|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Jak odcień fioletu to super...bo w niecie to na każym zdjęciu inaczej wygląda... Wkurza mnie to, że nie moge sobie go obejrzeć na żywo No ni lecę się szałerować
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
I brzuszek tak fajnie wygląda w niej,taki podkreślony i seksowny |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jesteśna 99%... ten kolor jeszcze muszę przemyśleć ![]() Mi waga nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też idę się myjać
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak 28 grudzień to moja data ur. 28.09 to termin porodu póki co . Jest 9 miesięcy ? Jest Cytat:
Planuję kupić książkę i iść z nią krok po kroku .
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
ja tez dziewczyny spadam lulu. Wózek fajny, na serio fajny taki zwrotny się wydaje.
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Trele pyta dlatego, ze... 28 grudzien to moja data urodzin
)) choc pewnie jestem wiele starsza od ciebie ;-)---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ) w pierwszej ciazy po pracy zalalo mi koszulke. Dwie mokre plamy na cyckach . Dobrze, ze mialam sweter, ktorym to moglam zakryc haha
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałoby się powiedzieć ale siara!!!!
![]() Dobranoc |
|
|
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. Cała historia moja , mojego TZ , najbliższej rodziny . Do tego zgody na badania na ZD , HiV , WZW i inne . Do tego kilka stron , które uzupełnia położna albo lekarka przy każdej wizycie ; waga , wzrost ciśnienie i inne .. 2. Skany - tu mam prawie nic nie wypełnione , pewnie dlatego że wszystko jest ok . Ale są tu strony dla skanów przed 12 tyg z powodu jakiś problemów , echo serca , różne wykresy . Ja mam tylko dwa wpisy dot. wymiarów 3. Informacje dla ciężarnej . CO Ci przysługuje w którym tygodniu .. Kiedy powinnas zadzwonić do położnej , kiedy pojechać do szpitala ? Numery tel na które dzwonić . Tabela do liczenia ruchów dziecka od 28 tyg. - połowę z tego odkryłam właśnie teraz ![]() 4. To pare stron które wypełnia osoba przyjmujaca rodzącą do szpitala. Oraz plan porodu . 5. TO poród jego przebieg oraz wszystkie dane dotyczące noworodka . 6. To okres porporodowy . Jak karmic , kąpać , pielęgnować i inne .. CZyli jak widać połowa nie potrzebna , ale swoje trzeba nosić
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam i czytam i widze, ze nie mam pojecia o polowie rzeczy, o ktorych piszecie, choc to moja druga ciaza!!
Tu nie robi sie az tyle badan itp. Chodzi sie na zmiane do internisty (GP) i do szpitala. Za kazdym razem sprawdzaja brzuch, cisnienie i mocz. Kiedy widza jakies nieprawidlowosci w moczu przepisuja suplementy lub zlecaja badanie krwi. Na pierwszej wizycie w szpitalu spisywana jest karta przez polozna na temat ciazy, przebytych chorob alergii, chorob dziedzicznych, zbiera sie wszystkie dane osobowe ciezarnej i partnera, robi badanie krwi (pobieraja 5 fiolek i robia badania na 6 roznych rzeczy) Jesli w najblizszej rodzinie (mama, babcia) wystepuje cukrzyca, zleca sie badania na glukoze w 28 tygodniu. Teczka ciezarnej zawsze zostaje w szpitalu i wydawana jest przy kazdej wizycie. I tyle... |
|
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
) mialam w szkole sredniej dwie dziewczyny w klasie z ta data ur. A jak batdzo starsza jestes to nie wiem ;D ja mam 25 lat mozna powiedziec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm 8 lat :-P
|
|
|
|
#2895 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie skupiałam się na tym że mnie to nudzi bo miałam cel zapomniałam dodać że codziennie oprócz Ewki kręciłam jeszcze po godzinie hula hop z wypustkami i dodatkowo 100 skoków na skakance i do tego 100 brzuszków ![]() Cytat:
o dokładnie o co chodzi z pępowinąCytat:
co do wózka, dobry wybór ja się jeszcze waham nad tą Antarcticą a Ameryką, ten Ameryka jest taki fajny oczoje.bny ![]() wiesz co, jak dla mnie to on jest taki bardziej niebieski wpadający w fiolet, zdjęcia które wrzuciła nemosek tylko tu wyszedł taki bardziej mdły, bo na żywo wg mie jest bardziej żywy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez innego wózka nie chcemy ![]() x- movy mają większą gamę kolorów i do nich można dokupić color pack (czyli można kupić np różowy wózek i dokupić tego color packa i zmienić wygląd wózka na beżowy) więc fajna opcja niestety do x-a już nie można ![]() mi x-move się strasznie podoba, ale nie oszukujmy się- ie stać mnie na wózek za 2500 zł no może mnie akurat wyniósł by gdzieś ze 2300 zł więc wraz drogo![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobry wieczór nie mogę spać a w ogóle witam się w 24/26 tygoddniu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||||
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
ooo miałam wrzucić przepis na sałatkę:
http://www.gotujmy.pl/surowka-do-slo...5,zdjecie.html taką robiłam do tego jeszcze ogóreczki jako przekąski na urodziny http://www.gotujmy.pl/ogorki---kroko...isy,99703.html Dzień dobry
|
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Hej Piękne!
Jak mnie ten żołądek boli po żelazie Od kolejnej wizyty poproszę go też o L4 już bo tak mi siedzenie na tyłku daje w kość (dosłownie :P) ogonową że jak wracam do domu to wypadałoby mi siedzieć na rzęsach ![]() Ninu nie zrobiła niespodzianki, wczoraj czułam lekkie ukłucie rozczarowania, że przeczucie mnie zawiodło. Myślę że nastawialiśmy się na to dlatego, że zgodnie z tym co piszą to przytulanki w dniu owulacji zwiastują chłopca, ale jak widać to kolejny płciowy mit ![]() Wczoraj po smyku jeździłam Maxi Cosi Mura 4- fajny zwrotny, ale czuć te kilogramy. Były xlandery ale już koło nich nie chodziłam i dużo wózków na piankowych kołach, które Mążul od razu skreślił
|
#2898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ginka martwi się że tak bardzo manipuluje przy pępowinie, żeby się nie skończyło tak że się nią owinie. Budowniczka super zakupy ![]() Ja się z Wami dzisiaj witam ![]() Nie mogłam spać w nocy mała mi tak dokazywała że to szok! Kręciła się wierciła i kopała tak mocno że już myślałam że wyskoczy
|
||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba być dobrej myśli, że się nie owinie w razie co! dziewczyny, naszła mnie ochota na mały tatuaż za uchem ![]() w ramach tej zachcianki idę do kosmetyczki na regulację brwi i hennę na brwi i rzęsy, a co! w ogóle siedziałam wczoraj i oglądałam zdjęcia z wątku American Girl moj TŻ stwierdził że nie ma nic przeciwko temu, żebym zrobiła sobie rzęsy itd już ja to wykorzystam, ale jeszcze nie teraz :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-16 o 08:32 |
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki może uda mi się na dniach sprzedać suknię ślubną
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę trochę, bo ja swoją też chcę sprzedać, ale nie ma chętnych
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam Was! Słonko Idę na kawkę ![]() A Bejbziol to wstydniś Od wczoraj jest u mnie moja siostra i co ona przykłada rękę do brzucha, to on się uspokaja i koniec kopania. Śmieję się, ze on ufa tylko Mamusi i Tatusiowi. Obcym niet |
||
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbieram się na spacer z córcią... ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- moja suknia wisi na tablicy chyba już rok i nikt jej nie chce
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
A i zaczęłam dziś 22 tc!
A ja jeszcze nic nie mam dla Bejbziola Ale po ślubie się za to wezmę
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Moje zachcianki zaczynają mnie przerażać, wstałam i jestem w stanie oddać życie za szklankę coca coli Jaśko się rozbrykał, wieczorem mi spać nie dał tak szalał a teraz brzuch mi tak chodzi jakby tam przynajmniej 3 dzieci było ![]() Ogólnie wieczorem chyba ciągnął za pępowinę bo miałam uczucie takiego dość silnego ciągnięcia od środka ![]() Gratuluję kolejnych tygodni ![]() I trzymam za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-16 o 09:11 |
|
|
|
#2907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Budowniczka, super te ciuszki.Zdrówka dla Was Nasturcja za tydzień. za dzisiejsze wizyty!A my witamy się z Kamilem w 25 tygodniu Miałam kiepską noc, wierciłam się,mały stukał-pukał, raz na pęcherz,raz wyżej,brzuch mi troszkę twardniał więc musiałam wstać i wziąść nospę...a jak zasnęłam to jakoś tak nie spokojnie spałam... Budzik zadzwonił o 8:30, musiałam wstać bo do Zusu muszę zwolnienie zawieść więc może i przy okazji lumpka odwiedzę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Trzymam kciuki za wizyty ![]() Jadę na bureczek po czereśnie
|
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Miałam trochę do nadrabiania a nie było mnie w sumie tylko wieczorem. Zjadłam wczoraj kebaba i później miałam wyrzuty sumienia ![]() Śniło mi się że rodziłam i urodziłam piękną dziewczynkę z dużą ilością czarnych włosów, 22 października, czyżbym wyśniła datę porodu i taki fajny tez sen był![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale co najlepsze porodu wogóle nie pamiętałam, miałam cc, ale lekarz później mi wszystko opowiadał, jak się zachowywałam, a ja nic nie wiedziałam. i to było dziwne urodziłam dziecko, byłam w szpitalu ale porodu nie pamiętam ![]() DZIŚ ZACZYNAMY 26 TC
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-16 o 09:28 |
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja pisałaś o tym że Twoje dziecko nie chce ujawnić się Twojej siostrze... u mnie jest to samo, Jaśko aktywny od wczoraj, teraz leże brzuch mi chodzi na wszystkie strony a jak mój brat przyszedł i położył się obok mnie to cisza, wyszedł i od nowa szaleństwo w brzuchu się zaczęło, wrócił przyglądał się z każdej strony, ręce przykładał i nic
Jaśko się nawet chrzestnemu ojcu ujawnić nie chce ależ to moje dziecko niedobre Tym bardziej że mój brat mu nie raz coś do jedzenia robi albo kupuje (podkreśla że to nie dla mnie tylko dla Jaśka )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

Kochana jesteś

Planuję kupić książkę i iść z nią krok po kroku .
KCIUKI DLA ANI 

brak mi samozaparcia no i trochę mnie to nudzi.

Idę na kawkę
Ale po ślubie się za to wezmę