|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
I coś dla wizażowych cioć, nie jesteśmy już w inkubatorze. Bilirubina ładnie spadła do 8,5
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Dziecko w ciągu dnia może częściej chcieć cyca i krócej ciągnąć bo może chcieć mu się pić. Ogólnie na początku leci rzadsze mleko takie do napicia, a potem takie bardziej sycące. Nigdy nie miałam problemu z przybieraniem Małgosi, i czasem jadła krótko i długo spała, a czasami non stop na cycu wisiała. Bardziej u ciebie przyczepiłabym się tej ilości kup. Jak za dużo to może tu jest zonk. Ale ja się nie znam. Póki co wykarmiłam tylko 1 dziecko, a pamiętaj, że każde jest inne. Cytat:
Hormony na 100% dają ci popalić. Cytat:
Pogadałam dziś rano z mężem, wypłakałam mu się i nie wiem na jak długo mi to starczy. Ale się płaczliwa ostatnio zrobiłam. Poza tym byliśmy na rynku w miasteczku obok i kupiliśmy 5 młodych kurek. Ale się z nich cieszę! Choć chciałabym jeszcze z 10 dokupić. Teraz mam 11, a do 20 chciałabym dobić.
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Coś mi wizaz szwankuje, wcześniej nie mogłam odpisać na zachowane wiadomości, teraz zdjęcia nie mogę dodać:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3966 |
|
Raczkowanie
|
Opisze i załącze swoje CV aby dostać się do tego eliternego klubu
![]() A więc... mąż jeden, dzieci zero, pierwsze właśnie przylatuje, wiosen 30, spacery, przyroda, chodzenie do gina raz na miesiąc, wyprawki, przygotowania, foteliki, olejki, pudry, gazy, i inne gazy. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Normalnie jesteście tak rozgadane, ze przegladając forum już od paru miesięcy, dopiero DZISIAJ was nadgoniłam ![]() sukces! |
|
|
|
#3967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A od którego tygodnia stosujecie Delicol i jak? Tak z ciekawości pytam. |
||||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tweed się ucieszy, ze jakaś sierpnióweczka dołączy ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- brawa dla Lili! |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubienie moje: właśnie sobie zdałam sprawę, ze chodzenie do mojego gina sprawia mi frajdę. I to dlatego, że jest takim fajnym wesołym człowiekiem, no i jest fachowcem. Czy jestem nienormalna?
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() PS. A jak Małgosia...została u teściowej czy był płacz i powrót do domu? |
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co masz na obiad? Pewnie zauważyłaś, że to najważniejsze pytanie u nas
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Coś popłakała troszkę podobno, ale zmeczona była i szybko padła. Dziś pojechała do zoo i ogrodu botanicznego. Wreszcie się doczekała. Pytanie czy teściowa ją przywiezie czy trzeba będzie po nią jechać. Mąż mnie pytał czy pojadę po nią. A choćby i teraz bo tęsknię, ale powiedziałam, że nie rozumiem jak mój tata może po nią przyjechać i ją odwieźć mimo, że dalej mieszka, a teściowa ma z tym problem, a potem marudzi, że rzadko ją widuje! No i zobaczymy. Ja nie wsiadam za kierownicę, o nie.
|
#3973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raduje się tylko wtedy gdy może mi coś przepisać, bo np. na wynikach jedna liczna jest za mała, albo z duża. A jak jest dobrze to się smuci i dąsa. |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne z tym powrotem... |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak tam Kathe
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
En... mój Tż też dużo pracuje, nie ma go praktycznie cały dzień w domu...
Bo wraca to jest już ok 20.30 kąpiemy Młodego razem potem Tż je obiad kiedy ja karmię... ale Młody ostatnio się wycwanił i nauczył, że przed snem dostaje butle (z moim odciągniętym) i to jedyna butla w ciągu dnia aktualnie i ją podaje Tż (cieszy się przy tym jak głoopi do sera, że od niego Młodemu łatwiej jeść niż od Matki wariatki ![]() I w tygodniu to w sumie jedyne rzeczy, które robi przy Młodym... Szczerze mówiąc to serce by mi pękło gdyby się nie wyspał...Wiem, że jest mu to niezbędne do funkcjonowania i robię wszystko żeby w nocy Młody go nie obudził... zamykam drzwi jak płacze itp. Ale taki ze mnie typ ![]() Natomiast w niedziele stara zająć się Młodym... z tym, że wszystko muszę Mu dokładnie pokazać sekunda po sekundzie i jeszcze ze dwa razy powtórzyć ![]() I uwierz mi, że w niedziele wieczorem robimy pranie, bo jak Tż zmienia pieluchę to zawsze Młody budzi się przesikany Tym sposobem w poniedziałek nie mam Go w co ubraćTż to stresuje ale staram się odwrócić to w żart, bo jak się zniechęci moimi pretensjami i wymaganiami to przestanie to robić po prostu ![]() W szpitalu od razu mi powiedział, że on pierwszą pieluchę zmieni dopiero w domu bo nie chce żeby obcy potem patrzyli jak on sobie nie radzi ![]() Myślę, że potrzebujecie czasu, żeby się zgrać... I ustalcie pewne zasady, że np. on daje Młodemu butlę przed spaniem i Go usypia...Ty masz czas wtedy dla siebie i bez względu jak sobie radzą daj im też szansę, żeby mogli się siebie nauczyć ![]() Bo my jednak spędzając z Dzieciakami cały dzień robimy pewne rzeczy w końcu rutynowo- jak choćby zmiana pieluchy, dla nich za każdym razem to wyzwanie Mój np. nie umie trzymać Młodego jedną ręką, bo coś mu się stanie... A ja jakbym przez cały dzień miała obie ręce zajęte to równie dobrze mogłabym wyskoczyć z 10 piętra na beton
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Pójdę w ślady AgatyGalaktyczki i też coś napiszę
Przeglądam ten wątek w zasadzie od czasu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, chociaż jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy żeby coś pisać a jakoś tak się dziś zmotywowałam bo i tak pół dnia spędzam na czytaniu Waszych postów Wy jeszcze mnie nie znacie ale gwarantuje, że w wielu dylematach mi nieświadomie pomogłyście a ja razem z Wami płakałam na opisach porodów czy śmiałam się przy codziennych opisach Ogólnie mieszkam w Rzeszowie mam 24 lata. Zaszłam w ciążę będąc w okresie narzeczeństwa w tej chwili już jestem mężatką (wzieliśmy cywilny dla spokoju ducha rodziców a normalny za rok w czerwcu tak jak był planowany ). Termin porodu mam na 16 sierpnia i też będę zaszczycona jeśli przyjmiecie mnie do grona mam czerwcowo-lipcowo-sierpniowych
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o jak fajnie |
||
|
|
|
#3980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za tydzieńCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Witamy i Ciebie ![]() która następna? |
|||||
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine nie wiem czy dasz radę to przeczytać ale... My też mieliśmy problem z przyrostem masy ciała... 20g na dwa tygodnie, czyli praktycznie nic... Pediatra kazała przejść na mm i pogodzić się z zanikającą laktacją... ale wszyscy mnie namawiali, żeby jednak dać cycom szansę i nam się udało więc Wam też się uda
![]() Częste przystawianie to wiesz ![]() Laktatorem systemem 3-3-5-5-7-7 bez względu na to czy coś leci czy nie!!!!! najlepiej po każdym karmieniu ale jak się nie da to trzeba odpuścić... ![]() Ja piłam herbatkę laktacyjną chyba z hipa(?) 3 szklanki dziennie i raz wypiłam odgazowane karmi po karmieniu a przed dłuższą przerwą nocną... I powiem szczerze, że po tym karmi zauważyłam w cycach sporą różnicę No i stres bardzo negatywnie działa... ale tego to się chyba nie da uniknąć szczególnie przy takiej presji A kupy u nas jest jedna na dzień... więc nie musi ich być aż 8 Za do Młody bardzo dużo sika...
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś ![]() Jaka płeć dzidziusia? I imię?
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
cześć yevele, Cieplusia, idzia111, dzoan
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
ok, ja już po depilacji i stwierdzam, że jakaś napuchnięta tam jestem
zrobiłam błąd, wzięłam lusterko i stwierdzam, że chyba jądra mi rosną
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
Heh no trochę mi zajęło czytanie Waszych postów a przyznaję się bez bicia, że nie ogarnęłam wszystkich 19 części
Ma być dziewczynka Izabela ale jak to powiedział mój gin tylko ten który odbiera poród jest nieomylny więc zobaczymy
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Surka super, że żółtaczka spada... tera Lila będzie chętniej jadła i szybko utyjecie
Elaine a jeszcze miałam pytać czy położna zobaczyła Twoja technikę przystawiania Igiego do piersi? Podejrzewam, że nasze problemy z wagą z tego wynikały
|
#3988 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No dobra, nadrobiłam
![]() Cytat:
Ja kiedyś posoliłam sobie kawę u teściówA czemu wywoływanie przed czasem? Coś przegapiłam? No i oczywiście kciuki za KTG ![]() Cytat:
Guusia -ale burak ![]() No to daj znać co tam o 14 lekarz powie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żółta kupka może stać się zielona pod wpływem powietrza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mi właśnie przyszło zamówienie z Gemini
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-17 o 12:43 |
||||||||
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Witam nowe mamusie Będę rzadziej bo mi się net w telefonie kończy:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3990 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze a mój robi z 6 kup na dzień..
Dzisiaj znowu dzień krztuszenia, do tego ma chyba coraz gorsze to napięcie mięśniowe Pręży mi się przy butli, mimo, że może jeszcze by coś wypił, to to prężenie go tak denerwuje, że nie umie już złapać butli (przy cycu jest podobnie) :/ Za tydzień pediatra, ale jak tak będzie dalej, to pójdę prędzej. Do tego ulewa... Ech gdyby nie problemy z karmieniem, to byłabym o wiele spokojniejsza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

jutro jadę z małym do pediatry. Powiedzie mi czy są nosidelka lub coś w ten deser gdzie maluch może leżeć bez obaw o kregoslup?

o jak fajnie 
Coś przegapiłam?