|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Kurier do mnie jedzie
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41816294]Dotka gratulacjeeeeeeeee!!!!!!! !!! ![]() Ja mam Małego w domu od 3 tygodni, jesteśmy sami z TŻem od wczoraj (wcześniej była moja mama) i też nie ogarniam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Fajnie ze dajecie rade ![]() Ile twój maluch teraz waży? ![]()
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Perse a ja mysle ze skoro Ty i inne mamy macie czas na wizaz to nie jest tak zle i jednak ogarniasz wiecej niz Ci sie zdaje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Jeeeeeeeeeeeeeeee bujaczek przyjechal
![]() ![]() Biorę sie za składanie. Jak dam radę to wrzuce fotki ![]()
![]() |
#3574 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() A napisz mi karo, czy rozmiarówka która kupiłaś przed porodem jest ok czy średnia? Bo ja własnie myslalam, ze jakbym miala cos dokupowac, to dopiero po porodzie, żeby luknac na to czy mi bedzie obwod szybo spadał czy niet ![]() Cytat:
![]() Ja jestem tą myślą momentami przerażona i tak potwornie się boję, że nie dam rady ![]() Fajnie, że mam tżta z mega optymistycznym nastawieniem, ale jestem kobietą iałam styczność z małymi dziećmi i już wiem, z czym to sie je - wiem, że na początku najwiecej roboty będzie spoczywało na moich barkach i generalnie, obojetnie jak fantastycznym ojcem nie byłby moj tż - jak dla mnie kobieta ma przy dziecku duzo wiecej roboty. Zreszta, nie tylko przy dziecku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41816294]Ja mam Małego w domu od 3 tygodni, jesteśmy sami z TŻem od wczoraj (wcześniej była moja mama) i też nie ogarniam ![]() ![]() ![]() Perse, najwazniejsze, że wyrabiacie sobie powolutku własny rytm! a że jest ciężko? Jak widac u każdej... sama pewnie bede psioczyła na swoje nie ogarniecie. Wazne ze masz dosc blisko siebie mame i moze wpadac chocby co jakis czas ![]() ![]() A jak tam się sprawuje tż? ![]() Dziewczyny, muszę się pochwalić swoja za.je.bistościa ![]() ![]() ![]() Ale co się przy tym nasapałam, to już inna kwestia ![]() Ali był już strasznie podirytowany, bo zabrałam mu nogą sporo miejsca w brzuchu i kopał mnie w nią na okrągło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3575 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Misia myślę, że ok. 2,5 kilo
![]() ![]() Domi ja siedzę na wizażu, bo siedzę w pokoiku z Małym ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A przypomnij mi, jaki kupowałaś;> Ja już ostatnio przywiozłam od siostry, więc już wyprałam jego część materiałową, matę i parę zabawek do niej też wyprałam ![]() Nawet ostatnio złożyłam karuzelę Alkową - wiem, że do niczego mu się to nie przyda, ale takie puste było to łożeczko ![]() ![]() Aaa i dziewczyny, które mają matę edukacyjna z Fisher Price: Macie pomysł, jak ściągnąć ten tak jakby pokrowiec z żyrafy na pałąk? Chciałabym to też przeprać, ale nie wiem czy to jest przykręcone czy jaka cholera ![]()
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi czy Twoje motyli na gorze same wirują?? czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą moje motylki póki co grzecznie leżakują na przewijaku, po praniu ![]()
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za Wasze magiczne kciuki!
Mały przybrał w końcu na wadze porządnie ![]() miał przykazanie od pediatry na minimum 15 dkg a przytył 40 ![]() ![]() ![]() A mm dostał tylko 3 razy, reszta cyc i odciągane ![]() Więc Dziewczyny wierzcie w swoje cycki ![]() Czyli szczęśliwie dziś kończymy okres noworodkowy ![]()
#3581 | |
Wtajemniczenie
|
Popatrzcie na to z innej strony - wy już się będziecie super ogarniać jak my się będziemy tego uczyć
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Ej, powiedzcie mi- czy jestem wyrodną matką, skoro wyduldałam mm mojego syna, który juz nie chciał i poszedł spać?
![]() ![]() ![]() ![]() Anulka- ja nic nie ogarniam. Pod tym wzgledem mam dobrze, ze mieszkamy u rodzicow Tzta i jego mama mi pomaga w miare mozliwosci, chociaz pracuje od rana do wieczora, wiec wieczorem cos tam go popilnuje czy cos.. no i obiadow poki co nie musze gotowac, bo ojciec Tzta gotuje.. no ale Tz ciagle w pracy siedzi, a ja musze rozpakowac tyle rzeczy ze mi sie w glowie nie miesci. Mysle, ze musimy sie przyzwyczaic po prostu do innego rytmu dnia, a jak juz sie przestawimy to naturalnie nam przyjda zmiany i inne godziny urzędowania ![]() Misiaczka- mój lekarz powiedział, ze nie od razu po podaniu tabletek pokarm zanika. Pokarm moze sie utrzymywac przez pare dni i mozesz nawet przezyc słynny nawał pokarmu i wtedy trzeba odciagac laktatorem, ale Bron Boze nie podawac tego mleka dziecku, tylko wyrzucać. Tabletki nie przyjmujesz w dzien porodu, tylko ja zazylam równą dobę po porodzie pół tabletki, za 12h nastepne pół, a potem juz co 12h całą tabletkę. Mi się udało, bo pokarm mi nie leciał i nie miałam skamieniałych piersi, ale u mnie tez to moze byc genetyczne, bo moja mama pokarmu w ogole nie miała ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Twee TŻ lepiej, ale to jest chyba tak, że ja jako matka niektóre rzeczy widzę inaczej niż on, on nie zwraca uwagi na małe pierdoły, np. wychodzi na balkon palić, ale już nie zamknie małego okna, żeby dym nie leciał do mieszkania albo wali szafkami w kuchni. A obudzenie Małego to jest najgorsza zbrodnia, za którą jestem w stanie się obrazić na cały dzień - bo uspanie go graniczy czasami z cudem. Ale on tego nie zrobi ze złej woli, tylko tak jak mówię - trochę inaczej myśli...
En dostałaś Bromergon? Uważaj, bo generalnie po tabletkach na zatrzymanie laktacji możesz się gorzej czuć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w moje ogromnie wierzę, nie po to zamieniały się w cycki tygrysicy, żeby teraz mojego kociątka nie wykarmić ![]() I oczywiście wielkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Widzisz, zawsze to jednak są jakieś plusy obecnej sytuacji ![]() ![]() Możesz się skupić spokojnie na beziku i rozpakowywaniu pudeł ![]() A tak by the way, teściu dobrze gotuje? ![]()
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-07-16 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czytam Wasze wypowiedzi o czasie w ciągu dnia i mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć z tym wszystkim, tym bardziej, że raczej nie chcę sprowadzać tutaj mamy ani teściowej do pomocy. plus, że sprzątanie domu mi odpada, to już sporo. zobaczymy jak będzie...
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41817261]
En dostałaś Bromergon? Uważaj, bo generalnie po tabletkach na zatrzymanie laktacji możesz się gorzej czuć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Bromocorn dostałam. Oszczędzam się, oszczędzam kochana ![]() Strasznie mi się buzia śmiała jak czytałam o zbrodni obudzenia Artusia, jesteś urocza ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Margosia- no to
![]() ![]() Twee- ej gdybym wiedziała, że to mm jest takie pyszne to bym kupowała sobie już wcześniej ![]() Teściu- hmmm.. no nie są to rzeczy, które lubię najbardziej na świecie, bo taka typowo polska kuchnia, ale nie narzekam i jestem najedzona ![]() ![]() Dojdę do siebie i jak zacznę ogarniać to będę gotowała na zmianę po prostu ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz jest luz ![]() ![]() ![]() Tż pracuje od 7 do 20 w tym tygodniu więc mi nie przeszkadza i zbytnio nie bałagani ![]() ![]() Ale ja mam idealne i bezproblemowe Dziecko więc nie mogę narzekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W kryzysowych sytuacjach warto mieć dla Tż jakiś posiłek w zamrażalce lub jakiś gotowiec w słoiku w lodówce ![]() Ja mam też dużo owoców na stole i jak żywcem nie mam czasu iść po coś do jedzenia to jem dużo owoców ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze to uwierzyć, że da się rade... z taką wiarą jest już łatwiej ![]()
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41817261]Twee TŻ lepiej, ale to jest chyba tak, że ja jako matka niektóre rzeczy widzę inaczej niż on, on nie zwraca uwagi na małe pierdoły, np. wychodzi na balkon palić, ale już nie zamknie małego okna, żeby dym nie leciał do mieszkania albo wali szafkami w kuchni. A obudzenie Małego to jest najgorsza zbrodnia, za którą jestem w stanie się obrazić na cały dzień - bo uspanie go graniczy czasami z cudem. Ale on tego nie zrobi ze złej woli, tylko tak jak mówię - trochę inaczej myśli...
[/QUOTE] No to takie standardowe zachowanie... ja w ogóle uważam, że faceci w ogóle nie zwracają uwagi na milion rzeczy, które dla kobiet są istotne... A tż też usypia małego? Czy to spoczywa tylko na Twoich barkach? Bo może nie poznał jeszcze tego magicznego uczucie, kiedy usypia się dziecko godzine, ręcę wchodzą do doopy, za przeproszeniem, a ktoś nagle je budzi? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Wam za wiarę w MOJE cycki... ale wierzcie w SWOJE ![]() Tweed... jesteś nieziemska! ![]()
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
A ja na początek zamówiłam sobie mamę. Mieszka 100 km od nas, ale jest na emeryturze, więc to dla niej żaden problem. No i chętna jest strasznie
![]() Później TŻ weźmie 2 tygodnie ojcowskiego - jakoś w sierpniu. A potem ... zobaczymy jak będę dawała sobie radę. Myślę, że najgorsze będą te tygodnie, w których TŻ ma popołudniówki i pewnie wtedy moja mama będzie wpadać na 2-3 dni. A jak będzie miał na rano to jakoś damy radę, bo o 14 jest już w domu i będzie mógł ugotować obiad, ogarnąć coś itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry witam się w 39 tc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dotka gratuluję ![]() ![]() En Tomaszek śliczny jest, taka mała kruszynka Kathe trzymam kciuki, nie martw się sn czy cc, ważne, żebyś miała swojego Michałka już przy sobie czy pisałam wam już że mam znowu lenia, rodzić też by mi się nie chciało dzisiaj. Dzisiaj wizyta i muszę jeszcze kapę ogolić ![]() i takie głupie pytanie mam, piszecie że jedziecie na zakupy do CH, od czego to skrót? nazwa jakiejś galerii? ![]()
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie debil
![]() Dotkaa Kochana Gratulacje!!! ![]() I od mojego dorosłego Piotrusia Pana ![]() ![]() ![]() En... a Tomuś na tym zdjęciu wygląda jak Anioł w tej bieli ![]()
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją droga, skoro to mm jest takie dobre, to może rzeczywiście będziemy mieli na wątku pierwszego koksika ![]() Łeeee, to źle nie masz ![]() ![]() Patrząc na to, jaki miałaś poród pewnie to dojście do siebie też będzie w turbo tempie, a wtedy to dopiero przejmiesz kuchenną pałeczkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Margo, ja wiem, że ty już wspominałaś, że twoja dieta do zubożonych nie należy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja ostatnio podjadłam Bebiko 2 jak byli u nas Ci znajomi z Małym i mi niezbyt smakowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.