|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ja tam czesto kupuje, wiadomo trzeba uwazac na jakosc, ale z drugiej strony nie ma co przeliczac!!! Zarobki sa inne, wiec jezeli ktos zarobi 1000 a placi 5-10 za bluzke dla siebie to bardzo tanio. Ja najdrozsza rzecz w Primarku kupilam chyba za 12 euro
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że na tym etapie nie będzie mi się chciało pracować 8h przed komputerem. 2,5 msc, muszę jeszce w to wcisnąć jakoś urlop... nie mam jak po prostu ! A sytuacja u nas taka, że wolę iść bez urlopu na l4 już..Cytat:
Witaj ![]() Kupiłam babydream emulsję z rosmanna
|
|
#1533 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję udanych badań Mystiquee, Magnusia, Hosenka i wszystkie, o których mogłam zapomnieć. ![]() Witam nowe mamy. |
||
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ile dobrych wieści
Hosenka, Magnusia, Mysti gratulacje bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1535 |
|
Rozeznanie
|
Kocham ja!!! https://www.youtube.com/watch?v=k8Ijw9n6abk
wczwsniej ogladalam jej filmy o kosmetykach itp a teraz o dzidziusiu
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A co do emulsji z ross. Tez kupilam skuszona opinia, ale niestety zapach troche mnie meczy ![]() Dziewczyny gratuluje udanych wizyt dobrze, ze wszystko ok. Dzisiaj moja młodsza siostra wybrała się na zakupy dla siostrzeńca/nicy. Oprócz bodziaków i śpiochów zaopatruje mnie w takie sprzęty jak podgrzewacze czy wyparzacze do mikrofali tak mam z nią dobrze
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Miło tutaj
) I dzięki za przywitanie Przyjemnego wieczorku
|
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE za dobre wieści po USG
super ![]() Mnie dziś cały dzień boli głowa i rozważam czy wziąć panadol extra czy nie? W sumie lekarz mówił, że paracetamol można brać w ciąży.
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
panadol i apap extra zawierają kofeinę ( o ile pamiętam) więc chyba lepiej zwykły, nie extra i fru do łóżka
|
|
#1540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1541 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() I fajnie,ze to usg za darmo. Cytat:
Cytat:
![]() A na co masz przeczucia? Tez na dziewczynke? Cytat:
Ja w pierwszej ciazy mialam malutki brzuch bardzo dlugo. Cytat:
Cytat:
Moje dzieci rodzily sie po 50 cm tylko,wiec potrzebowalam male rozmiary.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
nie masz powodów do zmartwień, każda ma inaczej ![]() Cytat:
Mój dzidzius miał dziś 3,65 cm, daj znac jak Twoje malenstwo rośnie :-D Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o ciuszki,to zaopatrzylabym sie w pare rzeczy 50-56.jak za mało,to zawsze mozna dokupić.dla starszaka potrzebowalam tony ubranek,bo straszliwie ulewal,więc pralka chodziła co 2-3 dni,a mała cały dzień była w jednych ciuszkach.
(Dziewczyny z de uwaga na aldi i family,bo maja zaniżone rozmiary,tzn np 50-56 jest bardzo duże.) |
|
|
|
#1544 |
|
Gang Iren
|
Co do rozmiarówek to h&m ma zawyżoną rozmiarówkę bielizny. Mój syn nosi teraz roz 86,sporadycznie 80 jeszcze mu dobre,a z H&M body i pajace ma jeszcze na 74.
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
Ja mysle nad porodem rodzinnym. Decyzja nie zapadla ale wydaje mi sie ze to dobry czas zeby wlasnie zaczac rozmowy. Moj narzeczony troche sie boi, ja rowniez, jestesmy mlodzi i nie chce zeby to wplynelo na nasze zycie :P ale oboje bysmy chcieli byc w tej chwili razem.
Dziewczyny z DE : Macie moze jakies info na temat tego czy za taki porod sie placi czy moze poprostu ojciec moze byc z nami? Zapisalyscie sie juz do szkoly rodzenia?
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() Witam nowe mamusie i gratuluję dobrych usg i innych dobrych wyników ![]() dzisiaj w pracy tylko do 13 mniej więcej pogoda się poprawiła więc nie narzekam ![]() dziewczyny Wy też macie twardszy brzuch? i nie chodzi mi o to, że na samym dole, tylko po całości tak jakby? bo ja mam wrażenie, że zrobił się twardszy od biustu w dół.... Miłego dnia
|
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoły rodzenia są finansowane przez krankenkasse.wybierz szpital (porodowki oprowadzaja raz/dwa razy w miesiącu chętnych),tam tez znajdziesz hebamme,która będzie przychodziła do Ciebie po porodzie.sa tez kliniki,gdzie możesz zamówić sobie położna na cały poród. Ja do szkoły nie chodziłam i chyba nie mam zamiaru,ale w drugiej ciąży zamiast tego chodziłam na basen dla ciężarnych,bo bardzo bolaly mnie plecy.tez kasa za to płaciła. A tz moze w każdej chwili wyjść,więc namow go,żeby spróbował
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-07-16 o 07:13 |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze nic sie nie placi, ale juz teraz zgluplam, dopytam u siebie. U mnie w szpitalu sa na zyczenie dostawiane lozka dla tatusiow, jesli by sobie zyczyli spedzic ten czas z maluszkiem i mama rowniez w nocy. Na pewno ojciec moze byc z Wami, wrecz powinien przynajmniej do rozpoczecia akcji porodowej, z tego co wyczytalam na stronie szpitalu generalnie tendencja jest do zminimalizowania stresu i masz robic wszystko to, co Tobie dobrze robi, jesli jest to obecnosc partnera albo np muzyka, to to rob..---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Krankenkasse placi rowniez za joge dla ciezarnych, wszelka gimnastyke plecow, kurs przygotowujacy do porodu, w zaleznosci od KK po porodzie tez np za masaze dla mamy i oddzielnie dla malucha.. a propos jeszcze, jak juz przy DE jestesmy.. moze to glupie pytanie, ale czy u nas test PAPPA tez sie tak nazywa czy te cholerne testy zowia sie jakos inaczej? i czy badanie prenatalne tem ktore robi sie do 13 tygodnia maja jakas konkretna nazwe?
http://www.suwaczki.com/tickers/uwo93e3kht0jg022.png Edytowane przez cayenneOna Czas edycji: 2013-07-16 o 07:33 |
|
|
|
|
#1549 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Stanęłam dziś na wadze i na skończony 14 tydzień mam + 1.5 kg. Myślałam,że będzie więcej,bo ja non stop jem. A jak u was?
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny wpadlam na moment się przywitać z rana dzisiaj czeka mnie 10 godzin
: gratuluję wszystkich dobrych wyników. Miłego dnia.bo ją ogólnie padam od wczoraj z braku sił i złego samopoczucia. Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-07-16 o 08:51 |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak naprawde to coś ok 2-2,5 kg mam na plusie będę pewnie jak słonica...Co do moich przeczuć co do płci to nie mam pojęcia. Nic mi nie podpowowda co to będzie na razie cieszę się że wszystko ma na miejscu
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1554 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jak wrażenia? Bo ja olejku używam, emulsji nie próbowałam ![]() Ale olejek super skład ma więc polecam Cytat:
liczę, że może uda mi się znaleźć coś bawełnianego w Primarku. Bo nie chcę dziecku sztucznego tworzywa kupować.Cytat:
Cytat:
Ty chyba w ogóle malutka kobietka jesteś ![]() Ja w sumie chciałabym rodzić z TŻ, na początku miałam obawy, że sobie obrzydzi mnie, nasze pożycie itp. Ale on powiedział: "że absolutnie, że będziemy rodzić razem, że nic sobie nie obrzydzi, że nie będzie mi zaglądał między nogi, tylko będzie mnie trzymać za rękę".Nie wiem nigdy nie byłam przy porodzie, nie rodziłam i sama się cały czas zastanawiam co zrobić. Bo chcę rodzić razem , ale boję się bo wiele par później miało intymne problemy. |
||||
|
|
|
#1555 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może niebawem Ci przejdzie ;przytul:Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
od mamy własnie dostałam spodnie ciążowen Cytat:
Cytat:
A dziś ma być kurier z moją poduszką ciążową już nie mogę się doczekac |
||||||||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać podobno po twarzy, że schudłam i zmarniałam (o ile można mówić o zmarnieniu w przypadku osoby ważącej ponad 100 kg )Dziś odrobinę lepiej się czuję. Przynajmniej na razie. Nie wymiotowałam rano a to już duży sukces.
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja ważę już + 5 kg.. 16 tydzień. Przy 169cm - 62 kg.
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-07-16 o 09:39 |
|
|
|
|
#1558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Co prawda jeszcze bólów krzyża nie mam ale dokuczają mi bóle kości ogonowej ![]() U mnie 15 tydzień i -2 kg odpuściły mi zachcianki i zdrowo jem
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda tylko zasypiam na niej, a budzę się gdzie na łózku, ale zasypia mi się baardzo wygodnie. Myślałam, że będę ją owijać za plecami, ale przy brzuchu jest mi dużo wygodniej
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

tez planuje do pazdziernika popracowac (to juz tylko 2,5 miesiaca!!!)
myślę, że na tym etapie nie będzie mi się chciało pracować 8h przed komputerem. 2,5 msc, muszę jeszce w to wcisnąć jakoś urlop... nie mam jak po prostu ! A sytuacja u nas taka, że wolę iść bez urlopu na l4 już..
oby rosło duże i zdrowe 

bardzo się cieszę, że wszystko w porządku 

będę pewnie jak słonica...
może niebawem Ci przejdzie ;przytul: