Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 15:13   #3031
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja dziś nie mam kompletnie nastroju, jakieś dołki mnie dopadły, ale za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki!
Ja wczoraj tak miałam - dziś już na szczęście trochę lepiej. Tulę Cię mocno coś się konkretnego dzieje ? czy tak po prostu ?

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja musze sie pochwalic, bo dzisiaj bylismy na USG polowkowym (4D) i widzielismy naszego maluszka! Co prawda ulozyl sie na poczatku tak, ze ciezko bylo buzke zobaczyc, a potem strasznie sie wiercil, ale wszystko co chcielismy zobaczyc widzielismy
I W KONCU dowiedzielismy sie, ze bedzie synek (mozna dopisac na pierwszej stronie, bo wreszcie tez udalo mi sie zameldowac w nowym watku;p)! Lekarz nie mial zadnych watpliwosci, wiec mam nadzieje, ze tak zostanie. Maz to caly czas sie usmiecha i zadowolony chodzi po domu
Na dodatek Maly tak sie rozruszal, ze od dwoch dni juz kopie tak, ze tatus tez juz go czuje
Gratulacje !
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

A ja po wizycie, nie wiem od czego zacząć.
Lekarz okazał się przemiłym gościem ok 40letnim. żartował, i ogólnie o wszystko wypytał zbadał
ale zdenerwował mnie bo sie spóźnił i przez niego ja sie do pracy spóźniłam. i w ogóle ta wizyta jakaś dlugaśna była
zapytał oczywiście dlaczego nie bede chodzić do tamtego lekarza to mu powiedziałam., uśmiechnął się tylko . jak badał mnie ginekologicznie to myslałam że umrę, tak mnie bolało. ale powiedział że jestem dziwnie delikatna i jak ja poród przetrwam aż sie przestraszyłam, potem powiedział ze chciał dokładnie sprawidzć skoro ponad 2 miesiace nikt mi nie zglądał
szyjka zamknięta.. i mówi do mnie czy ciąża jest na pewno pojedyńcza bo jest duża macica jak na jednego szkraba.. no nic zrobił mi USG i mówi : o widzi pani- tu głowa a teraz jest tu. j W OCZACH przerażenie i mówie: ale jak to? ja mam tylko jeden wózek, pojedyńczy, pojedyńcze ciuszki.. a on sie usmiechnął i mówi : żartuje, poprostu sie rusza tam ... wiec ok. zdjęcia nie mam bo nie miał drukarki bo oddali do naprawy.. przepisał mi inne żelazo0- do ssania, powiedział że nie powoduje takich bóli.. najlepsze z dzisiejszej wizyty ze stwierdził że jestem wyjątkiem bo nigdy nie zdarzyło mu się, żeby kawa obniżała ciśnienie a u mnie tak jest. ;o po kawie mam 120/80 a jak kawy nie wypiję to 140/90 no i oczywiście mierzenie ciśnienia przez miesiąc 3x dziennie, z notatkami czy przed kawą czy po.. w razie co do szpitala. poza tym mój mały waży ponad 1001g i serducho bije 140 u/m
aaaaa no i od 28tyg mogę iść na bezpłatne ktg gdzie dostanę do domu zapis bicia serca małego ( tak jak u nas EKG) no i super i lekarz cały czas zwracał się do małego "urwis"
Dobrze że w końcu jakiś lekarz konkretniejszy Urwis - słodko
Ciuchy dla malutkiego - super

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam w 23 tygodniu czyli 6 miesiącu
Za tydzień !
Paula pamiętasz może od kogo kupowałaś te ciuszki na allegro ? Chodzi mi dokładnie o śpiochy
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:13   #3032
Margot156
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

zgrabny, to on nie jest, ale powieksza się najwazniejsze!
zgrabny zgrabny i zero dyskusji

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny zostawić Was na pół dnia niecałe i co się tutaj dzieje
Nadrabiać będę za chwilkę bo aktualnie biorę się za obiad

Przyszłam się pożalić bo się wkurzyłam niesamowicie...
Zgubiłam telefon albo zostawiłam na działce (wolałabym żeby się okazało że został na działce) chciałam poinformować mojego Damiana żeby się nie martwił bo wiem że teraz w przerwie napewno się do mnie dobija i zastanawia co się stało że nie odbieram i piszę na fejsie do znajomych żeby mu ktoś JEDNEGO smsa wysłał i oczywiście co usłyszałam od każdej osoby do której napisałam ? Że nie mają kasy na koncie... no cóż liczyłam że na moich znajomych w razie potrzeby mogę liczyć a tu takie zaskoczenie...
Następnym razem pisz tutaj. Jak coś spokojnie któraś z nas wyśle... my chyba po prosty rozumiemy teraz stres zwiazany z brakiem kontaktu.
Nie daj Boże stracę zasięg w pracy... heh

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj męża zaciągnęłam do przemeblowania w pokoju, teraz już pokój przygotowany do rozłożenia łóżeczka, nic tylko znosić ze strychu łóżeczku dla Zuzanki i czekać na małą lokatorkę No ale jeszcze nie rozkładamy bo tylko się kurzyć będzie
My przemeblowanie robiliśmy w sobotę
Teraz osobisty z wałkiem gania bo wymyśliłam żeby jedną ścianę przy łóżeczku pomalować na taki delikatniutki zielonkawy kolor
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:15   #3033
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Najwazniejsze to wlaczyc dodatkowe plukanie. Nie wiem jak u was, ale u nas sa testowane.
Nie moge nigdzie znaleźć... Mozesz podeslac jakies info?

Cytat:
Wciąż nie mogę się nadziwić że Twój brzuszek wygląda właśnie tak Gdzie ten Maksymek się tam ukrywa
hahaha polozna (moja brataowa) mi mowila, ze w tym miesiacu 'gruchnie 2x taki
Cytat:

ale malutki ale urośnie jeszcze

eh... nie ma jak liczyć na innych........ Dobrze że sie dobrze skończyło

wiecie co ... od 15tyg do 27 przytyłam 8 kg a ostatnio miałam tylko 3,200 więcej.. chyba ta chińszczyzna wychodzi ... ale ja ostatnio sie tak obżeram... znaczy obżeram.. w pracy nie jem prawie nic, a jak zjem to raz na jakiś czas, za to jak przychodzę do domu to zasnąć bez jedzenia nie mogę.. z tym że jak wracam do domu to kolacje mam na stole, ciepłą herbate i cośdo tego i głupio mi tak nie zjeść bo jak poczuje to umieram z głodu ale jestem dziwna .

co do proszku to ja mam zamiar prac w sensitive ale płukać w loveli, ale jak wyjdzie w praniu to zobaczę. jak mały nie bedzie uczulony tak jak mój mąż to raczej będę tam gdie ekonomiczniej prac

Maomami- jutro zaczynamy 7 miesiąc - robimy jakąś bibkę?
A jak ząb ;> ?
8 kg w całej ciązy? czy w II trymestrze... to znowu nie tak duzo! Moja przyjaciolka przytyla w calej ciazy 18 kg a teraz jest laska 62 w pasie!
Wazne zebys sie dobrze odzywiała!
Ja tez jem i jem i jem taka przypadlosc II trymestru chyba a przynajmniej sobie tak tlumaczmy!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:15   #3034
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

O matko zjadlam obuad i musialam sprawić bobem... Jeszcze troche zostało ale to dla meza,a zjadlabym jeszcze. Ugotowałam tylko pół kg...
Glowa mnie cos boli

Brawa za wizyty
Fajne ciuszki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:17   #3035
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
O matko zjadlam obuad i musialam sprawić bobem... Jeszcze troche zostało ale to dla meza,a zjadlabym jeszcze. Ugotowałam tylko pół kg...
Glowa mnie cos boli

Brawa za wizyty
Fajne ciuszki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cały tydzien marze o bobie!!!!!! bób, bób, bób... tylko to mam w glowie
Stary 2013-07-16, 15:17   #3036
89Beatka
Wtajemniczenie

U nas pewnie nie, ale nie dam sobie reki uciąć, nie mam w domu to nie sprawdzę, najwyżej najpierw będę używać tych dzidziusiowych i potem będe mieszać oba prozki i skończe na zwykłeym. No oczywiście jak wsio będzie ze skórą dziecka ok.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:17   #3037
rusalka12
Zadomowienie

Ja bede prac w zwyklym ariel lub persil i do plukania dawac FAIRY, taki bialy dla maluchow. Tak samo robilam za pierwszym razem.
Nowych ciuszkow dla fasolki prac nie bede (przy Zuzi tez nie pralam), tylko te uzywane.
[BDomi[/B] jak to sie mowi - najlepszych przyjaciol...
Wlasciwie to mi wsio rawno czy chlopczyk czy dziewuszka. Zawsze chcialam parke, ale jak sie rozejrze po "zarozowionym" domku to mysle, ze z druga dziewuszka byloby latwiej. No i mam tyle cudnych ciuszkow po malej...Zobaczymy niebawem
U mnie na obiad tortilla z ziemniakami dla nas i dla malej (bo koza jedna nie sprobuje, a juz krzyczy, ze niedobre) zrobilam nalesniki z dzemem bananowym. Wieczorem zrobie ciacho
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 15:18   #3038
De28
Wtajemniczenie

http://www.kidsgo.de/test-produkttes...-sensitive.php

Die gute Hautverträglichkeit von Persil Sensitive wurde getestet und bestätigt vom Deutschen Allergie- und Asthmabund e.V. (DAAB) sowie von der Europäischen Stiftung für Allergieforschung (ECARF). Persil Sensitive wurde dabei als erstes Waschmittel weltweit von ECARF als allergikerfreundliches Waschmittel ausgezeichnet. Die Persil Sensitive Produkte sind in den Produktformen Megaperls, Pulver und Gel erhältlich.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:19   #3039
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
cały tydzien marze o bobie!!!!!! bób, bób, bób... tylko to mam w glowie
a ja będę miała bób za 15 minut prześle ci pocztaalbo emailem
Stary 2013-07-16, 15:21   #3040
rusalka12
Zadomowienie

Lobuzy jedne. Ja tu bobu nie kupie :-(
Stary 2013-07-16, 15:23   #3041
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Die gute Hautverträglichkeit von Persil Sensitive wurde getestet und bestätigt vom Deutschen Allergie- und Asthmabund e.V. (DAAB) sowie von der Europäischen Stiftung für Allergieforschung (ECARF). Persil Sensitive wurde dabei als erstes Waschmittel weltweit von ECARF als allergikerfreundliches Waschmittel ausgezeichnet. Die Persil Sensitive Produkte sind in den Produktformen Megaperls, Pulver und Gel erhältlich.
hmm nie znam niemieckiego ale znając życie ten sam produkt jednej firmy w Niemczech czy Polsce jest poprostu inny. I nie wiem czemu, skoro to niby to samo ma być.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Lobuzy jedne. Ja tu bobu nie kupie :-(
nie ma bobu u Was? w sklepach też nie?
Stary 2013-07-16, 15:25   #3042
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

Został przebadany przez niemiecki instytut alergii i astmy? dobrze sobie tłumacze?

jeszcze pytanie czy ten polski = niemiecki ale raczej nie
Popatrzmy na produkty z nanotechnologią...
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a ja będę miała bób za 15 minut prześle ci pocztaalbo emailem
mniam!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
hmm nie znam niemieckiego ale znając życie ten sam produkt jednej firmy w Niemczech czy Polsce jest poprostu inny. I nie wiem czemu, skoro to niby to samo ma być.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

nie ma bobu u Was? w sklepach też nie?
Dokladnie tak! niemieckie produkty- chemia domowa, rozlewnie perfum sa inne i od tego to zalezy oraz od norm... Wiadomo nie od dzis ze niemiecki rynek jest najbardziej znany z chemii domowej nanotechnologia ktorej w Polsce brak!
Stary 2013-07-16, 15:27   #3043
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Został przebadany przez niemiecki instytut alergii i astmy? dobrze sobie tłumacze?

jeszcze pytanie czy ten polski = niemiecki ale raczej nie
Popatrzmy na produkty z nanotechnologią...

mniam!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Dokladnie tak! niemieckie produkty- chemia domowa, rozlewnie perfum sa inne i od tego to zalezy oraz od norm... Wiadomo nie od dzis ze niemiecki rynek jest najbardziej znany z chemii domowej nanotechnologia ktorej w Polsce brak!
We Włoszech też mają lepsze produkty u nat to takie słabsze są, jabyśmy gorsi byli. A producenci ci sami
Stary 2013-07-16, 15:30   #3044
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
We Włoszech też mają lepsze produkty u nat to takie słabsze są, jabyśmy gorsi byli. A producenci ci sami
w Austrii tez o niebo lepsze! Tak samo z plynami do kąpieli, balsamami fimy penaten- ktore sa rewelacyjne... w Polsce trudno dostepne... chyba zostane przy Hippia albo Nivea. Jeszcze sie zastanowie, a oliwke bede stosowac z pestek winogron.
Stary 2013-07-16, 15:32   #3045
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
w Austrii tez o niebo lepsze! Tak samo z plynami do kąpieli, balsamami fimy penaten- ktore sa rewelacyjne... w Polsce trudno dostepne... chyba zostane przy Hippia albo Nivea. Jeszcze sie zastanowie, a oliwke bede stosowac z pestek winogron.
Panaten masz w drogerii Hebe,

http://www.kosmeland.pl/index.php/pe...nson-a-johnson
o tą firmę ci chodzi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 15:37   #3046
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, dzis o wiele lepiej sie czuje!
Zazywam leki i mniej boli, trzymam diete... i nie przestaje ćwiczyć

Dzis wysylam zdjecie z 23 tc coraz większy i mam nadzieje miesnie bedą go podtrzymywać i wzmacniać do konca ciązy
o jeju jaki malutki
Cytat:
niemiecka chemia gospodarcza nie jest rozrabiana jak nasza w Polsce tam płyn do mycia naczyń to koncentrat a u nas płyn to 1/4 płynu a 3/4 ie wiadomo czego

tak samo jak Nutella... ileś tam słoików Nutelli jest robiona z bardzo małej ilości orzechów, nie wiem czy nie 1 orzech przypada na jeden słoik

spotkałam dzisiaj koleżankę, Ona rodziła w lutym albo marcu i mi powiedziała że mam mały brzuch jak na 6 miesiąc
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-16 o 15:38
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:40   #3047
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
zgrabny zgrabny i zero dyskusji

Następnym razem pisz tutaj. Jak coś spokojnie któraś z nas wyśle... my chyba po prosty rozumiemy teraz stres zwiazany z brakiem kontaktu.
Nie daj Boże stracę zasięg w pracy... heh

My przemeblowanie robiliśmy w sobotę
Teraz osobisty z wałkiem gania bo wymyśliłam żeby jedną ścianę przy łóżeczku pomalować na taki delikatniutki zielonkawy kolor
Dziękuję Może ja się nie tyle stresuje jak nie mam kontaktu ze światem jak mój TŻ kiedy nie ma kontaktu ze mną.
Nie raz jest tak że jestem u niego na górze (ma domek jednorodzinny) a on siedzi na dole w kuchni i przypomni mi się coś więc krzyknę do niego na dół to biegnie na góre w takim tępie że kiedyś sobie zęby na schodach powybija, wpada do pokoju zdyszany i wystraszony bo pewnie się coś dzieje a ja go wtedy informuję że np zapomniałam mu coś powiedzieć albo chciałam mu powiedzieć że jak będzie szedł na górę to żeby mi przyniósł coś do picia albo jedzenia. Więc wiem jakby przeżywał gdyby próbował się do mnie dodzwonić a ja bym nie odbierała

Cytat:
Nie moge nigdzie znaleźć... Mozesz podeslac jakies info?

hahaha polozna (moja brataowa) mi mowila, ze w tym miesiacu 'gruchnie 2x taki

8 kg w całej ciązy? czy w II trymestrze... to znowu nie tak duzo! Moja przyjaciolka przytyla w calej ciazy 18 kg a teraz jest laska 62 w pasie!
Wazne zebys sie dobrze odzywiała!
Ja tez jem i jem i jem taka przypadlosc II trymestru chyba a przynajmniej sobie tak tlumaczmy!
Ale Ci zazdroszczę, jestem 2 tygodnie przed Tobą a już ledwo się toczę a Ty masz taki zgrabniutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Ja bede prac w zwyklym ariel lub persil i do plukania dawac FAIRY, taki bialy dla maluchow. Tak samo robilam za pierwszym razem.
Nowych ciuszkow dla fasolki prac nie bede (przy Zuzi tez nie pralam), tylko te uzywane.
[BDomi jak to sie mowi - najlepszych przyjaciol...
Wlasciwie to mi wsio rawno czy chlopczyk czy dziewuszka. Zawsze chcialam parke, ale jak sie rozejrze po "zarozowionym" domku to mysle, ze z druga dziewuszka byloby latwiej. No i mam tyle cudnych ciuszkow po malej...Zobaczymy niebawem [/B]
U mnie na obiad tortilla z ziemniakami dla nas i dla malej (bo koza jedna nie sprobuje, a juz krzyczy, ze niedobre) zrobilam nalesniki z dzemem bananowym. Wieczorem zrobie ciacho
Aż jestem ciekawa czy będzie u Ciebie parka czy 2 kobitki Nie będę się mogła doczekać Twojego USG bardziej niż Ty
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:42   #3048
ryba91
Zakorzenienie

oczywiście ze niemieckie proszki są lepsze. używam takich kapsułek/tabletek z persila do prania i te niemieckie o niebo lepsze.

A poza tym SZCZERZE nie wierzę w Instytut Matki i Dziecka.. jak wyprodukuje cos i im zapłacę to też b edzie przetestowane. Moja mama chyba nawet w sensitive nie prała a żyjemy wiadomo ze na pierwszy raz chce ten dzidziusiowy, bo jak maly bedzie miał alergię to mi go szkoda, a tak powoli jak będe widziała ze wszystko jest ok to na proszek mały 20 zł dawać nie bede.. pewnie zaraz mi każdy powie ze jestem dziwna, ale to moje zdanie

tak, 8 kg w II trymestrze. i nic w pierwszym xD

PS. CO to znaczy że łożysko ma drugi stopnień dojrzałości?
bo mam tak na karcie wpisane.
Stary 2013-07-16, 15:47   #3049
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Może ja się nie tyle stresuje jak nie mam kontaktu ze światem jak mój TŻ kiedy nie ma kontaktu ze mną.
Nie raz jest tak że jestem u niego na górze (ma domek jednorodzinny) a on siedzi na dole w kuchni i przypomni mi się coś więc krzyknę do niego na dół to biegnie na góre w takim tępie że kiedyś sobie zęby na schodach powybija, wpada do pokoju zdyszany i wystraszony bo pewnie się coś dzieje a ja go wtedy informuję że np zapomniałam mu coś powiedzieć albo chciałam mu powiedzieć że jak będzie szedł na górę to żeby mi przyniósł coś do picia albo jedzenia. Więc wiem jakby przeżywał gdyby próbował się do mnie dodzwonić a ja bym nie odbierała

O to mi chodziło
A co do wybitych zębów... to może zainwestujcie w ochraniacze? takie bokserskie
Mój też przeżywa jak nie może się dodzwonić
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:51   #3050
maomami
Wtajemniczenie

Ryba kiedy to zleciało??? Ja się pytam kiedy??
Jak ząb?? Hmm no cóż od wczoraj mało co otwieram buzię, najlepiej wchodzą mi pokarmy płynne, o dziwo jak pije gorącą herbatę to mam ulgę. W sumie to mnie teraz boli szczęka chyba od tego że wczoraj to znieczulenie i jednak trochę Pan doktorek poruszał. No i niestety ale afty wychodzą jedna na drugiej, dzisiaj mam na czubku języka 3, z boku dwie i jeszcze żeby było mało to zrobiła mi się przy migdale jedna i naprawdę ten ból szczęki jest bardziej do zniesienia niż te afty a płukam szałwią 3 x dziennie, dzisiaj jeszcze zacznę dentoseptem, mam dezaftan i nic france wychodzą. mam lekarstwo osłonowe do antybiotyku, jem jogurt codziennie i idzie się załamać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:55   #3051
rusalka12
Zadomowienie

Beatka najdzybciej bob mozesz zjesc...w restauracji.
W sklepie sie jeszcze nie spotkalam, chyba, ze w malych, lokalnych sklepach z zywnoscia organiczna, a ja niestet takiego nie mam w poblizu.
Zreszta w kraju gdzie ribena ("sok" z czarnej porzeczki) jest niesamowicie popularna, nie uswiadczysz czarnej porzeczki w sklepach. Raz, specjalnie na moje zamowienie, przywiezli czerwona porzeczke to kosztowala 3,99€ za 125g!

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

[B]Domii[B] ja juz siedze jak na szpilkach i prawie godziny licze do poznania plci )
Stary 2013-07-16, 15:55   #3052
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę, jestem 2 tygodnie przed Tobą a już ledwo się toczę a Ty masz taki zgrabniutki brzuszek

Aż jestem ciekawa czy będzie u Ciebie parka czy 2 kobitki Nie będę się mogła doczekać Twojego USG bardziej niż Ty
Jakbys slyszala codziennie od mamy, to co ja to bys nie chciała...

Cytat:
oczywiście ze niemieckie proszki są lepsze. używam takich kapsułek/tabletek z persila do prania i te niemieckie o niebo lepsze.

A poza tym SZCZERZE nie wierzę w Instytut Matki i Dziecka.. jak wyprodukuje cos i im zapłacę to też b edzie przetestowane. Moja mama chyba nawet w sensitive nie prała a żyjemy wiadomo ze na pierwszy raz chce ten dzidziusiowy, bo jak maly bedzie miał alergię to mi go szkoda, a tak powoli jak będe widziała ze wszystko jest ok to na proszek mały 20 zł dawać nie bede.. pewnie zaraz mi każdy powie ze jestem dziwna, ale to moje zdanie

To ja tak samo przez pierwsze 3 miesiace bede prala w dzidziusu, a pozniej wyprobuje persil sensitive...

co do wagi, to zaczynasz III trymestr? przeciez idealnie!!!!
Stary 2013-07-16, 15:57   #3053
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ząb?? Hmm no cóż od wczoraj mało co otwieram buzię, najlepiej wchodzą mi pokarmy płynne, o dziwo jak pije gorącą herbatę to mam ulgę. W sumie to mnie teraz boli szczęka chyba od tego że wczoraj to znieczulenie i jednak trochę Pan doktorek poruszał. No i niestety ale afty wychodzą jedna na drugiej, dzisiaj mam na czubku języka 3, z boku dwie i jeszcze żeby było mało to zrobiła mi się przy migdale jedna i naprawdę ten ból szczęki jest bardziej do zniesienia niż te afty a płukam szałwią 3 x dziennie, dzisiaj jeszcze zacznę dentoseptem, mam dezaftan i nic france wychodzą. mam lekarstwo osłonowe do antybiotyku, jem jogurt codziennie i idzie się załamać
Może musi wyjść wszystko do wierzchu? albo kilku dni potrzebujesz na uspokojenie się tego dziadostwa w buzi.
Oby szybko przeszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 16:04   #3054
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
o jeju jaki malutki

niemiecka chemia gospodarcza nie jest rozrabiana jak nasza w Polsce tam płyn do mycia naczyń to koncentrat a u nas płyn to 1/4 płynu a 3/4 ie wiadomo czego

tak samo jak Nutella... ileś tam słoików Nutelli jest robiona z bardzo małej ilości orzechów, nie wiem czy nie 1 orzech przypada na jeden słoik

spotkałam dzisiaj koleżankę, Ona rodziła w lutym albo marcu i mi powiedziała że mam mały brzuch jak na 6 miesiąc
Pokaz pokaz jaki masz brzuszek ladny avatar
Stary 2013-07-16, 16:05   #3055
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci szczerze że współczuję wiem co ja przeżywałam jak byłam w 8 tygodniu, jeść nie mogłam i nawet buzi otworzyć ni mogłam ;(
i widzę jak cierpi mój mąż, bo ma korzenie na wierzchu ... eh..
Stary 2013-07-16, 16:07   #3056
ola_k11
Zadomowienie

a ja dzis wyrzuciłam pół kg bobu, bo od 2 dni leżal niezjedzony i pleśnią zaszedl :/

co do kosmetykow dla dzieci wiem, ze należy uważać na parabeny w składzie i nie każdy można używac od pierwszego dnia. Chyba nivea jest od 1 miesiąca życia dopiero. Najlepsze są penaten i hipp a z tanszych używałam bambino i rossmanowskie

super ciuszki pokupowałyście!!! ja kurczę muszę sie porozglądać za wózkiem, bo sprzedałam po synu i nie mam... miałam Jedo Fyn + fotelik maxi cosi... teraz musiałabym 2tys znowu wydać :/ zobaczę może używany kupię.
na pewno musze kupić przewijak, mały kombinezon (ten co mam jest na 68) i troche body na długi rękaw w małym rozmiarze. oprocz tego kosmetyki i dla siebie rzeczy...

ps. zwariuję dziś z z moim synkiem... cały dzień latam na jego zawołanie na górę, już mnie kręgosłup boli ale bidulkowi na szczęście po syropie spadła gorączka.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:07   #3057
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Zakupki dla Majki
Foty z tel,więc nie najlepsza jakość...na żywo bardziej intensywne kolorki
I mój dzisiejszy brzuś
Piękny brzuszek i ekstra ciuszki, właśnie dla takich ciuszków chciałam mieć córę, no i dla tych kiteczek, warkoczyków, opseczek

Właśnie Was nadrobiłam zjadając przy tym pół kilo świeżego groszku
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:08   #3058
ola_k11
Zadomowienie

apropo płynu czy proszku do prania to ja używalam proszku loveli bo ładnie pachniala ale tylko do 5 czy 6 msc, potem już jakiś normalny sensitive
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:16   #3059
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
O to mi chodziło
A co do wybitych zębów... to może zainwestujcie w ochraniacze? takie bokserskie
Mój też przeżywa jak nie może się dodzwonić
To nie jest głupi pomysł

Cytat:

Moją mamę jak zapytałam o proszek dla dzidziusia to mi powiedziała że wszystko to ściema i że ona prała w zwykłym proszku tylko płukała w jakimś tam płynie do płukania innym i ciuszki nie dość że ładnie pachniały to jeszcze nam nic nie było

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a ja dzis wyrzuciłam pół kg bobu, bo od 2 dni leżal niezjedzony i pleśnią zaszedl :/

co do kosmetykow dla dzieci wiem, ze należy uważać na parabeny w składzie i nie każdy można używac od pierwszego dnia. Chyba nivea jest od 1 miesiąca życia dopiero. Najlepsze są penaten i hipp a z tanszych używałam bambino i rossmanowskie

super ciuszki pokupowałyście!!! ja kurczę muszę sie porozglądać za wózkiem, bo sprzedałam po synu i nie mam... miałam Jedo Fyn + fotelik maxi cosi... teraz musiałabym 2tys znowu wydać :/ zobaczę może używany kupię.
na pewno musze kupić przewijak, mały kombinezon (ten co mam jest na 68) i troche body na długi rękaw w małym rozmiarze. oprocz tego kosmetyki i dla siebie rzeczy...

ps. zwariuję dziś z z moim synkiem... cały dzień latam na jego zawołanie na górę, już mnie kręgosłup boli ale bidulkowi na szczęście po syropie spadła gorączka.
oby synkowi szybko przeszło

Cytat:
Jakbys slyszala codziennie od mamy, to co ja to bys nie chciała...

To ja tak samo przez pierwsze 3 miesiace bede prala w dzidziusu, a pozniej wyprobuje persil sensitive...

co do wagi, to zaczynasz III trymestr? przeciez idealnie!!!!
Ale że na temat brzucha ? Krytykuje ? Przecież taaaaki fajny Jeszcze zdąrzy urosnąć, już widzę że rośnie w porównaniu z ostatnią fotką to jest różnica

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek i ekstra ciuszki, właśnie dla takich ciuszków chciałam mieć córę, no i dla tych kiteczek, warkoczyków, opseczek

Właśnie Was nadrobiłam zjadając przy tym pół kilo świeżego groszku
Ja zapowiedziałam TŻtowi że musi za jakieś 2-3 lata dorobić mi dziewczynkę bo sprawiedliwość musi być. On mi w kółko powtarza że syna będzie rozpieszczał, że to będzie synuś tatusia, razem będą do garażu chodzić itd. Więc ja też chciałabym mieć małą księżniczkę którą bym rozpieszczała, a przede wszystkim jako że jestem fryzjerką to chciałabym żeby miała dłuuuuugie włosy i bym się nimi godzinami bawiła, czesałabym ją na wiele różnych sposobów
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:18   #3060
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaz pokaz jaki masz brzuszek ladny avatar
specjalnie dla Ciebie :P

a avatar.. moja nowa miłość urodowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-15 10.01.50.jpg (116,3 KB, 35 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości