|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
zaczelam obserwować jak na forum pojawil się temat kup wczoraj np. po soku jabłkowym w pieluszce była sama woda, zero strawionego pokarmu. wygladalo kiepsko.
|
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Ale wiecie co, ja mam tendencję do nadmiernego wyszukiwania sobie problemów. Podam Wam przykład bo przed chwilą powiedziałam o tym TŻ'towi i sami się śmialiśmy, że bez sensu wymyślam i muszę sobie o tym przypominać w chwilach wątpliwości. Nakarmiłam Młodego około 18:30 ( do 19) z jednego cycka + kilka ciumknięć z drugiego. No, ale, że rozbudził się po jakiś 40 min.wzięliśmy go na kąpiel i tym sposobem dostał jeszcze mleczka z tego drugiego cycka- jadł od 19:40 do 20:17 ( przy okazji walnął wielką kupę, więc się cieszę, że zrobił choć jedną dziś). No i zasnął. I oto mijają od tego czasu 2h a on dalej śpi. Ja jestem w szoku, że na jednym tak długo i co chwila zerkam czy wstaje już jeść znów. No i wiecie co sobie wymyśliłam? Zamiast się cieszyć, że z jednego cycka tak ładnie śpi ( no wiem, że godz.wcześniej zjadł z drugiego) to ja sobie myślę, że mam nadzieję, że chłopak nie będzie teraz głodował na jednym cycku. I musiałam się sama upomnieć, że to jest niepotrzebna schiza bo przecież jak będzie chciał to się upomni o swoje, a nie będzie spał na głoda. No i taka ze mnie schizolka, muszę naprawdę się upominać. Ale powiem Wam, że chyba pasuje mi koncepcja dawania mu cycka gdy chce i posiadania w d....jakiś wymaganych przerw. Sam sobie je zrobi..tak jak teraz. Jedną miał niby godzinną, ale tą już ładnie ciągnie coraz dłużej. Mam nadzieję, ze doradczyni jutro poprze tą myśl. I powiem Wam, że dzięki Wam przetrwałam dziś ten dzień i mam dobry humor i nadzieję na lepsze jutro. I tylko mam nadzieję, że jeśli synek w nocy postęka i nie da nam spać i w dzień mi popłacze to znów się nie załamie tylko tym razem ogarnę. Szkoda, ze TŻ'ta z nami ciągle nie ma. On na mnie bardzo kojąco wpływa, bo ma dobry nastrój nawet jak synek płacze. Dzięki temu np. jak wyciągaliśmy go dziś z kąpieli i płakał ( bo zawsze przy wyciąganiu płacze) to mój mąż zaczął śpiewać a ja się tak zrelaksowałam, że razem z nim i Daruś nawet się nieco uspokoił
|
|
#2523 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oglądaliśmy coś tam na yt ale raczej starsze niemowlaczki tam są i się boimy tak ćwiczyć.Cytat:
![]() Cytat:
mój mąż nałogowo ogląda, tzn zawsze coś musi lecieć w tle, więc z reklamami jestem na bieżąco (a wcześniej potrafiłam pół roku telewizora nie włączać dady 3 mają lewka Przemek albo nie śpi, albo robi sobie krótkie drzemki. ale jak nie śpi jest marudny więc czasem go kładziemy i trochę popłacze ale potem zaśnie na pół h i od razu inny humorek ma. |
|||
|
|
|
#2524 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy pieska z Lamaze to na razie jedyna zabawka małego i bardzo ją lubi ![]() Cytat:
zobaczysz że znajdziecie najlepsze rozwiązanie dla Was ![]() a czy to będzie kp czy mm, czy kp + mm to już nie jest istotne ważenie nie jest miarodajne.. nie zbadasz w ten sposób ile młody zjadł.. a ilość mleczka jaką dziecko powinno wypić też jest różna... może masz bardzo tłuste mleczko i 30ml jest bardziej pożywne niż 120 wodnistego.. ja tak miałam ![]() na razie rekord jaki zauważyłam to było 80ml wypite na raz.. a powinien pić niby 120.. a przybiera na wadze bardzo ładnie.. ostatnio chyba je większe ilości.. ale wydaje mi się że mam mleczko już słabsze-bardziej wodniste.. no to teraz mam dylemat... bo chciałam szczepić w przyszłą środę, a w sobotę mamy chrzest.. i mam teraz stracha.. Cytat:
wiem że oczka niebieskie to allel recesywny i masz rację, że jest taka opcja w dziedziczeniu tej cechy..wiem też że oczka Wiktorka mają czas żeby ściemnieć, tylko ciekawa jestem czy któryś z naszych forumowych dzieciaczków ma już ciemne oczka Cytat:
![]() i czekam na relacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. ![]() 3.hmm.. myślałam, że nakładki pomagają tylko przy tym jak leci za mocno.. a jak leci słbo to będzie leciało jeszcze gorzej.. :nonieiwem: ale może spróbuję.. Nasz jest leniem i tyle !!! jak mu sika mleczko to je.. a jak musi troszkę possać to się wkurza.. już wiem czemu nie lubi jeść z butli - z cyca lepiej leci.. szkoda tylko że brakuje mu zapału by się dossać do lepszego mleczka
|
|||||||
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak już wlaczam to na fakty albo prognozę pogody...teraz w okresie wakacyjnym same powtorki i "pamiętniki z wakacji" albo "trudne sprawy/ dlaczego ja" hehe wiec tym bardziej nie mam po co :P
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-15 o 22:59 |
||
|
|
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie mamy mi zazdrościły teraz jak śpi to odkurzam, normalnie, głośno rozmawiam, w sypialni słucham muzyki ![]() Cytat:
dzieci są świetne!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie o 5 czy 6 ![]() Happy Pokazałam zdjęcie łoża Helenki mężowi i powiedziałam Tak chcę Musimy zgapić, sama wcześniej nie wpadłam jak rozwiązać p0roblem ze spaniem, a spanie w trojkę, chociaż fajne... rodzi pewne problemy. Tylko powiedział, że musi cos przekombinować w łóżeczku, jakieś listwy wzmacniające doczepić ciekawe kiedy mi to zrobi
|
|
|
#2528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale marynarzyk, fantastyczny! to mąż robił? ![]() oj, ja odpadam, boję się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
ja bym szczepila jak cos to najprawdopodobniej odrazu dostanie al o w nocy goraczki tfu yfu oby nie ![]() Cytat:
kochana brawo i tak ma byc juz zawsze ![]() Cytat:
moj zasnal po 22 ... niedawno przebudzil sie zjadl i spi w lozeczku .. aaa i mlody je w koncu 120 ml huuraaa
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly jest koszmarnym modelem ale coś tam się udało obfocić![]() co do włosów, musi byc irokez zawsze środek stawiamy włoski się nie wycierają mu wcale, może bo śpi na brzuchu 90% czasu ![]() kiedy to moje dziecie dłużej pośpi? jest super bo śpi od 9 do 9 tylko budzi się co 2-3 h na jedzenie, ssie ok 8 minut i pada, wydaje mi się, że za krótko je no ale co ja mu zrobię, łyka kilka minut, puszcza i kima i nie pogadasz
|
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaa miałam pisać - koleżanka przywiozła mi Oballe dla Młodego - świetne są! jestem zachwycona
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niczym specjalnym. kremem do buzi. chyba nivea taki "do wszystkiego" przemywalam buzie ciepla woda (nawet nie przegotowana ) po jedzeniu wycierałam buzie do sucha. wyparzylam smoka.Cytat:
powiedz, ze nie masz jeszcze wyplaty i szczepionke kupisz za 2 tyg. a teraz przyszlasz zaszczepić na zoltaczke, bo to 2 dawka :PCytat:
już w szpitalu polozne mowily, ze jest leniwa i nie chce jej się ciagnac :P
|
||||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam mega posta i padl mi tel
![]() wrrrr kiedy indziej, lece przytulic Zunie.. Spimy dzis razem tak slodko się wtula a rano jak zawsze popatrzy na mnie z wielkim usmiechem as ja powiem "dzień dobry kochanie! Jest juz dzien! Dzien dobry dniu!" xD kocham ja.. Ciepla mala Zunia.. 10tyg ma.. Kiedy to zlecialo
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
to taki jezyk migowy dla niemowląt. raczkami sa w stanie szybciej pokazac o co chodzi, bo wiadomo, ze aparat mowy rozwija się wolniej
zaczyna się od jesc, pic, zwierzątka itd. później boli, spac, kocham. w sumie 9miesieczne dzieci już swietnie sobie radza. pooglądaj filmiki na yt.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/oball-shaker-miekk...329438555.html bo dostaliśmy taka w prezencie i na początku myslalam, ze to dla psa |
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
No dobra, teraz to juz jakies jaja. Mlody spi 3,5h i na spiocha nie da sie go nakarmic. Juz raz odciagnelam w tyn czasie 60 ml w3 min by mi cycki nie pekly i za chwile chyba bedzie powtorka. Fajno by bylo jakby w nocy tak spal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
nju fotki
![]() dwa zboje! i gimnastyka |
|
|
|
#2537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wiecie że ja póki co żadnego poradnika nie przeczytałam? Język niemowląt miałam na kompie a ja tak nie umiem czytać bo oczy bolą. Pierwszy rok życia dziecka stoi na półce i chyba czeka aż dziewczyny skończą rok I szczęśliwe jesteśmy wszystkie 3 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo ale fajny ten Oballe... Gdzie to się kupuje oprócz all? I od jakiego wieku to? Ja kupiłam w niedzielę dziewczynom Oczami maluszka bo one nadal sikaja w majty tylko na czarno białe kształty i na twarze. A co do hałasu to my też nie chodzimy na paluszkach. Ostatnio w parku siedzialam na ławce i przechodzila rodzinka i rodzice mówią do dzieci żeby były cicho bo moje śpią. A ja im na to że jak ich nie budzi młot pneumatyczny przy remoncie bloku to głosy tymbardziej. A zresztą powiem wam że to ocieplenie bloku na razie nie jest mega uciążliwe. Już na szczęście skończyli ścianę od strony pokoju dziewczyn i teraz zabierają się za gorszą część, od strony dużego pokoju i wymianę balkonu....bleh...:-( A co się zadziało z Can że się nie odzywa? |
||||
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj teraz nic nie chce ssac, bo ma katar... a ja wlasnie odciagam od pol godziny i mam szalone 40 ml... |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
A podczas zasypiania tez nie staracie sie byc cicho? Bo my niestety przez pierwsze oowiedzmy 15min po tym jak mala zasnie staramy sie jednak byc w miare cucho bo juz wiele razy ja obudzilismy I byl ryk
Pochwale Sofinke:spala 5h, zjadla (z 1 cyca, ale ciagnela 25min) I chyba spi. Zobaczymy jak wroce bo jestem w kuchni I sterylizuje na szybko pompe bo.mi drugi cyc peka. Ale jakas jestem super wypoczeta po przespanych 4+ ciurkiem! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Nadrabiam, ale dogonić Was to prawie niemożliwe (jestem na 80str). Ja nie wiem skąd Wy macie tyle czasu na internet
![]() A dziękuję To ja póki co tylko czarnuszkę mam w takim razie ![]() Cytat:
Cytat:
I niestety u mnie w rodzinie jak się okazuje babcia też nie bardzo mogła wykarmić mojego tatę i ciocię i później ta ciocia moją kuzynkę też karmiła ale słabo jej szło bo aż jej kazali kupić wagę i ważyć przed i po każdym karmieniu. Obawiam się więc, że jakiś zły gen w tej sprawie mogłam odziedziczyć jeśli to w ogóle możliwe. No i mój pokarm też strasznie wodnisty jest ![]() Śliczna stylizacja jak zawsze ![]() I super, że do kina się wyrwaliście. Jak cholera zazdroszczę Ci tej rzeki mleka, ale oczywiście tak pozytywnie ![]() Cytat:
U mnie zawsze wodniste ile minut by Mała nie ssała.Cytat:
![]() I brawo za zdrowe podejście do sytuacji I super, że dziewczyny zadowolone z takiego obrotu spraw. Należy Ci się to za to wszystko co musiałaś przejść leżąc w szpitalu.Maarchewka trzymam za Was kciuki za jak najszybsze zwalczenie tej bakterii i powrót do domku
|
||||
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
my też jesteśmy cicho podczas zasypiania, bo mały strasznie wrażliwy na hałasy jest, nawet podczas spaceru jak np motor przejedzie to mały już rozbudzony.
Moje chłopaki spią a ja idę do dentysty, bo patrzeć w lustrze na siebie nie mogę bez tej plomby ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- diabli dzięki za opis kup wychodzi na to że nasze są ok, tak mi się przypomniało jak bylismy pierwszy dzień w domu od powrotu ze szpitala i teściowa była, mały zrobił normalną żółtą kupę, a ze teściowa widziała taką kupe ponad 20 lat temu to mnie zescchizowała że coś jest nie tak że ona taka żółta i ma grudki |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Dnia 11 lipca o 23:55 przyszła na świat moja córeczka Zuzanna, waga 3750 i 57 dł. poród sn. |
|
|
|
#2543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że jeszcze ktoś nie urodził.---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- przypomniało mi się jak VIL napisała, że urodziła, płakać mi się chciało wtedy z radości ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- A my za 20min kończymy 2 miesiące!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- A wczoraj mały został z moimi rodzicami na spacerze, a my skoczyliśmy do tesco, kupiliśmy Huggiesy 3, chusteczki Pampers na przecenie, 2 koszulki śliczne , sweterek i śpiworek
|
|
#2544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() wczoraj wlasnie myslalam czy juz tulisz mala czy jeszcze cie trzymaja hiii Cytat:
heee skad? ja np teraz turlam malego lewa reka a prawa odpisuje na twojego posta ![]() co niektore w wc podczytuja i pisza heee mamy sposoby hiii Cytat:
mlody wczoraj spal od 21 do 4 zjadl i do 5.30 spal pozniej turlanko pospal moze ze 30 min do 7 zjadl pogadal posmial sie do mamusi i turlanko bo widac ze zmeczony... ja dzis sama z chlopakami... wczoraj marzylismy o wygranej w totka heee i ze wtedy bysmy razem siedzieli, jezdzili na zakupy bylo by cudownie bo we dwoje razniej ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() a leci leci moj 12 chyba tydz. zaczal ![]() Cytat:
Lonely chcesz szczepic 5w1 a nie lepiej 6 w 1 cenowo roznica niewielka a bedziesz miala problem z wkluciami z glowy?
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za 2 miech y oj dzieci nam rosną szybciutkoo
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
od 10min Jurek ma dwa miesiące
|
|
#2548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2549 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

nigdy się nie zastanawiałam nad tym szczerze, każdą biorę za normalną i nie wgłębiam się w temat a może powinnam się jej przypatrzeć?
zaczelam obserwować jak na forum pojawil się temat kup
wczoraj np. po soku jabłkowym w pieluszce była sama woda, zero strawionego pokarmu. wygladalo kiepsko.

pieknie ci leci mleczko, a mlody pieknie ciagnie! 140 wyssane... marzenie! no i przybiera super 

07.07.2012 
na każdym zdjęciu inteligentny wzrok
i nie ze on wyssal tak duzo, nie... czasem waze go przed i po... i wyszlo mi np., ze zjadl marne 30ml. no to dorabiam mm, juz niby najlepsze pod sloncem, no i co? mlody najedzony, ale marudny... wiec grzeje misia z pestkami i lece zeby mu na brzuch polozyc, a ten juz spi!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciekawe kiedy mi to zrobi 

) po jedzeniu wycierałam buzie do sucha. wyparzylam smoka.
Ja mam w planach najbliższych tesowanie :cheddara (no po prostu krzyczy do mnie z półek sklepowych "zjedz mnie, zjedz mnie" ), masła orzechowego bo TŻ kupił i też kusi i mleka sojowego... Już teraz przerzuciłam się na pieczywo pełnoziarniste bo tutaj w białym pieczywie jest taki shit, że aż mi sie coś robi
więc kupuję paczkowany chleb żytni pełnoziarnisty w którego składzie jest max. 5 pozycji. Skupiam się teraz na tym by jeść jak najmniej konserwantów, bo wydaje mi się, że to Sofii szkodzi bardziej niż "ciężkostrawny" błonnik. W zasadzie dobrze było tylko wtedy gdy jadłam tylko ryż,indyka i gotowane jabłka i marchewkę. Niestety nie jestem w stanie na tym wyżyć. 3 tygodnie to i tak myślę było za duże poświęcenie.
Ale skoro ma takich pocieszycieli to musi być mu już dobrze