|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Położne w szpitalu polecały podpaski bella pociąć na odpowiednie kawałki- mają wtedy więcej kleju i ładni się podobno w staniku trzymają, a przy okazji są chłonne...Ale ja musze skończyć ten zapas co dostałam ![]() Cytat:
|
|
#4022 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
sorki ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() fajnie posiadać umiejętność samozbadania się |
||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wiecie o której wstałam??? o 12.15 o 8.00 wstałam tylko drzwi otworzyć kurierowi ![]() Cytat:
fajnie, że u Was ok Cytat:
dla grzecznej córeczkiCytat:
Cytat:
Sarna super, że wychodzisz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41832889]Dzieki dziewczyny ![]() matko swieta przed chwila przywiezli do naszego pokoju dziewczyne kora urodzila sama w domu do toalety... Mowi ze nie czula zadnych boli nic kompletnie tylko chcialo jej sie kupe a potem siku i dziecko jej wypadlo... Jestem w szoku!!!! Jest w inkubatorze wazy 2250 i podobno jest w dobrym stanie... Kosmos jakis j[/QUOTE] matko jedyna!!!!Witam nowe mamy: Cieplusię i AgęGalaktyczkę ![]() Katarzynkajg, Eveewe fajnie, że się odzywacie, i że u Was dobrze Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty i ktg dzisiejsze
|
||||||||
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarna
no tak sprawa honorowa! to jest tak jak ja czegoś nie wiem z polskiego, albo strzele orta masakra!nigdy mi nie zostaje taki błąd zapomniany )to Ty powinnaś urodzić w domu, samemu, w pół godziny, bez pomocy! o tak! wtedy to by był honor uratowany hahaha |
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41832889]Dzieki dziewczyny ![]() matko swieta przed chwila przywiezli do naszego pokoju dziewczyne kora urodzila sama w domu do toalety... Mowi ze nie czula zadnych boli nic kompletnie tylko chcialo jej sie kupe a potem siku i dziecko jej wypadlo... Jestem w szoku!!!! Jest w inkubatorze wazy 2250 i podobno jest w dobrym stanie... Kosmos jakis j[/QUOTE] Ale sinn. Rośnie we mnie nadzieja na bezbolesny poród. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4027 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41832889]Dzieki dziewczyny ![]() matko swieta przed chwila przywiezli do naszego pokoju dziewczyne kora urodzila sama w domu do toalety... Mowi ze nie czula zadnych boli nic kompletnie tylko chcialo jej sie kupe a potem siku i dziecko jej wypadlo... Jestem w szoku!!!! Jest w inkubatorze wazy 2250 i podobno jest w dobrym stanie... Kosmos jakis j[/QUOTE] O jejciu nie wyobrażam sobie czegos takiego.... Cytat:
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę mieć wszystko pod kontrolą A dlaczego żelazna? |
||
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Kejt ale czym się przejmujesz? pisałaś, że będziesz rodzić w "nieswoim" szpitalu, poza tym jesteś 1 raz w ciąży..zresztą troska o siebie i dziecko jest ważniejsza niż to, co sobie ktoś pomyśli. Wrzuć na luz...
Ja podczas zajęć ze studentami też czasami nie potrafiłam odpowiedzieć - na z pozoru proste nawet - pytanie. Trudno, zdarza się. Jesteśmy tylko ludźmi
|
|
|
|
#4030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() En, Surka, dzięki za info ![]() Ja kupiłam opakowanie, gdzie jest 5 pewnie wystarczy ![]() Cytat:
dla lilki, oby za niedługo wyszła![]() ![]() Cytat:
Ale chyba przede wszystkim dlatego, że to takie trafne porównanie, sama mam podobnie ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41832889]matko swieta przed chwila przywiezli do naszego pokoju dziewczyne kora urodzila sama w domu do toalety... Mowi ze nie czula zadnych boli nic kompletnie tylko chcialo jej sie kupe a potem siku i dziecko jej wypadlo... Jestem w szoku!!!! Jest w inkubatorze wazy 2250 i podobno jest w dobrym stanie... Kosmos jakis j[/QUOTE] O matko Sama już nie wiem, co gorsze, mega długi i bolesny poród czy coś takiego ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że maluchom nic się nie stało... Ja niedawno wróciłam do domu, na szybko musiałam wszamać 3 kanapki, bo myślałam, że padnę już po drodze... i znowu udało mi się trafić na najgorsze słońce, niech to cholera ![]() Ledwo już łażę... Mam do was pytanko: Kupiłam w aptece LINO complex (te tabletki, ktore są z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi) z tym, że babeczka dała mi tym razem nie wersję z kwasem foiowym a z wit A+E+F... jakaś tępa czy co, widziała że mam bębęn jak stąd do nieba, wcześniej poprosiłam ją o podkłady do szpitala, wzięłam tantum rosa i linomag a ona mi teraz dała tabletki na zdrową skórę W każdym bądź razie chodzi o to czy mogę je łykać? Bo jak najbardziej zaweirają dha chodzi tylko o tą dodatkową witaminę A+E, które wiem że w nadmiarze szkodzą w ciąży, pytaniem jest czy to będzie nadmiar? Na ulotce jak zwykle napisane, ze branie ich konsultowac z lekarzem![]() Nie wiem czy nie oddać ich tżtowi ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Aaa no i witam nowe mamusie ![]() Fajnie, będę miała z kim rodzić
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co, muszę publicznie pochwalic mojego męża
![]() W niedzielę był ze mną w łazience jak się szykowałam przed poniedziałkową wizytą. Kąpiel, pielęgnacja stóp, golenie tu i tam, balsamowanie, kremowanie itp. I od poniedziałku mówi, że strasznie mnie kocha i że podziwia mnie, że tak się męczę, żeby ładnie wyglądać też i dla niego... Zobaczył ile wysiłku w to wkładam i mnie docenił ![]() I dziękuje mi, że noszę jego synka w brzuchu. I że mam się wcale nie przejmować rozstępami, bo on się z nimi nie żenił, tylko ze mną... Kocham go ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
A kiedy masz wizytę u gina? |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajny ten Twój małż
|
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do twoich obaw - tak jak ci dziewczyny napisały - co z tego, że jesteś położną, skoro rodzisz pierwsze dziecko? ![]() Moja położna sama mówiła, że babeczki, które rodzą pierwsze dzieci, a siedzą w "branży" (czyli właśnie położne, pielęgniarki, lekarki) to największe panikary, są przecież tak samo niedoświadczone, jak inne mamy pierwszych dzieci, więc nie czuj żadnej presji i nie przejmuj się tym, że możesz nie rozumieć czegoś co twoje ciało przechodzi pierwszy raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Zauważyłam że opakowanie jest inne, ale myślałam, że to tylko opakowanie, zwłaszcza ze tak jak mowie ciazy nie da sie juz u mnie ukryc:/
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, przez to spanie do południa to ja jestem taka styrana jakbym wcale nie spała
![]() A chciałam Wam powiedzieć, że wczoraj, chyba o 13.00 zamówiłam komplet wyprawkowy dla małego (stwierdziłam, że mi się przyda jakiś jeden jeszcze) na rozm. 56 na allegro - sklep z Białegostoku. Wybrałam opcję list polecony priorytetowy, a dzisiaj o 8.00 rano kurier mi go przyniósł, szok no i wymierzyłam sobie dobrze stanior do karmienia i jednak rozmiar jest super dobrany, chyba zamówię jeszcze jeden. Poniżej zakupy:http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...335263596.html Ten komplet b. fajny ale chyba rozmiar jest większy niż 56 ![]() http://allegro.pl/rosnacy-ciazowy-i-...356447136.html Aremalgos Ty chyba wrzuciłaś linka z tym stanikiem, dzięki jestem baaardzo zadowolona |
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za super zakupki, ciuszki świetne![]() Widzisz, ty wczoraj zamówiłaś priorytetem i miałaś tak szybko, a ja kliknelam laktator w poniedziałek z rana(po 8) też miała byc paczka priorytetowa, a do tej pory cisza, ani paczki, ani żadnego maila od babeczki :/ Jak do jutra nie przyjdzie, to pisze do niej, mam nadzieje, ze to nie bedzie pierwsza lipna transakcja na allegro
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż, nie muszę wszystkiego rozumieć. poza tym znane sa przypadki poródów w windzie, samolocie, taksówce itp, także widocznie jest to do zrobienia ))---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
a już w ciązy to caly czas się błaźnię! |
||
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt
dla meza
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
macie może jakieś plany dnia z niemowlaczkiem taki plan dzienny podzielony na godziny??? godzina karmienia, snu, zabawy, aktywnosci?? (wiadomo to tak umownie bedzie) |
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki jestescie kochane- bardzo dziekuje wam za rady i sugestie. z tymi kupami to tez mi sie wydaje przegiecie bo nie wiem jak wtedy maly mialby przybierac..w szpitalu tez zreszta nie mowili ze az tyle dziennie musi byc...!
margos: przez nawal mialam kapturki, wczoraj pokazywala mi jeszcze raz jak przystawiac bez.. z tym przelukaniem to slysze na poczatku intensywnie a potel lipa.. i chyba to mnie stresuje ze po prostu nie ma czego jesc...juro idziemy jeszcze do poradni laktacyjnej przy szpitalu. mam nadzieje ze dalej skoryguja co robie nie tak...oby!nie zamierzam sie poddawac!chocbym caly dzien mial maly wisiec na cycu az sie nauczymy... ghia: tule strasznie mocno! to straszne patrzec na bol maluszka i nie byc w stanie mu ponmoc!! caly czas 3mam kciujki aby bylo ok teso: ostro z ta laska! co do wkladek - dostalam medeli, johnsona i lansinoh..pirewsze dwa rozpoczete.. i medela ma fajny ksztalt ale tak srednio sie trzyma, jak ciagle roluje stanik do karmienia..tyle poki co wypobowane witamer nowe mamusie
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z priorytetem ponoć jest tak, że mają 3 dni od nadania paczki na dostarczenie (kiedyś w pracy listonosza opitoliłam, że późno nam listy przynoszą i mnie doinformował ). Czyli jeśli w poniedziałek zamówiłaś, pieniądze raczej zaksięgowane w poniedziałek, najpóźniej wtorek i we wtorek najpóźniej nadane, to jeśli paczkę wysłali we wtorek po 15.00 to najpóźniej do piątku powinnaś ją mieć to może napisz maila czy nadali tę paczkę, będzie prościej ![]() Kejt dla męża. Super słyszeć takie wyznania A mój jak wczoraj wychodziłam z wanny to nawet mi nie pomógł tylko, że wina leży po mojej stronie, bo ja jestem taka cierpiętnica i zosia-samosia. Mówię, że sobie poradzę. A Tż z kolei z takich, co to aluzji nie rozumieją i trzeba dosadnie mówić o co chodzi i czego się chce no ale jak mu powiem, ze ma mi w czymś pomóc to nie zwleka, bo to znaczy, że naprawdę potzrebuję tej pomocy i to nie żarty o, jedyne co, to wczoraj sam mi plecy i pupę wytarł ale to to on zawsze lubił robić ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Ja teraz nie planuję, to chyba nie ma sensu. Wyjdzie w praniu. Jedno co wiem - kąpiel w godzinach wieczornych. |
||
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Gemini - ja dostałam wczoraj info, że zamówienie wysłane, a dziś (chwilę przed kurierem) info od DPD że dostanę paczkę . Strasznie jestem zadowolona z zakupów w tej aptece. Zaoszczędziłam stówę minimum niż jakbym robiła zakupy stacjonarnie Teso masakra, że takie rzeczy się zdarzają ![]() Ale przecież naszej Anulce o włos też mogło się takie coś przydarzyć ... Wyprawiłam męża i nudy na pudy. Miałam planach dziś rodzić, ale nic nie zapowiada
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-17 o 14:05 |
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz, zobaczymy co wyjdzie.
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
idę spać
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Roxi miałam jeszcze napisać - całkowicie Cię rozumiem, nie ma to jak samemu wszystkiego dopilnować, zwłaszcza jeśli chodzi o synka...pozostaje tylko życzyć Wam, żeby wszystko jakoś się tak w miarę po myśli ułożyło. Norbertowi zdrówka Dobra, ja póki co spadam, czas zrobić coś pożytecznego...pytanie co chyba wezmę się za te szafki kuchenne wreszcie...
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w planie chociaz sprobowac cos takiego wprowadzic ... a jak bedzie to sie okaże.
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tżtów... ja w sumie na mojego nie narzekam, mój na jazdy znowuż w drugą stronę - traktuję mnie czasami jak niepełnosprawną, nic nie mogę nosić, sama przesuwać, generalnie najlepiej to leżeć i pachnieć Nie ma problemu z tym, żeby mnie pochwalić za coś prozaicznego i wiem, że zawsze mi pomoże nawet jak tego nie chcę, ALE![]() kiedy np. proszę go, żeby umył gary, bo już naprawdę, naprawdę mi się nie chcę, to mówi takim tonem pełnym troski "ale przecież nie musisz ich teraz myć, prawda? Zostaw, możesz to zrobić później "A mnie już cholera bierze... Chociaż faktem jest, że wcale bym nie chciała, żeby cokolwiek robił, bo zrobi to niedokładnie, zużyję kupę wody i nachlapie dookoła![]() Także ideałów nie produkują ![]() Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale karpatkę uwielbiam
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
Ja czytam taką książkę "Język niemowląt-Tracy Hogg". Bardzo fajnie się czyta i kobieta pisze tak konkretnie i zrozumiale m.in właśnie o tym jak zorganizować dzień i co po czym itd. Mam ją w pdf-ie jak coś to mogę podesłać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Położne w szpitalu polecały podpaski bella pociąć na odpowiednie kawałki- mają wtedy więcej kleju i ładni się podobno w staniku trzymają, a przy okazji są chłonne...

sorki 
dla grzecznej córeczki
ale stwierdziłam, że skoro nie poczułam innego smaczka, to już dopiję..raz się żyje
)
Dziś odbieram jeden wynik na posiew moczu w poniedziałek na stopień strawienia pokarmu i wydaje mi się że to tylko potwierdzi diagnozę. Z własnych obserwacji zauważyłam, że jak trzymam ostrą dietę od lekarki to jest leciutka poprawa. Do tego posiłki muszą być małe i dzielone na części, po każdej części musi się odbić potem noszenie w pionie itp. A wczoraj niestety połakomiłam sie na kajzerkę a tam jest ukryta laktoza głupia baba ze mnie zachciało mi się i nie sprawdziłam wcześniej składu no i Antoś prawie całą noc i poranek się wyprężał i stękał i kwękał i go brzuszek bolał i trochę wymiotował A już była spora poprawa to musiałam walnąć gafę.
matko jedyna!!!!

z priorytetem ponoć jest tak, że mają 3 dni od nadania paczki na dostarczenie (kiedyś w pracy listonosza opitoliłam, że późno nam listy przynoszą i mnie doinformował