|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
mi na razie się wydaje że do grudnia to jeszcze odległy czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
niby odległy, ale mi np te 6 miesięcy strasznie szybko zleciało, więc kolejne 3 jeszcze szybciej polecą
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zadomowienie
|
Ja mam na samym początku listopada i też mi się wydaje, że to jeszcze długo długo ale prawda jest taka, że będzie tak jak miałam z przygotowaniami do ślubu ani się obejrzymy a to będzie już i trzeba będzie wsiadać w auto i jechać na porodówkę.
A tak propo porodówki...dziewczyny ja mam takie pytanie, czy Wy sobie wybieracie jakiś szpital i załatwiacie sobie wcześniej położną czy tak jak Was los rzuci tak pojedziecie i gdzie Was przyjmą tam będziecie rodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Wtajemniczenie
|
Trzeba się raz zgłosić do placówki, żeby dostać dostęp, coś tak wypełniasz i tyle. Tak jest u nas, ale ja tego jeszcze nie załatwiałam. Moja mamcia dla siebie załatwiała i stąd wiem.
#2765 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Ja sie juz nie moge doczekać maluszka w domu i tych naszych dzieciaczków tu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Raczkowanie
|
Nadrabiać będę już pewnie jutro.
Wizytowe wieści: Ninu nadal jest dziewczynką ![]() Z obliczeń wynika, że waży 315g, patrzę teraz na necie, że to całkiem sporo jak na 19tc. Zapytałam o to że tak wcześnie (16t0d) czułam ruchy, lekarz powiedział, że jak Dzidziuś silny, a ja chudzina to nic dziwnego. Ruszała rączusiami, miała je zaciśnięte w piąstki przy buzi, nie rozkraczyła się chętnie jak ostatnio, ale podpatrzyliśmy że nadal jest kobietą ![]() Serduszko ma 4 komory, bije ok 140 uderzeń na minutę, wszystko jest w porządku ![]() Kolejna wizyta 19.08 to będzie połówkowe już. Ale wcześniej pójdziemy początkiem sierpnia na połówkowe z opcją 4d do lekarza Nasturcji i tej u której była Nemosek, więc jak się umówię, a jutro będę dzwonić to jeszcze dopiszę.
#2768 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Tu u mnie pracujr moj lekarz i tomi wystarczy. Nawet jak nie bedzie akurat na dyżurze, to bedzie ok. położnej załatwiać nie bede Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jest zadowolony, wybrał w Zarze śliczne rurki, a ja do tego koszulkę ![]() Anoula czekam niecierpliwie na Twoje wieści, bo my takie przy sobie jesteśmy ![]()
![]() |
#2771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze ja dopiero 13-08 mam wizyte i połówkowe usg będę w 22 tc, jak byłam w czwartek to tylko takie szybkie usg było bo bardzo chciałam poznać płeć i lekarz chciał zobaczyć dzidzie bo pierwszy raz u niego byłam (zmieniłam lekarza, wcześniej chodziłam na nfz, każdy go chwalił a ja z wizyty na wizytę tylko bardziej przeżywałam czy aby wszystko jest ok bo wszystko co mówiłam olewał i miał podejście "ciąża to ciąża nic specjalnego", a u tego byłam teraz pierwszy raz i mega pozytywne wrażenie tylko no cóż prywatnie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
ooo sprawdziłam sobie moje wyniki na necie...
tsh poniżej normy ale ft3 i ft4 w normie ![]() ![]() zrobiłam też mocz i morfologie i podskoczyła mi hemoglobina (tydz temu do mojego lekarza, w innej przychodni robiłam) i miałam 12,4 teraz 13,3 (a miesiąc temu w LuxMedzie hemoglobina 12,7) |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Rozeznanie
|
Azealia Nas też chyba z tydzień różni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny!!!
Znalazłam fajny sklep- nie wiem czy ktoś o nim już wspominał więc napiszę www.lulajbaby.com. Zamówiłam wszystko czego mi brakowało dla niunia i dla siebie: podkłady, majteczki, ręczniczek, rożek, nożyczki, myjka i jeszcze kilka rzeczy. W ogóle już mnie wzięła mania robienia list i zakreślania co mam a czego nie ![]() Mam już większość z dziecięcej listy wykreślone, teraz sobie znalazłam listę rzeczy do szpitala: http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html (niektóre rzeczy są niepotrzebne bo u mnie np. nie wolno ubierać dziecka w swoje ubranka- dopiero przy wypisie) Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-07-15 o 18:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że wszystko dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zadomowienie
|
Ale mnie tematy ominely...:-P
U mnie libido wysokie ale niestety pracujemy z tzem na rozne zmiany - jak ja wracam to on juz spi, jak ja wstaje to jego juz nie ma. Bywa, ze mamy razem wolne ale jestesmy po prostu zmeczeni :-( plus za jedna sciana corcia, za druga siostra...a ja to sie lubie czasem powydzierac... Jeszcze przed panna Zuzanna (we wrzesniu konczy trzy latka) moglismy jak kroliczki ;-) DOMII gratuluje ![]() My po slubie juz 10lat (jej kiedy to minelo) a razem ponad 17 i dalej mnie moj luby kreci ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
Odebraliśmy obrączki
![]() Są idealne, jeszcze teraz tylko wzór i sprawa załatwiona ![]() Złotnik powiedział nam że jak będzie jechał do Krakowa to do mnie zadzwoni i damy mu te obrączki i w tym samym dniu będą zrobione bo on się tym nie zajmuje tylko da do zrobienia jakiemuś znajomemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zadomowienie
|
Tak sobie siedzimy wlasnie w saloniku tz z Zuzka na jednej kanapie, ja na drugiej, oni w cos tam graja, mi sie fasolka po brzuszku przewraca, psica lezy pod moimi stopami i dociera do mnie jakie ja mam szczescie majac taka rodzinke. A przyszlo mi to do glowy po tym, jak przeczytalam posta RYBY o jej ciezkim dziecinstwie.
My jestesmy z opolskiego i byla tylko trojka dzieci ale historia podobna...na alkohol ojciec zawsze znalazl kase, na ubrania dla nas nigdy. Plus wieczne awantury, uciekanie z domumprzed jego ciezka reka itp. Lzy mi sie w oczach kreca, kiedy czytam o podobnyc przypadkach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Zanim was ponadrabiam to muszę się podzielić wrażeniami z wizyty ![]() Z dzidzią wszystko w porządku. Doktor pomierzył wzdłuż i wszerz i wszystko w normie ![]() ![]() Morfologia wyszła mi całkiem nieźle. Hematokryt i hemoglobinę udało mi się utrzymać na tym samym poziomie dzięki diecie. Inne składowe mi się podniosły ![]() No i potwierdziło się.... będzie Kubuś!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zadomowienie
|
MARGOT gratulacje!!
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do łóżeczka - firmy Roba 4 w 1 bo to łóżeczko, kołyska, dostawka do łóżka rodziców i ławeczka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pan policjant powiedział,że widać brzuszek i pokazałam mu jeszcze fotkę z USG (którą mam w portfelu) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-15 o 19:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2789 | |||
Wtajemniczenie
|
ktosiula-nadal nie mamy.Albo Wiktor, Christian albo Markus.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja tam robie maratony ostatnio.5 godzin na miescie, kilka godzin w ogrodku.Choc wczoraj to juz nog nie czulam.Ale nic dziwnego, po takiej porcji ruchu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.