|
|
#1081 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak to jest z zielonymi ?jesli oboje rodziców ma ten kolor ??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrej nocki
|
|
|
#1082 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuźwa następna wyjeżdża z przepisami..... Cytat:
koleżanko weź mi tu nie bluźnij bo widziałam zdjęcie na fb z -30 kg....jakby mi się tak chciało jak Tobie się nie chce....( do pamiętniczka musisz okazać brzuch )Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
poka poka poka - wsysio kcem obaczyc
Cytat:
Cytat:
- moja spacerowka sie rozkalda w sumie Emilianowi wszytsko jedno czy siedzi czy lezy - wazne zeby byl w ruchu ![]() Cytat:
- jak by mi sie chcialo - to bym wygladala jak 3 klasie podstawoki - znaczy sie CHUDA po raz ost wtedy bylam a teraz wygladam jakbym znowu byla w ciazy no nic Emiliano nakramiony i spi - tez Lecem aaa i Malpka - codziennie GLosuje a jak tam statystycznie prwadzisz czy jak
|
|||
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niko obudził się dzisiaj o 3.30 i zarządał butli
w ogóle to zmienił taktykę przedtem jak się budził to tarzał się po łóżku i chrumkał a potem zaczynał płakać, a teraz gada po swojemu tak głośno, zupełnie jakby krzyczał DAJCIE MI JEŚĆ, ILE MAM CZEKAĆ!!!Cytat:
Cytat:
u nas to samo. Rączki całe oślinione, przy okazji wszystko inne też
|
||
|
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie z samego ranka
![]() Nestelle co do Kubusia - dzieciaczki tak maja, że są bezpośrednie i mówią co im ślina na jezyk przyniesie i na pewno za żadne skarby świata MAMUSI swojej ukochanej by nie zamienił nawet za możliwośc jedzenia lodów 5 razy dziennie. Co do przeciagania się po jedzeniu, to ja tam specem nie jestem, ale być może Kubuś tak na przekór Tobie, bo zwracasz na to uwagę i go upominasz, a dzieciaczki sa przekorne nawet te najgrzeczniejsze wyrośnie z tego Ja tam w zadnym wypadku nie chce sie wtrącać w Twoje wychowanie ani urazić Ciebie - mój guru - nie pragnę![]() może by tak jakoś odwrócić uwagę od tej potrzeby przeciagnięcia - może jakiś konkurs, np. kto przez tydzień przez 10 minut po posiłku się nie poruszy t dostaje punkcik na na koniec tygodnia kto uzbierał najwiecej punkcików to nagroda - cudowna, wspaniała - np. jedna gałka loda więcej tak tylko dywaguję i może głupie to co wymyśliłam, - po prostu chciałam ociupinke pomóc.Dziewczyny a teraz prosimy o kciuki - idziemy dziś na szczepienie ;/ Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-07-17 o 07:17 |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
O dziwo jestem wyspana mimo nocnych pobudek ![]() zaraz sie ubieram i jedziemy na zakupy z Marcelkiem - wstapie do "smyka" i moze upoluje pampersy, dzisiaj 20% na wszystko w DM z okazji remontu sklepu ![]() Cytat:
http://www.ceneo.pl/13306118 ohh ja obstawiam u nas zielone brazowe tez ladne, ale do blond wloskow zielone lub niebieskie to miodzio ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za miłe słowa odnośnie córuni i kocyka
![]() Nestelle my w poniedziałek byliśmy na zakupach na malcie i w CK ale co coś przymierzyłam to odkładałam bo ten brzuch pochwal się sukienkami
|
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
fakt z wygodna nie była do kąpania, ale tż dał rady ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- a jeszcze jedno : moni_ka.g - robisz jeszcze te aniołki ?????? |
||
|
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, Cytat:
![]() Cytat:
co do przeciągania to nie jest one na przekór -tylko jak mi tłumaczy "jak sie mocno najem to czuje potrzebe przeciągniecia sie wtedy jedzenie lepiej sie ułozy " .mi sie to kojarzy z jaskiniowcami -brakuje jeszcze aby sobie beknął za szczepienie Cytat:
ja jestem mistrzem w wynajdywaniu tego co trzeba ukryc .... dzisiaj zabieram dzieciaki ,toboły i jade na wies - ja na ploty i dzieciarnia na zabawy ...mam nadzieje ze pamietam jak sie dojezdza bo to jakies 80 km - kurcze jak sie nie pojawie na forum tzn ze sie zgubiłam i mieszkam na polach własnie sobie przypomniałam ze tzta mojego nie poinformowałąm ze wyjezdzam ...tak sie ostatnio mijamy ze gdyby czytał wizaz to by wiecej wiedział co u mnie biore tableta to moze gdzies was podczytam ale i tak nie produkujcie duzo !Na SPACERY wychodzic ! piekny dzień dzisiaj
|
|
|
#1090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na brzuchu nie chce jeździć? Cytat:
Cytat:
tutaaj sobie sprawdz http://koloroczu.pl/ my też pneumokoki ;/---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
Mój też jeździ w wózku z lekka podniesiony bo inaczej nadaje strasznie. Wczoraj byłam na szczepieniu i pediatra kazał ćwiczyć z małym podnoszenie do siadu a więc chyba raczej o ile nie jest dziecko zmuszane do siedzenia w wózku tylko na regulowanym podgłówku to chyba nic nie powinno się stać. Mój Miki też objada stale rączki aż na nadgarstkach ma takie krwiaczki tak ciągnie
![]() Ja nadal nie ma @ a mały waży 7 kg
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! zaraz bd nadrabiac. Wrzuce Wam tylko mojego Misiaczka z rana
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage ![]() super a co dziś tak późno zawsze o 8 piszesz dobra my nie spimy od 5 z przerwami, nadrobiłam was, florek miał okazje sie wygadać ide go zmusić spać dalej dobranoc
|
|
|
#1094 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
fryzury na Mariana robią furorę na forum
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
unormuje się za jakiś czas. Tez to przechodziliśmy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wyjazdach to albo robimy dzień brudasa i tylko buzie "na sucho" przemywam, u moich rodziców w wielkiej misce, u teściów w wanience (bo z miłości do wnuka w nią zainwestowali - szkoda że kupili za małą ) Zdarzyło się też w brodziku od prysznica. Myślę, że już niedługo normalnie w wannie.Cytat:
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Kończymy dziś 3 miesiące
i z tej okazji syn mój zrobił mi prezent zycia- wstał tylko jeden raz w nocy! To nic, że zapewne to było jednorazowe i że ja budziłam się milion razy sprawdzać czy jest ok Ale i tak się wyspałam
|
|
|
|
|
#1097 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tym przeciągniem to śmieszne przyzwyczajenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale była baaaaardddzzzzooo głodna bo to po kąpieli było przed spaniem! ale śmiesznie to wyglądało![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
DDD a to dlatego dziś później, że Miska uwaga wstała po 7 ale tylko dlatego, że nie spała od 3:30 do 5:00 więc musiała odespać to co nie spała
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
MBZ♥
|
za szczepieniaLiwka lusterko polecam, akurat trafiłam na obniżkę w smyku i kupiłam z fp ![]() Moderna, powodzenia na łowach parowar superStrippi Tajgusia nie ożna ćwiczyć z dzieckiem do siadu ![]() Oliwka, pięknie się Córcia prezentuje ![]() Wczoraj Roszpunka po kąpaniu mało zjadła jak na Nią i byłam przygotowana na pobudkęw nocy, a tu niespodzianka, spała do 7 potem zjadła i dalej śpi
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wyjazd - ODPOCZYWAJ !!! takze ![]() WITAM - sie w srode - o dziwo za oknem nie Pada .... ale slonca tez nie wiedac - wstalismy ok 8.45 - Milus lezy w bujaczku a ja jem sniadanko - jak skoncze dam go na mate - moze sie zmeczy i pojdzie spac aaaa i tajgusia - se tak zerknelam na twoj ciazowy brzuszek - i az zazdrosc mnie wziela - SLICZNY byl pozniej wam cos upisze - ale musze sie do tego przygotowac psychnicznie, bom wczoraj nie ogarnelam systemu jak to przeczytalam |
||
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Na kontroli bioderek dowiedziałam się, że moje dziecko też jest grzybem, znaczy się - dorodna ![]() Stracha się nabawiłam, obcinając Róży paznokcie. Kawałek paznokietka wystrzelił mi i spadł jej do oka, na dolną powiekę. Trochę się namęczyłam, żeby wyjąć, ale już miałam czarne wizje, że jej wpadnie pod powiekę i koniec. A to ostre przecież. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hello Nadrabiam jeszcze Wasze wczorajsze pisanie. Krzyś dosypia, więc jem śniadanie i czytam ![]() Od dwóch dni Krzyś ma jakieś dziwne ataki płaczu - takie nagłe i ostre, jakby się wystraszył czegoś (ale nie, że sen, bo nie śpi wtedy). Pomaga utulenie i TYLKO przeze mnie :/ Skok? Bo wczoraj wyszłam na 10 minut do sklepu, a On tak się rozpłakał, że TŻ nie mógł Go uspokoić Dopiero cycek pomógł (ale głodny nie mógł być jakoś bardzo, nie AŻ TAK...).
|
|
|
#1104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za grzyba![]() no a z paznokciem to aż taki odrzut był!? dobrze, że wyjęłaś!
|
|
|
|
#1105 |
|
MBZ♥
|
Nestelle udanego wyjazdu i daj znać jak dojedziecie
Nyaa, ja poznaję kiedy Roszpunka jest głodna bo w nocy też kręci głową i mlaska ![]() Maria, o kurde, dobrze że udało Ci się wyciągnąć ![]() Liwka oki zakaz przyjełam Kasia co się stało
|
|
|
|
|
#1106 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no WSPANIALY prezent oby tak czesciej ![]() Cytat:
o tak ZGADZAM SIE Cytat:
za grzyba no a akcja z paznokciem - nie za fajna - ja Mlodemu obcinam jak spi - wtedy nie jest napiety i se moge manerwrowac ile wlezie ![]() to dzis ja upisze z okazji ''mojego pamietnika'' - na fb, jestem w ''tajnej'' grupie Polskich Mamusi w Bergen - cos ale jak tu gadamy pomagamay sobie co gdzie i jak zalatwic - i ost Laska pisze posta - ze jej dziecko ma 14m i idzie do przedszkola od sierpnia ( ost tydz sierpnia, zaczyna sie tu szkola ) - no i jej pytanie odnosnie - Karmienia dzieci w przedszkolu - pozwolcie ze wam zacytuje niektore wypowiedzie kolezanek: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba trzeba bedzie zainwestowac w dobry ''jedzeniowy termofor'' - bo przeciez jak np wroce na 17 z nim do domu - to on zje mi cala lodowke a poza tym uwazam ze min 1 dziennie ten cieply musi byc - szczegolnie ze dzieci tam spedzaja cale dnie - czy smieg czy slonce czy deszcz czy wiatr - na dworze!!! |
|||||||||||
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawką i ciastem kruchym z malinami
![]() Filip jeszcze śpi, także mogę spokojnie wypić kawkę, wczoraj był tak marudny, że wieczorem byłam padnięta jak nigdy. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej. Z tego co pamiętam: Bzinka ja bym tak nie woziła jeszcze dziecka, chyba troszkę za wcześnie. Mój Filip pewnie też by był zadowolony w takiej pozycji ale nawet nie mam zamiaru jeszcze znosić spacerówki. My na razie bardzo mało spacerujemy bo Filip uleży 10min i krzyk. Tak więc biorę go na dwór albo na rękach i się huśtam z Nim na huśtawce albo kładę w bujaczku na stole a ja czytam i piję kawkę albo po prostu chodzimy w koło domu i zwiedzamyOliwka, Liwka śliczne dziewczynki Strippi waga nie idzie w górę, więc nie masz się czym przejmować, super wyglądasz za wytrwałość
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Dzieki za rady co do spacerowki, chyba wroce na razie do gondoli jednak, bo w tej spacerowce na plasko niezbyt wygodnie jest raczej. A to lusterko gdzie montujecie? Ja mam baze na tylnm fotelu za pasażerem i nie wiem gdzie moglabym zamontowac lusterko bo mam kombi a tam nie ma tylniej szyby
|
|
#1109 | |||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
U moich rodziców nie kąpaliśmy, no ale krótko u nich byliśmy. Na dłuższych wyjazdach jeszcze nie byliśmy.![]() Cytat:
Udanego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() Super wdzianko! Cytat:
![]() Dawaj! |
|||||
|
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Mąż oczywiście kupuj, a ja przeliczam ile rzeczy za to mogę kupić Roszpunce
ale przynajmniej masz spokojne zakupy
na szczęście on zupełnie olał sprawę i bawił się dalej, ale ja miałam doła.... 

)

.mi sie to kojarzy z jaskiniowcami -brakuje jeszcze aby sobie beknął 

ale muszę to zmienić jakoś....