|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
I coś dla wizażowych cioć, nie jesteśmy już w inkubatorze. Bilirubina ładnie spadła do 8,5
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Dziecko w ciągu dnia może częściej chcieć cyca i krócej ciągnąć bo może chcieć mu się pić. Ogólnie na początku leci rzadsze mleko takie do napicia, a potem takie bardziej sycące. Nigdy nie miałam problemu z przybieraniem Małgosi, i czasem jadła krótko i długo spała, a czasami non stop na cycu wisiała. Bardziej u ciebie przyczepiłabym się tej ilości kup. Jak za dużo to może tu jest zonk. Ale ja się nie znam. Póki co wykarmiłam tylko 1 dziecko, a pamiętaj, że każde jest inne. Cytat:
Hormony na 100% dają ci popalić. Cytat:
Pogadałam dziś rano z mężem, wypłakałam mu się i nie wiem na jak długo mi to starczy. Ale się płaczliwa ostatnio zrobiłam. Poza tym byliśmy na rynku w miasteczku obok i kupiliśmy 5 młodych kurek. Ale się z nich cieszę! Choć chciałabym jeszcze z 10 dokupić. Teraz mam 11, a do 20 chciałabym dobić.
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Coś mi wizaz szwankuje, wcześniej nie mogłam odpisać na zachowane wiadomości, teraz zdjęcia nie mogę dodać:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Raczkowanie
|
Opisze i załącze swoje CV aby dostać się do tego eliternego klubu
![]() A więc... mąż jeden, dzieci zero, pierwsze właśnie przylatuje, wiosen 30, spacery, przyroda, chodzenie do gina raz na miesiąc, wyprawki, przygotowania, foteliki, olejki, pudry, gazy, i inne gazy. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Normalnie jesteście tak rozgadane, ze przegladając forum już od paru miesięcy, dopiero DZISIAJ was nadgoniłam ![]() sukces! |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A od którego tygodnia stosujecie Delicol i jak? Tak z ciekawości pytam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tweed się ucieszy, ze jakaś sierpnióweczka dołączy ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- brawa dla Lili! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubienie moje: właśnie sobie zdałam sprawę, ze chodzenie do mojego gina sprawia mi frajdę. I to dlatego, że jest takim fajnym wesołym człowiekiem, no i jest fachowcem. Czy jestem nienormalna?
![]() |
#3970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() PS. A jak Małgosia...została u teściowej czy był płacz i powrót do domu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co masz na obiad? Pewnie zauważyłaś, że to najważniejsze pytanie u nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Coś popłakała troszkę podobno, ale zmeczona była i szybko padła. Dziś pojechała do zoo i ogrodu botanicznego. Wreszcie się doczekała. Pytanie czy teściowa ją przywiezie czy trzeba będzie po nią jechać. Mąż mnie pytał czy pojadę po nią. A choćby i teraz bo tęsknię, ale powiedziałam, że nie rozumiem jak mój tata może po nią przyjechać i ją odwieźć mimo, że dalej mieszka, a teściowa ma z tym problem, a potem marudzi, że rzadko ją widuje! No i zobaczymy. Ja nie wsiadam za kierownicę, o nie.
#3973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Raduje się tylko wtedy gdy może mi coś przepisać, bo np. na wynikach jedna liczna jest za mała, albo z duża. A jak jest dobrze to się smuci i dąsa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne z tym powrotem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak tam Kathe
![]() |
#3976 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
En... mój Tż też dużo pracuje, nie ma go praktycznie cały dzień w domu...
Bo wraca to jest już ok 20.30 kąpiemy Młodego razem potem Tż je obiad kiedy ja karmię... ale Młody ostatnio się wycwanił i nauczył, że przed snem dostaje butle (z moim odciągniętym) i to jedyna butla w ciągu dnia aktualnie i ją podaje Tż (cieszy się przy tym jak głoopi do sera, że od niego Młodemu łatwiej jeść niż od Matki wariatki ![]() I w tygodniu to w sumie jedyne rzeczy, które robi przy Młodym... Szczerze mówiąc to serce by mi pękło gdyby się nie wyspał...Wiem, że jest mu to niezbędne do funkcjonowania i robię wszystko żeby w nocy Młody go nie obudził... zamykam drzwi jak płacze itp. Ale taki ze mnie typ ![]() Natomiast w niedziele stara zająć się Młodym... z tym, że wszystko muszę Mu dokładnie pokazać sekunda po sekundzie i jeszcze ze dwa razy powtórzyć ![]() I uwierz mi, że w niedziele wieczorem robimy pranie, bo jak Tż zmienia pieluchę to zawsze Młody budzi się przesikany ![]() ![]() Tż to stresuje ale staram się odwrócić to w żart, bo jak się zniechęci moimi pretensjami i wymaganiami to przestanie to robić po prostu ![]() W szpitalu od razu mi powiedział, że on pierwszą pieluchę zmieni dopiero w domu bo nie chce żeby obcy potem patrzyli jak on sobie nie radzi ![]() Myślę, że potrzebujecie czasu, żeby się zgrać... I ustalcie pewne zasady, że np. on daje Młodemu butlę przed spaniem i Go usypia...Ty masz czas wtedy dla siebie i bez względu jak sobie radzą daj im też szansę, żeby mogli się siebie nauczyć ![]() Bo my jednak spędzając z Dzieciakami cały dzień robimy pewne rzeczy w końcu rutynowo- jak choćby zmiana pieluchy, dla nich za każdym razem to wyzwanie ![]() Mój np. nie umie trzymać Młodego jedną ręką, bo coś mu się stanie... A ja jakbym przez cały dzień miała obie ręce zajęte to równie dobrze mogłabym wyskoczyć z 10 piętra na beton ![]()
#3978 |
Raczkowanie
|
Pójdę w ślady AgatyGalaktyczki i też coś napiszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Witamy i Ciebie ![]() ![]() która następna? ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Elaine nie wiem czy dasz radę to przeczytać ale... My też mieliśmy problem z przyrostem masy ciała... 20g na dwa tygodnie, czyli praktycznie nic... Pediatra kazała przejść na mm i pogodzić się z zanikającą laktacją... ale wszyscy mnie namawiali, żeby jednak dać cycom szansę i nam się udało więc Wam też się uda
![]() Częste przystawianie to wiesz ![]() Laktatorem systemem 3-3-5-5-7-7 bez względu na to czy coś leci czy nie!!!!! najlepiej po każdym karmieniu ale jak się nie da to trzeba odpuścić... ![]() Ja piłam herbatkę laktacyjną chyba z hipa(?) 3 szklanki dziennie i raz wypiłam odgazowane karmi po karmieniu a przed dłuższą przerwą nocną... I powiem szczerze, że po tym karmi zauważyłam w cycach sporą różnicę ![]() No i stres bardzo negatywnie działa... ale tego to się chyba nie da uniknąć szczególnie przy takiej presji ![]() A kupy u nas jest jedna na dzień... więc nie musi ich być aż 8 ![]() Za do Młody bardzo dużo sika...
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaka płeć dzidziusia? I imię? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Raczkowanie
|
cześć yevele, Cieplusia, idzia111, dzoan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
ok, ja już po depilacji i stwierdzam, że jakaś napuchnięta tam jestem
![]() zrobiłam błąd, wzięłam lusterko i stwierdzam, że chyba jądra mi rosną ![]()
#3985 |
Raczkowanie
|
Heh no trochę mi zajęło czytanie Waszych postów a przyznaję się bez bicia, że nie ogarnęłam wszystkich 19 części
![]() Ma być dziewczynka Izabela ![]() ![]()
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
Surka super, że żółtaczka spada... tera Lila będzie chętniej jadła i szybko utyjecie
![]() Elaine a jeszcze miałam pytać czy położna zobaczyła Twoja technikę przystawiania Igiego do piersi? Podejrzewam, że nasze problemy z wagą z tego wynikały ![]() ![]() ![]()
#3988 | ||||||||
Zakorzenienie
|
No dobra, nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A czemu wywoływanie przed czasem? ![]() No i oczywiście kciuki za KTG ![]() Cytat:
![]() Guusia -ale burak ![]() No to daj znać co tam o 14 lekarz powie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żółta kupka może stać się zielona pod wpływem powietrza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi właśnie przyszło zamówienie z Gemini ![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-17 o 11:43 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Witam nowe mamusie ![]() Będę rzadziej bo mi się net w telefonie kończy:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Konto usunięte
|
Kurcze a mój robi z 6 kup na dzień..
Dzisiaj znowu dzień krztuszenia, do tego ma chyba coraz gorsze to napięcie mięśniowe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.