|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zdjecia, ktore was motywuja :) II
Trochę ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3393 |
Raczkowanie
|
Wyrażam tylko swoje zdanie
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Super!!!
Stoi paker z dziewczyną, przytulają się i nagle paker mówi: - Czujesz teraz motyle? Zakochana po uszy dziewczyna mówi: - Tak, czuje a co? - Bo wczoraj robiłem ![]() Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-16 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
otero, no, ludzie ktorzy nazywaja Afrykanow 'czarnuchami' i 'asfaltem' itd tez 'wyrazaja swoje zdanie'. Przypisywanie cech za pomoca cechowania jezyka pozytywnie lub negatywnie nazywa sie gender-biased language. Tak samo jak 'pakerka' 'chudzinka' (o facecie) itd. Powod, dla ktorego kobiety maja wygladac jak meduzy wg naszej 'kultury' jest taki sam, jak ten wg ktorego krepowano stopy kobietom w Chinach. Super sprawa! Bycie bezsilnym chudzielcem nie powinno byc w zaden sposob cechowane pozytywnie w jezyku. Tak samo cechuje sie pozytywnie np. wycinanie kobietom lechtaczki, sa 'czyste', 'gotowe', 'nieskalane'. Subtelne, ale znaczace sa tego typu teksty i niczym sie 'kobieca' figura meduzy nie rozni od 'czystej' waginy ze szrama po lechtaczce. Zgoda, ze jedno robi mniej krzywdy, niz drugie, ale oba sa spoleczna plaga. Kazimiera Szczuka kiedys szeroko opowiadala o 'panu przedszkolance' i jak to brzmi negatywnie i jest oznaka umniejszania kobiecosci. Nie lubie baby, ale na zachodzie wszyscy wiedza co to jest gender/race biased language i takich rzeczy sie unika, przynajmniej oficjalnie. U nas dyskryminacja ma sie w najlepsze i jak widac po Tobie, same kobiety wesolo dowalaja sobie z prawego sierpowego
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2013-07-16 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nazwę was faszystami bo mówicie o wolności a wszystko co się nie zgadza z waszym podejściem nazywacie ciemnogrodem/zacofaniem/faszyzmem (niepotrzebne skreślić). Zapewne jestem teraz zagubioną naiwną owieczką, otumanioną przez kościół i zły męski świat ;D ?
Stoi paker z dziewczyną, przytulają się i nagle paker mówi: - Czujesz teraz motyle? Zakochana po uszy dziewczyna mówi: - Tak, czuje a co? - Bo wczoraj robiłem ![]() Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-16 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3396 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2013-07-16 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Raczkowanie
|
Mówiąc pół żartem pół serio np. to http://strims.pl/s/Truelolcontent/tb...a-nie-gole-sie
![]()
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
Taka wiesz, szokujaca ideologia, ze obie plcie maja rowne prawa, ze np. faceci powinni dostawac urlop tacierzynski, ze kobiety nie powinny bys spolecznie dyskryminowane za bycie kobietami, np. w postaci gender earning gap, ze nie nalezy cechowac negatywnie cech kobiecych w jezyku (np ´stara panna´to duzo wieksza obelga niz 'stary kawaler', po angielsku niuanse takie jak 'tomboy' i 'sissy' i inne takie). Wiesz, wszystkim sie wydaje, ze jak jest 'w prawie' to juz jest ok. To samo jest z np. homo, gdzie 'pedal' albo nawet 'homos' to obelga, ale 'heteros' jakos nie jest nacechowane negatywnie. Poczytaj Tomka Sawyera tam pelno 'niggers' jest, to samo u Sienkiewicza, Kali nieszczesly stereotypowy nierozgarniety itd. Ja np. uwazam ze takie stereotypy nalezy tempic, i wykrzewic tez z warstwy jezykowej. Kolezanka widac nie ma problemu ze np. w US slowo ?Polack' jest obelga czyli cechuje negatywnie bycie Polakiem. Mi to przeszkadza, widac jej nie.
![]() |
#3400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3401 |
Zadomowienie
|
to niw jest tylko ideologia genderowa. W ten sposob pietnuje sie rozne gropu spoleczne. Np w Meksyku to sa tubylcy, slowo 'indio' jest nacechowane negatywnie i jest caly arsenal powiedzonek z tym slowem. Tak samo funkcjonowalo slowo 'nigger', 'cipka' przeciez to samo: cipka=slaby, kobiecy facet.
![]() |
#3402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Stoi paker z dziewczyną, przytulają się i nagle paker mówi: - Czujesz teraz motyle? Zakochana po uszy dziewczyna mówi: - Tak, czuje a co? - Bo wczoraj robiłem ![]() Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-16 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3403 | |
Zadomowienie
|
posmiej sie jak cie nie zatrudnia, bo mozesz zostac matka, albo nie nosisz obcasow. Zgaduje, ze pewnie mieszkasz w jakims mniej 'ciemnogrodowym' kraju na zachodzie i czerpiesz benefity z ciezkiej pracy takich 'oszolomow' jak ja :P. Kobiety sa wlascicielami JEDNEGO procenta swiatowego bogactwa. Stanowimy ponad 50% populacjii. Posiadamy 1% bogactw. Wliczajac w to najbogatsze kraje swiata. Naprawde bardzo smieszne. A to sie wlasnie zaczyna od takich tekscikow, ze 'miesnie sa niekobiece'. F that
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3405 |
Zadomowienie
|
W nazistowskich Niemczech tez zaczel od epitetow. Tam to poszlo dalej, zazwyczaj nie idzie, ale..... naprawic postawa? Znaczy sie osoba dyskryminowana ma to naprawiac? Serio? To cos mi brzmi jak 'nie nos spodnicy, bo sie prosisz o gwalt'. Moim zdaniem trzebva potepic postawe dyskryminujaca, a nie oczekiwac od dyskryminowanego zeby 'naprawial' sytuacje takim a nie innym zachowaniem. To troche tak mi sie kojazy z Django 'good nigga'. Osobiscie jakbym np. uslyszala wspolpracownika tak sie wypowiadajacego, to bym go poprosila stanowczo o zaprzestanie i przeprosiny, a jakby to nie poskutkowalo, to do sil wyzszych. Ja pracuje w takiej firmie, gdzie sa operowanie jezykiem typu 'fag', ' sissy', ' Polack' ' nigger' sie po ostrzezeniach wylatuje na zbity pysk. Dzieki bogu....
![]() |
#3406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze pokaz, gdzie cie obrazilam, bardzo prosze, zacytuj jakas obelge.
![]() |
![]() |
#3408 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz prawo do swoich poglądów tak jak ja mam prawo do swoich ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ataki_na_farmy_w_RPA ale skoro 68 tysięcy to dla Ciebie nic... wikipedia jest taka FASZYSTKOWSKA...
Stoi paker z dziewczyną, przytulają się i nagle paker mówi: - Czujesz teraz motyle? Zakochana po uszy dziewczyna mówi: - Tak, czuje a co? - Bo wczoraj robiłem ![]() Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-17 o 00:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
O matko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale chyba trochę zboczyłyście z tematu wątku..
![]()
![]() |
#3411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Otero, slowo 'masowo' sie klania. Wikipedia nie jest najlepszym zrodlem. Posluchaj sobie BBC Documentaries Wikipedia at 10 jak masz watpliwosci.
![]() |
![]() |
#3412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
'' W jakim kontekście można używać słowa kobieta'' ![]() Wiem, że bardzo odbiegłyśmy od tematu ... Prze-pra-sza-my ![]()
Stoi paker z dziewczyną, przytulają się i nagle paker mówi: - Czujesz teraz motyle? Zakochana po uszy dziewczyna mówi: - Tak, czuje a co? - Bo wczoraj robiłem ![]() Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-17 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
Ależ dyskusja.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3414 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale ubaw!
Wojująca cacajuate ruszyła do ataku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co tam setki lat postępu cywilizacji - żyją i mają sie dobrze ![]() Cytat:
Słowo kobieco jest jak najbardziej właściwe. I mimo ze istnieją różne typy sylwetki czy tego niektórzy chcą czy nie, istnieje coś takiego jak symbol kobiecości - czyli cycki i tyłek (jeśli chodzi o figurę). Tak samo jak przerost mięśni jest dla większości niekobiecy. A tak w temacie - moją pierwszą motywacją byłą niezapomniana Cindy:
![]() |
![]() |
#3415 |
wańka wstańka
|
Otero z tym, ze jak juz wcześniej wsominałam zdjęcie kobiety i jej mięśni, które wcześniej wrzuciłaś ma się nijak do tego jak ta kobieta wygląda na co dzień.
Rozumiem twoje podejście w tak, ze zbyt duzo mięśni robi z kobiety zbyt męską (pytanie gdzie jest granica i co to znaczy za duzo mięsni). Estetycznie tobie nie pasuje. Nie podchodzi pod kobiecość. Dla mnie silne, sprawne ciało w większości przyadków jest kobiece. A przejawy dyskryminacji bardzo mnie draznią.
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
Mnie też. Tak samo jak wywoływanie takich dyskusji o Adolfie...
![]()
![]() |
#3417 |
Raczkowanie
|
ciekawa jestem ile z Was widzialo na zywo kiedykolwiek kobiete ktora wedlug niektorych wyglada "niekobieco"? ja nigdy... za to kilka z ladnie uksztaltowanymi miesniami, silne, kobiece, kszteltne mi sie zdazylo. a zeby kobieta miala krate na brzuchu to naprawde trzeba OGROMNEGO zachodu i poswiecenia, na co wiekszosc z nas nie stac...
![]() poza tym to jest dzial fittness i uwazam ze wstawianie zdjec kobiet ktore sa skinny fat lub wrecz rachityczne powinno byc pietnowane, nie dlatego ze "my" lubimy miesnie, tylko dlatego ze takie figury nie swiadcza o zdrowiu, prawidlowym odzywianiu i rozsadnym uprawianiu sportu (nie musicie cwiczyc na silowni, ale 40min hula-hop plus godzina podskokow to przesada i ogromny stres dla organizmu)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O ile przeciętny mężczyzna może dość szybko rozbudować mięśnie, kobieta potrzebuje dużo więcej czasu lub nawet wspomagaczy by osiągnąć takie rezultaty ... Mi osobiście nie przeszkadza jeśli babka tak wygląda (jej wybór) ale mam prawo stwierdzić, że nie jest to dla mnie kobiece . Jestem za równouprawnieniem ale chcę zachować prawo do odrębność płci a Ty chcesz mi to prawo odebrać . ![]() Ps. Zrobiłam trochę z igły widły wklejając to zdjęcie w tym wątku za co przepraszam. Moje motywacje:
Stoi paker z dziewczyną, przytulają się i nagle paker mówi: - Czujesz teraz motyle? Zakochana po uszy dziewczyna mówi: - Tak, czuje a co? - Bo wczoraj robiłem ![]() Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-17 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.