|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry...
En: do USC potrzebujesz dowodów obojga rodziców, (zaświadczenie o urodzeniu teraz szpitale automatycznie przesyłają do urzedu) i jak jesteście małżeństwem to aktu małżenstwa.. a jak nie.. to nie wiem ![]() tak szybko muszę się pożalić, bo już swoje wypłakałam i teraz czas wziąć się w garść. Wczoraj byliśmy u położnej naszej z SR (prowadzi poradnię laktacyjną itp). Zdjęła mi szwy (hurra! całe 3), sprawdziła wszystkie odruchy, czy są i czy są prawidłowe. Dobra wiadomość: wszystkie są jak najlepsze i ok. Okazało się, że prawdopodobnie Igorek miał pęknięty obojczyk podczas porodu, bo przykurcza za mocno rączki (dostaliśmy ćwiczenia, aby to wypracować), do tego ma przepuklinkę, więc w celu przyśpieszenia odpadnięcia kikuta idzie w ruch gencjana, żeby potem na dłużej i częściej kłaść małego na brzuchu bo to pomaga się cofnąć przepuklince. Do tego ma mocno cofniętą żuchwę dolną, co jest spowodowane szybkim przykurczeniem główki jeszcze w brzuszku (te 7-10 max dni do porodu co dawali, to już był własnie tak przykurczony, czego mamy teraz efekt). POmóc mają ćwiczenia i odstawienie kapturka. Wszystkiego te rzeczy kosmetyczne są tylko... Na wadze niestety nie przybrał - dokładnie taka sama jak w dniu wyjscia ze szpitala. Tragedii nie ma, ale nie jest to dobra wiadomość, bo oznacza że chociaż ciągnie cyca to gdzieś mu troszkę brakuje..i nie dojada. Do tego okazalo się, że mogę stracić pokarm.. co stało się dzisiaj w nocy...także całą noc walczę z przystawianiem potem odciąganiem, ale kilka kropelek schodzi i tyle. Rano już było lepiej. Mały zjadł z piersi 30ml, ale nic praktycznie nie odciągnęłam potem.. ![]() ![]() Generalnie w nocy Wojtek jechał do apteki po mm, bo mieliśmy widmo zagłodzonego dziecka, jak nic mi nie chciało lecieć. Staram się jednak wyluzować, bo nie wiem, czy to nie stres tak wpływa... Anulka: u mnie czasami wisiał godzinę na cycku, spał pół godziny, i dalej... prawdopodobnie właśnie wtedy nie dojadał. Tak się dowiedziałam.. Piszę tylko prawdopodobnie, bo miał też takie karmienia że 40 min i spane 3h. postaram się troszkę was poczytać, ale chyba zaraz mały się obudzi i dalej lecimy z karmieniem. 3majcie kciuki mocno!
#3902 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzien dobry wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() Teso, mam nadzieje, ze w piatek juz bedziecie w domku, zycze Wam tego ![]() Iwona, ![]() ![]() En, fajnie by bylo aby TZ Ci zaczal pomagac, aczkolwiek ja (bedac na Twoim miejscu) nie wymagalabym od niego wstawania w nocy, skoro pracuje. Moze niech Ci jakos pomaga w ciagu dnia (po czy przed praca) abys w tym czasie mogla pospac. Moze on teraz boi sie, ze zrobi jakas krzywde Malemu i dlatego sie nim nie zajmuje? Porozmawiaj z nim. Ciekawe jak to bedzie u nas z zajmowaniem sie Malym, ja jestem typowym skowronkiem, a TZ to typowa sowa, moze dzieki temu jakos bedziemy sobie nawzajem pomagac, nie wiem ![]() Zycze Wam wszystkim milego dnia ![]()
#3903 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Dzięki dziewczyny..tak doszłam do wniosku ze on się może jeszcze boi to wszystko robić, do tego pracuje naprawdę dużo i często widzę, ze nie ma siły..powiedziałam mu dzisiaj ze boli mnie jeszcze wszystko, żeby choć trochę pomógł i karmiac małego ciekly mi łzy. Faceci są inni, ja wiem..do tego mój się boi Tomka uszkodzić..musimy jakoś wspólnie się tego wszystkiego nauczyć, a ja rzeczywiście muszę ogarnąć spanie wtedy kiedy Tomek. Po prostu moje hormony się chyba odezwały
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
a i wiadomość od sarny: " A więc niestety zostałam w szpitalu. Wyniki moczu dobre, ale pojawiły się skurcze, a że termin mam 29 sierpnia to biore fenoteral zeby ustapiły. Jutro może wyjdę"
sms był wczoraj , czyli 3mam kciuki aby dzisiaj wyszła ![]()
#3905 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzien dobry!
Shestiger- na karteczce bylo: `Maly upominek , za wielka radosc ktora mi dalas' ![]() ![]() En- no prosze- to jakis procent musisz odpalic jak mowi Skylie :p tylko nie wiem czy mnie czy mojemu tz ![]() Iwonka- zazdroszcze takiej grzecznej Zuzi ![]() surka- jak tam u was? Ja karmilam w nocy i walczylam z kolka oczywiscie. Guzik daja rumianki,koperki, krople..juz dalam jej termoform na brzuch i jakos w miare zasnela wiec mam w sumie noc przespana. Chcielismy zaczac podawac jej mm na noc,zeby moze troche dluzej spala niz 2h ,bo ten Hipp ma super opinie i niby pomaga na kupy,ale juz jej sie kolka zaczela i tylko cycek uspokaja.. En- namawiaj tz do pomocy. Ty tez pracujesz a nie pierdzisz w stolek. Tym bardziej ze macie mm wiec co za problem. U nas jak bylo mm to do godziny 1-2 mala zajmowal sie tz. Teraz mi ja w nocy do karmienia podaje a potem bierze do odbicia a tez chodzi na 12h do pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Twee ja kupiłam jedna paczkę podkładow gdzie jest 10 sztuk (seni mi dali w aptece) kosztowało to 10zl i zużylam może ze trzy, cztery max, więc myśle nie wiecej kupuj
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
En: chusta!
Sma od sarny sprzed sekundy: "Dziś wychodzę. Skurcze ustały ![]()
#3908 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Karo powiedz mi witamine D się powinno dawać codziennie ampulke? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam w szpitalu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki..
Ale sobie nr z rana wycięłam.. robiłam krochmal do moczenia stóp, w kubku z wodą rozpuściłam mąkę ziemniaczaną, wlałam do wrzącej wody, później zrobiłam sobie kawę w tymże kubku!, gdzie na dnie na pewno zostało trochę tej zawiesiny..najlepsze, że skapnęłam się dopiero gdy połowę już wypiłam ![]() ![]() A noc minęła kiepsko.. po 2 myślałam, że oszaleję z tej swędziawki..plus kłucia nisko miałam i jakieś skurcze mnie złapały..pół nocy sapałam.. a rano jak ręką odjął.. tylko znowu jakiś podbarwiony glutek na papierze. Od wczoraj głowa mnie też ćmi..oczy bolą..i do tego jeszcze te upały.. nie wyrabiam ![]() Dzisiaj na 18:30 mam ktg u mojego gina..ale już bez wizyty. Mam nadzieję, że podejdzie choć na chwilę do mnie, żebym miała okazję powiedzieć o wizycie w szpitalu..może zechce mnie zbadać?? Ciekawa jestem... na wszelki wypadek się przygotuję. Chciałabym w sumie, żeby wiedzieć co tam się w środku zmieniło.. i niech się wypowie czy wywoływanie przed terminem porodu, to wg niego normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zycze Wam aby wszystkie cwiczenia przyniosly szybkie rezultaty!! A co do mleka to moze przez stres masz go mniej? A jezeli stracisz, to nie obwiniaj sie, taka jest natura czasami (moja mama stracila po miesiacu karmienia) i pamietaj, ze najwazniejsze aby Igorek byl nakarmiony i abys sie nie denerwowala, nawet jezeli ma w tym pomoc mm. Jestes dobra mama i zawsze o tym pamietaj! ![]()
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
elaine to trzymam mocno kciuki żeby Igorek zaczął nabierać masy! Te inne rzeczy szybko skorygujecie i będzie dobrze
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
![]() staram się z wami od czasu do czasu troche posiedzieć i poczytać co u was lecz niestety nie moge być na bieżąco bo Szumuś mi wypełnia czas całkowicie a w między czasie ogarniam obowiązki domowe. Chciałam pogratulować dotce i enleve ![]() U mnie laktacja powoli się rozkręca udaje mi się nawet laktatorem ściągnąć troszkę, choć Szymek jest leniwy i przyzwyczaił się do butelki i cyca za bardzo nie chce ssać to ja się nie poddaje i czasem go troszke przymusowo dokarmiam cycem ![]() Pozdrawiamy wszystkie ciocie wizażowe i dziękujemy za buziaki, odsyłamy wam buziole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze Sarenka wychodzi do domu, oby się te skurcze wiecej nie pojawiały przed czasem..
Mały śpi, ja zjadłem lekkie śniadanie i może uda mi się na chwile zasnąć..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
elaine a jaka może być przyczyna, że pokarm zanika??
sarna super, że Cię wypuszczają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zadomowienie
|
Elaine - trzymamy kciuki aby Igorek jak najszybciej doszedł do formy przesyłamy mu buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny
![]() Jestem strasznie rozżalona i w ogóle ryczeć mi się dziś chce, nie dość że w nocy łapały mnie skurcze to jeszcze ta dzisiejsza wizyta... KOSZMAR!!! Mój gin na urlopie więc kazał zarejestrować się do położnika który przyjmuje za niego no i ... właśnie i nic nie zrobił, pokoazałam mu wyniki na paciora to nawet nie umiał odczytać wyniku, bo z jakimś antybiogramem mi wyskoczył że nie dostałam razem z wynikiem i on nie wie jak mnie leczyć, na to ja mu że przecież jest napisane że "NIE WYCHODOWANO" to co oni mieli mi dać jeszcze!? a on no faktycznie ![]() Pyta kiedy miałam ostatnie USG ( a przecież kartę miał przed sobą) to mu mówie że w 26 tyg bo potem USG było popsute, a on "To bardzo dawno temu" i koniec rozmowy... ![]() ![]() Nawet mnie nie zbadał ! no nic kompletnie! wyszłam tak zła że szok! Dziewczyny czy to jest normalne czy po prosty ja jestem jakaś przewrażliwiona??? ![]() Zaraz po wyjściu tel do prywatnego gina i na szczęście zlitował się i mamy przyjśc dziś o 14 ![]()
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś ![]() Rośnij kruszynko rośnij ![]() Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-07-17 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko na cycu może robić mniej kupek dziennie,. nawet dziewczyny tu pisały, że czasem nawet 1 na dwa dni. także chyba coś zostałaś wprowadzona w błąd. u mnie na szkole rodzenia też mówili, że ważne że kupy sa regularne, w dobrym kolorze i konsystencji i że dziecko sika do 10 razy na dobę. ale kupki mogą być rzadziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() znowu dzisiaj się nie wyspałam, wieczorem nie mogłam zasnąć bo bolał mnie brzuch jak na @. Przypomniałam sobie jaki to jest denerwujący ból. W nocy się często budziłam bo ciągle ten brzuch bolał, nie cały czas ale falami więc nie wiem czy to skurcze były ![]() ![]()
![]() |
#3919 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Elaine-trzymam za was kciuki! Co do kup to na piersi moze robic jedna na kilka dni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam Mamusie!
Ja cały czas w dwupaku, ale od 3 w nocy mam niregularne skurcze. Są dosyć bolesne- promieniuja do kregoslupa, a w ogóle ich nie pisze na Ktg! !!!! Czekam teraz na badania: usg i na fotelu- moze tam coś wyjdzie. W dodatku odchodzi mi jeszcze jakaś resztka czopa, wiec moja nadzieja na porod przed piątkiem wzrasta. Dziękuje za kciuki- jest nadzieja, że coś zadziałają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3921 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
dziś koncze 38tc i zaczynam 39 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41828461]Madi- generalnie wszystko na dobrej drodze aby w piatek wyjsc ze szpitala.. Choc walczymy teraz o przyrost wagi bo wczoraj spadla bardzo i nie wiadomo dlaczego.. Maly je nie moze jakies zawrotne ilosci ale je ![]() ![]() Pobyt w szpitalu jakos tak szybko mija albo ja nastawilam sie mega optymistycznie bo w sumie oprocz tego ze musze jezdzic do malego z 3 pietra na 6 reszta rzezy nie jest bardzo uciazliwa ![]() Choc w piatek jak sie uda wyjsc to chyba pekne z radosci, stesknilam sie juz za domem, kotami a najbardziej za starszakiem i tz-em ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie strasznie kreca nogi, nie wiem czy wiecie co to za uczucie ... taki nud w nogach, ktory w moim przypadku przepowiada deszcz. Kolka w nocy znowu była, ale mniejsza ... może jakos ustanie wreszcie. Czy wiecie może jak to jest z tym rabatem na karte rossne? Bo teraz kupuje tez rzeczy dla siebie, np. wkladki laktacyjne czy krem na rozstepy dla mam ... ale zastanawiam sie czy jak urodze to nadal bede miala na takie rzeczy upust ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No ja właśnie kupiłam tylko D, więc dobrze.. Bo nie wiem czemu ale myślałam, ze to się raz dziecku podaje, a nie raz na dobę ![]() A mój mały nie zrobił kupki ani wczoraj ani jeszcze dzisiaj nic.. Wcześniej robił normalnie jedna dziennie, mam się martwić? ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
akcja pewnie rozwinie się w kolejnej dobie!!! trzymaj się! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Guuusiaa jakiś olewator z tego gościa.. to po co na wizytę miałaś przyjśc skoro nic nie sprawdził, nic nie zrobił.. dla mnie to jakiś debil..dobrze, że załatwiłaś sobie wizytę u prywatnego gina
![]() stokrotka dobrze dobrze, niech nam się rozkręci ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
ale obserwuj go. czy się nie pręży, nie płacze bardziej niż zawsze, nie zwija z bólu, nie puszcza bąków inaczej niż zwykle itp. brak kupki nie świadczy o niczym złym, spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
dzoan rozwalilas mnie swoim dzisiejszym napojem hahaha
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Dzięki! Tylu rzeczy nie wiem a o które w szpitalu nie zapytałam ze teraz się trochę gubie. Jutro jadę z nim do pediatry więc popytam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Gusia no lekarz bardzo nie fajnie sie zachował ... niestety czasami sie na takich trafia
![]() paulinka Kciuki za porodzik ![]() domcia Kibicuje Tobie stale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
dobrze ze to nie był pojemnik po moczu czy coś takiego.
bo taka mąka to raczej nie zaszkodzi. ja już myśle, że Sara to LWICA , uparta ja mama i dopiero po 23 lipca się urodzi, jak boga kocham tak zaczynam myslec! |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dowiaduj się en jak najwięcej, bo później to Ty będziesz nam świecić mądrością ![]() Dzisiaj znowu siostra mnie pilnuje.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.