|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
mój wczoraj wrócił z pracy o 16.30 zjadł obiad i jak o 17 się położył przed tv tak wstał rano o 7 do pracy.. ciekawe co dziś zrobi jak przyjdzie zje obiad...
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Hmmm dziwne. Wiem że leczenie szpitalne nie liczy się w przypadku gdy w czasie tego pobytu urodzisz dziecko. Bo wtedy jest to traktowane jedynie jako urodzenie dziecka. Ogólnie przed złożeniem wniosku dzwoniłam na infolinię i Pani mi powiedziała, że każde leczenie szpitalne się liczy, pod warunkiem, że np. na pobyt w szpitalu nie miało wpływu np. spożycie alkoholu itp. Poza tym czytałam ogólne warunki leczenia szpitalnego i tam były tylko wymienione wykluczenia, na które ja się nie łapałam. Upewnij się, czy napewno to świadczenie Ci się nie należy. No chyba, że masz ubezpieczenie w innej firmie niż PZU i tam mają jakieś inne kryteria.
|
#273 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do prasowania, to mam podobnie jak matal. Deska rozłożona, zajmuje dużą część pokoju, a mi się nie chce nawet na nią spojrzeć
|
|||
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wczoraj chodzilismy po tej Ikei to się zastanawiałam,ale kurczę u nas te łóżka są naprawdę ładne i takie... konkretne ![]() Chyba tak zrobię,bo za dużo mam wątpliwości :P
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do łóżka moja siostra też zamawiała z Polski, bo jak tak patrzyła tam w UK to też jej się nie podobały i cena była dużo wyższa niż w pl |
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio na SR oglądaliśmy fajny film - "Szczęśliwe niemowlę - dr. Harvey Karp o tym, jak uspokoić noworodka".
Może już o tym pisałyście, może oglądałyście, ale wrzucam link do YT http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM Może akurat którejś jeszcze się spodoba i przyda. Mi się spodobał. TŻ był nim zachwycony, aż w domu sobie jeszcze raz na spokojnie oglądał. A teraz chodzi i opowiada o tym jakie to on zna techniki uspakajania noworodków |
|
|
|
#277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja nie prasuję po praniu, tylko chowam do szaf. A prasuję potem tylko pojedyncze sztuki tuż przed założeniem. I to też czasem najpierw się przyglądam, czy ta rzecz wymaga prasowania. Jak nie to zakładam bez. No ale niestety czas się przestawić, bo z dzieckiem już tak gładko nie będzie. To bym musiała deskę rozkładać kilka razy dziennie. Cytat:
Ja nie mam w mieszkanku piekarnika i pozostają mi tylko ciasta kupne lub na zimno. Już nie mogę się doczekać, kiedy się przeprowadzimy na nowe mieszkanko. Wtedy będę mogła szaleć. Chyba wszystko potrawy będę robić w tym piekarniku. No ale do tego czasu muszę się obejść bez niego. Już nawet jakiś czas temu zastanawiałam się czy nie kupić sobie kombiwaru, ale doszłam do wniosku, że lepiej nie, bo potem jak się już doczekam mojego piekarnika to ten sprzęt pójdzie w odstawkę.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Witam się w nowym wątku i idę nadrabiać stary i czytać o waszych przebojach z teśiowymi. Współczuję!
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im dalej ta ciąża idzie, tym gorzej się czuję, dzisiaj dwa razy zasłabłam, trzęsie mną po fenku. Masakra. Będę się mniej odzywać, bo chyba muszę więcej odpoczywać, w nocy mialam skurcz za skurczzem.
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
W niedzielę wybraliśmy się z mężem do jego siostry, która 1 lipca urodziła córeczkę. No i męża poznać nie mogę. Cały czas chodzi i przeżywa jaka Emilka słodka i grzeczna. Byliśmy u nich od 11 do 18 i ani razu nie słyszeliśmy małej. Ani razu nie zapłakała. Co najwyżej słyszałam ze dwa razy lekkie mruknięcia. No i mój mąż przeżywa, że on nie wiedział, że dzieci są takie ciche i spokojne.
Fakt Emilka naprawdę była spokojna, nawet jak wokół niej pojawiło się kilka osób więcej. Do tego jej starsza siostra (5 lat) do cichych nie należy i ta z kolei była bardzo głośno, ale małej to nie przeszkadzało. Spała sobie spokojnie.I już nie mogę się doczekać mojego Filipka.
|
#282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Była u mnie siostra z córeczkami i byłyśmy na długim spacerze
bo u mnie dziś piękna pogoda: słońce, wietrzyk nie za gorąco.Trochę opadłam z sił teraz, a za obiad muszę się zabrać. Cytat:
Cytat:
od dawna miałam ochotę. Będę wypróbowywać swój prezent urodzinowy - maszynkę do mielenia mięsa ![]() Cytat:
Cytat:
mi! mi ! mi! Jeśli jeszcze coś zostało
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj zaczęliśmy 8 miesiąc!!!
Jejku jak ten czas leci!!!
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wam
mam do was pytanko, czy was też boli cały brzuch jak macie się przewrócić z pozycji leżącej na plecach na bok ?? bo ja nie wiem czy to ja tak tylko mam czy wszystkie tak macie ?? jestem w 25 tygodniu i jeszcze troszkę przede mna ale ciężko mi niekiedy jak się tak przekręcam z plecow na bok :/ |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię jak wrócę, a teraz zbieram się po wyniki
zakupy no i do gin...
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
też w tym tygodniu chcę spakować
a tak w ogóle, gdzie się przeprowadzacie? gdzieś na retkini nadal? |
|
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak leżąc w łóżku zmieniam bok np. z prawego na lewy to też mnie boli. Więc chyba to normalne. W końcu parę dobrych kilo waży ten nasz brzuszek. Ważne, że nie boli cały czas.
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spakowałam na razie do mojej torby, co mogłam (bo część rzeczy jest wywiezionych): - stanik do karmienia - ręcznik - majtki poporodowe 5 szt - podkłady na łóżko 60x90 10 szt - wkładki laktacyjne 30 szt - koszula do porodu (ta z "uroczym" misiem...) - skarpetki, majtki - płyn do higieny intymnej - w większej części kosmetyczka i przybory toaletowe - 2 paczki podkładów poporodowych - chusteczki higieniczne i nawilżane - papier toaletowy jutro będę pakować torbę dla dzidziusia, bo już widzę, że się w jedną nie zmieszczę (najwięcej miejsca zajęły te głupie podkłady na łóżko i poporodowe - wielkie to jak pieluchy)
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-07-16 o 13:47 |
|
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam w nowym wątku, nadrabiam jeszcze stary i czytałam że pisałyście wieczorem o tych zastrzykach z immunoglobuliny płatnych które się robi do czy w 28tygodniu. To nie jest żadne wyłudzanie pieniędzy, to jest niby jak trafienie 6 w lotka, że dojdzie do krwawienia wewnątrzmacicznego w 3 trymestrze, ale zdarzyć się może. Mój gin teraz pacjentki do tego namawia bo ostatnio miał taką którą od razu z jego gabinetu wywieźli do kliniki gdzieś tam nie wiem i on mówił, że wtedy to dopiero są i koszty i nerwy. Aha i późneij oczywiście bardzo ciężko o kolejne dziecko. Także teacherka będziesz spokojniejsza że to wzięłaś a po porodzie jak się okaże że mała ma grupę krwi taty to znów dostaniesz ale to już za darmo
|
#291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę spróbować zadzwonić do położnej, żeby umówić się na obejrzenie szpitala, gdzie planujemy rodzić (Pyskowice tak nawiasem )
|
|
|
#292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no włąsnie nie boli cały czas tylko gdy mam zmienić pozycje z pleców na bok i to zazwyczaj jak zrobie to za szybko bo jak wolno to jeszcze jest ok..
|
|
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić do szpitalnej torby. Nie wiem czemu u mnie w domu każdy obstawia, że urodze w sierpniu A ja mam przeczucie, że będę rodzić po terminie, gdzieś w połowie września
|
||
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aptekagemini.pl/
koleżanka mi poleciła i chyb faktycznie ceny mają dobre, muszę zacząć kupować wyprawkę kosmetyczną dla Filipa i dla siebie... jakoś się zebrać niemoge... za duży wybor
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od soboty bede zaczynac 9 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA
![]() robie porzadki w szafie, mam tyle ubran, ktore mialam raz na sobie, 2 sukienki ciazowe ktore mama mi kupila, 2 nowe meskie koszule ktore kupilam na prezent i leza i co ja mam z tym zrobic ????????????? spzredslabym najchetniej po cenach atrakcyjnych tylko nie wiem gdzie ![]() Ide sie kapac bo mialam wczesniej, ale wzielam sie za porzadki i wlasnie skonczylam. Zjadlabym cos ........... ![]() Mam pytanie co do kosmetykow uwazacie ze nivea hipoalergiczne te biale beda dobre na poczatek mam na mysli plyn do kapania i oliwke? DA KTOS LISTE CO POTZREBNE W TORBE DLA MALUCHA ?
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-07-16 o 13:51 |
|
|
|
#296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe tylko ile zabule za przesyłkę? ![]() Cytat:
Cytat:
Oj,leciiiiii! ![]() Cytat:
![]() Mała mizia mnie rączką Ja już chcę rodzić!!!!!!! ![]()
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dzieciaczka mozna ubierać w szpitalne ubranka, tylko na wyjście mieć swoje trzeba |
|
|
|
|
#299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na allegro wystaw poprostu - ładne fotki i może pójdą ja kupuje Hippa - po czytaniu recenzji dziewczyn i mam tez kilka probek Johnsona płyn do mycia 3 w 1 + mleczko.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

Bo ja nie prasuję po praniu, tylko chowam do szaf. A prasuję potem tylko pojedyncze sztuki tuż przed założeniem. I to też czasem najpierw się przyglądam, czy ta rzecz wymaga prasowania. Jak nie to zakładam bez. 

Czy masz takich łakomych domowników ?
)