Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 13:36   #3001
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Nadrobilam was, ale nie moge wysiedziec przed kompem.Niewyspana jestem, bo maly mi w nocy plakal. Do tego sprzatam po malym remoncie w lazience, ale kiepsko mi to dzisiaj idzie bo rwa mnie kulszowa zlapala i boli jak cholera Ale o niebo lepiej wszystko wyglada. Mielismy po poprzednich wlascicielach plastikowa kabine...uwaga--czerwona i zielone kafelki plus biale sciany. Kabina matowa, pokryta kamieniem, kafle matowe od kamienia.Teraz kabiny nie ma, kafle i brodzik nowy a jutro przyjdzie szklana kabina

Uciekam prasowac i robie domowe lody karmelowe

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:39   #3002
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nadrobilam was, ale nie moge wysiedziec przed kompem.Niewyspana jestem, bo maly mi w nocy plakal. Do tego sprzatam po malym remoncie w lazience, ale kiepsko mi to dzisiaj idzie bo rwa mnie kulszowa zlapala i boli jak cholera Ale o niebo lepiej wszystko wyglada. Mielismy po poprzednich wlascicielach plastikowa kabine...uwaga--czerwona i zielone kafelki plus biale sciany. Kabina matowa, pokryta kamieniem, kafle matowe od kamienia.Teraz kabiny nie ma, kafle i brodzik nowy a jutro przyjdzie szklana kabina

Uciekam prasowac i robie domowe lody karmelowe
Matko, to zbyt pielnie nie wygladalo w tej lazience z czerwonym, zielonym i bialym ^^ Troche jak Boze Narodzenie ;p
Nie chcialabys sie podzielic przepisem na te lody?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:40   #3003
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Zdecydowalismy, ze bedzie Kubus Wojtek
Co do Ewki - jutro zaczyna mi sie 21 tydz, a tak naprawde przybylo mi cm w talii i brzuszku, a uda, tylek i kosci biodrowe nawet mi zeszczuplaly jeszcze. Jestem na 100% pewna ze to dzieki Ewce i temu, ze moje cialo bylo dobrze wycwiczone Oby rosly nam tylko brzuszki!

Mam ochote na lody czekoladowe...Chyba zaraz wysle meza do sklepu

Ja mialam kaloryfer na brzuchu przed ciaza.Nic mi nie pomogl niestety. Po ciazy zostal nadmiar skory i miesnie tez juz nie wrocily do swojego stanu przed ciazy pomimo cwiczen z Ewa.

A prosze bardzo, tylko ja dodalam jeszcze syrop karmelowy.

http://www.mojewypieki.com/przepis/lody-mleczne-miekkie

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-16 o 13:41
Stary 2013-07-16, 13:41   #3004
rusalka12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
7 lat mi już tu minęło
Mi wczoraj 9 lat
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:45   #3005
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mielismy po poprzednich wlascicielach plastikowa kabine...uwaga--czerwona i zielone kafelki plus biale sciany. Kabina matowa, pokryta kamieniem, kafle matowe od kamienia.Teraz kabiny nie ma, kafle i brodzik nowy a jutro przyjdzie szklana kabina
komicznie to musiało wyglądać to połączenie kolorów

mam kupę zmywania i 0 natchnienia na zrobienie czegokolwiek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:50   #3006
Dzastin08
Wtajemniczenie

Wróciłam z miasta... na szczeście dziś aż tak się nie zmachałam jak wczoraj...,przy okazji odwiedziłam lumpka i kupiłam kilka fajnych ciuszków

Gratuluję kolejnych tygodni
lubieoliwki, gratuluję synka
Ryba,za udaną wizytę Twój mały już waży ponad 1kg...,wooow
P.S Piękne te Wasze ciuszki. (dot. też paulinaizabela)

Czekam na Tż i jedziemy do Orange wypowiedzieć umowę neta bo za miesiąc się kończy... trzeba zmienić na coś lepszego

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-16 o 14:00
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:51   #3007
budowniczka
Rozeznanie

Witam, dzis o wiele lepiej sie czuje!
Zazywam leki i mniej boli, trzymam diete... i nie przestaje ćwiczyć

Dzis wysylam zdjecie z 23 tc coraz większy i mam nadzieje miesnie bedą go podtrzymywać i wzmacniać do konca ciązy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_6654.jpg (69,7 KB, 55 załadowań)
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:16   #3008
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Ojej, tyle odcieta od internetu i polowa nowego watku juz jest!
Ja musze sie pochwalic, bo dzisiaj bylismy na USG polowkowym (4D) i widzielismy naszego maluszka! Co prawda ulozyl sie na poczatku tak, ze ciezko bylo buzke zobaczyc, a potem strasznie sie wiercil, ale wszystko co chcielismy zobaczyc widzielismy
I W KONCU dowiedzielismy sie, ze bedzie synek (mozna dopisac na pierwszej stronie, bo wreszcie tez udalo mi sie zameldowac w nowym watku;p)! Lekarz nie mial zadnych watpliwosci, wiec mam nadzieje, ze tak zostanie. Maz to caly czas sie usmiecha i zadowolony chodzi po domu
Na dodatek Maly tak sie rozruszal, ze od dwoch dni juz kopie tak, ze tatus tez juz go czuje
Gratulacje za synka!!!!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Mój lekarz mi dzisiaj powiedział że kawa w postaci jednej filiżanki i nie jakaś siekiera nie szkodzi.

można na krew

A ja po wizycie, nie wiem od czego zacząć.
Lekarz okazał się przemiłym gościem ok 40letnim. żartował, i ogólnie o wszystko wypytał zbadał
ale zdenerwował mnie bo sie spóźnił i przez niego ja sie do pracy spóźniłam. i w ogóle ta wizyta jakaś dlugaśna była
zapytał oczywiście dlaczego nie bede chodzić do tamtego lekarza to mu powiedziałam., uśmiechnął się tylko . jak badał mnie ginekologicznie to myslałam że umrę, tak mnie bolało. ale powiedział że jestem dziwnie delikatna i jak ja poród przetrwam aż sie przestraszyłam, potem powiedział ze chciał dokładnie sprawidzć skoro ponad 2 miesiace nikt mi nie zglądał
szyjka zamknięta.. i mówi do mnie czy ciąża jest na pewno pojedyńcza bo jest duża macica jak na jednego szkraba.. no nic zrobił mi USG i mówi : o widzi pani- tu głowa a teraz jest tu. j W OCZACH przerażenie i mówie: ale jak to? ja mam tylko jeden wózek, pojedyńczy, pojedyńcze ciuszki.. a on sie usmiechnął i mówi : żartuje, poprostu sie rusza tam ... wiec ok. zdjęcia nie mam bo nie miał drukarki bo oddali do naprawy.. przepisał mi inne żelazo0- do ssania, powiedział że nie powoduje takich bóli.. najlepsze z dzisiejszej wizyty ze stwierdził że jestem wyjątkiem bo nigdy nie zdarzyło mu się, żeby kawa obniżała ciśnienie a u mnie tak jest. ;o po kawie mam 120/80 a jak kawy nie wypiję to 140/90 no i oczywiście mierzenie ciśnienia przez miesiąc 3x dziennie, z notatkami czy przed kawą czy po.. w razie co do szpitala. poza tym mój mały waży ponad 1001g i serducho bije 140 u/m
aaaaa no i od 28tyg mogę iść na bezpłatne ktg gdzie dostanę do domu zapis bicia serca małego ( tak jak u nas EKG) no i super i lekarz cały czas zwracał się do małego "urwis"
Info o kawie mega pocieszające
No i gratuluje świetnej wizyty!!! i lekarza z poczuciem humoru!!

Cytat:
kilka wyrywkowych rzeczy ;D
ślicznoty

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, POTRZEBUJĘ POMOCY!!

Restauracja zaproponowała nam, byśmy na obiad poślubny przygotowali swoją składankę piosenek, oni nam to puszczą z płytki Szukam zatem piosenek tematycznie pasujących do ślubu. Mam już kilka, ale na kilkugodzinną [minimum 4] imprezę to mało Zapodacie pomysłami? Co stado głów, to nie jedna
A w jakim wieku goście? i w jakim klimacie restauracja? poszukujesz typowych weseliskowych muzyk czy bardziej takich przy ktorych mozna fajnie posiedziec z rodziną? bo wybór jest przeogromny

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Dzis wysylam zdjecie z 23 tc coraz większy i mam nadzieje miesnie bedą go podtrzymywać i wzmacniać do konca ciązy
Jaki zgrabny domek
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:18   #3009
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, POTRZEBUJĘ POMOCY!!

Restauracja zaproponowała nam, byśmy na obiad poślubny przygotowali swoją składankę piosenek, oni nam to puszczą z płytki Szukam zatem piosenek tematycznie pasujących do ślubu. Mam już kilka, ale na kilkugodzinną [minimum 4] imprezę to mało Zapodacie pomysłami? Co stado głów, to nie jedna
http://www.youtube.com/watch?v=9_t5bwmvUY0
Goraleczka mateusz MIjał & Dukat

Ryba i wkońcu trafiłaś do normalnego lekarza

Budowniczka okrąglejesz

lubieolowki za synusia

PaulinaIzabela przepiękne te ciuszki i za 23 tydzień
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:23   #3010
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
dostałąm śliczne, przepiękne i przemilutkie ubranka dla małego- wkleje co nieco. no śliczności.. na 56,62,68 i pojedyńcze na 74,80,86
i takie pytanie wkleje wam co juz mam i ile sztuk i powiedzcie mi ile byście czego dokupiły
r. 56:
body dł rękaw/krótki - 2/2
pajac- 1 ja bym obstawiła z 3
bluzeczki- 3
spodenki -3
bluza -1 no min 2
spiochy - 1 tez 2
r. 62 :
body dł ękaw/krótki - 11/3 wow! ile masz tych body
pajac - 1 ze 4 :P
bluzeczki - 2
sweterek -1
dres - 1
spodenki -2
śpiochy - 1 min 3

kocyk - 1 szt
kombinezon- 1
butki - 1 cudownie to wyglada u takich dzieci
skarpetki 6
śliniaczki -3
pieluchy flanelowe- 2 szt
pieluchy tetrowe -10

nie wypisuje na wieksze rozmiary bo nie ma sensu
To co pogrubione to ja bym tyle zakupila i styknie!

Cytat:

Cytat:
Zakupki dla Majki
Foty z tel,więc nie najlepsza jakość...na żywo bardziej intensywne kolorki
I mój dzisiejszy brzuś
Jaki brzuszek okrąglinek! Śliczny! Ile ja bym dala zeby bylo juz widać... i pochwalić sie w lustrze
Ubranka przepikne!
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Jaki zgrabny domek
zgrabny, to on nie jest, ale powieksza się najwazniejsze!
Stary 2013-07-16, 14:25   #3011
rusalka12
Zadomowienie

Budowniczka jaki malenki brzuszek
Ja w 14 tygodniu maialm juz wiekszy niz ty ;-)
Zreszta w 22 tyg wygladam jak w 8 miesiacu ;-) Jakos ten brzuzek mi szybciej rosnie niz w pierwsze ciazy choc przytylam na razie 3 razy mniej - 4,5g
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:27   #3012
domii29
Zakorzenienie

Boże dziewczyny zostawić Was na pół dnia niecałe i co się tutaj dzieje
Nadrabiać będę za chwilkę bo aktualnie biorę się za obiad

Przyszłam się pożalić bo się wkurzyłam niesamowicie...
Zgubiłam telefon albo zostawiłam na działce (wolałabym żeby się okazało że został na działce) chciałam poinformować mojego Damiana żeby się nie martwił bo wiem że teraz w przerwie napewno się do mnie dobija i zastanawia co się stało że nie odbieram i piszę na fejsie do znajomych żeby mu ktoś JEDNEGO smsa wysłał i oczywiście co usłyszałam od każdej osoby do której napisałam ? Że nie mają kasy na koncie... no cóż liczyłam że na moich znajomych w razie potrzeby mogę liczyć a tu takie zaskoczenie...
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:30   #3013
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=9_t5bwmvUY0
Goraleczka mateusz MIjał & Dukat

Ryba i wkońcu trafiłaś do normalnego lekarza

Budowniczka okrąglejesz

lubieolowki za synusia

PaulinaIzabela przepiękne te ciuszki i za 23 tydzień
Jak ja dawno nie wiedziałam tego konika pony
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Budowniczka jaki malenki brzuszek
Ja w 14 tygodniu maialm juz wiekszy niz ty ;-)
Zreszta w 22 tyg wygladam jak w 8 miesiacu ;-) Jakos ten brzuzek mi szybciej rosnie niz w pierwsze ciazy choc przytylam na razie 3 razy mniej - 4,5g
No moja siostra w 2 ciąży przytyła tylko 6 kg, ale brzuch, moze nie duzy, bo miala pod koniec 94 cm (a mam 1,73i 63 kg przed ciaza- kwał baby)- Stwierdzila, ze w II ciazy szybko wybrzusza

jestes w 22 tc? juz zanidlugo 6 miesiac

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Zgubiłam telefon albo zostawiłam na działce (wolałabym żeby się okazało że został na działce) chciałam poinformować mojego Damiana żeby się nie martwił bo wiem że teraz w przerwie napewno się do mnie dobija i zastanawia co się stało że nie odbieram i piszę na fejsie do znajomych żeby mu ktoś JEDNEGO smsa wysłał i oczywiście co usłyszałam od każdej osoby do której napisałam ? Że nie mają kasy na koncie... no cóż liczyłam że na moich znajomych w razie potrzeby mogę liczyć a tu takie zaskoczenie...
Podaj nr to mu wysle
Stary 2013-07-16, 14:30   #3014
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze, gdzie ty masz to dziecko??

Daniel

Christian
Stary 2013-07-16, 14:32   #3015
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
Podaj nr to mu wysle
Dziękuję bardzo Jesteś kochana, wrócił mój brat i wysłał mu smsa żeby się nie martwił nawet zadzwonił do mojej mamy i okazało się że telefon leży na działce... uffff
Stary 2013-07-16, 14:35   #3016
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja dawno nie wiedziałam tego konika pony

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 --------
Zaczniesz teraz bajeczki oglądać to takie kucyki będziesz miała codziennie bo to kucyk z bardzo popularnej dziecięcej bajeczki
Stary 2013-07-16, 14:38   #3017
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję bardzo Jesteś kochana, wrócił mój brat i wysłał mu smsa żeby się nie martwił nawet zadzwonił do mojej mamy i okazało się że telefon leży na działce... uffff
No widzisz, jakie szczesliwe zakonczenie!

Cytat:
Zaczniesz teraz bajeczki oglądać to takie kucyki będziesz miała codziennie bo to kucyk z bardzo popularnej dziecięcej bajeczki
ja mam kolczyki z reksiem

De28 sama sie zastanawiam jak patrze na Wasze brzuszki

Ale jak sie poloze to widac taka gorke... i wiem ze wlasnie tam jest... czasami boli brzuszek,zastanawiam sie czy nie jest tak bo mam za malo wod plodowych
Stary 2013-07-16, 14:43   #3018
89Beatka
Wtajemniczenie

Ponieważ na dniach zaczynam kompletować wyprawkę w końcu
zastanawiam się w jakim proszku wyprać ciuszki? kupiłam dzis płyn Dzidziuś na początek, ale zastanawiam się czy te proszki dziecięce to nie pic na wodę. A wy czego będziecie używać?
Stary 2013-07-16, 14:45   #3019
De28
Wtajemniczenie

beatka-persil sensitive.

Daniel

Christian
Stary 2013-07-16, 14:45   #3020
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
zastanawiam się w jakim proszku wyprać ciuszki? kupiłam dzis płyn Dzidziuś na początek, ale zastanawiam się czy te proszki dziecięce to nie pic na wodę. A wy czego będziecie używać?
Ja proszek do prania lovela. Myslalam ze odpowiedni, ale nie znam sie na tyle
Stary 2013-07-16, 14:48   #3021
maomami
Wtajemniczenie

Ryba bardzo Ci gratuluję wreszcie normalnego i porządnego lekarza, który Cię porządnie zbadał. No i ogromne gratulacje i dla Kacperka, kurczę kilogram to już kawał chłopaka. A ciuszki są super
Paulina ciuszki dla Majci też super
Budowniczka widać że rośniecie, ze zdjęcia na zdjęcie coraz bardziej widać wystający brzuszek.

A ja dzisiaj męża zaciągnęłam do przemeblowania w pokoju, teraz już pokój przygotowany do rozłożenia łóżeczka, nic tylko znosić ze strychu łóżeczku dla Zuzanki i czekać na małą lokatorkę No ale jeszcze nie rozkładamy bo tylko się kurzyć będzie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:49   #3022
89Beatka
Wtajemniczenie

Bo właśnie zastanawiam się nad tymi proszkami Sensitive, są ekonomiczniejsze, wiadomo że płukanie jest ważnie, i też zależy od skóry dziecka,
Stary 2013-07-16, 14:51   #3023
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam w planach prać w płynie do prania Lovela

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:55   #3024
Madzik 89
Zadomowienie

Witam Was
W końcu nadrobiłam, normalnie ręce opadają tak pędzicie
My dziś rozpoczęliśmy 24 tydzień
Mierzyłam sobie brzuszek i mam równe 90 cm, a przed ciążą miałam 60 pare, więc już sporo przybyło.
We czwartek mam połówkowe i już mnie zaczyna stresik łapać czy wszystko w porządku , ale wieżę, że tak
Muszę poprosić ginkę, żeby mi dała fotkę małego bo do tej pory tylko raz dostałam w 15 tygodniu a na nfz chodzę, więc może dać, a nie musi..
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:58   #3025
domii29
Zakorzenienie

Obiad zrobiłam to biorę się za nadrabianie Was

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam dwie butle coli, chcesz?

dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni
Cola !! W prawdzie brat mnie rozpieścił i kupił mi 2 litrową ale została na działce bo mi się jej nieść do domu nie chciało

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja dziś nie mam kompletnie nastroju, jakieś dołki mnie dopadły, ale za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki!
Co się dzieje ?

Cytat:
Ojjjj wykonczy mnie ta zgaga...lapie bez powodu :-(
A weź nawet nie wspominaj o tej przypadłości, umieram na samą myśl o zgadze (tak to się pisze ? bo jakoś dziwnie brzmi )

Cytat:
Ojej, tyle odcieta od internetu i polowa nowego watku juz jest!
Ja musze sie pochwalic, bo dzisiaj bylismy na USG polowkowym (4D) i widzielismy naszego maluszka! Co prawda ulozyl sie na poczatku tak, ze ciezko bylo buzke zobaczyc, a potem strasznie sie wiercil, ale wszystko co chcielismy zobaczyc widzielismy
I W KONCU dowiedzielismy sie, ze bedzie synek (mozna dopisac na pierwszej stronie, bo wreszcie tez udalo mi sie zameldowac w nowym watku;p)! Lekarz nie mial zadnych watpliwosci, wiec mam nadzieje, ze tak zostanie. Maz to caly czas sie usmiecha i zadowolony chodzi po domu
Na dodatek Maly tak sie rozruszal, ze od dwoch dni juz kopie tak, ze tatus tez juz go czuje

Podczytywalam Was troszke jak mialam okazje Ktoras pisala o cwiczeniach z Ewka - ja przed ciaza cwiczylam i stracilam 6kg (w 3 miesiace) i 45cm z calego ciala (w tym 9 z brzucha). Co lepsze - teraz prawie w ogole nie tyje oprocz okolic talii. Ewke bardzo polecam, bo wyrabia sie dodatkowo kondycja i ja osobiscie mialam o wiele lepsze samopoczucie dzieki treningom
Gratuluję synka !
Coś czuję że u nas na wątku zdecydowanie będzie przewaga chłopaków

Cytat:
A ja po wizycie, nie wiem od czego zacząć.
Lekarz okazał się przemiłym gościem ok 40letnim. żartował, i ogólnie o wszystko wypytał zbadał
ale zdenerwował mnie bo sie spóźnił i przez niego ja sie do pracy spóźniłam. i w ogóle ta wizyta jakaś dlugaśna była
zapytał oczywiście dlaczego nie bede chodzić do tamtego lekarza to mu powiedziałam., uśmiechnął się tylko . jak badał mnie ginekologicznie to myslałam że umrę, tak mnie bolało. ale powiedział że jestem dziwnie delikatna i jak ja poród przetrwam aż sie przestraszyłam, potem powiedział ze chciał dokładnie sprawidzć skoro ponad 2 miesiace nikt mi nie zglądał
szyjka zamknięta.. i mówi do mnie czy ciąża jest na pewno pojedyńcza bo jest duża macica jak na jednego szkraba.. no nic zrobił mi USG i mówi : o widzi pani- tu głowa a teraz jest tu. j W OCZACH przerażenie i mówie: ale jak to? ja mam tylko jeden wózek, pojedyńczy, pojedyńcze ciuszki.. a on sie usmiechnął i mówi : żartuje, poprostu sie rusza tam ... wiec ok. zdjęcia nie mam bo nie miał drukarki bo oddali do naprawy.. przepisał mi inne żelazo0- do ssania, powiedział że nie powoduje takich bóli.. najlepsze z dzisiejszej wizyty ze stwierdził że jestem wyjątkiem bo nigdy nie zdarzyło mu się, żeby kawa obniżała ciśnienie a u mnie tak jest. ;o po kawie mam 120/80 a jak kawy nie wypiję to 140/90 no i oczywiście mierzenie ciśnienia przez miesiąc 3x dziennie, z notatkami czy przed kawą czy po.. w razie co do szpitala. poza tym mój mały waży ponad 1001g i serducho bije 140 u/m
aaaaa no i od 28tyg mogę iść na bezpłatne ktg gdzie dostanę do domu zapis bicia serca małego ( tak jak u nas EKG) no i super i lekarz cały czas zwracał się do małego "urwis"
Rybko super że w końcu trafiłaś na odpowiedniego lekarza i jaki Kaceperek już duży Super że wszystko w porządku
Stary 2013-07-16, 14:59   #3026
Madzik 89
Zadomowienie

Co do proszków to mi doradzano, żeby prać w normalnych tych "dorosłych" i tylko potem dodatkowo wypłukać w płynie dzidziusiowym, ale jeszcze nie wiem jak zrobię.
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:02   #3027
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupki dla Majki
I mój dzisiejszy brzuś
ooo jakie piekne mam fioła na punkcie pasków. Pszczółka bombowa i śliczny brzuś

Cytat:

ale malutki ale urośnie jeszcze

Cytat:

eh... nie ma jak liczyć na innych........ Dobrze że sie dobrze skończyło

wiecie co ... od 15tyg do 27 przytyłam 8 kg a ostatnio miałam tylko 3,200 więcej.. chyba ta chińszczyzna wychodzi ... ale ja ostatnio sie tak obżeram... znaczy obżeram.. w pracy nie jem prawie nic, a jak zjem to raz na jakiś czas, za to jak przychodzę do domu to zasnąć bez jedzenia nie mogę.. z tym że jak wracam do domu to kolacje mam na stole, ciepłą herbate i cośdo tego i głupio mi tak nie zjeść bo jak poczuje to umieram z głodu ale jestem dziwna .

co do proszku to ja mam zamiar prac w sensitive ale płukać w loveli, ale jak wyjdzie w praniu to zobaczę. jak mały nie bedzie uczulony tak jak mój mąż to raczej będę tam gdie ekonomiczniej prac

Maomami- jutro zaczynamy 7 miesiąc - robimy jakąś bibkę?
A jak ząb ;> ?
Stary 2013-07-16, 15:05   #3028
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Bo właśnie zastanawiam się nad tymi proszkami Sensitive, są ekonomiczniejsze, wiadomo że płukanie jest ważnie, i też zależy od skóry dziecka,
ale wydaje mi sie ze to "SENSITIVE" to chwyt reklamowy, nie byl on testowany w Instytucie Matki i Dziecka. wiec...

No nie wiem nie wiem... chyba bede sie bala w takim wyprac...
Stary 2013-07-16, 15:08   #3029
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wszyscy rozpieszczają tego Twojego Kacperka będzie przystojniak w eleganckich ciuszkach

Cytat:

Slodkie ciuszki
Ja jeszcze 3dni i bede wiedziala, czy mam wyciagac ciuszki po Zuzi, czy je oddac i nabyc dla chlopczyka
A wolałabyś chłopca czy 2 dziewczynkę ?

Cytat:
Zakupki dla Majki
I mój dzisiejszy brzuś
Ciuszki przepiękne widzę że Maja serio Mają będzie bo już 2 rzecz w oczy mi się rzuciła z motywem pszczółki i jaki brzusio

Cytat:

Wciąż nie mogę się nadziwić że Twój brzuszek wygląda właśnie tak Gdzie ten Maksymek się tam ukrywa

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-16 o 15:10
Stary 2013-07-16, 15:08   #3030
De28
Wtajemniczenie

Najwazniejsze to wlaczyc dodatkowe plukanie. Nie wiem jak u was, ale u nas sa testowane.

Daniel

Christian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości