|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam ostatnio mniej więcej takie same przemyślenia ![]() ![]() Oliath przykro mi, że Twój tato zachowuje się jak burak ![]() Domciątko śliczny ten pokój, a zdjęcia na półkach rozczulają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ![]() Idzia ale porażka z tymi kolkami...może Ty wyczerpujesz limit za swoje dziecko? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tweed mój też ma czkawkę po 2x dziennie, chociaż wcześniej i 3 lub 4x. Też się trzymam tego co Idzia prawi, że kolki będa może przez to u małego lżejsze w przebiegu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam pytanie do wypakowanych mam, za wyjątkiem Oliath, bo ona to mnie odpowiedzią pewnie załamie. Jak u was z "obowiązkami" domowymi. Bo u mnie gdyby nie mama i mąż to bym nie jadła, nie miała wyprane, nawet na siusiu bym się wybierała znacznie rzadziej tylko zainwestowała w pieluchy dla siebie. Włosy wczoraj umyłam, ale jakimś mega cudem. Kiedy mały wreszcie się ode mnie odessie to czytam o karmieniu piersią, dokształcam się ile mogę w temacie, jem, ale sama nie jestem w stanie przygotować, czasem robię sobie drzemkę, bo padam na pyszczek po nieprzespanej nocy i znowu trzeba dostawić do piersi. Moja mama w przyszłym tygodniu wróci do pracy, mąż też. Nie wiem jak ja wszystko ogarnę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
Ja robię out póki co, muszę Tż coś na ymynyny kupić, bo ma jutro, a ja nie wpadłam na to, żeby wczesniej kupić bądź zamówić na allegro
![]() I może odbiorę z poczty stanik do karmienia, bo mi przyszedł oczywiście wczoraj, jak cały dzień latałam po lekarzach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Rozeznanie
|
ja mam niecałe 3 tyg do TP, to może tez już go odfoliuję?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Jeżeli piszesz o nosidełku samochodowym to nie jest wskazane aby maluchy długo w nim przebywały. Cytat:
jak cie czytam to aż mi się buzia uśmiecha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie około 10 minut z jednej piersi, chwilę potem z drugiej i kima. Ale mną nie na się chyba co sugerować bo mała do tej pory nie przybierała. Cytat:
u mnie tz miał tylko dowody ![]() Cytat:
oklaski Cytat:
mi drętwiały dłonie podczas porodu i było to oznaką tego że mała napierała na kanał rodny. Cytat:
Hahaha Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Zmykam szykować obiad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie łudzę się i jestem pewna, że mała dziewczynka chciałaby mieć różowy pokój. jeśli jednak nie to będziemy za kilka lat przemalowywać. Cytat:
![]() małe piersi mam a w takich stanikach to już makabra. tak, odfoliuj i tak jak malaczarna pisze, przykryj go czyms i wietrz, wietrz milego pichcenia! u mnie taki upal, ze az mi sie nie chce stac przy garach |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Juz drugi raz w tym wątku pochwale pocztę polską, wczoraj zamówiłam na all kapcie do szpitala i właśnie mi je listonosz przyniósł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Co do czkawek- brzuch moj mial czkawke prawie po kazdym moim posilku a kolki nas mecza.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Anulka, karolajn a Wasi partnerzy Wam pomagają ogarniać dom??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilkę się przywitać - bo u nas caly czas lato i pomalu zamieniamy się w murzyniątka.......staramy się jak najwięcej czasu spedzac na świeżym powietrzu - oczywiście pomiędzy załatwianiem spraw urzędowych.
w przyszłym tyg się wybieram po dodatek na wyprawke - ponoc się należy zegnam się z wami tym optymistycznym akcentem - postaram się zajrzeć pozniej
#3554 |
Rozeznanie
|
Może Wy mi pomożecie, zgrywałam sobie zdjęcia z aparatu i część mi się zgrała normalnie a część nie.
I te co nie chciały się zgrać wyświetla się takie coś ![]() jedne wyświetlaja sie normalnie a drugie nie? bez sensu |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Pomaga jak cholera. Aż się za nim kurzy. Robi mi rano śniadanie. Jak mały nie schodzi z cyca, to mnie nawet karmi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie nie wiem jak to jest z dzieckiem jeszcze. ale może chustowanie by Ci pomogło, abyś chociaż ręce miała wolne?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Jak ma wolne to tak. Jak jest w pracy i wraca o 22 to jest tak ze on ogarnia mala do 00.30 a ja wtedy spie i moge sie umyc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A i dzis zaliczylysmy spacer w chuscie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na spokojnie znajdziecie swój rytm dnia. Nie myślcie, że od razu jest wszystko super. Trzeba się od nowa poukładać, poznać i dotrzeć. Wtedy łatwiej o wygospodarowanie czasu na jedzenie, mycie i sprzątanie.
Pamiętam, że prysznic to ja brałam kolo 14 w dzień i to tempem ekspresowym!
![]() |
#3560 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszki!
![]() Poczytalam co u Was, ale musicie wybaczyc moje mega lenistwo i brak cytowania ![]() Z tego co zapamietalam: Anulka, En dziekuje za opis porodzikow. Bardzo dobrze sie czytalo ![]() Prezesowo sliczny Twoj Tomus ![]() ![]() Dotka Gratulacje! ![]() ![]() Jakierka fajnie, ze ruszyliscie z tym remntem i ze dobrze idzie. Tylko nie przemeczaj sie za bardzo... Domi bardzo ladny pokoik urzadzilas malutkiej ![]() ![]() ![]() Kallisto jestes super mamuska! Duzo sil i wytrwalosci Wam zycze! No i nie pamietam juz wiecej ![]() ![]() Ktos wspominal o dreetwieniu rak. ja jak wstaje rano to palcy u rak nie czuje, musze opuscic rece do dolu i powoli wraca mi czucie. Wczoraj aktywny dzien. Wybralam sie z Tz na wieksze zakupy i tak sie zlazilam ze masakra. Co prawda Tz chcial zebym podjechala autobusem pod CH ale ja sie uparlam ze pojde pieszo po czym jak wrocilismy do domu mialam krew na stopach!! Byly tak spuchniete, ze poprostu popekala mi skora jakbym sobie ciachnela w kilku miejscach. ![]() ![]() ![]() Nastroj mam do kitu po prostu. raz jestem zupeni happy, wszystko jest fajnie itp itd, za chwile lzy mi leca z oczu mam wszystkiego dosyc, mysle sobie, ze Tz mnie juz nie kocha bo zamienilam sie w wielka orke w dodatku z przeoranym brzuchem. No tragedia. Maz wczoraj powiedzial, ze ledwie juz wytrzymuje moje humory, ale stara sie jakos to sobie tlumaczyc. No taki jest kochany ![]() ![]() ![]() Ja juz chce rodzic!!! ![]() No i dziekuje wszystkim ktorzy wytrwali do konca tego posta! ![]() ![]() ide robic salatke kalafiorowa z cyckiem, a potem jeszcze ciasto ![]() ![]() ![]()
#3561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
dziewczyny nie my pierwsze i nie ostatnie mamy/bedziemy miec niemowlaki w domu.
i jakos inni ogarniaja dom, balagan, gotowanie, starsze dzieci itp. takze MY TEZ DAMY RADE!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak a propos dyskusji o klubie - zmotywowała mnie, żeby się wrzucić z czymś nowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Cytat:
![]()
Synek ![]() Nie opuszcze az do smierci Aparatka ![]() gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-07-16 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Aaa i jeszcze taka ciekawostka- ja mam dwa staniki do karmienia i to jest dla mnie stanowczo za malo. Ciagle je piore,bo chodze w nich non stop,w nocy tez . musze kupic jeszcze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3566 | ||
Wtajemniczenie
|
Byliśmy w US i potwierdzam - nie trzeba nic wysyłać pocztą! Oni się komunikują między sobą
![]() Ja dostałam od ręki zaświadczenie, mąż będzie miał do 7 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jej jak napisałaś o chustowaniu, to mi się przypomniało. Widziałam dzisiaj na mieście jak dziewczyna niosła dziecko w chuście właśnie. Takie większe już - z pół roku miało. Dziecko było na plecach jakoś tak wysoko pod samym karkiem, na dodatek spało w tej chuście. Głowa mu tak dyndała na wszystkie strony przy każdym jej kroku... Nie wiem czy źle zawiązała czy o co chodziło, ale wyglądało to jakby zaraz miało wypaść...
![]() |
#3567 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba poprosze by na początku moja też przybyła mi pomóc...mąż średnio chce..ale wydaje mi się, że bedzie nam łatwiej w pierwszym tyygodniu bynajmniej.... Cytat:
A co to za szpital na Koszarowej? Nie kojarze.... Wiecie co martwię się...ciekawe co tam u FIAZO??????????????? koniecznie!!! One tak dają fabryką itp..... Cytat:
Cytat:
![]() Maluszek Okruszek!!!! Teraz poprosimy foty w całej okazłości!!! W sensie..bez kocyka ![]() Ja sie nie udzielam, bo dziś mam wicie gniazda...sprzątam w szafkach jak oszalała ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szybko po tych lekach zanikl ci pokarm? Cytat:
![]() ![]() Kurcze mam 28 lat a zachowuje sie jak dzieciak, przecież tak pragnelam dziecka, więc o co mi chodzi? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Domi, bardzo ładny pokoik, mi się podobają te koszyczki co masz,
i trzymam kciuki za masaż szyjki chociaż ty pewnie czekasz żeby rodzić z księżną ![]()
#3570 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dotka gratulacjeeeeeeeee!!!!!!! !!!
![]() Ja mam Małego w domu od 3 tygodni, jesteśmy sami z TŻem od wczoraj (wcześniej była moja mama) i też nie ogarniam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.