Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 09:18   #3181
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Ja też miałam mrówki. Na samiutkim początku ciąży kiedy głowy nie mogłam ruszyć od razu wymiotowałam. Mieliśmy nowiutką wyremontowaną kuchnię i czarny blat, wchodzę do kuchni tak się przyglądam, i coś mi się rusza na tym blacie, A tam pełno mrówek, w szafkach od groma! Męczyliśmy się z nimi prawie miesiąc. I od początku dezynfekcja:/ Stosowaliśmy i proszek i spray, narazie nic nie ma. Ale w koło domu też wysypałam ten proszek.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:19   #3182
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja wstałam rano i od rana mam takiego nerwa że masakra!!! Zamówiliśmy z mężem teściowi prezent na urodziny ( od wszystkich dzieci- wart 350 zł), wczoraj sprawdzam status przesyłki, bo kurierem miała przyjść, pisze że w doręczeniu, tzn że kurier ją ma i powinna dojść, dzisiaj rano wchodzę, sprawdzam i okazuje się że niby kurier doręczył paczkę. No ja pier**** !!! Ciekawe gdzie ją doręczył, zadzwoniłam zrobiłam dym, kurier nie odbiera, pani zgłosiła sprawę do oddziału w krakowie i teraz czekam na ich odzew. Ja piernicze nie dość że to nie była mała paczka, pani mi powiedziała że jakiś Pan Nowak ją odebrał, no wszystko fajnie tylko u mnie we wsi nie ma Nowaka i ten baran kurier pojechał do miejscowości o takiej samej nazwie tylko że w innej gminie zapewne!!!!!
Ten pan Nowak zachował się niegrzecznie odbierając coś czego nie zamawiał. Mam nadzieję że szybko rozwiążą tą sprawę i paczka szybko trafi w Wasze ręce

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie,
w ogóle nie mam na nic chęci.
Wczoraj byłam u dziewczyny, która ma córkę , i sprzedawała po niej rzeczy. Miałam kilka rzeczy odłożonych. Weszliśmy do domu a tam pełno ciuszków od koloru do wyboru, wszystkie w idealnym stanie. Zaczęła nam pokazywać każdy jeden ciuszek i zaczęłam wybierać. Nagle mój mąż się zapytał "ile za to wszystko?Proszę to wszystko zapakować" Stwierdził że tak mu się podobają wszystkie ciuszki, że nie jest w stanie wybrać I większość rzeczy dziewczyna kupiła w Next, więc te ciuszki kupiliśmy za bezcenI są śliczne Zaraz może uda mi się wkleić parę zdjęć.
I kupiłam do łazienki dwie wymarzone doniczki
dla męża
Teraz czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ups...ja nie wiem jak oni te paczki dostarczają

Jaki zgrabny i uroczy po prostu

Nie pisałam jaki wczoraj nerw miałam.
Najpierw w Urzędzie Miasta młody szczylek dostał za swoje,bo się z łaska odzywał do mnie i do tż.I jeszcze odwrócił się plecami i gada do nas,jak ja tego nie lubię Jakby za kare tam siedział,niech się zamienię,chętnie wezmę jego etacik

Potem w straży miejskiej byliśmy bo dostaliśmy mandat.Stanęliśmy w takiej bocznej uliczce,zero znaku,dużo miejsca,nikogo nie zastawiliśmy i poszliśmy sprawdzić tylko do urzędu czy jest wydział geodezji.I po 15 minutach bach mandat jest.Polowali po prostu,dziady jedne!!!
Ale się bojowo nastawiłam,już mnie strażnik wkurzył na początku, bo cały czas do mnie ja pani nie pytałem,ale ja miałam dużo do powiedzenia
Jeszcze mnie karetka postraszył że wezwie jak się źle czuję.Ja mówię że czuję się dobrze tylko okoliczność mnie zdenerwowała.
I te swoje paragrafy itp, no to ja dalej w zaparte i mówię że mam wrażenie że straż miejska tylko czyhała na nas,a on się wkurzył tym i mówi to skoro czyhała to 200 zł mandatu i 2 pkt karne będą,więc ja a na jakiej podstawie, a on w pewnym momencie do mojego męża pan to ma ciężkie życie.
No to teraz się we mnie zagotowało i powiedziałam już wprost w mając ten mandat i wszystko, że niech się liczy ze słowami i że nie życzę sobie takich niekulturalnych tekstów.I wyszłam.
Cham jeden
A i mąż mandatu nie dostał.Przynajmniej taki plus.
Straż miejska to wyjątkowo upierdliwe bestie
A gościu serio jakiś cham

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
fajna reakcja męża

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

wrzucałam zdjęcia na Kate Middleton moja jest lekko zmieniona, ale to był pierwowzor, swojej zdjęcia nie mam, zapomniałam zrobić
Jak napisałaś że wrzucałaś zdjęcie Kate to już sobie przypomniałam co to za sukienka była
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:23   #3183
Dzastin08
Wtajemniczenie

Lineczka,sporo już tego wszystkiego masz

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:23   #3184
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze przerąbane:/ Ja tak kiedyś też coś zamówiłam z Siódemki, też dostarczyli komu innemu (a nawet się nazwisko nie zgadzało) obiecałam sobie że więcej nie skorzystam z ich usług.

za 22 tydz.
I sobie przypomniałam że jestem w 24 tc
To też była siódemka tyle że zamawialiśmy od gościa z allegro więc nie było innego wyboru, jakby była poczta polska a siódemka to wybrałabym pocztę ale gościu miał tylko siódemkę do wyboru

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:26   #3185
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Lineczka,sporo już tego wszystkiego masz
ale jeszcze i lista do kupienia spora

zastanawiam się nad termometrem i kurczę jestem w kropce bo nie wiem jaki mam kupić

aaa i jeszcze jedno: jaki smoczki będziecie kupować? anatomiczne, antykolkowe, ortodontyczne? bo ja na razie mam jeden silikonowy, ale chciałabym jeszcze dokupić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 09:28
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:27   #3186
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja już mam:
- ubranka
- wanienkę
- mate do wanienki
- rożek
- 4 kocyki cienkie i 1 gruby- muszę dokupić jeszcze jeden z tych grubszych
- 3 pieluszki flanelowe- jeszcze ze 2 muszę kupić
- wkładki laktacyjne
- frida do noska
- płyn do mycia ciała i włosów
- 10 sztuk pieluch tetrowych- jeszcze ze 20 dokupię
- majtki siateczkowe wielorazowe
- krem ochronny Mustela
- smoczek silikonowy
- łańcuszek do smoczka
- zestaw do pielęgnacji paznokci
- szczotkę+ grzebyk do włosków
- termometr do wody
- próbkę kremu Sudocrem
- komplety poszewek na pościel (dostałam je ale mi się nie podobają :P)

no i do odebrania mam:
- łóżeczko
- laktator ręczy i elektryczy
- przewijak

i to tyle mam na razie

zapomniałam że mam jeszcze 3 reklamówki zabawek dla takiego dziecka które już zaczyna się interesować czymkolwiek

aaaaaaa i karuzelę do łóżeczka mam
Chyba nawet połowy z tego nie mam
o mamooo, chyba powinnam zacząć panikować i wziąć się za kompletowanie wyprawki

Uciekam bo się w końcu na autobus spóźnie i do szkoły rodzenia nie dotre
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:32   #3187
kyte
Wtajemniczenie

to tylko namiastka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (50,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (50,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (59,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (45,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.jpg (76,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 31.jpg (48,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (41,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (50,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (46,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (83,0 KB, 12 załadowań)
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 09:36   #3188
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
oo to już ciuszków masz kupę

nemosek, zapomniałam napisać że superanckie te ubranka, najlepsze bodziaki z żabkami

i gratuluję zaczętych tygodni i piękne brzuszki te co wklejały

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

co?
Dzięki z 5-10-15

No tak dużo masz już

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:37   #3189
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
jeszcze dużo czasu jest i zdążysz skompletować :P

muszę przy liście pisać chyba ile za co zapłaciłam i potem podliczyć jak już wszystko kupię i się załamać ile pieniędzy poszło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 09:39   #3190
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

zastanawiam się nad termometrem i kurczę jestem w kropce bo nie wiem jaki mam kupić

aaa i jeszcze jedno: jaki smoczki będziecie kupować? anatomiczne, antykolkowe, ortodontyczne? bo ja na razie mam jeden silikonowy, ale chciałabym jeszcze dokupić
Kurcze muszę sie rozeznać w temacie

Też się zastanawiam nad termometrem

A księzna Kyte w końcu już urodziła czy nie?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Kyte Cudności

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 09:42   #3191
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko namiastka
no no, niezły interes ubiliście fajne
Cytat:
Dzięki z 5-10-15

No tak dużo masz już
nemosku, sporo rzeczy dostałam więc mi odpadły do kupienia myślę że gdyby nie to tylu rzeczy bym nie miała

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Kurcze muszę sie rozeznać w temacie

Też się zastanawiam nad termometrem

A księzna Kyte w końcu już urodziła czy nie?[COLOR="Silver"]
nie urodziła ostatnio gdzieś na plotku czytałam że prawdopodobnie para książęca podała błędną datę porodu, a mama Kate powiedziała że będzie pod znaku Lwa więc urodzi się między 20 lipca a 20 sierpnia :P

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 09:49   #3192
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nawet nie wiedziałam,że są różne rodzaje smoczków
Ostatnio widziałam w Auchanie, jakieś smoczki Aventa, jak pojadę następnym razem to mam zamiar się bardziej rozeznać w tym temacie.
A co do termometru to mam jeszcze dylemat.

Cytat:
to tylko namiastka
Jakie śliczności

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:55   #3193
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

A my już po wizycie
Małej nic nie urosło między nóżkami i na 100% zostaje dziewczynką
Niestety tak się ułożyła, że doktorek nie mógł jej w ogóle zbadac Serduszko jest, rączki są, nóżki są, żeberka, nerki, płuca są, główka została zbadana dowcipnie, bo przez brzuch się nie dało więc z główką wsio w porządku, nosek piękny, czółko też. Mała waży 349g.
Podsumowując strasznie się cieszę z wizyty, że Mała jest cała i zdrowa

)
za wizytę, gratuluję

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zszokowana wiadomością niuni nawet się z Wami nie przywitałam.
Nie wiem jak wy to robicie, że jesteście cały czas na bieżąco. Ja niestety nie daje rady zaglądać tu codziennie, albo nadrabiać 10 stron, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłyście, że raz pisze z Wami cały dzień, a później znikam na tydzień
Byłam ostatnio u koleżanki, która niedawno rodziła i tak mnie jakoś nastraszyła, żebym wzięła się już za zakupy dla dzidzi, że następnego dnia obudziłam się o 6 rano i wylicytowałam wózek tako jumper 3 w 1 za 300 zł, wanienkę za 10 zł + taki leżaczek foczka i jestem w trakcie licytowania łóżeczka Tak się wzięłam za siebie! Dostałam sporo ciuszków od niej i czekam, aż siostra Tż skończy remont, bo od niej dostanę najwięcej ciuszków. Rodziła dwa lata temu swojego synka w grudniu, także ciuszki od niej będą idealne dla mojego Janka (tak ostatnio do niego mówimy, zobaczymy czy przyjmie się na stałe ) Jutro opróżniam szafki w małym pokoiku i robię miejsce na rzeczy mojego niunia. Pochwalcie się dziewczyny co już macie w swoich wyprawkach, może jeszcze bardziej mnie zmobilizujecie
Jakie łupy i to w dobrych cenach też muszę pobuszować niedługo po allegro

Cytat:
Udało się w końcu załadować fotki ,zebrałam się
Dobranoc
Cudowne ubranka

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Koniec! Weszłam do domu a tam od progu sciezka mrowek az do kuchni. Jak z jakiegos filmu .
W kuchni blaty az sie ruszały, podłoga to samo .. Akcja szmaty, odkurzacz , zasypywanie sola tam gdzie najprawdopodobniej ich zrodlo ..
No I chyba wygralismy. Przynajmniej na dzis. A co jak jutro wyjda? Kurde czy ja moge psikac rajdem jak jestem w ciazy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mrówki aż mnie dreszcz przeszedł

Cytat:
Agnieszka nie mozesz tak myśleć, bo Ciebie to wcale nie musi spotkać

mówiłam wczoraj TŻ o przypadku niuni i mi powiedział, żebym takich rzeczy nie czytała bo od kiedy spodziewamy się dziecka jego bardziej ruszają takie wiadomości niż wcześniej
Ja wczoraj jak przeczytałam wpis niuni musiałam stąd wyjść po pierwsze bo monitora nie widziałam, tak mi łzy leciały,a po drugie tak mną to wstrząsnęło, jestem strasznie wrażliwa na takie rzeczy nie mogłam się wczoraj wogóle pozbierać, aż mój Tżet powidział że zabroni mi tu wchodzić.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów:
1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem.
2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku...
3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka.

Witam z rana

Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne

Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...

Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem [/QUOTE]

Jeju jaki przepiękny brzuszek cudowny też chce taki, tak ładnie krąglutki

Cytat:
A ja wstałam rano i od rana mam takiego nerwa że masakra!!! Zamówiliśmy z mężem teściowi prezent na urodziny ( od wszystkich dzieci- wart 350 zł), wczoraj sprawdzam status przesyłki, bo kurierem miała przyjść, pisze że w doręczeniu, tzn że kurier ją ma i powinna dojść, dzisiaj rano wchodzę, sprawdzam i okazuje się że niby kurier doręczył paczkę. No ja pier**** !!! Ciekawe gdzie ją doręczył, zadzwoniłam zrobiłam dym, kurier nie odbiera, pani zgłosiła sprawę do oddziału w krakowie i teraz czekam na ich odzew. Ja piernicze nie dość że to nie była mała paczka, pani mi powiedziała że jakiś Pan Nowak ją odebrał, no wszystko fajnie tylko u mnie we wsi nie ma Nowaka i ten baran kurier pojechał do miejscowości o takiej samej nazwie tylko że w innej gminie zapewne!!!!!
No to ładny numer zrobili, miejmy nadzieję że do dnia urodzin wszystko odkręcą i będziecie mieć ten prezent

Cytat:
ja już mam:
- ubranka
- wanienkę
- mate do wanienki
- rożek
- 4 kocyki cienkie i 1 gruby- muszę dokupić jeszcze jeden z tych grubszych
- 3 pieluszki flanelowe- jeszcze ze 2 muszę kupić
- wkładki laktacyjne
- frida do noska
- płyn do mycia ciała i włosów
- 10 sztuk pieluch tetrowych- jeszcze ze 20 dokupię
- majtki siateczkowe wielorazowe
- krem ochronny Mustela
- smoczek silikonowy
- łańcuszek do smoczka
- zestaw do pielęgnacji paznokci
- szczotkę+ grzebyk do włosków
- termometr do wody
- próbkę kremu Sudocrem
- komplety poszewek na pościel (dostałam je ale mi się nie podobają :P)

no i do odebrania mam:
- łóżeczko
- laktator ręczy i elektryczy
- przewijak

i to tyle mam na razie

zapomniałam że mam jeszcze 3 reklamówki zabawek dla takiego dziecka które już zaczyna się interesować czymkolwiek

aaaaaaa i karuzelę do łóżeczka mam
ooooo ja ile już masz rzeczy, szok, ja to mam dopiero kilka ciuszków ale postanowiłam że dopiero po ślubie zaczniemy już tak ostrzej wszystko kupować, zrobi się liste i do dzieła bo przez dwa dni kupiłam z mamą troszkę rzeczy i wczoraj Tżtowi pokazywałam nasze wczorajsze łupy to miał niezadowoloną mine bo :"on też chce iść ze mną i wybierać dla naszego synka" hehe.

Cytat:
to tylko namiastka
słodziaki dziewczynkowe ciuszki zawsze mnie wzruszają

Witam się w dniu dzisiejszym też coś nie za dobrze spałam i do tego jeszcze taki przykry sen miałam
Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów maleństwa?
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:55   #3194
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiedziałam,że są różne rodzaje smoczków
Ostatnio widziałam w Auchanie, jakieś smoczki Aventa, jak pojadę następnym razem to mam zamiar się bardziej rozeznać w tym temacie.
A co do termometru to mam jeszcze dylemat.
są jeszcze smoczki uspokajające
podczytywałam wątek mamuś majowo- czerwcowo i to co one pisały że polecają to ja sobie zapisywałam i gdzieś mi kartka zniknęła

ja kupiłam smoka Baby Ono, ale jeszcze czaję się na Lovi, są z brokatem wtopionym ale wzory były takie sobie i nie mogłam się zdecydować i kupię następnym razem

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 09:56   #3195
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko namiastka
Jejciu, śliczne te ubranka

Ja to oprócz stosu ubranek nic jeszcze nie mam
Jak przeglądam All to chciałabym już coś kupować, ale kurde wydaje mi się, ze to jeszcze za wcześnie. W mężu nie mam wsparcia, nie przyjdzie i nie powie: chodź jedźmy tu i tam i zaczniemy już coś kupować. Potem jak przyjdzie co do czego to się za głowę chwyci jak mu powiem, że biorę tyle i tyle pieniędzy na wyprawkę :/
Ech...

Idę prasować, bo nie ogarniam stosu tych koszul, podkoszulków itd.
O 13 umówiłam się z moja koleżanka i idziemy grzebać na lumpki, może cos wyczaję dla małej
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 09:57   #3196
aaby
Zakorzenienie

Ile Wy już rzeczy macie!

Nad termometrem sama się zastanawiam - między Beurer (cena ), microlite a kardioline. Ten ostatni mają nasi znajomi i są bardzo zadowoleni
Co do smoczków - jeden kupię na pewno TT, a drugi pewnie jakiś inny spróbuję, w razie, gdyby Małej nie podszedł... Ale czy to anatomiczny, czy antykolkowy - nie wiem
Aż tak rozeznana nie jestem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 10:01   #3197
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
ooooo ja ile już masz rzeczy, szok, ja to mam dopiero kilka ciuszków ale postanowiłam że dopiero po ślubie zaczniemy już tak ostrzej wszystko kupować, zrobi się liste i do dzieła bo przez dwa dni kupiłam z mamą troszkę rzeczy i wczoraj Tżtowi pokazywałam nasze wczorajsze łupy to miał niezadowoloną mine bo :"on też chce iść ze mną i wybierać dla naszego synka" hehe.
dlatego ja na zakupy dla Neli chodzę tylko z TŻ, chcemy mieć oboj z tego przyjemność chociaż jak ostatnio poszliśmy to ja stałam zastanawiałam się co mam kupić a ten stal rozmawiał z koleżankami, bo kupowaliśmy tam gdzie pracował wcześniej a dziewczyny skakały koło mnie jak nie wiem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Jak przeglądam All to chciałabym już coś kupować, ale kurde wydaje mi się, ze to jeszcze za wcześnie. W mężu nie mam wsparcia, nie przyjdzie i nie powie: chodź jedźmy tu i tam i zaczniemy już coś kupować. Potem jak przyjdzie co do czego to się za głowę chwyci jak mu powiem, że biorę tyle i tyle pieniędzy na wyprawkę :/
Ech...
dlatego ja kupuję co miesiąc coś, żeby potem nie kupować wszystkiego na raz i do września chcę mieć wszystko żeby mieć na wózek

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 10:08   #3198
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
dlatego ja na zakupy dla Neli chodzę tylko z TŻ, chcemy mieć oboj z tego przyjemność chociaż jak ostatnio poszliśmy to ja stałam zastanawiałam się co mam kupić a ten stal rozmawiał z koleżankami, bo kupowaliśmy tam gdzie pracował wcześniej a dziewczyny skakały koło mnie jak nie wiem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

dlatego ja kupuję co miesiąc coś, żeby potem nie kupować wszystkiego na raz i do września chcę mieć wszystko żeby mieć na wózek
Święta racja, chociaż się aż tak bardzo nie odczuje tej znikającej z konta kasy
Stary 2013-07-17, 10:12   #3199
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Święta racja, chociaż się aż tak bardzo nie odczuje tej znikającej z konta kasy
właśnie o to chodzi

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 10:12   #3200
Kabriela
Zadomowienie

Załamałyście mnie ja nic nie mam, nic nie wiem a teraz idę na bazar po owoce...kiepsko mi idzie to wychodzenie z domu kiepsko mi idzie wszystko dzisiaj.
Ech...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 10:16   #3201
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Załamałyście mnie ja nic nie mam, nic nie wiem a teraz idę na bazar po owoce...kiepsko mi idzie to wychodzenie z domu kiepsko mi idzie wszystko dzisiaj.
Ech...
Będzie dobrze znam takie dni, mam je często odkąd jestem w ciąży
Stary 2013-07-17, 10:21   #3202
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Uciekam bo się w końcu na autobus spóźnie i do szkoły rodzenia nie dotre
Spokojnie jeszcze trochę czasu masz

Cytat:
jeszcze dużo czasu jest i zdążysz skompletować :P

muszę przy liście pisać chyba ile za co zapłaciłam i potem podliczyć jak już wszystko kupię i się załamać ile pieniędzy poszło
No ja tak zamierzam robić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 10:21   #3203
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Heh... ja bym mogła zacząć już kupować, ale reakcja męża będzie taka, że kupuje wszystko sama bez Niego. Ale jak mu robię wyrzuty, że może czas najwyższy się zainteresować, to mówi ok i na tym się kończy :/
Ostatnio mówię mu, że widziałam ładne mebelki do pokoiku dla Małej. Pieniądze na całą wyprawkę mamy odłożone z wesela, więc kwestia kasy to nie problem. Odpowiedź męża była taka: Mała i tak z nami będzie spać, więc kupmy sobie coś do domu, a na pokoik dziecięcy mamy czas. No myślałam, że go uduszę

Więc zazdroszczę, że Wasi TŻ się interesują i co najważniejsze wychodzą z jakąś inicjatywą
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 10:22   #3204
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

nie urodziła ostatnio gdzieś na plotku czytałam że prawdopodobnie para książęca podała błędną datę porodu, a mama Kate powiedziała że będzie pod znaku Lwa więc urodzi się między 20 lipca a 20 sierpnia :P
Ciekawe kiedy księżniczka lub książę się urodzi?
Cały świat czeka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 10:24   #3205
lineczka1989
Zakorzenienie

zobaczcie jakie fajne kocyki
http://allegro.pl/cieply-koc-bobo-ko...373564207.html
http://allegro.pl/puszysty-koc-bobo-...373564499.html
http://allegro.pl/bawelniany-koc-bob...373563248.html
http://allegro.pl/pluszowy-koc-bobo-...373563277.html

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 10:29   #3206
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę, gratuluję

Jakie łupy i to w dobrych cenach też muszę pobuszować niedługo po allegro

Cudowne ubranka

Mrówki aż mnie dreszcz przeszedł

Ja wczoraj jak przeczytałam wpis niuni musiałam stąd wyjść po pierwsze bo monitora nie widziałam, tak mi łzy leciały,a po drugie tak mną to wstrząsnęło, jestem strasznie wrażliwa na takie rzeczy nie mogłam się wczoraj wogóle pozbierać, aż mój Tżet powidział że zabroni mi tu wchodzić.

Jeju jaki przepiękny brzuszek cudowny też chce taki, tak ładnie krąglutki

No to ładny numer zrobili, miejmy nadzieję że do dnia urodzin wszystko odkręcą i będziecie mieć ten prezent

słodziaki dziewczynkowe ciuszki zawsze mnie wzruszają

Witam się w dniu dzisiejszym też coś nie za dobrze spałam i do tego jeszcze taki przykry sen miałam
Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów maleństwa?
Dzięki
Który to tydzień?Bo nie chce mi się na 1 stronę zaglądać Pisałaś chyba ostatnio o bąbelkach tak?

Cytat:
Jejciu, śliczne te ubranka

Ech...

Idę prasować, bo nie ogarniam stosu tych koszul, podkoszulków itd.
O 13 umówiłam się z moja koleżanka i idziemy grzebać na lumpki, może cos wyczaję dla małej
Też miałam dzisiaj ochotę na lumpki,może wyskoczę

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ile Wy już rzeczy macie!

Nad termometrem sama się zastanawiam - między Beurer (cena ), microlite a kardioline. Ten ostatni mają nasi znajomi i są bardzo zadowoleni
Co do smoczków - jeden kupię na pewno TT, a drugi pewnie jakiś inny spróbuję, w razie, gdyby Małej nie podszedł... Ale czy to anatomiczny, czy antykolkowy - nie wiem
Aż tak rozeznana nie jestem
Też mam zapisany Beurer ale cena powala!!! Z drugiesj strony wolę kupić droższy a trwalszy

Jem toffifee

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ech...
Gorszy dzień,tak bywa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 10:31   #3207
Sylwiaaa88
Rozeznanie

nemosek 18t 1d
ja już tak chce, wczoraj Tżet przykładał uchod do brzucha, kazał mi być cicho i słuchał, powiedział że słyszy jak cały czas się coś przelewa
Kurcze połówkowe mam na 13.08 wydaje mi się że późno, już nie mogę się doczekać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 10:33   #3208
nemosek
Zakorzenienie

Może ktoś był w podobnej sytuacji:

Z tego co się orientuję nie ma podatku od darowizny jeśli dostaje się ją od najbliższej rodziny,w tym przypadku ojca ?
Dobrze gadam czy źle

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 10:34   #3209
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Fajne te http://allegro.pl/cieply-koc-bobo-ko...373564207.html i te http://allegro.pl/puszysty-koc-bobo-...373564499.html są najfajniejsze
Stary 2013-07-17, 10:35   #3210
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A my już po wizycie
Małej nic nie urosło między nóżkami i na 100% zostaje dziewczynką
Niestety tak się ułożyła, że doktorek nie mógł jej w ogóle zbadac Serduszko jest, rączki są, nóżki są, żeberka, nerki, płuca są, główka została zbadana dowcipnie, bo przez brzuch się nie dało więc z główką wsio w porządku, nosek piękny, czółko też. Mała waży 349g.
Podsumowując strasznie się cieszę z wizyty, że Mała jest cała i zdrowa

Rybko Ty się chyba pytałaś o stopień dojrzałości łożyska
Takie cuś znalazłam w necie:
Skala Grannuma używana jest do oznaczenia stopnia dojrzałości (starzenia się) łożyska. Skala Grannuma ma cztery stopnie - 0, I, II, III. Na początku ciąży łożysko ma stopień 0, od około połowy ciąży powinno mieć już stopień I, trzeci trymestr to stopień II, natomiast stopień III zazwyczaj osiąga ok. 39 tygodnia ciąży. Stopień dojrzałości łożyska ocenia się w badaniu USG na podstawie ilości odkładających się w łożysku złogów włóknika i wapnia.

Ja mam I st i jestem w 2 trym
super ze płeć się nie zmieniła ;D i dziękuję za wyjaśnienie czyli w sumie dobrze mam z tym stopniem

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zszokowana wiadomością niuni nawet się z Wami nie przywitałam.
Nie wiem jak wy to robicie, że jesteście cały czas na bieżąco. Ja niestety nie daje rady zaglądać tu codziennie, albo nadrabiać 10 stron, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłyście, że raz pisze z Wami cały dzień, a później znikam na tydzień
Byłam ostatnio u koleżanki, która niedawno rodziła i tak mnie jakoś nastraszyła, żebym wzięła się już za zakupy dla dzidzi, że następnego dnia obudziłam się o 6 rano i wylicytowałam wózek tako jumper 3 w 1 za 300 zł, wanienkę za 10 zł + taki leżaczek foczka i jestem w trakcie licytowania łóżeczka Tak się wzięłam za siebie! Dostałam sporo ciuszków od niej i czekam, aż siostra Tż skończy remont, bo od niej dostanę najwięcej ciuszków. Rodziła dwa lata temu swojego synka w grudniu, także ciuszki od niej będą idealne dla mojego Janka (tak ostatnio do niego mówimy, zobaczymy czy przyjmie się na stałe ) Jutro opróżniam szafki w małym pokoiku i robię miejsce na rzeczy mojego niunia. Pochwalcie się dziewczyny co już macie w swoich wyprawkach, może jeszcze bardziej mnie zmobilizujecie
ooo ja tez mam tako jumper 3w1 za 300 zł ;D zielony ;P
a co do wyprawki, ja mam praktycznie wózek i same ciuszki . Będę się rozglądać powoli za innymi pierdółkami

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość

Dziewczyny myślala Któraś z Was o założeniu bloga parentingowego?
hmm... oże i fajny pomysł co do bloga, ale wiem że nie bedę mieć czasu na pisanie tam na tyle często zeby był sens. Zdjęcie malucha mogę wrzucić na face,co jakiś czas a rodzinie wysłać MMS czy @ ze zdjęciami
Cytat:
Udało się w końcu załadować fotki ,zebrałam się
Dobranoc
Śliczności!!
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Jak miałam 12 lat napisałam książkę o miłości Niestety gdzieś mi zaginęła po kilku przeprowadzkach.

A ogólnie dziewczyny jakie macie właśnie zdanie na temat chwalenia się na portalach społecznościowych typu fb swoimi pociechami, swoim życiem.
Ja jestem na nie.
Ja napisałam kiedyś piosenkę.. była bardzo długa,coś a'la szacunek ludzi ulicy, ale o biedzie, biednych dzieciach co na chleb nie miały i zbierały na ulicy.. miałam wtedy chyba z 6 lat i pisać nie umiałam, to pisał mi brat który dopiero sie nauczył pisać. szkoda ze się zgubiła, może zrobiłabym furorę tym ;D

a co do portali .. ja tam nie mam z tym problemu, mogę wrzucić fote z rodzinką, zresztą nawet mam ;D ale dziecka np. w dziwnych sytuacjach czy nago nie bede wrzucać.. ale z jakiegoś spacerku czemu nie. . . owszem nie codziennie i nie 500 zdjęć wmiesiącu, ale raz na jakiś czas czemu nie.
Cytat:
w ogóle wczoraj ciasto nie tak zrobiłam i mi zakalec wyszedł, ale małżowi smakuje a dzisiaj byłam święcie przekonana że mam wizytę u neurologa, a tu się okazało że w piątek moje myślenie jest zdecydowanie upośledzone ostatnimi czasy...
mój mąż twierdzi że zakalec to też ciasto i że to taki rodzaj że mu smakuje i moge czesciej robić hahahah

Cytat:
eh... no co za ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów:
1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem.
2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku...
3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka.

Witam z rana

Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne

Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...

Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem [/QUOTE]
śliczny brzus!!
Cytat:
to tylko namiastka
śliczne

w takko fashion wyprzedaze, w Deichmann kup 3 prdzecenione pary zapłac za 2 , w C@A nadal wyprze.

WITAM Z RANKA

ja też spać nie mogę, bolą mnie biodra i kręgosłup ... i nie mam na to pomysłu ...

KTOS CHCE AKTUALIZOWAĆ 1 STR??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości