|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Ja też miałam mrówki. Na samiutkim początku ciąży kiedy głowy nie mogłam ruszyć od razu wymiotowałam. Mieliśmy nowiutką wyremontowaną kuchnię i czarny blat, wchodzę do kuchni tak się przyglądam, i coś mi się rusza na tym blacie, A tam pełno mrówek, w szafkach od groma! Męczyliśmy się z nimi prawie miesiąc. I od początku dezynfekcja:/ Stosowaliśmy i proszek i spray, narazie nic nie ma. Ale w koło domu też wysypałam ten proszek.
|
|
|
|
#3182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
dla męża Teraz czekamy na fotki Cytat:
![]() A gościu serio jakiś cham ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka,sporo już tego wszystkiego masz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
ale jeszcze i lista do kupienia spora
![]() zastanawiam się nad termometrem i kurczę jestem w kropce bo nie wiem jaki mam kupić ![]() aaa i jeszcze jedno: jaki smoczki będziecie kupować? anatomiczne, antykolkowe, ortodontyczne? bo ja na razie mam jeden silikonowy, ale chciałabym jeszcze dokupić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-17 o 10:28 |
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamooo, chyba powinnam zacząć panikować i wziąć się za kompletowanie wyprawki ![]() Uciekam bo się w końcu na autobus spóźnie i do szkoły rodzenia nie dotre
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
to tylko namiastka
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak dużo masz już
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę przy liście pisać chyba ile za co zapłaciłam i potem podliczyć jak już wszystko kupię i się załamać ile pieniędzy poszło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam nad termometrem ![]() A księzna Kyte w końcu już urodziła czy nie? ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Kyte Cudności |
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
no no, niezły interes ubiliście
![]() nemosku, sporo rzeczy dostałam więc mi odpadły do kupienia myślę że gdyby nie to tylu rzeczy bym nie miała ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
ostatnio gdzieś na plotku czytałam że prawdopodobnie para książęca podała błędną datę porodu, a mama Kate powiedziała że będzie pod znaku Lwa więc urodzi się między 20 lipca a 20 sierpnia :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio widziałam w Auchanie, jakieś smoczki Aventa, jak pojadę następnym razem to mam zamiar się bardziej rozeznać w tym temacie .A co do termometru to mam jeszcze dylemat. Jakie śliczności
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3193 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę, gratulujęCytat:
też muszę pobuszować niedługo po allegroCudowne ubranka Cytat:
aż mnie dreszcz przeszedłCytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów: 1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem. 2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku... 3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka. Witam z rana Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne ![]() Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem [/QUOTE]Jeju jaki przepiękny brzuszek Cytat:
Cytat:
ale postanowiłam że dopiero po ślubie zaczniemy już tak ostrzej wszystko kupować, zrobi się liste i do dzieła bo przez dwa dni kupiłam z mamą troszkę rzeczy i wczoraj Tżtowi pokazywałam nasze wczorajsze łupy to miał niezadowoloną mine bo :"on też chce iść ze mną i wybierać dla naszego synka" hehe.słodziaki Witam się w dniu dzisiejszym Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów maleństwa?
|
||||||
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podczytywałam wątek mamuś majowo- czerwcowo i to co one pisały że polecają to ja sobie zapisywałam i gdzieś mi kartka zniknęła ![]() ja kupiłam smoka Baby Ono, ale jeszcze czaję się na Lovi, są z brokatem wtopionym
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu, śliczne te ubranka
![]() Ja to oprócz stosu ubranek nic jeszcze nie mam ![]() Jak przeglądam All to chciałabym już coś kupować, ale kurde wydaje mi się, ze to jeszcze za wcześnie. W mężu nie mam wsparcia, nie przyjdzie i nie powie: chodź jedźmy tu i tam i zaczniemy już coś kupować. Potem jak przyjdzie co do czego to się za głowę chwyci jak mu powiem, że biorę tyle i tyle pieniędzy na wyprawkę :/ Ech... Idę prasować, bo nie ogarniam stosu tych koszul, podkoszulków itd. ![]() O 13 umówiłam się z moja koleżanka i idziemy grzebać na lumpki, może cos wyczaję dla małej
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ile Wy już rzeczy macie!
![]() Nad termometrem sama się zastanawiam - między Beurer (cena ), microlite a kardioline. Ten ostatni mają nasi znajomi i są bardzo zadowoleni Co do smoczków - jeden kupię na pewno TT, a drugi pewnie jakiś inny spróbuję, w razie, gdyby Małej nie podszedł... Ale czy to anatomiczny, czy antykolkowy - nie wiem ![]() Aż tak rozeznana nie jestem
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jak ostatnio poszliśmy to ja stałam zastanawiałam się co mam kupić a ten stal rozmawiał z koleżankami, bo kupowaliśmy tam gdzie pracował wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Załamałyście mnie ja nic nie mam, nic nie wiem a teraz idę na bazar po owoce...kiepsko mi idzie to wychodzenie z domu kiepsko mi idzie wszystko dzisiaj.
Ech... |
|
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mówię mu, że widziałam ładne mebelki do pokoiku dla Małej. Pieniądze na całą wyprawkę mamy odłożone z wesela, więc kwestia kasy to nie problem. Odpowiedź męża była taka: Mała i tak z nami będzie spać, więc kupmy sobie coś do domu, a na pokoik dziecięcy mamy czas. No myślałam, że go uduszę ![]() Więc zazdroszczę, że Wasi TŻ się interesują i co najważniejsze wychodzą z jakąś inicjatywą
|
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały świat czeka |
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakie fajne kocyki
![]() http://allegro.pl/cieply-koc-bobo-ko...373564207.html http://allegro.pl/puszysty-koc-bobo-...373564499.html http://allegro.pl/bawelniany-koc-bob...373563248.html http://allegro.pl/pluszowy-koc-bobo-...373563277.html
|
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który to tydzień?Bo nie chce mi się na 1 stronę zaglądać Pisałaś chyba ostatnio o bąbelkach tak?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Jem toffifee ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
nemosek 18t 1d
![]() ja już tak chce, wczoraj Tżet przykładał uchod do brzucha, kazał mi być cicho i słuchał, powiedział że słyszy jak cały czas się coś przelewa Kurcze połówkowe mam na 13.08 wydaje mi się że późno, już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś był w podobnej sytuacji: Z tego co się orientuję nie ma podatku od darowizny jeśli dostaje się ją od najbliższej rodziny,w tym przypadku ojca ? Dobrze gadam czy źle
|
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli w sumie dobrze mam z tym stopniem Cytat:
a co do wyprawki, ja mam praktycznie wózek i same ciuszki . Będę się rozglądać powoli za innymi pierdółkami hmm... oże i fajny pomysł co do bloga, ale wiem że nie bedę mieć czasu na pisanie tam na tyle często zeby był sens. Zdjęcie malucha mogę wrzucić na face,co jakiś czas a rodzinie wysłać MMS czy @ ze zdjęciami Śliczności!! Cytat:
szkoda ze się zgubiła, może zrobiłabym furorę tym ;D a co do portali .. ja tam nie mam z tym problemu, mogę wrzucić fote z rodzinką, zresztą nawet mam ;D ale dziecka np. w dziwnych sytuacjach czy nago nie bede wrzucać.. ale z jakiegoś spacerku czemu nie. . . owszem nie codziennie i nie 500 zdjęć wmiesiącu, ale raz na jakiś czas czemu nie. Cytat:
hahahahCytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów: 1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem. 2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku... 3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka. Witam z rana Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne ![]() Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem [/QUOTE]śliczny brzus!! ![]() śliczne w takko fashion wyprzedaze, w Deichmann kup 3 prdzecenione pary zapłac za 2 , w C@A nadal wyprze. ![]() WITAM Z RANKA ja też spać nie mogę, bolą mnie biodra i kręgosłup ... i nie mam na to pomysłu ... KTOS CHCE AKTUALIZOWAĆ 1 STR??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

I większość rzeczy dziewczyna kupiła w Next, więc te ciuszki kupiliśmy za bezcen
dla męża 

moja jest lekko zmieniona, ale to był pierwowzor, swojej zdjęcia nie mam, zapomniałam zrobić 

aż mnie dreszcz przeszedł
Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...
moje myślenie jest zdecydowanie upośledzone ostatnimi czasy...