Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 19:29   #2791
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

No tak do 10 miesięcy powinno łóżeczko spokojnie starczyć a dopiero później pomyslimy o wiekszym normalnym bo wtedy tez bedziemy remontować pokój dla Kubusia - póki co zostaje nasza sypialnia i łóżeczko na kółkach

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:30   #2792
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

jeszcze Wam nie pisałam, ale pępek mi wychodzi :x robi sie wypukły, któraś też tak ma?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:32   #2793
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Zanim was ponadrabiam to muszę się podzielić wrażeniami z wizyty
Z dzidzią wszystko w porządku. Doktor pomierzył wzdłuż i wszerz i wszystko w normie Wierzgał strasznie nóżkami... co zresztą mogłam odczuć... kopał dzisiaj jak piłkarz.
Morfologia wyszła mi całkiem nieźle. Hematokryt i hemoglobinę udało mi się utrzymać na tym samym poziomie dzięki diecie. Inne składowe mi się podniosły
No i potwierdziło się.... będzie Kubuś!!!!!!
Gratuluje!
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Tak sobie siedzimy wlasnie w saloniku tz z Zuzka na jednej kanapie, ja na drugiej, oni w cos tam graja, mi sie fasolka po brzuszku przewraca, psica lezy pod moimi stopami i dociera do mnie jakie ja mam szczescie majac taka rodzinke. A przyszlo mi to do glowy po tym, jak przeczytalam posta RYBY o jej ciezkim dziecinstwie.
My jestesmy z opolskiego i byla tylko trojka dzieci ale historia podobna...na alkohol ojciec zawsze znalazl kase, na ubrania dla nas nigdy. Plus wieczne awantury, uciekanie z domumprzed jego ciezka reka itp. Lzy mi sie w oczach kreca, kiedy czytam o podobnyc przypadkach...

Ja mialam podobnie. Tylko, ze ojca nie bylo bo jezdzil na tirach a amatka miala ciagi.Najgorsze, ze byla wtedy agresywna, wysylala nas po alkohol a jak nie sprzedano nam to rzucala sie na nas z nozem, rzucala o sciany.Nikomu nie zycze tego wstydu i upokorzenia..A na codzien normalna rodzina.A kilka razy do roku ciagi..ehh

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:33   #2794
rusalka12
Zadomowienie

Ja mam schowany. W pierwszej ciazy teZ mi nie wypchalo
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:33   #2795
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja już miałam taką jedną motywację wisiała na lodówce i jak ćwiczyłam Ewkę to twarzą do lodówki coby widzieć zdjęcie, tylko za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć co to za babka była

ja u siebie też mam fitness i gdzieś tak na przełomie lutego/ marca planuję na niego wrócić znowu nie będę miała siły do domu wracać samochodem bo tak mnie wszystko będzie bolało, ale jaka szczęśliwa będę

idę coś wszamać a za jakieś 40 min idę do mamy na obiad to tak w ramach tego przyszłego fitnesu
Cwiczylas Ewke ? I jak? Bo ja w niej widze jedyna nadzieje po ciazy ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:35   #2796
rusalka12
Zadomowienie

Jejzu De28 ja przynajmniej mialam (wciaz mam) cudna mamcie. No i w sumie dzieki niej i dzieki temu, ze poznalam mojego tz w wyjatkowo mlodym wieku (15lat) udalo mi sie to wszystko przetrzymac...
Stary 2013-07-15, 19:35   #2797
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jeszcze Wam nie pisałam, ale pępek mi wychodzi :x robi sie wypukły, któraś też tak ma?
Mój na odwrót, schował się do środka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:39   #2798
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam wypukły 22 tydzień

A w poprzedniej ciąży nie miałam, ale za to miałam brązową kreskę, a teraz jeszcze nie mam
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:40   #2799
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Super że jesteście zadowoleni to najważniejsze. Ja też jestem zakochana w naszych obrączkach, co jestem u TŻ to otwieram pudełeczko i zaglądam a już w sobotę będzie na moim palcu
Anoula ja podobnie! I nie mogę uwierzyć, ze to JUŻ W SOBOTĘ
Wg mnie, obrączka to idealnie pasuje dla TŻ! Normalnie ma tak pustego serdecznego palca, że to miejsce aż woła o krążek

Dziewczyny normalnie zaczynają się mi nerwy przedślubne Ja nie wiem co to do soboty będzie A lekarz powiedział: na uspokojenie jedynie melisa i to niewiele Masakra!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:42   #2800
nasturcja7667
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41806024]Ja mam wypukły 22 tydzień

A w poprzedniej ciąży nie miałam, ale za to miałam brązową kreskę, a teraz jeszcze nie mam [/QUOTE]

Pępek mam schowany, ale kreska od 15tc jest... I to coraz wyraźniejsza... Najpierw od pępka do "dna" była, a teraz aż nad pępkiem ją widać Wyglądam jak tor dla tour de pologne
Stary 2013-07-15, 19:42   #2801
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Oj , chyba powinnaś Trele A możecie iść trochę wcześniej na to USG? Chociaż 5 tyg to chyba wystarczająco Jak się wogóle czujesz w 30 tygodniu?
Moge isc wczesniej , to nie jest problem .. Dlatego pytam Was co myslicie. Chce tam pojsc glownie po to zeby sie przekonac czy dziecko jest odwrocone pdpowiednio do porodu. A do kiedy sie moze jeszcze ewentualnie przekrecic ?

Jak sie czuje? Nie chce zapeszac ale dobrze .. Teraz sa tu straszne upaly wiec nogi puchna ale do wytrzymania. Do tego mam zolwie tempo I dysze jak parowoz ale to chyba normalne przy takim brzuchu .. Po za tym nie narzekam . Mam nadzieje ze za to ze tak swietnie przechodze ciaze nie odpokutuje przy porodzie jak z horroru

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No no co by było później z czego schodzić

Sądzę że to dobry pomysł, nawet dla swojego spokoju Ja noszę ze sobą kartę w torebce, bo jestem przekonana że bym o niej zapominała
Moja karta to ok 50 str wielkosci A4 no ale coz - jak trzeba to trzeba.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-15, 19:44   #2802
rusalka12
Zadomowienie

TRELE_MORELE grunt to dobre nastawienie
Stary 2013-07-15, 19:45   #2803
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że moja "sis" ze studiów spodziewa się bliźniaków nie miałyśmy kontaktu od kilku miesięcy, odezwalam się do niej z nowiną, że będziemy mieli malucha to mnie przebiła i powiedziała, że oni będą mieli dwoje hehehhe.
Wysyp dzieciaczków koło mnie, rok temu mieliśmy ślub, a teraz 5 dziewczyn obecnych na weselichu nosi malca pod sercem

skąd ja to znam Też mam dzisiaj "kocykowy dzień", siedzę owinięta i mi się ruszyć nie chcę. Ale nawet do sklepu pojechałam po bułkę do mielonych więc nie jest ze mną tak źle. Teraz za oknem leje i tak niefajnie jest, ponuro. Kto za mnie zrobi te mielone???

Torbę pakuj! Na wszelki wypadek masz być gotowa już kilka tygodni wcześniej, w 35 tyg to już na tip-top! Ja tam kartę mam od początku przy sobie.
Co do USG to jestem za, będziesz spokojniejsza jak Maja będzie dobrze ułożona i w ogóle. Ja bym 10 tyg nie wytrzymała w niepewności. To nawet z położoną się już nie będziesz widziała?
Kurde nie straszcie mnie bo ja nie Wiem co mam w tej torbie miec nawet bede miala do porodu trzy wizyty z lekarka ktora nie jest polozna .. Ona mi mierzy brzuch I cisnienie. Ale nie ufam jej wogole, to jakas prowizorka co robi...

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-15, 19:46   #2804
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Ja mam schowany. W pierwszej ciazy teZ mi nie wypchalo
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mój na odwrót, schował się do środka
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41806024]Ja mam wypukły 22 tydzień

A w poprzedniej ciąży nie miałam, ale za to miałam brązową kreskę, a teraz jeszcze nie mam [/QUOTE]

Tajemnice ciążowego pępka
Ja mam i kreskę i wypukły pępek

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Anoula ja podobnie! I nie mogę uwierzyć, ze to JUŻ W SOBOTĘ
Wg mnie, obrączka to idealnie pasuje dla TŻ! Normalnie ma tak pustego serdecznego palca, że to miejsce aż woła o krążek

Dziewczyny normalnie zaczynają się mi nerwy przedślubne Ja nie wiem co to do soboty będzie A lekarz powiedział: na uspokojenie jedynie melisa i to niewiele Masakra!
Nie denerwuj się, wszystko pójdzie perfekcyjnie
Stary 2013-07-15, 19:48   #2805
rusalka12
Zadomowienie

Co do nerwow przedslubnych - mnie to ominelo jakos tak na luzie do wszystkiego podeszlismy, ze moja przyjaciolka byla bardziej przejeta niz ja hehe
Byl maly, skromny, ale niezapomniany
Stary 2013-07-15, 19:49   #2806
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja dziś mam sporo energii spoko zrobięMielone nawet mi wychodzą

Dokładnie walentynki obstawiamy z M. że to właśnie w ten dzień się udało
Wlasnie sobie zdalam ze mam urodziny 28.12 a tp 28.09 . Czyzby?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-15, 19:50   #2807
rusalka12
Zadomowienie

Och juz nie moge sie doczekac az poznam plec maluszka. Jeszcze tylko 3 dni i 14 godzin ))
Stary 2013-07-15, 19:50   #2808
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Pępek mam schowany, ale kreska od 15tc jest... I to coraz wyraźniejsza... Najpierw od pępka do "dna" była, a teraz aż nad pępkiem ją widać Wyglądam jak tor dla tour de pologne
ja mam jeszcze malutki brzuszek ale pół pępka już mi wypycha a pół jest normalne
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:50   #2809
nasturcja7667
Zadomowienie

No właśnie Trele stresy wyrzucić poza próg i myśleć tylko pozytywnie!
Co do upałów- kurczę współczuję Wam Ale pomyśl- kiedyś miną... W razie czego wbijaj do PL- u nas teraz jak w w stereotypowych filmach o UK
Stary 2013-07-15, 19:50   #2810
rusalka12
Zadomowienie

TRELE_MORELE 28 grudzien??
Stary 2013-07-15, 19:52   #2811
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
U mnie "stało się" w moje urodziny więc do końca życia nie zapomnę.

A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić:
- pierogi z owocami jagody, truskawki
- przeciery i soki warzywne,
- oczywiście kiszenie ogórków obowiązkowo!!!!!
- ale zrobię jeszcze jakieś zimowe sałatki.

Co Wy na to?
Mam podobne plany , tylko musze sloikow dozbierac .. A jakie ta sa salatki zimowe?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-15, 19:56   #2812
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Anoula teraz tak spojrzałam i na pierwszą stronę i masz TP 18.12 a ja dzień później 19.12
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:57   #2813
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A tak propo porodówki...dziewczyny ja mam takie pytanie, czy Wy sobie wybieracie jakiś szpital i załatwiacie sobie wcześniej położną czy tak jak Was los rzuci tak pojedziecie i gdzie Was przyjmą tam będziecie rodzić?
ja będę rodziła w szpitalu który sobie wybiorę czyli taki 20 km od mojej miejscowości a położej wybierać nie będę, idę na żywioł :P może trafię na tą przyjaźniejszą zmianę
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Nadrabiać będę już pewnie jutro.

Wizytowe wieści:
Ninu nadal jest dziewczynką Pomierzona główka, brzuszek i kość udowa- wszystko idealnie z OM, a nawet i jest starsza o kilka dni.
Z obliczeń wynika, że waży 315g, patrzę teraz na necie, że to całkiem sporo jak na 19tc. Zapytałam o to że tak wcześnie (16t0d) czułam ruchy, lekarz powiedział, że jak Dzidziuś silny, a ja chudzina to nic dziwnego. Ruszała rączusiami, miała je zaciśnięte w piąstki przy buzi, nie rozkraczyła się chętnie jak ostatnio, ale podpatrzyliśmy że nadal jest kobietą
Serduszko ma 4 komory, bije ok 140 uderzeń na minutę, wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Zanim was ponadrabiam to muszę się podzielić wrażeniami z wizyty
Z dzidzią wszystko w porządku. Doktor pomierzył wzdłuż i wszerz i wszystko w normie Wierzgał strasznie nóżkami... co zresztą mogłam odczuć... kopał dzisiaj jak piłkarz.
Morfologia wyszła mi całkiem nieźle. Hematokryt i hemoglobinę udało mi się utrzymać na tym samym poziomie dzięki diecie. Inne składowe mi się podniosły
No i potwierdziło się.... będzie Kubuś!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cwiczylas Ewke ? I jak? Bo ja w niej widze jedyna nadzieje po ciazy ..

ćwiczyłam przez miesiąc poniedziałek, środa, piątek, niedziela ćwiczyłam skalpel, a pozostałe dni ćwiczyłam szok treningi i powiem Ci że efekty po miesiącu miałam rewelacyjne brzuch i tyłek miałam mega twardy nie były takie lejące się, i ogólnie ciało miałam całkiem inne po ćwiczeniach, także polecam Ci gorąco
teraz po ciąży co drugi dzień planuję killera, bo teraz niestety nie doszłam do niego :P a jest cięższy niż skalpel

ewentualnie Ewka wydała książkę http://od-deski-do-deski.blogspot.co...owska-ewa.html i tak jest na cały miesiąc program plus dieta więc myślę że zakupię książkę i pójdę na fitness i już chociaż nie wiem czy mi na to wszystko czasu starczy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:58   #2814
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Anoula teraz tak spojrzałam i na pierwszą stronę i masz TP 18.12 a ja dzień później 19.12
U mnie też nie do końca tak, bo mam TP z USG nie z OM i na każdym USG jesteśmy trochę wcześniej niż ten 18.12. Na chwilę obecną mamy już 10.12. zobaczymy jak będzie w czwartek.
Stary 2013-07-15, 20:01   #2815
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tajemnice ciążowego pępka
Ja mam i kreskę i wypukły pępek
ja nie mam wypukłego zrobiły mi się tylko fałdki pod i nad pępkiem + do tego brązowa krecha od pępka w dół
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 20:02   #2816
Dzastin08
Wtajemniczenie

A ja nie mam na razie żadnej kreski pod pępkiem... ciekawe czy jeszcze się pojawi

Wgl to mi się wydaję,ze raczej dużo przed terminem nie urodzę.. obstawiam +/- 2-3 dni przed lub po terminie, albo druga opcja dobre 10 dni po terminie... zobaczymy czy się sprawdzi, szczerze to wolałabym urodzić jeszcze w październiku

Ahh już nie mogę doczekać się tych emocji porodowych na wątku

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-15 o 20:04
Stary 2013-07-15, 20:11   #2817
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja nie mam na razie żadnej kreski pod pępkiem... ciekawe czy jeszcze się pojawi

Wgl to mi się wydaję,ze raczej dużo przed terminem nie urodzę.. obstawiam +/- 2-3 dni przed lub po terminie, albo druga opcja dobre 10 dni po terminie... zobaczymy czy się sprawdzi, szczerze to wolałabym urodzić jeszcze w październiku

Ahh już nie mogę doczekać się tych emocji porodowych na wątku
też bym wolała urodzić w październiku więc liczę na to że Nelka wyjdzie w bliskich okolicach terminu z OM a nie USG

mojemu małżowi umowę przedłużyli co prawda na rok na razie ale i tak się cieszę i ja od 1 lipca pracuję jako menadżer do kluczowych klientów sese będę mogła się podpisywać pod moją pracą mgr Lena R.

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-15 o 20:14
Stary 2013-07-15, 20:13   #2818
Anoula
Zakorzenienie

Mam dylemat: kanapka z nutella, ogórek małosolny czy sernik
Stary 2013-07-15, 20:16   #2819
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też bym wolała urodzić w październiku więc liczę na to że Nelka wyjdzie w bliskich okolicach terminu z OM a nie USG

mojemu małżowi umowę przedłużyli co prawda na rok na razie ale i tak się cieszę i ja od 1 lipca pracuję jako menadżer do kluczowych klientów sese będę mogła się podpisywać pod moją pracą mgr Lena R.

Super,że mężowi przedłużyli umowę

Cytat:
Sernik

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-15, 20:17   #2820
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zjjadł wszystko po kolei w przeciągu 30min zjadłam dzisiaj: 2 bułki z serem żółtym pomidorem i cebulą,zaprawiłam sernikiem i jogurtem gruszkowym i poszłam do mamy na obiad na klopsy z ziemiakami z ogórkiem korniszonym

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości