| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-07-16, 10:43 | #4711 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Konin 
				 | 

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat: 
 Czasem spi jsk u Ciebie tydzien bez pobudek,a potem jazda przez kolejny.do tego dochodza sny. Rano budzi sie 6-7,ale jak przychodzi do mnie to zwykle jeszcze zasypia na troche. Problem teraz mam taki,ze nawet jak G.spi cala noc to ja sie budze inie moge zasnac.przeszkadzaja mi odglosy ulicy,a nad ranem ptaki. Zatkac sienie zawsze moge,bo musze slyszec co sie dzieje i tylko lykam tablety ziolowe na sen...jak dlugo tak pociagne?nie wiem.dzis obudzilam sie z zesztywnialym kregoslupem...tak sie wyspalam. Rany!moj tyle na dzialce to przez rok nie zrobil...jak mamy grilla organizowac to mi sie odechciewa na poczatku,bo jeczy ze bedzie musial pol dnia rozpalac...trawnik kosil RAZ. 
				__________________ http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png | |
|     | 
|  2013-07-16, 12:31 | #4712 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Mrowak- ciesze sie ze ze spaniem gabi lepiej. Szkoda ze z Twoim gorzej   moja mama bierze jakies tabletki na sen ale one na recepte. Podobno nie uzalezniaja. Mama je bierze jak ma gorszy dzien i boi sie nocy albo jak np 2 noce gorzej spala. Mala mi dzis budzila sie 3 razy- na siku, na "nie chce lali" i na kupke i jestem dzis jak przetracona. Szybko czlowiek sie przyzwyczaja do dobrego  za to wstala o 8   
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | 
|     | 
|  2013-07-16, 13:06 | #4713 | |
				 | 

Cytat: 
 Asia, moja jeszcze w nocy niestety w pieluszce. Wiem, ze to moze dziwne, ale nawet myslec nie chcę o tym, że miałabym sama sobie strzelić w kolano i jeszcze doprowadzić do tego, że będzie się budzić na siku... Jak sama dorośnie do decyzji zdjęcia jej na noc to będę myśleć. 
|     | 
|  2013-07-16, 13:17 | #4714 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat: 
 te fajne, ale cena już mniej http://allegro.pl/befado250p015-kapc...377870494.html viggami http://allegro.pl/obuwie-zamienne-sa...383960230.html zetpol http://allegro.pl/kapcie-dzieciece-r...386530140.html a swoją drogą dla mnie to słabe jest, że mówią na co mają być zapinane butki-czy na rzepa czy na na zapinkę. Wiadomo, że sznurówki to słaby pomysł, ale z dwóch powyższych np. to już rodzic powinien wybrać co jego dziecku będzie lepiej zakładać. Są przecież też wkładane, na zameczki... 
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | |
|     | 
|  2013-07-16, 13:22 | #4715 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat: 
  właśnie takie jak te w linku befado co pokazałaś bym chciała kupic, ale tu znowu problem, bo ten ciumrok mały mi się potyka w tych odkrytych palcach  po domu jeszcze jak Cię mogę, bo w miarę powoli chodzi, a w przedszkolu i w tych kapciach na ogródek jak ciepło wychodzą, nie zmieniają butów zazwyczaj, to zaraz zęby wybije  no i niestety, ale z neta mu też nie zamówię, bo on ma chudą kostkę, muszą być dobrze dobrane te kapcie   
				__________________ K & I    | |
|     | 
|  2013-07-16, 14:09 | #4716 | ||
				 | 

Cytat: 
 W sumie nie jest powiedziane, że będzie się budzić na sikanie. Moja rzadko się budzi  Raz na jakiś czas. sama musisz zdecydować kiedy rezygnujesz z pieluch. Swoją drogą dziwię sie tylko, że pozwala sobie tapieluchę założyc, bo moja jak tylko sie oduczyła pieluchy w dzień to na noc był problem żeby ją przekonać do założenia... Cytat: 
  tak więc nie zamierzam się "spalać" przy wyborze. Kupię co trafię  Laski, ona nadal robi te rzadkie kupki. Zastanawiam się czy iśc z nia do lekarza jeśli poza tym nic jej nie dolega? ma humor, nic ją nie boli, pije dużo, nawet ma apetyt (tu akurat niestety). Dziś już były 3 kupki (malutkie objętościowo). Kupka jest ze śluzem- nie wiem czy to normalne przy rozwolnieniu bo nigdy nie miała  Dziś dostała już raz probiotyk i raz węgiel i nadal nie przechodzi   
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | ||
|     | 
|  2013-07-16, 14:09 | #4717 | |
				 | 

Cytat: 
  i faktycznie wybór mały 
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | |
|     | 
|  2013-07-16, 14:10 | #4718 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Cytat: 
 Ogólnie poza tym coś jej jest? Moja na szczęście się w nocy na siku nie budzi, rano leci, Dziś ma koleżankę od 11 godziny i dziecka nie mam... pięknie się bawią. | |
|     | 
|  2013-07-16, 14:12 | #4719 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Kubuś nigdy mi się na sikanie nie obudził  a no  Idę się położyć, póki bestie śpią....pewnie zaraz wstaną małpy jedne, o ta już jeczy, no to sobie poleżałam   
|     | 
|  2013-07-16, 14:13 | #4720 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Cytat: 
 a ta kupka jest bardzo bardzo luźna? Moja też nie chciała na noc pieluchy jak się oduczyła w dzień, jakiś czas zakładałam jeszcze na kupkę ale i to się udało przemóc   | |
|     | 
|  2013-07-16, 14:41 | #4721 | 
				 | 

Dziś jest trzeci dzień. Kupki są luźne ale nie jest to woda. Taki krowi luźny placek   A jak są siuśki to się wszystko wymiesza jak się nocnikiem ruszy. Sorka za obrazowość   bao- tam jest dawkowanie- 2 razy dziennie po pół łyżeczki, ja jej nawet daję ciut więcej niż to pół. Niestety bez mleka się nie obędzie. Strasznie ryczy i spać nie chce iść  więc znów jej dałam na 150 ml wody niecałe 2,5 miarki, więc takie ledwo, ledwo ale jednak. Żadnego kleiku ryżowego ani marchwiany nie chce  jedynie kisiel dziś zjadła a poza tym kanapki z chudą szyneczką. Moja się budzi ale rzadko. Sika na śpiku i idzie spać dalej. Wolę nawet jak mi się obudzi bo śpi wtedy dłużej (czytaj do 6.45  ) a jak nie to siku ją zbudzi koło 6 i już ciężko żeby zasnęła. Ale to nie reguła. 
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-07-16 o 14:43 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-07-16, 14:51 | #4722 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Kurcze, no to chyba nie taka znowu sraczka dosłowna co? poczekaj jeszcze do jutra, jak nadal będzie to wtedy idź...ja bym się jednak wstrzymała, jak nie ma gorączki, poje, jest normalna, to bym nie szła - ale ja to mam schizę, że pójdę z gównem - dosłownie  a wrócę z niewiadomo czym  może jej przejdzie...nie wiem czy mleko tu taką rolę wielką odgrywa  Kubuś jak miał 2 razy sraczkę, to mleko i tak pił, właśnie z tych samych powodów co Wercia, ale taką zupkę z samej marchewki i ryżu mi zjadał bez niczego, może jakoś ją zaszantażuj?chociaż pewnie już wszystkiego próbowałaś.... 
|     | 
|  2013-07-16, 15:25 | #4723 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Co do samego zakładania to nie ma problemu z tym. 
				__________________ http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png | ||
|     | 
|  2013-07-16, 15:30 | #4724 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Witam My jesteśmy nad morzem, pogoda dzisiaj średnia, ciepło ale nie ma słoneczka. Wczoraj poleżelismy na plaży, mała wykąpała się w morzu, mimo że woda zimna  Bao ja do przedszkola przynosiłam piżamkę, ubranka na zmianę, chusteczki higieniczne i nawilżane, papier ksero. Zosia nosiła plecaczek, ale to może z 5 osób tylko miało, bo w sumie nie bardzo potrzebny. Szczoteczke i kubeczek przynosiłam w styczniu chyba, bo na poczatku nie myli ząbków. Panie piżamki kazały podpisać na metce długopisem, zresztą one wiedzą co jest którego dziecka. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- a co do butów to nie było jakiś wymagań, Zosia na początku miała na rzep, później balerinki-trampeczki z h&mu wkładane, a jak gorąco to sandałki. 
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-07-16 o 15:29 | 
|     | 
|  2013-07-16, 19:28 | #4725 | ||
| Zakorzenienie | 

Asia zdrówka dla Werci. Coś  mi się wydaje że znowu zmianę klimatu okupuje tym razem chorym brzuszkiem a nie infekcją.  Tak w ogóle to widzę że teraz sporo dzieciaczków jest chorych. Cytat: 
  bo oczywiście nawet jak zasnę spokojnie i Zosia śpi tez spokojnie to mnie coś obudzić musi. Jak mówisz a to deszcz trzaskający o parapet a to zwierzaki różne za oknem, sąsiad wychodzący do pracy w środku nocy a o ptakach, zwłaszcza papudze sąsiadów z pierwszego, nie wspomnę. Najchętniej bym wiatrówkę kupiła i wybiła wszystko  . Uwierz że mnie nawet psy ze schroniska budzą nad ranem a schronisko mamy jakieś 3 a może 5 km od nas. Cytat: 
 Nakręciłam się odrobinę  ale to Ciebie personalnie nie dotyczy, wiadomo. A może źle zrozumiałam  Znowu coś przeczytałam czego nie ma. Madzia a Ty tej nogi to nie powinnaś mieć choć trochę unieruchomionej ? Toż przecież jak na rowerze jeździsz toi ścięgno tez obciążasz. Posiedź trochę na tyłku dla własnego dobra żeby gorzej nie było. Zwykle przedszkola dają rodzicom listę potrzebnych rzeczy dla dziecka. W każdym jest inaczej. Nie zauważyłam u nas żeby jakoś specjalnie naciskali na konkretny rodzaj obuwia zmiennego. Była tylko uwaga żeby to były buciki, które samo dziecko potrafi założyć. Oczywiście panie pomagają ale wiadomo sznurowanie grupie 20-tu paru par , kapciochów to trochę zajmujące   
				__________________ Żmijka najsłodsza | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-16, 19:40 | #4726 | 
				 | 

też mi się to bardzo nieteges wydaje-to wychodzenie w kapciach   podobnie jak "leżakowanie" na pluszakach. Masakra u was ta rządząca klika   
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | 
|     | 
|  2013-07-16, 20:12 | #4727 | 
				 | 

Tez mi sie to dziwne wydalo ale nie skomentowalam jako ze o przedszkolach malo wiem   Mala znow srolnela luzno  jak jutro nie przejdzie to w czwartek idziemy do lekarza. 
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | 
|     | 
|  2013-07-16, 20:14 | #4728 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  z tymi kapciami na dwór to jest tak, ze dzieci wychodzą po obiedzie, czyli w okolicach 14ej, a sporo dzieci jest już wtedy odbierana, a te które siedzą dłużej, a wracają z ogródka na sale to już nie mają butów zmienianych. Czysto jest, jak na moje oko, sprzątane i odkurzane jest codziennie, ale na pewno jakieś specjalnej sterylności nie ma  no i w tych kapciach na polu latają jak pogoda jest ładna, jak błoto to nie (chyba - tak sobie tłumaczę  )To u nas listy nie dają z niczym, bo wsio kupują co najtańsze z naszych skłądek  nawet szczoteczki do zębów i pastę....i tu znowu mi nie pasuje, bo ja mu myję elmexem i taką samą bym mu kupiła, a pieron wie czym oni im tam myją   Cytat: 

__________________ K & I    | ||
|     | 
|  2013-07-16, 20:22 | #4729 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-07-16, 20:32 | #4730 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

U nas w przedszkolu mały zl tez nie ma obuwia zmiennego , chodzą w tych w których przyszli . Juz sie do tego przyzwyczailam , przebolałam przy młodym jak zaczął chodzić , tak tu juz jest .  A o myciu zębów czy lezakowaniu to juz nie wspomnę , chyba ze w prywatnych zlobkach - przedszkolach bo zazwyczaj sa razem . Maja osobne pokoje z lozeczkami , nawet wózkami bo to różnie bywa z dzieciakami . Mały od września będzie chodził od 9-12 , przyjdzie go pani odbierze i inne dzieci , pójda razem do szkoły i tam zje lunch , skończy o 15.30 . ASIULEK jak nie przejdzie to idź . | 
|     | 
|  2013-07-16, 21:45 | #4731 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Cytat: 
  . Ja także dołącze do tychniewyspanych. Nie wiem czy to wiek czy nerwica ale nie mogę spać. Idę spać po 1 a budzę się po 5  . Pije melise ale nic to nie daje. Chyba muszę załatwić sobie zoloft. Moje dziecko nic nie miało podpisane w przedszkolu. Miała własna szafkę w której trzymała wszystko. Pizamka leżała zawsze na jej lezaczku pod poduszką. Oliwka tez ma zakładaną pieluszkę na noc. W przedszkolu w czasie snu tez czasami sikała. Ona często w nocy sika i jej to nie budzi. 
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-07-16 o 21:57 | |
|     | 
|  2013-07-16, 21:57 | #4732 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2013-07-16, 21:58 | #4733 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Edzia ogromne gratulacje   Bao - normalnie jakbym o swoim zadupiu czytała , z tym że u mnie to nawet nie ma dobrej knajpy . Na głównej ulicy naliczyłam ostatnio 7 sklepów do wynajęcia . Poza nim są sklepy typu : plus , banki , apteki , natura . Czyli same duże sieci które sobie z czynszem poradzą . Małe się zamykają . wyprzedaje się nawet facet co miał 19 lat sklep z rzeczami dla dzieci i też już się zwija . Za to markety mają się dobrze . mamy och wszędzie pełno , a kolejne dwa za chwilkę się otworzą   Na ulicy gdzie pracuję , też jest 6 lokali do wynajęcia . Mi się w bańce nie mieści jak można nie zmieniać dzieciakom butów .    
				__________________ *Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-16, 22:20 | #4734 | 
				 | 

ANIA a wyobrazić sobie w zimie jaki dylemat , puszczam go w kozakach i będzie musiał sie w nich grzać , w sali , potem przejście do drugiego przedszkola i tam kolkejne 3 godziny . Myślałam żeby mu dawać na zmianę ale będzie musiał je targac z jednego przedszkola do drugiego , nie wiem co na to panie . Juz bym mu kapci nie dawała ale jakieś sportowe , bo kapcie zamoczy jak inni bedą chodzić w normalnych . Jeszcze liczę na to ze zima nie przypyli to w polbutach mógłby chodzić , mniej zamieszania .  Co kraj to obyczaj  . | 
|     | 
|  2013-07-16, 22:23 | #4735 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
  I nie umie założyć bluzy rozpinanej na zamek z takimi przez głowę dobrze sobie radzi Cytat: 
  Cytat: 
  wiesz co w sumie sama nie wiem ,bo ja się autanem pryskam a mika raz tym a czasem pianką ,oba chyba dobre jednakowo. Jak wejdę w las i się spryskam to na początku latają w koło,ale po chwili już ich nie ma nagroda nie ucieknie  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
   Najlepiej jak nie raz się budzę bo słyszę u sąsiada coś tarabanią jakimś młotem albo coś innego sie tłuką i wsciekła idę do okna kto mi tu spać nie daje i sobie nagle uświadamiam ,że jest zwykły dzień tygodnia godzina 9-10 i jaśnie hrabinę obudzili  Zrobiłam dzisiaj w końcu malowanie kuchni, i już w sumie skończyłam ,jeszcze tylko jedna ściana mi została do przetarcia bejcą ,następny będzie korytarz,młody się męczy ze swoim pokojem ,powiedziałam że palcem tam nie tknę ,chyba że pokazując co ma jeszcze poprawić.Niech się uczy ,na razie sobie pomalował sufit i poszpachlował ściany,jutro ciąg dalszy  Powiedzcie jak to jest ,jak nic nie robię ,nie mam co robić to nawet pies z kulawą nogą nie zajrzy nie zadzwoni,jak tylko mam robotę to zaraz się wszyscy na kawę pchają a telefon aż podskakuje. U nas to samo z bezrobociem , padaniem sklepów. Bardzo targowisko miejskie budują ,ciekawe kto tam będzie handlował  W 12 tysięcznym miasteczku do którego jeżdżę przeważnie na zakupy jest aż 7 marketów ,z jednej strony fajnie bo idę do jednego sklepu i wszystko kupię i czasem fajne promocje są ale z drugiej strony szkod ami tych ludzi którzy są zmuszeni zamykać małe sklepiki które prowadzili "całe życie" bo nie wyrabiają.Część z nich się trzyma pewnie tylko dlatego że na krechę dają ,co to dalej z tą naszą polską   | ||||||
|     | 
|  2013-07-16, 22:30 | #4736 | 
| Zakorzenienie | 

Bao ale tu nawet o sterylność nie chodzi tylko o zwykłą czystość i higienę. Przecież swojemu Kubusiowi po spacerze zdejmujesz buty co by Ci nie nabrudził w domu tym bardziej że Isia na etapie wycierania wszystkiego. I z chodzeniem w kapciach tylko w budynku przedszkole jest codziennie sprzątane i myte (to to samo) wiem bo sąsiadka z góry sprząta. Kurcze w głowie mi się nie mieści że jednego dnia dzieciaki gonią po trawniku a później po sali w tych samych butach a później się kładą na dywanach i pluszakach w tym samym miejscu. Nawet jak wychodzą tylko popołudniami. W naszych okolicznych przedszkolach dzieciaki wychodzą głownie przed południem a później to zależy od pogody po leżakowaniu też. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. No dobra, nie ma się co emocjonować zbytnio  U nas też padają sklepy starsze i nowe, nawet te w galeriach, których jest za dużo. Zresztą nie tylko sklepy. 
				__________________ Żmijka najsłodsza | 
|     | 
|  2013-07-17, 05:50 | #4737 | 
				 | 

Wake up   juz dzień , nima spania   | 
|     | 
|  2013-07-17, 06:27 | #4738 | 
| Zakorzenienie | 

Libra dobrze  że jaśnie pani hrabina późno się układa do snu to jest wytłumaczenie dla 8-9   Zresztą przy tak intensywnych dniach jak Twoje to można sobie pospać. 
				__________________ Żmijka najsłodsza | 
|     | 
|  2013-07-17, 07:01 | #4739 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  jak już apteki zaczęły padać (na marginesie, moje miasto jest jedynym miastem w Polsce, gdzie na 1 mieszkańca przypada najwięcej aptek  ), ba, ostatnio zamknęli nawet Alior bank i jakiś Getin bank (taki zielony), to już jak coś takiego ada to dobrze nie jest. Niestety wiąże się to ze zwalnianiem ludzi, którzy tam pracują...straszne to jest  Cytat: 
  oczywiście, ze to dla mnie niedopuszczalne, tylko co ja mam zrobić? Jak się odezwę, to mi moment dziecko wykreślą  już chciałam go na angielski nie zapisywać, moja koleżanka (Isi chrzestna) tam prowadzi, obie wiemy jak ta "nauka wygląda", z resztą sama go uczę, to po jakiego waął muszę za to bulić 50zł/mc??no ale w pierwszej kolejności są przyjmowane dzieci, których rodzice wyrażają zgodę na full service...wiec musiałam podpisać i na to zgodę (co jest dla mnie bez sensu). To nie jest angielski metodą zabawy, że dziecko super łapie itd., jakbym nie wiedziałą, to bym nie miała nic przeciwko, ale koleżanka moja uczy i sama jest wnerwiona, ze nic z dziećmi zrobić nie może, często jest tak, ze dzieci nie wyrobią się z jedzeniem i angielski przepada, często jest odwoływany, a jak już jest, to zanim się dzieci zbierze to mija z 10 minut, a na grupę przewidziane jest 15ście... Ehhhh dużo mogłabym pisać, najprawdopodobniej pochodzi tu tylko przez rok, a później go przeniosę do prywatnego, gdzie jest też grupa żłobkowa dla 2 latków i pójdą razem z Isią. No chyba, ze tu otworzą grupę dla 2 latków,to zostanie. Jedyne do czego nie można się przyczepić, to panie opiekunki - babki są świetne, dzieci się mnóstwo uczą, fajne zabawy, gry, piosenki itd. oraz jedzenie - gotują na miejscu, wszystko świeże i takie domowe  , wszelkie niedociągnięcia wynikają z rządzącej dyrektorki (baba objęła stanowisko jak ja byłam w zerówce), to ona tak wymysla z tymi kanapkami, butami, angielskim....a, ze jest to ścisłe otoczenie burmistrza - to nie trzeba nic dodawać   
				__________________ K & I    | ||
|     | 
|  2013-07-17, 07:40 | #4740 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Mój tata w domku jednorodzinnym narzeka że od 3 rano już mu za oknem świergolą, a od 5 rano sąsiedzi mający firmy budowlane, i zapaleni wędkarze auta szykują  Za to mnie nic nie przeszkadza  Prucz synka co o 6.30 krzyczy z łazienki "mama już" bo po kupie trzeba dupkę wytrzeć  Mrowak ja jestem jeszcze w szoku że mój tz coś na działce zrobił. Bo najczęściej to ja jestem tam z dzieciakami jak on w pracy(więc większość doby, bo np wczoraj był w niej 15h)i wracam żeby mu obiad pod nos podac, bo inaczej by makaron z paczki wcinał. Teraz się postarał bo od 2 tyg spałam w gościnnym, taki foch mnie ogarnął. U mnie w mieście od kilku lat jedyne co powstawało to duże sieci sklepów. Jakbym miała kasę to bym w jeden dzień miała jakiś pomysł na interes. Nawet głupi mały sklepik wynająć blisko rynku i szkół i sprzedawać tą bąbelkową herbatę  Asiulek i jak sytuacja na froncie. Może taki sezon że dajesz więcej owoców czy warzyw i dlatego ta kupka luźniejsza. Ugotuj jej marchwiankę z ryżem i ziemniakami. U mnie na działce posadziłam 5 cukini(sadzonki kupne bo te moje wogle nie wyszły :/)Mam taką dużą górkę na którą nie miałam pomysłu, i tylko tam zielsko rosło, a na skalniaczek kasy braknie, to tam je posadziłam, a na zewnątrz to posadziłam 3 sadzonki dyni. Cukinia ma takie piękne wielkie liście, i praktycznie co kilka dni muszę kilka szt. już takich dużych zerwać, bo rośnie expresowo. Dzisiaj dzięki temu mam leczo, choć niektórzy to zwą bigosem z cukini  Wszystkich znajomych i sąsiadów obdarowywuję   
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

to chyba wszystko już mamy
 to chyba wszystko już mamy