|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Widziałam moją żabkę
![]() Jak tylko się położyłam do badania lekarz powiedział, że ciąża na pewno żywa, bo przy obumarłej od razu macica idzie w dół. Zrobił mi już USG przez brzuch. Nie wiedziałam, że będzie sprawdzał przezierność, bo jeszcze tym bym się denerwowała - jest 0,8 cm Serce dobrze zbudowane, brzuch zamknięty, wnętrzności dziecka już przeszły z pępowiny do brzuszka, "w główce ma już dużo". Jeszcze kilka rzeczy omówił.Chorobowe do 5.08, dalej mam leżeć, mogę sobie trochę pochodzić po mieszkaniu ale dalej bez podnoszenia, dźwigania itp. Ufffff Kamień z serca
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-15 o 17:09 |
|
|
|
#1502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hosenka: no to gratulacje, cieszę się że wszystko w porządku. A z tą obniżającą się macica i obumarłą ciążą, to powiedział Ci po badaniu na fotelu rozumiem?Bo ja mam w srodę wizytę i już panikuję
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-15 o 17:23 |
||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz jest ogólnie chwalony, choć w szpitalu bardzo mnie zniechęcił nieprzyjemnym traktowaniem pacjentek.---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Nie, nie na fotelu, a na leżance jak się położyłam do USG.
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Obstawiam, ze po prostu rozciąga Ci sie wszystko. Ja sie tępym bólem zupełnie nie przejmuje.
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Hosenka, Agoola-gratuluję wyników, Mystiquee, Tobie też. Nie dopisało się wcześniej, więc Kefi, mam nadzieję, że będzie jak mówi lekarz i na tym się skończy-daj znać co po kontroli Aniele- mam podobnie z moją mamą- niektórzy już tacy są i za późno na zmianę
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-15 o 17:37 |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomacał i powiedział, że jest ileś tam od spojenia łonowego. Mi niby brzuch wystaje, ale to powiększona macica, tak na wysokości pępka, dziecko jest niżej i to miejsce mam minimalnie większe niż wcześniej. Linię mam jeszcze z poprzedniej ciązy - nie zniknęła przez 5 miesięcy od porodu. Bez problemu zmiesciłam się w spodnie sprzed ciąży, nic nie uwiera. Z ciekawości ubrałam spodnie, które kupiłam przed poprzednią ciążą rok temu i chodziłam w nich przez ok 4-5 miesięcy (nie zapinałam ich na guzik, tylko gumką) i myślałam, że się utopię Waga ta sama co 2 tyg temu - 58kg, czyli nadal -2kg w porównaniu z początkiem ciąży.
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam za tydzień genetyczne i nawet jej o skierowanie nie prosiłam powiedziała ze musze to zrobić i koniec A jednak u Ciebie też dają....fajnie ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z USG, uffffffffffffffffffffffff ffffffff wszystko OK.
Dzieciak cały i wszystko ma na miejscu elegancko się zaprezentował leżąc na plecach i wszystkie pomiary można było zrobić wszystkie narządy OK, przepływy też w porządku, kość nosowa i przezierność karkowa też jak należy a więc dzieciaczyna zdrowa ![]() Lekarz obejrzał ze wszystkich stron- wszystko OK no i na 75% dziewczynka wyniki krwi za około tydzień ale już jestem uspokojona ![]() zapomniałam dodać , że małe ma 5,5 cm
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-07-15 o 18:11 |
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A który tc jesteś? Pamiętaj, że z dziewczynki jeszcze chłopiec się może zrobić
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
I ciut ciut zazdroszcze dziewczynki Wpisać Ci ją?
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg tego USG to 11tc3d i przez to TP przesunął mi się 2 dni na 31/01 ale to się pewnie jeszcze zmieni Wiem, że się może chłopak zrobić jeszcze więc to na razie tylko szacunki ![]() Co pradwa lekarz pokazywał mi że "tu jest taka kreseczk i jest pozioma to na 75% dziewczynka bo jakby była pionowa to chłopiec" Oczywiście zaznaczył, że to na tym etapie jest na 75% więc tak do tego podchodzę ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- dzięki- nie nie wpisuj jeszcze, poczekam aż będzie na więcej procent pewne
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak u was z wielkoscia brzucha?
Ja naprawde sie zamartwiam bo moj jest malutki, nie mam tej linii i jak juz pisalam to raczej nie mam zadnych objawow.. Wizyte mam w srode, chyba zwariuje..
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestań świrować i się ciesz- ja już się ledwo dopinam w spodnie
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty się nie martw, mi też obiecywali że po pierwszym trymestrze wszystko minie, więc to raczej dobrze, że przeszło
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cicici: też mam w środę wizytę i już mam panikę w głowie
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Paskudny dzień, pochmurno i depresyjnie. co nie...? Brzuszek jakoś przestał rosnąć, wizyta dopiero za 2 tygodnie trochę się martwię. Psychicznie dziś fatalnie się czuję, mam nadzieję, że nie jestem sama z huśtawkami nastroju i dołami jak stąd do Chin i z powrotem co...? Czasami potrafię rozpłakać się bez powodu, jak nikt nie patrzy.Widzę, że oglądacie już ubranka wózki, łóżeczka...a my... NIC na razie nic. Oznajmiłam w pracy, że od października (o ile wszystko będzie ok) planuję iść na L4. Chciałabym spokojnie wtedy nacieszyć się ciążą i przyszłym macierzyństwem... Najchętniej odpoczęłabym już, ale obiecałam sobie, że zaprowadzę w pracy porządek jakiego nie zrobił NIKT ! Ha taki mam plan mam na to 3 miesiące gdzieś. Tak, żeby po moim odejściu nikt nie musiał niczego szukać, a jest bałagan, po wszystkich "turbulencjach".Czego używacie na rozstępy, zaczęłam już chwilkę temu czwarty miesiąc i zwyczajnie oliwka hipp mi zbrzydła... Myślałam o emulsji babydream z rossmana, opinie ma całkiem przyzwoite Wiele z Was miało teraz badania - bardzo się cieszę bo widzę same pozytywne wieści!! aż miło czytać.
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ja nawet w pierwszym trymestrze nie mialam zbytnio objawow, mecze sie na schodach, humorki mam, delikatnie przeswituja mi zylki na piersiach i udach, w nocy musze 2-3 razy na siku wstac a tak poza tym to nic!!! Ani razu nie wymiotowalam !!! Boje sie ze za dobrze sie czuje..
|
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
może oprócz sikania w nocy, bo to mnie na szczęście ominęło (i wymioty-mam same mdłości)- nie nakręcaj się, każdy jest przecież inny. A okres jak znosiłaś? Też w miarę ok?
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez planuje do pazdziernika popracowac (to juz tylko 2,5 miesiaca!!!) Wczoraj ogladalam lozeczka i wozki. Lozeczka sa piekne ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Przy okresie to byla u mnie masakra, nawet zdarzaly mi sie omdlenia itd..
|
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() dawno na forum nie zaglądałam, ale mam teraz taką potrzebę )31.05.13 zobaczyłam II kreseczki, 07.06.13 zrobiłam betę później pierwsza wizyta u gina i termin mam na 09.02.2014, jestem przeszczęśliwa Teraz mamy 10 tydz ) w czwartek następna wizyta u lekarza z wynikami podstawowymi i troszkę się boję, czy wszystko będzie ok? ;/ w 6 tyg moje maleństwo miało 7 mm oby rosło duże i zdrowe ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
Marcisza na bank wszystko bedzie ok!! Z tego co widze wiekszosc robi test w 4 tyg!!
Ja zrobilam w 6 tym tak troche z nudow nawet nie rano, bo test sobie lezal na parapecie :P
|
|
#1525 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w tamtej ciąży linia wyszła dosyć późno, grubo po 20 tygodniu.
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda inaczej "rośnie" i przechodzi ciążę...ale będzie dobrze Gratuluje dziewczyny dobrych wiadomości :2 kresek, pięknych wymiarów dzidziusiow i dziewczynki. ![]() Oby tak dalej, czyli samych dobrych newsów Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-15 o 20:04 |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W spodnie się mieszczę jeszcze przedciążowe. A na zapinanie jest sposób - nie zapinaj na guzik, tylko przewlecz przez dziurkę gumkę do włosów, żeby się zrobiła pętelka i zahacz o guzik Przykryjesz bluzką, a spodnie jeszcze trochę posłużą.Co do mojej wagi (nadal -2kg) to dziwi mnie to, bo przecież leżę cały czas, nie wymiotuję. W tamtej ciąży mimo aktywności nie miałam spadku wagi, przez 4 miesiące waga stała w miejscu, dopiero później lekko szła w górę.
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dużo na 56 będziecie kupować?Ja jestem wysoka mąż też pewnie maluch będzie duży...hmm
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

Serce dobrze zbudowane, brzuch zamknięty, wnętrzności dziecka już przeszły z pępowiny do brzuszka, "w główce ma już dużo". Jeszcze kilka rzeczy omówił.

Pomacał i powiedział, że jest ileś tam od spojenia łonowego. Mi niby brzuch wystaje, ale to powiększona macica, tak na wysokości pępka, dziecko jest niżej i to miejsce mam minimalnie większe niż wcześniej. 

16.06.2012

co nie...? Brzuszek jakoś przestał rosnąć, wizyta dopiero za 2 tygodnie trochę się martwię. Psychicznie dziś fatalnie się czuję, mam nadzieję, że nie jestem sama z huśtawkami nastroju i dołami jak stąd do Chin i z powrotem co...? Czasami potrafię rozpłakać się bez powodu, jak nikt nie patrzy.
aż miło czytać.