Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 13:42   #2731
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Ja też ni z gruchy ni z pietruch...czy kupka całkiem wsiąknięta w pieluszkę to biegunka u dziecka?? Moja miała 2 takie już dziś i nie wiem czy się martwić??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:44   #2732
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam problem. Od tygodnia zaczęłam wysyłać CV bo już nie pracowałam od końca grudnia, a wiadomo ciężko teraz znaleźć jakąś robotę, to pomyślałam że trzeba poznać rynek i może w ciągu pół roku na coś trafię. Tż powiedział że do końca roku mogę siedzieć z małym, bo jest w stanie nas utrzymać. Ale mnie już cięgnie do nowych ludzi i roboty. No i co? Byłam na rozmowie o pracę wczoraj, w branży w której ostatnio pracowałam i to polubiłam................ ..i chcą mnie zatrudnić. Bym skakała z radości, ale co teraz zrobić z Adim? Żłobki są głownie od 6 miesiąca, czasem się trafi od 5. Niania? Jakoś przekonania nie mam Mały ma 11 tygodni i żal mi go zostawiać jak pomyślę że mogą ominąć mnie najcudowniejsze momenty jego rozwoju...... nie wiem co robić. Powiedziałam im że muszę z narzeczonym porozmawiać i odezwę się, a oni na to że do poniedziałku na mnie poczekają bo się im podobam i wzięli by mnie od razu do pracy.

A właśnie z narzeczonym........wczora j dostałam pierścionek zaręczynowy, więc już oficjalnie jestem narzeczoną Oświadczyny to była jedna wielka komedia. My jakimiś romantykami nie jesteśmy, kolacje przy świecach nas nie kręcą. Ślub planujemy od dawna, a zaręczyny to już miała być formalność bo ja chciałam mieć pierścionek Wybrałam pierścionek, wczoraj wrócił tż z pracy taki zadowolony i mi go pokazuje i zaczął wciskać na palec. A ja do niego, że nie tak szybko, a gdzie to pytanie które się zadaje zawsze To on czy wyjdę za niego. A ja na to, że znowu robi coś nie tak, bo przy zaręczynach pada się na kolana. To mój tż uklękną, w ręku trzymał pierścionek, obok przysuną Adiego w nosidełku. I pyta czy przyjmę jego i małego na wieczne odchowanie A ja na to: a mam jakieś inne wyjście? On: no już nie masz I tak zostałam narzeczoną
gratulacje

co do pracy, świetnie Cię rozumiem, sama już tęsknie, ale wracam dopiero w styczniu, jednak to jets za malutkie dziecko, więc poczekałabym pół roku
Stary 2013-07-17, 13:46   #2733
Ashyshqa
Zakorzenienie

Vil i Salviae - super podsumowania. Chłopaki super sobie radzą w dumnym wieku 3ech miesięcy!

Elusiek - fajne zaręczyny Gratuluję! A z pracą... Kusząca oferta, ale sama musisz sobie odpowiedzieć czy będziesz w stanie pogodzić pracę i obowiązki w domu, no i przetrwać rozstanie z Adim. Życzę Ci żebyś podjęła słuszną decyzję

My mieliśmy wczoraj gości (Marchewka, to nie nowi znajomi, ale nasi starzy przyjaciele jeszcze z czasów poprzedniego pobytu w Szkocji, a nawet wcześniej). Kolega założył nam podłączenie pod pralkę, bo nie wiem czy Wam pisałam - nie mamy w tym mieszkaniu pralki, nie było nawet odpowiedniego połączenia w łazience Właściciel nie chciał tego opłacić, ale łaskawie zgodził sie bysmy na własną rękę to zorganizowali, ale chcę, żeby przy wyprowadzaniu się zdemontowali podłączenie :wtf????: Dziwny gość. Eh... Chętnie bym się przeprowadziła ale będziemy się starać o wynajęcie mieszkania od miasta (tu jest dość szeroko rozbudowany program mieszkań socjalnych i korzystanie z nich jest równie popularne jak wynajmowanie prywatnych mieszkań, a wiadomo wychodzi dużo taniej). Więc na razie będziemy tu gdzie jesteśmy... Z pralką już będzie łatwiej... Tylko teraz mam dylemat czy inwestować w nową czy kupić używaną. I czy samą pralkę czy takie kombo z suszarką od razu (pranie schnie tu ponad dobę, a ja chcę wreszcie przejść na wielorazówki!) albo teraz pralkę, a za jakiś czas suszarkę... Dylematy, dylematy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:05   #2734
lonely_lady
Zakorzenienie

Salviae- oswiec mnie trochę z tymi powidlami sliwkowymi.. One wam pomogły na zaparcia czy ogólnie problemy z brzuszkiem. Bo my mamy problem z brzuszkiem, z gazami i kupkami. Ale kup po kilka dziennie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:13   #2735
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też ni z gruchy ni z pietruch...czy kupka całkiem wsiąknięta w pieluszkę to biegunka u dziecka?? Moja miała 2 takie już dziś i nie wiem czy się martwić??
A jadłaś coś nowego? Piłaś?
A jak pierdzi to są kleksy ?

Cloche jak metoda z wodposadem się sprawdzi to daj znać

Magiusa a co do herbatki laktacyjnej, pamiętam jak ja piłam i Ash i z brzuszkami dziewczyn było gorzej, a jak odstawiłyśmy to było ciut lepiej,

Mysia fajny ten pomysł z tym kinem, szkoda, że u nas nie ma multi, a bilety po 10 zł? czy stare info znalazłam?

Ash wy jako obierzy świeci czy jak to tam się piszę, to nie wiem czy w końcu zagrzejecie tam miejsce i czy opłaca sie kupować pralkę, aleeeee może jak kupisz to już tam zostaniecie

marchewka ale Wojtek jest dzielny, musisz mu nakleić naklejkę "dzielny pacjent"

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-07-17 o 14:15
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:17   #2736
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Zu spi chyba :p czas a kawke
znow schudlam.. Obym jeszcze kiedys zobacztla na wadzecz przodu piekne "5"

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-07-17 o 14:19
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:22   #2737
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Mysia fajny ten pomysł z tym kinem, szkoda, że u nas nie ma multi, a bilety po 10 zł? czy stare info znalazłam?
po 15 zł kurde właśnie się kapnęłam, że zostawiłam super spodnie młodego na siedzeniu czarne więc nie zauważyłam, TŻ będzie musiał wjechać po pracy

mój młody zawsze robi kleksy, ale 2 pediatrów powiedziało, że to norma, ale grudki też są
Stary 2013-07-17, 14:37   #2738
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
postanowilam od ciebie sciagnac sliwkowy pomysl i zakupilam dzis suszone, sprobuje po 5 dziennie jesc
tylko obserwuj, zeby Darkowi nie zaszkodziły
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Salviae- oswiec mnie trochę z tymi powidlami sliwkowymi.. One wam pomogły na zaparcia czy ogólnie problemy z brzuszkiem. Bo my mamy problem z brzuszkiem, z gazami i kupkami. Ale kup po kilka dziennie
no Kuba jako tako zaparc nie miał, ale bez pomocy potrafił 2 dni nie robic kupy, a w kazdej wolnej chwili ją pchac bez skutku, a teraz, czy po powidłach, czy to przyszło z wiekiem, dwie dziennie ida jak złoto
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:48   #2739
ankaaa206
Wtajemniczenie

dziewczyny które jeszcze nie szczepiły - nie szczepcie refundowanymi, jaka ja byłam głupia że nie wzięlam skojarzonych, mały po szczepieniu płakał trochę i dałam cycka i zasnął,, obudził się i to był horror, przez 1,5 godz płakał, zanosił i nie dało się tego płaczu uspokoić za nic, cały czas płakałam z nim, teraz zasnął ze zmęczenia, jak znowu się to powtórzy to jedziemy do szpitala, bo to jak nic odczyn poszczepienny, biedny mój nawet przez sen płakał

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:52   #2740
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Cześć. dziewczyny nasza malutka kończy dzisiaj dwa miesiące. a ją chciałabym zapytać was o paznokcie u stopek waszych dzieci... Naszej coreczce w ogóle one nie rosną ... nie obcinalam ani razu od urodzenia.. u raczek rosną jej szybko i dosyć często trzeba je skracać .. jak to jest u was? pozdrawiamy
mojemu obcina co 3 dni

Cytat:
Cloche- kurcze.. Ja nie wiem.. A może jakaś herbatka na laktacje.. Picie dużych ilości wody to takie oczywiste- wiec pewnie juz to robisz..

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Mamuski- czy podajecie wit C ? Bo dziś na szczepienie pediatra mi mówiła żeby podawać

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Mamuski- czy podajecie wit C ? Bo dziś na szczepienie pediatra mi mówiła żeby podawać

ja podawalam jak mial katar

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
za godzine idziemy do ortopedy sprawdzić bioderka, trzymajcie kciuki

trzymam

Cytat:
a jeszcze pytanie do mam karmiących mlekiem hipoalergicznym... jakie polecacie? na nasze krostki pediatra zasugerował zmianę mleka na HA, pije Bebiko, więc szukałam Bebiko HA - myślałam, że jest ogólnodostępne w marketach a tu dupa... nawet w aptekach nie mieli... tylko na zamówienie

ja dawalam bebilon ha jest w tesco i w auchan

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ahh, mała mi dziś kwęka od kąd wstała. Nie może zrobić tej kupy. Wsadziłam jej 1/4 czopka glicerynowego pół godziny temu i dalej nic. Na mnie śpi, odłożę do łóżeczka, pośpi 5 minut i syrena przeraźliwa. Dałam jej teraz przez sen 5 kropekek Boboticu. Suszarka mi chyba padnie, chodzi non stop
wlacz na youtubie i sciagnij sobie na tel. u mnie zywa chodzi
kryzysowych sytuacjach tak to z tel. puszczam

a my mielismy akcje kupa....:screwy:
moj syn takiego kleksa zrobil podczas jedzenia ze wyleciala na moje spodnie stope lozko i na panele ale to nic nie zauwazylam tego myslalam ze tylko siebie obsral :banghead: i wdeplam w nia poszlam po czyste ubranie , rozciapalam ja po calym salonie przebralam mlodego.patrze co mi sie kapec slizga a tu kleks 10 na 10 cm rozciapany po calym.pokoju ogladam sie a ja nawet.na spodniach mialam i.na stopie masakra musialam podloge myc siebie i przebrac sie no tak to on nie nawalil i oczywiscie dady mial :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny które jeszcze nie szczepiły - nie szczepcie refundowanymi, jaka ja byłam głupia że nie wzięlam skojarzonych, mały po szczepieniu płakał trochę i dałam cycka i zasnął,, obudził się i to był horror, przez 1,5 godz płakał, zanosił i nie dało się tego płaczu uspokoić za nic, cały czas płakałam z nim, teraz zasnął ze zmęczenia, jak znowu się to powtórzy to jedziemy do szpitala, bo to jak nic odczyn poszczepienny, biedny mój nawet przez sen płakał
biedaczek , ja szczepie skojarzonymi starszego tez nimi szczepilam ze wzgledu.na mniejsze ryzyko odczynow ale i liczby wkluc ale taki.placz wydaje mi sie ze po skojarzonej tez moglby byc , chyba nie ma roznicy

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:54   #2741
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A jadłaś coś nowego? Piłaś?
A jak pierdzi to są kleksy ?

Cloche jak metoda z wodposadem się sprawdzi to daj znać

Magiusa a co do herbatki laktacyjnej, pamiętam jak ja piłam i Ash i z brzuszkami dziewczyn było gorzej, a jak odstawiłyśmy to było ciut lepiej,

Ash wy jako obierzy świeci czy jak to tam się piszę, to nie wiem czy w końcu zagrzejecie tam miejsce i czy opłaca sie kupować pralkę, aleeeee może jak kupisz to już tam zostaniecie

marchewka ale Wojtek jest dzielny, musisz mu nakleić naklejkę "dzielny pacjent"
No własnie też odstawiam bo mój ma uczulenie na buźce i za cholere nie wiem od czego.
Więc próbuję odstawić herbatki

Słuchajcie jakie smoczki zaakceptowały Wasze dzieci? Bo ja oszaleje.Avent nie i jakiś tam jeszcze też nie...nie wiem co kupować

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 14:59   #2742
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a witaminy K nie podajesz?
juz ostatnio pisalam, ze jako jedyna nie musze rozkminiac kiedy dawac a kiedy nie przy dokarmianiu mm Florkowi trzeba wrecz krew rozrzedzac (aspiryna) - tak to jest u sercowcow.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:12   #2743
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
No własnie też odstawiam bo mój ma uczulenie na buźce i za cholere nie wiem od czego.

Słuchajcie jakie smoczki zaakceptowały Wasze dzieci? Bo ja oszaleje.Avent nie i jakiś tam jeszcze też nie...nie wiem co kupować
ja mam z Lovi i tylko te moj akceptuje ale szykuje sie do kupienia jakiegos na allegro z mambaby fajne sa i jakis smieszny kupie napewno

Stary 2013-07-17, 15:40   #2744
banka26
Zakorzenienie

a to mój Dawid
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05205.jpg (81,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05553.jpg (68,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-07-17, 15:50   #2745
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No więc moim zdaniem mi się polepszyła laktacja więc powiem co ja robiłam.
W sumie to duzo wody, 2-3 szklanek herbatki laktacyjnej. Kupilam nawet jakis lek homeopatyczny na laktacje ricinus communis 5ch, ale uzylam go tylko wczoraj, bo generalnie widze, ze Młody mi całej 1 piersi nawet nie opróżnia.
I ja odstawiłam dziecko od piersi na 2 dni i co 1,5h jechałam z laktatorem metodą 7-5-3 i jak było wystarczająco to dawałam mu swoje mleczko, jak nie to mm. Ale ani razu nie wyciągnęłam więcej niż 90-100 ml. tzn. raz miałam 150, ale później to bywało coś koło 60 ml do 1,5h, jak dłuższa przerwa np. 2,5 to okolo 90. Mimo wszystko uwazam ze moje cycki produkuja teraz wiecej.
Co nie zmienia faktu ze Młody je średnio efektywnie.
twoj mlody ciagnie tyle ile mu potrzeba. tyje jak szalony, wiec spoko spoko u mnie gorzej, bo:
- mlody glodny, a ja nie nadazam z produkcja
- z laktatorem sie nie lubie, miesiac czasu jechalam na pompie i goofno z tego wyszlo. jestem zdania, ze dziecko jest najlepsza pompa, tylko moze nie jak ma akurat katar

ale jak widze, ze mlody nie dojadl (nie z braku apetytu a z braku sil), to odciagam oczywiscie jak tylko sie da i daje mu reszte z flachy, a jak dalej glodny, to mm.
Stary 2013-07-17, 16:08   #2746
Mysia mysz
Zakorzenienie

Talking Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:

U nas kazdy jest be wiec trzeba malemu chwile przytrzymax jego lapka i zasysa ale to tylko jak jest glodny i trzeba go przetrzymac albo jak mu sie ciezko zasypia tak to sie nie lubia ze smoczkami

Naz tez ma wysypke, jutro idziemy do pediatry i zobaczymy, na razie nem wszystko jak jadlam bo z brzuszkiem nie ma problemu
Stary 2013-07-17, 16:19   #2747
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
twoj mlody ciagnie tyle ile mu potrzeba. tyje jak szalony, wiec spoko spoko u mnie gorzej, bo:
- mlody glodny, a ja nie nadazam z produkcja
- z laktatorem sie nie lubie, miesiac czasu jechalam na pompie i goofno z tego wyszlo. jestem zdania, ze dziecko jest najlepsza pompa, tylko moze nie jak ma akurat katar

ale jak widze, ze mlody nie dojadl (nie z braku apetytu a z braku sil), to odciagam oczywiscie jak tylko sie da i daje mu reszte z flachy, a jak dalej glodny, to mm.
my kupiliśmy laktator elektryczny bo tym ręcznym nie dałabym rady tak robić, po 5 min. mnie ręce bolały. Ręczny to mi się sprawdza tylko jak mam full, bo jakimś cudem dziecko dłużej śpi.

Ja się zgadzam, że dziecko jest najlepszym pobudzaczem, ale u mnie w sumie cyc to jest na uspokojenie zauważyłam. Zachowuje się jak głodny, a naprawdę ciężko mi uwierzyć, że jest głodny co godzinę.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-17, 16:38   #2748
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
(...)Tylko teraz mam dylemat czy inwestować w nową czy kupić używaną. I czy samą pralkę czy takie kombo z suszarką od razu (pranie schnie tu ponad dobę, a ja chcę wreszcie przejść na wielorazówki!) albo teraz pralkę, a za jakiś czas suszarkę... Dylematy, dylematy
ja sobie zycia i prania bez suszarki w szkocji nie wyobrazam
moj maz sie przekonal do suszarki i cale szczescie, bo dom nowy, jeszcze 3 lata musi schnac, a w piwnicy wilgoci ciezko sie pozbyc... no i wez susz tam pranie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a my mielismy akcje kupa....:screwy:
moj syn takiego kleksa zrobil podczas jedzenia ze wyleciala na moje spodnie stope lozko i na panele ale to nic nie zauwazylam tego myslalam ze tylko siebie obsral :banghead: i wdeplam w nia poszlam po czyste ubranie , rozciapalam ja po calym salonie przebralam mlodego.patrze co mi sie kapec slizga a tu kleks 10 na 10 cm rozciapany po calym.pokoju ogladam sie a ja nawet.na spodniach mialam i.na stopie masakra musialam podloge myc siebie i przebrac sie no tak to on nie nawalil i oczywiscie dady mial :banghead:

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
my kupiliśmy laktator elektryczny bo tym ręcznym nie dałabym rady tak robić, po 5 min. mnie ręce bolały. Ręczny to mi się sprawdza tylko jak mam full, bo jakimś cudem dziecko dłużej śpi.

Ja się zgadzam, że dziecko jest najlepszym pobudzaczem, ale u mnie w sumie cyc to jest na uspokojenie zauważyłam. Zachowuje się jak głodny, a naprawdę ciężko mi uwierzyć, że jest głodny co godzinę.
no ale ja juz mam najlepszy laktator pod sloncem niby medela elektryczny symphony 2.0 - takie tez mieli w szpitalu. a w domu to mam go na recepte wypozyczonego. tylko nie czuje miety do tej maszyny. normalnie to tak jakby zamiast sexu z fazowym facetem zabawiac sie kiepskim wibratorem
Stary 2013-07-17, 16:48   #2749
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
moj maz sie przekonal do suszarki i cale szczescie, bo dom nowy, jeszcze 3 lata musi schnac, a w piwnicy wilgoci ciezko sie pozbyc... no i wez susz tam pranie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

no ale ja juz mam najlepszy laktator pod sloncem niby medela elektryczny symphony 2.0 - takie tez mieli w szpitalu. a w domu to mam go na recepte wypozyczonego. tylko nie czuje miety do tej maszyny. normalnie to tak jakby zamiast sexu z fazowym facetem zabawiac sie kiepskim wibratorem
Ale jaka stymulacja sutów za to

Jeszcze możesz męża zaangażować w stymulację i niech ciągnie i rozkręca

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 16:48   #2750
cloche
Zakorzenienie

aaa, a co do smoczka, to ogolnie mlody zdaje sie byc dosc obojetny... smoczka ssie niezbyt czesto, a jak juz ma potrzebe ssania, to jest mu obojetne, co mu wsadzimy do geby ale musze przyznac, ze mam wrazenie, ze te aventowe smoczki jakos bardziej kojaco na niego dzialaja od tych nukowych, ktore byly w szpitalu (tam wszystko szlo do kosza po jednym dniu)
Stary 2013-07-17, 16:48   #2751
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za godzine idziemy do ortopedy sprawdzić bioderka, trzymajcie kciuki

Cytat:

ja nie

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Cześć. dziewczyny nasza malutka kończy dzisiaj dwa miesiące. a ją chciałabym zapytać was o paznokcie u stopek waszych dzieci... Naszej coreczce w ogóle one nie rosną ... nie obcinalam ani razu od urodzenia.. u raczek rosną jej szybko i dosyć często trzeba je skracać .. jak to jest u was? pozdrawiamy
ja póki co obcinałam tylko u rączek - u nóg rosną, ale same jakoś się kruszą

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Halo
zaraz będę nadrabiać byliśmy z młodym na mutibaby kino na filmie Iluzja

Film fajny, seans super nie ma reklam, nie jest ciemno, tylko jest przygaszone światło i jest ciszej mały pojadł, przewinęliśmy się i się kimnął także seans bardzo udany i na pewno się wybierzemy na kolejne
fajnie, to się z chęcią przejdę kiedyś

mały chyba będzie chory, bo coś jest niespokojny i krzyczał odkąd wróciliśmy ze spaceru i od gina..uspokajał się trochę jak mu puszczam pszczółkę maję..i jeszcze dzwonił mąż że będzie później bo mu rower ukradli po prostu pięknie..

a z pozytywnych rzeczy: byłam w macu na shaku z kawą, załatwiliśmy catering na chrzciny, zaliczyliśmy spacer w chuście robiąc furorę wśród otoczenia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:49   #2752
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

taaaa...
Stary 2013-07-17, 16:51   #2753
karolina2121
siedzę i myślę

Bioderka ok, dziękujemy za kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 16:56   #2754
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Cloche no o wodzie nie wspominając (piłam 4 litry samej wody plus herbaty, zupy etc), :
A właśnie mamy karmiące piersią ile pijecie? Ja z tych co ogólnie mało piją i teraz zmuszam sie do wypicia 2 litrów. Czy to czasem nie za mało :-(?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:58   #2755
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

o fajne to to nie jest w dodatku mega mnie sutki bolaly po takim weekendzie, ale efekt jest i to chyba nadmierny skoro Młody ani razu mi cycka do 0 nie opróżnił.
W ogóle bez sensu- albo jest za mało albo za duzo.

Cytat:
aaa, a co do smoczka, to ogolnie mlody zdaje sie byc dosc obojetny... smoczka ssie niezbyt czesto, a jak juz ma potrzebe ssania, to jest mu obojetne, co mu wsadzimy do geby ale musze przyznac, ze mam wrazenie, ze te aventowe smoczki jakos bardziej kojaco na niego dzialaja od tych nukowych, ktore byly w szpitalu (tam wszystko szlo do kosza po jednym dniu)
No mój żadnego nie chce zaakceptować. on na rece albo płacz

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-17, 17:11   #2756
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:18   #2757
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A właśnie mamy karmiące piersią ile pijecie? Ja z tych co ogólnie mało piją i teraz zmuszam sie do wypicia 2 litrów. Czy to czasem nie za mało :-(?
slyszalam, ze 2-3 l dziennie trzeba. w upaly ew. wiecej, ale kierowac sie pragnieniem. jak bedziemy w siebie wmuszac 5 litrow, to mleka nie bedzie wiecej, a wrecz moze sie laktacja spieprzyc...
Cytat:
o fajne to to nie jest w dodatku mega mnie sutki bolaly po takim weekendzie, ale efekt jest i to chyba nadmierny skoro Młody ani razu mi cycka do 0 nie opróżnił.
W ogóle bez sensu- albo jest za mało albo za duzo.

No mój żadnego nie chce zaakceptować. on na rece albo płacz
wlasnie! te laktatory maltretuja suty
no i niby laktacja ma sie regulowac sama poprzez popyt maluszka, a jak widac nie zawsze to dziala...

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:

i mi przypomnialas, ja tez musze z mlodym do ortopedy...
Stary 2013-07-17, 17:28   #2758
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
A właśnie z narzeczonym........wczora j dostałam pierścionek zaręczynowy, więc już oficjalnie jestem narzeczoną Oświadczyny to była jedna wielka komedia. My jakimiś romantykami nie jesteśmy, kolacje przy świecach nas nie kręcą. Ślub planujemy od dawna, a zaręczyny to już miała być formalność bo ja chciałam mieć pierścionek Wybrałam pierścionek, wczoraj wrócił tż z pracy taki zadowolony i mi go pokazuje i zaczął wciskać na palec. A ja do niego, że nie tak szybko, a gdzie to pytanie które się zadaje zawsze To on czy wyjdę za niego. A ja na to, że znowu robi coś nie tak, bo przy zaręczynach pada się na kolana. To mój tż uklękną, w ręku trzymał pierścionek, obok przysuną Adiego w nosidełku. I pyta czy przyjmę jego i małego na wieczne odchowanie A ja na to: a mam jakieś inne wyjście? On: no już nie masz I tak zostałam narzeczoną
Super oświadczyny gratulacje
co do pracy - bardzo kusząca propozycja, a nie można na pół etatu?

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
a zapomnialam dopisac, mały nie toleruje wózka i kisimy sie w domu
Mój panicz też nie tolerował i nawet wczoraj na syrenie wracałam do domu. Jak idziemy na spacer, to dajemy mu smoczka, ale bardzo często wypluwa, ale dzisiaj go przechytrzyłam. Nałożyłam blokadę na twarz Podłożyłam mu z boku pieluszkę, która zablokowała wypadanie smoczka z buzi i zasnął prawie od razu.

Cytat:

Jenny przyjemności w nowym mieszkanku

My mamy smoczek z Lovi i tylko ten jest tolerowany.

Kurcze Wy tak piszecie o pediatrach, ja jeszcze nie byłam z Małym i się tak sama z siebie nie wybieram, pierwsza wizyta dopiero na szczepieniu. A to prawda, że pediatra przychodzi z zaskoczenia na wizytę domową?
Stary 2013-07-17, 17:42   #2759
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
sorry ale nie wiesz jak byłoby po skojarzonych więc nie rób niepotrzebnego zamieszania znów... moje dziecko bardzo dobrze zniosło szczepienie, córa koleżanki, która ma prawie rok jest szczepiona refundowanymi i zawsze super je znosiła, półroczny syn koleżanki również... przykro mi, że u Was jest inaczej
bardzo możliwe, że wpływ ma na to też pogoda bo nie wiem jak u Was ale u nas dziś jest upał...
mierzyłaś mu temperaturę?? może podaj paracetamol dla dzieci albo czopek??
Cytat:
juz ostatnio pisalam, ze jako jedyna nie musze rozkminiac kiedy dawac a kiedy nie przy dokarmianiu mm Florkowi trzeba wrecz krew rozrzedzac (aspiryna) - tak to jest u sercowcow.
o przepraszam, musiałam nie doczytać
Cytat:
macie kontrolę za 2 miesiące?

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ostatnio mało :/ 2 litrów nie wypijam
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Kurcze Wy tak piszecie o pediatrach, ja jeszcze nie byłam z Małym i się tak sama z siebie nie wybieram, pierwsza wizyta dopiero na szczepieniu. A to prawda, że pediatra przychodzi z zaskoczenia na wizytę domową?
U nas nie przychodzi.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:45   #2760
ankaaa206
Wtajemniczenie

Justi sorry za zamieszanie ale oczywiście naczytałam się w necie że to po refundowanych najczęsciej ten odczyn wylazi, tzn nieukojony płacz, mały za poleceniem pediatry dostał czopki uspokające i paracetamol, jest już o niebo lepiej, będzie odnotowane to w książeczce i nie wiem jak to będzie z kolejnymi szczepieniami, bo powinno się dać teraz skojarzoną jak takie coś wystąpiło

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości