|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,00% |
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
1 | 2,00% |
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
9 | 18,00% |
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
3 | 6,00% |
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
1 | 2,00% |
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
2 | 4,00% |
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
25 | 50,00% |
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
3 | 6,00% |
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
1 | 2,00% |
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
0 | 0% |
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
1 | 2,00% |
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
1 | 2,00% |
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
0 | 0% |
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
1 | 2,00% |
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Inwersja to wszystkiego najlepszego z okazji imienin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może weź większe o 5? Zawsze masz tam 3 zapinki jeszcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To najlepszości imieninowe ! ![]() ![]() Ze stanikami niestety nie pomogę bo moje dwa pryszcze podskoczyły z rozmiaru B do C ![]() Cytat:
Więc to może nie jest dziwne żeby Cię nie urazić ![]() ![]() ![]() Gratuluję otrzymania wytęsknionej posady-mam nadzieję,że po macierzyńskim znajdą dla Ciebie wakat. Poważnie Cię podziwiam ![]() Cytat:
Myślę,że im dłużej się zwleka z wyborem partnera to tym trudniej potem znaleźć kogoś kto by nam tak naprawdę pasował. Każdy nabiera swoich zwyczajów,przyzwyczajeń które potem ciężko zmieniać.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#368 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
przed ciążą miałam 75G (angielskie FF). teraz mam na sobie stanik 80H, ale jest już zdecydowania za mała miska. tzn. zapinam go na ostatnią haftkę, choć jest zdecydowanie za luźna, bo jak bardziej ścisnę to biust wypada (a pod biustem wcale nie jest mi za ciasno jak zapinam na środkową haftkę, na najciaśniejszą też bym zapięła, ale nie chce aż tak ściskać się w ciąży, poza tym wtedy to już cycki z podłogi bym zbierała ![]() jak się mierzę to pod biustem "na ściuśnięciu" mam 85cm (nie wiem jak to będzie wyglądało po ciąży, czy rozmiar pod wróci do tego sprzed ciąży). a z kolei w biuście (znalazłam w sieci, że trzeba się mierzyć bez stanika i pochylonym maxymalnie do przodu, żeby se wisiał) jest 123cm. na innej stronie kazali mierzyc w staniku, ale przecież jak ja mam stanik za maly teraz to kompletnie mija się z celem, bo jest mega ściśnięty i wypływa górą. w staniku wychodzi mi jakoś 116-117cm. na marginesie, to w brzuchu (nie ściskając, ale też nie za specjalnie luźno - tak akurat) mam 103cm :/ dzięki ![]() kiedys tez zdarzylo mi sie zapomniec o urodzinach wlasnych, jak do matury sie uczyłam. miesiac temu o imieninach męża zapomniałam, dopiero matka mi przypomniala. dzis on o moich zapomniał, ale nawet nie mam do niego żalu. za dużo tego wszystiego na glowie...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-16 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wiadomo, że jak szpital w miarę blisko to mąż może dowieźć albo ewentualnie kupić można w sklepiku w szpitalu. To zależy od szpitala. Tam gdzie będę rodzić potrzebuję dla młodego tylko pieluszek jednorazowych i chusteczek do pupy + ciuszki na wyjście ale to może mąż przywieźć dzień przed wyjściem (tylko najpierw trzeba wszystko przygotować w domciu). Dziewczyny pisały, że lepiej nie brać swoich ciuszków dla noworodka bo zaniosą do prali i tyle ich będzie widać :/ po prostu przepadną. Widzę, żę masz termin kilka dni przede mną. Ale ten czas leci... Cytat:
![]() Ze stanikiem też mam problem bo mi piersi w ciaży nie urosły i cały czas śmigam w starych stanikach ale boję się, że po porodzie tak nagle się powiększą. Nie mam kompletnie pomysłu jaki stanik kupić, w końcu zdecydowałam się na Alles mama "rosnący" z piersiami http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...397210489.html . Po porodzie będę widziała jak się biust zmienił to sobie coś zamówię przez internet ale też pewnie z Alles'a bo bardzo chwalą tę firmę i wzory są ładne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Mojej siostrze jakieś 3 tygodnie temu wbił się kleszcz w okolicy biodra. Znajoma pielęgniarka wyciągnęła go i było ok. Ale kilka dni temu wyszło jej w tej okolicy dość duże zaczerwienienie (i w sumie to nie wiadomo dokladnie czy po tym kleszczu czy może coś ją ugryzło). Ale, że nie schodziło jej to, to stwierdziliśmy że trzeba jechać do doktora. Nie napisałam, że ona też w ciąży (termin na październik
![]() Ale, że wczoraj jej ginka przyjmuje wieczorem moja siostra pojechała też do niej, skonsultować się. Przyjęła ją bez kolejki i powiedziała, żeby nie zażywała tego antybiotyku który przepisali jej w szpitalu, ona przepisała jej inny i dała skierowanie do szpitala w Krakowie na zakaźny. Moja siostra miała dać swojej gince co jej tam powiedzieli. Ale, że siostra dzwoniła do tego szpitala z rana czy ją przyjmą i tam w szpitalu powiedzieli, że dzisiaj raczej nie to nie pojechała. Napisała do ginki smsa że nie była tym szpitalu. Ginka do niej oddzwoniła i powiedziała, że ten antybiotyk który przepisał jej wczoraj ten doktor w szpitalu nie może być absolutnie stosowany w ciąży. Gdyby zaczęła go brać dziecko urodziłoby się chore, miałoby nierozwinięte kości i takie rzeczy ![]() ![]() Jestem w szoku bo gdyby nie pojechała do swojej ginki to pewnie zaczęłaby brac ten antybiotyk. Kurde i nie wiadomo co przepisuje Ci doktor, a niby się mu ufa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj spokój to jest właśnie fajne-jesteś ambitna,pracowita i ciekawa wiedzy i chwali Ci się to niesamowicie ![]() ![]() Co do wyboru partnera to właśnie tak jest. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
O kurcze ![]() Nie sposób być wyedukowanym w każdej dziedzinie życia i idąc do lekarza człowiek oczekuje kompetencji i fachowej wiedzy a tu coś takiego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plus torba z rzeczami dla dziecka. Tylko rzeczy mam teraz w dwóch domach i nie miałam jak niektórych spakować ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Inwersja - wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
![]() |
#374 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
INWERSJA! Wszystkiego naj naj naj
![]() Ja mam identyczny problem ze stanikiem. Przed ciążą 70hh teraz 75jj. Sprawdzałam na allegro, największa miseczka do karmienia do kk. Czyli 1 rozmiar zapasu mam. Oby się nie okazało, że skoro firma inna, to i rozmiarówka inna i że to kk jest mniejsze.... Bo cena do przyjęcia jak najbardziej, szkoda mi 150zł na stanik, ktory będzie na chwilę. Któraś z WROCŁAWIANEK mi już kiedyś pisała, że chyba w któryms sklepie ASKOT można stacjonarnie kupić staniki ALLES MAMA??? Kojarzycie? nie zanotowałam, bo myślalam, że już przed porodem nie pojadę, ale może jednak się da, to chętnie bym zmierzyła... ![]() ![]() Zainspirowałam 4-latkę do wkładania piłki pod koszulkę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bojatoja, masakra! Ale niestety, żadna z nas nei jest wszystkowiedząca, lekarze powinni się chyba jednak bardziej orientować ![]() ![]()
#376 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich
![]() zostawić Was na jeden dzień i już 10 stron do nadrabiania ![]() ![]() ale co tam, zaraz poczytam co tam naprodukowałyście ![]() ja sobie dzisiaj wstałam o 11 ![]() i tak cudownie się dzisiaj czuję, że wzięłam się za kilka spraw ![]() między innymi : - wrzuciłam dzisiaj poszewki z poduch (z kanapy) do pracza, - później zmieniłam pościel i wrzuciłam ją do pracza, - odkurzyłam całe mieszkanko, - posegregowałam ubranka dzieciowe do prania i wyszło mi prania na 10 pralek ![]() ![]() Jak dobrze pójdzie to wrzucę dzisiaj pierwszą partię ![]() ![]() ![]() I najlepsze jest to, że mam zajęcie na kilka dobrych dni, bo maksymalnie ze 3 pralki dziennie puścić zdołam, a później to wszystko poprasowac jeszcze trzeba ![]() ![]() idę Was nadrabiać ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
myślałam też żeby odpierdzielić taką wiochę żeby zawieźli mnie do sklepu gdzie mierzą żeby mnie wymierzono i powiedziano jaki mam akutualnie rozmiar. pomarudzić na modele i ceny i wyść teoretycznie z niczym, a praktycznie z wiedzą. ![]() no ale to już wieś na wypasie i nie wiem czy jestem w stanie odwalić taką manianę. bo jak patrzałam w ofercie internetowej sklepu, w którym byłam i kupowałam ten co mam teraz to mają chyba ze 2 czy 3 staniki do karmienia. rozmiarówka słaba, a ceny 250-300zł ![]() normalnie można kupić znacznie tańsze, w promocji do 100zł, a i rozmiarówka nie taka przebrana. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- o, i dzięki za życzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej,
witam się po wizycie, dziś krótko trwała, wyniki ok, zbadała tętno Michasia, wypisała L4 i dopytała czy wszystko ok i tyle , dostałam skierowanie na usg III ![]() Matall poproszę o dopisanie do wizyt ![]() 29 lipiec 8,40 III USG 13 sierpień 12,20 wizyta Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wow, cudnie wyglądają ,ja biorę jednego o ile jeszcze są ![]() witam się w 29 tygodniu ![]()
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-07-16 o 15:14 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
tzn. zgodnie z tymi tabelami to przy tym obwodzie w biuście powinnam mieć więcej pod biustem (no albo mniej w biuście). wg ich wymiarów jestem niewymiarowa. jak kiedyś napisałam do nich wiadomość to odpisali, że mają rozmiarówkę taką samą jak reszta firm. m.in. triumph itd. u brafiterki nie dam rady kupić, bo jak już pisałam - staniki do karmienia to na prawdę mega koszt. poza tym mało kto kupie tak wielkie, więc i tam z rozmiarówką może być kłopot. stąd ten mój pomysł żeby odwalić teatrzyk, żeby mnie tylko wymierzono, a nic nie kupić. tylko no, to takie chamskie dość, bo a nóż będą mieli rozmiar i co wtedy ![]() zwłaszcza, że potrzebuję dwa. z resztą jak ostatnio kupowałam to już mi powiedziała, że mam bardzo duży ten biust i do tego mega wysoko osadzony przy tak niskim wzroście. :/
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-16 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Inwersja, uwierz, że znam ten ból. Ok, mogę się przemieszczać więc mogę podskoczyć do jakiegoś sklepu, ale co z tego jak u mnie nie mają w ogóle staników do karmienia w takich rozmiarach.
Ja kiedyś miałam kupon z groupona na komplet bielizny (stówa zamiast 200) i wolałam kupić komplet za jakies 170 i teoretycznie stracić niż kupić inny za 250 i dopłacić 50. ![]() ![]() Jakich firm nosisz? Jak cos wyczaję duuuuużego to dam Ci znac ![]()
#382 |
Zakorzenienie
|
Boli mnie brzuch, a jeszcze Edi mnie kopnął w niego
![]() I nadal nic nie jadłam, nie mam na nic ochoty ![]()
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
zobaczcie jakie bodziaki znalazłam na allegro http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...392336357.html
![]()
#384 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Triumpha jakiegoś miałam, ale źle mi się w nim chodziło i cycki jak placki wyglądały. Jeszcze we Wro kupiłam kiedyś Feya Fantasie. Ale to anglik, więc raz, że ramiączka były szeroko rozstawione i póki nie przywykłam to wpijały mi się pod pachy. No i cena.. wtedy dałam chyba z 270zł ![]() Ale powiem Ci, że jak już przywykłam do tych ramiączek (wcześniej nosiłam totalnie niedopasowany stanik, więc w ogóle musiałam przywyknąć, że coś mnie pod biustem ściska, a nie lata), to było totalnie bosko. Nic lepszego w życiu nie nosiłam. Mogliby mnie w nim pochować ![]() ![]() Do ślubu miałam też anglika - Panache, ale kupowanego w promocji za jakąś stówe albo max 116zl. I też bardzo wygodny i fajnie leżał, mam go do dziś jako jedyny biały stanik. Można go nosić z ramiączkami i bez, bo ma takie fajne gumki i się trzyma, tzn. trzymał się póki mi biust nie urusł. Nie wiem czy mają jakieś większoe rozmiary, ale sądzę, że pewnie tak, bo generalnie wśród angielkich firm jest z tym łatwiej, tylko, że tam ceny dobijają. A tak to nawet Atlantic mają fajny wygląd i kształt, tylko też ciężko z rozmiarówką :/
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Polecam ![]() Ja już po obiedzie -wyszło przepyszne (piekłam 30min na termoobiegu w 200C) ![]() A na jutro została mi połowa farszu, więc będzie spaghetti ![]() Cytat:
Super że Michaś zdrowy ![]()
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Z Panache jeszcze bardziej niż ceny dobijją mnie fiszbiny wbijające sie w pachy
![]() Dzięki Rusałko ![]() ![]() Niby też w HappyMum w Arkadach mieli kiedyś... hmhmhm....
#387 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Cytat:
po prostu boję się w ciemno kupwować w ogóle rozmiaru nie znając ![]() a Ty w ogóle nie wiesz jaki rozmiar czy nawet na allegro nie ma takich dużych? Bo ja zauważyłam, że w sklepach braffiterki czasem robią tak, że jak już nie ma rozmiaru to dają max co jest i pod biustem więcej żeby nic nie wypadało.
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Feya ma tak dziwnie szeroko rozstawione te ramiączka, że materiał w pachwiny pod podpachami się wpijał mi, ale potem przywykłam, a stanik dopasował się do mnie idealnie. w Łodzi nie ma tego sklepu, ale z tego co pamiętam tam też mają kosmiczne ceny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Inwersja, to 75jj na ten moment jest ok, ale już neidługo, czuję to. A już na pewno przy karmieniu będę potrzebować większego. U mnie są w sumie 3 sklepy porzadne, np. z polskimi KrisLine i różnym iangielskimi, gdzie nic na siłe nie wciskają jak jest za mała miseczka, zawsze jak coś to mówię, że za mała albo gdzies uwiera i dają mi spokój. A no i na dzięn dobry podaję zakres cenowy. Jak nic mi nei pasuję, to podpytuję czy ewentualnie coś droższego w tym rozmiarze...
Gorzej, że jestem z jednym stanikiem, z którego zaraz wyrosnę. ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- I wierz mi, nie do końca kwestia przyzwyczajenia, bo jak próbowałam to sobie aż rany porobiłam, więc chyba jednak nie do konca... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.