zdjecia fitnessowe, ktore was motywuja :) II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 20:06   #3391
weronika7
Wtajemniczenie

Dot.: zdjecia, ktore was motywuja :) II

Trochę ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eb45caf8de6bc3a267fdeea94936998e.jpg (69,9 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dd782af69fa86278e740dd567d853d7b.jpg (38,0 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bdcb2ac9c4c54761f6fc4c7ac9ea7b51.jpg (25,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4bf8136d34eb134910bc2baccf871df3.jpg (71,0 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29c56b3310a49a1d42ee344aa2b596db.jpg (12,0 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 297955_634543669893726_1609621298_n.jpg (33,7 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 970050_207622019389806_380257196_n.jpg (39,7 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 61466555bfeb3d5c9f3b3ce6f970742a.jpg (41,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 776559b451daa7308bd4c3d7f301ba64.jpg (33,5 KB, 97 załadowań)
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 21:48   #3392
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Otero Pokaż wiadomość
No chyba że tak , chociaż dla mnie wygląda to okropnie... kobieta powinna zachować kobiecość a takie ciało składające się z samych mięśni bez grama tłuszczu to zaprzeczenie kobiecości. Niektóre dziewczyny po prostu przekraczają pewną granicę...
No ja tez tak uwazam. Kobieta powinna kobiecos zachowac, w domu zona i matka byc. Doktoraty to przekraczanie pewnych granic. Moze ewentualnie na studia isc, ale pod warunkiem, ze bedzie juz wykozystywac ten najlepszy biologicznie czas nadzieci ktory na owe lata przypada. No i spodnie tez sa niekobiece. Ja chodze tylko w spodnicach, koniecznie rozowych, makojazu i full fryzie wystilozowanym, to znaczy, jak wychodze odebrac szostke dzieci ze szkoly

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 22:08   #3393
Otero
Raczkowanie

Wyrażam tylko swoje zdanie . Hhaha ludzie co się dzieje na tym świecie, że kobieta nie może powiedzieć, że chce czuć się kobieco, ? Bo zaraz wmawia się jej, że jej pojmowanie własnej płci jest staroświeckie a rodzenie dzieci jest upokarzające... ? Świat staje na głowie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Trochę ode mnie
Super!!!
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:10
Otero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 22:18   #3394
cacajuate
Zadomowienie

otero, no, ludzie ktorzy nazywaja Afrykanow 'czarnuchami' i 'asfaltem' itd tez 'wyrazaja swoje zdanie'. Przypisywanie cech za pomoca cechowania jezyka pozytywnie lub negatywnie nazywa sie gender-biased language. Tak samo jak 'pakerka' 'chudzinka' (o facecie) itd. Powod, dla ktorego kobiety maja wygladac jak meduzy wg naszej 'kultury' jest taki sam, jak ten wg ktorego krepowano stopy kobietom w Chinach. Super sprawa! Bycie bezsilnym chudzielcem nie powinno byc w zaden sposob cechowane pozytywnie w jezyku. Tak samo cechuje sie pozytywnie np. wycinanie kobietom lechtaczki, sa 'czyste', 'gotowe', 'nieskalane'. Subtelne, ale znaczace sa tego typu teksty i niczym sie 'kobieca' figura meduzy nie rozni od 'czystej' waginy ze szrama po lechtaczce. Zgoda, ze jedno robi mniej krzywdy, niz drugie, ale oba sa spoleczna plaga. Kazimiera Szczuka kiedys szeroko opowiadala o 'panu przedszkolance' i jak to brzmi negatywnie i jest oznaka umniejszania kobiecosci. Nie lubie baby, ale na zachodzie wszyscy wiedza co to jest gender/race biased language i takich rzeczy sie unika, przynajmniej oficjalnie. U nas dyskryminacja ma sie w najlepsze i jak widac po Tobie, same kobiety wesolo dowalaja sobie z prawego sierpowego

Edytowane przez cacajuate
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:20
Stary 2013-07-16, 22:27   #3395
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
otero, no, ludzie ktorzy nazywaja Afrykanow 'czarnuchami' i 'asfaltem' itd tez 'wyrazaja swoje zdanie'. Przypisywanie cech za pomoca cechowania jezyka pozytywnie lub negatywnie nazywa sie gender-biased language. Tak samo jak 'pakerka' 'chudzinka' (o facecie) itd. Powod, dla ktorego kobiety maja wygladac jak meduzy wg naszej 'kultury' jest taki sam, jak ten wg ktorego krepowano stopy kobietom w Chinach. Super sprawa! Bycie bezsilnym chudzielcem nie powinno byc w zaden sposob cechowane pozytywnie w jezyku. Tak samo cechuje sie pozytywnie np. wycinanie kobietom lechtaczki, sa 'czyste', 'gotowe', 'nieskalane'. Subtelne, ale znaczace sa tego typu teksty i niczym sie 'kobieca' figura meduzy nie rozni od 'czystej' waginy ze szrama po lechtaczce. Zgoda, ze jedno robi mniej krzywdy, niz drugie, ale oba sa spoleczna plaga. Kazimiera Szczuka kiedys szeroko opowiadala o 'panu przedszkolance' i jak to brzmi negatywnie i jest oznaka umniejszania kobiecosci. Nie lubie baby, ale na zachodzie wszyscy wiedza co to jest gender/race biased language i takich rzeczy sie unika, przynajmniej oficjalnie. U nas dyskryminacja ma sie w najlepsze i jak widac po Tobie, same kobiety wesolo dowalaja sobie z prawego sierpowego
Nie mieszkam w Polsce i to właśnie za granicą ugruntowały się moje poglądy, bo o ile Polacy zachowują jeszcze szacunek do kobiet to na zachodzie z tym bardzo krucho......Na studiach przez trzy lata próbowali nam wbić do głowy gender ideologię, tak myślałam, że kolażanka z tej bajki .
Nazwę was faszystami bo mówicie o wolności a wszystko co się nie zgadza z waszym podejściem nazywacie ciemnogrodem/zacofaniem/faszyzmem (niepotrzebne skreślić).

Zapewne jestem teraz zagubioną naiwną owieczką, otumanioną przez kościół i zły męski świat ;D ?
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:35
Stary 2013-07-16, 22:30   #3396
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nie mieszkam w Polsce i to właśnie za granicą ugruntowały się moje poglądy, bo o ile Polacy zachowują jeszcze szacunek do kobiet to na zachodzie z tym bardzo krucho......Na studiach przez trzy lata próbowali nam wbić do głowy gender ideologię, tak myślałam, że kolażanka z tej bajki .
Nazwę was faszystami bo mówicie o wolności a wszystko co się z tym nie zgadza nazywacie ciemnogrodem/zasowaniem/faszyzmem (niepotrzebne skreślić).
Co to gender ideologia?
Stary 2013-07-16, 22:42   #3397
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Nazwę was faszystami bo mówicie o wolności a wszystko co się nie zgadza z waszym podejściem nazywacie ciemnogrodem/zacofaniem/faszyzmem (niepotrzebne skreślić).

Zapewne jestem teraz zagubioną naiwną owieczką, otumanioną przez kościół i zły męski świat ;D ?
Yhm, czyli nie mozna krytykowac, Twoim zdaniem, systematycznej dyskryminacji jakiejs grupy spolecznej ? Dla mnie dyskryminacja na tle rasowym, plciowym, etnicznym JEST ciemnogrodem. Tak wlasnie, zacofaniem jest, i tak uwazam, ze ludzi odmawiajacym komus prawa do czegos (na przyklad zycia, patrz Nazisci, na przyklad zyciowych wyborow, patrz wojujacy antyantykoncepcyjni, na przyklad wybory sciezki zyciowej bez oceniania, patrz szowinisci) . Moja tolerancja nie rozciaga sie na Faszystow, KKK, antysemitow, Cejrowskiego i jego plujacy jadem fanatyzm, Osame itd. Uwazam, ze Faszysci powinni siedziec w pierdlu, tam ich miejsce jest, a nie ochoczo zyc z reszta spoleczenstwa. Tak samo uwazam, ze nalezy zwalczac, np. tych ktorzy promuja FGM i inne takie. Ja rozumiem, ty z tych za calkowita wolnosci. Proponuje corki wychowywac w Afryce Subsaharyjskiej. Albo jak bedziesz miala czarne dzieci, to zapraszam do Meksyku, posluchasz o asfaltach, napewno sie z nimi zgodzisz, ze to zaden problem, ze spoleczenstwo automatycznie uznaje cechy rasy ciemnoskorej za 'gorsze'. W sumie zapomnialam, ze jestes pijaczka i zlodziejka, jak wszyscy Polacy, co nie? To tez ci pewnie nie przeszkadza

Edytowane przez cacajuate
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 22:45   #3398
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Co to gender ideologia?
Mówiąc pół żartem pół serio np. to http://strims.pl/s/Truelolcontent/tb...a-nie-gole-sie
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem
Stary 2013-07-16, 22:49   #3399
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Co to gender ideologia?
Taka wiesz, szokujaca ideologia, ze obie plcie maja rowne prawa, ze np. faceci powinni dostawac urlop tacierzynski, ze kobiety nie powinny bys spolecznie dyskryminowane za bycie kobietami, np. w postaci gender earning gap, ze nie nalezy cechowac negatywnie cech kobiecych w jezyku (np ´stara panna´to duzo wieksza obelga niz 'stary kawaler', po angielsku niuanse takie jak 'tomboy' i 'sissy' i inne takie). Wiesz, wszystkim sie wydaje, ze jak jest 'w prawie' to juz jest ok. To samo jest z np. homo, gdzie 'pedal' albo nawet 'homos' to obelga, ale 'heteros' jakos nie jest nacechowane negatywnie. Poczytaj Tomka Sawyera tam pelno 'niggers' jest, to samo u Sienkiewicza, Kali nieszczesly stereotypowy nierozgarniety itd. Ja np. uwazam ze takie stereotypy nalezy tempic, i wykrzewic tez z warstwy jezykowej. Kolezanka widac nie ma problemu ze np. w US slowo ?Polack' jest obelga czyli cechuje negatywnie bycie Polakiem. Mi to przeszkadza, widac jej nie.

Stary 2013-07-16, 22:49   #3400
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Yhm, czyli nie mozna krytykowac, Twoim zdaniem, systematycznej dyskryminacji jakiejs grupy spolecznej ? Dla mnie dyskryminacja na tle rasowym, plciowym, etnicznym JEST ciemnogrodem. Tak wlasnie, zacofaniem jest, i tak uwazam, ze ludzi odmawiajacym komus prawa do czegos (na przyklad zycia, patrz Nazisci, na przyklad zyciowych wyborow, patrz wojujacy antyantykoncepcyjni, na przyklad wybory sciezki zyciowej bez oceniania, patrz szowinisci) . Moja tolerancja nie rozciaga sie na Faszystow, KKK, antysemitow, Cejrowskiego i jego plujacy jadem fanatyzm, Osame itd. Uwazam, ze Faszysci powinni siedziec w pierdlu, tam ich miejsce jest, a nie ochoczo zyc z reszta spoleczenstwa. Tak samo uwazam, ze nalezy zwalczac, np. tych ktorzy promuja FGM i inne takie. Ja rozumiem, ty z tych za calkowita wolnosci. Proponuje corki wychowywac w Afryce Subsaharyjskiej. Albo jak bedziesz miala czarne dzieci, to zapraszam do Meksyku, posluchasz o asfaltach, napewno sie z nimi zgodzisz, ze to zaden problem, ze spoleczenstwo automatycznie uznaje cechy rasy ciemnoskorej za 'gorsze'. W sumie zapomnialam, ze jestes pijaczka i zlodziejka, jak wszyscy Polacy, co nie? To tez ci pewnie nie przeszkadza
Dziewczyno spokojnie zrób kilka wdechów ! Ja piszę o tym, jak postrzegam kobiecość a ty mi tu z RASIZMEM wyjeżdżasz... nie padło ani jedno słowo z moich ust na ten temat ! Dlaczego jesteś taka agresywna i sprowadzasz wszystko do tego samego... i jak tu dystkutować ? Zrobiłaś dokładnie to o czym pisałam w poprzednim poście ...
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem
Stary 2013-07-16, 22:51   #3401
cacajuate
Zadomowienie

to niw jest tylko ideologia genderowa. W ten sposob pietnuje sie rozne gropu spoleczne. Np w Meksyku to sa tubylcy, slowo 'indio' jest nacechowane negatywnie i jest caly arsenal powiedzonek z tym slowem. Tak samo funkcjonowalo slowo 'nigger', 'cipka' przeciez to samo: cipka=slaby, kobiecy facet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 22:53   #3402
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Taka wiesz, szokujaca ideologia, ze obie plcie maja rowne prawa, ze np. faceci powinni dostawac urlop tacierzynski, ze kobiety nie powinny bys spolecznie dyskryminowane za bycie kobietami, np. w postaci gender earning gap, ze nie nalezy cechowac negatywnie cech kobiecych w jezyku (np ´stara panna´to duzo wieksza obelga niz 'stary kawaler', po angielsku niuanse takie jak 'tomboy' i 'sissy' i inne takie). Wiesz, wszystkim sie wydaje, ze jak jest 'w prawie' to juz jest ok. To samo jest z np. homo, gdzie 'pedal' albo nawet 'homos' to obelga, ale 'heteros' jakos nie jest nacechowane negatywnie. Poczytaj Tomka Sawyera tam pelno 'niggers' jest, to samo u Sienkiewicza, Kali nieszczesly stereotypowy nierozgarniety itd. Ja np. uwazam ze takie stereotypy nalezy tempic, i wykrzewic tez z warstwy jezykowej. Kolezanka widac nie ma problemu ze np. w US slowo ?Polack' jest obelga czyli cechuje negatywnie bycie Polakiem. Mi to przeszkadza, widac jej nie.
Kochana zapominałaś jeszcze dodać, że np. Francja zaproponowała ostatnio aby w ramach ideologii gender zakazać nazywania rodziców mama i tata bo to krzywdzi rodziny homoseksualne i przyjąć ogólną formę RODZIC 1 i RODZIC 2 . Jak to ma być postęp to ja dziękuję...
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:57
Stary 2013-07-16, 22:56   #3403
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
...
posmiej sie jak cie nie zatrudnia, bo mozesz zostac matka, albo nie nosisz obcasow. Zgaduje, ze pewnie mieszkasz w jakims mniej 'ciemnogrodowym' kraju na zachodzie i czerpiesz benefity z ciezkiej pracy takich 'oszolomow' jak ja :P. Kobiety sa wlascicielami JEDNEGO procenta swiatowego bogactwa. Stanowimy ponad 50% populacjii. Posiadamy 1% bogactw. Wliczajac w to najbogatsze kraje swiata. Naprawde bardzo smieszne. A to sie wlasnie zaczyna od takich tekscikow, ze 'miesnie sa niekobiece'. F that

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Kochana zapominałaś jeszcze dodać, że np. Francja zaproponowała ostatnio aby w ramach ideologii gender zakazać nazywania rodziców mama i tata bo to krzywdzi rodziny homoseksualne i przyjąć ogólną formę RODZIC 1 i RODZIC 2
W wielu kulturach nie ma w ogole slowa na mama i tata, albo, co szokujace nie wiadomo kim jest tata. I zyja, maja sie dobrze, nic im nie jest. Poczytaj o Kaasi w Indiach, spoleczenstwie matriliearnym . Sa takie jezyki w ktorych nie ma slowa TAK. Nie wystepuje. To jest kwestia nazewnictwa, mozna ich nazywac Mario i Luigi, whatevr.

Stary 2013-07-16, 23:05   #3404
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Kolezanka widac nie ma problemu ze np. w US slowo ?Polack' jest obelga czyli cechuje negatywnie bycie Polakiem. Mi to przeszkadza, widac jej nie.
I co mamy zaciągnąć do sądu wszystkich którzy tak mówią ? Świat jest pełen stereotypów bo taka jest natura ludzka i nic na to nie poradzisz. Lepiej naprawiać ten stereotyp swoją postawą a nie pretensjami do bóg wie kogo
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem
Stary 2013-07-16, 23:17   #3405
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
I co mamy zaciągnąć do sądu wszystkich którzy tak mówią ? Świat jest pełen stereotypów bo taka jest natura ludzka i nic na to nie poradzisz. Lepiej naprawiać ten stereotyp swoją postawą a nie pretensjami do bóg wie kogo
W nazistowskich Niemczech tez zaczel od epitetow. Tam to poszlo dalej, zazwyczaj nie idzie, ale..... naprawic postawa? Znaczy sie osoba dyskryminowana ma to naprawiac? Serio? To cos mi brzmi jak 'nie nos spodnicy, bo sie prosisz o gwalt'. Moim zdaniem trzebva potepic postawe dyskryminujaca, a nie oczekiwac od dyskryminowanego zeby 'naprawial' sytuacje takim a nie innym zachowaniem. To troche tak mi sie kojazy z Django 'good nigga'. Osobiscie jakbym np. uslyszala wspolpracownika tak sie wypowiadajacego, to bym go poprosila stanowczo o zaprzestanie i przeprosiny, a jakby to nie poskutkowalo, to do sil wyzszych. Ja pracuje w takiej firmie, gdzie sa operowanie jezykiem typu 'fag', ' sissy', ' Polack' ' nigger' sie po ostrzezeniach wylatuje na zbity pysk. Dzieki bogu....

Stary 2013-07-16, 23:20   #3406
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Zgaduje, ze pewnie mieszkasz w jakims mniej 'ciemnogrodowym' kraju na zachodzie i czerpiesz benefity z ciezkiej pracy takich 'oszolomow' jak ja :P.
Powiedziałabym Ci kto czerpie największe benefity z pracy uczciwych ludzi w kraju w którym mieszkam ale wprowadzasz taką atmosferę, że po raz pierwszy w życiu boję się powiedzieć prawdę BRAWO ! Wasze obrażanie ludzi bo myślą samodzielnie przynosi dobre skutki ! Dziś krzyczycie a jutro będziecie rozstrzeliwać takie osoby jak ja...
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem
Stary 2013-07-16, 23:25   #3407
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Powiedziałabym Ci kto czerpie największe benefity z pracy uczciwych ludzi w kraju w którym mieszkam ale wprowadzasz taką atmosferę, że po raz pierwszy w życiu boję się powiedzieć prawdę BRAWO ! Wasze obrażanie ludzi bo myślą samodzielnie przynosi dobre skutki ! Dziś krzyczycie a jutro będziecie rozstrzeliwać takie osoby jak ja...
Ciekawe, ze od kiedy jest walka o rownouprawnienie, to ci walczacy jednak zadziej rozstrzeliwuja. Nie zauwazylam, zeby Aborygeni w Australii rozstrzeliwali bialych, zeby czarni w RPA masowo mordowali teraz bialych, zeby kobiety po Sufregettes mordowaly mezczyzn (a to juz 100 lat ruchu, to czas najwyzszy, no nie?). Geje tez sie nie rzucaja z siekiera na hetero. Jedyny wyjatek jaki mi przychodzi do glowy to komunisci, ktorzy mordowali ☠☠☠☠☠☠☠w i arystokracje, i Rewolucja Francuska, ale tam szlo o kase glownie (jak by nie bylo jednak, jest to jakis przyklad na poparcie twojej krwawej teorii). Nie widze, zeby ciemnoskorzy Meksykanie rzucali sie na bialych meksykanow gdyby sie zakonczyla dyskryminacja.
jeszcze pokaz, gdzie cie obrazilam, bardzo prosze, zacytuj jakas obelge.

Stary 2013-07-16, 23:34   #3408
Otero
Raczkowanie

Cytat:
W nazistowskich Niemczech tez zaczel od epitetow. Tam to poszlo dalej, zazwyczaj nie idzie, ale..... naprawic postawa? Znaczy sie osoba dyskryminowana ma to naprawiac? Serio? To cos mi brzmi jak 'nie nos spodnicy, bo sie prosisz o gwalt'. Moim zdaniem trzebva potepic postawe dyskryminujaca, a nie oczekiwac od dyskryminowanego zeby 'naprawial' sytuacje takim a nie innym zachowaniem. To troche tak mi sie kojazy z Django 'good nigga'. Osobiscie jakbym np. uslyszala wspolpracownika tak sie wypowiadajacego, to bym go poprosila stanowczo o zaprzestanie i przeprosiny, a jakby to nie poskutkowalo, to do sil wyzszych. Ja pracuje w takiej firmie, gdzie sa operowanie jezykiem typu 'fag', ' sissy', ' Polack' ' nigger' sie po ostrzezeniach wylatuje na zbity pysk. Dzieki bogu....
Z czym Ty mi tutaj wyskakujesz ? Nazistowskie Niemcy...haha wiedziałam, że Adolf zaraz wyskoczy z kapelusza !Czyli sprowadzasz wszystko do tego, że kto nie myśli dokładnie tak jak Ty jest faszystą ! Tylko to jest paradoksalnie największy faszyzm !
Masz prawo do swoich poglądów tak jak ja mam prawo do swoich !

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Ciekawe, ze od kiedy jest walka o rownouprawnienie, to ci walczacy jednak zadziej rozstrzeliwuja. Nie zauwazylam, zeby Aborygeni w Australii rozstrzeliwali bialych, zeby czarni w RPA masowo mordowali teraz bialych,

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ataki_na_farmy_w_RPA ale skoro 68 tysięcy to dla Ciebie nic...

wikipedia jest taka FASZYSTKOWSKA...
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-17 o 00:10
Stary 2013-07-16, 23:36   #3409
maddzia007
Zakorzenienie

O matko dziewczyna napisała że nie podobają jej się zbyt napakowane kobiety a Ty cacajuate wyskakujesz z nazistami, rasistami i Hitlerem
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 23:37   #3410
Klepsydra88
Zakorzenienie

dziewczyny, ale chyba trochę zboczyłyście z tematu wątku..
Stary 2013-07-16, 23:42   #3411
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
O matko dziewczyna napisała że nie podobają jej się zbyt napakowane kobiety a Ty cacajuate wyskakujesz z nazistami, rasistami i Hitlerem
jest roznica miedzy 'nie podoba mi sie', a 'jest niekobiece', jak miedzy ' nie podobaja mi sie czarni faceci' a ... no wlasnie. Dla mnie koniec OT, chcialam zwrocic uwage tylko na to tysiace razy przewiajajce sie slowo 'kobieco', ktore nie powinno byc uzywane tak beztrosko wcale.

Otero, slowo 'masowo' sie klania. Wikipedia nie jest najlepszym zrodlem. Posluchaj sobie BBC Documentaries Wikipedia at 10 jak masz watpliwosci.

Stary 2013-07-16, 23:48   #3412
Otero
Raczkowanie

Cytat:
jest roznica miedzy 'nie podoba mi sie', a 'jest niekobiece', jak miedzy ' nie podobaja mi sie czarni faceci' a ... no wlasnie. Dla mnie koniec OT, chcialam zwrocic uwage tylko na to tysiace razy przewiajajce sie slowo 'kobieco', ktore nie powinno byc uzywane tak beztrosko wcale.
Na szczęście żyjemy w świecie w którym jeszcze w miarę istnieje wolność słowa...napisz kodeks
'' W jakim kontekście można używać słowa kobieta''!

Wiem, że bardzo odbiegłyśmy od tematu ... Prze-pra-sza-my !
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-17 o 00:02
Stary 2013-07-17, 01:36   #3413
Kreskaaa
Zakorzenienie

Ależ dyskusja. Otero - popieram, precz z polityczną poprawnością!!!
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:08   #3414
konspiracja
Zakorzenienie

Ale ubaw!

Wojująca cacajuate ruszyła do ataku

Cytat:
Mówiąc pół żartem pół serio np. to http://strims.pl/s/Truelolcontent/tb...a-nie-gole-sie
Zaraz sie porzygam

Cytat:
Kochana zapominałaś jeszcze dodać, że np. Francja zaproponowała ostatnio aby w ramach ideologii gender zakazać nazywania rodziców mama i tata bo to krzywdzi rodziny homoseksualne i przyjąć ogólną formę RODZIC 1 i RODZIC 2 . Jak to ma być postęp to ja dziękuję...

Cytat:
posmiej sie jak cie nie zatrudnia, bo mozesz zostac matka, albo nie nosisz obcasow. Zgaduje, ze pewnie mieszkasz w jakims mniej 'ciemnogrodowym' kraju na zachodzie i czerpiesz benefity z ciezkiej pracy takich 'oszolomow' jak ja :P. Kobiety sa wlascicielami JEDNEGO procenta swiatowego bogactwa. Stanowimy ponad 50% populacjii. Posiadamy 1% bogactw. Wliczajac w to najbogatsze kraje swiata. Naprawde bardzo smieszne. A to sie wlasnie zaczyna od takich tekscikow, ze 'miesnie sa niekobiece'. F that[COLOR="Silver"]

Cytat:
W wielu kulturach nie ma w ogole slowa na mama i tata, albo, co szokujace nie wiadomo kim jest tata. I zyja, maja sie dobrze, nic im nie jest. Poczytaj o Kaasi w Indiach, spoleczenstwie matriliearnym . Sa takie jezyki w ktorych nie ma slowa TAK. Nie wystepuje. To jest kwestia nazewnictwa, mozna ich nazywac Mario i Luigi, whatevr.
W jaskiniach też niektórzy żyją, w lesie...
Co tam setki lat postępu cywilizacji - żyją i mają sie dobrze

Cytat:
To wątek o zdjęciach najbardziej motywujacych kobiecych (ooo, upssss - żeńskich) figurach tak?
Słowo kobieco jest jak najbardziej właściwe. I mimo ze istnieją różne typy sylwetki czy tego niektórzy chcą czy nie, istnieje coś takiego jak symbol kobiecości - czyli cycki i tyłek (jeśli chodzi o figurę).
Tak samo jak przerost mięśni jest dla większości niekobiecy.

A tak w temacie - moją pierwszą motywacją byłą niezapomniana Cindy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cc1.jpg (12,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cc2.jpg (9,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cc3.jpg (14,4 KB, 66 załadowań)

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:09   #3415
ajah
wańka wstańka

Otero z tym, ze jak juz wcześniej wsominałam zdjęcie kobiety i jej mięśni, które wcześniej wrzuciłaś ma się nijak do tego jak ta kobieta wygląda na co dzień.

Rozumiem twoje podejście w tak, ze zbyt duzo mięśni robi z kobiety zbyt męską (pytanie gdzie jest granica i co to znaczy za duzo mięsni).
Estetycznie tobie nie pasuje. Nie podchodzi pod kobiecość.
Dla mnie silne, sprawne ciało w większości przyadków jest kobiece.

A przejawy dyskryminacji bardzo mnie draznią.
Stary 2013-07-17, 08:18   #3416
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też. Tak samo jak wywoływanie takich dyskusji o Adolfie...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:44   #3417
malvinus
Raczkowanie

ciekawa jestem ile z Was widzialo na zywo kiedykolwiek kobiete ktora wedlug niektorych wyglada "niekobieco"? ja nigdy... za to kilka z ladnie uksztaltowanymi miesniami, silne, kobiece, kszteltne mi sie zdazylo. a zeby kobieta miala krate na brzuchu to naprawde trzeba OGROMNEGO zachodu i poswiecenia, na co wiekszosc z nas nie stac...

poza tym to jest dzial fittness i uwazam ze wstawianie zdjec kobiet ktore sa skinny fat lub wrecz rachityczne powinno byc pietnowane, nie dlatego ze "my" lubimy miesnie, tylko dlatego ze takie figury nie swiadcza o zdrowiu, prawidlowym odzywianiu i rozsadnym uprawianiu sportu (nie musicie cwiczyc na silowni, ale 40min hula-hop plus godzina podskokow to przesada i ogromny stres dla organizmu)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 10:39   #3418
live
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malvinus Pokaż wiadomość
ciekawa jestem ile z Was widzialo na zywo kiedykolwiek kobiete ktora wedlug niektorych wyglada "niekobieco"? ja nigdy... za to kilka z ladnie uksztaltowanymi miesniami, silne, kobiece, kszteltne mi sie zdazylo. a zeby kobieta miala krate na brzuchu to naprawde trzeba OGROMNEGO zachodu i poswiecenia, na co wiekszosc z nas nie stac...

poza tym to jest dzial fittness i uwazam ze wstawianie zdjec kobiet ktore sa skinny fat lub wrecz rachityczne powinno byc pietnowane, nie dlatego ze "my" lubimy miesnie, tylko dlatego ze takie figury nie swiadcza o zdrowiu, prawidlowym odzywianiu i rozsadnym uprawianiu sportu (nie musicie cwiczyc na silowni, ale 40min hula-hop plus godzina podskokow to przesada i ogromny stres dla organizmu)
Dodam tylko od siebie że ,niestety nie miałam przyjemności spotkać kobiety ładnie wyrzezbionej, ani jednej w moim mieście (mieszkam w małym miescie)przede wszystkim są normalnej budowy co stanowi mniejszość ,albo za chude albo opasłe
live jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 14:22   #3419
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Otero z tym, ze jak juz wcześniej wsominałam zdjęcie kobiety i jej mięśni, które wcześniej wrzuciłaś ma się nijak do tego jak ta kobieta wygląda na co dzień.

Rozumiem twoje podejście w tak, ze zbyt duzo mięśni robi z kobiety zbyt męską (pytanie gdzie jest granica i co to znaczy za duzo mięsni).
Estetycznie tobie nie pasuje. Nie podchodzi pod kobiecość.
Dla mnie silne, sprawne ciało w większości przyadków jest kobiece.

Pytanie jeszcze, czemu mozna "z kobiety robic meska" w innych dziedzinach, takich jak np. inzynieria, noszenie spodni, krotkie wlosy. Charlize Theron w krotkich wlosach nikomu sie nie wydaje "meska", chociaz to w naszym kregu kulturowym typowo meska fryzura, ale jakby miala duzego bica, to juz tak. Czemu? Durny stereotyp. Pamietam jak CEO Yahoo zostala ta sliczna blondynka. Wszyscy byli w szoku, ze na takiej pozycji, jak kobieta, to nie jest jakis babochlop cyborg, sensacje wzbudza do dzis. Dla mnie dziwienie sie, ze kobieta moze miec miesnie i okreslanie tego jako "niekobiecego", to tak jak okreslac Marisse Meyer jako "niekobieca" bo ma typowo meskie stanowisko w typowo meskim srodowisku i branzy. Mysle jednak, ze jakbym wyskoczyla, ze mi sie 'nie podoba" bo jest "niekobieca" w tym, co robi, to by bylo jednak wieksze zdziwienie (oburzenie?) niz na "niekobiece" miesnie. Przeciz to to samo.

Stary 2013-07-17, 15:55   #3420
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie jeszcze, czemu mozna "z kobiety robic meska" w innych dziedzinach, takich jak np. inzynieria, noszenie spodni, krotkie wlosy. Charlize Theron w krotkich wlosach nikomu sie nie wydaje "meska", chociaz to w naszym kregu kulturowym typowo meska fryzura, ale jakby miala duzego bica, to juz tak. Czemu? Durny stereotyp. Pamietam jak CEO Yahoo zostala ta sliczna blondynka. Wszyscy byli w szoku, ze na takiej pozycji, jak kobieta, to nie jest jakis babochlop cyborg, sensacje wzbudza do dzis. Dla mnie dziwienie sie, ze kobieta moze miec miesnie i okreslanie tego jako "niekobiecego", to tak jak okreslac Marisse Meyer jako "niekobieca" bo ma typowo meskie stanowisko w typowo meskim srodowisku i branzy. Mysle jednak, ze jakbym wyskoczyla, ze mi sie 'nie podoba" bo jest "niekobieca" w tym, co robi, to by bylo jednak wieksze zdziwienie (oburzenie?) niz na "niekobiece" miesnie. Przeciz to to samo.
Nie wiem jaki jest sens ciągnąć tą dyskusję, ale odpowiem Ci. To nie człowiek a biologia ukształtowała cechy które rozróżniają kobietę i mężczyznę czy Ci się to podoba czy nie.
O ile przeciętny mężczyzna może dość szybko rozbudować mięśnie, kobieta potrzebuje dużo więcej czasu lub nawet wspomagaczy by osiągnąć takie rezultaty ... Mi osobiście nie przeszkadza jeśli babka tak wygląda (jej wybór) ale mam prawo stwierdzić, że nie jest to dla mnie kobiece . Jestem za równouprawnieniem ale chcę zachować prawo do odrębność płci a Ty chcesz mi to prawo odebrać .

Ps. Zrobiłam trochę z igły widły wklejając to zdjęcie w tym wątku za co przepraszam.

Moje motywacje:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cialo-idealne.jpg (78,4 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 643b938d00019a435006ef8c.jpg (20,9 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ec_500x640.jpg (34,2 KB, 178 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg idealne-cialo.jpg (21,6 KB, 181 załadowań)
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-17 o 16:08
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości