym zrobić sobie keratynowe prostowanie, ale akurat mam strasznie dużo wydatków na tą chwilę
Też bym chciała Nawet jedna wizażanka tutaj ostatnio o tym wspomniała i trochę ją na PW podpytwywałam
Boję się tylko, że znoszczę sobie wlosy albo że zaczną mi wypadać :/

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Mogłabym poprosić o angielską wersję Lekcji Madame Chic? Czytałam po polsku, ale w ramach treningu chętnie przeczytam oryginał. Prześlę Ci rozpakowaną, o ile nikt jak do tej pory tego nie zrobił
Oczywiscie Prześlij mi na PW tylko swój adres meilowy

Cytat:
Gratuluję!!!
Cytat:

Świetnie
Ja całą sobotę porządkowałam swój gabinet (czyli pokój w którym się uczę/czytam). Powyrzucałam notatki ze studiów, stare ustawy i całą masę różnych innych niepotrzebnych papierzysków. Ile miejsca się zrobiło !!
Dziś, jeśli będę miała czas, zabieram się za kolejne pokoje a w nich za ciuchy, buty, koce, pościele itp

Cytat:
Wreszcie znalazłam sposób na moje włosy i nie muszę myć ich codziennie

Pozostając w temacie - dziewczęta jak często myjecie włosy?

Cytat:

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 10:37   #2658
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Ja całą sobotę porządkowałam swój gabinet (czyli pokój w którym się uczę/czytam). Powyrzucałam notatki ze studiów, stare ustawy i całą masę różnych innych niepotrzebnych papierzysków. Ile miejsca się zrobiło !!
Dziś, jeśli będę miała czas, zabieram się za kolejne pokoje a w nich za ciuchy, buty, koce, pościele itp

lubię takie porządki, pod warunkiem że mam sporo na to czasu i na spokojnie wywalam i segreguję

Cytat:
Pozostając w temacie - dziewczęta jak często myjecie włosy?
myję codziennie wcierki trochę uregulowały mi skórę głowy, ale mój fryz po nocy nie nadaje się do pokazania, chyba że spięty, ale tak nie lubię
Stary 2013-07-15, 10:54   #2659
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
ja również objrzałam służace i kobiety z 6 piętra i muszę powiedzieć, że bardzo przypadły mi do gustu czy mogłabyś polecić jeszcze jakieś dobre filmy?
cieszę się, że Ci się podobały poniżej wrzucam listę filmów, które widziałam i według mnie są warte obejrzenia

Cytat:
wiesz co lubię, nie żebym była jakąś wielką fanką bo na jego twórczość to muszę mieć odpowiedni nastrój, ale gdy najdzie mnie ochota to oglądam z przyjemnością

nie trawię za to np. filmów Pedro Almodovara nie wiem czemu, ale nie rozumiem fenomenu jego filmów, widziałam trzy i wszystkie mnie znudziły

wiadomo, że wszystko jest kwestią gustu

poniżej wrzucam Wam kilkanaście tytułów które widziałam (wy pewnie część z nich też) i mogę polecić Kolejność przypadkowa, przepraszam że nie są jakoś pogrupowane ale przeglądałam filmweb by przypomnieć sobie tytuły i jak znalazłam to dopisywałam do listy do każdego tytułu postaram się podlinkować stronę z filmwebu więc można sobie zobaczyć o czym to i czy z kategorii lżejszych czy cięższych raczej, bardziej ambitnych czy bardziej "rozrywkowych" filmy są z różnych lat, ale raczej większość z ostatniego 10-lecia

i z góry przepraszam jeśli za moją namową obejrzycie jakąś pozycję i Wam się nie spodoba- wszak o gustach się nie dyskutuje

Chłopiec w pasiastej piżamie
Przebudzenia
Motyl i skafander
Bracia
Into the wild
Debiutanci
Woda dla słoni
Coco Chanel
Sierociniec
Labirynt Fauna
Slumdog- milioner z ulicy
Gran torino
Ostatni król Szkocji
Księżna
Bękarty wojny
Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet / Dziewczyna z Tatuażem (oba dobre, ale skandynawska produkcja jak dla mnie dużo lepsza )
Atlas chmur
Operacja Argo
Red
Dla niej wszystko
W pogoni za szczęściem
Marley i ja
Kobiety pragną bardziej
Closer
Holiday

i z polskich (dwa pierwsze naprawdę ciężkie i robiące dziurę w głowie):

Róża
Plac zbawiciela
Różyczka
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:19   #2660
Madzia_M77
Zadomowienie

Dzięki za listę filmów
Część z nich widziałam, ale pozostałym chętnie się przyjrzę

Ostatnie, które zalinkowałaś rzeczywiście mocne - po "Róży" musiałam na chwilę usiąść i złapać oddech - film składający psychikę na pół, nie jest to obraz do ktorego się wraca, ale nie można go zapomnieć. Niemniej polecam bardzo.
Almodovara czasem obejrzę, nie zachwyca mnie, ani jego homoseksulano-transwestytyczne zapędy Z reguły oglądam, żeby móc się wypowiedzieć. O Tarantino pytałam, bo "Django" podobał mi się bardzo, uważam ze rola Di Caprio była naprawdę dobra A "Bękarty wojny" i Brad Pitt oraz Christoph Waltz zachwycili mnie absolutnie
Stary 2013-07-15, 11:20   #2661
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
cieszę się, że Ci się podobały poniżej wrzucam listę filmów, które widziałam i według mnie są warte obejrzenia

wiesz co lubię, nie żebym była jakąś wielką fanką bo na jego twórczość to muszę mieć odpowiedni nastrój, ale gdy najdzie mnie ochota to oglądam z przyjemnością

nie trawię za to np. filmów Pedro Almodovara nie wiem czemu, ale nie rozumiem fenomenu jego filmów, widziałam trzy i wszystkie mnie znudziły

poniżej wrzucam Wam kilkanaście tytułów które widziałam (wy pewnie część z nich też) i mogę polecić Kolejność przypadkowa, przepraszam że nie są jakoś pogrupowane ale przeglądałam filmweb by przypomnieć sobie tytuły i jak znalazłam to dopisywałam do listy do każdego tytułu postaram się podlinkować stronę z filmwebu więc można sobie zobaczyć o czym to i czy z kategorii lżejszych czy cięższych raczej, bardziej ambitnych czy bardziej "rozrywkowych" filmy są z różnych lat, ale raczej większość z ostatniego 10-lecia

i z góry przepraszam jeśli za moją namową obejrzycie jakąś pozycję i Wam się nie spodoba- wszak o gustach się nie dyskutuje

Przebudzenia
Motyl i skafander
Bracia
Into the wild
Debiutanci
Woda dla słoni
Coco Chanel
Sierociniec
Labirynt Fauna
Gran torino
Ostatni król Szkocji
Księżna
Bękarty wojny
Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet / Dziewczyna z Tatuażem (oba dobre, ale skandynawska produkcja jak dla mnie dużo lepsza )
Atlas chmur
Operacja Argo
Red
Dla niej wszystko
W pogoni za szczęściem
Marley i ja
Kobiety pragną bardziej
Closer
Holiday

Róża
Plac zbawiciela
Różyczka
Jeżeli któreś z Was lubią troszkę lżejsze filmy na letni wieczór, ze swojej strony polecam "In time" z Justinem Timberlake (spodobał się nawet mojemu TŻ) a także Iron Mana. Polecam też zobaczyć ostatnią część Kac Vegas, wiele osób mówi, że się zawiodło, bo jest najsłabsza (a czego się spodziewać po 3 części ?), ale moim zdaniem była przezabawna i polecam
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:31   #2662
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za listę filmów

Ostatnie, które zalinkowałaś rzeczywiście mocne - po "Róży" musiałam na chwilę usiąść i złapać oddech - film składający psychikę na pół, nie jest to obraz do ktorego się wraca, ale nie można go zapomnieć. Niemniej polecam bardzo.
Almodovara czasem obejrzę, nie zachwyca mnie, ani jego homoseksulano-transwestytyczne zapędy Z reguły oglądam, żeby móc się wypowiedzieć. O Tarantino pytałam, bo "Django" podobał mi się bardzo, uważam ze rola Di Caprio była naprawdę dobra A "Bękarty wojny" i Brad Pitt oraz Christoph Waltz zachwycili mnie absolutnie

dokładnie my byliśmy z Tż na tym filmie w kinie- dodam, że nie lubimy multipleksów, chodzimy więc do małych, studyjnych kin z "duszą i klimatem" i na Róży mi momentami brakowało dosłownie powietrza, strasznie przeżywałam to co się dzieje na ekranie. A jak film się skończył, to nikt nie wstał z fotela, cisza jak makiem zasiał, to było coś niesamowitego- chyba każdy potrzebował takiej chwili wytchnienia po tym co zobaczył

ja Django nie widziałam jeszcze ale mam zamiar obejrzeć niebawem a Pitt i Waltz w Bękartach są mistrzami, naprawdę chapeau bas!
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:51   #2663
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Jeżeli któreś z Was lubią troszkę lżejsze filmy na letni wieczór, ze swojej strony polecam "In time" z Justinem Timberlake (spodobał się nawet mojemu TŻ) a także Iron Mana. Polecam też zobaczyć ostatnią część Kac Vegas, wiele osób mówi, że się zawiodło, bo jest najsłabsza (a czego się spodziewać po 3 części ?), ale moim zdaniem była przezabawna i polecam
Dobra, przyznaję, ja narzekałam na Kac Vegas 3 Po pierwszej części bolał mnie brzuch, bo tak się śmiałam, a teraz było parę fajnych momentów... i tyle. Gdy pojawiły się napisy końcowe miałam w głowie takie Eeee.. to wszystko? bo spodziewałam się jakiejś totalnie odjechanej akcji a tu nic. W dodatku pani w kinie upierała się, że żadnej sceny po napisach nie ma, więc wyszłam i przegapiłam

Iron Man -
oglądałam 1 i 3 część (2 jakoś mi się ominęło), polecam, fajny, nie trzeba myśleć. In time miałam oglądnąć, bo podobał mi się trailer, ale zawsze zapominam/oglądam coś innego.

Cytat:
Dzięki za listę filmów

Tarantino to jeden z moich ulubionych reżyserów Pulp Fiction, Django, Bękarty - lubią filmy z czarnym humorem, którym blisko do kiczu. Jeżeli ktoś jest fanem Pulp Fiction, to polecam Przekręt i Porachunki Guya Ritchiego! W podobnym klimacie, zakręcone i zaskakujące, bardzo lubię angielskie poczucie humoru

Edytowane przez Fionaaa
Czas edycji: 2013-07-15 o 11:58
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:19   #2664
Ag4
AGA :)

Odebrałam właśnie swoje 'blonynki na językach'

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Dobra, przyznaję, ja narzekałam na Kac Vegas 3 Po pierwszej części bolał mnie brzuch, bo tak się śmiałam, a teraz było parę fajnych momentów... i tyle. Gdy pojawiły się napisy końcowe miałam w głowie takie Eeee.. to wszystko? bo spodziewałam się jakiejś totalnie odjechanej akcji a tu nic. W dodatku pani w kinie upierała się, że żadnej sceny po napisach nie ma, więc wyszłam i przegapiłam
Właśnie! Co tam się jeszcze działo?
Bo mnie też to ominęło.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:37   #2665
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Właśnie! Co tam się jeszcze działo?
Bo mnie też to ominęło.
Proszę, dziewczyny :
http :// www.youtube.com / watch? v=ELc-kW5BAFg
Tylko usuńcie spacje
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:57   #2666
justytynka
Zadomowienie

Ja tez muszę powiedzieć, że Kac Vegas 3 mnie rozczarował. Mało śmiesznych momentów jak w 1 części. Końcówkę widziałam w kinie. Ogólnie na 4 część będzie szkoda mi pieniędzy. Ode mnie polecam Wam film: kocha, lubi, szanuje z Rayanem
Stary 2013-07-15, 17:01   #2667
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

Przebudzenia
Motyl i skafander
Bracia
Into the wild
Debiutanci
Woda dla słoni
Coco Chanel
Sierociniec
Labirynt Fauna
Gran torino
Ostatni król Szkocji
Księżna
Bękarty wojny
Atlas chmur
Operacja Argo
Red
Dla niej wszystko
W pogoni za szczęściem
Marley i ja
Kobiety pragną bardziej
Closer
Holiday

Róża
Plac zbawiciela
Różyczka
Świetna lista! Na pewno przy najbliższej wolnej chwili obejrzę jeden z polecanych przez Ciebie filmów, bo zaległości mam wiekowe

Cytat:
Ja na swoje Blondynki jeszcze czekam

Kupiłam dzisiaj szarą bluzę mm111111 w Decathlonie. Jaka ona mięciutka Mam ochotę dokupić inne kolory! Idealna będzie na chłodne wieczorne spacery nad brzegiem morza, bo wszystko potwierdzone i jutro przed południem wyjeżdżamy Żałuję tylko, że ominę kilka zajęć z rosyjskiego, ale wyjazd był już zaplanowany zanim udało mi się zarejestrować na kurs i po powrocie czeka mnie intensywna nauka i będę musiała napisać kilka kartkówek, na których nie będę.

Schudłam

APARATKA w połowie

Stary 2013-07-15, 17:32   #2668
MiaWallace876
Raczkowanie

Cytat:
Świetna lista! Na pewno przy najbliższej wolnej chwili obejrzę jeden z polecanych przez Ciebie filmów, bo zaległości mam wiekowe

Ja na swoje Blondynki jeszcze czekam

Kupiłam dzisiaj szarą bluzę mm111111 w Decathlonie. Jaka ona mięciutka Mam ochotę dokupić inne kolory! Idealna będzie na chłodne wieczorne spacery nad brzegiem morza, bo wszystko potwierdzone i jutro przed południem wyjeżdżamy Żałuję tylko, że ominę kilka zajęć z rosyjskiego, ale wyjazd był już zaplanowany zanim udało mi się zarejestrować na kurs i po powrocie czeka mnie intensywna nauka i będę musiała napisać kilka kartkówek, na których nie będę.

ooo też się czaję na tą bluzę Wiem, że inne dziewczyny już to robiły ale możesz zrobić sobie w niej zdjecie?

http://make-up-my-little-obsession.blogspot.com/

28.09 Tangle Teezer - recenzja
11.09 Jak dba o siebie Jessica Alba
08.09 UD Naked 2 VS OH SO Special Sleek
MiaWallace876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:36   #2669
Maqua
Zakorzenienie

Dodaję zdjęcie bluzy z Decathlona. Po tym, jak missgoodtaste napisała, że jest długa i do skrócenia spodziewałam się niezłego worka Tymczasem jest bardzo ok. Ma dość długie rękawy, a do zdjęcia ją nagiągnęłam. Przyszła niestety nie w kartonie a w torebce, bardzo wygnieciona Jest taaaka milusia wewnątrz!
Wybaczcie podomową fryzurę, nie mam już na nic siły dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1681.jpg (35,9 KB, 326 załadowań)
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 18:03   #2670
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcie bluzy z Decathlona. Po tym, jak missgoodtaste napisała, że jest długa i do skrócenia spodziewałam się niezłego worka Tymczasem jest bardzo ok. Ma dość długie rękawy, a do zdjęcia ją nagiągnęłam. Przyszła niestety nie w kartonie a w torebce, bardzo wygnieciona Jest taaaka milusia wewnątrz!
Wybaczcie podomową fryzurę, nie mam już na nic siły dziś
Fajna
Jaki rozmiar brałaś?

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości