Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 08:35   #2911
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
nasturcja pisałaś o tym że Twoje dziecko nie chce ujawnić się Twojej siostrze... u mnie jest to samo, Jaśko aktywny od wczoraj, teraz leże brzuch mi chodzi na wszystkie strony a jak mój brat przyszedł i położył się obok mnie to cisza, wyszedł i od nowa szaleństwo w brzuchu się zaczęło, wrócił przyglądał się z każdej strony, ręce przykładał i nic
Jaśko się nawet chrzestnemu ojcu ujawnić nie chce ależ to moje dziecko niedobre Tym bardziej że mój brat mu nie raz coś do jedzenia robi albo kupuje (podkreśla że to nie dla mnie tylko dla Jaśka )
Hahaha, dokładnie jak u mnie
Jakie te nasze dzieciaki usłuchne jeno wobec rodziców
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 08:46   #2912
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Dzień dobry dziewczyny coś u nas słoneczko wygląda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Co do dotykania to moje dziecko zrobiło taki psikus swojej babci. Trzymała rękę, czekała i nic, niecała minutę po tym jak zabrała rękę kopniak. Aż się teraz dziwię że TŻ skopała tylko że on nie czuł

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 08:59   #2913
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Dziewczyny w Super pharmie jest promocja produkty Nivea -30%, może warto zrobić już małą wyprawkę dla dziecka?Oto wykaz produktów:
http://www.superpharm.pl/images/akcj...h_dvd_2013.pdf
Do później
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:06   #2914
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hahaha, dokładnie jak u mnie
Jakie te nasze dzieciaki usłuchne jeno wobec rodziców
Byle by tym naszym dzieciaczkom tak zostało że takie posłuszne wobec rodziców będą

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny coś u nas słoneczko wygląda

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Co do dotykania to moje dziecko zrobiło taki psikus swojej babci. Trzymała rękę, czekała i nic, niecała minutę po tym jak zabrała rękę kopniak. Aż się teraz dziwię że TŻ skopała tylko że on nie czuł

Moje dziecko O DZIWO babci się ujawniło i kopie przy niej jak szalone ale nikomu innemu się nie ujawnia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:19   #2915
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Nie miałam co prawda takiego wysokiego igg ale igm też ujemne.Przechodziłam toxo na pewno jakiś czas przed ciążą
Nie wiem czy za wiele pomogłam
A brałaś jakieś leki na to w ciąży? Eh mam tylko nadzieje ze wszystko będzie ok

Cytat:
Jaka duża

Postanowiłam poszperać w necie i jutro na spokojnie zrobię sobie listę co ile kosztuje z tych rzeczy których mi jeszcze brakuje.
Dzisiaj wstępnie przeglądnęłam koszule dla kobiet karmiących i wszystkie jakieś takie babcine są
W oko wpadła mi jedynie ta http://allegro.pl/seksowna-koszula-k...352095868.html

A powiedzcie mi czy te wkładki laktacyjne i majtki serio są potrzebne po porodzie ? (Nie znam się to pytam )
Wiem że któraś już pytała o coś takiego ale nie pamiętam odpowiedzi
Bardzo fajna koszula, też byłabym ją skłonna kupić tylko nie wiem czy ona tak na zimę to dobra bo zmarźluch jestem

Cytat:
Rok temu na porodówce dużo dziewczyn takie miało. Ja myślałam o tym żeby kupić do porodu koszule ale na później to już piżamę do karmienia, nienawidzę koszul nocnych

Też nie lubie koszul do spania, mi to się zawijają podwijają aż po same cyce

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Hej Piękne!

Jak mnie ten żołądek boli po żelazie biegunek na szczęście nie ma, ale ciągłe uczucie jakby miały być. No nic, liczę na to że do następnej wizyty się przemęczę i podniesie się żelazo i gin je odstawi. Kazał teraz brać co 2 dzień to tyle dobrze.

Od kolejnej wizyty poproszę go też o L4 już bo tak mi siedzenie na tyłku daje w kość (dosłownie :P) ogonową że jak wracam do domu to wypadałoby mi siedzieć na rzęsach

Ninu nie zrobiła niespodzianki, wczoraj czułam lekkie ukłucie rozczarowania, że przeczucie mnie zawiodło. Myślę że nastawialiśmy się na to dlatego, że zgodnie z tym co piszą to przytulanki w dniu owulacji zwiastują chłopca, ale jak widać to kolejny płciowy mit

Wczoraj po smyku jeździłam Maxi Cosi Mura 4- fajny zwrotny, ale czuć te kilogramy. Były xlandery ale już koło nich nie chodziłam i dużo wózków na piankowych kołach, które Mążul od razu skreślił
Nic mi nie mów o kości ogonowej gdy byłam około 12 tyg okazało się że mam torbiel kości ogonowej, jaki to był ból, spać ani siedzieć nie mogłam, miałam robioną punkcję i po porodzie czeka mnie zabieg wycięcia

Witam w dniu dzisiejszym
Dziś mija nam 18 tydzień, czyli od jutra to mówi się że już 19?(18t i 1 d?) bo ja się nie znam wogóle na tych tygodniach
Ruchów jak nie czułam tak nie czuję, czasem coś mnie ugniata i takie bąbelki jakby szły ale to tyle
A co do wózka to ja mam to akurat z głowy, kuzynka rodziła rok temu i ma piękny wózek obiecała że da chyba z firmy Tako, dobrze że kupiła uniwersalny bo ona ma córe a u nas chłopak
Lecę zaraz z mamą na spacerek Miłego dnia
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:24   #2916
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

Bardzo fajna koszula, też byłabym ją skłonna kupić tylko nie wiem czy ona tak na zimę to dobra bo zmarźluch jestem

Też nie lubie koszul do spania, mi to się zawijają podwijają aż po same cyce

Nic mi nie mów o kości ogonowej gdy byłam około 12 tyg okazało się że mam torbiel kości ogonowej, jaki to był ból, spać ani siedzieć nie mogłam, miałam robioną punkcję i po porodzie czeka mnie zabieg wycięcia

Witam w dniu dzisiejszym
Dziś mija nam 18 tydzień, czyli od jutra to mówi się że już 19?(18t i 1 d?) bo ja się nie znam wogóle na tych tygodniach
Ruchów jak nie czułam tak nie czuję, czasem coś mnie ugniata i takie bąbelki jakby szły ale to tyle
A co do wózka to ja mam to akurat z głowy, kuzynka rodziła rok temu i ma piękny wózek obiecała że da chyba z firmy Tako, dobrze że kupiła uniwersalny bo ona ma córe a u nas chłopak
Też jestem zmarźluch ale cieplutki szlafrok zarzucić na wierzch i będzie idealnie

za tydzień tak od jutra już 19

Uciekam na działkę z bratem tak z głupa zaproponowałam że może byśmy poszli, myślałam że się nie zgodzi a on od razu zaczął się zbierać
Wrócę to czeka mnie robienie obiadu
Miłego dnia Dwupaki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:31   #2917
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moje zachcianki zaczynają mnie przerażać, wstałam i jestem w stanie oddać życie za szklankę coca coli
mam dwie butle coli, chcesz?

dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 09:33   #2918
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam dwie butle coli, chcesz?

dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni

U mnie stoi 15 litrów na obiad poślubny
Stary 2013-07-16, 09:35   #2919
ryba91
Zakorzenienie

Witam po weekendowo jak obiecałam tak jestem, póki co zabieram się za nadrabianie bo mam TYLKO 19 STRON!!! Wy okrutne
Zaraz zdam Wam relacje mojego weekendu, udanego ;D i obfitego w rzeczy dla maluszka . oraz o mojej WSPANIAŁEJ wizycie u lekarza. Póki co nie piszcie za dużo i będę odpowiadać w ratach

Cytat:
Domi,zwariowane Dajcie trochę libido NAPALONE!!!

Też mam takie ciemne nieregularne,grudkowate brodawki jakby opuchnięte i zaczynają mi się sutki robić twarde,duże zbite.Ale nie zawsze tak mam

niunia
Fajny brzuchol

To teraz mój tz może Twojemu rękę podać.On zawsze może 24 h/na dobę 365 dni w roku

Mój dzisiaj do mnie mówi że co on ma zrobić jak ja go tak cały czas podniecam
Normalnie wieczny namiot w kroku

Ale się uśmiałam z WAS i tż i tych tekstów i opisów pozycji

anka Też czasem mnie pobolewa tak okresowo brzuch,ale przechodzi

Agnieszka Na pewno jest ok

Gratki za tygodnie i miesiące

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Nadrobiłam,lekko nie było .Padam
Tyle się działo na wątku
Mój tez twierdzi że go cały czas podniecam... nawet wczoraj po kąpieli stwierdził ze mam takie ekstra szlafrok i że nie może sie na mnie napatrzeć bo w ni tak seksownie wyglądam
Cytat:
Ja na szczęście mam tylko obiad bez tańców więc myślę że na noc poślubną siły będą chyba że TŻ za dużo wypije i mi zaśnie
hahaha, ja miałam obiad i potem potańcówkę do 3 rano i powiem Ci że i tak daliśmy radę. Mój mąż nie mógł się upić za bardzo bo był na antybiotykach akurat-grypa, ale ja sobie nie odmówiłam kieliszka i piwka ale i tak daliśmy rade.. mało tego wszyscy nas podejrewali że wtedy zrobiliśmy małego
Stary 2013-07-16, 09:41   #2920
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Ryba i co mieli rację co do majstrowania? ;D

Stary 2013-07-16, 09:43   #2921
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie stoi 15 litrów na obiad poślubny
eeee ale to masz dla gości a ja mam dla siebie

a zapomniałam Wam powiedzieć :P nie kupujcie maluszkom oliwki Johnsona w żelu- jest tragiczna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-16, 09:45   #2922
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Zanim was ponadrabiam to muszę się podzielić wrażeniami z wizyty
Z dzidzią wszystko w porządku. Doktor pomierzył wzdłuż i wszerz i wszystko w normie. Wierzgał strasznie nóżkami... co zresztą mogłam odczuć... kopał dzisiaj jak piłkarz.
Morfologia wyszła mi całkiem nieźle. Hematokryt i hemoglobinę udało mi się utrzymać na tym samym poziomie dzięki diecie. Inne składowe mi się podniosły
No i potwierdziło się.... będzie Kubuś!!!!!!
Super, gratuluję wizyty i tego że Kubuś jest Kubusiem

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Otworzyłam kompot od Teściowej, pomieszałam ze swoim i mam teraz jabłkowo- wiśniowy Kocham wiśnie z kompotu do tego jem kanapkę z pasztetem i papryką konserwową brakuje mi tylko masła orzechowego
Ale smaki Dla mnie dzień bez świeżego pieczywka z nutellą to dzień stracony Musi być!!

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tak szybciutko tylko....po wizycie,Wszystko jest Ok Mały waży już 560g termin mi sie przesunał na 12listopada, na to byle co tam na dole dostałam jakas smieszna maść na raz,szyjka długa więc na dzień dzisiejszy nie bedą mnie zaszywać
za wizytę i synusia

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
sałatki zimowe to takie ala szwedzkie....czyli ogórek, pomidor, papryka, cebula i wszystko w zalewie....takie sałatki do ziemniaków i mielonego

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A ja MaCa mam 5 min od domu, szyld widzę z okna....hihii
Nie kusi Cię?? Ja to bym tam miała kartę stałego klienta a potem w drzwiach bym się nie zmieściła

Cytat:
Jaka duża

Postanowiłam poszperać w necie i jutro na spokojnie zrobię sobie listę co ile kosztuje z tych rzeczy których mi jeszcze brakuje.
Dzisiaj wstępnie przeglądnęłam koszule dla kobiet karmiących i wszystkie jakieś takie babcine są
W oko wpadła mi jedynie ta http://allegro.pl/seksowna-koszula-k...352095868.html

A powiedzcie mi czy te wkładki laktacyjne i majtki serio są potrzebne po porodzie ? (Nie znam się to pytam )
Wiem że któraś już pytała o coś takiego ale nie pamiętam odpowiedzi
Ja ostatnio znalazłam cudne koszule i bieliznę, cena powala co prawda, ale może się skuszę
http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam, witam! dawno mnie tu nie było!

U mnie z nowości to tyle, ze dzis byłam na ip, bo strasznie bolala mnie trzustka i coś z jelitami mam ;/

Dzis kupilismy Maksymkowi ubranka: http://allegro.pl/zestaw-ubranek-chl...388063698.html

Moim zdaniem mimo, ze niektore zniszczone, to się opłacało.

Pozdrawiam Was serdecznie a my idziemy już leżeć.

PS. Wszystkim gratuluje zdrowych dzieciaczków
Super paczucha ubranek dla małego Życzę zdrówka Kochana

Cytat:
Paulina Widzisz przypomniałaś mi ostatnio jak oglądaliśmy wózki zrobiłam fotki tego koloru,tylko to chyba inny model x move jak się nie mylę.

Coś te wózki mają w sobie, bo tż z głowy nie chce wyjść i ciągle tylko gada że chce x landera

Zaraz wkleję fotki tylko przegram
Może nazwa?? Mnie się ta nazwa kojarzy z samochodami Range Rover i Land Rover A "x-lander" to taka fest nazwa

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki może uda mi się na dniach sprzedać suknię ślubną
Powodzonka
My mieliśmy zrobić sobie sesje foto, ale w tym roku chyba już nam to nie wypali :/ I stwierdziłam, że zostawię suknie do przyszłego roku i w rocznicę zrobimy sobie sesje I jeszcze malutka dołączy do zdjęć

Cytat:

Witam w dniu dzisiejszym
A jaki wóz ma?? Tako jako??

Witam się z ranka

Mała kopie od wczoraj jak szalona Dziś mija nam równe 20tyg!!! i mamy dziś usg połówkowe i od wczoraj zaczynam się powoli denerwować Wierzę, że wsio będzie okej, ale same wiecie jak to jest Jak sobie przypomnę te różne przypadki itp. to od razu mam czorne myśli
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:45   #2923
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:

a zapomniałam Wam powiedzieć :P nie kupujcie maluszkom oliwki Johnsona w żelu- jest tragiczna
Ale kusi dobrze że mnie ten alkohol co tam stoi nie kusi haha

Stary 2013-07-16, 09:47   #2924
Olenka_24
Zadomowienie

Witamy się z Wami w 24 tygodniu

Lineczka ja poproszę Coli
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:49   #2925
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Ale kusi dobrze że mnie ten alkohol co tam stoi nie kusi haha

ja w piwnicy mam jeszcze weselną wódkę w dużych ilościach, ale kusić mnie nie kusi bo nie lubię :P

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Witamy się z Wami w 24 tygodniu

Lineczka ja poproszę Coli
<szklanka coli leci do Oleńki> ewentualnie Sprita też mam

fajna ta bielizna na alles, ale ceny co niektórych to...

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-16 o 09:50
Stary 2013-07-16, 09:49   #2926
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
ja w piwnicy mam jeszcze weselną wódkę w dużych ilościach, ale kusić mnie nie kusi bo nie lubię :P
Ja wolę winko a też mamy białe i czerwone

Stary 2013-07-16, 09:49   #2927
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

Witam się z ranka

Mała kopie od wczoraj jak szalona Dziś mija nam równe 20tyg!!! i mamy dziś usg połówkowe i od wczoraj zaczynam się powoli denerwować Wierzę, że wsio będzie okej, ale same wiecie jak to jest Jak sobie przypomnę te różne przypadki itp. to od razu mam czorne myśli
za wizytę, nie denerwuj się wszystko będzie dobrze
Stary 2013-07-16, 09:49   #2928
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

Ja używam tej w żelu i uwielbiam tylko fakt bardzoooo ciężko się ją wyciska...

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Super, gratuluję wizyty i tego że Kubuś jest Kubusiem

Ale smaki Dla mnie dzień bez świeżego pieczywka z nutellą to dzień stracony Musi być!!

za wizytę i synusia

Nie kusi Cię?? Ja to bym tam miała kartę stałego klienta a potem w drzwiach bym się nie zmieściła

Ja ostatnio znalazłam cudne koszule i bieliznę, cena powala co prawda, ale może się skuszę
http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html

Super paczucha ubranek dla małego Życzę zdrówka Kochana

Może nazwa?? Mnie się ta nazwa kojarzy z samochodami Range Rover i Land Rover A "x-lander" to taka fest nazwa

Powodzonka
My mieliśmy zrobić sobie sesje foto, ale w tym roku chyba już nam to nie wypali :/ I stwierdziłam, że zostawię suknie do przyszłego roku i w rocznicę zrobimy sobie sesje I jeszcze malutka dołączy do zdjęć

A jaki wóz ma?? Tako jako??

Witam się z ranka

Hmm Tako Perso tyle wyczytałam ze zdjęcia, później najwyżej wstawie
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:51   #2929
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:

<szklanka coli leci do Oleńki> ewentualnie Sprita też mam

Dziękuję, dziękuję
Stary 2013-07-16, 09:53   #2930
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę winko a też mamy białe i czerwone

aaa winiacze też mam ale ich nie lubię :P wolę Carlo Rossi różowe albo Fresco białe
Cytat:
Ja używam tej w żelu i uwielbiam tylko fakt bardzoooo ciężko się ją wyciska...
mi się zapach podoba i to że nie ścieka z ręki, ale racja ciężko się wyciska i dodatkowo klei się i ciężko się wchłania... ale skóra po niej fajna co nie zmienia faktu że ie kupiła bym jej więcej

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-16, 09:53   #2931
rusalka12
Zadomowienie

Czesc dziewczynki.
U nas w niedziele zaczelismy tydzien 22. Fasolinka od kilku dni wierci sie niemilosienie, zwlaszcza w nocy i nad ranem. Do tego tej nocy mialam u boku chrapiacego tza (wczoraj byl na piwie ze znajmymi a potem w nocy zawsze piluje) i Zuzke za sciana, ktora srednio co godzine sie budzila i mnie wolala, a w koncu o 6:00 wyladowala w naszym lozku.
W zwiazku z powyzszym najchetniej zakrylabym nos koldra i udawala, ze mnie nie ma. Tymczasem tz w pracy a ktos sie musi zajac Zuzolem :-/
Dzis nie sprzatam, na obiad tortilla de patata, siedze na dupce i bawie sie z mala. I na szczescie dzis nie ide do roboty
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 09:57   #2932
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.
U nas w niedziele zaczelismy tydzien 22. Fasolinka od kilku dni wierci sie niemilosienie, zwlaszcza w nocy i nad ranem. Do tego tej nocy mialam u boku chrapiacego tza (wczoraj byl na piwie ze znajmymi a potem w nocy zawsze piluje) i Zuzke za sciana, ktora srednio co godzine sie budzila i mnie wolala, a w koncu o 6:00 wyladowala w naszym lozku.
W zwiazku z powyzszym najchetniej zakrylabym nos koldra i udawala, ze mnie nie ma. Tymczasem tz w pracy a ktos sie musi zajac Zuzolem :-/
Dzis nie sprzatam, na obiad tortilla de patata, siedze na dupce i bawie sie z mala. I na szczescie dzis nie ide do roboty
brzmi smakowicie a co to "de patata"
za tygodnie

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-16, 10:00   #2933
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałaś pisać o tym że zrobiłaś ciasto ?!

No więc oficjalnie informuje że byliśmy wczoraj z TŻtem u złotnika ale go nie zastaliśmy więc poszliśmy dzisiaj... Przerobi nam te obrączki na poniedziałek, narazie tylko pomniejszy, a my mamy sobie na spokojnie wzory w internecie pooglądać i przyjść do niego żeby nam doradził i on się tym nie zajmuje ale mówił że może nam kiedyś na spokojnie gdzieś tam wysłać żeby nam zrobili
Poza tym obiło mi się o uszy że TŻ pytał się o pierścionek zaręczynowy
Teraz spokojnie możemy iść w któryś dzień zaklepać datę ślubu
Oczywiście TŻ sam chce, ja tematu już od jakiegoś czasu nie poruszam
Super no to czekamy na datę i może pierścionek?

Cytat:
My polecieliśmy tanim kosztem, teściowa zaproponowała nam żebyśmy obiad i poczęstunek przygotowali u TŻta w domu. Zrobi się rosołek, drugie danie, jakieś ciasta, sałatki i urządzimy sobie "małe święta" . Tym bardziej że większość gości będzie od strony TŻta bo u jednej siostry jest ich 4, u drugiej 3, no i teściowa, a ode mnie będą tylko rodzice i brat
A ja miałam tak, że najpierw USC potem restauracja- obiad 2dania, kawa herbata i ciasto alkohol tort i małe przekąski. Potem pojechaliśmy z goścmi do domu i tam była reszta, znaczy się alkohol przekąski, ciepła kolacja ( bigos i bogracz, kapusta meksykanska, pieczeń) i tak do 21 mniej wiecej. Potem Ci którzy chcieli ( każdy miał zaproszenie, ale wiadomo bylo że 60letnia kobieta nie pójdzie) szli z nami na potańcówkę. my za wszystko płaciliśmy, za samą restauracje wyszlo cos koło 700 zł..

a tak swoją drogą dziennie myślę o kościelnym
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Ano uparciuszek... Ale racja,wazne ze jest ok

U nas małżeństwo skonsumowane zostało po weselu i owocnie bylo cora przyszła na swiat prawie równe 9m po ślubie

My dzisisj mieliśmy gosci, wczoraj upieklam krucho drożdżowe rogaliki z marmolada a dziś takie cudo

DAJ PRZEPIS proszę!!
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mniiaaaam

Dziewczyny po ile śpioszków/kaftaników/pajaców/body macie w tym najmniejszym rozmiarze 56?
Bo robię właśnie listę ile mi czego jeszcze potrzeba z danego rozmiaru.
ja mam na ten rozmiar :
body dł rękaw/krótki - 2/2
pajac- 1
bluzeczki- 3
spodenki -3
bluza -1
spiochy - 1
ale jeszcze dokupie 2 na krótki rekaw body, pajace, i śpiochy też dokupie... ja sie urodziłam 50 cm, tż 56 więc nie wiem jaki mały sie urodzi.. nie chce za dużo bo co z tym zrobie? jako nowe nie sprzedam... no i wole poiedziec mamie czy mężowi zeby podszedł i kupił jak bedzie malutki, a jak nie to dużo sie nie zmarnuje.

za to na 62 mam aż 11 body z długim rękawem ale dostałam

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Zauważyłam,że każda firma ma inne rozmiarówki.. jeden 56 wypada większy, inny mniejszy...i bądz tu mądry
no dokładnie.. w Belgii mają roz. 0,1,2,3,4,5.. I NP. rozmiar 3 jest od 3 miesiaca. a na urodzenie jest 0 czyli 40cm normalnie nie wierze ze ktos to kupuje
Cytat:
A ja się pochwalę że w końcu doczekałam się serii mocnych kopniaków akurat u TŻ siedziałam to chciałam żeby też poczuł ale przez pracę ma twardą skórę na dłoniach i nic z tego, później przyłożył głowę do brzucha i dostał kopa w ucho, ale też mówi że nic nie czuł i nie chciał mi wierzyć że mała go akurat w ucho kopnęła
gratuluje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 10:02   #2934
rusalka12
Zadomowienie

W McD nie jadam - pracowalam tam 5 miesiecy i to mi wystarczy. Coli mie lubie i innych napoji gazowanych rowniez nie pijam. Pije za to wode gazowana z kawalkami owocow. No i pije codziennie filizanke kawy. Mama sie na mnie wscieka, ale z Zuzia tez pilam. I tak sie ograniczylam. Uwielbiam kawe i zazwyczaj pije 3 - 4 dziennie, zwlaszcza, ze mam dobra maszyne do kawy...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
brzmi smakowicie a co to "de patata"
za tygodnie
To sa ziemniaczki smazy supie cebulke, z ziemniaczkami pokrojonmi w talarki, posolonymi i z odrobina pieprzu az ziemniaki zmiekna, zalewa sie rozkloconymi jajami i pilnuje, zeby sie nie przypalilo. Jak sie jaja ladnie zetna to przewracasz na druga patelnie, zeby podsmazyc z drugiej strony i juz. Ja serwuje z surowkami.
Stary 2013-07-16, 10:03   #2935
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
aaa winiacze też mam ale ich nie lubię :P wolę Carlo Rossi różowe albo Fresco białe
Hihi Carlo Rossi na obiad kupiliśmy tak na winko czasem ochota mnie nachodzi

Stary 2013-07-16, 10:06   #2936
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
To sa ziemniaczki smazy supie cebulke, z ziemniaczkami pokrojonmi w talarki, posolonymi i z odrobina pieprzu az ziemniaki zmiekna, zalewa sie rozkloconymi jajami i pilnuje, zeby sie nie przypalilo. Jak sie jaja ladnie zetna to przewracasz na druga patelnie, zeby podsmazyc z drugiej strony i juz. Ja serwuje z surowkami.
a to jednak wolę tortillę tradycyjną z kurczaczkiem i warzywkami typu pomidor sałata :P

Cytat:
Hihi Carlo Rossi na obiad kupiliśmy tak na winko czasem ochota mnie nachodzi

możesz sobie łyknąć winka lampkę w tygodniu chyba, wiesz?

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-16, 10:07   #2937
rusalka12
Zadomowienie

Na winko i mnie czasem ochota nachodzi, tym bardziej, ze robie w winiarnii! Ale ostatnio abstynentka zostalam ;-)
Stary 2013-07-16, 10:09   #2938
lineczka1989
Zakorzenienie

my jak poszliśmy świętować obronę magisterki to od koleżanki łyknęłam winka bo ten zapach mnie tak kusił że wytrzymać nie mogłam

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-16, 10:10   #2939
rusalka12
Zadomowienie

Lineczka ja zasmakowalam w niej jak zrobili ja dla nas nasi przyjaciele z Hiszpanii. I taz jak nie mam pomyslu i czaasu to sa albo:
-nalesniki
-tortilla
-gazpacho
-zupa pomidorowa
-placki ziemniaczane
To takie moje awaryjne dania ;-)
Stary 2013-07-16, 10:10   #2940
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
ja w piwnicy mam jeszcze weselną wódkę w dużych ilościach, ale kusić mnie nie kusi bo nie lubię :P[COLOR="Silver"]
U nas nie będzie wódki weselnej No bo w sumie nie będzie wesela Ale każdy gość dostanie po obiedzie zestaw ciast w pudełeczku [tzw. szyszkę weselną] a do niej małą wódeczkę 250ml. W środku, w pudełeczku, takim eleganckim. Teściowa kurde dwa dni model pudełeczka wybierała
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości