Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 22:01   #541
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

A czy przy każdej wizycie gin powinien usg dopochwowym sprawdzić szyjkę? Czy to "obowiązkowe" badanie? Mi np. badał tylko raz, z miesiąc temu, kiedy pojawiłam się u niego zmartwiona skurczami. Szyjka była zamknięta i 3,89 centymetrowa. Wczoraj jak byłam nie sprawdzał szyjki.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:03   #542
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Nie było mnie tutaj trochę, więc pewnie sporo z Was mnie nie kojarzy. Cóż zacznę od tego, że jestem już mamą 16 miesięcznej Zuzi Więcej o nas możecie poczytać na naszym blogu http://zuziulek.blogspot.com/
Tam również doczytacie zapewne, że jestem w 30 tygodniu ciąży i że od początku mam z nią nie lada problemy. Niedawno wróciłam ze szpitala, grozi mi poród przedwczesny, niestety na skutek stresu i gimnastyki przy mojej rozbieganej córce tak się właśnie stało, że teraz do porodu mam odpoczywać i się nie wysilać. Płakać się chce, gdy codziennie rano mąż wywozi moją Zuzię do rodzinki i wraca wieczorem po pracy... Tym samym możecie się domyślić, że mamy dla siebie tak niewiele czasu ... To tak po krótce o nas i co u nas...
ja Was pamietam jakos to foto mi utkwilo w pamieci
w kazdym razie zycze zdrowka, odpoczywaj ile mozesz i czasami wpadaj, ja zaraz zerkne do Ciebie na bloga
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:06   #543
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niee mlebidakin stracila kruszynke kolo 12 tc.

Natala ma rację Mlebidakin straciła swojego maluszka ok. 20tyg.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:07   #544
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wiem, już popatrzyłam Będę się mniej przejmować.

Ja jestem przeczulona przez przypadek tej mojej koleżanki-jej córcia urodziła się ważąc 1600 g. pod koniec 8 miesiąca ciąży! Czekali i czekali,ale nie przybierała, więc było cc.
Teraz malutka ma 5 miesięcy i waży jakieś 5 kg, więc dalej niezbyt dużo. Taka jest malusia

Także naprawdę najważniejsze,żeby zdrowe było. Aczkolwiek nie powiem-słodka ta moja córcia w brzuszku i jej wygibasy Kocham ją tak bardzo,że jak o tym myślę to mam łzy w oczach.
Stary 2013-07-16, 22:10   #545
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A czy przy każdej wizycie gin powinien usg dopochwowym sprawdzić szyjkę? Czy to "obowiązkowe" badanie? Mi np. badał tylko raz, z miesiąc temu, kiedy pojawiłam się u niego zmartwiona skurczami. Szyjka była zamknięta i 3,89 centymetrowa. Wczoraj jak byłam nie sprawdzał szyjki.
W pierwszej ciąży sprawdzał mi tylko 2 razy .
Teraz przy każdej wizycie -z tym,że mi się skracała. Jeśli u Ciebie wszystko ok z szyjką to nie musi robić usg za każdym razem.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no wlaśnie ja też miałam te wyciśnięcie krwi z macicy po porodzie, ale tylko raz i porządnieto chyba normalka

a swoją drogą, wróciłam niedawno od gin. przez 6 dni szyjka niby skrociła się o 0,5cm, ale wiadomo jak to wychodzi na różnych sprzętach stwierdziła niewydolność szyjki, zaproponowała pessar.. choć ja osobiście dosyć sceptycznie narazie na to patrzę. szyjka ma obecnie 31mm, za tydzień kontrola, czy nadal sie nie skraca. oczywiście leżing sreżing plackiem.

Ja to miałam dwa razy-mega nieprzyjemne.
31mm to chyba całkiem nieźle choć skrócenie o 0,5cm w ciągu 6 dni to dosyć sporo. Szkoda,że nie ma możliwości zbadania na tym samym sprzęcie.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:12   #546
teacherka
Zakorzenienie

Też pomyślalam o Mlebidakin i też wydaje mi się, że to było ok. 20 tc....
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:14   #547
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ladan, chciałam tylko napisać że nie powinnaś tak ignorować tego rozwolnienia, bo grozi Ci odwodnienie a w ciąży to bardzo niebezpieczne...
bierzesz coś w ogóle w związku z tym?
nie biorę.. nie za bardzo wiem co
przyjdzie D. to mu o tym powiem, bo się serio zaczęłam martwić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 22:16   #548
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a chociażby probiotyk jakiś + np orsalit dla uzupełnienia płynów/elektrolitów...

nie ma żartów, skonsultuj to koniecznie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:17   #549
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a chociażby probiotyk jakiś + np orsalit dla uzupełnienia płynów/elektrolitów...

nie ma żartów, skonsultuj to koniecznie
dzięki bardzo!
Stary 2013-07-16, 22:17   #550
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
a podoba mi się imię Zuzia ale wiem właśnie, że to małe rozrabiaki są, poza tym TŻ się nie podoba to imię, więc szukaliśmy innego

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Misia Moje życie bez niego się skończyło, moje życie z nim właśnie się zaczęło. Bez żalu żegnam to stare… piękne to
dziękuję .
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
rubinka Ja miałam ten sam wymiar łożka dla Mai i pościel wzięłam 120/90. Do dzisiaj pod nią śpi,wiec jest wystarczająca

Tż skręcił komodę,więc mogę powoli wkładać ubranka i inne pierdołki

Pogoda mnie wykańcza... za ciepło jak dla mnie

Jutro z rana jadę na glukozę...ciekawa jestem jaki wynik będzie
ja mam za tydzień glukozzę. TŻ musi ze mną jechać.
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
OK w takim razie zamawiam 120x90.

Też jutro jadę na glukozę. Na samą myśl mi słabo. Ale staram się o tym nie myśleć.
Dasz radę !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:25   #551
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Natala ma rację Mlebidakin straciła swojego maluszka ok. 20tyg.
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
faktycznie poszukalam nie wiem co mi sie ubzduralo ze bylo to wczesniej.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 22:27   #552
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
faktycznie poszukalam nie wiem co mi sie ubzduralo ze bylo to wczesniej.
pamiętam, że wtedy już myślałyśmy, że mamy "najgorszy etap" za sobą a tu taka tragedia
Stary 2013-07-16, 22:27   #553
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

inwersja najlepszego

ladanse czytałam i nadrabiałam kilka stron myśląc co z Tobą, nie bgatelizuj, Ty jestes wazna i Córeczka a nie jakieś śluby!

matal to już wiadome, że konieczna operacja TZ?

dzisiaj wróciła moja mama z chorwacji, opalona wypoczęta pokazywała foty i opowiadała, potem polozylam sie na drzemke która trwała 3 godziny
a wieczorkiem wybralysmy w ikei meble i jedziemy po nie na koniec msca! nanana jaram sie, do tej pory nie wiem czy bede mogla wprowadzic sie do mieskzania babci takze na razie szykuje miejsce w rodzinnym mieszkani, dobija mnie to ale ciesze sie chociaz ze jakis malutki kacik mam

a jeszcze sie dowiedzialam ze chyba w tym roku mama pojedzie jeszcze na cypr i sis chyba z nia i ze swoimi facecikami! a ja kisic sie bede we wro, no ewentualnie pojade 30 km na wies do babci;D

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:28
Stary 2013-07-16, 22:30   #554
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ladanse czytałam i nadrabiałam kilka stron myśląc co z Tobą, nie bgatelizuj, Ty jestes wazna i Córeczka a nie jakieś śluby!
Stary 2013-07-16, 23:00   #555
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczaczki ale z drugiej strony dlaczego tak wcześnie ten zastrzyk?Oni podobno po porodzie też nie dają zawsze tylko wtedy, kiedy dziecko ma inną grupę krwi niż mama?
po 1 super że wizyta udana i wagą się nie przejmuj nic a nic, ale to już dziewczyny pisały
a po 2 odnośnie tych zastrzyków po porodzie, to przynajmniej w moim szpitalu jest tak, że badają krew dziecka po porodzie jeśli jest konflikt u rodziców i wtedy podają, bądź nie.
Natomiast wynik grupy krwi dziecka później już samemu jeśli chcesz możesz zbadać i może wyjść inny niż po porodzie, bo podobno to może się zmienić czy jakoś tak ;p

Cytat:
Ja nie wiem jak to jest, ale może badają w takim przypadku od razu skoro zapytałam ginkę o ten zastrzyk a ona mi powiedziała,że podają go dopiero kiedy okaże się,że dziecko ma inną grupę krwi niż matka
dokładnie tak choć jak widać po bajce to w jej szpitalu nie badają, a tak czy tak podają immunoglobulinę więc od szpitala zależy

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
chyba nie musi sprawdzać, jeśli na badaniu na samolocie nie wyjdzie mu że jest krótka
jeśli jest oznaka skracania to później się ma mierzoną co wizytę aby sprawdzać czy nadal to postępuje i w jakim tempie i żeby porównywać wyniki
Stary 2013-07-16, 23:07   #556
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Na teofilowie w teofilku jest duze stoisko z bielizna staniki do karmienia też mają, polecam wiesz.gdzie jest teofilek?
nie no chyba, że chodzi o C.H. Teofil, to widzać je z daleka jak się jedzie Aleksandrowską.
Ciekawe czy mają takie kosmiczne rozmiary

Cytat:
Inwersja, dzięki za info. Zrobię podejście do tego Alles Mama a jak nie znajdę to pewnie będę probować, choć z mierzenia wychodzą mi takie cuda niewidy, ze aż nei chce mi sie wierzyć (nagle mam małą miseczkę tylko kosmiczny obwód )

Koszmar z tym przedwczesnym porodem... Naprawdę,dziękuję za każdy tydzień, każdy dzień, który Zuzia spędza grzecznie w brzuszku...
ja mam odwrotnie, pod biustem normalnie, za to miseczka taka jakby mi miał biust eksplodować. no bo proszę Cię, rozmiar L czy M... a to moje obecne H nie jest jakoś mega za małe.
coś mi tu nie gra, dlatego obawiam się zamawiać przez net. No chyba, że ja aż tak nieudolnie się mierzę co też jest możliwe, bo ciągle mi ta miarka spada.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
rozwala mnie moja nieudolność mam mały brzuch, a i tak jestem jak kaleka jakaś, z łóżka ciężko wstać, wanny nie umyję, pranie wieszać ok, ale tylko na suszarce pokojowej, nawet krewety sama nie ogarniam
mało się nie poryczałam z tego, ale małż wyluzował atmosferę i powiedział, że weźmie palnik i opali mnie jak kurczaka i będzie git
w sobotę wizyta, ale mam nadzieję, że gin przyzwyczajony bo mało perfekcyjnych "fryzurek"

za to zaraz będziemy oglądali Kilera jakoś nas naszło- kidyś polskie komedie były super, nie to co teraz
ciesz się, że możesz poprać i poprasować, bo ja mam zakaz od lekarza i ciuchy leżą i nie ma kto tego zrobić.

a co do jeża, to już go dawno zlałam.
wcześniej używałam kremu do depilacji Veet. teraz boje sie tam takiej chemii pakować. a na maszynkę ja mam bardzo wrażliwą skórę i jak się objadę to mi potem wychodzą czerwone krosty, niekiedy ropne. a potem dochodzi do tego wrastanie włosków.
jak mi długość przeszkadza, to biorę nożyczki i tnę. jak im przy porodzie będzie przeszkadzać, to niech mnie golą. wtedy to już mi wszystko obojętne będzie.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
u mnie póki co nic nie leci, ale chyba nie ma reguły na to kiedy powinno zacząć lecieć?!
nie ma reguły kiedy i czy w ogóle będzie. w szpitalu przewinęły mi się na sali dziewczyny w 35tc, 39tc, które w ogóle siary nie miały.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
bo są 40x60 i 60x60 i 60x90
ja bym wzięła największe. jak to mówią, z większego nie wyleci

ladanseuse14
tak jak mówi Lola, pierdzielić ślub i to w dodatku nie Twój

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-17 o 04:02
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 23:14   #557
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A i chciałam Was zaprosić do udziału w konkursie na moim blogu, sporo firm zafundowało nagrody, więc jeśli Was zainteresuje to tu macie link
http://zuziulek.blogspot.com/2013/07/konkurs.html
A konkursik jest nie tylko dla Mam ale też dla brzuchatek Także jak chcecie coś wygrać dla pociech to zapraszam

Uciekam na krótki spacer, bo od tego siedzenia w domu zwariować można...

Buziaki i postaram się zajrzeć jutro do Was
Asika a Ty nie udzielałaś się w PM 2010?? BO tak coś kojażę. Jakbym miała mieć córkę to na 100 % nazwałabym ją Zuzanna A tak będzie Staś

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 23:18   #558
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
No pamiętam, ze wszystkie już nyslalysmy, ze takie niebezpieczeństwa już za nami

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
inwersja najlepszego

matal to już wiadome, że konieczna operacja TZ?

dzisiaj wróciła moja mama z chorwacji, opalona wypoczęta pokazywała foty i opowiadała, potem polozylam sie na drzemke która trwała 3 godziny
a wieczorkiem wybralysmy w ikei meble i jedziemy po nie na koniec msca! nanana jaram sie, do tej pory nie wiem czy bede mogla wprowadzic sie do mieskzania babci takze na razie szykuje miejsce w rodzinnym mieszkani, dobija mnie to ale ciesze sie chociaz ze jakis malutki kacik mam

a jeszcze sie dowiedzialam ze chyba w tym roku mama pojedzie jeszcze na cypr i sis chyba z nia i ze swoimi facecikami! a ja kisic sie bede we wro, no ewentualnie pojade 30 km na wies do babci;D
Jeszcze nie, na razie ma skierowanie, a będzie rozmawiał, czy to konieczne, bo to nowa lekarka, a kamienie ma nie od dziś...

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
po 1 super że wizyta udana i wagą się nie przejmuj nic a nic, ale to już dziewczyny pisały
a po 2 odnośnie tych zastrzyków po porodzie, to przynajmniej w moim szpitalu jest tak, że badają krew dziecka po porodzie jeśli jest konflikt u rodziców i wtedy podają, bądź nie.
Natomiast wynik grupy krwi dziecka później już samemu jeśli chcesz możesz zbadać i może wyjść inny niż po porodzie, bo podobno to może się zmienić czy jakoś tak ;p

dokładnie tak choć jak widać po bajce to w jej szpitalu nie badają, a tak czy tak podają immunoglobulinę więc od szpitala zależy

chyba nie musi sprawdzać, jeśli na badaniu na samolocie nie wyjdzie mu że jest krótka
jeśli jest oznaka skracania to później się ma mierzoną co wizytę aby sprawdzać czy nadal to postępuje i w jakim tempie i żeby porównywać wyniki
Bo w szpitalu badają z krwi pepowinowej i zaleca się nie wcześniej niż po pół roku zbadać grupę krwi. Ja.Edzika nie znam, bo nie sprawdziliśmy, jak będziemy jakieś morfo robić, to poprosimy o oznaczenie grupy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 23:20   #559
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bo w szpitalu badają z krwi pepowinowej i zaleca się nie wcześniej niż po pół roku zbadać grupę krwi. Ja.Edzika nie znam, bo nie sprawdziliśmy, jak będziemy jakieś morfo robić, to poprosimy o oznaczenie grupy.

a no właśnie, nie widziałam dokładnie co i jak i pięknie wytłumaczyłaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 23:33   #560
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

Naszla mnie myśl, ze ja się boje noworodka... Strasznie to glupie, bo przecież Edi zdrowy, super się rozwija. Ale normalnie boję się, ze nie ogarne

Nie mogę spać, bo nadal brzuch mnie boli. 2 no spa i ba razie bez poprawy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-16, 23:37   #561
Larysa88
Zakorzenienie

no to co mamy powiedzieć my, takie które albo w ogóle nie miały kontaktu z noworodkami, albo jak ja, 8 lat temu przy chrześniaku, ale wtedy to jakoś stresa nie miałam od razu hop siup na ręce, przewijanie, odbijanie, karmienie (bo jego mama miała jakieś zapalenie, antybiotyki i wsumie nie karmiła piersią) sama na spacery z nim chodziłam, no nic a nic się nie bałam ja nie wiem o co chodzi ;D
Stary 2013-07-16, 23:39   #562
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Cytat:
No pamiętam, ze wszystkie już nyslalysmy, ze takie niebezpieczeństwa już za nami

Jeszcze nie, na razie ma skierowanie, a będzie rozmawiał, czy to konieczne, bo to nowa lekarka, a kamienie ma nie od dziś...

z tym chociaż mam z bani, bo mamy z małżem identyczne grupy krwi. oboje B Rh(+). więc młody będzie miał albo B, albo 0. inaczej będzie listonosza
no i konflikt też odpada.

jedynie małż nie może być dawcą krwi, bo ma już przeciwciała na HCV. chory nie jest, bo badaliśmy to w jakimś genetycznym badaniu, że wirusa w organiźmie nie ma, organizm sam zwalczył. pozostał jedynie ślad w postaci przeciwciał. no ale to już go dyskwalifikuje.
Stary 2013-07-16, 23:52   #563
shure
Zadomowienie

Ja narazie sie nie boje noworodka ale po pierwszym jego ryku mozliwe ze zaczne

Kurde z dnia na dzien mam wrazenie ze brzuch mi ogromnie rosnie byle mi skory wystarczylo;p takto 5 miesiecy nic nie bylo widac a teraz wywalilo mnie jak niewiem.

Najgorsze jest to ze pepek mi sie splyca a ja nie chce miec wystajacego

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 00:10   #564
Larysa88
Zakorzenienie

jestem w szoku, albo wczoraj się nie przyglądałam sobie podczas kąpieli i później olejkowania albo brzuch mi urósł strasznie w ten 1 dzień? pierw idzie brzuch potem ja !

no nic trzeba się kłaść
Stary 2013-07-17, 04:37   #565
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Dzień dobry Mąż mnie obudził jak do pracy się zbierał...co Ja mam robić o 5 rano

Cytat:
bo są 40x60 i 60x60 i 60x90
Unie w szpitalu wymagają żeby mieć 60x90

Cytat:
Jagody!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:18   #566
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

Próbuje otworzyć oko i obudzić Ede. Jestem dzielna, dam radę!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-17, 06:26   #567
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem w szoku, albo wczoraj się nie przyglądałam sobie podczas kąpieli i później olejkowania albo brzuch mi urósł strasznie w ten 1 dzień? pierw idzie brzuch potem ja !
Mam to samo

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Naszla mnie myśl, ze ja się boje noworodka... Strasznie to glupie, bo przecież Edi zdrowy, super się rozwija. Ale normalnie boję się, ze nie ogarne

Nie mogę spać, bo nadal brzuch mnie boli. 2 no spa i ba razie bez poprawy...

Jak brzuch - lepiej?

Stary 2013-07-17, 06:29   #568
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mam to samo

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Jak brzuch - lepiej?

A mój nie rośnie, od dłuższego czasu mam 108 cm, ale przynajmniej może obejdzie się bez nowych rozstepow.

Brzuch pobolewa, ale chyba jest lepiej niż wczoraj. Rano zawsze mnie w sumie boli, a za 30 minut biorę no-spa.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-17, 06:47   #569
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść, od 6 nie śpię.Kota wpuściłam na chwilę na łóżko, przyszedł mąż, dał mi buziaka, a nad kotem zaczął się rozczulać, pieścić, głaskać. Jestem zazdrosna!

Dzięki dziewczyny za pocieszenie odnośnie wagi małej. Ja nie jestem panikarą jesli chodzi o siebie, ale jeśli chodzi o dzieci lub mojego kota to już zupełnie inna sprawa. Ciągle się martwię,że chore,że coś sobie zrobią itp. i dlatego jak mnie ktoś prosi o pilnowanie mu dzieci to jest to dla mnie najcięższa psychicznie przeprawa.

Cytat:
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA TROSKĘ I MARTWIENIE SIĘ O NAS!

no dziś 2 razy woda z tyłka i jak jutro gin nie odbierze to przejdę się albo tam do gabinetu (mam niedaleko) albo nie wiem
A mdłości, skurcze?
Mi nadal to dolega,ale nie jakoś strasznie. I nic poza tym. Pani dr poleciła jeść dużo bananów, pomidorów. I mam dzisiaj sobie 4 tabletki węgla rozdrobnić na raz w wodzie i wypić. Na ulotce pisze,że 10-11 ale z tego to by chyba mogły być zaparcia

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Ja to się ciągle swojemu na coś skarżę-a to na ból pleców a to na pękające naczynka krwionośne( mam ich całe mnóstwo ) mojemu by do głowy nie przyszło złościć się o takie rzeczy-tego jestem pewna . Słyszę tylko "jesteś w ciąży i masz prawo tyć,mieć rozstępy i inne ciążowe dolegliwości "
Ja też mojemu ciągle narzekam, a on mnie pociesza. Kochane to.

Cytat:
ciekawy artykuł

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html

co prawda jeszcze sporo czasu do wyboru II fotelika, ale teraz jest jeszcze czas na czytanie
i może do tego czasu foteliki 9-18 montowane tyłem staną się bardziej popularne
Bardzo ciekawe. Masz taki dla Marysi?Bo tutaj pisza tylko o firmie Besafe-są jeszcze foteliki tego typu z innych firm?

Cytat:
wzięłam podpaski poporodowe bella... a oświećcie mnie jakiej wielkości podkłady na łóżko mam wziąć ?
60x90

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Chyba nie będzie tak źle, bo terminy są porozkładane w 2-3 miesięcznych odstępach A tu jest tylko 8 tygodni płatnego macierzyńskiego. Poza tym w firmie jest już ze 120 ludzi, więc znajdzie się ktoś na zastępstwo. Dadzą rade

Od lotu tak mnie łupie w krzyżach, że nie moge na doopie usiedzieć dłużej niż 30min Chyba po prostu od zbyt długiego siedzenia w jednej pozycji. Macie jakieś sposoby na ból krzyży i bioder?
OMG to okropne!!!
8 tygodni to ledwo się połóg kończy, a ta dzidzia taka malutka.
Jak ja długo siedzę to też mnie krzyż boli. Mi trochę pomaga jak daję sobie termofor a potem mąż to rozmasowuje.

Cytat:
http://demotywatory.pl/4171178/Niesamowita-animacja dopiero byłaś krewetką, a zaraz będziesz się rodzić, Elenko
Elenka dłuuuugo będzie gładką krewetką

Cytat:

No właśnie, co szpital to obyczaj.

Cytat:
a no właśnie, nie widziałam dokładnie co i jak i pięknie wytłumaczyłaś

Cytat:
no to co mamy powiedzieć my, takie które albo w ogóle nie miały kontaktu z noworodkami, albo jak ja, 8 lat temu przy chrześniaku, ale wtedy to jakoś stresa nie miałam od razu hop siup na ręce, przewijanie, odbijanie, karmienie (bo jego mama miała jakieś zapalenie, antybiotyki i wsumie nie karmiła piersią) sama na spacery z nim chodziłam, no nic a nic się nie bałam ja nie wiem o co chodzi ;D
Też to miałam pisać.
Jak mój 4letni dzisiaj bratanek był niemowlaczkiem to raz go wzięłam na ręce w Wigilię (miał wtedy 1,5 miesiąca), w dodatku to było jak siedziałam więc był bezpieczny, a tak cz siak wyszło nieudolnie. Nigdy nie przewijałam, nie odbijałam, nie karmiłam.
Za to mój mąż zajmował się dziećmi siostry także coś tam wie

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Matal filmik fajny, ale nuta dla mnie przerażająca jak na ten temat Kojarzy mi się bardziej z filmami wojennymiAle i tak sie poryczałam bo tej krewetce tak bije serduszko. A w komentarzach pod filmem rozwodzą się o aborcji.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-17 o 06:50
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:02   #570
karolson
Zakorzenienie

Witam z rana i ide robic zapiekanki na sniadanko

Ta firma Besafe to jest Maxi Cossi o

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości