|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Ja też miałam mrówki. Na samiutkim początku ciąży kiedy głowy nie mogłam ruszyć od razu wymiotowałam. Mieliśmy nowiutką wyremontowaną kuchnię i czarny blat, wchodzę do kuchni tak się przyglądam, i coś mi się rusza na tym blacie, A tam pełno mrówek, w szafkach od groma! Męczyliśmy się z nimi prawie miesiąc. I od początku dezynfekcja:/ Stosowaliśmy i proszek i spray, narazie nic nie ma. Ale w koło domu też wysypałam ten proszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() A gościu serio jakiś cham ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Wtajemniczenie
|
Lineczka,sporo już tego wszystkiego masz
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
ale jeszcze i lista do kupienia spora
![]() zastanawiam się nad termometrem i kurczę jestem w kropce bo nie wiem jaki mam kupić ![]() aaa i jeszcze jedno: jaki smoczki będziecie kupować? anatomiczne, antykolkowe, ortodontyczne? bo ja na razie mam jeden silikonowy, ale chciałabym jeszcze dokupić ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-17 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o mamooo, chyba powinnam zacząć panikować i wziąć się za kompletowanie wyprawki ![]() Uciekam bo się w końcu na autobus spóźnie i do szkoły rodzenia nie dotre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak dużo masz już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę przy liście pisać chyba ile za co zapłaciłam i potem podliczyć jak już wszystko kupię i się załamać ile pieniędzy poszło ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam nad termometrem ![]() A księzna Kyte w końcu już urodziła czy nie? ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Kyte Cudności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |
Zakorzenienie
|
no no, niezły interes ubiliście
![]() ![]() nemosku, sporo rzeczy dostałam więc mi odpadły do kupienia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio widziałam w Auchanie, jakieś smoczki Aventa, jak pojadę następnym razem to mam zamiar się bardziej rozeznać w tym temacie ![]() A co do termometru to mam jeszcze dylemat. Jakie śliczności ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cudowne ubranka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów: 1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem. 2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku... 3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka. Witam z rana ![]() ![]() Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne ![]() Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno ![]() Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem ![]() Jeju jaki przepiękny brzuszek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() słodziaki ![]() ![]() Witam się w dniu dzisiejszym ![]() ![]() Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów maleństwa? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podczytywałam wątek mamuś majowo- czerwcowo i to co one pisały że polecają to ja sobie zapisywałam ![]() ![]() ja kupiłam smoka Baby Ono, ale jeszcze czaję się na Lovi, są z brokatem wtopionym ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Jejciu, śliczne te ubranka
![]() Ja to oprócz stosu ubranek nic jeszcze nie mam ![]() Jak przeglądam All to chciałabym już coś kupować, ale kurde wydaje mi się, ze to jeszcze za wcześnie. W mężu nie mam wsparcia, nie przyjdzie i nie powie: chodź jedźmy tu i tam i zaczniemy już coś kupować. Potem jak przyjdzie co do czego to się za głowę chwyci jak mu powiem, że biorę tyle i tyle pieniędzy na wyprawkę :/ Ech... Idę prasować, bo nie ogarniam stosu tych koszul, podkoszulków itd. ![]() O 13 umówiłam się z moja koleżanka i idziemy grzebać na lumpki, może cos wyczaję dla małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
Ile Wy już rzeczy macie!
![]() ![]() ![]() Nad termometrem sama się zastanawiam - między Beurer (cena ![]() ![]() Co do smoczków - jeden kupię na pewno TT, a drugi pewnie jakiś inny spróbuję, w razie, gdyby Małej nie podszedł... Ale czy to anatomiczny, czy antykolkowy - nie wiem ![]() Aż tak rozeznana nie jestem ![]()
#3197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zadomowienie
|
Załamałyście mnie ja nic nie mam, nic nie wiem a teraz idę na bazar po owoce...kiepsko mi idzie to wychodzenie z domu kiepsko mi idzie wszystko dzisiaj.
Ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mówię mu, że widziałam ładne mebelki do pokoiku dla Małej. Pieniądze na całą wyprawkę mamy odłożone z wesela, więc kwestia kasy to nie problem. Odpowiedź męża była taka: Mała i tak z nami będzie spać, więc kupmy sobie coś do domu, a na pokoik dziecięcy mamy czas. No myślałam, że go uduszę ![]() Więc zazdroszczę, że Wasi TŻ się interesują i co najważniejsze wychodzą z jakąś inicjatywą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały świat czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakie fajne kocyki
![]() http://allegro.pl/cieply-koc-bobo-ko...373564207.html http://allegro.pl/puszysty-koc-bobo-...373564499.html http://allegro.pl/bawelniany-koc-bob...373563248.html http://allegro.pl/pluszowy-koc-bobo-...373563277.html ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Który to tydzień?Bo nie chce mi się na 1 stronę zaglądać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Jem toffifee ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Rozeznanie
|
nemosek 18t 1d
![]() ja już tak chce, wczoraj Tżet przykładał uchod do brzucha, kazał mi być cicho ![]() ![]() Kurcze połówkowe mam na 13.08 wydaje mi się że późno, już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Może ktoś był w podobnej sytuacji: Z tego co się orientuję nie ma podatku od darowizny jeśli dostaje się ją od najbliższej rodziny,w tym przypadku ojca ? Dobrze gadam czy źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do wyprawki, ja mam praktycznie wózek i same ciuszki . Będę się rozglądać powoli za innymi pierdółkami ![]() hmm... oże i fajny pomysł co do bloga, ale wiem że nie bedę mieć czasu na pisanie tam na tyle często zeby był sens. Zdjęcie malucha mogę wrzucić na face,co jakiś czas a rodzinie wysłać MMS czy @ ze zdjęciami ![]() Śliczności!! ![]() Cytat:
![]() a co do portali .. ja tam nie mam z tym problemu, mogę wrzucić fote z rodzinką, zresztą nawet mam ;D ale dziecka np. w dziwnych sytuacjach czy nago nie bede wrzucać.. ale z jakiegoś spacerku czemu nie. . . owszem nie codziennie i nie 500 zdjęć wmiesiącu, ale raz na jakiś czas czemu nie. Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów: 1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem. 2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku... 3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka. Witam z rana ![]() ![]() Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne ![]() Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno ![]() Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem ![]() śliczny brzus!! ![]() śliczne ![]() w takko fashion wyprzedaze, w Deichmann kup 3 prdzecenione pary zapłac za 2 , w C@A nadal wyprze. ![]() WITAM Z RANKA ![]() ja też spać nie mogę, bolą mnie biodra i kręgosłup ... i nie mam na to pomysłu ... KTOS CHCE AKTUALIZOWAĆ 1 STR?? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.